Rok Sitar, Tamara Zidanšek in Ana Oparenovič izgubili četrtfinalne obračune v Budimpešti, Jan Kupčič polfinalist na Kanarskih otokih

Ljubljana

Na ITF turnirju v Budimpešti, turnir je 4. ranga, so med posamezniki naši predstavniki nastope končali v četrtfinalu. Rok SITAR, ki je v drugem krogu z rezultatom 2-6 7-6(3) 7-5 premagal Srba Luko SUĆEVIĆA, je v četrtfinalu s 3-6 5-7 izgubil s Hrvatom Alenom ROGIĆEM HADŽALIĆEM.

Ana OPARENOVIČ je v drugem krogu s 7-6(5) 6-1 premagala Makedonko Tanjo STOJANOVSKO, v četrtfinalu pa je morala premoč priznati 15. letni Romunki Oani GAVRILI, ki je zmagala s 6-0 6-3. Tamara ZIDANŠEK je bila v drugem krogu s 6-3 6-0 boljša od Romunke Ariane SAKI, v četrtfinalu pa jo je z rezultatom 7-5 6-1 premagala 3. nosilka, še ena 15. letna Romunka, Iulia Maria IVASCU.

Odlično pa gre Ani in Tamari v konkurenci dvojic. Uvrstili sta se v finale, potem ko sta v polfinalu z rezultatom 6-7(7) 6-2 [11-9] premagali 2. nosilki, Avstrijki Miro ANTONITSCH in Karoline KURZ. V finalu bosta igrali s prvima nosilkama, mladima Romunkama Iulio Mario IVASCU in Andreeo Amalio ROSCO.

Na turnirju TE do 12 let na Kanarskih otokih odlično igra Jan KUPČIČ. V četrtfinalu je z rezultatom 6-3 6-0 odpravil Portugalca Francisca CORREIO in se uvrstil v polfinale.