Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Polona Hercog v Pekingu v tretji krog po zmagi nad Ano Ivanović

Ljubljana, 2.10.2013

Polona HERCOG je izjemno odigrala tekmo drugega kroga na WTA turnirju v Pekingu. Njena nasprotnica je bila 25. letna Srbkinja Ana IVANOVIĆ, 14. nosilka na turnirju in trenutno 14. igralka sveta.

Polona je odlično servirala in s številnimi variacijami pri servisu spravljala v obup nasprotnico. Ivanovićeva v srečanju ni prišla do niti ene break priložnosti, Polona pa je na prvi servis osvojila 77 % in na drugi servis kar 83 % možnih točk. Na njen servis je nasprotnica osvojila v celotnem srečanju samo 11 točk. Ana Ivanović je imela tudi precej težav s svojim forhandom, naredila je vrsto neprisiljenih napak in s tem Poloni HERCOG le še olajšala delo na poti do pomembne zmage.

Tudi v letu 2012 je v pekingu Polona nastopila v tretjem krogu glavnega turnirja in tudi lani je do tja prišla skozi kvalifikacije. Ustavila jo je Maria SHARAPOVA.

Glede na igro, ki jo je prikazala danes v srečanju z Ivanovićevo pa je njen domet letos zagotovo bistveno višji.

V tretjem krogu bo njena nasprotnica 3. nosilka Agnieszka RADWANSKA. Srečanje bo na sporedu v četrtek okrog 10.30 ure.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.