Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Slovenija v prvem krogu Davisovega pokala s Portugalsko

Ljubljana, 28.10.2013

Slovenija, ki si je letos z zmago nad JAR v Tivoliju izborila obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala je dobila nasprotnika za sezono 2014.

Od 31. januarja do 2. februarja bo gostila ekipo Portugalske.

Slovenija bo tudi izbirala podlago, na kateri se bo srečanje igralo.

Naša ekipa tako ponovno začenja pot proti svetovni skupini Davisovega pokala in žreb ji je bil tokrat dokaj naklonjen.

V primeru zmage z ekipo Portugalske bi si naši fantje že zagotovili obstanek v prvi evroafriški skupini Davisovega pokala, v drugem krogu v začetku aprila 2014 pa bi jih nato čakal obračun z Izraelom za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino. V primeru poraza s Portugalsko pa bi bil boj za obstanek precej hud, saj bi bili v tem primeru mogoči nasprotniki ekipe Hrvaške, Rusije ali Poljske.

Portugalska, ki je v letu 2013 nastopala v drugi EA skupini, si je napredovanje zagotovila po dveh prepričljivih zmagah proti Beninu in Litvi ter tesni po tesni zmagi s 3:2 proti Moldaviji. Za Portugalsko so igrali Joao SOUSA (47. na lestvici ATP), Gastao ELIAS (158.), Pedro SOUSA (217.) in Rui MACHADO (278.).

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.