Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Katarina Srebotnik že sedmič na zaključnem turnirju sezone, tudi tokrat brez končne zmage

Ljubljana, 25.10.2013

Katarina SREBOTNIK je tudi letos nastopila na zaključnem turnirju serije WTA v konkurenci dvojic, tokrat z Nadio PETROVO. To je bil njen sedmi nastop s četrto različno soigralko. Pred tem je na zaključku nastopila s Tino KRIŽAN, Ai SUGIJAMA in Kveto PESCHKE.

Nadia PETROVA je tokrat na zaključni turnir prišla po ne povsem ozdravljeni poškodbi, ki jo je pestila to sezono in zaradi česar sta s Katarino po Wimbledonu skupaj nastopili le še dvakrat, na OP ZDA in v Luksemburgu.

Katarina SREBOTNIK je letošnjo sezono končala kot igralka z največ dobljenimi dvoboji med dvojicami. Vknjižila je 54 zmag in 17 porazov (doslej v karieri 600 zmag in 272 porazov). Skupaj je doslej osvojila 34 turnirjev z 12 različnimi soigralkami.

Letos sta se za skupno nastopanje odločili z Rusinjo Nadio PETROVO, a jima je načrte prekrižala poškodba PETROVE, ki pod vprašaj postavlja tudi njuno sodelovanje v naslednji sezoni. O tem, ali bosta nadaljevali s skupnimi nastopi, se bosta odločili po zaključnem turnirju, na katerem prav zaradi slabše forme Nadie PETROVE in malo skupnimi tekmami v zadnjem času nista imeli velikih pričakovanj.

Njuna bojazen je bila upravičena saj sta prvo srečanje na koncu tudi izgubili. V prvem srečanju, ki je bilo hkrati že polfinale sta igrali proti Peng SHUAI in Hsieh SU-WEI, ki sta sezono končali kot druga dvojica sveta.

Azijski igralki sta bili boljši z rezultatom 7-6(5) 6-2. Prvi nastop je bil hkrati zadnji na letošnjem mastersu, kljub temu pa je obema igralkama navrgel po 57.500 $.

Foto:wta

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.