Tenis-Slovenija
min
sek
Prazna-pasica

Polona Hercog po predaji Sabine Lisicki v četrtfinalu Osake, Blaž Rola v četrtfinalu Erevana

Ljubljana, 9.10.2013

Polona HERCOG se je na WTA turnirju v Osaki že uvrstila v četrtfinale. Srečanje 2. kroga ji je 2. nosilka, Sabine LISICKI predala brez boja.

Polona HERCOG bo v četrtfinalu igrala z domačinko21. letno Kurumi NARO, 87. igralko lestvice WTA.

Sta pa Polona HERCOG in Lisa RAYMOND predali srečanje drugega kroga konkurence dvojic. Vzrok bi lahko bil v bolečinah, ki jih je po tekmi prvega kroga posameznikov začutila Hercogova v predelu hrbta.

Na ITF Futuresu v Erevanu (15.000 $) je Blaž ROLA v drugem krogu premagal še drugega mladinca. Tokrat je bil njegov nasprotnik 17. letni Ukrajinec Maxim RATNIUK.

Blaž je bil boljši s 7-5 6-3 in bo v četrtfinalu igral z Nizozemcem Antalom VAN DER DUIMOM, 489. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se pomerila dvakrat, leta 2010 je bil boljši Nizozemec, prejšnji teden pa na prvem Futuresu v Erevanu, v dramatični tekmi, Blaž ROLA. Spomnimo, da se je tekma končala v treh nizih, v vseh pa je odločala podaljšana igra.

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.