prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Januar 2018

Arhiv novic - januar 2018

Dečki in deklice do 14 let uspešni v predkvalifikacijah Winter cupa

bm, 31.01.2018

Z nastopi ekip do 14 in do 16 let se od četrtka do nedelje odvijajo kvalifikacije zimskih ekipnih evropskih prvenstev (Tennis Europe Winter cups by Head). Naši ekipi v starostni kategoriji do 14 let sta si morali nastop v kvalifikacijah priigrati na predkvalifikacijskih obračunih.

Ekipa deklic do 14 let v postavi Brina ŠULIN, Petja DRAME in Pija Marija REBEC pod vodstvom Tomaža BERENDIJAŠA nastopa v madžarskem Pecsu, kjer se je za nastop v kvalifikacijah borila z ekipo Luksemburga. Pija Marija REBEC in Petja DRAME sta zanesljivo dobili oba posamična obračuna in deklicam zagotovili nastop v kvalifikacijah, kjer bodo v njihovi C skupini še ekipe Bolgarije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Švice in Litve. Slednja je v predkvalifikacijah izločila Črno Goro.

Dečki do 14 let so v postavi Bor ARTNAK, Lun OBRUL in Maj PREMZL pod vodstvom Marka PORA uspešno nastopili v predkvalifikacijah v nemškem Niederzierju. Tudi njihovi nasprotniki v predkvalifikacijskem obračunu so bili Luksemburžani, Lun OBRUL in Bor ARTNAK pa sta zanesljivo dobila oba posamična obračuna, tako da bo naša ekipa zdaj nastopila v kvalifikacijski skupini A skupaj z ekipami Belgije, Bolgarije, Finske, Nemčije, Velike Britanije in Nizozemske. Za zadnje mesto v kvalifikacijah se borita ekipi Irske in Litve.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ

Kako gre našima našima ekipama lahko spremljate tukaj in tukaj .

Dekleta do 16 let bodo v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR nastopila v portugalski Lousadi, kjer bodo v ožjem krogu favoritinj za napredovanje na zaključni turnir, ki bo med 16. in 18 februarjem. Dekleta bodo prvio tekmo igrala v petek.

Fantje so v sestavi strong>Blaž VIDOVIČ, Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Aljaž JERAN odpotovali v Budimpešto, kjer bodo z nastopi, tako kot dekleta, začeli v petek. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Tajpeju do tretje posamične zmage na turnirjih WTA, z zmago v Angliji začela tudi Tamara Zidanšek

bm, 31.01.2018

Dalila JAKUPOVIĆ je na WTA turnirju v Tajpeju (250.000 $), v svojem četrtem nastopu v glavnih turnirjih dosegla tretjo zmago. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-0 6-1 premagala kvalifikantko, 20-letno domačinko Lizette CABRERA (163). V srečanju, ki je trajalo samo 50 minut je Jakupovićeva povsem prevladovala in nasprotinci oddala vsega 24 točk. Odlično je servirala in na svoj začetni udarec izgubila samo 8 točk, nasprotnici je šestkrat odvzela servis, sama ni izgubila nobenega. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje, Jakupovićeva je slavila še tretjič,a tokrat daleč najbolj gladko.

V drugem krogu bo igrala z Madžarko, 24-letno Timeo BABOS, 45. igralko lestvice WTA in 4. nosilko turnirja, ki je prijavljena v ekipi Madžarske na prihajajočem turnirju Pokala Federacij v Litvi prihodnji teden in bo v predtekmovanju nastopila v skupini s Slovenijo. Za našo ekipo je prijavljena tudi Jakupovićeva, a njen nastop še visi v zraku.

Bo pa slovenskle barve v Talinu zagotovo branila Tamara ZIDANŠEK, ki bo kot trenutno kaže naš prvi lopar v Estoniji. Formo ta teden brusi na turnirju ITF v Glasgowu (25.000 $), kjer je 4. nosilka. V prvem krogu ni imela težav s hrvaško kvalifikantko, 33-letno Ano VRLJIĆ (476). Zmagala je s 6-1 6-1 in se bo v drugem krogu pomerila s še eno kvalifikantko, 20-letno Francozinjo Saro CAKAREVIC (361). TUKAJ.

Rola pričakuje kurente, Bedene v dobri formi, Kavčič poškodovan

, 31.01.2018

Slovenska teniška reprezentanca se bo v prvem krogu druge evroafriške skupine Davisovega pokala v soboto 3. in v nedeljo 4. februarja pomerila s Poljsko in sicer v dvorani Lukna, v Mariboru – evropski prestolnici športa 2018. Čeprav je sprva kazalo, da bo Slovenija nastopila v najmočnejši postavi, pa je kot strela z jasnega prišla slaba novica z zadnjega treninga, ko je v zadnji stegenski mišici zapeklo Blaža Kavčiča. Neumorni slovenski teniški igralec ima velikansko smolo s številnimi poškodbami v preteklosti, tokrat ga je rahla strganina presenetila sredi treninga, a kot je povedal bo fantom v popolno oporo ob igrišču.

Slovenska reprezentanca je že opravila prvi trening, vse do sobote pa si bo igrišče v športni dvorani Lukna delila s poljskimi igralci. V vlogi slovenskega kapetana debitira nekdanji igralec Miha Mlakar. »Dvorana je super, prav tako podlaga. Ambient je odličen, tako da se že veselim vikenda in navijačev, ki nas bodo prišli podpreti. To je moj prvi dvoboj za Davisov pokal, zaenkrat so občutki odlični. Želimo začeti z zmago."

Najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP je Aljaž Bedene (52.), ki je na OP Avstralije v prvem krogu klonil proti kasnejšemu zmagovalcu Rogerju Federerju, v Mariboru pa bo proti Poljakom veliko odvisno prav od njega: »Na podlagi še nisem zaigral, a fantje pravijo, da je počasna. Nekaj težav imam s kolenom, vendar bom do sobote pripravljen. Za menoj je Avstralija, tako da sem dobro pripravljen.«

Ob poškodbi Kavčiča je zagotovo prvi kandidat za nastop med posamezniki Blaž Rola (195.), ki v tem trenutku trenira po prilagojenem načrtu: »Zame je ta del sezone še deloma pripravljalen. Pripravljen sem za igro posameznikov in dvojic, vem pa, da smo sposobni premagati Poljake. Dvorana Lukna je enkratna in, ker je dvoboj ob koncu tedna, verjamem, da bodo tribune polne. Ker se bliža pust, upam, da pridejo v Lukno tudi kurenti.«

Poljska reprezentanca je v Maribor prišla brez dveh najbolj zvenečih imen Jerzya Janowicza(126. ATP) in najboljšega igralca dvojic na svetu Lukasza Kubota. Najvišje uvrščena igralca poljske reprezentance sta mlada, 22-letni Kamil Majchrzak (213.) in 20-letni Hubert Hurkacz (224.), verjetno pa bosta v dvojicah par tvorila Marcin Matkowski in Matevsz Kowalczyk. Poljaki so na novinarski konferenci delovali umirjeno in spoštljivo do slovenskih igralcev, a so vsi po vrsti zatrjevali, da je njihov cilj Slovenijo premagati.

Radoslaw Szymanik, kapetan reprezentance: »Včeraj smo prišli in se sprehodili po mestu. Podoba in vzdušje sta nas navdušili. Naredili smo prvi trening v fitnesu, danes pa gremo prvič v dvorano. Slovenija ima dobro ekipo in je papirnati favorit, toda mi smo sem prišli igrat dober tenis ter osvojiti tri točke.«

Danes so podlago v Lukni preizkusili tudi poljaki TUKAJ.

Metka Komac še enkrat polfinalistka v Nigeriji, poraz Nastje Kolar v Egiptu

bm, 30.01.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Nairobiju se je Metka KOMAC drugič zapored uvrstila najmanj v polfinale. V prvem krogu je s 6-0 6-4 premagala soigralko v konkurenci dvojic in klubsko soigralko, ki sicer prihaja iz Romunije, Paulo Michaelo ONITA. V drugem krogu je bila s 6-2 6-1 prepričljivo boljša še od italijanske kvalifikantke Beatrice RICCI, v četrtfinalu pa je igrala igrala s 1. nosilko turnirja, 17-letno Gabonko Celestine AVOMO ELLA, 187. mladinko sveta in zmagovalko turnirja v Nairobiju pretekli teden. Tudi tokrat je nastopila odlično in najvišje rangirano igralko na turnirju odpravila s 6-3 6-1. V polfinalku bo njena nasprotnica 8. nosilka 17-letna Elena GEMOVIĆ iz Srbije, 511. igralka mladinske svetovne teniške lestvice. S soigralko Paulo Michaleo ONITA sta se uvrstila tudi v četrtfinale konkurence dvojic.

Nastja KOLAR je po treh zaporednih polfinalih na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $ na zadnjih dveh izpadla v prvem krogu glavnega turnirja. Tako kot pretekli teden je tudi ta teden uspešno preskočila kvalifikacije, ki jih je morala igrati zaradi pozne prijave, nato pa v glavnem turnirju, v katerem ji je pripadel status 3. nosilke že v prvem krogu izgubila z 19-letno Japonko Kumi SO, 846. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Zmagovalca OP za člane in članice v Mariboru sta Mark Mesarič in Noka Jurič

bm, 29.01.2018

Ta konec tedna so potekali še zadnji turnirji pred sprembo teniških lestvic 1. februarja.

TK Branik je gostil člane in članice. Na turnirju članov je nastopilo 22 igralcev. V finale sta se uvrstila 7. nosilec Mark MESARIČ (AsLit), ki je v polfinalu s 6-3 7-6(1) izločil 1. nosilca Tina KOVAČIČA (ŽtkMb) in nepostavljeni Miha VELIČKI (ŽtkMb), ki je bil v drugem polfinalu s 4-6 6-1 6-2 boljši od še enega nepostavljenega igralca Zvonimirja OREŠKOVIČA (Radomlje). Ta je v drugem krogu s 3-6 6-2 6-3 premagal 2. nosilca Domna GOSTINČARJA.

Finalni obračun je z 1-6 6-2 6-1 dobil Mark MESARIČ.

Pri dekletih je bila udeležba tudi tokrat skromna saj je nastopilo samo 11 igralk. V finale sta se uvrstili nepostavljena članica domačega kluba Žaklin BOKAN in 2. nosilka Noka JURIČ (ŽtkMb). Bokanova je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Barbaro BELIŠ (Sl.Gradec), Juričeva je bila s 6-4 (predaja) boljša od Silvije PEROŠA (Koper).

Finalni obračun je s 6-1 7-5 dobila Noka JURIČ.

Dečki in deklice so v Ljubljani, Mengšu in Mariboru nastopali na turnirjih RR. TUKAJ.

V Mariboru pripravljeni na prihod teniških reprezentantov Slovenije

bm, 28.01.2018

Mariborska dvoprana Lukna dobiva končno podobo pred teniški obračunom Slovenije in Poljske v okviru druge EA skupine Davisovega pokala konec tedna.

Slovenski ljubitelji tenisa bodo lahko v soboto in nedeljo 3. in 4. februarja v Mariboru spemljali naše najboljše teniške igralce Aljaža BEDENETA (ATP 52), Blaža KAVČIČA (110), Blaža ROLO (195), Nika RAZBORŠKA (830) in Toma KOČEVARJA DEŠMANA (831), ki si bodo v obračunu z reprezentanco Poljske poskušali priigrati nastop v naslednjem krogu Davisovega pokala, ko jih v primeru zmage čaka obračun z zmagovalko srečanja med ekipama Turčije in Zimbabveja.

Naši reprezentantje bodo igrišče v dvorani Lukna, ta sprejme 2.250 obiskovalcev, položena pa je trda podlaga "super soft doppio«, preizkusili v torek in se nato do srečanja poskušali na igranje na tej podlago čim bolje pripraviti.

Vstopnice za srečanje so že v prodaji na prodajnih mestih Petrola in Evetima po ceni 7 € za en oz. 10 € za oba tekmovalna dneva, z nekaj sreče pa jih lahko dobite tudi, če spremljte našo facebook stran, kjer objavljamo nagradna vprašanja. TUKAJ.

Na primorskem Winter cupu v Kopru več kot 110 mladih igralcev in igralk

bm, 28.01.2018

Teniški klub Koper organizira zdaj že tradicionalni Winter cup turnir za teniške igralce in igralke vseh starostnih kategorij. Ta konec tedna tako na Bonifiki loparje vrti 110 igralcev in igralk. V soboto so se zmag veselili

Mini tenis dečki - Tilen KOŠAK (Tk Maja), mini tenis deklice - Lili ŠTUSAJ (TK Murko), midi tenis dečki - Mihael KUŠAR STOJAKOVIČ (MaxLj), tenis do 10 let dečki - Mai WINTERLEITNER (Tk Maja), tenis do 10 let deklice - Ema KAPUS (Celje), tenis do 12 let deklice Kaja NAJZER (Tk Maja).

V nedeljo so nastopili dečki do 12 let, dečki in deklice do 14 ter fantje in dekleta do 17 let. Najboljši so bili: dečki do 14 let - Benjamin BORLINI (Tk Koper), deklice do 14 let - Rebeka GNEZDA (Idrija), dečki do 12 let - Rok KOVAČIČ (Proten), fantje do 17 let - Dan TROŠT SLAPNIK (Tk Maja), dekleta do 17 let- Zala ULE (Tk Koper)

Organizator je za najboljše zagotovil lepe praktične nagrade in vabila na turnije TE do 12 in 14 let, ki bodo potekali v njihovi organizaciji.

Prihodnji teden, 3. in 4. februarja bodo še turnirji v starostnih kategorijah do 11 let, 13 let, 15 let, turnirji za člane in članice ter turnirji za teniške šole do 13 in nad 13 let.

Fotografije: Aleksander Živin TUKAJ.

Dalila Jakupović uspešna v kvalifikacijah WTA turnirja v Tajpeju

bm, 28.01.2018

Dalila JAKUPOVIĆ je uspešno nastopila v kvalifikacijah turnirja v Tajpeju (250.000 $) in se četrtič v karieri uvrstila v glavni turnirja WTA serije.

V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagala Japonko Kaji HARUKA (287), v finalu kvalifikacij pa je bila s 3-6 6-4 6-3 po dveh urah igre boljša od 3. nosilke, 22-letne Kitajke Fangzhou LIU (WTA 146).

Žreb ji je bil tokrat naklonjen tudi v glavnem turnirju saj se bo v prvem krogu pomerila s kvalifikantko, 20-letno Avstralko Lizette CABRERA, ki je na lestvici WTA uvrščena 22 mest pred Jakupovićevo, na 152. mesto. TUKAJ.

Ekipa deklic do 12 let na Winter cupu v Avstriji končala na 5., dečki na 6. mestu

bm, 28.01.2018

Začela so se zimska ekipna evropska prvenstva poimenovana Tennis Europe Winter Cups by Head. Od petka do nedelje so v kvalifikacijah v Avstriji nastopali dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih so Slovenijo zastopali Miha BAJŽELJ, Mark Iztok LUNDER in Žiga ŠVEC. Ekipo je v Leibnitzu vodil Daniel ŠANTL. Naši dečki so igrali v skupini z Veliko Britanijo, Hrvaško, Madžarsko, Luksemburgom, Italijo, Avstrijo in Bolgarijo. In prav ekipa Bolgarov je bila prva nasprotnica naših mladih upov, ki so izgubili z 1-2. Bolgarija se je uvrstila v polfinale, naši dečki pa so se borili za uvrstitev od 5.do 8. mesta. Točko za naše dečke je priigral Žiga Švec. Prvo tekmo v razigravanju so naši dečki igrali z domačini Avstrijci in zmagali z 2-1. Za končno 5. mesto so igrali z ekipo Hrvaške in izgubili z 1-2.

Deklice v postavi Ela Nala MILIĆ, Ana Tara PRAČEK in Tinkara VRANIČAR so pod vodstvom Marka PORA nastopale v Neudorflu. V skupini s Slovenijo so bile ekipe Avstrije, Hrvaše, Francije, Italije, Moldavije, Romunije in Srbije. Prvo tekmo so naše deklice igrale z Romunkami in tudi one so izgubile z 1-2. Po tekmah posameznic je izid 1-1, odločilno tekmo dvojic pa sta dobili Romunki s 6-4 6-4. V boju za uvrstitev med 5. do 8. mestom sp naše deklice igrale z ekipo Moldavije in zmagale z 2-1. Za končno 5. mesto so igrale z ekipo Srbije in tudi v drugo so bile uspešne. Zmagale so z 2-1 in osvojile končno 5. mesto.

Več o nastopih mladih reprezentanc in podrobnejše rezultate srečanj najdete TUKAJ.

Sheila Glavaš zmagovalka ITF turnirja v Mostarju, Pia Lovrič in Metka Komac izgubili polfinalna obračuna

bm, 27.01.2018

Sheila GLAVAŠ, članica TK Val Portorož je zmagovalka ITF turnirja 5. ranga v Mostarju. Z zmago je dosegla nov uspeh kariere in se kot naslednja Slovenka vpisala med mladinske zmagovalke turnirjev ITF. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagala italijansko kvalifikantko Francesco RUMI in se po polfinalu prejšnji teden tokrat uvrstila v finale, svoj prvi v karieri. V finalu je še enkrat odlično nastopila in s 3-6 6-3 6-4 premagala 14-letno Nizozemko Melisso BOYDEN (976), zmagovalko prvega mostarskega turnirja prejšnji teden, ki je v Mostarju zabeležila že 12 zaporednih zmag. Zadnjo je dosegla proti naši drugi polfinalistki Pii LOVRIČ. V tesnem obračunu, v katerem je Pia izgubljala z 2-6 2-5, ji je v drugem nizu uspel preobrat in ga je dobila s 7-6(7), a ji je nato v nadaljevanju zmanjkalo zbranosti in tretji niz je šel ponovno Nizozemki, ki ga je dobila s 6-2. Končni izid se je glasil 6-2 6-7(7) 6-2. Lovričeva ostaja pri eni uvrstitvi v finale, ki jo je dosegla lani v Mariboru na turnirju 4. ranga, to pa je bila njena tretja uvrstiotev v polfinale na turnirjih ITF. Vsekakor je sezono odlično začela in jo lahko že letos pričakujemo med najboljšimi 200 mladinkami sveta. Trenutno je na 385. mestu.

Se je pa Sheili GLAVAŠ tokrat izmuznila zmaga v konkurenci dvojic, kjer je nastopala z Ukrajinko Ilyzaveto SKOROKHODOVO. V finalu sta morali premoč priznati Rusinjama Anastasiji LUNEVI in Kseniji MIKHAYLOVI. Rusinji sta zmagali s 6-2 6-4. Za Sheilo je odličen začetek sezone, zadnja uspeha pa jo bosta na lestvici ITF dvignila med 500 najboljših mladink sveta.< Trenutno je na 589. mestu.

Na ITF turnirju v Nairobiju je Metka KOMAC izgubila polfinalni obračun z domačinko, 2. nosilko Sheho KOTECHA (337). Ta je zmagala s 3-6 7-5 6-4. Z Michaelo ONITA sta v nadaljevanju predali tudi finalni obračun dvojic.

V Pragi sta z nastopi med dvojicami končala tudi Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ, ki sta izgubila četrtfinalno srečanje. TUKAJ.

5. Luka Koper Winter cup 2018 - urnik tekmovanja

bm, 26.01.2018

Zadnji konec tedna v januarju in prvi konec tedna v februarju bo v Tenis centru Bonifika na sporedu 5. Luka Koper Winter Cup 2018 za vse starostne kategorije (enodnevni turnirji v mini, midi, tenisu do 10, tenisu do 11 let, 12 let,13 let, 14 let, 17 let, člani/ce,turnir teniških šol do 13 in nad 13 let).

Teniški klub Koper je za vse najboljše pripravil lepe nagrade, med drugim bo razdelil tudi povabila - wild carde na mednarodne teniške turnirje do 12 in 14 let, ki bodo v letu 2018 v Kopru.

Sobotni in nedeljski urnik tekmovanja najdete TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v članski konkurenci ta teden

bm, 25.01.2018

Hitro so se ta teden končali nastopi v članski konkurenci na mednarodnih turnirjih, nič kaj obetajoča pa pred prihajajočimi obračuni v Pokalu Federacij tokrat nista bila niti nastopa reprezentantk Tamare ZIDANŠEK in Nine POTOČNIK.

Potem, ko je Zidanškova izpadla v drugem krogu turnija v Franciji (60.000 $), se je v drugem krogu na nižje dotiranem turnirju v Stuttgartu (15.000 $) poslovila tudi Potočnikova. V drugem krogu jo je s 7-5 6-0 premagala tri leta mlajša švicarska kvalifikantka, 18-letna Ylena IN-ALBON (687). TUKAJ.

Slovenska Fed cup reprezentanca v Estonijo močno pomlajena

bm, 25.01.2018

Slovenska ženska teniška reprezentanca se je lani prebila iz druge v prvo evroafriško skupino Pokala Federacij, letos pa jo v estonskem Talinu čaka zahtevna naloga, še posebej, ker tja ne potujeta Polona Hercog (91. WTA) in Andreja Klepač (24. dvojice).Slovenke bodo v Estoniji nastopile v skupini C kjer jih čakajo Hrvatice, Madžarke in Švedinje. V skupinskem delu vsaka ekipa igra z vsako, v nadaljevanje pa se uvrsti le prvouvrščena, ki se bo pomerila z drugouvrščeno iz skupine B. Zmagovalka bo napredovala v boj za vstop v II. svetovno skupino. Zadnjeuvrščene reprezentance v skupini se bodo med seboj pomerile v dodatni tekmi za obstanek v prvi evroafriški skupini, poraz namreč pomeni nazadovanje v nižji nivo tekmovanja.

Kapetanu reprezentance Andreju Kraševcu so nastop potrdile Tamara Zidanšek (179. WTA), Nina Potočnik (438.) in Kaja Juvan (492.). Močno pomlajena ekipa, ki ni v papirnati vlogi favorita bo skušala v vsakem obračunu doseči maksimalen izkupiček. Andrej Kraševec ambicioznosti ni izgubil, a ostaja realen: »Tekme si sledijo iz dneva v dan, zato je pokal Federacij drugačen od ostalih turnirjev. Možna so presenečenja, zagotovo pa bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe. Seveda je precej odvisno v kakšni postavi bodo nastopile reprezentance iz naše skupine. Po imenih so močnejše, a tudi lani je bilo tako, pa smo napredovali v prvo evroafriško skupino.« O manjkajočih igralkah pa kapetan ni razpredal na dolgo in široko: »Polona Hercog se je odločila, da bo, potem ko je bila trikrat poškodovana, skušala narediti napredek v njeni karieri. Andreja Klepač je poškodovana in bo v tem času skušala opraviti kakovostno rehabilitacijo, z Dalilo Jakupovič pa smo še v dogovorih. Sicer pa je tudi strategija strokovnega sveta Tenis Slovenije, da poskušamo čim več možnosti dati mlajšim igralkam. Tu je Kaja, Tamara ima 20 let, Nina pa 21.«

Lani so dekleta igrala v Litvi, letos je na vrsti Estonija. Strokovno vodstvo, kot tudi igralke verjamejo, da bo baltiški zrak ugodno vplival na dnevno razpoloženje, najmlajša reprezentantka Kaja Juvan pa je dodala: »Veselim se nastopanja za Slovenijo v pokalu Federacij. Lani sem nekaj izkušenj že pridobila, letos pa bo enkratno, če bom morda zaigrala proti igralkam, ki so višje na lestvici. Moja ekipa zdaj deluje profesionalno, mnogo stvari si zapisujemo in gremo po poti profesionalizma. Osredotočena sem izključno na članske turnirje, a morda, čeprav v načrtu ni, bom še igrala kakšen mladinski turnir.«

Pokal Federacij, 2. evroafriška skupina, Talin (Estonija), od 7. – 10. februarja

Skupina C: Hrvaška, Madžarska, Švedska in Slovenija

Kapetan Slovenije: Andrej Kraševec, pomočnik: Daniel Šantl TUKAJ.

Pia Lovrič in Sheila Glavaš polfinalistki v Mostarju, Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič izpadla v Pragi

bm, 25.01.2018

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju sta se obe naši igralki v glavnem turnirju uvrstili v polfinale.

Pia LOVRIČ, ki je prva nosilka turnirja je v drugem krogu s 6-4 6-1 premagala Nizozemko Vanjo GUDELJ, v četrtfinalu pa s 6-2 1-6 6-4 šesto nosilko, 16-letno Italijanko Cristino Eleno TIGLEA (583). V polfinalu se bo pomerila s 14-letno Nizozemko Melisso BOYDEN (976), zmagovalko prvega mostarskega turnirja prejšnji teden, ki je v Mostarju zabeležila že 11 zaporednih zmag.

Še drugi teden zapored je polfinalistka Sheila GLAVAŠ. V drugem krogu je bila s 6-4 6-1 boljša od domačinke Katarine TRIVIĆ, v četrtfinalu pa je s 6-7(4) 6-3 7-5 izločila rusko kvalifikantko Milano ZHABRAILOVO, ki je pred tem domov poslala 2. nosilko iz Ukrajine Ielyzaveto SKOROKHODOVO. V polfinalu se bo Glavaševa pomerila s kvalifikantko, 18-letno Italijanko Francesco RUMI (2204), ki je do polfinala zabeležila 6 zmag. Na odlični poti do nove turnirske zmage je Sheila v konkurenci dvojic, kjer ta teden nastopa z Ielyzaveto SKOROKHODOVO s katero sta se uvrstili v finale.

Na enako močnem turnirju v Pragi sta se v drugem krogu poslovila Filip Jeff PLANINŠEK, s 6-1 6-2 ga je premagal domačin, 16-letni Kristof MINARIK (581), in Blaž VIDOVIČ za katerega je bil premočen Nemec, 16-letni Christopher FRANTZEN. V konkurenci dvojic sta se naša igralca uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

Metka Komac v polfinalu Nairobija, dobro tudi Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič

bm, 24.01.2018

Metka KOMAC 16-letnica iz Kopra še naprej odlično igra na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Nairobiju. V četrtfinalu je s 6-0 6-2 odpravila 15-letno Aisho NIYONKURU (369) iz Burundija in se drugič v karieri uvrstila v polfinale ITF turnirja, lani ji je to uspelo na turnirju 5. ranga v Mostarju. V polfinalu bo igrala z 2. nosilko, 15-letno Kenijko Sneho KOTECHA (337). Polfinalistka je tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa v paru z Romunko Paulo Mihaelo ONITA.

Z zmago sta nastope na ITF turnirju 4. ranga v Pragi začela Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ. Planinšek je v prvem krogu s 6-4 6-2 premagal domačega povabljenca, 14-letnega AdamaJURAJDO, Vidovič je bil s 6-3 6-4 boljši od 3. nosilca, 17-letnega Madžara Daniela KHINA (284). TUKAJ.

Slovenija proti Poljski z najmočnejšo postavo

bm, 24.01.2018

Znani sta postavi Slovenije in Poljske, ki se bosta v okviru druge evroafriške skupine Davisovega pokala v športni dvorani Lukna v Mariboru - evropskem mestu športa 2018, merili v soboto 3. in nedeljo 4. februarja.

Slovenija bo nastopila v najmočnejši zasedbi. Kapetan Miha MLAKAR bo imel na voljo Aljaža BEDENETA, (51. ATP), Blaža KAVČIČA (106.), Blaža ROLO (192.), Nika RAZBORŠKA (829.) in Toma KOČEVARJA DEŠMANA (830.)

Dvorana Lukna ima 2.250 sedežev, z današnjim dnem pa že dobiva podobo, ki jo bo krasila med dvobojem Slovenije in Poljske. Igralo se bo na trdi podlagi "super soft doppio«.

Poljski kapetan Radosav SZYMANIK oz. poljska teniška zveza je za srečanje prijavila nslednje igralce: Kamila MAJCHRZAKA(199.), Huberta HURKACZA (231.), Michala PRSYSIEŽNYA (480.) ter specialista za igro dvojic Lukasza KUBOTA (1. ATP dvojice) in Marcina MATKOWSKEGA (47. ATP dvojice).

Oba kapetana lahko v ekipi opravita dve spremembi, ki ju morata naznaniti eno uro pred žrebom parov.

V torek, 30. januarja ob 12:30 uri bo v prostorih Hotela Maribor (Glavni trg 8, Maribor) novinarska konferenca obeh kapetanov, ki bosta predstavila svoj izbor tekmovalcev.

V petek, 2. februarja ob 12:00 uri bo v mariborski Mestni hiši (Glavni trg 15, Maribor) žreb parov obeh tekmovalnih dni. Na žrebu bosta prisotni obe ekipi, predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger in ITF kontrolor dvoboja med Slovenijo in Poljsko.

Vstopnice za oba tekmovalna dneva že lahko kupite na vseh bencinskih postajah Petrola ter preko Eventima. Cena dnevne vstopnice je 7€, za dvodnevno pa bo potrebno odšteti 10€.

V soboto, 3. februarja se tekmovani dan začne ob 14. uri, na programu pa bosta dva dvoboja posameznikov. V nedeljo se bo obračun nadaljeval ob 12. uri, na programu pa bosta dva dvoboja posameznikov in tekma dvojic.

Slovenska teniška reprezentanca bo zagotovo potrebovala močno podporo s tribun, saj so teniški dvoboji v Davisovem pokalu sila nepredvidljivi, hkrati pa pravila omogočajo precej bolj bučno navijanje kot na turnirjih pod okriljem ATP, zato ste vljudno vabljeni na ogled tekem.

TUKAJ.

Za našimi člani in članicami slab dan, edino zmago danes zabeležila Nina Potočnik

bm, 24.01.2018

Za našimi igralkami in igralci je na članskih turnirjih danes slab dan. V petih nastopih so zabeležili le eno zmago, ki jo je priigrala Nina POTOČNIK na ITF turniju (15.000 $) v Stuttgartu. V tekmi prvega kroga je s 6-4 6-3 premagala domačo povabljenko, 16-letno Alexandro VECIC (NR). Njena druga nasprotnica bo švicarska kvalifikantka, 18-letna Ylena IN-ALBON, ena boljših igralk v mladinski konkurenci, kjer je bila najvišje na 27. mestu, na članski lestvici WTA pa zaseda 687. mesto. Nazadnje je nastopila novembra, ko se je na turnirjih v Heraklionu enkrat uvrstila v finale, dvakrat pa je izpadla v drugem krogu. V uvodnih treh srečanjih je bila zelo prepričljiva in nasprotnicam ni oddala nobenega niza. Nina je nazadnje nastopala decembra, ko se je v Hammametu dvakrat uvrstila v polfinale, enkrat pa je izgubila v drugem krogu. Čez 14 dni jo čaka pomemben nastop z ekipo Slovenije na Pokalu federacij.

Tam bo v slovenski ekipi prvo ime Tamara ZIDANŠEK, ki pa letošnje sezone ni začela najbolj obetavno. Po vrnitvi iz Avstralije, kjer je na WTA turnirju v Brisbanu izgubila v kvalifikacijkah, na OP Avstralije pa je prav tako v kvalifikacijah izgubila v drugem krogu, je tokrat nastopila na najmočnejšem ITF turnirju ta teden v francoskem Andrezieux-Boutheonu (60.000 $). V prvem krogu ni imela težav s Francozinjo Harmony TAN (386), katero je premagala s 6-3 6-2, v drugem pa se ni mogla resneje upirati Španki, 25-letni Georgini GARCIA-PEREZ, 199. igralki lestvice WTA. Španka je bila po 57 minutah igre boljša s 6-2 6-3. Odlična, 187 cm visoka igralka je blestela pri začetnem udarcu, zadela je kar 9 asov, skupaj pa na svoj servis izgubila le 12 točk. Tamari je servis odvzela štirikrat, sama pa ga ni izgubila.

Nastope je v Sharm El Sheikhu (15.000 $) presenetljivo hitro končala Nastja KOLAR, ki je v prvem krogu z 0-6 2-6 izgubila z 19-letno Nizozemko Nino KRUIJER (665). Srečanje je trajalo vsega 53 minut.

Konec je nastopov tudi za oba naša predstavnika na turnirjih Futures. V Antalyi je Nik RAZBORŠEK z 1-6 3-6 izgubil s 1. nosilcem, 23-letnimn Čehom Vaclavom SAFRANEKOM (225), ki je na OP Avstralije uspešno prestal kvalifikacije in se nato poslovil v prvem krogu glavnega turnirja.

V Sharm El Sheikhu pa je Matic ZAPLOTNIK, ki je nastopil s posebnim povabilom v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubil s 24-letnim Rusom Aslanom KARATSEVIM (606) in zabeležil še enajsti zaporedni poraz na turnirjih serije Futures. TUKAJ.

Mlade reprezentance so se predstavile v Kranju

bm, 23.01.2018

Konec januarja in začetek februarja sta običajno v znamenju nastopa mladinskih reprezentanc na tekmovanju Winter cup, zimskem Evropskem ekipnem prvenstvu. To se začenja 26. januarja s kvalifikacijskimi obračuni ekip do 12 let, od 2. do 4. februarja pa bodo nastopile še ekipe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Pred nastopom so se igralci in igralke zbrali v Kranju, kjer jih je pozdravil predsednik TS Marko UMBERGER.

Fotografije reprezentantov najdete v fotogaleriji.

Kdo bo Slovenijo zastopal na letošnjem tekmovanju si lahko ogledate TUKAJ.

Tamara Zidanšek začela z zmago v Franciji

bm, 23.01.2018

Za igralce in igralke, ki so zaključili nastope na avstralski turneji se življenje vrača v stare tirnice. Vračajo se na turnirje WTA in ITF, prav na enem izmed slednjih pa ta teden nastopa Tamara ZIDANŠEK, ki bo čez 14 dni eno glavnih slovenskih orožij na tekmovanju za Pokal Federacij v Tallinu.

Ta teden nastopa na 60.000 $ vrednem turnirju v francoskem Andrezieux-Boutheonu in začela je z zmago. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-2 premagala domačo kvalifikantko, 20-letno Harmony TAN, 386. igralko lestvice WTA. Težja preizkušnja jo čaka v drugem krogu, ko se bo pomerila s 25-letno Španko Georgino GARCIA PEREZ, 199. igralko lestvice WTA, ki je v letu 2017 na turnirjih ITF štirikrat stala na zmagovalni stopnički, v prvem krogu pa je v dveh nizih izločila Slovakinjo Jano CEPELOVO.

Ta teden bomo spremljali še nastope Nine POTOČNIK v Stuttgartu, Nastje KOLAR v Sharm El Sheikhu, Nika RAZBORŠKA na Futuresu v Antalyi in Matica ZAPLOTNIKA na Futuresu v Sharm El Sheikhu. TUKAJ.

Mladinci in mladinke ta teden v Mostarju, Nairobiju in v Pragi

bm, 23.01.2018

Na drugem mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je bil pri fantih v kvalifikacijah uspešen Mark ANDREJIČ GOLJAR, ki se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir. Nista se uspela skozi kvalifikacije prebiti Marko KOVAČEVIČ in Tim TEKAVEC. Oba sta izgubila v prvem krogu.

Tudi pri dekletih tokrat v kvalifikacijah ni uspelo nobeni izmed Slovenk, nastopile pa so Noka JURIČ, Nika STRAŠEK in Tara GORINŠEK.

Nastope v glavnem turnirju sta z zmago začeli 1. nosilka Pia LOVRIČ, ki je s 6-0 6-0 premagala srbsko povabljenko Mirjano RAGASTOVAC in Sheila GLAVAŠ, ki je s 6-2 7-5 premagala Italijanko Saro ZIODATO.

Pri fantih sta v prvem krogu glavnega turnirja nastopila in uvodni srečanji izgubila Matic DIMIC in Maj TOMAC, neuspešen pa je bil v prvem krogu glavnega turnirja tudi kvalifikant Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Nairobiju je Metka KOMAC v drugem krogu, v prvem je bila prosta, s 6-2 6-0 premagala Britanko Ananyo VARTAK in se uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju 4. ranga v Pragi bosta v glavnem turnirju nastopila Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ TUKAJ.

Na OP Avstralije konec slovenskih nastopov, prvo zmago na turnirjih za Grand Slam vknjižila Nika Radišič

bm, 23.01.2018

Na OP Avstralije je kot zadnja slovenska predstavnica v članski konkurenci nastopila Katarina SREBOTNIK. S soigralko iz Tajvana Hao Ching CHAN sta igrali s trenutno najboljšo dvojico, prvima nosilkama turnirja ženskih dvojic, Tajvanko Latisho CHAN in Čehinjo Andreo SESTINI HLAVACKOVO. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut, prvi nosilki pa sta bili boljši s 6-3 6-2.

Krstno zmago na turnirjih za Grand Slam pa je v mladinski konkurenci dočakala Nika RADIŠIČ. Potem, ko je izgubila v uvodnem nastopu med posameznicami sta s soigralko Viktorio MORVAYEVO iz Slovaške v prvem krogu konkurence dvojic z 1-6 6-2 10-3 premagali Čehinjo Karolino BERANKOVO in Poljakinjo Anio HERTEL. V drugem krogu sta igrali s 3. nosilkama, Japonkama Yuki NAITO in Naho SATO in izgubili s 6-7(2) 3-6. S tem je tudi za niko konec nastopov na prvem trunirju velike četverice.

Zaključne točke vsakega niza srečanja prvega kroga, vključno z zmagovitim asom Nike si lahko ogledate TUKAJ.

Alja Belinger in Tom Ašič Kovač zmagovalca OP 18 v Ljubljani

bm, 22.01.2018

V Ljubljani je konec tedna potekalo OP v starostni kategoriji do 18 let. Medtem, ko je bila pri fantih udeležba dokaj dobra je pri dekletih nastopilo samo 15 igralk. Pri fantih je naslov odšel v Litijo. Turnir je osvojil 1. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v finalu, v izenačenem obračunu, s 4-6 6-2 6-3 premagal 5. nosilca Gašperja OBLAKA (Ltc). Ašič Kovač je v polfinalu s 6-0 6-4 izločil Rubena GOSPODJINAČKEGA (Tc-Lj), Oblak je bil v drugem polfinalu z 1-6 6-2 6-3 boljši od Davida CEPAKA (Koper).

Pri dekletih je še drugop zmago v letošnji sezoni na turnirjih Tenis Slovenije vknjižila Alja BELINGER (Tr-Kr). Po zmagi na turnirju do 16 let novembra lani je bila tokrat brez konkurence tudi na turnirju do 18 let. V finalu je s 6-1 6-0 premagala Anali KOČEVAR (TkMed).

Na fotografiji z leve: Belinger, Kočevar, Oblak in Kovač TUKAJ.

Maša Viriant, Tristan Flander in Benjamin Borlini zmagovalci OP 14 v Mariboru in Ljubljani

bm, 22.01.2018

V Mariboru in Ljubljani se je končalo OP do 14 let. Dečki so v Mariboru nastopali v A in B turnirju. V A turnirju je slavil 2. nosilec Tristan FLANDER (Radomlje), ki je v finalu s 7-6(9) 7-5 premagal klubskega soigralca in 1. nolsilca turnirja Aljaža KIRBIŠA. Flander je v polfinalu s 6-2 6-7(4) 7-5 izločil Joba JAPLJA (TkMed), Kirbiš je bil s 6-1 6-2 boljši od Nika GMAJNARJA (Maja). V B turnirju je bil najboljši Benjamin BORLINI (Koper), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagal Klemna ŠKORJANCA (Šplus).

Deklice so igrale v Ljubljani, na zmagovalno stopničko pa se je povzpela 1. nosilka Maša VIRIANT (Radomlje). V finalu je s 7-5 6-4 premagala šesto postavljeno Ulo JAMAR (TC-Lj). Viriantova je bila v polfinalu s 6-2 6-2 boljša od Eve MULLER UHAN (TC-Lj), Jamarjeva pa je presenetljivo s 4-6 6-4 6-1 izločila 2. nosilko Ano LANIŠEK (Radomlje).

Na fotografiji z leve Viriant, Jamar, Kirbiš in Flander TUKAJ.

Na OP Avstralije konec nastopov za Andrejo Klepač, v igri ostajata Katarina Srebotnik in Nika Radišič

bm, 21.01.2018

Na OP Avstralije v Melbournu se je poslovila naša edina predstavnica v konkurenci mešanih dvojic Andreja KLEPAČ. Žreb jiima s partnerjem, Američanom Rajeevim RAMOM ni bil naklonjen saj sta že v prvem krogu naletela na 1. nosilca turnirja Tajvanko Latisho CHAN in Britanca Jamieja MURRAYA. V tesnem obračunu so odločale nianse, veselila pa sta se Chanova in Murray, ki sta po uri in pol igre zmagala s 4-6 7-5 [11-9].

V konkurenci ženskih dvojic tako ostaja Katarina SREBOTNIK, ki se je s soigralko, Tajvanko Hao Ching CHAN že uvrstila v tretji krog, tu pa ju čakata prvi nosilki Latisha CHAN in Andrea SESTINI HLAVACKOVA.

V konkurenci dvojic med mladinkani na prvi nastopa čakata Nika RADIŠIČ in njena soigralka iz Slovaške, Viktoria MORVAYEVA. Njuni nasprotnici bosta Čehinja Karolina BERANKOVA in Poljakinja Ania HERTEL. TUKAJ.

Nadaljujejo se obračuni na turnirjih do 18 in 14 let

bm, 21.01.2018

Nadaljujejo se obračuni na OP do 18 in do 14 let, ki potekajo v Ljubljani in Mariboru.

Na turnirju fantov do 18 let v Ljubljani sta znana finalista. Za naslov se bosta borila Tom AŠIČ KOVAČ in Gašper OBLAK.

Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit) je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagal Dana TROŠTA SLAPNIKA (Maja), 7. nosilec Ruben GOSPODJINAČKI (Tc-Lj) je bil s 6-0 6-2 boljši od Jošta PLESTENJAKA (Sl-Lj), 3. nosilec David CEPAK (Koper) je s 6-3 6-2 premagal Alena KURTAGIČA (MaxLj), 5. nosilec Gašper OBLAK (Ltc) pa je s 6-0 6-1 izločil kvalifikanta Lana GARTNERJA (Radovoljica).

V polfinalu je Ašič Kovač Gospodjinačkemu oddal le štiri igre in zmagal s 6-0 6-4, Oblak pa je Cepaka izločil z 1-6 6-2 6-3.

Na turnirju deklet do 18 let, nastopilo jih je 13, sta se v finale uvrstili Alja BELINGER (Tr-Kr) in Anali KOČEVAR (TKMed).

V Mariboru sta pri dečkih finalista igralca TK Radomlje Aljaž KIRBIŠ in Tristan FLANDER.

Prvi nosilec KIRBIŠ je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagal Nika MIKOVIČA (Jaki), nepostavljeni Nik GMAJNAR (Maja) je s 7-5 6-4 izločil 7. nosilca Jako TOMAŽINA (AsLit), Job JAPELJ (TkMed) je s 6-3 6-1 premagal klubskega soigralca Maria ŠPANIĆA, Tristan FLANDER (Radom) pa s 6-1 6-1 še enega Medvodčana Vanjo JOKSOVIČA. V polfinalu je nato Kirbiš s 6-1 6-2 premagal Gmajnarja, Flander pa je bil s 6-2 6-7(4) in 7-5 boljši od Japlja.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Benjamin BORLINI (Koper), ki je bil s 6-3 6-2 boljši od Nikolasa CARJA (Ltc) in Klemen ŠKORJANC (Šplus), ki je s 7-5 6-4 premagal Jureta BOŽIČA (ŽtkMb).

Na turnirju deklic do 14 let so polfinalistke 1. nosilka Maša VIRIANT (Radom), Eva MULLER UHAN in Ula JAMAR (Tc-Lj) ter Ana LANIŠEK (Radomlje). TUKAJ.

Tina Cvetkovič s finalom med posameznicami in zmago med dvojicami do uspeha kariere

bm, 21.01.2018

Tina CVETKOVIČ je v avstrijskem Oberpullendorfu odlično odigrala ITF turnir 4. ranga in klonila šele v finalu. 17-letna Radovljičanka je trenutno na 583. mestu mladinske svetovne teniške lestvice ITF, njena doslej najboljša uvrstitev pa je bilo polfinale na turnirju 5. ranga v letu 2016, leta 2017 pa je bila enkrat četrtfinalistka. Tokrat je na poti do prvega finala izločila Avstrijko Nicole MIKULAN, Slovakinjo Aniko JASIKOVO, Avstrijko Anno GROSS in v polfinalu s 6-2 7-6(1) Čehinjo Petro CSABI, ki je bila v predhodnih dveh krogih usodna za naši igralki Anjo TRBEŽNIK in Tjašo KLEVIŠAR.

V finalu se je Cvetkovičeva pomerila s češko kvalifikantko, 16-letno Nikolo BRECKOVO, ki je dosegla še osmo zaporedno zmago na turnirju in slavila s 6-2 6-2. Breckova je doslej na turnirjih ITF nastopala malo, to je bil šele njen četrti turmni v karieri in prva zmaga, še enkrat je bila polfinalistka.

Je pa Cvetkovičeva iz Oberpullendorfa odnesla naslov in to v konkurenci dvojic, kjer sta nastopili s Pio LOVRIČ. V finalu sta s 6-1 6-2 premagali Avstrijki Irina DSHANDSHGAVA in Elisabeth KELBL.

Že v petek sta se naslova med dvojicami veselila Mariborčana Miha PERUŠ in Miha VELIČKI. TUKAJ.

Anastasia Potapova premočna za Nastjo Kolar v Egiptu

, 20.01.2018

Med dekleti je ta teden na članskih turnirjih ITF nastopila samo Nastja KOLAR in se v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ uvrstila v polfinale. Tu je bila njena nasprotnica 1. nosilka, ena najboljših mladink, leta 2016 prva igralka mladinske svetovne teniške lestvice, 16-letna Anastasia POTAPOVA, trenutno že 240. igralka lestvice WTA. Potapova ima za sabo odličen prvi in slabši drugi del lanske članske sezone, turnir v Tuniziji pa je njen prvi članski turnir letos. Očitno je prišla nanj odlično pripravljena saj je v prvih treh krogih nasprotnicam skupaj prepustila vsega osem iger in tudi Kolarjeva ji v polfinalu ni bila kos. Rusinja je zmagala s 6-3 6-2 po eni uri igre. Nobena od igralk se tokrat ni posebej izkazala pri začetnem udarcu, saj sta imeli obe izkoristek nižji od 35 %, Kolarjeva celo samo 14 %, kar pomeni, da je od 24 poskusov osvojila le tri točke. Osemkrat je izgubila začetni udarec, Potapova štirikrat, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 64-45 v korist Rusinje. TUKAJ.

Na OP do 18 in 14 let znani četrtfinalisti

bm, 20.01.2018

V Mariboru in Ljubljani potekajo odprta prvenstva v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. V Mariboru so se na A turnirju do 14 let v četrtfinale uvrstili Aljaž KIRBIŠ, Nik MIKOVIČ, Nik GMAJNAR, Jaka TOMAŽIN, Mario ŠPANIČ, Job JAPELJ, Vanja JOKSOVIČ in Tristan FLANDER

V B turnirju so četrtfinalisti Benjamin BORLINI, Luka ŽVIŽAJ, Žan FRIŠ, Nikolas CAR, Klemen ŠKORJANC, Tim STREL, Gaber Niki BOLE inJure BOŽIČ.

Deklice nastopajo v Ljubljani, odigrale pa so prvi krog glavnega turnirja.

Tudi fantje in dekleta do 18 let nastopajo v Ljubljani. Pri fantih so četrtfinalisti Tom AŠIČ KOVAČ, Dan TROŠT SLAPNIK, Jošt PLESTENJAK, Ruben GOSPODJINAČKI, Alen KURTAGIČ, David CEPAK, Gašper OBLAK in Lan GARTNER, ki je s 1-6 6-3 6-1 izločil 2. nosilca Klemna TAŠNERJA.

Pri dekletih nastopa 13 igralk, v četrtfinale pa so se uvrstile Alja BELINGER, Ana Teja TABOR, Meta MARENK, Jelena KOVAČEVIČ, Anali KOČEVAR, Urška UHELJ FRELIH, Karin VOLT in Urša MAZI.

Na fotografiji Jošt Plestenjak TUKAJ.

Nika Radišič izgubila uvodno srečanje na Aus open

bm, 20.01.2018

Naša edina predstavnica v mladinski konkurenci na OP Avstralije in trenutno 19. mladinka sveta Nika RADIŠIČ ni uspela preskočiti prvega kroga. Žreb se je nekoliko poigral in 8. nosilki določil isto nasprotnico s katero je igrala in izgubila že na pripravljalnem turnirju v Traralgonu pretekli teden.

18-letna domačinka Gabriela DA SILVA FICK je bila tudi tokrat boljša, zmagala je s 6-2 6-3. Igrala je veliko bolj agresivno od Radiščeve in ji zabila kar 24 winnerjev, Nika le štiri, ob tem pa je Niki štirikrat iz šestnajstih poskusov odvzela servis, naši igralki je to uspelo le enkrat iz edine priložnosti, ki si jo je priigrala.

Za Radišičevo je bil to prvi nastop na turnirjih za Grand Slam, letos bo imela možnost nastopiti še trikrat, a ji bo ta zagotovo, ne glede na dosežen izid, služil kot izjemna izkušnja in ji prinesel dodaten motiv za trdo delo v prihodnje.

Za Niko nastopov še ni konec saj bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je moči združila s Slovakinjo Viktorio MORVAYOVO. TUKAJ.

Davisov pokal Slovenija : Poljska - vstopnice že naprodaj

, 20.01.2018

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v sklopu druge evroafriške skupine Davisovega pokala zoperstavila Poljski, nekdanji članici elitne svetovne skupine. Dvoboj bo 3. in 4. februarja (sobota in nedelja) v Mariboru – evropskem mestu športa 2018, natančneje v športni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu.

Selektor Miha Mlakar je že ob njegovi inavguraciji dejal: »Naša želja je preboj v 1. evroafriško skupino, kamor slovenska reprezentanca s temi fanti zagotovo tudi sodi. Če se bo zbrala celotna ekipa in ne bo težav s poškodbami nedvomno lahko razmišljamo še o čem višjem. Moja naloga je predvsem nuditi nek analitični pogled, uvesti nove tehnologije, nove trende in tako čim bolj pripraviti fante, da bodo lahko dali vse od sebe.«

Doktor računalništva budno spremlja nastope naših fantov, slabe tri tedne pred dvobojem s Poljaki pa je previdno napovedal: »Trenutno sicer še ne vemo, v kako močni postavi bodo v Maribor prišli Poljaki, vendar gremo s fanti v vsakem primeru na zmago. Začenja se nov ciklus in imamo ekipo, ki se je povezala in stopila skupaj, tako da bomo imeli na voljo najmočnejšo postavo. Zato lepo vabim vse ljubitelje tenisa, da se nam pridružijo v Mariboru in podprejo naše fante.«

Vstopnice za oba dneva že lahko kupite na vseh Petrolovih bencinskih postajah in spletni strani Eventim. Cena dnevne vstopnice je 7€, za dvodnevno pa bo potrebno odšteti 10€.

V petek, 2. februarja bo ob 13. uri v mariborski Mestni hiši (Ulica heroja Staneta 1) žreb parov obeh tekmovalnih dni. Na žrebu bosta prisotni obe ekipi, predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger in ITF kontrolor dvoboja med Slovenijo in Poljsko.

V soboto, 3. februarja se tekmovalni dan prične ob 14. uri, na programu pa bosta dva dvoboja posameznikov. V nedeljo se bo obračun nadaljeval ob 12. uri, na programu je dvoboj dvojic ter vsaj en dvoboj posameznikov. V primeru neodločenega izida se bo odigral še dodaten dvoboj posameznikov.

Slovenska teniška reprezentanca bo zagotovo potrebovala močno podporo s tribun, saj so teniški dvoboji v Davisovem pokalu sila nepredvidljivi, hkrati pa pravila omogočajo precej bolj bučno navijanje kot na turnirjih pod okriljem ATP.

2. EVROAFRIŠKA SKUPINA 1. krog:

SLOVENIJA – POLJSKA, športna dvorana Lukna Ljudski vrt, Maribor

- sobota 3. februar ob 14:00 uri

- nedelja 4. februar ob 12:00 uri

TUKAJ.

Na OP do 18 in 14 let danes odigrane kvalifikacije

bm, 19.01.2018

V Ljubljani in Mariboru ta konec tedna potekata turnirja v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Osemnajstletnike gosti Športplus, fantje pa so danes odigrali kvalifikacije. V glavni turnir so se uvrstili Ian Marcel BOŽIČ, Jon VITEZIČ, Žiga BRADAŠKA, Tomaž MOLE, Lan GARTNER, Žan CENČEK, Patrik KUMER ŠPEGEL, Tim ERMAN in srečni poraženec Simon JAVORŠEK.

Pri dekletih bo v glavnem turnirju nastopilo samo 15 igralk.

Dečki bodo na A in B turnirju nastopili v Mariboru tudi tu pa so danes v A turnirju odigrali kvalifikacijske obračune. V glavni turnir so se uvrstili Kal GORNIK, Mark BOLE, Luka MARKOVIČ, Leon MIKLAUŽIČ, Blaž ŽELEZEN, Dmitry SUBOCH, Andraž RENER in Vaal URANKAR.

V B turnirju bo nastopilo 17 igralcev.

Deklice bodo nastopile v Ljubljani. V glavni turnir so se uvrstile Iza LOGAR, Staša ŠRAJ, Lara FLERIN, Semajla ŠARIČ, Eva JUSTIN, Rima KOČEVAR, Tita Veronica JURAK in Lija MUMLEK. TUKAJ.

Tina Cvetkovič polfinalistka ITF turnirja 4. ranga v Avstriji, med dvojicami zmagovalca Miha Peruš in Miha Velički. Sheila Glavaš osvojila turnir dvojic v Mostarju

bm, 19.01.2018

Tina CVETKOVIČ se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je bila s 6-3 6-2 boljša od mesto višje postavljene igralke, 4. nosilke, Avstrijke Anne GROSS. V drugem polfinalu na turnirjih ITF v karieri, prvem na turnirjih 4. ranga, se bo pomerila s Čehinjo Petro CSABI, ki je v drugem krogu s 6-3 7-5 izločila Anjo TRBEŽNIK, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 5-7 6-1 boljša še od Tjaše KLEVIŠAR. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvo je gladko dobila Cvetkovičeva.

V konkurenci dvojic so bili zaključni obračuni slovensko obarvani, saj so v finalu nastopile kar tri slovenske dvojice. Pri fantih je bil finale piovsem slovenski, za naslov pa so se udarili Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Miha PERUŠ in Miha VELIČKI. Boljša sta bila Peruš in Velički, ki sta zmagala s 7-5 6-4.

Tudi v finalu deklet bosta nastopili Slovenki, Tina CVETKOVIČ in Pia LOVRIČ. Njuni nasprotnici bosta Avstrijki Irina DSHANDSHGAVA in Elisabeth KOELBL. Finale bo na sporedu v soboto po pšolfinalnih tekmah posameznic.

Na turnirju 5. ranga v Mostarju je v polfinalu posameznic izgubila Sheila GLAVAŠ. S 6-1 6-7(5)6-4 jo je premagala 3. nosilka, Slovakinja Katarina KUZMOVA. Za Glavaševo je uvrstitev v polfinale doslej najboljša v karieri, dopolnila pa je ta uspeh z zmago v konkurenci dvojic. S krvnico v polfinalu Kuzmovo sta v finalu s 6-4 7-5 premagali Italijanki Barbaro DESSOLIS in Cristino Eleno TIGLEA. TUKAJ.

Nastja Kolar polfinalistka v Sharm El Sheikhu, Nik Razboršek izpadel v Antalyi

bm, 19.01.2018

Med dekleti ta teden na članskih turnirjih ITF nastopa samo Nastja KOLAR in to odlično saj se je v Sharm El Sheikhu na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ uvrstila v polfinale. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-3 premagala Belgijko Britt GEUKENS, v drugem krogu pa je bila boljša od Venezuelke Nadie ECHEVERRIA ALAM. Zmagala je s 6-2 6-4. V četrtfinalu je s 6-3 4-6 7-5 odpravila 3. nosilko, 21-letno Britanko Harriet DART (309), še težji obračun pa jo čaka v polfinalu, kjer bo njena nasprotnica 1. nosilka, ena najboljših mladink, leta 2016 prva igralka mladinske svetovne teniške lestvice, 16-letna Anastasia POTAPOVA, trenutno že 240. igralka lestvice WTA. Potapova ima za sabo odličen prvi in slabši drugi del lanske članske sezone, turnir v Tuniziji pa je njen prvi članski turnir letos. Očitno je prišla nanj odlično pripravljena saj je v prvi treh krogih nasprotnicam skupaj prepustila vsega osem iger.

Nik RAZBORŠEK je dobro nastopil na Futuresu v Antalyi (15.000 $), kjer se je po uspešno opravljenih kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir, tu v prvem krogu, ko je s 7-5 6-2 premagal Japonca Naokija TAKEDO še četrtič zmagal, nato pa izgubil tekmo drugega kroga glavnega turnirja. Včeraj je začel srečanje z Nemcem Markom SIEBERJEM. Nemec je prvi niz dobil s 6-3, v drugem pa je povedel s 4-2, nato pa je bilo srečanje prekinjeno in se je nadaljevalo danes. Nik je v nadaljevanju osvojil le še eno igro in Nemec je slavil s končnih 6-3 6-3.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik v tretji krog, Dalila Jakupović izpadla

bm, 19.01.2018

Katarina SREBOTNIK se je na OP Avstralije s soigralko Hao-Ching CHAN iz Kitajskega Tajpeha uvrstila v tretji krog konkurence ženskih dvojic. V prvem krogu sta s 7-6(3) 6-4 premagali Američanko Coco WANDEWEGHE in Britanko Lauro ROBSON v drugem pa v tesnem obračunu s 4-6 6-3 7-6(2) Nizozemko Michaello KRAJICEK in Rusinjo Allo KUDRYAVTSEVO. Zdaj ju čaka obračun s 1. nosilkama Chan/ Sestini Hlavackova.

V prvem nastopu je bila uspešna tudi Dalila JAKUPOVIĆ, ki prvič igra v glavnem žrebu dvojic turnirja za Grand Slam. S soigralko, Rusinjo Irino CHROMACHEVO sta v prvem krogu s 6-4 6-2 premagali Američanki Lauren DAVIS in Alison RISKE. V drugem krogu sta igrali z 2. nosilkama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO in izgubili z 2-6 2-6.

Že po uvodnem nastopu se poslavljata Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ. S 6-3 6-3 sta ju presenetljivo izločili Švicarka Viktorija GOLUBIC in Srbkinja Nina STOJANOVIĆ.

Foto: Alenka Žavbi

Nekaj pomembnih točk srečanja Katarine Srebotnik in Hao Ching Chan si lahko ogledate TUKAJ.

Tina Cvetkovič in Tjaša Klevišar četrtfinalistki v Avstriji, Sheila Glavaš polfinalistka v Mostarju

bm, 18.01.2018

Sheila GLAVAŠ se je na ITF turnirju 5. ranga v Mostarju uvrstila v polfinale konkurence posameznic in finale konkurence dvojic. V četrtfinalu je s 6-4 6-3 premagala 1. nosilko, Hrvatico Lano ŠIPEK, med dvojicami pa je bila s soigralko, Slovakinjo Katarino KUZMOVO s 6-4 6-1 boljša od italijanske dvojice MEDEGHINI/RUMI.

Tjaša KLEVIŠAR in Tina CVETKOVIČ sta se v Oberpullendorfu v Avstriji na ITF turnirju 4. ranga uvrstili v četrtfinale. Klevišarjeva je s 7-5 6-4 premagala Poljakinjo Magdaleno HEDRZAK, Cvetkovičeva je bila s 6-4 6-3 boljša od Slovakinje Anike JASKOVE.

Če ni šlo med posamezniki pa naši fantje v Avstriji odlično igrajo med dvojicami. V polfinale so se uvrstili kar trije slovenski pari. Miha PERUŠ in Miha VELIČKI sta v četrtfinalu v zgornji polovici žreba s 5-7 6-4 10-5 premagala prva nosilca, Britanca Benjamina HEYLONDA in Latvijca Karlisa OZOLINSA. V spodnji polovici žreba pa bomo spremljali slovensko polfinale med Markom KOVAČEVIČEM in Borutom ŠRAJEM ter Filipom Jeffom PLANINŠKOM in Blažem VIDOVIČEM. Dobro gre tudi dekletoma. Pia LOVRIČĆ in Tina CVETKOVIČ sta se tako kot fantje uvrstili v polfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Anja Trbežnik izločila 1. nosilko v Avstriji, uspešni tudi Tin Krstulovič, Tjaša Klevišar, Sheila Glavaš, Tina Cvetkovič in Gašper Bezjak

bm, 17.01.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu je Tin KRSTULOVIČ potrdil zmago nad prvim nosilcem turnirja in zmagal tudi v drugem krogu. S 5-7 7-5 6-0 je premagal Švicarja Geremio ROSSIJA. Uspešen je bil tudi kvalifikant Gašper BEZJAK. S 7-6(1) 6-0 je premagal Slovaka Jakuba KATUCHA. Izgubila sta Filip Jeff PLANINŠEK in Borut ŠRAJ.

Med dekleti so bile uspešne Tjaša KLEVIŠAR, ki je s 6-1 6-2 premagala Slovakinjo Sofio MILATOVO, odlično pa je zaigrala tudi Anja TRBEŽNIK in presenetljivo zločila 1. nosilko turnirja, 15-letno Latvijko Darjo SEMENISTAJA, 247. mladinko sveta. Zmagala je tudi Tina CVETKOVIČ, ki je s 3-6 6-2 6-2 premagala Avstrijko Nicole MIKULAN. Izpadle so Ema HORVAT Tara GORINŠEK in Pia LOVRIČ.

Na turnirju 5. ranga v Mostarju je Sheila GLAVAŠ v drugem krogu s 6-2 7-5 premagala Anastasio LUNEVO in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu sta izgubila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Matic DIMIC.

Na turnirju TE do 14 let Boltonu sta se po izpadu med posamezniki Lun OBRUL in Bor ARTNAK v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale, tu pa sta ju s 6-0 7-5 premagala 2. nosilca, Bolgar Victor LILOV in Američan Evan WEN. TUKAJ.

Na mednarodnih mladinskih turnirjih se slovenski predstavniki zaenkrat dobro držijo

bm, 16.01.2018

V nadaljevanju mednarodnih mladinskih turnirjev v Avstriji in BiH se slovenske vrste počasi redčijo. V Oberpullendorfu v Avstriji so bile v prvem krogu uspešne vse tri naše igralke. Zmagale so Tjaša KLEVIŠAR, Anja TRBEŽNIK in Tara GORINŠEK, v drugem krogu pa bodo nastopile še Tina CVETKOVIČ, Ema HORVAT in Pia LOVRIČ, ki so bile v prvem krogu proste.

Fantje so danes ostali brez posamične zmage saj sta izgubila Filip Jeff PLANINŠEK in Miha PERUŠ. Jutri bodo v drugem krogu nastopili Tin KRSTULOVIČ, Borut ŠRAJ in Gašper BEZJAK..

Na turnirju 5. ranga v Mostarju sta se v drugi krog uvrstila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Matic DIMIC , izpadla sta Tim TEKAVEC in Maj TOMAC.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Milovicah se je skozi kvalifikacije prebil Aljaž KIRBIŠ, ki je bil uspešen tudi v prvem krogu glavnega turnirja.

Na turnirju do 14 let v britanskem Boltonu sta nastopila Bor ARTNAK in Lun OBRUL, a sta oba izgubila že uvodno srečanje. TUKAJ.

Na OP Avstralije konec slovenskih posamičnih nastopov že po uvodnih tekmah

bm, 16.01.2018

Na OP Avstralije je bil danes dan slovenskih nastopov, ki pa se niso izšli po željah naših predstavnikov. Prva je na igrišče stopila Polona HERCOG, ki je igrala s 95. igralko lestvice WTA, 23-letno Rusinjo Ekaterino ALEKSANDROVO. Relativno ugodnega žreba naša igralka ni izkoristila in se poslavlja že po uvodnem nastopu. Rusinja je bila po uri in pol igre boljša z rezultatom 7-6(2) 6-4. Hercogova je štirikrat izgubila začetni udarec, nasprotnica trikrat, odločilne pa so bile neprisiljene napake, katerih je Hercogova naredila kar 58, Aleksandrova 15 manj. Obe igralki sta bili izenačeni pri številu winnerjev (17-18). Na koncu je bila Rusinja boljša za 9 točk.

Blaž KAVČIČ je igral s Francozom Richardom GASQUETOM, 29. nosilcem turnirja. Po zelo slabem začetku, ko je na svoj servis v celotnem nizu osvojil svega 10 točk je Blaž veliko bolje nadaljeval in v drugem nizu je bil odločilen en izgubljen servis, ki je pomenil tudi izgubljen niz in vodstvo Francoza z 2-0. V tretjem nizu je Blaž hitro prišel do breaka in vodstva s 3-1, v nadaljevanju pa je povedel s 5-2, a nato do konca tekme ni osvojil nobene igre več in Gasquet je zanesljivo zmagal z rezultatom 6-1 6-4 7-5.

Najtežje delo je čakalo Aljaža BEDENETA ki je igral z branilcem lanskega naslova in 2. nosilcem turnirja Rogerjem FEDERERJEM. Federer ni dovolil presenečenja in je srečanje brez izgubljenega servisa, Aljažu ga je odvzel štirikrat, dobil s 6-3 6-4 6-3 po uri in štiridesetih minutah igre.

V igri tako v konkurenci dvojic ostajata Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ ter v mladinski konkurenci Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

V torek na OP Avstralije vsi trije slovenski nastopi

bm, 15.01.2018

Na OP Avstralije, prvem izmed štirih turnirjev za Grand Slam bodo v torek nastopili vsi trije slovenski predstavniki v glavnem žrebu, Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG. Našima predstavnikova v moški konkurenci žreb ni bil naklonjem, tako da ju že v prvem krogu čaka izjemo težko delo.

Aljaž BEDENE bo v večernem terminu po lokalnem času oz. ob 9. uri po slovenskem času v Areni Rod Laver prekrižal lopar z 2. nosilcem in branilcem naslova, Švicarjem Rogerjem FEDERERJEM.

Tudi Blaž KAVČIČ bo igral z nosilcem. Okrog 05. ure zjutraj po našem času se bo na igrišču št. 13 pomeril z devetindvajsetim nosilcem, Francozom Richardom GASQUEJEM.

Precej bolj je bil žreb tokrat naklonjen naši edini predstavnicvi v ženski konkurenci Poloni HERCOG. Tudi ona bo nastopila okrog 05. ujre zjutraj, njena nasprotnica pa bo na igrišču številka devetnajst 23-letna Rusinja Ekaterina ALEKSANDROVA, 95. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Nik Razboršek dobro začel v Antalyi, dobro igrajo tudi mladinci v BiH in Avstriji

bm, 15.01.2018

Po štirih mesecih je na ITF turnirju ponovno nastopil Nik RAZBORŠEK. Na Futuresu v Antalyi nastopa v kvalifikacijah, ki pa jih je odprl z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-7(2) 6-0 premagal Francoza Victorja OUVRARDA. Za napredovanje v glavni turnir potrebuje še dve zmagi. Po odigranem prvem nizu je na dobri poti v finale kvalifikacij saj je niz proti Turku Cengizu AKSUJU dobil s 6-2, srečanje pa se bo nadaljevalo v torek.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Mostarju je v prvem krogu turnirja deklet Sheila GLAVAŠ s 6-2 6-3 premagala Hrvatico Andreo ZEČEVIĆ. Nika STRAŠEK je z 2-6 4-6 izgubila s 3. nosilko, Slovakinjo Katarino KUZMOVO. Pri fantih je nastopil Tim TEKAVEC in z 1-6 3-6 izgubil s 1. nosilcem, Srbom Kristijanom JUHASOM. V torek bodo prvič nastopili Maj TOMAC, Matic DIMIC in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Zelo dobro gre tudi našim mladincem na ITF turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu v Avstriji. Tin KRSTULOVIČ je s 6-3 6-2 izločil 1. nosilca turnirja fantov Madžara Daniela KHINA (275) in napovedal boj za visoko uvrstitev. Kvalifikant Borut ŠRAJ je s 6-2 6-3 premagal Avstrijca Leona BENEDICTA, Filip Jeff PLANINŠEK je bil s 6-2 5-7 6-3 boljši od Avstrijca Leona ROIDERJA, Miha PERUŠ je s 6-1 6-4 izločil domačega povabljenca Aleksandra TOMASA, kvalifikant Gašper BEZJAK pa je z 1-6 6-3 6-4 izločil še enega Avstrijca, Marina STINA. Izpadla sta Blaž VIDOVIČ in Miha VELIČKI. Dekleta bodo prvič nastopila v torek, ko bodo v igri Anja TRBEŽNIK, Tjaša KLEVIŠAR, Tina CVETKOVIČ, Ema HORVAT, Tara GORINŠEK in Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Tjaša Klevišar in Aljaž Jeran državna prvaka do 16 let

bm, 15.01.2018

V Rogaški Slatini se je končćalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 16 let.

Med dekleti je naslov državne prvakinje osvojila prva igralka lestvice TS do 16 let Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). V finalu je v klubskem obračunu s 6-2 6-4 premagala vrstnico Taro Katarino MILIĆ, sicer 6. nosilko turnirja.

Pri fantih so najvišje postavljeni igralci izpadli pred zaključnimi obračuni, tako da sta se za naslov državnega prvaka borila 6. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr) in 7. nosilec Aljaž JERAN (Radomlje). S 7-6(8) 6-3 je slavil Jeran in se veselil prvega naslova državnega prvaka v karieri.

Državni prvakinji med dvojicami sta pri dekletih Alja BELINGER in Tara Katarina MILIĆ (Tr-Kr), ki sta v finlu s 6-3 6-0 premagali Lino BOŽIČNIK (Maja) in Manco LAMPRET (Sl.Gradec).

V konklurenci fantov sta državna prvaka med dvojicami Patrik KUMER ŠPEGEL in Miha KASTELEC (ŠtkVe). V finalu sta z 1-6 6-4 10-6 premagala Samuela PATETA (Pvald) in Žigo KOVAČIČA (Ptuj). TUKAJ.

Bližata se nastopa članskih reprezentanc v Davisovem pokalu in Pokalu Federacij. Člane bo v dvorani Lukna gostil Maribor, nasprotnice v Talinu so že dobila dekleta

bm, 15.01.2018

Le še dobra dva oz. trije tedni nas ločijo od prvega viška teniške sezone 2018, nastopa članskih reprezentanc v Davisovem pokalu in Pokalu Federacij.

Velik teniški praznik se 3. in 4. februarja obeta v Mariboru, kjer bodo v dvorani Lukna naši fantje nastopili v tekmi 1. kroga II. Evro-afriške skupine Davisovega pokala proti močni ekipi Poljske.

Pričakujemo, da bo Slovenija nastopila v najmočnejši postavi na čelu s povratnikom v slovensko reprezentanco, 51. igralcem sveta Aljažem BEDENETOM. Selektor reprezentance je v ekipo povabil še Blaža KAVČIČA (106), Blaža ROLO (192), Nika RAZBORŠKA (829) Toma KOČEVARJA DEŠMANA (830) in Mika URBANIJO (1015).

Oba selektorja bosta dokončna seznama igralcev sporočila 10 dni pred začetkom obračuna, ki bo tokrat potekal po nekoliko spremenjenem formatu, v samo dveh dneh. Upamo, da bodo ljubitelji tenisa napolnili dvorano in našim igralcem pomagali v boju z vedno neugodnimi Poljaki, ki bodo verjetno v Maribor prišli s svojim prvim igralcem Jerzyem JANOWICZEM (121).

Od 7. - 10. februarja bodo v Pokalu Federacij nastopila tudi dekleta, ki bodo v Talinu med preostalimi trinajstimi reprezentancami iskale pot do uvrstitve v svetovno skupino. Kapetan Andrej KRAŠEVEC je za nastop prijavil ekipo v postavi Dalila JAKUPOVIĆ (174), Tamara ZIDANŠEK (179), Kaja JUVAN (492) in Nina POTOČNIK (438). Naša prva igralka Polona HERCOG je tokrat dala prednost svojemu programu in ne bo nastopila. Naše igralke torej čaka težek boj za napredovanje, saj bodo za konkurenčne ekipe med drugimi nastopilE Jelena OSTAPENKO, Anastasia SEVASTOVA, Johanna KONTA, Dona VEKIĆ, Timea BABOS in druge.

Slovenke bodo nastopile v skupini C z ekipami Hrvaške (Donna VEKIČ - 55, Petra MARTIĆ -81), Madžarske (Timea BABOS - 49, Fanny STOLLAR - 214) in Švedske (Rebecca PETERSON - 149, cORNELIA lister - 427). V boj za napredovanje se uvrsti samo prvouvrščena ekipa v skupini, ki bo za napredovanje v kvalifikacije za uvrstitev v II svetovno skupino igrala proti zmagovalki skupine D v kateri so Velika Britanija, Estonija in Portugalska. TUKAJ.

Najmlajši so ta konec tedna tekmovali v Mengšu in Litiji

bm, 15.01.2018

Najmlajši so ta teden tekmovali v MINI in MIDI ter tenisu do 10 in 11 let v Megšu in Litiji.V soboto so odigrali turnirje v treh konkurencah, v nedeljo so nastopili še v tenisu do 10 let. V Mengšu je nastopilo 63 igralk in igralcev, v Litiji pa 58.

Na posameznih turnirjih so bili najboljši:

MINI tenis deklice - Nika MATEVŽIČ BAŠELJ (Maja) , MINI tenis dečki - Aljaž ŠTOR (ŠdLok), MIDI tenis deklice - Neža SAKSIDA (Polzela), MIDI tenis dečki - Tay KLEP (Ltc), TENIS do 10 let deklice - Sara MIHELČIČ (Bobi), TENIS do 10 let dečki - Lan KONEČNIK (Sl.Gradec), TENIS do 11 let deklice - Ela PLOŠNIK (Krško) in TENIS do 11 let dečki - Žiga ŠEŠKO (Litija). TUKAJ.

Ela Nala Milić in Žiga Švec državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let

bm, 15.01.2018

V Ljubljani se končuje zimsko državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Pri deklicah je po pričakovanjih naslov državne prvakinje osvojila Ela Nala MILIĆ (TK-CC), vodilna teniška igralka Slovenije v tej starostni kategoriji. V finalu je bila s 6-2 6-0 boljša od klubske soigralke Tinkare VRANIČAR. Za Elo Nalo je to tretji naslov zimske džavne prvakinje v tej starostni kategoriji, naslova je osvojila tudi v letih 2016 in 2017. Za finalistko Tinkaro VRANIČAR pa je uvrstitev v finale državnega prvenstva najboljši dosežek v kareiri.

Pri dečkih je zmnaga odšla v Mursko Soboto. Naslov državnega prvaka je osvojil 2. nosilec Žiga ŠVEC (Mu-So), ki je v finalu s 7-5 6-1 premagal vodilnega igralca na lestvici TS do 12 let Marka Iztoka LUNDRA (Rafa). Za oba finalista je to daleč najboljši dosežek na državnih prvenstvih, za Žigo Šveca pa seveda prvi naslov državnega prvaka.

V konkurenci dvojc sta državna pravka pri dečkih Žiga ŠVEC in Mak MIKOVIČ (Jaki), ki sta v finalu s 6-1 6-3 premagala Marka Iztoka LUINDRA (Rafa) in Luko VIDENOVIČA (Tr-Kr).

Med deklicami sta bili najboljši igralki TK-CC, Ela Nala MILIĆ in Tinkara VRANIČAR. V finalu sta s 6-2 6-0 premagali klubski soigralki Nežo ROGL in Zalo VNUK. TUKAJ.

Jon Lan Šuntar, Aljaž Jeran, Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić zadnji finalisti letošnjih zimskih državnih prvenstev

bm, 14.01.2018

V Rogaški Slatini se z državnim prvenstvom 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA, končujejo letošnja zimska prvenstva.

V tej kategoriji prevladujejo igralke TK Triglav Kranj, saj so v polfinalu nastopile tri, za naslov prvaka se bo boril tudi njihov najboljši igralec.

V finalnem obračunu bosta o zmagovalcu državnega prvenstva odločala 6. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), ki je v tesnem obračunu izločil edinega nepostavljenega igralca v polfinalu, Simona JAVORŠKA (Maja). Kranjčan je zmagal s 7-5 7-5. V drugem polfinalu je bil 7. nosilec Aljaž JERAN (Radom) s 6-4 7-5 boljši od 3. nosilca Žige KOVAČIČA (Ptuj).

Med dekleti se bosta za naslov borili igralki TK Triglav Kranj, 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR in 6. nosilka Tara Katarina MILIĆ. Klevišarjeva je v polfinalu s 7-5 6-2 premagala 4. nosilko Aleo BUBEK (N. Gorica), Milićeva je bila v klubskem obračunu s 4-6 6-3 6-4 boljša od Alje BELINGER. Ali bo šla starejša od sester Milić po poti sestre Nale, ki je osvojila naslov državne prvakinje do 12 let, ali bo slavila izkušenejša in vodilna slovenska igralka v tej starostni kategoriji Klevišarjeva bomo videli v ponedeljek, ko bosta na sporedu oba posamična finalna obračuna.

V ponedeljek bomo dobili državne prvake in prvakinje tudi v konkurenci dvojic, kjer bodo po posamičnih finalih na sporedu polfinalni in finalni obračuni.

Pri fantih sta polfinalna para Žiga KOVAČIČ (Ptuj)/Samuel PATE (Pvald) - Jan DIMITRIJEVIČ (Celje)/Sebastian DOMINKO (ŽtkMb) in Simon JAVORŠEK (Maja)/Nejc ŽUNIČ (Ltc) - Miha KASTELEC/Patrik KUMER ŠPEGEL (ŠtkVe).

Pri dekletih se bodo pomerile Alea BUBEK (N.Gor)/Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) - Alja BELINGER/Tara Katarina MILIĆ (Tr-Kr) in Lina BOŽIČNIK (Maja)/Manca LAMPRET (SGrad) - Ula JAMAR/Eva MULLER UHAN (Tc-Lj). TUKAJ.

Mladinci začeli nastope na mednarodnih turnirjih, Nika Radišič izgubila v Traralgonu

bm, 14.01.2018

Na mednarodnih mladinskih turnirjih so se začele kvalifikacije, v Avstraliji pa že glavni turnir 1. ranga v Traralgonu. Na njem je nastopila naša mladinka Nika RADIŠIČ, 20. igralka lestvice ITF. V prvem krogu se je kot 7. nosilka pomerila z domačo povabljenko, 17-letno Gabrielo DA SILVA FICK (598) in izgubila s 3-6 1-6.

Naši mladinci in mladinke, ki so nastopili v kvalifikacijah turnirjev v Mostarju, Pragi in Oberpullendorfu, Noka JURIČ, Eva KALAN, Kim ŽIŽEK, Mia KUKOVIČ, Anja GAL, Anej LEVPUŠČEK in Marko KOVAČEVIČ se niso uspeli prebiti v glavne turnirje, uspešen pa je bil v Mostarju Mark ANDREJIČ GOLJAR, ki je v kvalifikacijah dvakrat zmagal in se bo v glavnem žrebu pridružil Maticu DIMICUin Maju TOMCU, med dekleti bo nastopila Sheila GLAVAŠ.

V Oberpullendorfu v Avstriji so na turniju 4. ranga pri dekletih v glavnem žrebu prijavljene Pia LOVRIČ, Tina CVETKOVIČ, Ema HORVAT, Anja TRBEŽNIK, Lana STEFANOVIČ in Tara GORINŠEK, pri fantih sta bila v kvalifikacijah uspešna Borut ŠRAJ in Gašper BEZJAK, v glavnem turnirju pa so prijavljeni še Tin KRSTULOVIČ, Blaž VIDOVIČ, Miha VELIČKI, Miha PERUŠ in Filip Jeff PLANINŠEK. TUKAJ.

Na DP 16 znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 14.01.2018

Na DP do 16 let v Rogaški Slatini so znani polfinalisti in polfinalistke.Turnir poteka v znamenju dokaj presenetljivih rezultatov in izpada najvišje postavljenih igralcev.

Pri fantih je tudi v četrtfinalu z odlično igro nasprotnika presenetil Simon JAVORŠEK (Maja), ki je po prvem, izločil še petega nosilca Gala EMERŠIČA POTOČNIKA (ŽtkMb) in se v polfinale uvrstil kot edini nepsotavljen igralec. Javoršek je bil boljši s 6-3 7-6(4). V drugem četrtfinalu je v izenačenem obračunu 6. nosilec Jon Lan ŠUNTAR z 2-6 6-4 6-3 premagal nepostavljenega in prav tako presnetljivega četrtfinalista Svita KOSA (Domžale). V spodnji polovici žreba je Žiga KOVAČIČ (Ptuj) z 1-6 6-4 6-3 izločil nepostavljenega Patrika KUMERJA-ŠPEGLA (ŠtkVe), nov obraz na slovenski teniški sceni, 7. nosilec Aljaž JERAN (Radomlje) pa je s 6-3 6-1 premagal nepostavljenega Sebastiana DOMINKA (ŽtkMb), ki je pre tem izločil 2. nosilca Joba JAPLJA.

Pri dekletih pravih presenečenj ni bilo, v polfinale so se namreč uvrstile vse postavljene igralke, a med njimi ni 2. nosilke Taje LONČARIČ (Ptuj). To je s 6-4 0-6 6-3 premagala 6. nosilka Tara Katarina MILIĆ (Tr-Kr). V polfinalu se bo Milićeva pomerila s klubsko soigralko Aljo BELINGER, 5. nosilko turnirja, ki je s 6-2 6-2 izločila Ano Zalo VOLK (ŽtkMb). V zgornji polovici žreba sta polfinalistki še tretja igralka iz Kranja, 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je s 6-3 6-3 premagala nepostavljeno Pio Marijo REBEC (TC-LJ), državno prvakinjo do 14 let in 4. nosilka Alea BUBEK (N. Gor), ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Anali KOČEVAR (TkMed).

Polfinalni obralčuni bodo na sporedu danes. TUKAJ.

Rekreativni igralci tenisa so se družili na turnirju BTC Medot v Ljubljani

bm, 13.01.2018

V ljubljanskem BTC-ju je v soboto potekal rekreativni turnir BTC Medot na katerem je nastopilo 78 igralk in igralcev. Rezultati niso bili v ospredju, dogodek pa je izopolnil pričakovanja organizatorjev in udeležencev.

Ti so prejeli bogate nagrade sponzorjev in pokale za najvišja mesta.

V kategoriji moških do 85 let sta slavila Gregor Bobovnik in Marko Škrjanc, v kategoriji moških do 105 let sta bila najboljša Danev in Vogrinčič, pri moških nad 105 let sta slavila Peter Jan in Pavel Žerjav, v ženski konkurenci pa sta bili najboljši Anja Regent in Vera Pajenk.

Utrinke iz turnirja so lahko ogledate v fotogaleriji Vida PONIKVARJA - TUKAJ.

Na DP v Rogaški Slatini smo dobili četrtfinaliste in četrtfinalistke

bm, 13.01.2018

Na DP fantov in deklet v starostni kategoriji do 16 let v Rogaški Slatini so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga.

Pri fantih so se v četrtfinale uvrstili Simon JAVORŠEK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Svit KOS, Jon Lan ŠUNTAR, Patrik KUMER-ŠPEGEL, Žiga KOVAČIČ, Aljaž JERAN in Sebastian DOMINKO, ki je izločil 2. nosilca Taja DOLENCA.

Pri dekletih so četrtfinalistke Tjaša KLEVIŠAR, Pia Marija REBEC, Alea BUBEK, Anali KOČEVAR, Alja BELINGER, Ana Zala VOLK, Katarina Tara MILIĆ in Taja LONČARIČ.

V nedeljo bodo na sporedu četrtfinalni in polfinalni nastopi v konkurenci posameznic in posameznikov. TUKAJ.

Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek brez glavnega turnirja na OP Avstralije

bm, 13.01.2018

Na OP Avstralije v Melbournu sta v kvalifikacijah v drugem krogu izpadli Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Jakupovićevo je s 6-3 6-4 premagala 24-letna Tajka Luksika KUMKHUM, 123. igralka lestvice WTA. Na naslednjo priložnost za nastop v glavnem turnirju bo morala počakati tudi Tamara ZIDANŠEK, ki ni bila uspešna v obračunu z Nizozemko, 26-letno Leslie KERKHOVE, 175. igralko lestvice WTA. Srečlanje je trajalo uro in petnajst minut, izozemka pa je bila boljša s 6-4 6-2. Zidanškova je imela ob šestih dvojnih napakah samo 33 % izkoristek drugega servisa, začetni udarec pa je izgubila štirikrat. Nasprotnici ga je odvzela le enkrat. TUKAJ.

Anton Grosman - v spomin

bm, 12.01.2018

Na zadnjo pot smo pospremili prijatelja, sodelavca, teniškega funkcionarja in velikega teniškega zanesenjaka Antona GROSMANA.

Tenis je močno zaznamoval njegovo življenje vse do prehitrega slovesa. Z delovanjem v tenisu je začel v Šaleškem teniškem klubu v Velenju. Kmalu po osamosvojitvi se je aktivno vključil v delovanje Teniške Zveze Slovenije in pustil velik osebni pečat. Deloval je na področjih tekmovalno registracijskega sistema TZS, finančnega poslovanja, izobraževanja teniških sodnikov in nadzora nad delom Teniške zveze. Bil je avtor ali soavtor skoraj vseh pravilnikov na katerih temelji delo zveze s področja tekmovalnih sistemov, registracij, jakostnih lestvic in ligaških tekmovanj. Bil je pobudnik dogovorov o sodelovanju s sosednjimi teniškimi zvezami (Hrvaška in BiH - kar je olajšalo nastope našim igralcem v teh državah) in klubi iz zamejstva .

Vestno je zbiral vse rezultate s teniških tekmovanj v Sloveniji in rezultate naših igralcev na tekmovanjih v tujini. Ustvaril je izjemen arhiv podatkov, vseh mogočih dosežkov v času od osamosvojitve dalje, pa tudi v obdobju pred tem. Bil je vnet zagovornik fair playa in ustreznega nagrajevanja tekmovalcev za dosežene uspehe, na njegovo pobudo pa je bila uvedena fair play prisega na tekmovanjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije (Tenis Slovenije). Ob koncu leta 2017 je bila podeljena prva nagrada za fair play potezo leta.

Z gorečo zavzetostjo je zadnja leta pripravljal, v letu 2016 pa tudi izdal Zbornik Tenis Slovenija 1899 - 2015, v katerem je z zbrano slikovno in podatkovno vsebino obeležil vse pomembne dogodke za slovenski tenis v zadnjih sto petnajstih letih. In prav ta izjemna publikacija bo ohranjala spomin nanj tudi prihodnjim generacijam teniških igralcev in igralk ter ostalim ljubiteljem tenisa.

Tone, hvala za vse ! TUKAJ.

Mark Iztok Lunder, Žiga Švec, Ela Nala Milić in Tinkara Vraničar finalisti DP 12

bm, 12.01.2018

V Ljubljani se končuje zimsko državno prvenstvo do 12 let. Tako pri dečkih kot pri deklicah so v posamični konkurenci znani finalisti.

Pri dečkih sta prvopostavljena igralca potrdila svoj primat in se zanesljivo uvrstila v finale. Za naslov državnega prvaka se bosta borila Iztok Mark LUNDER (Rafa) in Žiga ŠVEC (Mu-So). Presenetil je Luka ALBREHT (TK-CC), ki se je kot nepostavljen igralec uvrstil v polfinale, tu pa ga je s 6-2 6-0 premagal 2. nosilec Švec. Prvi nosilec Lunder je bil v polfinalu s 6-2 7-5 boljši od Maka MIKOVIČA (Jaki).

Tudi pri deklicah presenečenja ni bilo in za naslov državne prvakinje se bosta borili 1. nosilka Ela Nala MILIĆ (TK-CC) in njena klubska soigralka Tinkara VRANIČAR. Milićeva je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Ano Taro PRAČEK (Koper), Vraničarjeva je bila s 3-6 6-1 6-0 boljša od Lije MUMLEK (ŽtkMb). V konkurenci dvojic so pri polfinalnih obračunih. Prvenstvo se bo s preostalimi tekmami končalo v soboto. TUKAJ.

Na DP do 16 let izpad prvega in osmega nosilca pri fantih ter sedme in osme nosilke pri dekletih

bm, 11.01.2018

V Rogaški Slatini so fantje odigrali tekme prvega kroga v posamični in v konkurenci dvojic. Že po prvem krogu domov odhaja prvi nosilec, sicer pa 5. igralec lestvice TS Samuel PATE. S 4-6 6-2 6-1 ga je izločil Simon nepostavljeni Simon JAVORŠEK.Poslovil se je tudi 8. nosilec Miha KASTELEC katerega je s 6-4 3-6 6-3 izločil Grega SEVŠEK. Od ostalih postavljenih igralkcev je tri nize za zmago nad Nejcem ŽUNIČEM potreboval Aljaž JERAN, medtem ko ostali nosilci težav z napredovanjem niso imeli.

V četrtek so tekme prvega kroga odigrala dekleta. Izpadli sta 7. nosilka Lina BOŽIČNIK in 8. nosilka Pia POGLAJEN. Božičnikovo je s 6-3 6-2 premagala Anali KOČEVAR, od Poglajnove je bila s 6-2 4-6 6-3 boljša Brina ŠULIN. V drugi krog so zanesljivo napredovale ostale postavljene igralke. TUKAJ.

Na DP do 12 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 11.01.2018

V Ljubljani so na DP do 12 let odigrali tekme drugega kroga v obeh konkurencah. Pri dečkih se je poslovil še 7. nosilec Marko POŽONEC. S 4-6 6-2 6-1 ga je premagl kvalifikant Gašper MATJAŠIČ. Ostalih šest nosilcev je v četrtfinale napredovalo brez težav, tudi tokrat so nasprotnikom prepustili največ štiri igre. Poleg Matjašiča so se v četrtfinale uvrstili Mark Iztok LUNDER, Luka VIDENOVIČ, Mak MIKOVIČ, Luka ALBREHT, Miha BAJŽELJ Vid MOHAR in Žiga ŠVEC.

Med deklicami tokrat presenečenj ni bilo. Četrtfinalistke so Ela Nala MILIĆ, Lara FLERIN, Zala VNUK, Ana Tara PRAČEK, Nala KOVAČIČ, Lija MUMLEK, Neža ROGL in Tinkara VRANIČAR.

V prisotnosti predsednika TS Marka UMBERGERJA in direktorja TS Gregorja KRUŠIČA je opoldne potekala tudi otvoritev turnirja, na kateri so predstavniki igralcev, staršev trenerjev in sodnikov prebrali pravila fair playa in se zavezali, da jih bodo spoštovali. TUKAJ.

Živa Falkner klonila v finalu dvojic v New Delhiju, konec za Bora Artnaka v Moskvi

bm, 11.01.2018

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v New Delhiju se je Živa FALKNER s soigralko iz Turčije Selin OVNUC uvrstila v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta s 6-4 6-4 premagali tajsko-hongkonško dvojico Aunchisa CHANTA in Hoi Ki WONG. V finalu sta igrali s Francozinjama Sophio BIOLAY in Marqaux ROUVROY. Francozinji sta bili za las boljši in sta zmagali z rezultatom 4-6 6-0 10-7.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu je v polfinalu konkurence dvojic izpadel naš zadnji predstavnik Tin KRSTULOVIČ. Igral je v paru s Hrvatom Patrikom STEPANIĆEM, v polfinalu pa sta s 6-4 3-6 12-14 izgubila s srbsko dvojico DOBRNJAC/SUBANOVIĆ.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Moskvi je v četrtfinalnem obračunu posameznikov izgubil Bor ARTNAK. S 6-2 6-3 ga je premagal 4. nosilec, Srb Branko DJURIĆ. Polfinalno srečanje pa je izgubil v konkurenci dvojic. Nastopal je v paru z Moldavijcem Maximom CAZACEM. S 6-2 7-5 sta ju premagala 1. nosilca, Rusa Nikita BOCHKAREV in Yaroslav DEMIN. TUKAJ.

Znani nasprotniki naših predstavnikov na OP Avstralije

bm, 11.01.2018

V Melbournu je bil opravljen žreb glavnega turnirja na OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek. Pri moških nas že v prvem krogu čaka izjemno zanimiv dvoboj med 2. nosilcem, Švicarjem Rogerjem FEDERERJEM, branilcem lanskega naslova in našim najvišje uvrščenim igralcem na lestvici ATP Aljažem BEDENETOM, ki se po treh letih gostovanja pri Britancih vrača pod slovensko zastavo. Tudi našega drugega predstavnika v moškem delu glavnega žreba čaka težek nasprotnik. Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril s Francozom Richardom GASQUETOM, 31. igralcem lestvice ATP.

Precej bolj je bil žreb naklonjen Poloni HERCOG, zaenkrat naši edini predstavnici v glavnem delu turnirja, ki pa se ji lahko Tamara ZIDANŠEK, ki je bila uspešna v prvem krogu kvalifikacij. Hercogova bo se bo v prvem krogu pomerila z Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO, 95. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović z zmagama začeli nastope v Melbournu, poraz Andreje Klepač v Sydneyu in Kristine Novak v Traralgonu

bm, 11.01.2018

Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ sta brez težav dobili uvodni kvalifikacijski srečanji na OP Avstralije.

Zidanškova je s 6-3 6-3 premagala 23-letno Japonko Eri HOZUMI, ki je na lestvici WTA uvrščena 12 mest pred njo.

Jakupovićeva je oddala še igro manj. 22-letno Korejko Su Jeong JANG, 142. igralko lestvice WTA je odpravila s 6-2 6-3.

Tamaro v drugem krogu čaka obračun z Nizozemko, 26-letno Leslie KERKHOVE, 175. igralko lestvice WTA, ki je v prvem krogu presenetila 1. nosilko kvalifikacij, Američanko Sachio VICKERY, polfinalistko WTA turnirja v Aucklandu prejšnji teden.

Na papirju nekoliko težje delo čaka Jakupovićevo, ki bo igrala z 11. nosilko kvalifikacij, 24-letno Tajko Luksiko KUMKHUM, 123. igralko lestvice WTA.

Na ženskem WTA turnirju v Sydneyu sta nastopili Andreja KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK. Katarina je s soigralko izpadla v prvem krogu, Andreja KLEPAČ pa v drugem. Z Mario MARTINEZ SANCEZ sta v drugem krogu igrali s 1. nosilkama Latisho CHAN in Andreo SESTINI HLAVACKOVO. Prejšnji teden sta ju premagali v Brisbanu, tokrat pa sta se jima prvo postavljeni igralki oddolžili za poraz in ju premagali s 7-6(3) 1-6 10-6.

V Traralgonu poteka mladinski ITF turnir 1. ranga, zadnja preizkušnja za mladince in mladinke pred nastopom na OP Avstralije. V kvalifikacijah je nastopila Kristina NOVAK, a je srečanje oprvega kroga izgubila. S 6-4 6-2 jo je premagala 15. nosilka kvalifikacij, Srbkinja Andjela SKROBONJA, 154. mladinka sveta. V glavnem turnirju bo nastopila Nika RADIŠIČ in glede na prijavno listo ji bo pripadlo mesto nosilke. Nika je trenutno uvrščena na 20. mesto svetovne mladinske teniške lestvice. TUKAJ.

V Ljubljani se nadaljuje državno prvenstvo do 12 let, v Rogaški Slatini se končujejo kvalifikacije na DP do 16 let

bm, 10.01.2018

V Ljubljani se s tekmami prvega kroga deklic nadaljuje državno prvenstvo za najmlajši kategoriji. Dečki so tekme prvega kroga odigrali v torek.

Pri deklicah je, tako kot pri dečkih, v prvem krogu izpadla ena nosilka. Šesto postavljeno Julijo BOGATIN je s 6-4 6-2 izločila Ana Julija AŽNOH. Ostale nosilke nasprotnicam niso prepustile veliko iger, še največ šest jih je osvojila Ana THALER v obračunu s 4. nosilko Lijo MUMLEK.

V Rogaški Slatini so danes kvalifikacije na DP do 16 let odigrala še dekleta. TUKAJ.

Bor Artnak četrtfinalist in polfinalist na TE 14 v Moskvi, konec za Metko Komac v Beogradu, Živa Falkner v polfinalu dvojic v New Delhiju

bm, 10.01.2018

Litijan Bor ARTNAK je izpustil nastop na državnem prvenstvu do 14 let in se odpravil na turnir TE do 14 let v Moskvo. Na močnem Kremlin cupu, turnir je 1. ranga, se je kot 9. nosilec uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 6-0 6-0 premagal domačina Igorja BOIKA, v tretjem krogu pa je s 6-4 6-7(6) in 6-0 premagal 5. nosilca Maxima ZHUKOVA, 23. igralca lestvice Tennis Europe do 14 let. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem, Srbom Brankom DJURIĆEM.

Uspešen je tudi v konkurenci dvojic, kjer nastopa s soigralcem Maximom CAZACEM iz Moldavije. Po zmagi s 7-6(5) 6-2 nad Rusoma Danielom KHAZIMEJEM in Ruslanom TIUKAEVIM sta se uvrstila v polfinale.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu je Metka KOMAC izgubila četrtfinalno srečanje. S 6-1 6-1 jo je premagala 14-letna Belorusinja Jana KOLODYNSKA (885).

Na ITF turnirju 1. ranga v New Delhiju je po porazu v drugem krogu konkurence posameznic Živa FALKNER dobro nastopila v konkurenci dvojic. S soigralko Selin OVUNC iz Turčije, s katero sta 3. nosilki, sta v četrtfinalu z 2-6 6-4 11-9 premagali Ukrajinki Diano KHODAN in Vero TAGASHEVO in se uvrstili v polfinale. TUKAJ.

Blaž Rola z dvojno napako zapravil meč žogo in izpadel v kvalifikacijah Melbourna

bm, 10.01.2018

V kvalifikacijah OP Avstralije v Melbournu je pri moških nastopil Blaž ROLA. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 20-letni Američan Tommy PAUL, 151. igralec lestvice ATP.

Izjemno izenačeno srečanje se je končalo po treh odigranih nizih in treh podaljšanih igrah. Paul je zmagal s 6-7(3) 7-6(2) 7-6(5) po dveh urah in 42 minutah igre.

Oba igralca sta odlično servirala, tako da smo v srečanju videli samo štiri breake, po dva na vsaki strani. V odločilnem tretjem nizu je Blaž z breakom, ki ga je dosegel že v prvi igri vodil s 5-4 in serviral za zmago. Priigral si je dve meč žogi, pri čemer je prvo nasprotnik ubranil z winnerjem, drugo pa mu je Blaž "podaril" z dvojno napako. Izgubil je tudi naslednjo točko in Američan se je izvlekel ter si priigral podaljšano igro. V tej je Blaž zaostajal z 2-4, a se vrnil in povedel s 5-4 ter imel servis. Tudi tokrat pa ni izkoristil priložnosti, izgubil je oba začetna udarca in pri zaostanku s 5-6 je Paul na svoj servis izkoristil prvo zaključno žogo in napredoval v drugu krog. Na koncu je bila razlika v osvojenih točkah vsega štiri točke (129-125).

V glavnem turnirju bomo tako pri moških imeli dva predstavnika Aljaža BEDENETA in Blaža KAVČIČA.

Nasprotnici v kvalifikacijah sta dobili tudi Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ. Zidanškova bo v prvem krogu igrala s 23-letno Japonko Eri HOZUMI, 168. igralko lestvice WTA, Jakupovićeva pa se bo borila s Korejko, 22-letno Su Jeong JANG, 142. igralko sveta. TUKAJ.

Rekreativni teniški turnir BTC Medot - zadnje informacije in žrebne liste

bm, 10.01.2018

Spoštovani!

Veseli smo vaše prijave na, »BTC – Medot rekreativni teniški turnir dvojic«, ki ga v sodelovanju z družbo BTC City in Domačijo Medot, organizira Tenis Slovenija (TS).

Turnir bo v soboto, 13. januarja 2018 v ŠC Millenium, BTC-Ljubljana, s pričetkom ob 11:00 uri. Vašo potrditev prihoda na mestu dogodka pričakujemo ob 10.30 uri. Predvidena podelitev in s tem zaključek teniškega dela je ob 19 uri, ki pa se nadaljuje z druženjem in zabavo pozno v noč.

Pri moških so kategorije v seštevku do 85 let, do 105 let, nad 105 let ter pri ženskah v enotni kategoriji.

Turnir bo potekal po sistemu dveh round-robin skupin, s po pet parov v vsaki izmed skupin. Posamezna tekma se bo igrala po pravilu no-ad, do 7 dobljenih gemov in pri morebitnem rezultatu 6:6 tie-break. Tako bo vsak par odigral minimalno štiri tekme dvojic. Najuspešnejši pari posamezne kategorije se bodo pomerili še v finalu.

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino 10€ za tekoče leto 2018. Slednja jim omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS, veteranskem ligaškem prvenstvu in »After job Tie-break«. Plača se lahko preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob prijavnini.

POZOR - Diners Club Tenis Slovenija vam ob naročilu plačilne kartice, omogoča brezplačno članarino za l.2018 v RVO (10€), kakor tudi Diners Club plačilno kartico (28€).

Prijavnina za turnir BTC – Medot znaša 20€/osebo, v kar je vključena bogata darilna vrečka, družinska vstopnica za Vodno mesto Atlantis, igranje tenisa, topli obrok, penina Medot, večerna zabava, … Najuspešnejši bodo prejeli pokale in bogate nagrade.Vodja turnirja in kontaktna oseba je Sašo Svoljšak - Svole, 070 400 723, program pa bo moderiral Gašper Bolhar – Gapi.

Tudi letos bo turnir v znamenju dobre igre, prijetnega druženja ob pogostitvi s penino Medot ter večerne zabave. Udeleženci turnirja bodo predstavniki iz sveta športa, sponzorji in partnerji Tenis Slovenije ter zvesti rekreativni igralci tenisa.

Žrebne liste najdete TUKAJ.

Metka Komac v četrtfinale ITF turnirja v Beogradu, Živa Falkner izgubila v drugem krogu New Delhija

bm, 10.01.2018

Metka KOMAC,16-letna igralka iz Kopra se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu uvrstila v četrtfinale in tako nadaljuje z dobrimi predstavami iz lanskega leta. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala 15-letno Francozinjo Seleno JANICIJEVIC (683). V četrtfinalu bo igrala z Belorusinjo Jano KOLODYNSKO, ki je izločila 1. nosilko, Madžarko Fanni GECSEK.

V drugem krogu je z nastopi končala Sheila GLAVAŠ. S 6-3 6-4 jo je premagala domača povabljenka, 18-letna Vera MARKOVIĆ (943).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v kitajskem Shenzhenu je v prvem krogu glavnega turnirja nastopil Maj TOMAC in z 1-6 5-7 izgubil z 2. nosilcem, Kitajcem Yanjie ZHENGOM, 276. igralcem lestvice ITF.

Med pšosamezbnici pa je v drugem krogu na ITF turnirju 2. ranga v New Delhiju končala Živa FALKNER. S 3-6 6-1 6-1 jo je premagala 2. nosilka iz Tajske, vrstnica Mai Napatt NIRUNDORN, 114. igralka mladinske svetovne teniške lestvice. Živa bo nastopila še med dvojicami.

Metka KOMAC na lestvici ITF ob začetku sezone 2018 zaseda 710. mesto, je pa po uspehu v Indiji pretekli teden 36 mest pridobila Živa FALKNER, ki je trenutno kot 4. Slovenka na 205. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, za 16. Kajo JUVAN, 20. Niko RADIŠIČ in 196. Kristino NOVAK. Med najboljšimi 500 mladinkami so še 305. Anja GAL, 317. Maja MAKORIČ in 362. Pia LOVRIČ.

Med fanti je najvišje, na 405. mestu Filip Jeff PLANINŠEK, sledijo pa mu Miha VELIČKI na 618., Matic PODLIPNIK na 903. in Tin KRSTULOVIČ na 917. mestu. TUKAJ.

Živa Falkner, Metka Komac in Sheila Glavaš z zmagami začele nastope na mladinskih turnirjih

bm, 09.01.2018

Ta teden je v igri tudi kar nekaj naših igralcev in igralk na mednarodnih mladinskih turnirjih. Na ITF turnirju 2. ranga v Indiji nastopa Živa FALKNER, ki je tudi drugi turnir začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-0 premagala domačo vrstnico, 15-letno Tanisho KASHYAP, 262. igralko lestvice ITF. Uspešna je bila tudi v prvem krogu konkurence dvojic, kjer sta s soigralko iz Turčije Silen OVUNC s katero sta 3. nosilki s 4-6 6-2 10-4 premagali zmagovalki turnirja v Chandigarhu prejšnji teden, Nizozemki Julie BELGRAVER in Isabele HAVERLLANG.

Na ITF turnirju 4. ranga v Beogradu sta z zmago nastope začeli Metka KOMAC in Sheila GLAVAŠ. Metka je s 3-6 7-6(1) 6-2 premagala Makedonko Ano RISTEVSKO, Sheila je bila s 7-5 6-1 boljša od Madžarke Natalie SZABANIN. V prvem krogu je bil poražen Tin KRSTULOVIČ. S 6-3 6-2 ga je izločil 5. nosilec iz Srbije Kristijan JUHAS. Med dekleti sta izpadli Ema HORVAT, s 4-6 6-0 6-2 jo je premegala Elena MILOVANOVIĆ in Tina CVETKOVIČ od katere je bila s 3-6 6-1 6-0 boljša Srbkinja Jelena KOVAĆ.

Na turnirju 2. ranga v Senecu na Slovaškem sta nastopila Filip Jeff PLANINŠEK in Anja GAL. Slednja je morala v kvalifikacije, ki jih je uspešno začela, a se je v drugem krogu nato poslovila. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala domačinko Saro SUCHANKOVO, v drugem pa je s 4-6 0-6 izgubila z Latvijko Kamillo BARTONE, 450. mladinko sveta. V prvem krogu glavnega turnirja je bil poražen tudi PLANINŠEK. S 6-4 6-1 ga je premagal Rus Denis ORESHIN.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Beogradu je nastopila Leontina STOJANOVIĆ in v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubila z domačo kvalifikantko Lauro DUKIĆ. TUKAJ.

Aljaž Bedene osvojil več točk kot Paire, a izgubil v Sydneyu. Blaž Rola dobil nasprotnika na OP Avstralije

, 09.01.2018

Aljaž BEDENE je drugi turnir sezone odigral v Sydneyu. Turnir z nagradnim skladom 468.000 $ velja kot pripravljalni turnir za prvi Grand Slam turnir sezone v Melbournu, ki se začne prihodnji teden.

28-letni Ljubljančan je v prvem krogu igral s francoskim vrstnikom, 28-letnim Benoitom PAIROM, ki je na lestvici ATP uvrščen osem mest pred Aljažem, na 41. mesto, prejšnji teden pa je bil polfinalist na ATP turnirju serije 250 v Indiji. Aljaž je srečanje odlično začel in z dvema breakoma prvi niz dobil s 6-1. V drugem nizu je v drugi igri izgubil svoj začetni udarec, v sedmi z re-breakom izenačil izid na 4-4, nato pa v podaljšani igri povedel s 3-0 in 4-2, a ga je Paire ujel in z mini breakom dobil enajsto točko in v nadaljevanju drugi niz s 7-6(5). V tretjem nizu je Aljaž servis izgubil dvakrat, v sedmi in deveti igri in končna zmaga z 1-6 7-6(5) 6-3 je odšla v roke Francoza.

V srečanju, ki je trajalo uro in tričetrt sta imela oba igralca odličen izkoristek prvega servisa, zabila 11 oz. 12 asov in drug drugemu po trikrat odvzela začetni udarec. Aljaž je na koncu osvojil celo šest točk več od nasprotnika (93-87).

Prihodnji teden ga čaka nastop na OP Avstralije v Melbournu, kjer bo v kvalifikacijah nastopil Blaž ROLA. V prvem krogu bo njegov nasprotnik 20-letni Američan Tommy PAUL, 151. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

OP za člane v Krškem osvojil domačin Matic Sotler

bm, 08.01.2018

V Krškem se je končalo odprto prvenstvo za člane. Domače ljubitelje tenisa je razveselil Matic SOTLER (Krško), sicer tudi 1. nosilec turnirja, ki je na koncu dvignil zmagovalni pokal.

V finalu je igral z Zvonimirjem OREŠKOVIČEM (Radomlje). Ta je v polfinalu s 6-2 7-6(6) premagal 2. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA.

V finalu je bolje začel Oreškovič in prvi niz dobil s 7-5. Tudi drugi niz je bil povsem izenačen, v podaljšani igri pa je bil bolši Sotler in drugi niz odločil v svojo korist s 7-6(4). Po eni odigrani točki tretjega niza je Oreškovič srečanje predal.

23-letni Sotler je po zmagi na domačem turnirju julija lani osvojil še drugi članski turnir v karieri in tudi tega pred domačimi navijači. TUKAJ.

Maj Premzl in Pia Marija Rebec s po dvema naslovoma na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 14 let

bm, 08.01.2018

V Rogaški Slatini se je končalo zimsko teniško državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Naslova sta odšla v Ljubljano pri deklicah in v Maribor pri dečkih.

Med slednjimi je naslov državnega prvaka osvojil 2. nosilec Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-4 6-4 premagal Tristana FLANDRA (Radomlje). Že v četrtfinalu je tokrat nastope končal prvi favorit za naslov državnega prvaka Lun OBRUL. Za Premzla je to prvi naslov državnega prvaka v karieri med posamezniki.

Pri deklicah je zanesljivo slavila 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj). V finalu je s 6-4 6-4 premagala 3. nosilko Petjo DRAME (ŽtkMb). Tudi za Ljubljančanko je to prvi naslov državne prvakinje v karieri.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Maj PREMZL in Lun OBRUL (Celje). V finalu sta z 2-6 7-5 10-3 premagala Tristana FLANDRA in Aljaža KIRBIŠA (Radomlje).

Pri deklicah sta naslov osvojili Pia Marija REBEC in Brina ŠULIN (Radomlje). V finalu sta s 6-4 6-1 premagali Petjo DRAME in Ano LANIŠEK (Radomlje). TUKAJ.

Aljaž Bedene v Sydneyu, Živa Falkner z zmago začela drugi turnir v Indiji, Metka Komac in Sheila Glavaš uspešni v Beogradu

bm, 08.01.2018

Aljaž BEDENE bo drugi turnir sezone odigral v Sydneyu. Turnir z nagradnim skladom 468.000 $ velja kot pripravljalni turnir za prvi Grand Slam turnir sezone v Melbournu, ki se začne prihodnji teden.

28-letni Ljubljančan bo v prvem krogu igral s francoskim vrstnikom, 28-letnim Benoitom PAIROM, ki je na lestvici ATP uvrščen osem mest pred Aljažem, na 41. mesto, prejšnji teden pa je bil polfinalist na ATP turnirju serije 250 v Indiji.

Je pa ta teden v igri tudi kar nekaj naših igralcev in igralk na mednarodnih mladinskih turnirjih. Na ITF turnirju 2. ranga v Indiji nastopa Živa FALKNER, ki je tudi drugi turnir začela z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-0 premagala domačo vrstnico, 15-letno Tanisho KASHYAP, 262. igralko lestvice ITF.

Na turnirju 2. ranga v Senecu na Slovaškem sta nastopila Filip Jeff PLANINŠEK in Anja GAL. Slednja je morala v kvalifikacije, ki jih je uspešno začela, a se je v drugem krogu nato poslovila. V prvem krogu je s 6-4 6-2 premagala domačinko Saro SUCHANKOVO, v drugem pa je s 4-6 0-6 izgubila z Latvijko Kamillo BARTONE, 450. mladinko sveta. V prvem krogu glavnega turnirja je bil poražen tudi PLANINŠEK. S 6-4 6-1 ga je premagal Rus Denis ORESHIN.

Na ITF turnirju 4. ranga v Beogradu sta z zmago nastope začeli Metka KOMAC in Sheila GLAVAŠ. Metka je s 3-6 7-6(1) 6-2 premagala Makedonko Ano RISTEVSKO, Sheila je bila s 7-5 6-1 boljša od Madžarke Natalie SZABANIN. V prvem krogu je bil poražen Tin KRSTULOVIČ. S 6-3 6-2 ga je izločil 5. nosilec iz Srbije Kristijan JUHAS. Med dekleti sta izpadli Ema HORVAT, s 4-6 6-0 6-2 jo je premegala Elena MILOVANOVIĆ in Tina CVETKOVIČ od katere je bila s 3-6 6-1 6-0 boljša Srbkinja Jelena KOVAĆ. TUKAJ.

V Ljubljani se je začelo državno prvenstvo do 12 let, v Rogaški Slatini kvalifikacijski obračuni na DP do 16 let

bm, 07.01.2018

V Ljubljani se v organizaciji Šport plusa začelo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. V nedeljo so s kvalifikacijami opravili dečki, v ponedeljek so kvalifikacijske obračune odigrale deklice. V obeh kategorijah so prijavljeni vsi najboljši. Pri dečkih je prvi nosilec Mark Iztok LUNDER, glede na rezultate na zadnjem finalnem turnirju pa si lahko od četrtfinala dalje obetamo zanimive obračune in tudi kakšen presenetljiv izid.

Tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše z nesporno favoritinjo Elo Nalo MILIĆ na čelu. Tudi tu se v ozadju obeta zagrizen boj za najvišja mesta.

Obračuni prvega kroga dečkov so prinesli izpad 5. nosilca Lukasa MARJANOVIČA, katerega je s 6-3 6-2 premagal Luka ALBREHT. Ostali nosilci težav s prebojem v drugi krog niso imeli.

Deklice bodo tekme prvega kroga odigrale v sredo.

Zadnje državno prvenstvo zimske sezone poteka v Rogaški Slatini v starostni kategoriji do 16 let. V torek in sredo so na sporedu kvalifikacije, v četrtek se začenja glavni turnir z obračuni fantov. TUKAJ.

V Rogaški Slatini se končuje državno prvenstvo do 14 let

bm, 07.01.2018

V Rogaški Slatini se končuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih je prvi finalist Tristan FLANDER (Radom), ki je v četrtfinalu presnetil 1. nosilca Luna OBRULA (Celje), v polfinalu pa je bil s 6-1 6-3 boljši še od klubskega soigralca Aljaža KIRBIŠA. Za mesto drugega finalista sta se borila Matic KRIŽNIK (Tk-CC), ki je v četrtfinalu izločil Joba JAPLJA (TkMed) in Maj PREMZL (ŽtkMb), ki je bil v četrtfinalu boljši od Davida ČERNETA (Tabre). S 6-2 6-3 je zmagal Premzl.

Pri deklicah so se v polfinale uvrstile prve štiri nosilke Pia Marija REBEC (Tc-Lj), Brina ŠULIN, Maša VIRIANT (Radomlje) in Petja DRAME (ŽtkMb).

Za naslov državne prvakinje se bosta v ponedeljek borili Pia Marija REBEC, ki je v polfinalu s 6-2 6-4 premagala Mašo VIRIANT in Petja DRAME, ki je bila v drugem polfinalu s 3-6 7-5 7-5 boljša od 2. nosilke Brine ŠULIN. TUKAJ.

Na DP do 14 let v Rogaški Slatini znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 06.01.2018

V Rogaški Slatini se nadaljuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Dečki so že odigrali tekme drugega kroga in poslovil se je še en postavljen igralec. Jani RETELJ je moral premoč priznati Davidu ČERNETU. Poleg Černeta so se v četrtfinale uvrstili Lun OBRUL, Tristan FLANDER, Aljaž KIRBIŠ, Nik MIKOVIČ, Job JAPELJ, Matic KRIŽNIK in Maj PREMZL.

Pri deklicah v igri ostajajo vse nosilke, v četrtfinale pa so se uvrstile Pia Marija REBEC, Anamari ŽNUDERL, Tajda ZALOKAR, Ana LANIŠEK, Maša VIRIANT, Eva UHAN MULLER, Petja DRAME, Brina ŠULIN.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih v polfinale uvrstili Lun OBRUL in Maj PREMZL, Job JAPELJ in Nik MIKOVIČ, edina nepostavljena igralca Nik GMAJNAR in Mario ŠPANIČ ter Tristan FLANDER in Aljaž KIRBIŠ.

Pri deklicah so polfinalistke Pia Marija REBEC in Brina ŠULIN, Anamari ŽNUDERL in Rina GROŠELJ, Eva MULLER UHAN in Ula JAMAR ter Ana LANIŠEK in Petja DRAME. TUKAJ.

V Krškem presenetil domačin Jakov Šuler

bm, 06.01.2018

V Krškem se nadaljuje OP za člane. Nastopa 26 igralcev, 1. nosilec turnirja pa je domačin Matic SOTLER, 9. igralec lestvice TS.

Turnir članic je bil zaradi premajhnega števila prijavljenih igralk odpovedan.

Večina nosilcev je bila v prvem krogu prosta, nastopila pa sta in tudi zmagala Mark ANDREJIČ GOLJAR in Tristan Lukas KOŽELJ-NICKEL. Od nepostavljenih igralcev so v drugi krog napredovali Marko KOVAČEVIČ, Nejc MARIČ, Miha PERUŠ, Jakob KOMEL, Zvonimir OREŠKOVIČ, Jakov ŠULER, Jernej NARDONE in Dino SUDAC.

V drugem krogu je presenetil član domačega kluba Jakov ŠULER, ki je s 7-6(3) 4-6 7-6(4) izločil 3. nosilca Benjamina BELIŠA in nepostavljeni Zvonimir OREŠKOVIČ, ki je s 6-2 6-4 izločil Marjka NOVAKA. Sicer pa so v četrtfinale napredovali vsi preostali postavljeni igralci.

V četrtfinlu je Matic SOTLER (Krško) s 3-6 6-3 6-3 premagal Aljaža FUGINO (Sl-Lj), Jakov ŠULER (Krško) je s 6-4 6-4 izločil še 6. nosilca Marka MESARIČA (AsLit), Zvonimir OREŠKOVIČ (Radom) je bil s 6-1 4-6 6-1 boljši od Tristana Lukasa KOŽELJA NICKELA (Radom), 2. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit) pa je s 6-2 6-2 premagal Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Tr-Kr).

Polfinalna in finalni obračun bodo na sporedu v ponedeljek.

Rezultate iz Krškega lahko v živo spremljate TUKAJ.

Blaž Rola ustavljen v polfinalu ATP Challengerja v Bangkoku, Blaž Kavčič poražen v kvalifikacijah Aucklanda

bm, 06.01.2018

Dober začetek sezone je tudi za Blažem ROLO, ki se je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Bangkoku uvrstil v polfinale, tu pa ga je s 6-2 6-3 premagal 6. nosilec, 31-letni Španec Marcelo GRANOLLERS, 177. igralec lestvice ATP.

V četrtfinalu je po nekaj manj kot dveh urah igre s s 7-6(10) 6-4 premagal Rusa Evgenya KARLOVSKIYA. Tudi tokrat je dolično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 80 %, v tekmi pa je začetni udarec izgubil dvakrat. Nasprotniku ga je iz 13 poskusov odvzel trikrat. Na koncu je bil boljši za 12 točk.

V polfinalnem obračunu, ki je trajal uro in štirideset minut je Blažu zatajil drugi servis saj je imel izkoristek le-tega vsega 26 %. Začetni udarec je izgubil petkrat, nasprotniku ga je odvzel enkrat. Granolers je na koncu osvojil dvajset točk več.

To je Blaževa druga najboljša uvrstitev v zadnjem letu, potem ko je aprila osvojil Challenger v ameriškem Thallaseju.

Že po uvodnem nastopu pa turnir serije 250 v Aucklandu zapušča Blaž KAVČIČ. V kvalifikacijah 500.000 $ vrednega turnirja ga je v prvem krogu s 6-3 6-4 presenetljivo izločil 19-letni Italijan Liam CARUANA, 430. igralec lestvice ATP. Blaž je ob sedmih asih naredil pet dvojnih napak, izkoristek drugega servisa pa je imel le 25 %. Svoj začetni udarec je izgubil trikrat, nasprotniku ga je odvzel enkrat. Mladi Italijan je odlično serviral in izgubil vsega eno točko na svoj prvi začetni udarec. Na koncu je bil boljši za 17 točk. TUKAJ.

Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez izgubili finale Brisbana

bm, 06.01.2018

Andreja KLEPAČ in njena soigralka v konkurenci dvojic, Španka Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta na WTA turnirju v Brisbanu (1.000.000 $) izgubili finalno srečanje.

Potem, ko sta v četrtfinalu s 5-7 7-5 10-7 premagali Ukrajinko Lyudmylo KICHENOK in Japonko Nakoto NINOMYA, sta v polfinalu s 7-6(3) 3-6 11-9 premagali 1. nosilki Latisho CHAN (TPE) in Andrejo SESTINI HLAVACKOVO (CZE), ki na WTA lestvici dvojic zasedata 1. in 5.mesto.

Za prvi naslov nove teniške sezone sta se pomerili z Nizozemkama Kiki BERTENS in Demi SCHUURS. Nizozemki sta bili po uri in četrt igre boljši s 7-5 6-2. TUKAJ.

Julia Goerges premočna za Polono Hercog v polfinalu Aucklanda

bm, 05.01.2018

Polona HERCOG je z uvrstitvijo v polfinale WTA turnirja v novozelanskem Aucklandu odlično začela letošnjo teniško sezono. V polfinalu je morala premoč priznati trenutno 14. igralki sveta in 1. nosilki turnirja, 29-letni Nemki Juliji GOERGES. Ta je zmagala še trinajstič zapored na zadnjih trinajstih tekmah in petič v medsebojnih obračunih. Srečanje je trajalo uro in pol, Nemko pa je odlikoval odličen začetni udarec, osvojila je 84 % točk na prvi servis in Hercogovi v srečanju le enkrat ponudila možnost za break. Polona je začetni udarec, ob sicer 62 % izkoristku prvega in 52 % izkoristku drugega, izgubila dvakrat, po enkrat v vsakem nizu. Goergesova je bila na koncu boljša za 16 točk.

Hercogova, ki je lani zaradi težav s poškodbami izgubila skoraj celoten prvi del sezone bo tako na letvici WTA pridobila ker nekaj mest in se trdneje zasidrala med najboljšo stoterico teniških igralk. TUKAJ.

Dalila Jakupović osvojila turnir dvojic v avstralskem Playfordu

bm, 05.01.2018

Dalila JAKUPOVIĆ je nastope v novi sezoni začela z drugim krogom med posameznicami in osvojitvijo naslova v konkurenci dvojic na ITF turnirju v avstralskem Playfordu (25.000 $).

Jakupovićeva je igrala v paru z Rusinjo Irino KROMACHEVO, s katero sta bili 1,. nosilki turnirja dvojic. V finalu sta za prvo zmago v letu 2018 z 2-6 7-5 10-5 premagali 4. nosilki, Japonki Junri NAMIGATA in Erika SEMA.

TUKAJ.

Živa Falkner izgubila polfinale ITF turnirja v Indiji

bm, 05.01.2018

Živa FALKNER je odlično začela sezono 2018. Na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v indijiskem Chandigarhu se je kot nepostavljena igralka, trenutno uvrščena na 241. mesto svetovne mladinske teniške lestvice, uvrstila v polfinale, na poti do tja pa izločila 4. in 7. nosilko turnirja. V polfinalu je igrala s 15-letno vrstnico iz Velike Britanije Emmo RADUCANU in izgubila z 2-6 3-6. Raducanova je v letu 2017 že osvojila dva turnirja 4. ranga, na drugi strani je najboljši Živin dosežek v karieri finale ITF turnirja 4. ranga, lani v Kranju.

Živa se sedaj seli v New Delhi, kjer bo nastopila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga in tudi tu je že uvrščena med igralke v glavnem delu turnija. TUKAJ.

Živa Falkner polfinalistka ITF turnirja v Indiji, Daša Štusaj izgubila v Beogradu

bm, 05.01.2018

Živa FALKNER se je na novo sezono odlično pripravila kar dokazuje na mladinskem ITF turnirju 3. ranga v Indiji, kjer se je uvrstila v polfinale.

15-letna Novomeščanka je v četrtfinalu s 6-3 7-5 premagala 7. nosilko, Supapitch KUEARUM, vrstnico iz Tajske, ki na lestvici ITF zaseda 237. mesto.

Za nastop v finalu se bo borila s še eno petnajstletnico, Britanko Emmo RADUCANU, ki na lestvici ITF zaseda 207. mesto.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let je v Beogradu Daša ŠTUSAJ v drugem krogu izgubila z Rusinjo Vladleno MARTYUNINO. ta je bila boljša s 6-0 6-0. TUKAJ.

V Rogaški Slatini odigrane tekme prvega kroga na DP do 14 let

bm, 05.01.2018

V Rogaški Slatini so se končale kvalifikacije na državnem prvenstvu do 14 let. Z eno izjemo nastopajo vsi najboljši in obeta se zanimiv boj za naslove državnih prvakov in prvakinj.

Pri dečkih je prvi nosilec Lun OBRUL, vodilni igralec lestvice do 14 let, pri deklicah mesto 1. nosilke pripada Pii Mariji REBEC.

Pri dečkih so bili v kvalifikacijah uspešni David LJUBISAVLJEVIĆ, Vid MOHAR, Martin TOPIČ, Nikola PUNTARIČ, Carlo ANGELI, Andraž RENER, Teo KURTAGIČ in Staš HERCOG.

Pri deklicah so se v glavni turnir uvrstile Katarina JANKOVIĆ, Zala KACJAN, Ella HOJNIK, Julija-Ana AŽNOH, Aleksandra-Zara DEJANOVIĆ, Neža ROGL, Semajla ŠARIČ in Aja TANKO.

V prvem krogu glavnega dečkov je izpadel 6. nosilec Jaka GOLOB. S 6-3 6-7(5) 6-3 ga je izločil MIKOVIČ Nik. Ostali nosilci niso imeli težav in so gladko napredovali v drugi krog.

Nastopile so tudi deklice. Prvi krog ni prinesel presenečenj, vse nosilke so brez težav napredovale in nasprotnicam oddale le po nakaj iger.

Prvenstvo se bo z obračuni drugega kroga in tekmami dvojic nadaljevalo v petek.

Foto: Aleš Fras TUKAJ.

Dva izgubljena servisa usodna za Aljaža Bedeneta v Dohi

bm, 03.01.2018

Aljaž BEDENE je v drugem krogu ATP turnirja v Dohi moral priznati premoč 1. nosilcu, Avstrijcu Dominiku THIEMU, ki je slavil s 7-5 6-4.

Aljaž je v obeh nizih izgubil odločilno igro na svoj servis. V prvem nizu je najprej v deseti igri ubranil štiri set žoge, v dvanajsti pa mu nato ni uspelo zadržati začetnega udarca in set je dobil Thiem s 7-5. Zgodba se je ponovila v drugem nizu pri izidu 4-5, ko je Aljaž serviral za obstanek v igri, a tudi tokrat servisa ni uspel zadržati, dve napaki z backhandom sta prinesli prednost in zmago Dominicu Thiemu.

Novo priložnost bo imel Aljaž v Avstraliji in glede na to da je, kljub porazu, v dobri formi se lahko nadejamo dobrih novic iz dežele tam spodaj. TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Rola četrtfinalista, Konec za Dalilo Jakupović med posameznicami v Playfordu

bm, 03.01.2018

Naši igralci in igralke na mednarodnih turnirjih nadaljujejo z odličnimi predstavami. Blaž ROLA in Polona HERCOG sta se že uvrstila v četrtfinale, na dobri poti je tudi Dalila JAKUPOVIĆ .

Na WTA turnirju v Aucklandu je Polona HERCOG potrdila odlično formo in v drugem krogu s 6-4 6-2 premagala 31-letno Belgijko Kirsten FLIPKENS, 75. igralko lestvice WTA. Hercogova je odlično servirala, nasprotnici trikrat odvzela servis, svoj servis pa ni izgubila. To je tudi odlična napoved za četrtfinalni obračun z 2. nosilko, sicer pa 14. igralko sveta, 29-letno Nemko Julio GOERGES. Igralki sta se doslej pomerili šestkrat, širikrat je bila uspešnejša Nemka, dve srečanji je v svojo korist odločila Hercogova.

Še drugič je bil na ATP Challengerju v Bangkoku uspešen Blaž ROLA. S 6-4 6-3 je premagal 30-letnega Italijana Andreo ARNABOLDIJA, 234. igralca sveta. Tudi Rola je odlično serviral, izkoristek prvega servisa je imel kar 90 %, skupaj pa je na svoj servis izgubil vsega 7 točk. Nasprotniku je zabil 7 asov in mu trikrat odvzel servis, svojega ni izgubil, še več, Arnaboldi si v srečanju ni priigral nobene priložnosti za break. V četrtfinalu bo igral s 23-letnim Evgenyem KARLOVSKIYM, ki na lestvici ATP zaseda 326. mesto.

Nastope je na ITF turnirju (25.000 $) v avstralskem Playfordu z zmago začela tudi Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je v vsega 48. munitah s 6-0 6-1 odpravila domačo povabljenko Alexandro WALTERS. V drugem krogu je igrala s še eno Avstralko Alexandro BOZOVIC, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. 18-letna Avstralka je zmagala s 4-6 6-3 6-3

Jakupovićevi gre zaenkrat odlično v konkurenci dvojic, kjer sta z Rusinjo Irino KROMACHEVO 1. nosilki in sta se uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-2 6-6(1) premagali Turkinji Basak ERAYDIN in Ipek SOYLU. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog Dohe, Blaž Kavčič poražen v uvodnem nastopu Puneja

bm, 02.01.2018

Naša vodilna igralca na lestvici ATP Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ sta s polovičnim uspehom nastopila na uvodnih turnirjih sezone v indijskem mestu Pune in Qatarski Dohi.

Aljaž BEDENE je v Dohi s 7-5 6-1 izločil tunizijskega povabljenca, 33-letnega Maleka JAZIRIJA in bo v drugem krogu igral s 1. nosilcem Domionicom THIEMOM.

Blažu KAVČIČU je v Indiji za napredovanje v drugi krog zmanjkalo tudi malo sreče, saj je v uvodnem nastopu tesno, s 6-7(6) 5-7 po dveh urah igre izgubil s 5. nosilcem, Nizozemcem Robijem HAASEJEM. TUKAJ.

Živa Falkner v četrtfinale ITF turnirja 3. ranga v Indiji, Maj Tomac poražen na Kitajskem, Daša Štusaj v drugi krog TE 12 v Beogradu

bm, 02.01.2018

Dobro sta sezono začela naša mladinca Živa FALKNER na mladinskem turnirju 3. ranga v Chandigarhu v Indiji in Maj TOMAC na mladinskem turnirju 4. ranga v kitajskem Shenzhenu.

Živa je v prvem krogu s 5-7 6-3 6-2 premagala 16-letno Francozinjo Margaux ROUVROY (448), v drugem krogu pa je s 6-1 6-0 premagala 4. nosilko, 16-letno Indijko Shivani AMINENI, 204. igralko lestvice ITF. V četrtfinalu bo igrala s 7. nosilko, 15-letno Tajko Supapitch KUEARUM (ITF 237).

strong>Maj je v Shenzhenu v prvem krogu s 6-7(5) 7-6(1) 6-3 izločil domačina Jing ZHU CHENA, v drugem pa je izgubil s še enim domačinom, Yu ZHANGOM, ki je bil boljši s 7-6(4) 4-6 6-3.

Falknerjeva je bila s soigralko Chloe CIROTTE iz Francije uspešna tudi v prvem krogu dvojic, v nadaljevanju pa sta bili poraženi.

Zmagovalno pa je nastope na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let v Beogradu začela Daša ŠTUSAJ. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala domačinko Milano BUKARICA. TUKAJ.

Blaž Rola sezono 2018 odprl z zmago v Bangkoku, Polona Hercog uspešna v Aucklandu, Klepačeva in Jakupovićeva uspešni med dvojicami

bm, 01.01.2018

Blaž ROLA je z zmago odprl novo sezono in nastope na ATP Challengerju v Bangkoku. V prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 50.000 $ je igral s 3. nosilcem, 29-letnim Japoncem Tatsumo ITOM (153) in po dobrih dveh urah zmagal s 7-6 (2) 7-6 (1). Oba igralca sta po štirikrat izgubila svoj začetni udarec, a je bil v obeh nizih Rola precej boljši v podaljšani igri. V drugem nizu je rešil dve zaključni žogi. Na koncu je bil boljši za devet točk. Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Z zmago je nastope na WTA turnirju v Aucklandu (250.000 $) začela tudi Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila 23-letna Belgijka Alison VAN UYTVANCK (77). Igralki sta v nedeljo odigrali vsega štiri točke v prvem nizu, vse štiri je dobila Belgijka, ki je povedla z 1-0, nato pa je bila tekma zaradi dežja prekinjena in sta jo nadaljevali danes. Hercogova je odlično servirala, svoj začetni udarec izgubila enkrat, nasprotnici ga je odvzela trikrat in slavila s 6-4 7-5 po uri in petintridesetih minutah igre. V drugem krogu bo igrala z Belgijko Kirsten FLIPKENS s katero sta se doslej pomerili trikrat, Belgijka pa v medsebojnih obračunih vodi z 2-1.

Danes bosta nastopila še Blaž KAVČIČ kateremu bo okrog 12.30 nasproti stal 5. nosilec turnirja serije 250 v Indiji, Nizozemec Robin HAASE (42), Aljaž BEDENE pa bo na turnirju serije 250 v Dohi igral okrog 15. ure s povabljencem iz Tunizije, Malekom JAZIRIJEM (98).

Dobro so nastope začele tudi naše igralke v konkurenci dvojic. Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta v 1. krogu Brisbana s 6-1 6-3 premagli Japonko Shuko AOYAMA in Kitajko Zhaoxuan YANG, Dalila JAKUPOVIĆ je na turnirju v avstralskem Playfordu (25.000 $) s soigralko Irino KROMACHEVO s 6-4 6-4 premagala dvojico Harris/Woolcock. Za las pa je bila prekratka v Brisbanu Katarina SREBOTNIK, ki je nastopila v paru Hao-Ching CHAN. V prvem krogu sta 6-3 6-7(2) 6-10 izgubili z Nadio KICHENOK in Anastasio RODIONOVO. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.