Tina Cvetkovič polfinalistka ITF turnirja 4. ranga v Avstriji, med dvojicami zmagovalca Miha Peruš in Miha Velički. Sheila Glavaš osvojila turnir dvojic v Mostarju

Tina CVETKOVIČ se je na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je bila s 6-3 6-2 boljša od mesto višje postavljene igralke, 4. nosilke, Avstrijke Anne GROSS. V drugem polfinalu na turnirjih ITF v karieri, prvem na turnirjih 4. ranga, se bo pomerila s Čehinjo Petro CSABI, ki je v drugem krogu s 6-3 7-5 izločila Anjo TRBEŽNIK, v četrtfinalu pa je bila s 6-4 5-7 6-1 boljša še od Tjaše KLEVIŠAR. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvo je gladko dobila Cvetkovičeva.

V konkurenci dvojic so bili zaključni obračuni slovensko obarvani, saj so v finalu nastopile kar tri slovenske dvojice. Pri fantih je bil finale piovsem slovenski, za naslov pa so se udarili Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Miha PERUŠ in Miha VELIČKI. Boljša sta bila Peruš in Velički, ki sta zmagala s 7-5 6-4.

Tudi v finalu deklet bosta nastopili Slovenki, Tina CVETKOVIČ in Pia LOVRIČ. Njuni nasprotnici bosta Avstrijki Irina DSHANDSHGAVA in Elisabeth KOELBL. Finale bo na sporedu v soboto po pšolfinalnih tekmah posameznic.

Na turnirju 5. ranga v Mostarju je v polfinalu posameznic izgubila Sheila GLAVAŠ. S 6-1 6-7(5)6-4 jo je premagala 3. nosilka, Slovakinja Katarina KUZMOVA. Za Glavaševo je uvrstitev v polfinale doslej najboljša v karieri, dopolnila pa je ta uspeh z zmago v konkurenci dvojic. S krvnico v polfinalu Kuzmovo sta v finalu s 6-4 7-5 premagali Italijanki Barbaro DESSOLIS in Cristino Eleno TIGLEA.