Nika Radišič izgubila uvodno srečanje na Aus open

Naša edina predstavnica v mladinski konkurenci na OP Avstralije in trenutno 19. mladinka sveta Nika RADIŠIČ ni uspela preskočiti prvega kroga. Žreb se je nekoliko poigral in 8. nosilki določil isto nasprotnico s katero je igrala in izgubila že na pripravljalnem turnirju v Traralgonu pretekli teden.

18-letna domačinka Gabriela DA SILVA FICK je bila tudi tokrat boljša, zmagala je s 6-2 6-3. Igrala je veliko bolj agresivno od Radiščeve in ji zabila kar 24 winnerjev, Nika le štiri, ob tem pa je Niki štirikrat iz šestnajstih poskusov odvzela servis, naši igralki je to uspelo le enkrat iz edine priložnosti, ki si jo je priigrala.

Za Radišičevo je bil to prvi nastop na turnirjih za Grand Slam, letos bo imela možnost nastopiti še trikrat, a ji bo ta zagotovo, ne glede na dosežen izid, služil kot izjemna izkušnja in ji prinesel dodaten motiv za trdo delo v prihodnje.

Za Niko nastopov še ni konec saj bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je moči združila s Slovakinjo Viktorio MORVAYOVO.