Tina Cvetkovič s finalom med posameznicami in zmago med dvojicami do uspeha kariere

Tina CVETKOVIČ je v avstrijskem Oberpullendorfu odlično odigrala ITF turnir 4. ranga in klonila šele v finalu. 17-letna Radovljičanka je trenutno na 583. mestu mladinske svetovne teniške lestvice ITF, njena doslej najboljša uvrstitev pa je bilo polfinale na turnirju 5. ranga v letu 2016, leta 2017 pa je bila enkrat četrtfinalistka. Tokrat je na poti do prvega finala izločila Avstrijko Nicole MIKULAN, Slovakinjo Aniko JASIKOVO, Avstrijko Anno GROSS in v polfinalu s 6-2 7-6(1) Čehinjo Petro CSABI, ki je bila v predhodnih dveh krogih usodna za naši igralki Anjo TRBEŽNIK in Tjašo KLEVIŠAR.

V finalu se je Cvetkovičeva pomerila s češko kvalifikantko, 16-letno Nikolo BRECKOVO, ki je dosegla še osmo zaporedno zmago na turnirju in slavila s 6-2 6-2. Breckova je doslej na turnirjih ITF nastopala malo, to je bil šele njen četrti turmni v karieri in prva zmaga, še enkrat je bila polfinalistka.

Je pa Cvetkovičeva iz Oberpullendorfa odnesla naslov in to v konkurenci dvojic, kjer sta nastopili s Pio LOVRIČ. V finalu sta s 6-1 6-2 premagali Avstrijki Irina DSHANDSHGAVA in Elisabeth KELBL.

Že v petek sta se naslova med dvojicami veselila Mariborčana Miha PERUŠ in Miha VELIČKI.