Jon Lan Šuntar, Aljaž Jeran, Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić zadnji finalisti letošnjih zimskih državnih prvenstev

V Rogaški Slatini se z državnim prvenstvom 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA, končujejo letošnja zimska prvenstva.

V tej kategoriji prevladujejo igralke TK Triglav Kranj, saj so v polfinalu nastopile tri, za naslov prvaka se bo boril tudi njihov najboljši igralec.

V finalnem obračunu bosta o zmagovalcu državnega prvenstva odločala 6. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), ki je v tesnem obračunu izločil edinega nepostavljenega igralca v polfinalu, Simona JAVORŠKA (Maja). Kranjčan je zmagal s 7-5 7-5. V drugem polfinalu je bil 7. nosilec Aljaž JERAN (Radom) s 6-4 7-5 boljši od 3. nosilca Žige KOVAČIČA (Ptuj).

Med dekleti se bosta za naslov borili igralki TK Triglav Kranj, 1. nosilka Tjaša KLEVIŠAR in 6. nosilka Tara Katarina MILIĆ. Klevišarjeva je v polfinalu s 7-5 6-2 premagala 4. nosilko Aleo BUBEK (N. Gorica), Milićeva je bila v klubskem obračunu s 4-6 6-3 6-4 boljša od Alje BELINGER. Ali bo šla starejša od sester Milić po poti sestre Nale, ki je osvojila naslov državne prvakinje do 12 let, ali bo slavila izkušenejša in vodilna slovenska igralka v tej starostni kategoriji Klevišarjeva bomo videli v ponedeljek, ko bosta na sporedu oba posamična finalna obračuna.

V ponedeljek bomo dobili državne prvake in prvakinje tudi v konkurenci dvojic, kjer bodo po posamičnih finalih na sporedu polfinalni in finalni obračuni.

Pri fantih sta polfinalna para Žiga KOVAČIČ (Ptuj)/Samuel PATE (Pvald) - Jan DIMITRIJEVIČ (Celje)/Sebastian DOMINKO (ŽtkMb) in Simon JAVORŠEK (Maja)/Nejc ŽUNIČ (Ltc) - Miha KASTELEC/Patrik KUMER ŠPEGEL (ŠtkVe).

Pri dekletih se bodo pomerile Alea BUBEK (N.Gor)/Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) - Alja BELINGER/Tara Katarina MILIĆ (Tr-Kr) in Lina BOŽIČNIK (Maja)/Manca LAMPRET (SGrad) - Ula JAMAR/Eva MULLER UHAN (Tc-Lj).