Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović z zmagama začeli nastope v Melbournu, poraz Andreje Klepač v Sydneyu in Kristine Novak v Traralgonu

Tamara ZIDANŠEK in Dalila JAKUPOVIĆ sta brez težav dobili uvodni kvalifikacijski srečanji na OP Avstralije.

Zidanškova je s 6-3 6-3 premagala 23-letno Japonko Eri HOZUMI, ki je na lestvici WTA uvrščena 12 mest pred njo.

Jakupovićeva je oddala še igro manj. 22-letno Korejko Su Jeong JANG, 142. igralko lestvice WTA je odpravila s 6-2 6-3.

Tamaro v drugem krogu čaka obračun z Nizozemko, 26-letno Leslie KERKHOVE, 175. igralko lestvice WTA, ki je v prvem krogu presenetila 1. nosilko kvalifikacij, Američanko Sachio VICKERY, polfinalistko WTA turnirja v Aucklandu prejšnji teden.

Na papirju nekoliko težje delo čaka Jakupovićevo, ki bo igrala z 11. nosilko kvalifikacij, 24-letno Tajko Luksiko KUMKHUM, 123. igralko lestvice WTA.

Na ženskem WTA turnirju v Sydneyu sta nastopili Andreja KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK. Katarina je s soigralko izpadla v prvem krogu, Andreja KLEPAČ pa v drugem. Z Mario MARTINEZ SANCEZ sta v drugem krogu igrali s 1. nosilkama Latisho CHAN in Andreo SESTINI HLAVACKOVO. Prejšnji teden sta ju premagali v Brisbanu, tokrat pa sta se jima prvo postavljeni igralki oddolžili za poraz in ju premagali s 7-6(3) 1-6 10-6.

V Traralgonu poteka mladinski ITF turnir 1. ranga, zadnja preizkušnja za mladince in mladinke pred nastopom na OP Avstralije. V kvalifikacijah je nastopila Kristina NOVAK, a je srečanje oprvega kroga izgubila. S 6-4 6-2 jo je premagala 15. nosilka kvalifikacij, Srbkinja Andjela SKROBONJA, 154. mladinka sveta. V glavnem turnirju bo nastopila Nika RADIŠIČ in glede na prijavno listo ji bo pripadlo mesto nosilke. Nika je trenutno uvrščena na 20. mesto svetovne mladinske teniške lestvice.