Polona Hercog in Blaž Rola četrtfinalista, Konec za Dalilo Jakupović med posameznicami v Playfordu

Naši igralci in igralke na mednarodnih turnirjih nadaljujejo z odličnimi predstavami. Blaž ROLA in Polona HERCOG sta se že uvrstila v četrtfinale, na dobri poti je tudi Dalila JAKUPOVIĆ .

Na WTA turnirju v Aucklandu je Polona HERCOG potrdila odlično formo in v drugem krogu s 6-4 6-2 premagala 31-letno Belgijko Kirsten FLIPKENS, 75. igralko lestvice WTA. Hercogova je odlično servirala, nasprotnici trikrat odvzela servis, svoj servis pa ni izgubila. To je tudi odlična napoved za četrtfinalni obračun z 2. nosilko, sicer pa 14. igralko sveta, 29-letno Nemko Julio GOERGES. Igralki sta se doslej pomerili šestkrat, širikrat je bila uspešnejša Nemka, dve srečanji je v svojo korist odločila Hercogova.

Še drugič je bil na ATP Challengerju v Bangkoku uspešen Blaž ROLA. S 6-4 6-3 je premagal 30-letnega Italijana Andreo ARNABOLDIJA, 234. igralca sveta. Tudi Rola je odlično serviral, izkoristek prvega servisa je imel kar 90 %, skupaj pa je na svoj servis izgubil vsega 7 točk. Nasprotniku je zabil 7 asov in mu trikrat odvzel servis, svojega ni izgubil, še več, Arnaboldi si v srečanju ni priigral nobene priložnosti za break. V četrtfinalu bo igral s 23-letnim Evgenyem KARLOVSKIYM, ki na lestvici ATP zaseda 326. mesto.

Nastope je na ITF turnirju (25.000 $) v avstralskem Playfordu z zmago začela tudi Dalila JAKUPOVIĆ. V prvem krogu je v vsega 48. munitah s 6-0 6-1 odpravila domačo povabljenko Alexandro WALTERS. V drugem krogu je igrala s še eno Avstralko Alexandro BOZOVIC, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. 18-letna Avstralka je zmagala s 4-6 6-3 6-3

Jakupovićevi gre zaenkrat odlično v konkurenci dvojic, kjer sta z Rusinjo Irino KROMACHEVO 1. nosilki in sta se uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-2 6-6(1) premagali Turkinji Basak ERAYDIN in Ipek SOYLU.