prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Avgust 2018

Arhiv novic - avgust 2018

Na ITF turnirju v Domžalah konec za Slovence v posamični konkurenci, med dvojicami v finalu poražena oba slovenska para

bm, 31.08.2018

Na ITF turnirju v Domžalah so v petek organizatorji in igralci čakali na obdobja brez dežja, da bi lahko pod streho spravili dnevni spored. Na koncu jim je to uspelo, med poraženci pa so vsi trije naši preostali predstavniki v posamični konkurenci, prvi nosilec Filip Jeff Planinšek, tretja nosilka Maja Makorič in kvalifikant Miha Vetrih.

Planinšek je v tesnem obračunu s 17-letnim Italijanom Lucianom Disderijem izgubil s 6-3 3-6 2-6. Disderi je sicer pred dvema tednoma osvojil trunir četrtega ranga v Belgiji, v Mariboru prejšnji teden pa je izgubil s kasnejšim zmagovalcem Krumichom.

Tretja nosilka Maja Makorič je po porazu v prvem krogu Maribora tokrat izpadla v četrtfinalu. S 6-4 7-5 jo je premagala 15-letna Slovakinja Vanda Vargova, prejšnji teden finalistka turnirja v Mariboru. In čeprav je kazalo, da bomo v Domžalah spremljali ponovitev mariborskega finala med Vargovo in Trevisanovo, se to ne bo zgodilo. Trevisanovo je izločila Milica Bojić iz BiH.

Zadnje slovensko upanje za uvrstitev v polfinale je bil Miha Vetrih, ki je začel srečanje s Hrvatom Tinom Dizdarevićem, a je bilo pri vodstvu našega igralca s 3-2 v prvem nizu prekinjeno. V nadaljevanju je izenačeno tekmo dobil Hrvat z rezultatom 6-4 4-6 6-4.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstila dva slovenska para. Pri fantih sta to Tim Tekavec in Rok Komac, pri dekletih pa Tara Gorinšek in Marija Vičič. Oba para sta finalna obračuna izgubila. Fanta sta morala premoč priznati Hrvatoma Šueviću in Matiću, ki sta bila boljša s 6-4 6-4, dekleti pa sta s 6-3 4-6 4-10 izgubili z Avstrijko Irino Dshandshgava in Hrvatico Saro Zalukar.

Med dekleti sta finalistki Italijanka Sara Ziodato in Ukrajinka Viktorya Petrenko, pri fantih pa Italijana Luciano Darderi in Samuel Vincent Ruggeri. TUKAJ.

Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman polfinalista Futuresa v Harenu, Kaja Juvan za polfinale v Bagnatici v soboto (live stream)

bm, 31.08.2018

Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman na nizozemskem Futuresu v Harenu (15.000 $) ne popuščata in sta se oba uvrstila v polfinale.

Kočevar Dešman je v četrtfinalu s 3-6 7-6(3) 6-4 premagal tretjega nosilca, 25-letnega Kolumbijca Felipeja Mantillo, 643. igralca lestvice ATP. V obračunu z drugim nosilcem, 26-letnim Nizozemcem Collinom Van Beemom (649) bo naskakoval drugi finale letos, prvega je junija v Kiseljaku zaključil z zmago in kasneje tudi osvojil turnir.

Tudi Nik Razboršek je napredoval v polfinale. Sedmo zmago v zadnjih osmih srečanjih je dosegel proti ameriškemu kvalifikantu, 23-letnemu Justinu Butschu (1390). Za drugi zaporedni finale in četrti letos bo igral s petim nosilcem, 26-letnim Francozom Mathieom Perchicotom (720). To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Za uvrstite v polfinale sebi na turnirju v Bagnatici (25.000 $+H) morala zvecer boriti tudi Kaja Juvan, a je bila tekma odpovedana in prestavljena na soboto, ko se bo začela ob 12.30 uri. Njena nasprotnica bo romunska kvalifikantka Cristina Dinu, srečanje pa boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Miha Vetrih in Maja Makorič četrtfinalisti v Domžalah

bm, 30.08.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah so se v četrtfinale uvrstili prvi nosilec turnirja fantov Filip Jeff Planinšek in kvalifikant Miha Vetrih ter tretja nosilka turnirja deklet Maja Makorič.

Planinšek je v tretjem krogu s 6-2 6-7(4) 6-4 premagal Hrvata Mileta Matića (828). Po zmagi na turnirju OP 16 v Litiji pa poraza ne pozna odlični 15-letni Miha Vetrih. Na turnirju v Domžalah je zabeležil že svojo šesto zmago, tri od tega so kvalifikacijske. V tretjem krogu glavnega turnirja je s 6-4 4-6 7-6(3) premagal enajstega nosilca, Italijana Marcella Serafinija. To je za Vetriha šele tretji ITF turnir, doslej pa je zabeležil dvanajst zmag in le dvakrat izgubil. Z drugim krogom v Kranju in zaenkrat četrtfinalom v Domžalah bo prvič tudi uvrščen na lestvico ITF.

Pri dekletih po razočaranju, ki ji ga je prinesel hiter poraz na turnirju v Mariboru, stvari na svoje mesto postavlja Maja Makorič. Tako kot v Kranju se je tudi v Domžalah uvrstila najmanj v četrtfinale. V tretjem krogu je v slovenskem obračunu s 3-6 6-1 6-4 premagala Lian Benedejčič. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek v četrtfinalu Harena, Anže Arh izgubil v La Marsi

bm, 30.08.2018

Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek sta se za Kajo Juvan uvrstila v četrtfinale članskih mednarodnih turnirjev tega tedna.

Na Futuresu v nizozemskem Harenu je Kočevar Dešman v drugem krogu s 6-4 3-6 6-0 premagal Nemca Kevina Kaczynskega in bo v četrtfinalu igral s 3. nosilcem, 25-letnim Kolumbijcem Felipom Mantillo (643).

Na istem turnirju je Nik Razboršek, ki nadaljuje z izvrstnimi predstavami s 6-1 6-1 odpravil 18- letnega Avstrijca Sandra Koppa. Nasprotnika bo dobil zvečer.

Četrtfinalno nasprotnico je dobila Kaja Juvan v Bagnatici (25.000 $). Pričakovali smo, da bo to četrta nosilka, Romunka Andreea Amalia Rosca, a jo je v drugem krogu presenetila sonarodnjakinja, 25-letna kvalifikantka Cristina Dinu (362). To sicer ne pomeni, da bo imela Juvanova bistveno lažje delo, a v prid ji gre dejstvo, da je z Rosco letos enkrat izgubila in enkrat zmagala, Dinujevo pa je v edinem srečanju letos premagala.

Kljub dobri predstavi pa se je morala na turnirju v Almatyu (25.000 $) posloviti Nastja Kolar. V četrtfinalu jo je s 3-6 6-2 7-5 premagala prva nosilka,, Rusinja Valentyna Ivakhnenko, 170 igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Nastja Kolar in Kaja Juvan četrtfinalistki, zmagi tudi za Nika Razborška in Anžeta Arha

bm, 29.08.2018

Na ženskem ITF turnirju v Bagnatici (25.000 $+H) se je Kaja Juvan uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 7-5 premagala ameriško kvalifikantko, 21-letno Elizabeth Halbauer. Po gladko dobljenem prvem nizu je Juvanova tudi v drugem hitro povedla s 5-2 nato pa nasprotnici dovolila, da se vrne v igro, a le za kratko. Po izgubljenih treh zapoprednih igrah in izenačenju Američanke na 5-5 je Juvanova ponovno zaigrala bolj zbrano in dobila naslednji dve igri ter s tem niz in srečanje. Četrtfinalno nasprotnico bo dobila v četrtek.

Prav tako je brez težav v četrtfinale na turnirju v Almatyu (25.000 $) napredovala Nastja Kolar. V drugem krogu je s 6-1 6-0 odpravila belorusko kvalifikantko Shalimar Talibi. V četrtfinalu bo v četrtek igrala s 1. nosilko, 25-letno Rusinjo Valentyno Ivakhnenko.

Na Futuresu v Harenu se je po Tomu Kočevarju Dešmanu v drugi krog uvrstil tudi Nik Razboršek. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-4 premagal Nizozemca Maxa Houkesa.

Na Futuresu v La Marsi se je po predaji Andrea Levina iz Rusije v drugi krog uvrstil Anže Arh. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah so se slovenske vrste močno razredčile, v igri le še trije fantje in dve dekleti

bm, 29.08.2018

V Domžalah so se na mladinskem ITF turnirju 4. ranga slovenske vrste močno razredčile, saj po dveh odigranih krogih v igri ostajajo le trije fantje in dve dekleti.

Pri fantih je še naprej zanesljiv prvi nosilec Filip Jeff Planinšek, ki je v drugem krogu s 6-1 6-1 premagal Nemca Konstantina Cucka (NR), ki je nastopil s posebnim povabilom. Zelo dobro je na poti kvalifikant Miha Vetrih. V drugem krogu je s 6-3 6-0 izločil Italijana Marca Manio (1978). Brez težav je zmagal tudi deseti nosilec Tin Krstulović, ki je s 6-3 6-1 premagal avstrijskega srečnega poraženca Paula Schmoelzerja (NR).

Pri dekletih je Lian Benedejčič s 7-5 6-0 izločila 16. nosilko, Italijanko Valentino Gaggini, tretja nosilka Maja Makorič pa je bila z 2-6 6-4 6-1 boljša od Katarine Trivić (833) iz BiH. V tretjem krogu se bosta naši igralki pomerili med seboj.

V četrtek se bodo tekme, vse v športnem parku v Domžalah, začele ob 09. uri. TUKAJ.

Pia Lovrič ustavljena v četrtfinalu Pančeva, tesen poraz Metke Komac

bm, 29.08.2018

Na turnirju ITF 2. ranga v Pančevu je Pia Lovrič nastope končala v četrtfinalu. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala 17-letno domačinko Tamaro Malešević, 141. mladinko sveta, ki je bila v prvem krogu boljša od 2. nosilke Aline Charajeve iz Rusije. V četrtfinalu je igrala s srbsko mladinko, 17-letno Andjelo Škrobonja (124) in izgubila s 6-1 4-6 5-7.

Zelo dobro je zaigrala tudi Metka Komac, kateri je v drugem krogu nasproti stala prva nosilka, 14-letna Rusinja Maria Timofeeva, 56. mladinka sveta. Rusinja je bila v izenačenem obračunu boljša s 6-2 3-6 6-4.

Živa Falkner je popoldne nastopila v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Mario Timofeevo. Njuni nasprotnici sta bili Ukrajinka Lyubov Kostenko in Grkinja Galateia Mesochoritou, ki sta zmagali s 6-3 6-4. TUKAJ.

Na OP ZDA konec slovenskih posamičnih nastopov, izpadla tudi Zidanškova; med dvojicami zmaga za Jakupovićevo in poraz za Klepačevo

bm, 29.08.2018

Na OP ZDA v New Yorku se je začel glavni turnir posameznikov na katerem spremljamo nastope štirih slovenskih predstavnikov.

Slovenske nastope je začela Dalila Jakupović, ki je igrala s švicarsko kvalifikantko Jill Teichman, 168. igralko lestvice WTA. Švicarka je bila prepričljivo boljša s 6-3 6-0 po vsega 53 minutah igre. Švicarka je odlično servirala saj je dobila vseh 21 točk na uspešno zadet prvi servis, še sedem od trinajstih jih je dobila na drugi servis, kar 32 pa jih je osvojila na servis Jakupovićeve. Ta je imela izkoristek prvega 53, drugega pa 38 %. Teichannova je bila v osvojenih točkah boljša s 60-34.

Za njo je nastopil Aljaž Bedene. Njegov nasprotnik je bil Gruzijec Nikoloz Basilashvili, trenutno je na 36. mestu lestvice ATP. V izenačenem obračunu je po treh urah in petnajstih minutah igre slavil Gruzijec z rezultatom 6-2 4-6 6-2 2-6 6-4. Aljaž je dosegel kar 22 asov, kljub temu pa servis izgubil sedemkrat, tudi v odločilni deseti igri zadnjega niza v katerem je z breakom vodil z 2-1, pri izidu 4-5 pa serviral za obstanek v igri. Servis je izgubil, s tem pa tudi srečanje. Končno razmerje osvojenih točlk je bilo 145 - 143 v korist zmagovalca.

Zadnja je nastopila Polona Hercog, ki je igrala z ameriško povabljenko, 19-letno Claire Liu, 158. igralko lestvice WTA. V tekmi, polni napak na obeh straneh je prvi niz dobila Liu, ki je sicer zaostajala s 3-5 in 5-6, a bila nato boljša v podaljšani igri prvega niza, ki jo je dobila na 4. Drugi niz je Hercogova dobila s 6-1, Američanka pa je potrebovala pomoč fizioterapevta zaradi krčev. Po končanem drugem nizu je dobila 10-minutni odmor, ki ga je dobro izkoristila in v nadaljevanju povedla s 3-0 in 4-2. Nato je zahtevala pomoč fizioterapevta Hercogova in po krajši pavzi, ki ji je pripadla za nudenje pomoči sta igralki tekmo nadaljevali, Hercogova je izenačila na 4-4, pri izidu 4-5 pa je servirala za obstanek v igri. Tako kot Bedene, je tudi ona odločilno igro na svoj servis izgubila in Ameriška najstnica se je po dveh urah in petdesetih minutah veselila zmage s 7-6 (4) 1-6 6-4.

Tamara Zidanšek je v prvem nastopu v glavnem žrebu kakšnega izmed turnirjev za grand slam doživela poraz. V srečanju s Francozinjo Kristino Mladenović je v uri igre osvojila tri igre in izgubila z 0-6 3-6. Francozinja je do izida 6-0 3-0 povsem prevladovala in z močnimi udarci zanesljivo osvajala točke. Zidanškova jih je v prvem nizu osvojila samo enajst. Prvo igro je osvojila, ko je v drugem nizu znižala izid na 3-1, nato pa je do konca tekme dobila še dve igri, zaigrala pa precej bolje ter Francozinjo prisila, da je tudi ona začela delati napake. Vse skupaj pa je bilo vendarle premalo za ugodnejši izid.

Zaradi visokih temperatur je organizator prvič v zgodovini turnirja igralcem in igralkam omogočil 10 minutni odmor po drugem pri igralkah oz. tretjem nizu pri igralcih.

TUKAJ.

Pia Lovrič in Metka Komac v drugi krog ITF turnirja 2. ranga v Pančevu

bm, 28.08.2018

Močna slovenska zasedba deklet je ta teden na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Pančevu. v glavnem žrebu so nastopile Živa Falkner, Pia Lovič in Metka Komac, na mladinski svetovni teniški lestvici vse tri uvrščene med najboljših 350 igralk.

Metka Komac (238) je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagala 16-letno Čilenko Jimar Geraldine Gonzalez (278) in bo zdaj igrala s 1. nosilko, 14-letno Rusinjo Mario Timofeevo, 56. mladinko sveta.

Pia Lovrič (337) je s 6-1 6-0 izločila nemško povabljenko, 15-letno AnaMarijo Šljivić (nr). V drugem krogu jo čaka obračun s srbsko povabljenko, 17-letno Tamaro Malešević (141), ki je v prvem krogu s 6-2 6-4 premagala 2. nosilko, 16-letno Rusinjo Alino Charajevo (83).

Ni pa bila v prvem krogu uspešna Živa Falkner (184). S 7-5 6-3 jo je premagala 8. nosilka, 17-letna Poljakinja Anna Hertel (135).

V turnirju fantov nimamo predstavnikov. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah končali s kvalifikacijami in odigrali tekme prvega kroga

bm, 28.08.2018

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah so fantje končali s kvalifikacijami nato pa odigrali še tekme prvega kroga glavnega turnirja. Miha Vetrih je bil uspešen dvakrat. Najprej je v finalu kvalifikacij v slovenskem obračunu s 6-3 6-3 premagal Žigo Kovačiča, nato pa v prvem krogu glavnega turnirja z 0-6 6-4 6-4 še italijanskega kvalifikanta Filippa Piranomonteja. V finalu kvalifikacij je izgubil Tilen Potočnik, ki je v glavni turnir napredoval kot srečni poraženec, a je nato tekmo prvega kroga izgubil.

V prvem krogu glavnega turnirja so bili uspešni še prvi nosilec Filip Jeff Planinšek, trinajsti nosilec Blaž Vidovič, deseti nosilec Tin Krstulovič in nepostavljeni Rok Komac. Vsi ostali naši fantje so izgubili, tudi 14-letni Bor Artnak, ki se ni mogel resneje upirati hrvaškemu srečnemu poražencu, 18-letnemu Karlu Suevichu. Ta je bil boljši s 6-1 6-1.

V konkurenci deklet je v drugi krog napredovalo šest Slovenk. Uspešne so bile Tara Gorinšek, Tara Katarina Milić, Taja Lončarič, Tjaša Klevišar, Lian Benedejčič in tretja nosilka Maja Makorič. TUKAJ.

Kaja Juvan ekspresno v drugi krog turnirja ITF v Bagnatici, Tom Kočevar Dešman uspešen v Harenu, Nastja Kolar v Almatyu; poraz Nine Potočnik in Nike Radišič

bm, 28.08.2018

Kaja Juvan ta teden nastopa na turnirju ITF v italijanski Bagnatici (25.000+H). Je sedma nosilka turnirja, v prvem krogu pa je igrala z domačo povabljenko, 23-letno Camillo Rosatello, 369. igralko lestvice WTA. Juvanova je srečanje prepričljivo dobila s 6-0 6-2, za zmago pa je potrebovala 55 minut. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 57-29. V drugem krogu bo igrala s kvalifikantko, 21-letno Američanko Eliabeth Halbauer (419), v juliju dvakrat polfinalistko na turnirjih ITF (25.000 $) v Nemčiji.

Z zmago je nastope na Futuresu v nizozemskem Harenu (15.000 $) začel Tom Kočevar Dešman. V prvem krogu je s 7-6(3) 6-3 premagal Nizozemca Barta Van Den Berga (1113). V drugem krogu bo igral s 24-letnim Nemcem Kevinom Kaczynskim (1126)

Na turnirju v Almatyu (25.000 $) je tudi v drugem krogu Nastja Kolar brez težav zmagala. S 6-1 6-0 je premagala belorusko kvalifikantko Shalimar Talbi (609) in se uvrstila v četrtfinale.

V Harenu bo nastopil tudi Nik Razboršek, ki se bo v sredo v prvem krogu pomeril z domačim povabljencem, 18-letnim Maxom Houkesom.

Na Futuresu v tunizijski La Marsi (25.000 $) bo v prvem krogu glavnega turnirja Anže Arh igral z 29-letnim ruskim kvalifikantom Andrejem Levinom (1611).

Na ženskem ITF turnirju v Budimpešti (60.000 $) je Nina Potočnik po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja igrala z izkušeno 28-letno Romunko Alexandro Cadantu (251) in izgubila z 0-6 5-7. Po slabem prvem nizu v katerem je trikrat izgubila začetni udarec in osvojila samo 10 točk, je veliko bolje zaigrala v drugem, z breakom povedla s 5-4 in servirala za niz. Povedla je s 40-15, nato pa naredila dvojno napako in izgubila še naslednje tri točke ter deseto igro. Pri 5-6 je nato servirala za obstanek v igri, a na svoj servis dobila le eno točko ter izgubila drugi niz in srečanje. Tekma je trajala uro in štirideset minut, Romunka pa je bila na koncu boljša z 71-50.

Na turnirju v Ricanyu na Češkem (15.000 $) je nastopila Nika Radišič. V prvem krogu je igrala z domačo povabljenko, 18-letno Aneto Laboutkovo (1140) in izgubila s 6-3 2-6 2-6. TUKAJ.

V Domžalah v zadnji krog kvalifikacij Miha Vetrih, Žiga Kovačič in Tilen Potočnik

bm, 27.08.2018

V Domžalah so na turnirju ITF 4. ranga s kvalifikacijami končala dekleta, kot srečna poraženka je v glavni turnir napredovala Nina Pliberšek.

Pri fantih so odigrali tekme prvega in drugega kroga, v zadnji krog kvalifikacij pa so se uvrstili Tilen Potočnik, Miha Vetrih in Žiga Kovačič. O enem izmed udeležencev glavnega turnirja bosta v domačem obračunu odločala Vetrih in Kovačič.

Prvi nosilec turnirja fantov je 17-letni Mariborčan Filip Jeff Planinšek, polfinalist turnirja v Mariboru prejšnji teden, ki na lestvici ITF zaseda 333. mesto. Med nosilci so od naših igralcev še Miha Velički (5), Matic Dimic (6), Tin Krstulovič (10), Blaž Vidovič (13) in Maj Tomac (16). S posebnim povabilom bo nastopil tudi naš najboljši igralec v starostni kategoriji do 14 let Bor Artnak, ki je pretekli teden osvojil turnir TE do 14 let v Barceloni in zanimivo bo spremljati, kako se bo kosal s starejšimi in fizično močnejšimi igralci.

Pri dekletih je prva nosilka 203. mladinka sveta, Francozinja Julie Belgraver, ki je v Mariboru izpadla v osmini finala. Od Slovenk je edina postavljena igralka Maja Makorič, ki je tretja nosilka, na mladinski svetovni teniški lestvici pa zaseda 373. mesto.

TUKAJ.

V Domžalah začenjajo mladinci na turnirju ITF, nadaljujejo se ligaški obračuni v ligi do 14 let

bm, 27.08.2018

V Domžalah so v nedeljo v deževnem vremenu odigrali samo štiri kvalifikacijska srečanja, med uspešnimi igralkami je bila tudi naša Karolina Siročič. Vse ostale tekme kvalifikacij bodo na sporedu danes, ko bomo igralci in igralke odigrali po dve tekmi. Tekme bodo v Domžalah in na igriščih TK Duplica, začele pa se bodo ob 9. uri.

V nedeljo so se s tekmami drugega kroga nadaljevali obračuni v ligi za dečke in deklice do 14 let. Kljub slabemu vremenu je bilo odigranih nekaj tekem, približno polovica pa je bilo preloženih. Rezultate odigranih tekem prvega in drugega kroga najdete TUKAJ.

Nina Potočnik uspešno čez kvalifikacije v Budimpešti, Domen Gostinčar v glavni turnir v Szekesfehervarju, Nastja Kolar z zmago začela nastope v Kazahstanu

bm, 27.08.2018

Na ITF turnirju (60.000 $) v Budimpešti se je Nina Potočnik uvrstila v glavni turnir. Potem, ko je v drugem krogu kvalifikacij s 7-5 7-6(6) premagala 19-letno Romunko Miriam Bianco Bulgaru (411) je za uvrstitev v glavni turnir premagala še 25-letno Argentinko Paulo Ormaechea (405). Potočnikova je bila boljša s 6-4 6-4.

Na ITF turnirju (25.000 $) v Kazahstanu se je Nastja kolar uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V prvem je s 6-0 6-1 premagala 19-letno kitajsko povabljenko Jiakang Li.

V finalu kvalifikacij v Szekesfehervarju (25.000 $) je nastopil Domen Gostinčar in se uvrstil v glavni turnir. S 3-6 6-3 6-1 je premagal 7. nosilca, Avstrijca Philipa Aplienza. Že včeraj je v drugem krogukvalifikacij izgubil Tino Kovačič. Prav tako v drugem krogu kvalifikacij ženskega turnirja v Ricanyu (15.000 $) je izgubila Tina Cvetkovič, v prvem pa tudi Moni Potrč.

V italijanski Bagnatici bo na turnirju ITF (25.000$+H) nastopila Kaja Juvan. V prvem krogu jo čaka obračun z domačo povabljenko Camillo Rosatello (367). TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v finalu Futuresa v Rotterdamu

bm, 26.08.2018

Nik Razboršek je izgubil finalni obračun na Futuresu (15.000 $) v Rotterdamu. V tesnem obračunu je bil po uri in tričetrt igre s 6-4 7-6(3) boljši prvi nosilec, 22-letni Francoz Manuel Guinard, 456. igralec lestvice ATP. Francoz je bil za en break, ta je odločil prvi niz, boljši, v drugem sta namreč oba igralca svoj servis izgubila po dvakrat. O zmagovalcu je odločila podaljšana igra, ki jo je dobil Francoz.

Za Nikom je letos zelo dobra sezona z enim osvojenim Futuresom v Antalyi aprila in finalom v Bergamu junija ter odličnimi nastopi v tekmi Davisovega pokala proti Turčiji in kasneje na challengerjih v Portorožu in Liberecu. TUKAJ.

Nina Potočnik, Tina Cvetkovič, Tino Kovačič in Domen Gostinčar uspešno začeli kvalifikacije turnirjev ITF, v Domžalah se v nedeljo začenja turnir ITF 4. ranga

bm, 25.08.2018

Medtem, ko so najboljše slovenske igralke in Aljaž Bedene na turnirju v New Yorku, so mlajši začeli z nastopi v kvalifikacijah članskih in mladinskih turnirjev ITF .

Na turnirju v Budimpešti (60.000 $) je Nina Potočnik v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala Deo Hrdzelaš iz BiH.

Na turnirju v Ricanyu na Češkem (15.000 $) je Tina Cvetkovič s 3-6 6-3 6-3 premagala Čehinjo Klaro Hajkovo.

Z zmagama sta nastope v kvalifikacijah Futuresa v madžarskem Szekesfehervarju začela Domen Gostinčar in Tino Kovačič. Gostinčar je s 6-1 4-6 6-3 premagal Avstrijca Maria Stina, Kovačič s 6-2 6-1 Gerga Potza Nagya iz Madžarske.

V Domžalah bi se s kvalifikacijami moral v nedeljo začeti zadnji iz serije treh mladinskih turnirjev ITF 4. ranga. Zaenkrat kaže slabo, saj dež ne omogoča izpeljave tekem. Informacije o začetku igranja so objavljene na spletni strani po zavihkom Iternational tour.

Sicer pa je tudi v Domžalah udeležba igralcev in igralk dobra, prihajajo iz vsega sveta, nastopilo pa jih bo več kot 200. V kvalifikacijah bo nastopilo 14 fantov in devet deklet iz Slovenije.

Domače klubske barve bo v Domžalah branil Svit Kos (na fotografiji). TUKAJ.

Začeli so se ligaški obračuni v ligi za dečke in deklice do 14 let

bm, 25.08.2018

S tekmami prvega kroga so se začeli obračuni v ligi za dečke in deklice do 14 let.

Pri dečkih nastopa 12 ekip, ki so razdeljene v tri skupne. V play off, ki bo 15. in 16. septembra se uvrstita zmagovalca skupin A in B ter prvo in drugo uvrščeni ekipi iz skupine C.

Pri deklicah nastopa 10 ekip, ki so razdelene v skupini A in B, iz vsake skupine pa v play off napredujeta prvouvrščeni ekipi.

Zaradi slabega vremena je bilo nekaj tekem preloženih in bodo odigrane v rezervnem oz. v drugih dogovorjenih terminih.

Na fotografiji Fonzija Hribarja so ekipe TK CC, TD Slovan in TK Maja Matevžič.

Vse rezultate danes odigranih tekem najdete TUKAJ.

Nik Razboršek finalist Futuresa v Rotterdamu

bm, 25.08.2018

Nik Razboršek ohranja odlično formo tudi na turnirju serije Futures v Rotterdamu, kjer se je uvrstil v finale.

V prestižnem četrtfinalnem slovenskem obračunu med, s 665. mestom na lestvici ATP četrtim Slovencem Nikom Razborškom in 80 mest nižje uvrščenim in s tem petim Slovencem na tej lestvici Tomom Kočevarjem Dešmanom je bil boljši štiri leta mlajši Litijan Razboršek, ki je zmagal s 7-6(6) 4-6 6-1.

Dobro je nadaljeval tudi v polfinalu in po nekaj manj kot dveh urah igre s 3-6 6-1 6-4 premagal drugega nosilca, 28-letnega Bolgara Alexandra Lazova, 462. igralca lestvice ATP. Nik je dobro serviral v srečanju je sredvis igubil samo dvakrat, sam ga je Bolgaru odvzel štirikrat, od tega trikrat v drugem in enkrat v tretjem nizu, ko mu je uspel break v četrti igri. Prednost je nato obdržal do konca.

Finalnega nasprotnika bo dobil v nedeljo, ko bo imel zaradi tega zagotovo nekaj prednosti. Ob 11. uri bo namreč na sporedu polfinale med 1. nosilcem Francozom Manuelom Guinardom in 4. nosilcem, Nizozemcem Boticom Van De Zandschulpom, predvidoma ob 15. uri pa nato še finale med zmagovalcem polfinalnega obračuna in Nikom.

Za Nikom je letos zelo dobra sezona z enim osvojenim Futuresom v Antalyi aprila in finalom v Bergamu junija ter odličnimi nastopi v tekmi Davisovega pokala proti Turčiji in kasneje na challengerjih v Portorožu in Liberecu. Nik se bo v nedeljo boril za četrti naslov na turnirjih serije Futures, drugega letos. TUKAJ.

Bor Artnak z zmago na turnirju TE 1. ranga v Barceloni do uspeha kariere

bm, 25.08.2018

Litijan Bor Artnak se je na mladinskem turnirju Tennis Europe prvega ranga v Barceloni zavihtel na zmagovalno stopničko in s tem dosegel uspeh kariere. Veliki met mu je uspel že v polfinalu, kjer je s 6-4 7-5 premagal prvega nosilca turnirja, Poljaka Olafa Pieczkowskega, trenutno šestega igralca Evrope v kategoriji do 14 let. V finalu pa je svojo superiornost na turnirju potrdil z zmago 7-5 6-4 nad tretjim nosilcem turnirja, Slovakom Petrom Benjaminom Privaro, 27. igralcem lestvice TE do 14 let.

Bor se trenutno kot najvišje uvrščen Slovenec na lestvici Tennis Europe do 14 let nahaja na 39. mestu, najvišje pa je bil letos že na 21. mestu.

Na turnirjih Tennis Europe do 14 let je začel nastopati leta 2017, ko je odigral 14 turnirjev in osvojil naslov v Podgorici. V letu 2018 je nastopil na dvanajstih turnirjih, od tega osvojil dva turnirja v Tirani, bil dvakrat polfinalist v Mariboru in finalist v Porotoržu. V Barceloni je prvič v karieri zmagal na turnirju prvega ranga. Letos je dosegel 34 zmag in zabeležil devet porazov. S precejšnjim naskokom je trenutno tudi vodilni igralec na slovenski teniški lestvici do 14 let. TUKAJ.

Zmagovalci OP Zala 16 Miha Vetrih, Pia Poglajen in Elvis Ramić

bm, 24.08.2018

V Litiji, Ljubljani in Kopru se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Fantje so nastopili v A in B turnirju, dekleta v enotnem turnirju.

Na A turnirju v Litiji je slavil Miha Vetrih (Sl.Gradec), ki je v finalu s 6-2 6-3 premagal Simona Javorška (Maja). Vetrih je bil v polfinalu s 7-5 6-0 boljši od Marsela Žnuderla (ŽtkMb), Javoršek je s 7-6(5) 0-6 6-3 premagal Nejca Žuniča (Ltc). Miha Vetrih se je po osemmesečni odsotnosti, kolikor je bil z igrišč odsoten zaradi hude poškodbe v prometni nesreči, zmagovito vrnil in od aprila nanizal četrtfinale na državnem prvenstvu in dve zmagi na turnirjih do 16 let in sicer na OP v Porotorožu in tokrat v Litiji.

Pri dekletih, ki so nastopala v Ljubljani je turnir osvojila Pia Poglajen (AsLit). V finalu je bila s 7-5 6-3 boljša od Anali Kočevar (TkMed). Za Poglajnovo je to drugi osvojen turnir v kategoriji do 16 let.

B turnir fantov je v kopru sovojil Elvis Ramić (Talos). V finalu je s 6-1 6-1 premagal Marka Križmana (TkHru). V finalu konkurence dvojic so se v Litiji merili Simon Javoršek in Žiga Bradaška (Maja) ter Nejc Žunič in Miha Vetrih. S 6-2 7-5 sta zmagala Vetrih in Žunič.

Foto: Tomaž Majer TUKAJ.

Zaključek turnirja AS Open v Mariboru brez slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci, v konkurenci dvojic v zmagovalnem paru Metka Komac

bm, 24.08.2018

V Mariboru se na igriščih teniškega kluba ŽTK končuje mednarodni mladinski turnir ITF četrtega ranga. Tudi letos odlično organiziran turnir je na Taboru gostil več kot 200 igralcev in igralk iz vsega sveta, žal pa v zaključnih obračunih posameznikov tokrat ne bomo mogli navijati za slovenske igralce in igralke. Zadnja sta namreč v polfinalu izpadla Filip Jeff Planinšek in Pia Lovrič.

S 333. mestom trenutno najvišje uvrščen slovenski mladinec na lestvici ITF, ki je bil tudi tretji nosilec turnirja AS Open, 17-letni Filip Jeff Planinšek je v polfinalu igral s šestnajstim nosilcem, vrstnikom iz Avstrije, Filipom Misolicem, ki je na lestvici ITF sicer uvrščen 190 mest nižje, a je v zadnjem obdobju v odlični formi. Tako je bil prejšnji teden finalist turnirja ITF v Kranju, teden pred tem pa tudi polfinalist turnirja ITF 4. ranga v Žilini na Slovaškem. Avstrijec je v tesnem obračunu zmagal s 6-4 7-6(7), potem ko je že vodil s 5-3 in imel dve meč žogi, ki ju je Filip ubranil. V zaključku tekme je bil Misolic bolj zbran in je še drugič v dveh tednih premagal Planinška. Boljši je bil v treh nizih tudi prejšnji teden v četrtfinalu Kranja. V zadnjih štirinajstih tekmah je nanizal dvanajst zmag in doživel dva poraza. V finalu se je Misolic pomeril s 1. nosilcem, 15-letnim Čehom Martinom Krumichom, 285. mladincem sveta. Čeh je bil v izenačenem obračunu boljši s 6-4 3-6 6-3.

Ne glede na poraz je za Planinškom dober turnir in njegova letošnja druga uvrstitev v polfinale, polfinalist je bilo tudi julija v Welsu. V začetku leta je bil sicer v manjši krizi, očitno pa jo je premagal in se spet bojuje za najvišja mesta na turnirjih.

V polfinalu, tretjem letos na turnirjih ITF, drugem na turnirjih 4. ranga, je 16-letna Domžalčanka Pia Lovrič, ki na lestvici ITF zaseda 337. mesto in je bila peta nosilka, izgubila z italijansko vrstnico Federico Trevisan, kasnejšo zmagovalko turnirja. Trevisanova, trenutno je na 673. mestu lestvice ITF, je bila boljša s 6-4 6-1, sicer pa je Italijanka v odlični formi saj je na turnir v Mariboru prišla kot zmagovalka turnirja ITF 5. ranga v San Marinu, še dva tedna prej pa je bila polfinalistka na turnirju 4. ranga v nizozemskem Haagu. V finalu je igrala s 15-letno Slovakinjo Vando Vargovo, 603. mladinko svetain zmagala s 6-2 6-2. .

V polfinalnem obračunu dvojic med Pio Lovrič in Majo Makorič ter Neli Šunjić in Milico Bojić sta bili boljši slednji, ki sta zmagali s 6-4 1-6 10-4.

V finalu sta nato naša Metka Komac in njena soigralka Selin Lidya Sepken iz Turčije s katero sta bili tudi 1. nosilki turnirja dvojic s 6-1 7-5 premagali Šunjićevo in Bojićevo. Tako je vendarle en zmagovalni pokal ostal doma.

Naslednji turnir bo v Domžalah, s kvalifikacijskimi obračuni pa se bo začel v nedeljo.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Objavljen žreb glavnega turnirja na OP ZDA v New Yorku

bm, 24.08.2018

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA, na katerem ta teden potekajo kvalifikacijski obračuni, so opravili tudi že žreb glavnega turnirja. Žreb je v prvem krogu našim predstavnikom prinesel premagljive nasprotnike.

Naša najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek bo v prvem krogu igrala s 25-letno Francozinjo Kristino Mladenović, trenutno 54. igralko lestvice WTA, ki pa v zadnjem času ne blesti saj je na zadnjih štirih turnirjih na trdi podlagi zmagala samo dvakrat, štirikrat pa izgubila. Sicer pa je za Mladenovićevo to že sedmi US Open. Najboljši izid je dosegla leta 2015, ko je bila četrtfinalistka, lani pa je izpadla v prvem krogu.

Polona Hercog se bo v uvodnem nastopu pomerila z 19-letno Američanko Claire Liu, 158. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Američanka ima za seboj slabo sezono, saj v letošnjem letu na nobenem turnirju ni prišla dlje od drugega kroga, na petnajstih turnirjih pa je ob petnajstih porazih dosegla samo osem zmag. Na zadnjih petih turnirjih je enkrat izpadla v prvem, štirikrat pa v drugem krogu. Na US Opnu je doslej nastopila samo leta 2017, ko se je poslovila že po uvodnem nastopu.

Naša tretja predstavnica v glavnem turnirju Dalila Jakupović bo igrala s kvalifikantko. Za Jakupovićevo bo to tretji nastop na OP ZDA, prvič pa bo nastopila v glavnem turnirju. V letih 2016 in 2017 je izgubila v kvalifikacijah, obakrat v prvem krogu, tako da v New Yorku na svojem računu še nima zmage.

Še najtežji žreb, vsaj na papirju, je tokrat imel naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki se bo v prvem krogu pomeril s 36. igralcem sveta, 26-letnim Gruzijcem Nikolozom Basilashvilijem, ki je konec julija osvojil turnir na pesku v Hamburgu, na zadnjih dveh turnirjih pa je izgubil v prvem krogu. Ta teden ga je v Winston Salemu izločil Matteo Berrettini. Gruzijec je v New Yorku v glavnem turnirju doslej nastopil dvakrat, obakrat pa se je poslovil v prvem krogu z enim osvojenim nizom. Bedene se je v zadnjem obdobju z novim trenerjem na nastop v ZDA pripravljal v Ljubljani, potem ko ni bil zadovoljen z doseženimi rezultati na zadnjih turnirjih. V New York odhaja optimističen in dobro pripravljen. TUKAJ.

Na OP Zala 16 pri dekletih znani finalistki, pri fantih A pa polfinalisti ; B turnir osvojil Elvis Ramić

bm, 23.08.2018

Na turnirju Zala v kategoriji do 16 let sta pri dekletih znani finalistki. To sta Pia Poglajen (AsLit), ki je v polfinalu s 6-0 2-0 (predaja) izločila Ulo Jamar (Tc-Lj) in Anali Kočevar (TkMed), ki je bila v drugem polfinalu s 7-6(3) 6-2 boljša od Tine Komac (LukaKp).

Na A turnirju fantov v Litiji so se v polfinale uvrstili Simon Javoršek (Maja), Nejc Žunič (Ltc), Marsel Žnuderl (ŽtkMb) in Miha Vetrih (Sl.Gradec).

B turnir v Kopru je osvojil Elvis Ramić (Talos). V finalu je s 6-1 6-1 premagal Marka Križmana (TK Hru).

V Litiji igrajo tudi v konkurenci dvojic. Pra finalista sta Simon Javoršek in Žiga Bradaška (Maja), ki sta v polfinalu s 6-2 6-3 premagala prva nosilca Svita Kosa (Domža) in Taja Dolenca (TkMed). Za drugo mesto v finalu so igrali Miha Vetrih in Nejc Žunič ter Jakob Rojs in Marsel Žnuderl (ŽtkMb). Vetrih in Žunič sta bila boljša s 6-1 6-3.

Na fotografiji finalista B turnirja v Kopru

Nekaj fotografij iz četrtfinalnih obračunov v Litiji najdete v fotogaleriji TUKAJ.

Slab dan za naše člane in članice na mednarodnih turnirjih, v igri le še Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek

bm, 23.08.2018

Na mednarodnih turnirjih je danes za naše predstavnike črn dan, saj so vsi, ki so doslej nastopili, izgubili. V Vrnjački Banji (15.000 $) je kvalifikantko Niko Zupančič v drugem krogu s 7-6(0) 6-2 premagala peta nosilka, Srbkinja Tamara Čurović, od kvalifikantke Anje Gal je bila s 6-3 7-5 boljša tretja nosilka Julyette Steur, Niko Radišič pa je s 7-5 7-6(3) izločila srečna poraženka, Srbkinja Sara Gvozdenović.

Na turnirju v Budimpešti je Veroniko Erjavec s 4-6 7-5 6-2 premagala prva nosika, Romunka Oana Georgeta Simion (460).

Na moškem turnirju v Gyoru pa je bil v drugem krogu ustavljen Mike Urbanija. S 6-3 6-2 ga je premagal prvi nosilec Aldin Šetkić (319) iz BiH.

V četrtfinalu Rotterdama bosta nastopila Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek. TUKAJ.

Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek polfinalista turnirja ITF AS Open v Mariboru

bm, 23.08.2018

Na mednarodnem mladinskem turnirju ITF 4. ranga AS Open v Mariboru sta se Filip Jeff Planinšek in Pia Lovrič uvrstila v polfinale.

Tretji nosilec Planinšek (330) je s 6-3 6-1 gladko odpravil petega nosilca, Slovaka Janosa Feketeja (399), ki je prejšnji teden osvojil turnir ITF 5. ranga na Slovaškem. V polfinalu bo igral s 14. nosilcem, Avstrijcem Filipom Misolicem (522) prejšnji teden finalistom turnirja v Kranju, ki je na zadnjih enajstih srečanjih zabeležil devet zmag in le dva poraza. To bo tudi priložnost za Filipa Jeffa, da se Avstrijcu oddolži za poraz, ki mu ga je ta zadal prejšnji teden v osmini finala turnirja v Kranju, kjer je bil boljši v treh nizih.

Pri dekletih je peta nosilka Pia Lovrič (337) s 6-0 6-2 opravila še z Nemko Luzio Obermeier (2126), v dosedanjih štirih tekmah pa nasprotnicam prepustila vsega dvanajst iger. Njena polfinalna nasprotnica bo petnajsta nosilka, Italijanka Federica Trevisan (673), ki je nepremagana na zadnjih devetih tekmah. Zadnji turnir na katerem je nastopila je bil turnir 5. ranga v San Marinu, ki ga je tudi osvojila.

Naša tretja predstavnica v četrtfinalu Sheila Glavaš je izgubila s Slovakinjo Vando Vargovo (603), ki je bila boljša s 6-3 6-4.

V konkurenci dvojic sta se pri dekletih v finale uvrstili Maja Makorič in Pia Lovrič, tretja slovenska finalistka pa je Metka Komac, ki igra v paru s Turkinjo Selin Lydio Sepken.

Pri fantih sta v polfinalu izpadla Mark Andrejič Goljar in Tom Ašič Kovač. TUKAJ.

Bor Artnak polfinalist turnirja TE 14 v Barceloni

bm, 23.08.2018

Bor Artnak se dobro znajde na mednarodni sceni in tudi ta teden odlično igra na močnem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, Sanchez-Casal Youth Cupu v Barceloni. Turnir je 1. ranga , prvi nosilec pa je šesti igralec lestvice TE 14.

Bor je v tretjem krogu kot četrti nosilec s 6-2 4-6 6-1 premagal petnajstega nosilca, Poljaka Borysa Zgolo v četrtfinalu pa se je pomeril s šestim nosilcem, Romunom Alinom Fatujem, 70. igralcem lestvice TE. Artnak je zmagal s 6-7(2) 6-0 6-0. Zdaj ga čaka obračun s 1. nosilcem turnirja, Poljakom Olafom Pieczkowskim. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v New Yorku; Nik Razboršek, Nika Radišič, Anja Gal, Veronika Erjavec in Tom K. Dešman uspešni na turnirjih ITF

bm, 22.08.2018

V kvalifikacijah turnirja za grand slam v New Yorku, OP ZDA, je Blaž Rola v prvem krogu s 3-6 4-6 izgubil z Avstralcem Maxom Purcellom (250) in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

Za našimi igralci in igralkami na turnirjih ITF pa je še en uspešen dan. V prvem krogu ženskega turnirja (15.000 $) v Vrnjački Banji je Mariborčanka Anja Gal, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala Kranjčanko Kristino Novak. Za Galovo je to prva zmaga v glavnem žrebu na članskih turnirjih ITF. Uspešna je bila tudi Nika Radišič (1003), ki je v prvem krogu s 7-5 6-1 premagala Švicarko Kristino Milenković.

V drugem krogu Futuresa v Rotterdamu (15.000 $) je Tom Kočevar Dešman (740) s 6-3 6-4 izločil Nizozemca Marca Dijkhuizna (1186) in se uvrstil v četrtfinale. To je uspelo tudi Niku Razboršku (665), ki je na istem turnirju s 6-4 6-2 premagal nemškega kvalifikanta Kevina Kaczynskega (1237). V četrtfinalu se bosta zdaj naša igralca pomerila med seboj.

Četrtfinalistka je tudi Veronika Erjavec (721), ki je bila v drugem krogu turnirja v Budimpešti (15.000 $) s 6-3 6-0 boljša od Ukrajinke Nadiye Kolb (962). TUKAJ.

V Litiji, Ljubljani in Kopru potekajo OP ZALA v kategoriji do 16 let

bm, 22.08.2018

V Litiji, v organizaciji domačega teniškega kluba AS, poteka A turnir fantov. Danes so idigrali tekme prvega kroga posami;ne konkurence, kjer smo spremljali zanimive obračune in v enem izmed najbolj tesnih poraz šestega nosilca Taja Dolenca. Z 1-6 6-4 7-6(6) ga je presenetljivo premagal Noel Srimac Gajič, ki je na lestvici do 16 let uvrščen na 108. mesto. Ostali postavljeni igralci so brez težav napredovali v drugi krog.

V Kopru poteka B turnir fantov. Prvi finalist je Elvis Ramić (Talos), ki je v polfinalu s 6-4 6-1 premagal Benjamina Borlinija (LukaKp). Za mesto drugega finalista se bosta potegovala Maj D. Pavletič (Talos) in Mark Križman (TkHru).

V Ljubljani nastopajo dekleta, V precej osiromašeni konkurenci sedemnajstih deklet so se v polfinale uvrstile prva nosilka Pia Poglajen (AsLit), Ula Jamar (Tc-Lj), Tina Komac (LukaKp) in Anali Kočevar (TKMed).

Na fotografiji: v Litiji so fantje z zanimanjem spremljali dvoboje, v Kopru je pokal za tretje mesto prejel Benjamin Borlini TUKAJ.

Na mladinskem turnirju ITF AS Open v četrtfinale Filip Jeff Planinšek, Pia Lovrič in Sheila Glavaš

bm, 22.08.2018

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga, ki se ta teden v organizaciji ŽTK odvija v Mariboru so se v četrtfinale uvrstili trije slovenski predstavniki.

Pri fantih je tretji nosilec Filip Jeff Planinšek (330) v izenačenem slovenskem obračunu s 4-6 6-4 6-4 premagal Toma Ašiča Kovača (1279) in se bo za polfinale pomeril s petim nosilcem, Slovakom Janosem Feketejem (454).

Pri dekletih v konkurenci ostajata dve Slovenki. Peta nosilka Pia Lovrič (334) ni imela težkega dela z dvanajsto nosilko, Rusinjo Aleksandro Stromovo (570), bolj pa se je namučila deveta nosilka Sheila Glavaš (484), ki je po treh urah in pol v dramatičnem obračunu s 6-7(4) 6-4 7-5 premagala osmo nosilko, Italijanko Saro Ziodato (454). V četrtfinalu bo Lovričeva igrala z nepostavljeno Nemko Luzio Obermaier (2105), ki je gladko izločila prvo nosilko, Francozinjo Julie Belgraver (200). Glavaševa se bo pomerila s 14.nosilko, Slovakinjo Vando Vargovo (600).

V konkurenci dvojic so se pri fantih v četrtfinale uvrstili Maks Lukman in Tilen Potočnik, Borut Šraj in Miha Velički ter Mark Andrejič Goljar in Tom Ašič Kovač. Pri dekletih so med dvojicami četrtfinalistke Pia Lovrič in Maja Makorič ter Sheila Glavaš in Metka Komac, vsaka s svojo soigralko. TUKAJ.

V Litiji OP ZALA 16 za fante, dekleta v Ljubljani

bm, 22.08.2018

V Litiji in Ljubljani bosta v naslednjih dneh potekala turnirja za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

V Litiji nastopajo fantje, v žrebni listi jih je 32, prvi nosilec turnirja pa je Simon Javoršek.

Turnir deklet gosti TK Olimpija, v žrebni listi pa je 17 igralk. Prva nosilka turnirja v Ljubljani je Pia Poglajen. Oba turnirja se začneta v sredo. TUKAJ.

Po drugem dnevu mladinskega turnirja ITF AS Open v Mariboru v igri ostajajo Tom Ašič Kovač, Filip Jeff Planinšek, Pia Lovrič, Sheila Glavaš in Tara Gorinšek

bm, 21.08.2018

Če so bili prvi dan turnirja v Mariboru uspešnejši fantje in jih je v drugi krog napredovalo devet, deklet samo šest, se je drugi dan slika obrnila in v tretji krog so se uvrstila tri dekleta in le dva fanta.

Pri slednjih sta zmagala Tom Ašič Kovač, ki je s 3-6 7-5 6-4 premagal nemškega kvalifikanta Nica Kleberja in Filip Jeff Planinšek, kateremu je tekmo po dveh odigranih igrah predal Avstrijec Maximilian Asamer. Naša igralca se bosta v tretjem krogu za napredovanje v četrtfinale pomerila med seboj. Izpadli so Jan Kupčič, ki je srečanje pri vodstvu 3-1 v prvem nizu predal, Gal Emeršič Potočnik, Miha Velički, Tim Tekavec, Tin Krstulovič, Gašper Bezjak in Blaž Vidovič.

Pri dekletih je Pia Lovrič suvereno opravila s srečno poraženko Mio Rae Vičan, katero je premagala s 6-1 6-0, Sheila Glavaš je s 6-3 6-4 premagala hrvaško kvalifikantko Niko Svetec, Tara Gorinšek pa je bila s 4-6 6-1 6-1 boljša od srečne poraženke, Hrvatice Lare Hraščanec.

Izpadle so Pia Marija Rebec, Alja Belinger in presenetljivo tudi druga nosilka Metka Komac. Slednjo je z 2-6 6-4 6-3 premagala Italijanka Anita Bertoloni.

Igralci in igralke popoldne igrajo še tekme dvojic. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Nika Zupančič, Mike Urbanija, Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek začeli z zmagami

bm, 21.08.2018

Veronika Erjavec nastopa na ženskem turnirju ITF v Budimpešti (15.000 $). V prvem korgu je s 6-3 6-3 premagala slovaško kvalifikantko, 20-letno Alice Rusovo (NR).

V Vrnjački Banji, kjer je bila v kvalifikacijah uspešna Anja Gal, prvič v karieri na profesionalnem članskem turnirju nastopa 18-letna Dolenjka Nika Zupančič. V kvalifikacijah je trikrat zmagala in se že v prvem nastopu uvrstila v glavni turnir, tudi tega pa je začela z zmago. S 6-1 6-0 je premagala 20-letno Emo Mulalić iz BiH, ki se je v glavni turnir prav tako prebila skozi kvalifikacije.

Z zmago je nastope na Futuresu v Rotterdamu (15.000 $) začel tudi Nik Razboršek.V prvem krogu je s 6-4 7-6(2) premagal nemškega kvalifikanta Lucasa Hellfritscha. V Rotterdamu je prvi nastop opravil tudi Tom Kočevar Dešman. V prvem krogu je z 2-6 6-3 6-2 premagal 3. nosilca , 30-letnega Francoza Laurenta Rochetta (493), v drugem krogu pa bo igral z Nizozemcem, 22-letnim Marcom Dijkhuizenom (1262).

Na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 25.000 $ v madžarskem Gyoru je v prvem krogu glavnega turnirja Mike Urbanija igral z domačim povabljencem Andrasem Neczom in zmagal s 7-6(2) 6-3.

TUKAJ.

Blaž Rola v kvalifikacijah US Opna z Avstralcem Maxom Purcellom

bm, 21.08.2018

Naš edini predstavnik v letošnjih kvalifikacijah za OP ZDA v New Yorku Blaž Rola se bo v prvem krogu pomeril z 20-letnim Avstralcem Maxom Purcellom, 250. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

V Ljubljani se je končal veteranski turnir ITF z največjo udeležbo na veteranskih ITF turnirjih v zadnjih letih pri nas

bm, 21.08.2018

V Ljubljani se je končal, po mnenju udeležencev, eden najbolje organiziranih mednarodnih veteranskih turnirjev v Sloveniji in bližnji okolici, kar je v kratkem nagovoru po osvojitvi prvega mesta v kategoriji 85+ poudaril tudi gost iz Avstralije, 88-letni Adrian Alle, ki je leta 2011 zasedal drugo mesto na svetovni veteranski teniški lestvici, trenutno pa je v svoji kategoriji 85+ na tretjem mestu.

Že v petek je v kategoriji 35+ naslov osvojil 39-letni Nemec Dieter Weislmaier. Ostali finalni obračuni so se nadaljevali v soboto.

V kategoriji 40+ je bil najboljši Aleš Černivec. Drugo mesto je osvojil Madžar Teofil Schultz. V kategoriji 45+ je zmagal Miha Orel, ki je v finalu s 6-4 6-2 premagal Roberta Puriča.

V kategoriji 50+ je slavil Florjan Frčej iz Avstralije. V finalu je bil s 6-1 6-2 boljši od Tomaža Lebena. V kategoriji 55+, je Janez Škerjanec z rezultatom 6-3 6-1 premagal Iva Beliša. V kategoriji M 55+ je bil Zmago Tajnšek s 3-6 7-6(5) 6-0 boljši od Branka Podgornika.

V kategoriji 65+ je zmagal Marjan Furlan. V finalu je s 6-1 6-1 premagal Jožeta Koleto. V kategoriji 70+ je slavil Italijan Gino Bedrina, v finalu je bil s 6-3 7-5 boljši od Štefana Semeta. V kategoriji 75+ je bil najboljši Ivo Drenovec.

V kategoriji nad 85 let je bil najboljši Avstralec Adrian Alle, drugo mesto je osvojil Franc Bahar, tretje pa Peter Suhel.

Med veterankami je bila v kategoriji 40+ najboljša Tadeja Florjančič Zupančič, ki je v finalu s 7-5 6-2 premagala Ireno Koželj. V kategoriji 60+ je slavila Vera Pajenk. V finalu je s 6-0 6-3 premagala Vesno Stanko.

Med dvojicami je nastopilo 29 paro. V najmlajši moški konkurenci 35+ sta slavila Nejc Kapelj in Uroš Klučar, ki sta v tekmi za prvo mesto s 6-3 6-4 premagala Samota Amona in Elvina Omanovića. V moški konkurenci 60+ sta bila najboljša Anton Prešeren in Igor Rakun, ki sta bila v odločilni tekmi s 6-3 6-2 boljša od Italijana Gina Bedrine in Romuna Petra-Sorina Moiseja.

V turnirju mešanih dvojic 50 + sta zmagala Tone Prešeren in Irena Koželj, ki sta v finalu s 6-2 7-6(8) premagala Vero Pajenk in Iva Beliša.

V kategoriji mešanih dvojic 35+ sta zmagala Tadeja Florjančič Zupančič in Miha Orel. V finalu sta s 6-4 6-0 premagala Kim Remškar in Samota Amona. V kategoriji moških 50+ sta slavila Matjaž Frece in Marjan Žižek. V finalu sta s 6-3 6-3 premagala Aleksandra Svojška in Saša Šiftarja.

Pri veterankah sta v konkurenci ženskih dvojic naslov osvojili Kim Remškar in Tadeja Florjančič Zupančič, drugo mesto pa sta osvojili Polona Palčič in Irena Koželj.

Več TUKAJ.

Bor Artnak še drugič uspešen v Barceloni; Aljaž Kirbiš, Brina Šulin in Ana Lanišek izgubili

bm, 20.08.2018

V Barceloni poteka močen mednarodni turnir Tennis Europe 1. ranga. Pri dečkih sta ga uspešno odprla Bor Artnak, ki je v prvem krogu s 6-2 6-0 premagal domačega kvalifikanta Alvara Boluda in Aljaž Kirbiš, ki je 6-7(5) 6-3 6-2 izločil nemškega povabljenca Oskarja Baina Moreno De Vega.

V nadaljevanju turnirja je v drugem krogu Artnak s 6-0 6-0 premagal ruskega kvalifikanta Ivana Chernova, Kirbiš pa je z 1-6 3-6 izgubil z Italijanom Niccolo Dessijem.

Pri deklicah sta nastopili Brina Šulin in Ana Lanišek, a nista bili uspešni, saj sta obe izgubili v uvodnem nastopu. Brina je s 4-6 0-6 izgubila z Estonko Liiso Varul, od Ane je bila s 4-6 6-0 6-4 boljša Ukrajinka Anastasia Vorobyova.

Dobro gre zaenkrat našima dečkoma tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu sta s 6-4 6-3 premagala Poljaka Piotra Czaczkowskega in Gabriela Matuszewskega.Deklici sta z 2-6 3-6 izgubili z Italijanko Izabelo Righi in Rusinjo Mario Andrienko. TUKAJ.

Anja Gal se je v glavnem turnirju v Vrnjački Banji pridružila Niki Radišič in Kristini Novak, Veronika Erjavec v Budimpešti

bm, 20.08.2018

Anja Gal je uspešno opravila s kvalifikacijami na ženskem turnirju ITF v Vrnjački Banji. V kvalifikacijah je zabeležila tri zmage in se po finalni s 7-6(3) 6-2 nad Srbkinjo Saro Gvozdenović uvrstila v glavni turnir. Tu se je pridružila Niki Radišič in Kristini Novak in prav slednja bo tudi njena nasprotnica v prvem krogu, ko bomo torej spremljali slovenski obračun. Nika bo v prvem krogu igrala s Švicarko Kristino Milenković.

Veronika Erjavec bo nastopila na turnirju ITF v Budimpešti (15.000 $). V prvem krogu bo igrala s slovaško kvalifikantko Alico Rusovo. TUKAJ.

Na ITF turnirju AS Open v Mariboru v drugi krog devet fantov in šest deklet

bm, 20.08.2018

Na močnem mednarodnem mladinskem turnirju ITF 4. ranga AS Open, ki se odvija v organizaciji ŽTK Maribor nastopa preko 200 igralcev in igralk, ki so v ponedeljek odigrali tekme prvega kroga glavnega turnirja. Nastopilo je 21 fantov in 21 deklet iz Slovenije, v drugi krog pa je zaenkrat napredovalo sedem igralcev in le pet igralk.

Pri fantih je od slovenskih igralcev najvišje postavljen Filip Jeff Planinšek in sicer je tretji nosilec turnirja. V drugi krog se je uvrstil po zmagi s 7-6(3) 6-3 nad Hrvatom Karlom Suevichem. Napredovali so tudi osmi nosilec Jan Kupčič, deveti nosilec Miha Velički, dvanajsti nosilec Tin Krstulovič ter nepostavljeni igralci Gal Emeršič Potočnik, Tom Ašič Kovač in Blaž Vidovič, Tim Tekavec in Gašper Bezjak. Izgubil je trinajsti nosilec Matic Dimic. Z 2-6 6-3 6-2 ga je premagal Srb Štefan Kalafatić.

Pri dekletih je bil osip slovenskih igralk še večji. V drugi krog so se uvrstile druga nosilka Metka Komac, peta nosilka Pia Lovrič, deveta nosilka Sheila Glavaš ter nepostavljene Tara Gorinšek, Pia Marija Rebec in Alja Belinger. Blizu zmagi je bila Tjaša Klevišar, a je morala premoč priznati prvi nosilki, Francozinji Julie Belgraver. Ta je zmagala s 6-4 5-7 7-6(1). Presenetljiv je tudi izpad šeste nosilke Maje Makorič, katero je s 6-2 7-6(6) premagala Slovakinja Bianca Behulova.

TUKAJ.

Vanja Joksovič, Ula Jamar in Klemen Škorjanc zmagovalci OP 14 A in B v Rogaški

bm, 20.08.2018

V Rogaški Slatini se je končalo OP v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih je v A turnirju slavil drugi nosilec Vanja Joksovič (TkMed), ki bi moral v finalu igrati z Nejcem Škorjancem (Šplus), a mu je ta tekmo predal brez boja. V polfinalu je Škorjanc z 2-6 6-3 6-3 premagal Maria Španiča (TkMed), Joksovič pa s 6-0 6-2 Nala Soka (Tc-Lj).

V B turnirju dečkov je bil najboljši Klemen Škorjanc (Šplus), ki je v finalu s 7-6(3) 6-4 premagal Blaža Železna (ŽtkMb).

Turnir deklic je osvojila druga nosilka Ula Jamar (Tc-Lj). V finalu je z 2-6 6-4 6-3 premagala četrto postavljeno Tajdo Zalokar (Šplus). Jamarjeva je v polfinalu s 6-3 6-3 izločila Anamari Žnuderl (ŽtkMb), Zalokarjeva pa je presenetila prvo nosilko Evo Muller Uhan (Tc-Lj). Zmagala je s 7-5 7-5.

Turnir dvojic sta pri dečkih osvojila Jan Kosednar Šušteršič (Zklub) in Mario Španič (Medvode). V finalu sta ş 6-3 6-3 premagala Borisa Barjaktareviča (Sl-Lj) in Vanjo Joksoviča (TkMed).

Pri deklicah sta zmagovalki Ula Jamar in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). V finalnem obračunu sta bili s 3-6 6-3 12-10 boljši od Katarine Jankovič (Tk-CC) in Anamari Žnuderl (ŽtkMb). TUKAJ.

V Rogaški Slatini poteka OP do 14 let, v Kranju so tekmovali najmlajši

bm, 19.08.2018

V Rogaški Slatini poteka OP v starostni kategoriji do 14 let. V turnirju deklic nastopa 22 igralk, v polfinale pa so se uvrstile prve štiri nosilke, Eva Muller Uhan (TS 6), Ula Jamar (7), Anamari Žnuderl (9) in Tajda Zalokar (12).

Pri dečkih je v A turnirju 25 nastopajočih, polfinalisti pa so 7. nosilec Nejc Škorjanc (TS 20), ki je s 7-5 6-1 presenetil prvopostavljenega Jako Tomažina (10), tretji nosilec Mario Španič (15), 2. nosilec Vanja Joksović (11) in presenetljiv polfinalist 12-letni Nal Sok (60).

V B turnirju je nastopilo petnajst dečkov, v finale pa sta se uvrstila Blaž Železen (ŽtkMb) in Klemen Škorjanc (Šplus).

V Kranju so nastopali najmlajši. Po kategorijah so bili najboljši: mini tenis dečki - Bine Jurečič (Grosuplje), mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), midi tenis dečki - Aljaž Štor (ŠD-LOK), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), tenis do 10 let dečki - Filip Stollecker (Tr-Kr), tenis do 10 let deklice - Zoja Peternel (Šdtšr), tenis do 11 let dečki - Rok Koblar (TkMed) in tenis do 11 let deklice - Katarina Mrvar (Šentjur). TUKAJ.

Tamara Zidanšek v New Havenu izgubila finalni obračun kvalifikacij, Andreja Klepač izgubila v Cininnatiju

bm, 19.08.2018

Tamara Zidanšek še naprej ohranja formo, ki jo je pripeljala med najboljših 100 igralk sveta in je odlično nastopila tudi v kvalifikacijah turnirja Premier v New Havenu, zadnjem preizkusu pred četrtim turnirjem za grand slam v New Yorku.

V kvalifikacijah 800.000 $ vrednega turnirja je najprej s 7-5 7-6(5) premagala Američanko Mario Sanchez, v drugi tekmi pa je igrala s četrto nosilko kvalifikacij Belgijko Kirsten Flipkens, 41. igralko lestvice WTA in ob prekinitvi tekme zaradi dežja, vodila s 6-3 4-2. Srečanje se je nadaljevalo v nedeljo, Tamara pa je dobila tudi naslednji dve igri in slavila s 6-3 6-2 ter se uvrstila v finale kvalifikacij. Tu je igrala s 24-letno Kazahstanko Zarino Diyas, 63. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 4-6.

Z nastopi je na turnirju dvojic v Cincinnatiju v četrtfinalu končala Andreja Klepač. Z Mario Jose Martinez Sanchez sta bili 4. nosilki, v četrtfinalu pa sta ju presenetljivo premagali Američanki Kathlyn Christian in Sabrina Santamaria, ki sta bili boljši s 7-6(2) 6-2.

Foto: oatz TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju AS Maribor v kvalifikacijah uspešen samo Maks Lukman

bm, 18.08.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru je po prvem dnevu kvalifikacij ostalo v igri za napredovanje v glavni turnir pet igralcev in ena igralka. Pri dekletih je bila uspešna samo Pia Marija Rebec, pri fantih pa so v prvem krogu zmagali Tilen Potočnik, Maj Najvirt Kolarič, Miha Vetrih, Maks Lukman in Anej Levpušček .

V finalnih kvalifikacijskih obračunih je bil uspešen Maks Lukman, ki je s 6-7(6), 6-3 6-1 v domačem obračunu izločil Aneja Levpuščka. V glavni turnir je kot srečna poraženka napredovala tudi Pia Marija Rebec.

V ponedeljek se začenjajo tekme glavnega turnirja. Pri fantih bo nastopilo 21 Slovencev, pri dekletih je v glavnem žrebu prav tako 21 naših igralk. TUKAJ.

Matic Dimic in Jan Kupčič osvojila turnir dvojic v Kranju, Tara Katarina Milić izgubila v finalu dvojic, Miha Velički končal nastope v polfinalu; zmagovalca sta Luka Mršić in Andjela Jocović

bm, 18.08.2018

V Kranju se je končal mladinski turnir ITF 4. ranga, kjer sta fdinalna obračuna posameznikov minila brez slovenske udeležbe.

V polfinalu turnirja fantov je izpadel še zadnji slovenski predstavnik v posamični konkurenci Miha Velički. S 6-1 1-6 6-0 ga je premagal 1. nosilec Luka Mršić (235). Drugi finalist pri fantih je bil Avstrijec Filip Misolic (923). Turnir je osvojil Luka Mršić, ki je zmagal 6-0 5-7 6-4.

Pri dekletih sta se v finale uvrstili nepostavljena, 15-letna Hrvatica Antonia Ružić (1764), ki je po prvi nosilki Živi Falkner izločila tudi tretjo nosilko, Romunko Carmen Manu in 8. nosilka, Srbkinja Andjela Jocović. Ta je bila v četrtfinalu boljša od 2. nosilke, Slovakinje Katarine Kuzmove, v polfinalu pa še od 4. nosilke Marie Bondarenko iz Rusije. Finale in naslov je osvojila Andjela Jocović, ki je dobila prvi niz s 6-4, nato pa ji je Ružićeva tekmo predala.

Zmaga je ostala doma v konkurenci dvojic, kjer sta slavila četrta nosilca Matic Dimic in Jan Kupčič. V finalu sta s 6-2 7-5 premagala Hrvata Nikolo Bašića in Karla Suevicha.

Pri dekeltih je bila finalistka Tara Katarina Milić, ki je igrala v paru s Hrvatico Antonio Ružić. Finalno srečanje sta izgubili. S 6-4 6-4 sta ju premagali četrti nosilki, Romunka Carmen Manu in Turkinja Melis Uyar.

TUKAJ.

Mladinci se iz Kranja selijo v Maribor na drugi turnir ITF slovenske serije, AS Maribor

bm, 18.08.2018

Najboljši v Kranju zaključujejo z nastopi na prvem turnirju ITF iz serije treh, ki jh gostijo slovenski teniški klubi v avgustu, v Mariboru pa se že začenjajo kvalifikacije drugega turnirja, AS Open 2018. Tudi tu bo nastopila večina naših mladincev in poskušala popraviti ne najboljši vtis, ki so ga s slabšimi rezultati od pričakovanih pustili v Kranju.

V kvalifikacijah bo nastopilo 14 fantov in 5 deklet. Današnje tekme se na igriščih ŽTK Maribor začnejo ob 09. uri.

Za uvrstitev v glavni turnir se bori tudi Miha Vetrih (na fotografiji) TUKAJ.

Tretji dan veteranskega prvenstva v Tivoliju smo dobili prvega zmagovalca, v kategoriji M35+ je slavil Nemec Dieter Weislmaier

bm, 18.08.2018

V ljubljanskem športnem parku Tivoli se je odvil tretji dan mednarodnega veteranskega turnirja Tivoli Open 2018. Turnir je tudi letos odlično organiziran, pa tudi udeležba igralcev in igralk je presegla pričakovanja, saj jih je v žrebnih listah kar 120 iz Slovenije in tujine.

V petek so bili na sporedu polfinalni obračuni, ob 17. uri pa smo spremljali prvi finalni obračun turnirja v kategoriji 35+ za veterane. Pomerila sta se Nemec Dieter Weislmaier in Aleš Maček. V zelo kvalitetnem obračunu naš igralec ni našel protiorožja učinkovitemu Nemcu in Weislmaier je slavil s 6-2 6-4.

V soboto se bodo tekme začele ob 10. uri, ko bo na sporedu večina finalnih obračunov v posamični konkurenci, nadaljevalo pa se bo tudi tekmovanje ženskih in moških dvojic ter mešanih dvojic.

Petkov delovni dan pa so veterani in veteranke zaključili ob živi glasbi, pokušnji šampanjcev in dobri hrani na t.i. players partyu.

Kaj se je dogajalo v Tivoliju pa si lahko ogledate tudi v fotogaleriji TUKAJ.

Tristan Flander izgubil finale turnirja TE 14 v Luksemburgu, Bor Artnak izgubil četrtfinale v Renningenu

bm, 18.08.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Luksemburgu se je Tristan Flander, ki je bil drugi nosilec turnirja uvrstil v prvi fin ale v karieri na turnirjih TE.finale. V četrtfinalu je 6-3 6-2 premagal francoskega kvalifikanta Tilla Fremeauixa in je za uvrstitev v finale igral z domačim povabljencem Noeom Iritijem. Flander je bil prepričljivo boljši in je zmagal s 6-0 6-0.

Za prvi naslov na turnirjih TE je igral s prvim nosilcem, Hrvatom Ivanom Sodanom, trenutno 144. igralcem lestvice TE 14. Hrvaški vrstnik je bil boljši s 6-3 3-6 6-2 in je sovojil prvi posamični naslov na turnirjih Tennis Europe. Za Flandra, ki je trenutno na 185. mestu lestvice TE 14 pa je bil to prvi finale v posamični konklurenci.

V konkurenci dvojic je Tristan nastopal v paru s Hrvatom Ivanom Sodanom. Uvrstila sta se v finale, tu pa sta z 1-6 5-7 izgubila s Špancema Carlkosom Camaro Allgairjem in Angelom Sierro Malinomkim.

Na turnirju TE 14 prvega ranga v nemškem Renningenu je v četrtfinalu izpadel naš zadnji predstavnik v posamični konkurenci, Bor Artnak. S 7-6(4) 6-3 ga je premagal Italijan Peter Buldorini. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog kvalifikacij New Havena, Polona Hercog izgubila

bm, 17.08.2018

Na 799.000 $ vrednem WTA turnirju v New Havenu so bile ta teden prijavljene vse tri vodilne slovenske teniške igralke na letsvici WTA.

Prva je v izjemno močnih kvalifikacijah nastopila Polona Hercog, ki pa ni izkoristila dobrega začetnega žreba in je z 2-6 4-6 izgubila s 23-letno Rusinjo Margarito Gasparyan, 403. igralko lestvice WTA, ki pa je sicer bila leta 2015 že na 41. mestu. V letošnjem letu je brez večjega uspeha nastopala na turnirjih ITF.

Tamara Zidanšek je v prvem krogu kvalifikacij igrala z 28-letno Američanko Mario Sanchez, 252. igralko lestvice WTA. V izjemno izenačenem obračunu je bila Tamara boljša s 7-5 7-6(5). Tamaro zdaj čaka obračun z 32-letno Belgijko Kirsten Flipkens, 48.igralko sveta.

V žrebi listi je bila tudi Dalila Jakupović, a jo je nadomestila igralka iz čakalne liste. Razlog odpovedi Jakupovićeve ni znan. TUKAJ.

Miha Velički polfinalist ITF turnirja v Kranju, dekleta danes niso bila uspešna

bm, 17.08.2018

Čeprav smo na ITF turnirju v Kranju več pričakovali od naših deklet, nastopile so namreč tri od šestih najvišje uvrščenih Slovenk na svetovni mladinski teniški lestvici ITF, Živa Falkner (166), Pia Lovrič (334) in Maja Makorič (373), so jih tokrat presegli fantje oz. Miha Velički, ki se je v posamični konkurenci kot edini Slovenec uvrstil v polfinale.

V četrtfinalu je Velički (632) v slovenskem obračunu s 4-6 7-5 6-1 premagal Blaža Vidoviča (906) in se bo v soboto za nastop v finalu boril s 1. nosilcem, Avstrijcem Luko Mrsicem (233).

Med dekleti je prva nosilka Živa Falkner s 5-7 2-6 izgubila s 15-letno Hrvatico Antonio Ružić (1777), Pio Lovrič je s 6-3 6-2 izločila 4. nosilka, 15-letna Rusinja Maria Bondarenko (325), Maja Makorič pa ni bila kos tretji nosilki, 17-etni Romunki Carmen Manu (262), ki je zmagala s 6-2 6-1.

V obračunih dvojic sta bila v polfinalu uspešna Matic Dimic in Jan Kupčič. S 6-1 6-3 sta premagala prva nosilca, Slovaka Kristofa Minarika in Lukasa Palovica ter se uvrstila v sobotni finale. Tam bosta njuna nasprotnika osma nosilca, Hrvata Karlo Suevich in Nikola Bašić.

Pri dekletih je finalistka v konkurenci dvojic Tara Katarina Milić s soigralko iz Hrvaške Antonio Ružić. V polfinalu sta s 6-1 6-4 izločili Anjo Trbežnik in Emo Horvat. TUKAJ.

Preberite blog Kaje Juvan in intervju s Tamaro Zidanšek na straneh ITF in WTA

bm, 17.08.2018

Naša dekleta igrajo vse bolj pomembno vlogo na turnirjih ITF in WTA in njihovi uspešni nastopi niso ostali neopaženi niti pri obeh krovnih organizacijah.

Na spletni strani ITF tako lahko preberete prvi in drugi blog Kaje Juvan v katerih govori o njenem trenutnem vzponu med najboljše, njeni ekipi in mentalni pripravi, ki ji pomaga na poti k naslednjim ciljem, o njej ljubi podlagi, izkušnjah po nastopu v Pokalu Federacij in še o čem.

Prvemim blogoma bo sledil še eden.

Po uspehu v Moskvi oz. uvrstitvi med 100 teniških igralk sveta so pri WTA s Tamaro Zidanšek opravili in na spletni strani WTA objavili ekskluzivni intervju v katerem govori o prehojeni poti, težavah s poškodbami in preboju med najboljših 100 igralk na svetu ter o tem kako ji ustreza potujoči življenjski slog. TUKAJ.

Miha Velički in Blaž Vidovič za polfinale med sabo, pri dekletih četrtfinalistke Živa Falkner, Pia Lovrič in Maja Makorič

bm, 16.08.2018

V Kranju se je mladinski teniški turnir ITF 4. ranga prevesil v drugo polovico. Tako pri fantih, kot pri dekletih so znani četrtfinalisti, med njimi pa je tudi pet slovenskih predstavnikov oz. predstavnic.

Pri fantih bomo tako v četrtfinalu spremljali slovenski obračun med Mihom Veličkim in Blažem Vidovičem. 18-letni Velički, osmi nosilec turnirja, je v tretjem krogu s 6-4 1-6 6-3 premagal nemškega kvalifikanta Luco Matheiowetza (NR), 16-letni Vidovič, petnajsti nosilec, pa je bil s 6-4 2-6 6-4 boljši od italijanskega vrstnika Mattie Bernardija (940).

Pri dekletih je po pričakovanjih v četrtfinale napredovala prva nosilka 16-letna Živa Falkner(163), lanska finalistka kranjskega turnirja, ki je v tretjem krogu s 7-5 6-4 premagala Avstrijko Irino Dshandshgawa (662). Tudi preboj Živine vrstnice, pete nosilke Pie Lovrič (334) v četrtfinale ni presenetljiv, saj v zadnjem času kaže dobro pripravljenost in formo. V tretjem krogu je s 6-2 0-6 7-6(4) premagal prav tako 16-letno Milico Bojić iz Bih (495). Zadnja slovenska četrtfinalistka je še ena šestnajstletnica, Maja Makorič (373). Makoričeva je za napredovanje v četrtfinale s 6-2 6-7(5) 6-4 premagala Italijanko Alice Volpe (NR).

V konkurenci dvojic sta se pri fantih v polfinale uvrstili dvojici Dimic/Kupčič in Krstulovič/Andrejič Goljar, pri dekletih bo v polfinalu nastopila dvojica Horvat/Trbežnik

Foto: TK Triglav TUKAJ.

Luka Videnovič in Lara Flerin izgubila v četrtfinalu turnirja TE 12 v Bludenzu,

bm, 16.08.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let je v drugem krogu Luka Videnovič s 6-3 6-2 premagal Romuna Raduja Floriana Ursuja, Lara Flerin pa je s 6-4 7-6(5) premagala Nemko Lilly Sophie Fuele.

Oba sta bila uspešna tudi v tretjem krogu in sta se uvrstila v četrtfinale. Videnovič je s 7-5 6-1 izločil Portugalca Joaa Dinisa Silvo, Flerinova je bila s 6-4 6-0 boljša od Švicarke Sultane Mavric.

V nadaljevanju turnirja je Flerinova v četrtfinalu s 5-7 0-6 izgubila z Rusinjo Viktoriio Lukianchenko, Videnovič pa na nastop še čaka.

Že v torek sta izgubila Žan Mastnak, katerega je s 6-3 6-3 premagal Avstrijec Simon Hofher in Nala Kovačič. Slednjo je s 6-3 6-4 premagala Nemka Dabrowka Walkowiak.

Lara Flerin in Nala Kovačič sta se v konkurenci dvojic uvrstili v polfinale, tu pa sta izgubili z 0-6 0-6 z Nemko Ann Akasha Ceuca in Avstrijko Angelino Wachter. TUKAJ.

V Ljubljani drugi dan mednarodnega veteranskega turnirja Tivoli Open 2018

bm, 15.08.2018

Na teniških igriščih v ljubljanskem športnem parku Tivoli so senadaljevali obračuni v vseh starostnih kategorijah na 2. ITF turnirju Tivoli Open, ki ga organizira ŠD Tivoli. Več kot 100 igralk in igralcev je v žrebnih listah posamičnih kategorij, nastopajoči prvega in drugega dne turnirja pa so prikazali dopadljiv veteranski tenis. Spremljali smo tudi nekaj izenačenih obračunov, kot je bil domači derbi v kategoriji 45+ med Mihom Orlom in Igorjem Božičnikom, dobil ga je Orel s 5-7 7-6(3) 6-3, pa obračun v kategoriji 60+ med Romanom Medveškom in Bolgarom Ivanom Zaprianovim, ki ga je dobil slednji s 6-3 7-5. Izenačeni so bili tudi obračuni v kategoriji 75+, kjer je Zdravko Sirk s 6-2 4-6 6-7(3) klonil proti Italijanu Fulviu Cressiju, Ivo Drenovec pa je bil s 7-6(3) 6-4 boljši od Pavleta Žerjava. Tudi v kategoriji 60+ smo spremljali tri nize v obračunu, ki sta ga igrala Tomaž Štrukelj in Romun Petre Sorin Moise. Boljši je bil Štrukelj, ki je zmagal s 4-6 6-1 6-4. V ženski konkurenci sta največ iger odigrali Italijanka Maria Paola Galante in Milena Dolčič. Z 2-6 6-4 6-2 je bila boljša Italijanka.

Tudi drugi dan je postregel z zanimivimi obračuni, med daljšimi in bolj izenačenimi je bilo srečanje medJanezom Škrjancem in Miranom Stefanovičem v kategoriji M55+. Po več kot dveh urah izenačenega boja je slavil Škrjanec s 6-3 6-4.

Za konec dneva je organizator za udeležence pripravil izlet z ladjico po Ljubljanici.

Vabljeni v Tivoli, kjer se je tako prvi kot drugi dan turnirja zbralo tudi lepo število gledalcev tudi v petek, ko bodo na sporedu polfinalni obračuni v posamični konkurenci, popoldne pa bo pripadlo tekmam moških, ženskih in mešanih dvojic. Eden zanimivejših obračunov se obeta ob 15. uri, ko se bosta v kategoriji 35+ pomerila prvi nosilec, Avstrijec Andreas Kranewitter in naš Aleš Maček. Kako se igra tenis po 85 letu pa si boste lahko ogledali že ob 10. uri v obračunu med Petrom Suhelom in Francem Baharjem.

Nekaj fotografij iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji in TUKAJ.

Sedem deklet in pet fantov v tretji krog ITF turnirja 4. ranga v Kranju

bm, 15.08.2018

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga, ki poteka v Kranju so se v tretji krog pri dekletih uvrstile Pia Lovrič, Živa Falkner, Sheila Glavaš, Tjaša Klevišar, Maja Makorič, Tina Cvetkovič in kvalifikantka Marija Vičič.

Pri fantih so bili v drugem krogu uspešni Blaž Vidovič, ki je s 6-3 7-6(5) v slovenskem obračunu premagal kvalifikanta Maksa Lukmana, Miha Velički, Matic Dimic, Filip Jeff Planinšek in Tom Ašič Kovač. V obeh konkurencah v igri ostajajo prvi, drugi in tretji nosilec oz. nosilka turnirja.

V četrtek se obračuni v Kranju, na igriščih TK Triglav, začnejo ob 09. uri. TUKAJ.

Bor Artnak četrtfinalist turnirja TE 14 v Renningenu, Tristan Flander v četrtfinale v Luksemburgu

bm, 15.08.2018

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v nemškem Renningenu so se v tretji krog uvrstili Bor Artnak, Aljaž Kirbiš in Petja Drame. Artnak je s 6-1 6-2 premagal italijanskega kvalifikanta Filippa Caporalija, Kirbiš je s 6-3 4-6 6-2 izločil 14. nosilca, Italijana Silvia Mencaglio, Drametova pa je s 6-1 6-0 izločila domačinko Nadio Victorio Nemeth.

Izgubili sta Brina Šulin in Ana Lanišek.

V nadaljevanju turnirjas je bil v posamični konkurenci uspešen samo Bor Artnak. V tretjem krogu je z 2-6 6-1 7-5 premagal Britanca Samuela Reeva in se uvrstil v četrtfinale. Aljaža Kirbiša je v tretjem krogu s 6-3 6-0 izločil 2. nosilec Poljak Filip Pieczonka, izgubila pa je tudi Petja Drame. V tretjem krogu jo je s 7-6(4) 4-0 n(predaja Drame) izločila 2. nosilka, Romunka Maria Sara Popa.

Na turnirju TE do 14 let v Luksemburgu se je Tristan Flander, ki je drugi nosilec turnirja, uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-0 premagal italijanskega kvalifikanta Giovannija Rozzija. TUKAJ.

V Kranju kljub dežju pod streho prvi krog mednarodnega mladinskega turnirja ITF

, 14.08.2018

V Kranju je domači teniški klub, kljub jutranjemu močnemu dežju, uspel pripraviti igrišča in pod streho spraviti prvi krog mednarodnega mladinskega turnirja ITF 4. ranga.

Danes so nastopali igralci in igralke, ki niso bili nosilci, tako da bodo najboljši slovenski predstavniki nastopili v sredo, v prvem krogu pa so bili uspešni naši nepostavljeni igralci in igralke Lina Božičnik, Marija Vičič, Tjaša Klevišar, Ema Horvat, Tara Gorinšek, Noka Jurič, Aljaž Jeran, Tom Ašič Kovač, Maks Lukman, Miha Vetrih, Žiga Kovačič in Borut Šraj, .

Tekme prvega kroga dvojic so bile za torek odpovedane.

Nekaj fotografij prvega dne si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Od srede do nedelje v ljubljanskem Tivoliju na mednarodnem veteranskem turnirju ITF 120 igralcev in igralk

bm, 13.08.2018

V ljubljanskem Tivoliju je vse pripravljeno za začetek drugega mednarodnega veteranskega turnirja "Tivoli Open 2018".

Odlično organiziran turnir v letu 2017 je letos v ljubljanski športni park privabil 120 veteranov in veterank iz vsega sveta, kar je izjemna številka za turnir petega ranga.

Direktor turnirja Štefan Seme si je skozi leto pri ITF prizadeval za dvig ranga turnirja, vendar mu to letos ni uspelo, saj ITF v letu 2018 ni dovoljeval dviga rangov turnirjev, ker naj bi v krovni svetovni teniški veteranski organizaciji pripravljali spremembe pri organizaciji veteranskih turnirjev in določili natančnejše kriterije organizatorjem pri izvedbi tekmovanj.

Turnir se v Tivoliju začne v sredo, ko bo ob 18.30 uri tudi otvoritev turnirja oz. t.i. WELCOME PARTY.

Za četrtek je organizator za udeležence pripravil izlet z ladjico po Ljubljanici ob 20. uri.

V petek pa prav tako ob 20. uri PLAYERS PARTY.

V Tivoliju se nam tako od srede do nedelje obeta izvrstno teniško dogajanje, ki ga ne smete zamuditi.

Vabljeni !

Razpored igranja za sredo in četrtek najdete TUKAJ.

Maks Lukman, Miha Vetrih in Noka Jurič uspešni v kvalifikacijah ITF turnirja v Kranju

bm, 13.08.2018

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so odigrali tekme zadnjega kroga kvalifikacij. Pri fantih sta bila od naših igralcev uspešna Miha Vetrih, ki je v slovenskem obračunu s 6-0 6-4premagal Aneja Levpuščka in Maks Lukman, ki je bil s 6-2 6-1 uspešnejši od Avstrijca Leonida Parchomovskija.

Pri dekletih je uspela skozi gosto kvalifikacijsko sito priti Noki Jurič. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Asyo Colombo.

V torek se začne glavni turnir, kjer bo pri dekletih prvo slovensko orožje prva nosilka turnirja Živa Falkner, vidno vlogo pa bodo zagotovo odigrale tudi vse naše postavljene igralke, peta nosilka Pia Lovrič, šesta Maja Makorič, deseta Tina Cvetkovič in enajsta Sheila Glavaš. Morda pa preseneti tudi katera izmed ostalih trinajstih nepostavljenih Slovenk v glavnem turnirju.

Pri fantih naši igralci niso postavljeni tako visoko kot dekleta, kljub temu pa imamo na mestih nosilcev šest igralcev. Najvišje postavljen Slovenec je tretji nosilec Filip Jeff Planinšek, sledita sedmi nosilec Jan Kupčič, osmi Miha Velički, deseti Tin Krstulovič, enajsti Matic Dimic in petnajsti Blaž Vidovič. Tako kot pri dekletih so tudi pri fantih nosilci v prvem krogu prosti. V boju za točke bo poleg naštetih še enajst nepostavljenih slovenskih igralcev.

Kljub dežju so organizatorji nekaj igrišč uspeli pripraviti za igro, tako da se bodo tekme začele okrog 10.30 ure

Vabljeni ! TUKAJ.

Aljaž Radinski in Nina Potočnik obstala v kvalifikacijah, mladi na TE 12 v Avstriji ter TE 14 v Luksemburgu in Nemčiji

bm, 13.08.2018

V okviru programa mladih reprezentanc na turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let v avstrijskem Bludenzu nastopajo Luka Videnovič, Lara Flerin in Nala Kovačič. Spremlja jih Daniel Šantl.

Luka Videnovič je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Švicarja Aleksandra Lavrnjo, Nala Kovačič je s 6-3 6-2 izločila Avstrijko Aileen Hoxha, Lara Flerin je bila prosta.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Luksemburgu je Tristan Flander, ki je drugi nosilec turnirja, v prvem krogu s 6-1 6-1 premagal domačina Christopha Schroederja.

Na močnem turnirju Tennis Europe 1. ranga v nemškem Renningenu nastopajo Bor Artnak, Lun Obrul, Aljaž Kirbiš, Petja Drame, Brina Šulin in Ana Lanišek.

Artnak je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal Indijca Ritarbrata Sarkarja, Kirbiš je s 7-5 7-6(5) izločil Nemca Lasseja Poertnerja, Obrul pa je moral premoč priznati Poljaku Gabrielu Matuszewskemu, ki je bil boljši s 7-5 4-6 6-2. V turnirju deklic je Ana Lanišek s 6-4 6-0 premagala Francozinjo Kyaro Belhadi, Petja Drame s 6-0 6-0 Angelino Da Silva, Brini Šulin pa je nasprotnica srečanje predala brez boja.

V kvalifikacijah moškega Futuresa v Novem Sadu se je v zadnji krog uvrstil Aljaž Radinski, tu pa s 5-7 5-7 izgubil s Srbom Dušanom Rajićem (1699). V prvem krogu so izgubili Jan Dernič, Jan Vehovec in Marko Novak.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Leipzigu (25.000 $) je Nina Potočnik v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Nemko Leno Ruppert in se je v zadnjem krogu pomerila s Hrvatico Ivo Primorac (686). Hrvaška igralka je bila boljša s 6-7(2) 6-3 6-3.

V kvalifikacijah WTA turnirja v Cincinnatiju je morala Dalila Jakupović po dobljenem prvem nizu s 6-2 proti Američanki Jennifer Brady tekmo predati. V drugem nizu je to storila po zaostanku z 0-4.

TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v polfinalu Montreala, Dalila Jakupović predala v Cincinnatiju

bm, 12.08.2018

Na ženskem WTA turniju v Montrealu sta v četrtfinalu turnirja dvojic med sabo igrali slovenski predstavnici Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. Klepačeva je bila z Mario Jose Martinez Sanchez od Srebotnikove, ki je igrala v paru s Kiki Bertens, boljša s 6-3 5-7 10-8. V četrtfinalu sta nato Slovenka in Španka izgubili z Latisho Chan in Ekaterino Makarovo s 4-6 6-7(3).

V kvalifikacijah WTA turnirja v Cincinnatiju je morala Dalila Jakupović po dobljenem prvem nizu s 6-2 proti Američanki Jennifer Brady tekmo predati. V drugem nizu je to storila po zaostanku z 0-4.

V kvalifikacijah moškega Futuresa v Novem Sadu se je v drugi krog uvrstil Aljaž Radinski. V prvem krogu so izgubili Jan Dernič, Jan Vehovec in Marko Novak. TUKAJ.

V Kranju se je začel mladinski ITF turnir 4. ranga Triglav Open 2018

bm, 12.08.2018

V Kranju se je začel prvi iz serije treh mladinskih ITF turnirjev, ki jih bo do konca meseca gostila Slovenija oz. teniški klubi Triglav Kranj, ŽTK Maribor in TK Domžale. Turnirji so priložnost za slovenske mladinke in mladince, da si priborijo ITF točke za mladinsko svetovno teniško lestvico.

Prvi turnir se je s kvalifikacijskimi obračuni v nedeljo začel v Kranju. Pri fantih v kvalifikacijah nastopa 15 slovenskih igralcev in 11 igralk. V glavnem turnirju je prijavljenih še 10 igralcev in 9 igralk.

Med dekleti je prva nosilka turnirja lanska finalistka Živa Falkner, ki trenutno na lestvici ITF zaseda 161. mesto.

Po nedeljskih obračunih pri fantih ostajajo v boju za napredovanje v glavni turnir Tilen Potočnik, Maks Lukman, Anej Levpušček in Miha Vetrih.

Pri dekletih bosta v zadnjem krogu kvalifikacij nastopili Noka Jurič in Alea Bubek. Finalni kvalifikacijski obračuni bodo na sporedu v ponedeljek. TUKAJ.

Na OP za člane in članice v Portorožu slavila Gašper Bezjak in Nika Zupančič

bm, 12.08.2018

Na OP za člane in članice v Portorožu sta se na zmagovalni stopnički uvrstila Gašper Bezjak (Br-Mb) in Nika Zupančič (Otočec).

Blaž Bezjak (Ptuj) se je v finale uvrstil potem, ko mu je polfinalno tekmo brez boja predal Miha Okorn (MaxLj). Gašper Bezjak je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 premagal Jana Laha (Galte). V finalu je prepričljivo slavil Gašper, ki je zmagal s 6-0 6-1.

Pri članicah so se v polfinale uvrstile Nika Zupančič (Otočec), Tinkara Kovač (Šentjur), Lina Božičnik (Maja) in Žoel Kastelic ( Ol-Lj). V polfinalnih obračunih sta slavili Zupančičeva in Božičnikova, finalni obračun pa je s 6-0 6-0 dobila Nika Zupančič, ki je na turnirju nasprotnicam prepustila vsega tri igre. TUKAJ.

Zmagovalec ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 je Constantin Lestienne

bm, 12.08.2018

V Portorožu se je končal ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018. Šesti zmagovalec turnirja je postal 26-letni Francoz Constantin Lestienne, 224. igralec lestvice ATP. V finalu je po uri in enajstih minutah igre s 6-2 6-1 premagal 30-letnega Italijana Andreo Arnaboldia, 204. igralca lestvice ATP in osmega nosilca portoroškega turnirja.

Francoz je ves čas kontroliral potek srečanja, bil precej uspešnejši pri začetnem udarcu, saj ga ni izgubil, nasprotniku pa ga je odvzel petkrat, na koncu pa je bil v osvojenih točkah boljši z 62-37.

Za Lestienna je to drugi naslov na turnirjih serije challenger.

»Zelo sem vesel drugega naslova. Prvič sem zmagal pred dvema letom. Danes sem igral izjemno dobro, praktično nisem naredil napake. Zmage 6:2, 6:1 res nisem pričakoval. Ključen je bil začetek dvoboja. Hitro sem prišel do vodstva 2:0, tako da je bil Andrea ves čas za menoj. S tem sem pridobil na samozavesti in nato je bilo vse veliko lažje. V Portorožu je resnično lepo in mesto me spominja na Saint Tropez," je dejal zmagovalec iz mesta Amiens v Franciji.

Turnir Zavarovalnica Sava, ki je imel nagradni sklad 64.000 evrov, se je zaključil z dobrodelno noto. Teniška zveza Slovenije je v zadnjih mesecih s projektom »Gibaj, mladina!« zbrala več kot 14.000 evrov, ki jih bo namenila Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen projekta je stotim otrokom od sedmega do enajstega leta zagotoviti brezplačne športne aktivnosti v šolskem letu 2018/19. Projekt bo tekel dalje z dražbo športnih rekvizitov izbranih športnikov - podpisanim slovenskim dresom Gorana Dragića, smučkama Jakova Faka z olimpijskih iger, hokejsko palico Anžeta Kopitarja in teniškim loparjem Rafaela Nadala, tako da bo brezplačnih fizičnih aktivnosti zagotovo deležnih več kot dosedanjih 54 otrok.

Foto: Sportida

Več o letošnjem turnirju najdete na uradni spletni strani turnirja TUKAJ.

V Portorožu so nastopili tudi najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let

bm, 11.08.2018

V Portorožu so zadnji nastope na tenis festu končali najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let, ki so se merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Prvi trije turnirji so se končali v soboto, tenis do 11 let je bil na sporedu v nedeljo.

Zmagovalci so: mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), mini tenis dečki - Bine Jurečič (Grosuplje), midi tenis deklice - Veritsa Yaneva (Brežice), midi tenis dečki - Peter Škundrič (ŽtkMb), tenis do 10 let deklice - Zala Bizjak (Celje), tenis do 10 let dečki - Lan Konečnik (Sgrad), tenis do 11 let deklice - Katarina Mrvar (Šentjur), tenis do 11 let dečki - Nerej Benedičič Vidovič (ŽtkMb).

Več o starostni kategoriji 8-11 let najdete TUKAJ.

Finalista porotorškega turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open sta Andrea Arnaboldi in Cotant Lestienne

bm, 11.08.2018

V polfinalnih obračunih, ki sta se končala pozno v noč sta slavila Italijan Andrea Arnaboldi in Francoz Constant Lestienne. Arnaboldi je po treh urah igre v zelo izenačenem obračunu s 7-6(4) 7-5 premagal Španca Adriana Menendeza Macierasa. Tudi s čustvi nabit dvoboj v katerem je v drugem nizu Španec v vsakem odmoru koristil pomoč fizioterapevta, se je končal z zamero Italijana, ki je Menendezu očital, da je hlinil poškodbo in mu zato ni želel ob koncu srečanja seči v roko.

V drugem manj izenačenem dvoboju je bil Lestienne s 6-3 6-2 boljši od Nemca Dominika Koepferja.

V prvem srečanju dnevnega sporeda so se v finalu konkurece dvojic pomerili Španec Gerard Granollers in Čeh Lukas Rosol ter Srb Nikola Čačić in Avstrijec Lucas Miedler. S 7-5 6-3 sta slavila Rosol in Granollers.

. V današnjem finalu se bosta ob 20. uri, tudi s prenosom na Kanalu A, pomerila Andrea Arnaboldi in Constant Lestienne.

Pol ure pred tem pa bosta v okviru dobrodelnega projekta Gibaj, mladina! svoje znanje pokazala, nekdaj 43. igralec na svetu Grega Žemlja in ambasador Gibaj, mladina! Rado Mulej.

Foto Sportida

Več o turnirju pa na uradni spletni strani TUKAJ.

Na OP Zala 16 v Portorožu najboljši Anali Kočevar, Miha Vetrih in Carlo Angeli

bm, 11.08.2018

V Portorožu se končuje Festival tenisa, katerega bodo zaključili člani in članice ter dečki in deklice v kategoriji 8-11 let. Še pred njimi pa so o zmagovalcih odločali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Zmagovalec A turnirja fantov je nepostavljeni Slovenjgradčan Miha Vetrih. V finalu je s 7-6(2) 7-5 premagal prvega nosilca turnirja Aljaža Jerana (Radomlje). Jeran je v polfinalu s 6-4 6-0 premagal Marsela Žnuderla (ŽtkMb), Vetrih je bil v drugem polfinalu s 5-7 6-2 6-1 boljši od Patrika Kumra Špegla (ŠtkVe).

Zmagovalec B turnirja fantov je Carlo Angeli (ŠtkVe). V finalu je bil s 6-4 6-0 boljši od Marka Križmana (TkHru).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Anali Kočevar (TkMed) in Brina Šulin (Radom). Kočevarjeva je v polfinalu s 7-6(4) 6-4 premagala prvo nosilko Niko Strašek (Ptuj), Šulinova je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 izločila drugo nosilko Lino Božičnik (Maja).

Zmagovalka turnirja je Anali Kočevar, ki je bila v finalu od Brine Šulin boljša s 6-4 7-5.

Na fotografiji Sportide so od leve Aljaž Jeran, Miha Vetrih in Lina Božičnik. TUKAJ.

V Portorožu izpadel še prvi nosilec, boj za naslov pa zdaj ostaja odprt

bm, 10.08.2018

V Porotoržu je v četrtek izpadel tudi prvi nosilec in branilec lanksoletnega naslova Ukrajinec Sergiy Stakhovskiy. Po nekaj manj kot dveh urah igre ga je s 3-6 6-2 in 6-1 premagal Francoz Constant Lestienne.

V boju za naslov ostajajo še 3. nosilec, Španec Adrian Menendez Maceiras. Tretjepostavljeni igralec je v zadnjih tednih v življenjski formi, v polfinalu pa ga čaka Italijan Andrea Arnaboldi. Stakhovsky je bil na dobri poti, da postane prvi dvakratni zmagovalec odprtega prvenstva Slovenije, a mu je pot do zaporednega naslova v četrtfinalu prekrižal Vlogo favorita je tako prevzel 32-letni Španec Adrian Menendez Maceiras, Nemec Dominik Koepfer in Italijan Andrea Arnaboldi. Obe polfinalni tekmi si lahko ogledate tudi v neporednem prenosu na kanalu A od 20. ure dalje.

V petek bo na sporedu še finalni obračun dvojic. Srb Nikola Čačić in Avstrijec Lucas Miedler se bosta pomerila s špansko-češko navezo Gerard Granollers/Lukas Rosol.

Foto: Constant Lestienne by Sportida TUKAJ.

Ana Thaler in Vid Mohar osvojila Fin 12A v Portorožu

bm, 09.08.2018

V Portorožu se nadaljuje teniški teden z nastopom deklic in dečkov do 12 in fantov ter deklet do 16 let.

Pri dečkih sta v A turnirju vso konkurenco presenetila Grosupeljčana Vid Mohar in Gašper Matijašič (Grosuplje). Mohar je v polfinalu s 6-3 7-6(3) izločil drugega nosilca Marka Požonca (TK-CC), Matijašič je bil s 6-3 4-6 6-1 boljši od Matica Hribarja (TK-CC). V finalu je slavil Mohar, ki je bil boljši s 6-2 6-1.

B turnir dečkov je osvojil Nerej Benedičič Vidovič (ŽtkMb), ki je z 2-6 6-2 6-4 premagal Nejca Peterlina (Šporn).

A turnir deklic je osvojila Ana Thaler (TK-CC), ki je v finalu s 6-4 6-1 premagala prvo nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb).

V B turnirju deklic je bila najboljša Varvara Titarenko (Tc-Lj). V finalu je s 7-5 6-3premagala Kajo Najzer (Maja).

S turnirjem so začeli tudi že fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Odigrali so tekme prvega in drugega kroga. TUKAJ.

V Portorožu znani vsi udeleženci četrtfinalnih obračunov

bm, 09.08.2018

V Portorožu na challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia open 2018 po izpadu slovenskih igralcev prvi favorit za zmago ostaja 32-letni Ukrajinec Sergiy Stakhovsky. V primeru zmage bi bil prvi igralec, ki bi portoroški turnir osvojil dvkarat, saj doslej to še ni uspelo nikomur. Stakhovskiy se v Portorožu kljub vročini dobro počuti. » Nisem videl, da v Portorožu še nobenemu ni uspelo zmagati dvakrat. Upam, da bo meni. Vesel sem, ker sem v 2. krogu zmagal v dveh nizih, kajti igram tudi v konkurenci dvojic. To bo še zanimivo. Portorož mi je super všeč. Z menoj je družina, nekaj prijateljev in resnično uživam na slovenski obali. Je pa zelo vroče, pogoji so težki in mnogi tega ne zdržijo," je povedal Ukrajinec.

Turnir presenetljivo zapušča šesti nosilec in zmagovalec Portoroža leta 2015 Italijan Luca Vanni, a bolj kot njegov izpad preseneča uspeh 23-letnega Nemca Dominika Koepferja, ki je v prvem krogu, po treh urah boja premagal Nika Razborška in se zdaj uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka obračun z Italijanom Gianom Marcom Moronijem.

Stakhovsky se bo pomeril s Francozom Constantom Lestiennom, 3. nosilec Španec Menendez – Maceiras pričakuje Italijana Carusa, Italijan Andrea Arnaboldi pa se bo pomeril z Aldinom Šetkićem iz BIH.

Foto: Dominik Koepfer by Sportida.

Več o turnirju pa na uradni spletni strani TUKAJ.

Aljaž Kirbiš izgubil četrtfinale med posamezniki na turnirju TE do 14 let v Augsburgu, v konkurenci dvojic pa je izgubil šele v finalu

bm, 09.08.2018

Aljaž Kirbiš se je na turnirju Tennis Europe v nemškem Augsburgu, turnir je 2. kategorije, uvrstil v četrtfinale. Na poti do tja je s 6-4 6-2 izločil Nemca Seana Marcela Saala, s 6-4 6-2 Italijana Lucca Acomanda in osmini finala s 7-5 6-1 še sedmega nosilca Avstrijca Jana Kobierskega. V četrtfinalu je igral z Nemcem Oliverjem Olssonom in izgubil s 3-6 6-3 3-6. Aljaž je tako še sedmič obstal v četrtfinalu na turnirjih Tennis Europe.

V konkurenci dvojic je igral v paru z Janom Kobierskim s katerim sta se uvrstila v finale. V polfinalnem obračunu sta s 7-6(2) 6-4 premagala Britanca Huga Coquelina in Luco Powa, v finalu pa sta izgubila z 2. nosilcema, prav tako Britancema Samuelom Reevom in Gregorjem Websterjem. Zmagovalca sta bila boljša s 6-2 6-3.

Na turnirju do 16 let je nastopil Gordan Fran Mileusnič in v prvem krogu s 5-7 4-6 izgubil z Italijanom Matteom Iaquintom.

Na turnirju Tennis Europe v kategoriji do 16 let je v Zell Am Seeju nastopila Eva Muller Uhan in uvodno srečanje z 2-6 3-6 izgubila s Čehinjo Julie Zytovo. TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil v drugem krogu Futuresa v Bratislavi, Nastja Kolar izgubila v četrtfinalu Salvadorja, Anga Gal izgubila v Aradu

bm, 09.08.2018

Mike Urbanija je ta teden na Futuresu v Bratislavi (15.000 $), kjer se je uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. Srečanje prvega kroga mu je nasprotnik, 8. nosilec iz Italije Pietro Licciardi pri zaostanku z 0-4 predal. V drugem krogu je igral s Slovakom, 20-letnim Alexom Molcanom (796), in izgubil s 3-6 3-6.

Na ITF turnirju v Santa Tecli v Salvadorju (15.000 $) se je Nastja Kolar, ki je bila prva nosilka turnirja uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je s 6-0 6-3 premagala 16-letno japonsko povabljenko Natsumi Kawaguchi. V četrtfinalu je igrala s 27-letno Američanko Pamelo Montez (835) in izgubila s 6-3 5-7 5-7.

Na ženskem ITF turnirju v Aradu (15.000 $) se je Anja Gal, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije v prvem krogu pomerila s prvo nosilko, 24-letno Romunko Eleno Teodoro Cadar (586). Anja je Romunki nudila dober odpor, a ji na koncu morala priznati premoč. Romunka je zmagala s 6-4 6-4. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač zmagali, Dalila Jakupovič izgubila

bm, 08.08.2018

Kar tri Slovenke ta teden nastopajo na WTA turnirju v Montrealu (2.820.000 $). Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se med dvojicami uvrstili v osmino finala, dvakrat pa je bila neuspešna Dalila Jakupović. Po porazu v kvalifikacijah turnirja posameznic je izgubila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala s soigralko iz Češke Renato Voracovo. Premoč sta morali priznati Američanki Nicole Melichar in Čehinji Kveti Peschke, ki sta zmagali z 2-6 6-2 in 10:5.

Katarina Srebotnik igra v paru z Nizozemsko Kiki Bertens, v prvem krogu pa sta s 7-5 6-3 premagali Rusinjo Anastasio Pavlyuchenokovo in Belorusinjo Aryno Sabalenka.

Klepačeva nastopa v paru z Mario Jose Martinez Sanchez s katero sta šesti nosilki. V prvem krogu sta s 6-1 6-4 premagali Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Američanko Abigail Spears. Če bosta obe uspešni v osmini finala se bosta v četrtfinalu pomerili med sabo. TUKAJ.

Bor Artnak, Ula Jamar in Lukas Marjanovič zmagovalci OP 14 v Portorožu

bm, 08.08.2018

Na OP do 14 let v Portorožu, ki poteka v okviru teniškega festivala so z nastopi končali dečki v A in B turnirju ter deklice.

A turnir dečkov je po pričakovanjih osvojil prvi nosilec in vodilni igralec lestvice TS do 14 let Bor Artnak (AsLit), ki je pometel z vso konkurenco in na turnirju nasprotnikom oddal vsega 10 iger. V finalu je bil s 6-1 6-2 boljši od drugega nosilca Joba Japlja (TkMed).

B turnir dečkov je osvojil Lukas Marjanovič (Grosuplje). V finalu je s 6-1 6-2 premagal Klemna Škorjanca (Šplus).

Tudi pri deklicah je šlo do finala vse po pričakovanjih. Za zmago na turnirju sta se namreč borili prva nosilka Ana Lanišek (Radomlje) in druga nosilka Ula Jamar (Tc-Lj). Finalni obračun je dobila Jamarjeva, ki je bila boljša z 2-6 6-2 6-2. TUKAJ.

Tilen Potočnik in Ema Horvat osvojila OP 18 v Portorožu

bm, 08.08.2018

V Portorožu sta končana prva turnirja teniškega festivala, ki bo trajal še do konca tedna. Na OP do 18 let sta slavila Tilen Potočnik (Šplus) in Ema Horvat (Tc-Lj).

Potočnik je v finalu s 4-6 6-3 7-5 premagal Patrika Kumra Špegla (ŠtkVe), Horvatova je bila s 6-1 6-1 boljša od Lane Stefanovič (ŠtkVe). TUKAJ.

Nik Razboršek po skoraj treh urah izgubil uvodno srečanje v Portorožu, konec tudi za Aljaža J. Kapljo in Toma K. Dešmana

bm, 08.08.2018

V torek smo v Portorožu spremljali tri posamične slovenske nastope, žal pa so se vsi končali s slovenskim porazom. Začel jih je Nik Razboršek, ki je v zadnjem času v dobri formi. To je dokazal tudi v obračunu z Nemcem Dominikom Koepferjem, ki je na lestvici ATP kar 400 mest pred našim levičarjem iz Litije.

Dve uri in petinpetdeset minut sta igralca garala na vročem asfaltu, na koncu pa je bil spretnejši in srečnejši Nemec, ki je srečanje zaključil s sedemnajstim asom in izidom 6-7(3) 7-5 7-6(4). Igralca sta sicer zelo dobro servirala, tako da smo skupaj videli vsega sedem breakov, tri je dosegel Nik, enega več Nemec, ki pa je bil kljub vsemu pri servisu za odtenek bolj zanesljiv, čeprav sta mu prav dve dvojni napaki v podaljšani igri prvega niza le-tega tudi odnesli. O izenačenosti nasprotnikov priča tudi skupno število osvojenih točk. Koepfer je bil boljši s 130-128.

Za Nikom je nastopil Aljaž Jakob Kaplja, ki se je pomeril s kvalifikantom iz Turčije, Altugom Celikbilekom. Turk je bil prepričljivo boljši in je po vsega 46. minutah igre zmagal s 6-0 6-1. Na svoj servis je skupaj izgubil vsega osem točk, na koncu pa je bil v osvojenih točkah boljši s 56-26. Zadnje slovensko upanje za preboj v drugi krog je tako ostal Tom Kočevar Dešman, ki je igral z 8. nosilcem, Italijanom Andreo Arnaboldijem. Po slabem prvem nizu v katerem je trikrat izgubil začetni udarec in niz z 0-6 je bolje nadaljeval in v drugem nizu srečanje pripeljal do podaljšane igre. V tej pa je bil spet bolj zanesljiv Italijan, ki jo je dobil na dve, tako da se je končni izid glasil 6-0 7-6(2) v korist Arnaboldija. S porazom Toma so se končali letošnji slovenski nastopi v Portorožu.

Po tej tekmi sta na igriše prišla prvi nosilec Sergiy Stakhovskiy in srečni poraženec, Belgijec Christopher Heyman.

Foto: Sportida

Več o turnirju v Porotorožu najdete TUKAJ.

Na OP do 14 let v Portorožu pred nami samo še finalna obračuna v A turnirju dečkov in pri deklicah, B turnir dečkov osvojil Lukas Marjanovič

bm, 07.08.2018

Ob turnirju do 18 let se v Portorožu odvija tudi OP do 14 let, kjer smo prav tako dobili finaliste. V A turnirju dečkov sta se v finale po pričakovanju urstila prvi nosilec Bor Artnak (AsLit) in drugi nosilec Job Japelj (TkMed). Artnak, ki je trenutno na 37. mestu evropske teniške lestvice se je do finala sprehodil in nasprotnikom oddal le sedem iger. V polfinalu je s 6-1 6-1 premagal klubskega kolego Jako Tomažina. Japelj je imel nekaj več težav z nasprotniki, dvakrat je za zmago potreboval tri nize, v polfinalu pa je bil zanesljiv in je nepostavljenega in trenutno vodilnega igralca do 12 let Žigo Šveca (Mu-So)premagal s 6-3 6-2.

Končan je že B turnir, ki ga je osvojil Lukas Marjanovič (Grosuplje). V finalu je s 6-1 6-2 premagal Klemna Škorjanca (Šplus).

Med deklicami sta se v finale uvrstili prva nosilka Ana Lanišek (Radom) in druga nosilka Ula Jamar (Tc-Lj). Laniškova je v polfinalu z 1-6 6-2 7-5 premagala Tajdo Zalokar (Šplus), Jamarjeva je bila v drugem polfinalu s 6-2 4-6 6-4 boljša od Ivone Ahčan (TK-CC). TUKAJ.

Na OP 18 v Portorožu znani finalisti pri fantih in dekletih

bm, 07.08.2018

V Portorožu se končuje prvi izmed turnirjev t.i. tenis festa, ki se ta teden ob turnirju serije challenger odvija na slovenski obali. Na OP do 18 let za fante sta finalista četrti nosilec Tilen Potočnik (Jaki) in šesto postvaljeni Patrik Kumer Špegel (ŠtkVe). Potočnik je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal Alena Kurtagića (MaxLj), Kumer Špegel se je v finale uvrstil po predaji tekme s strani Samuela Pateta.

Pri dekletih sta se v finale uvrstili prva nosilka Ema Horvat (Tc-Lj) in četrta nosilka Lana Stefanovič (ŠtkVe). Horvatova je v polfinalu s 6-4 6-4 premagala Anjo Trbežnik (Šplus), Srefanovičeva je bila v drugem polfinalu s 7-6(2) 4-6 6-4 boljša od Alje Belinger (Šplus). TUKAJ.

Blaž Rola zaradi bolezni odpovedal nastop v Portorožu, Radinski ni bil kos Kamkeju, izpadli tudi vsi naši igralci na turnirju dvojic

bm, 07.08.2018

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 smo ostali brez glavnega aduta. Od naših igralcev, ki bodo nastopili na turnirju, najvišje uvrščen igralec na lestvici ATP Blaž Rola (243) je namreč zaradi bolezni nastop odpovedal. Nadomestil ga bo srečani poraženec iz kvalifikacij. Kot je povedal Blaž je v preteklih dneh občutil slabost in omotičnost zaradi česar je bil hospitaliziran v izolski bolnišnici, kjer pa zdravniki niso postregli z dobrimi novicami. " Ponovno se je, po desetih letih, pojavila hiper kalciemija. Slabo sem se počutil na igrišču, kasneje tudi zunaj njega. V bolnišnici so naredili nekaj testov in zaradi slabih izvidov so s testi nadaljevali, zato sem tam ostal nekaj dni. Do zaključkov zdravniki niso prišli, zato grem zdaj k specialistom. Malce me skrbi, ker sem pred desetimi leti miroval kar nekaj mesecev, le da so takrat mislili, da je vzrok v zlomljenem gležnju. Zdaj vemo, da gre za nekaj precej zahrbtnega. Škoda, očitno mi Portorož ni usojen," je še povedal razočarani Blaž Rola.

V Portorožu je sicer danes med posamezniki nastopil Aljaž Radinski, a ni bil dorasel nasprotnik Nemcu Tobiasu Kamkeju. 32-letni nemški igralec, nekdaj že član elitne stoterice, danes pa 266. igralec sveta je po uri in petih minutah slavil s 6-0 6-2.

V konkurenci dvojic so zvečer nastopili Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman ter vsak s svojim soigralcem Jakob Aljaž Kaplja in Aljaž Radinski. Vsi so se poslovili že po uvodnem nastopu. Najbližje napredovanju je bil Radinski, ki je igral z Argentincem Tomasom Lipovsekom Puchesom. V tretjem nizu sta imela zaključno žogo za zmago a je nista izkoristila in napredovanje je šlo po zlu.

Foto Sportida TUKAJ.

V Portorožu potekata OP do 18 in do 14 let

bm, 06.08.2018

V okviru tenis festa v Portorožu potekata turnirja v starostnih kategorijah do 18 in do 14 let.

Pri dekletih nastopa 14 igralk, v četrtfinale so se uvrstile Ema Horvat, Nika Strašek, Anja Trbežnik, Tina Komac, Lina Božičnik, Lana Stefanovič, Katrin Kostanjšek in Alja Belinger.

Pri fantih nastopa 29 igralcev, prvi nosilec je bilKlemen Tašner, ki pa je tekmo drugega kroga izgubil in izpadel. S 6-2 5-7 6-2 ga je premagala Alen Kurtagič. V četrtfinale so se uvrstili še Dan Trošt Slapnik, Tilen Potočnik, Tristan Lukas Koželj Nickel, Patrik Kumer-Špegel, Anej Levpušček, Samuel Pate in David Cepak.

Tudi dečki in deklice do 14 let so odigrali tekme drugega kroga. V A turnirju nastopa 42 igralcev, prvi nosilec je Bor Artnak, četrtfinalisti pa so poleg njega še David Černe Jaka Tomažin, Vanja Joksovič, Žiga Švec, Jani Retelj, Mark Bole in Job Japelj

. V B turnirju nastopa 21 igralcev, prvi nosilec je bil Žan Mastnak, v drugem krogu pa ga je izločil Klemen Škorjanc. V četrtfinale so se uvrstili še Tim Strel, Klemen Gril, Lukas Marjanovič, Tai Saule Filipčič, Blaž Železen in Aleks Tomac.

Pri deklicah nastopa 30 igralk, prva nosilka je Ana Lanišek. TUKAJ.

Anže Arh po dobri predstavi izgubil kvalifikacijski obračun v Portorožu, v ponedeljek začetek glavnega turnirja in nastop Aljaža Radinskega, nasprotnika dobil tudi Jakob A. Kaplja

bm, 06.08.2018

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 v Portorožu je konec slovenskih kvalifikacijskih nastopov. V drugem krogu se je poslovil še naš zadnji predstavnik v kvalifikacijah Anže Arh. S 5-7 6-4 6-4 ga je izločil 5. nosilec, 28-letni Šved Markus Erikson (414).

V ponedeljek se začenjajo tekme glavnega turnirja. Videli bomo en slovenski posamični nastop in sicer bo ob 17. uri na centralnem igrišču nastopil Aljaž Radinski v obračunu z 32-letnim Nemcem Tobiasom Kamkejem, 261. igralcem lestvice ATP.

Videli bomo tudi tri slovenske nastope v konkurenci dvojic. Ob 16.30 uri bosta nastopila Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman, sledil bo nastop Jakoba Aljaža Kaplje in ne pred 19. uro še nastop Aljaža Radinskega.

Opravljen je bil tudi dokončen žreb glavnega turnirja, tako da so dobili nasprotnike kvalifikanti. Jakob Aljaž Kaplja bo v prvem krogu igral s kvalifikantom, 21-letnim Turkom Altugom Celikbilekom, 432. igralcem lestvice ATP. Slednji je letos pretežno nastopal na turnirjih serije Futures, enega je tudi osvojil. TUKAJ.

Anja Gal v glavni žreb turnirja v Aradu, Matic Špec, Luka Miklavčič, Filip Jakob Zupančič in Marko Novak izgubili v finalu kvalifikacij

bm, 06.08.2018

Na ženskem ITF turnirju v Aradu (15.000 $) se je Anja Gal uvrstila v glavni žreb. V finalu kvalifikacij je s 6-3 6-0 premagala 16-letno Iulio Marko (NR).

Na turnirju serije Futures v Novem Sadu (15.000 $) je Luka Miklavčič v drugem krogu s 7-5 6-2 premagal Bolgara Plamena Milusheva in se uvrstil v finale kvalifikacij, tu pa je s 6-7(1) 2-6 izgubil s Hrvatom Franetom Ninčevićem. V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila tudi Filip Jakob Zupančič in Marko Novak Zupančiča je s 6-1 6-2 premagal Srb Boris Butulija, Novaka pa s 6-3 6-0 Hrvat Antun Vidak.

Ni pa bila na WTA turnirju v Montrealu uspešna Dalila Jakupović. V drugem krogu kvalifikacij je z 1-6 6-7(0) izgubila z Romunko Monico Niculescu, pri čemer je imela v drugem nizu kar šest žog za osvojitev niza, a jih ni uspela izkoristiti.

V drugem krogu Futuresa v Edwardsvillu (25.000 $) je Matic Špec s 6-3 6-1 premagal 19-letnega Američana Bretta Wintersa. Za uvrstitev v glavni turnir bi moral zmagati še enkrat, a ni bil uspešen. S 6-3 6-2 ga je premagal 21-letni Američan Alfredo Perez. TUKAJ.

Matjaž Frece, Rudi Bradelj, Marjana Volf in Nejc Kapelj na stopničkah na veteranskem turnirju ITF v Trstu

bm, 05.08.2018

Na veteranskem turnirju ITF 3. ranga v Trstu, je v kategooriji 55+ v slovenskem finalu Matjaž Frece premagal Rudija Bradelja.

Rudi je skupaj z Marjano Volf zmagal v mešanih dvojicah, Marjana pa še skupaj z avstrijko Loesher v ženskih dvojicah.

V moških dvojicah v kategoriji 35+ je z italijanskim partnerjem zmagal Nejc Kapelj. TUKAJ.

V Portorožu nastopali veterani in rekreativci na državnem prvenstvu

bm, 05.08.2018

V Portorožu so se za naslove na državnem prvenstvu merili rekreativci in veterani. Pri dekletih sta naslov, ki sta ga osvojili na zimskem državnem prvenstvu obranili Nastja Glebov in Petra Dragšič, ki sta v finalu premagali Petro Rant in Tino Pangrič. Podobno kot Nastji in Petri je v srednji moški kategoriji uspelo Tonetu Komarju in Marku Lopatiču. V odličnem finalu sta strla odpor večnih tekmecev Damirja Konjarja in Josipa Kovačeviča. V najmlajši moški kategoriji sta presenečenje skoraj pripravila Boštjan Geiser in Aleš Borko, ki sta proti prvima nosilcema vodila s 7-6, a sta Gregor Krušič in Andrej Kraševec srečanje obrnila sebi v prid, nato pa v finalu slavila v srečanju z Miho Poharjem in Denisom Pečečnikom. V najbolj izkušeni moški kategoriji sta prvi naslov prvakov osvojila Sandi Petkovšek in Marjan Žižek, ki sta bila v finalu boljša od Florjana Frčeja in Mirana Stefanoviča.

Po koncu tekmovalnega dne je bila podeljena še glavna nagrada , vstopnici za letošnji "Nitto ATP finals", turnir najboljših osmih posameznikov in dvojic sveta, ki bo novembra v Londonu. Žreb je bil naklonjen Draganu Buliču, nagrado pa mu je podelil direktor turnirja Aljaž Kos. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Anja Gal, Matic Špec in Luka Miklavčič čez prvi krog kvalifikacij

bm, 05.08.2018

Dalila Jakupović ta teden nastopa na ženskem WTA turnirju v Montrealu (2.820.000 $). V močnem kvalifikacijskem turnirju je 22. nosilka, v prvem krogu pa je s 6-2 6-2 premagala 25-letno domačo povabljenko Catherine Leduc (910). Težja naloga jo čaka v drugem krogu, ko se bo pomerila s 7. nosilko, 30-letno Romunko Monico Niculescu, trenutno 60. igralko na lestvici WTA.

Na moškem Futuresu v Edwardsvillu (25.000 $) je Matic Špec v prvem krogu kvalifikacij s 4-6 7-5 6-4 premagal 24-letnega Romuna Catalina Fifea (NR).

Na Futuresu v Novem Sadu (15.000 $) je v prvem krogu kvalifikacij Luka Miklavčič s 6-1 6-3 izločil 16-letnega Švicarja Sascho Janovica (NR).

Na 15.000 $ vrednem ITF turniju v Aradu je Anja Gal v prvem krogu kvalifikacij s 6-2 7-5 premagala 22-letno Romunko Oano Irimescu (NR), Tina Cvetkovič pa je s 5-7 2-6 izgubila z 19-letno domačinko Mario Toma (NR).

Na ITF turnirju v Varšavi (25.000 $) je v prvem krogu kvalifikacij Kristina Novak z 1-6 3-6 izgubila z 19-letno Belorusinjo Hanno Sokal (1219). TUKAJ.

Anže Arh v Portorožu v drugi krog ATP Challengerja, Blaž Rola s prvim nosilcem

bm, 04.08.2018

Na ATP Challengerju v Porotorožu se je v drugi krog kvalifikacijskega turnirja od slovenskih igralcev uvrstil samo Anže Arh. V uvodnem nastopu je v slovenskem obračunu s 6-1 6-1 premagal Marka Andrejiča Goljarja. V drugem krogu bo v nedeljo igral s 5. nosilcem, 28-letnim Švedom Markusom Erikssonom (414).

V prvem krogu sta obstala Nick Cmager, katerega je s 6-0 6-2 premagal 26-letni Italijan Albano Olivetti (501) in Matic Dimic, ki se je v prvem nizu do 5-5 enakovredno boril s 34-letnim Dancem Frederikom Nielsenom ((577), nato pa do konca srečanja ni osvojil nobene igre več in je izgubil s 5-7 0-6.

Popoldne je izpadel tudi David Lucas Ambrožič, ki nji uspel osvojiti nobene igre v srečanju z Argentincem Tomasom Lipovskom Puchesom. Ta je bil boljši s 6-0 6-0

Opravljen je bil žreb glavnega turnirja. Naš najvišje uvrščeni igralec na lestvici ATP Blaž Rola je imel smolo pri žrebu in bo že v prvem krogu igral s prvim nosilcem turnirja in branilcem lanskoletnega naslova Sergyem Stakhovskym. Nik Razboršek se bo pomeril z Nemcem Dominikom Koepferjem (225), Tom Kočevar Dešman bo igral z 8. nosilcem Italijanom Andreo Arnaboldijem (199), Aljaž Radinski pa se bo pomeril z Nemcem Tobiasom Kamkejem (261). Jakob Aljaž Kaplja se po pomeril s kvalifikantom.

V nedeljo bomo spremljali samo en slovenski nastop. Anže Arh bo nastopil okrog 16.30 ure na centralnem igrišču.

Fotografije najdete v fotogaleriji - foto: Sportida

Rezultate lahko v živo spremljate TUKAJ.

Znan žreb kvalifikacij na ATP Challengerju v Portorožu in spored tekem za soboto

bm, 03.08.2018

V Portorožu je bil opravljen žreb kvalifikacij na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018. V kvalifikacijah bo nastopilo 25 igralcev, med njimi tudi pet Slovencev.

Prvi nosilec kvalifikacij je Belgijec Christopher Heyman, ki na lestvici ATP zaseda 311. mesto. Zadnji, osmi nosilec kvalifikacij je Španec Gerard Granollers, 438. igralec lestvice ATP.

V kvalifikacijah bo nastopilo pet naših mladih igralcev, katerim je organizator podelil posebna povabila, med njimi je tudi 19-letni Kranjčan Anže Arh, ki ima edini izmed nastopajočih domačih igralcev že točki na lestvici ATP in se trenutno nahaja na 1562. mestu te lestvice. V prvem krogu bo v slovenskem obračunu njegov nasprotnik 17-letni Domžalčan Mark Andrejič Goljar.

Naslednji slovenski mladinec v kvalifikacijah je 16-letni Ljubljančan Matic Dimic, ki se bo v prvem krogu pomeril z Dancem Frederikom Nielsenom.

Povabilo je prejel tudi 18-letni Mariborčan Nick Cmager. V prvem krogu bo njegov nasporotnik Francoz Albano Olivetti.

Zadnji Slovenec s t.i. wild cardom bo 19-letni domačin David Lucas Ambrožič. Njegov nasprotnik v uvodnem nastopu bo Argentinec Tomas Lipovsek Puches.

Tekme se bodo v soboto začele ob 10. uri. Prva bosta od Slovencev ob 10. uri nastopila Mark Andrejič Goljar in Anže Arh na igrišču D, kjer bo za njima v igri še Nick Cmager. Na igrišču C bo v drugi tekmi po 10. uri nastopil Matic Dimic, zadnji od Slovencev v obračunih prvega dne pa bo zaigral David Lucas Ambrožič na osrednjem stadionu in sicer v drugi tekmi po 15. uri.

Vabljeni v Portorož!

Žreb kvalifikacij in razpored igranja za soboto najdete TUKAJ.

V Portorožu se je s turnirjem RR do 12 let začel teniški festival 2018, v Mojstrani so igrali člani

bm, 03.08.2018

V Portorožu se je s tekmami dečkov na RR turnirju do 12 let začel letošnji spremljevali dogodek, Teniški festival, v okviru katerega bodo nastopili igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah, vključno z veterani.

Na prvem turnirju je nastopilo 56 dečkov, ki so si priigrali pravico nastopa v finalnem A in B turnirju. Ta bosta na sporedu od 7. do 10. avgusta.

V nedeljo bodo na turnirju RR 12 nastopile še deklice. Prijavljenih je 23 igralk.

TK Mojstrana je gostila OP za člane. Nastopilo je 11 igralcev, turnir pa je osvojil Gašper Bezjak (Br-Mb). Glavnino dela je opravil v drugem krogu, ko je s 5-7 6-3 6-3 premagal Primoža Vovka (TkMed), saj mu v finalu resnega odpora ni nudil Samuel Pate (Pvald). Bezjak je slavil s 6-0 6-0. TUKAJ.

Začenja se ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018, ki ga je v petek z dobrodelnim koncertom odprla skupina Big Foot Mama

bm, 03.08.2018

V Portorožu je vse pripravljeno za začetek največjega teniškega turnirja v Sloveniji in najbolj množičnega športno zabavnega dogodka poletja. ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 je tudi tokrat privabil številne teniške profesionalce, med katerimi velja izpostaviti lanskega zmagovalca Ukrajinca Sergiya Stahovskega (116. ATP) in vzpenjajočega Avstrijca Dennisa Novaka (130.), ki je denimo v Wimledonu prek kvalifikacij prišel do osmina finala in šele tam klonil proti Milošu Raoniču (32).

Priložnost bodo dobili tudi številni slovenski teniški igralci, a se je le Blažu Roli (237 ATP) uspelo uvrstiti v glavni del turnirja, med tem ko so vabilo prejeli Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman, Jaka Kaplja in Aljaž Radinski. Razboršek je bil aprila meseca junak obračuna za Davisov pokal, ko je prav v Portorožu proti Turčiji priboril tretjo odločilno zmago za slovensko reprezentanco, ta teden pa je zelo dobro nastopil na challengerju v Liberecu.

Začetek turnirja pa ni pripadel teniškim igralcem pač pa slovenskim rokerjem, članom zasedbe Big Foot Mama, ki je nastopila v petek , v sklopu vseslovenske dobrodelne akcije »Gibaj mladina!«, ki jo organizira Tenis Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Na koncertu bo nastopil tudi eden najboljših mladih slovenskih teniških igralcev, tokrat v vlogi raperja, Tim Tekavec, odlično rokenrol ogrevanje pa bo vodila zasedba Sausages.

Ob boku turnirju serije challenger in dobrodelnemu projektu »Gibaj mladina!« bo potekal teniški festival Tenis Fest, kjer se bodo na turnirjih pomerili slovenski teniški igralci vseh kategorij, pa tudi slovenski rekreativci oziroma veterani, ki bodo 4. avgusta imeli uradno državno prvenstvo v konkurenci parov.

Foto: Sportida

Vse informacije o turnirju pa boste v času trajanja turnirja našli TUKAJ.

Matic Križnik finalist turnirja dvojic TE 14 v Ulmu

bm, 02.08.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v nemškem Ulmu se je Matic Križnik s soigralcem iz Hrvaške Leonom Babićem uvrstil v finale turnirja dvojic. V polfinalu sta s 4-6 6-4 10-8 premagala nemški par Laurent Julia Calac in Eric Schiessl. V finalu sta nato izgubila. S 6-2 6-0 sta ju premagala 1. noisilca, Čeh Filip Apltauer in Nemec Bon Lou Karstens.

V posamični konkurenci turnirja do 14 let je Križnik izgubil v prvem krogu, v starostni kategoriji do 16 let pa je v prvem krogu izgubil Gordan Fran Mileusnič, v drugem pa Nejc Žunič. TUKAJ.

Mike Urbanija izgubil četrtfinale Futuresa v Vogau, Matic Špec, Sven Lah in Nastja Kolar izgubili

bm, 02.08.2018

Na mednarodnih članskih turnirjih tega tedna je bil zadnji slovenski predstavnik v igri Mike Urbanija, ki je na turnirju v Vogau (15.000 $) v drugem krogu s 7-6 (4) 6-1 premagal 1. nosilca Avstrijca Thomasa Statsbergerja in se uvrstil v četrtfinale. V četrtfinalu je igral s 7. nosilcem, Japoncem Takutom Nikijem in izgubil s 3-6 5-7.

V Vogau je Sven Lah v drugem krogu s 5-7 2-6 izgubil z Makedoncem Tomislavom Jotovskim (639).

Matic Špec je na turnirju v Decaturju (25.000 $) prav tako igubil tekmo drugega kroga z Američanom Jakubom Dunbarjem, ki je bil boljši s 6-4 6-2.

Konec je tudi nastopov za Nastjo Kolar na ITF turnirju v Fort Worthu (25.000 $). V drugem krogu je kot 6. nosilka s 0-6 4-6 izgubila z 20-letno ameriško kvalifikantko Alexo Graham. TUKAJ.

Sven Lah, Mike Urbanija in Matic Špec v drugi krog Futuresov, Nastja kolar uspešna v Fort Worthu; Nik Razboršek izgubil v Liberecu, Nick Cmager v Vogau

bm, 02.08.2018

Sven Lah se je na Futuresu v avstrijskem Vogau (15.000 $) uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-2 premagal 28-letnega Šveda Jonathana Stenberga (1464). V drugem krogu bo igral s 5. nosilcem, 27-letnim Makedoncem Tomislavom Jotovskim (676).

Danes je že nastopil Mike Urbanija in v prvem krogu s 7-6(9) 6-3 premagal Romuna Calna Mando (946).

Nastop v prvem krogu glavnega turnirja pa je opravil tudi Nick Cmager . Igral je s švicarskim kvalifikantom, 21-letnim Vitalom Flurinom Leuchom in izgubil z 1-6 3-6.

Na ATP Challengerju v Liberecu (43.000 €) je Nik Razboršek po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja tesno izgubil. V treh nizih ga je s 6-3 4-6 6-3 premagal 6. nosilec 21-letni Španec Pedro Martinez Portero (179). Portero je bil prejšnji teden polfinalist v Pragi, dva tedna pred tem pa je osvojil turnir v Bastadu na Švedskem. Na zadnjih enajstih srečanjih je izgubil le dvakrat.

Nik se zdaj seli v vroč Portorož, kjer ga bomo lahko prihodnji teden spremljali na ATP Challengerju. Organizator mu je namreč namenil posebno povabilo.

Na ženskem ITF turnirju v Fort Worthu v ameriški zvezni državi Teksas (25.000 $) je Nastja Kolar, ki je šesta nosilka turnirja v prvem krogu s 6-3 6-4 premagala domačo povabljenko, 15-letno Savannah Broadus, 113. mladinko sveta.

Na moškem Futuresu v ameriškem Detancourju (25.000 $) se je Matic Špec uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V prvem je s 6-1 6-0 odpravil britanskega kvalifikanta Charlsa Brooma, v drugem krogu bo igral z Američanom Jacobom Dunbarjem. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.