prijava_e
ATP Challenger ZS Slo Open : Zav. Sava Slo Open 2018

Vse informacije o turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 najdete

 

TUKAJ

Zmagovalec ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 je Constantin  Lestienne

12.08.2018

 

ATP_Challenger2018_finalista_525

   

V Portorožu se je končal še en odlično organiziran ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018.

 

Šesti zmagovalec turnirja je postal 26-letni Francoz Constantin Lestienne, 224. igralec lestvice ATP. V finalu je po uri in enajstih minutah igre s 6-2 6-1 premagal 30-letnega Italijana Andreo Arnaboldia, 204. igralca lestvice ATP in osmega nosilca portoroškega turnirja. Francoz je ves čas kontroliral potek srečanja, bil precej uspešnejši pri začetnem udarcu, saj ga ni izgubil, nasprotniku pa ga je odvzel petkrat, na koncu pa je bil v osvojenih točkah boljši z 62-37.  Za Lestienna je todrugi naslov na turnirjih serije challenger.  »Zelo sem vesel drugega naslova. Prvič sem zmagal pred dvema letom. Danes sem igral izjemno dobro, praktično nisem naredil napake. Zmage 6:2, 6:1 res nisem pričakoval. Ključen je bil začetek dvoboja. Hitro sem prišel do vodstva 2:0, tako da je bil Andrea ves čas za menoj. S tem sem pridobil na samozavesti in nato je bilo vse veliko lažje. V Portorožu je resnično lepo in mesto me spominja na Saint Tropez," je dejal zmagovalec iz mesta Amiens v Franciji.

 

Turnir Zavarovalnica Sava, ki je imel nagradni sklad 64.000 evrov, se je zaključil z dobrodelno noto. Teniška zveza Slovenije je v zadnjih mesecih s projektom »Gibaj, mladina!« zbrala več kot 14.000 evrov, ki jih bo  namenila  Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen projekta je stotim otrokom od sedmega do enajstega leta zagotoviti brezplačne športne aktivnosti v šolskem letu 2018/19. Projekt bo tekel dalje z dražbo športnih rekvizitov izbranih športnikov - podpisanim slovenskim dresom Gorana Dragića, smučkama Jakova Faka z olimpijskih iger, hokejsko palico Anžeta Kopitarja in teniškim loparjem Rafaela Nadala, tako da bo brezplačnih fizičnih aktivnosti zagotovo deležnih več kot dosedanjih 54 otrok.


Foto: Sportida

Lanski zmagovalec Sergiy Stakhovsky letos 1. nosilec v Portorožu

18.07.2018  
 
Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se s koncertom odlične rockerske skupine Big Foot Mama začne 3. avgusta.
 
ATP Portoroz2018_UU_525
 

Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bodo s povabilom zagotovo nastopili Nik Razboršek, Aljaž Radinski in Jaka Kaplja

 

Letošnji turnir, ki bo že šesti zaporedni, bo igralcem omogočil večji kos pogače, ki je tokrat vredna 75 tisoč ameriških dolarjev, prvi nosilec pa je Ukrajinec Sergiy Stakhovsky, ki je lani v finalu premagal Italijana Mattea Berrettinija.


Ob trimesečni dobrodelni dejavnosti projekta Gibaj, mladina!, ki teče v organizaciji Tenis Slovenije, je bila na novinarski konferenci prisotna tudi gospa Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje: »Izjemno veseli smo, da organizacije prepoznavajo pomen razvoja talentov pri otrocih. Potrebno se je zavedati, da tudi v Sloveniji še vedno obstajajo otroci, ki nimajo možnosti enakovrednega razvoja v primerjavi z vrstniki. Zato smo tako veseli projekta Gibaj, mladina, ki otrokom z manj priložnostmi omogoča, da pokažejo svoje sposobnosti, razvijejo talente in močna področja. Ne gre le zgolj za športno udejstvovanje ampak za mnogo več. Gre za priložnost, za potrditev, da so vredni, da so sposobni in da imajo možnosti za lepšo prihodnost. Kdo ve, morda se prav med otroki brez priložnosti skriva naslednje veliko ime tenisa.« 


Tesno povezavo med tenisom in potencialom, ki lahko na ta način omogočimo otrokom je potrdil še predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger: »Tenis je šport, ki mladim koristi v številnih primerih. Odgovornost, način življenja, določeno mero redoljubnosti in v veliko  primerih pa mladi ljudje najdejo tudi poslovno plat življenja. Danes je denimo v ZDA kar 64 slovenskih teniških igralk in igralcev, ki tam študirajo. Naš osnovni cilj je zagotoviti možnost igranja otrokom iz manj premožnih družin in jim tako dati možnost za uspeh.«


Ambasador projekta Gibaj, mladina! je Rado Mulej, ob njem pa so svoj dele dodali še super športniki s svojo opremo (Goran Dragič, Anže Kopitar, Jakov Fak in Rafael Nadal), ki bo na dražbi za otroke in njihovo aktivnost v šolskem letu 2018/19.


Dobrodelni bo tudi koncert skupine Big Foot Mama, kot tudi polovičen prihodek s prodajo kart za polfinalne tekme in veliki finale, ki bo v soboto 11. avgusta ob 20.uri, tudi s prenosom na Kanalu A.


Tistim, ki pa si tenisa oziroma aktivnosti ne morejo privoščiti, pa skupaj lahko pomagamo že sedaj: ključno besedo TENIS5 pošljimo na 1919 in tako namenimo 5 EUR v sklad, ki bo otrokom iz šibkejših socialnih okolij omogočil brezplačno športno aktivnost.


Več o turnirju pa tudi na uradni spletni strani turnirja  tukaj.     

 

Fotografije Sportide si lahgko ogledate v fotogaleriji.

   
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.