Objavljen žreb glavnega turnirja na OP ZDA v New Yorku

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA, na katerem ta teden potekajo kvalifikacijski obračuni, so opravili tudi že
žreb glavnega turnirja. Žreb je v prvem krogu našim predstavnikom prinesel premagljive nasprotnike.

Naša najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek bo v prvem krogu igrala s 25-letno Francozinjo Kristino Mladenović, trenutno 54. igralko lestvice WTA, ki pa v zadnjem času ne blesti saj je na zadnjih štirih turnirjih na trdi podlagi zmagala samo dvakrat, štirikrat pa izgubila. Sicer pa je za Mladenovićevo to že sedmi US Open. Najboljši izid je dosegla leta 2015, ko je bila četrtfinalistka, lani pa je izpadla v prvem krogu.

Polona Hercog se bo v uvodnem nastopu pomerila z 19-letno Američanko Claire Liu, 158. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Američanka ima za seboj slabo sezono, saj v letošnjem letu na nobenem turnirju ni prišla dlje od drugega kroga, na petnajstih turnirjih pa je ob petnajstih porazih dosegla samo osem zmag. Na zadnjih petih turnirjih je enkrat izpadla v prvem, štirikrat pa v drugem krogu. Na US Opnu je doslej nastopila samo leta 2017, ko se je poslovila že po uvodnem nastopu.

Naša tretja predstavnica v glavnem turnirju Dalila Jakupović bo igrala s kvalifikantko. Za Jakupovićevo bo to tretji nastop na OP ZDA, prvič pa bo nastopila v glavnem turnirju. V letih 2016 in 2017 je izgubila v kvalifikacijah, obakrat v prvem krogu, tako da v New Yorku na svojem računu še nima zmage.

Še najtežji žreb, vsaj na papirju, je tokrat imel naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki se bo v prvem krogu pomeril s 36. igralcem sveta, 26-letnim Gruzijcem Nikolozom Basilashvilijem, ki je konec julija osvojil turnir na pesku v Hamburgu, na zadnjih dveh turnirjih pa je izgubil v prvem krogu. Ta teden ga je v Winston Salemu izločil Matteo Berrettini. Gruzijec je v New Yorku v glavnem turnirju doslej nastopil dvakrat, obakrat pa se je poslovil v prvem krogu z enim osvojenim nizom. Bedene se je v zadnjem obdobju z novim trenerjem na nastop v ZDA pripravljal v Ljubljani, potem ko ni bil zadovoljen z doseženimi rezultati na zadnjih turnirjih. V New York odhaja optimističen in dobro pripravljen.