V Domžalah v zadnji krog kvalifikacij Miha Vetrih, Žiga Kovačič in Tilen Potočnik

V Domžalah so na turnirju ITF 4. ranga s kvalifikacijami končala dekleta, kot srečna poraženka je v glavni turnir napredovala Nina Pliberšek.

Pri fantih so odigrali tekme prvega in drugega kroga, v zadnji krog kvalifikacij pa so se uvrstili Tilen Potočnik, Miha Vetrih in Žiga Kovačič. O enem izmed udeležencev glavnega turnirja bosta v domačem obračunu odločala Vetrih in Kovačič.

Prvi nosilec turnirja fantov je 17-letni Mariborčan Filip Jeff Planinšek, polfinalist turnirja v Mariboru prejšnji teden, ki na lestvici ITF zaseda 333. mesto. Med nosilci so od naših igralcev še Miha Velički (5), Matic Dimic (6), Tin Krstulovič (10), Blaž Vidovič (13) in Maj Tomac (16). S posebnim povabilom bo nastopil tudi naš najboljši igralec v starostni kategoriji do 14 let Bor Artnak, ki je pretekli teden osvojil turnir TE do 14 let v Barceloni in zanimivo bo spremljati, kako se bo kosal s starejšimi in fizično močnejšimi igralci.

Pri dekletih je prva nosilka 203. mladinka sveta, Francozinja Julie Belgraver, ki je v Mariboru izpadla v osmini finala. Od Slovenk je edina postavljena igralka Maja Makorič, ki je tretja nosilka, na mladinski svetovni teniški lestvici pa zaseda 373. mesto.