Katarina Srebotnik in Andreja Klepač zmagali, Dalila Jakupovič izgubila

Kar tri Slovenke ta teden nastopajo na WTA turnirju v Montrealu (2.820.000 $). Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se med dvojicami uvrstili v osmino finala, dvakrat pa je bila neuspešna Dalila Jakupović. Po porazu v kvalifikacijah turnirja posameznic je izgubila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala s soigralko iz Češke Renato Voracovo. Premoč sta morali priznati Američanki Nicole Melichar in Čehinji Kveti Peschke, ki sta zmagali z 2-6 6-2 in 10:5.

Katarina Srebotnik igra v paru z Nizozemsko Kiki Bertens, v prvem krogu pa sta s 7-5 6-3 premagali Rusinjo Anastasio Pavlyuchenokovo in Belorusinjo Aryno Sabalenka.

Klepačeva nastopa v paru
z Mario Jose Martinez Sanchez s katero sta šesti nosilki. V prvem krogu sta s 6-1 6-4 premagali Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Američanko Abigail Spears. Če bosta obe uspešni v osmini finala se bosta v četrtfinalu pomerili med sabo.