Blaž Rola izgubil v New Yorku; Nik Razboršek, Nika Radišič, Anja Gal, Veronika Erjavec in Tom K. Dešman uspešni na turnirjih ITF

V kvalifikacijah turnirja za grand slam v New Yorku, OP ZDA, je Blaž Rola v prvem krogu s 3-6 4-6 izgubil z Avstralcem Maxom Purcellom (250) in izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

Za našimi igralci in igralkami na turnirjih ITF pa je še en uspešen dan. V prvem krogu ženskega turnirja (15.000 $) v Vrnjački Banji je Mariborčanka Anja Gal, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala Kranjčanko Kristino Novak. Za Galovo je to prva zmaga v glavnem žrebu na članskih turnirjih ITF. Uspešna je bila tudi Nika Radišič (1003), ki je v prvem krogu s 7-5 6-1 premagala Švicarko Kristino Milenković.

V drugem krogu Futuresa v Rotterdamu (15.000 $) je Tom Kočevar Dešman (740) s 6-3 6-4 izločil Nizozemca Marca Dijkhuizna (1186) in se uvrstil v četrtfinale. To je uspelo tudi Niku Razboršku (665), ki je na istem turnirju s 6-4 6-2 premagal nemškega kvalifikanta Kevina Kaczynskega (1237). V četrtfinalu se bosta zdaj naša igralca pomerila med seboj.

Četrtfinalistka je tudi Veronika Erjavec (721), ki je bila v drugem krogu turnirja v Budimpešti (15.000 $) s 6-3 6-0 boljša od Ukrajinke Nadiye Kolb (962).