Vanja Joksovič, Ula Jamar in Klemen Škorjanc zmagovalci OP 14 A in B v Rogaški

V Rogaški Slatini se je končalo OP v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih je v A turnirju slavil drugi nosilec Vanja Joksovič (TkMed), ki bi moral v finalu igrati z Nejcem Škorjancem (Šplus), a mu je ta tekmo predal brez boja. V polfinalu je Škorjanc z 2-6 6-3 6-3 premagal Maria Španiča (TkMed), Joksovič pa s 6-0 6-2 Nala Soka (Tc-Lj).

V B turnirju dečkov je bil najboljši Klemen Škorjanc (Šplus), ki je v finalu s 7-6(3) 6-4 premagal Blaža Železna (ŽtkMb).

Turnir deklic je osvojila druga nosilka Ula Jamar (Tc-Lj). V finalu je z 2-6 6-4 6-3 premagala četrto postavljeno Tajdo Zalokar (Šplus). Jamarjeva je v polfinalu s 6-3 6-3 izločila Anamari Žnuderl (ŽtkMb), Zalokarjeva pa je presenetila prvo nosilko Evo Muller Uhan (Tc-Lj). Zmagala je s 7-5 7-5.

Turnir dvojic sta pri dečkih osvojila Jan Kosednar Šušteršič (Zklub) in Mario Španič (Medvode). V finalu sta ş 6-3 6-3 premagala Borisa Barjaktareviča (Sl-Lj) in Vanjo Joksoviča (TkMed).

Pri deklicah sta zmagovalki Ula Jamar in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). V finalnem obračunu sta bili s 3-6 6-3 12-10 boljši od Katarine Jankovič (Tk-CC) in Anamari Žnuderl (ŽtkMb).