prijava_e
Novice : Arhiv novic 2017 : Januar 2017

Arhiv novic - januar 2017

Polona Reberšak uspešna v Antalyi, Tom Kočevar Dešman ne

bm, 31.01.2017

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) se je Polona REBERŠAK uvrstila v drugi krog. 29-letna Celjanka je s 6-0 6-1 izločila rusko kvalifikantko Anastasiyo KHRUSTALEVO. V drugem krogu bo igrala s še eno kvalifikantko, 19-letno Nemko Sabrino RITTBERGER.

V Antalyi je v drugem krogu moškega Futuresa nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Njegov nasprotnik je bil 3. nosilec, 26-letni Američan Peter KOBELT, ki je zmagal z rezultatom 6-3 6-2.

V konkurenci ženskih dvojic sta se Polona REBERŠAK in Nastja KOLAR uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-3 6-0 premagali Japonki CHIMURA in KAWASAKI. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Taipeju izločila Francesco Schiavone

bm, 31.01.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je na WTA turnirju v Taipeju po uspešno odigranih kvalifikacijah preskočila tudi prvi krog glavnega turnirja. Prvič v karieri se ji je tako na turnirjih serije WTA tour uspelo prebiti v drugi krog. Tudi zmaga je tokrat odmevna, saj je bila njena nasprotnica leta 2011 četrta, danes pa 100. igralka sveta, 36- letna Italijanka Francesca SCHIAVONE. Dalila je po uri in 46 minutah igre zmagala s 7:6 (2) in 6:3. Francesca je tudi najvišje rangirana igralka, ki jo je Jakupovićeva doslej premagala.

Dalila je na profesionalnih turnirjih prvič nastopila leta 2008, večino nastopov pa je opravila na turnirjih serije ITF, na katerih je osvojila 4 naslove med posameznicami in 6 med dvojicami. V glavnih ITF turnirjih je med posameznicami skupaj odigrala 378 tekem, zabeležila pa 201 zmago in 177 porazov.

Na turnirjih serije WTA je nastopila desetkrat, trikrat je zmagala in sedemkrat izgubila. Leta 2016 je na lestvici WTA zabeležila najvišjo uvrstitev v karieri, ko je bila oktobra 153. igralka sveta, leto je končala na 156. mestu, v tem tednu pa je izenačila svojo najvišjo uvrstitev.

V drugem krogu jo čaka še precej težja ovira. Njena nasprotnica bo 2. nosilka, 32-letna Avstralka Samantha STOSUR, 23. igralka lestvice WTA in za razliko od Franceske specialistka za igro na trdi podlagi. Srečanje bo na sporedu v četrtek. TUKAJ.

Slovenija favorit, a Davisov pokal zna biti nepredvidljiv

bm, 31.01.2017

Slovenska reprezentanca se bo v prvem letošnjem srečanju Davisovega pokala, po dolgih letih v drugi Evro – afriški skupini, v Mariboru v dvorani ŽTK na Taboru pomerila z Monakom. Igralci žepne knježevine nimajo večjih uspehov na profesionalnih turnirjih, zato bi bila vsakršna točka gostov veliko presenečenje.

Blaž Trupej, kapetan Slovenije: »Smo v vlogi favorita, a moramo to dokazati na igrišču. Nekaj težav imamo z Gregom Žemljo, ki je zbolel. Podlaga v dvorani ŽTK je hitra in vemo, da lahko nepredviden odvzem začetnega udarca spremeni potek tekme. Blaž Kavčič je v dobri formi, upam, da bo zdrav tudi Žemlja.«

Guillame Couillard, kapetan Monaka: »Veselimo se srečanja proti Sloveniji. Tukaj v Mariboru se počutimo odlično, dvorana je dobra, prav takšno je tudi počutje. Res je, da imamo v Monaku peščena igrišča, a naši igralci veliko igrajo na turnirjih po svetu kjer so podlage hitrejše, tako, da bomo pripravljeni.«

Slovensko ekipo naj bi vodila Grega Žemlja (151.) in Blaž Kavčič (171.), ki sta v dobri formi, še malce bolj je z začetkom sezone zadovoljen Kavčič: »Ekipo Monaka pravzaprav ne poznam dobro. Že nekaj časa jih nisem videl na turnirjih. Pripravljen sem dobro, prav tako sem zadovoljen z začetkom sezone. Imam nekaj težav s podplati, a to je vse del pospešenega treninga. Dvorana v Mariboru je v redu, tudi podlaga mi ustreza.«. Grega Žemlja je prve treninge izpustil zaradi lažje bolezni, ki pa ga spremlja že nekaj dni: »Ne vem, res traja nekaj dni preveč, a mislim, da ne gre za nič hujšega. Smo favoriti in tako moramo razmišljati. Če bomo vsi igrali in bili zdravi je povsem izvedljivo, da se letos vrnemo med prvokategornike.«

V slovenski reprezentanci sta tudi mladi Sven Lah (1568.) in Tilen Žitnik (1654). 19 letni Ptujčan je bil v ekipi že na lanskem gostovanju na Portugalskem: »Drugič sem v reprezentanci za Davisov pokal. Zame je to izvrstna izkušnja in, če bom dobil priložnost za igro, jo bom zagotovo dobro izkoristil. Trenutno se ubadam z zadnjim letnikom srednje šole, ker kasneje nameravam oditi v ZDA in se tam popolnoma posvetiti tenisu.« Tilen Žitnik pa je ob svojem premiernem sodelovanju dodal: »Hvala kapetanu, ker me je sprejel v ekipo za Davisov pokal. Imamo super treninge in moja pripravljenost je dobra. Počasi zaključujem magisterij, potem pa grem na serijo turnirjev Futures.«

Žreb parov za petkov začetek obračuna Slovenije in Monaka bo v četrtek ob 13. uri v mestni hiši Rotovž (Rotovški trg 1).

Vsi tekmovalni dnevi v dvorani ŽTK v Mariboru se bodo začeli ob 15. uri, vstop pa je za vse ljubitelje tenisa prost.

Preberite več TUKAJ.

Blaž Rola in Tamara Zidanšek v Avstraliji začela z zmagama

bm, 31.01.2017

Blaž ROLA in Tamara ZIDANŠEK sta nastope v avstralskem Burniju začela z zmagama. Povratnik po poškodbi, 26-letni Blaž ROLA, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 260. mesto je za zmago nad 3. nosilcem, 23-letnim Avstralcem Andrewom WHITTINGTONOM(ATP 169) potreboval 2 uri in 45 minut. Zmago s 6-7 (5) 6-4 6-4 sta mu prinesla dva breaka več od nasprotnika, po en v drugem in tretjem nizu. Blaž je na koncu osvojil 4 točke več od nasprotnika (121-117), kar pove, kako izenačeno je bilo srečanje. V drugem krogu bo njegov nasprotnik še en Avstralec, 29-letni Matthew EBDEN, 648. igralec lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Z zmago je nastope na ITF turnirju (60.000 $) začela tudi Tamara ZIDANŠEK. 6. nosilka turnirja je za zmago nad 18-letno Francozinjo Tessah ANDRIANJAFITRIMO, 312. igralko sveta, potrebovala skoraj tri ure. Na koncu je slavila s 5-7 6-4 6-2. TUKAJ.

Tjaša Klevišar osvojila OP ZALA 16 v Kranju, Tim Tekavec zmagal na A, Nejc Žunič na B turnirju v Ljubljani

bm, 30.01.2017

Na igriščih TK Triglav Kranj se je končalo OP ZALA 16 za dekleta. V finalu sta moči merili nepostavljena Tara Katarina MILIĆ in njena klubska soigralka in 2. nosilka turnirja Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). S 6-1 6-1 je bila boljša trenutno 5. igralka lestvice TS v starostni kategoriji deklet do 16 let Klevišarjeva. To je njena druga zmaga na OP 16 v sezoni 2017, medtem, ko je na državnem prvenstvu nastope končala v finalu.

Fantje nastopajo v Ljubljani. V A turnirju sta se za naslov pomerila Gašper OBLAK (Ltc), ki je v polfinalu s 6-4 6-4 premagal Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale) in Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-0 3-6 6-4 boljši od Lazarja MILIĆEVIĆA (Ltc). Zmagal je Tekavec z rezultatom 6-3 6-4. Za Tima je to prva zmaga na turnirjih do 16 let.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Aljaž KIRBIŠ (Radomlje) in Nejc ŽUNIČ (Ltc). Finalni obračun je s 6-3 6-1 dobil Žunič.

Foto: M.T. TUKAJ.

V Mariboru se je zbrala Davis cup ekipa in opravila prvi trening

bm, 30.01.2017

V Mariboru se je zbrala slovenska Davis cup ekipa, ki bo konec tedna na igriščih ŽTK Maribor igrala tekmo II. EA skupine Davisovega pokala in z njo začela boj za vrnitev v višji rang tekmovanja. Pod vodstvom Blaža TRUPEJA bodo nastoipili Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Sven LAH in Tilen ŽITNIK.

TS in ŽTK Maribor sta za dvoboj pripravila osrednje igrišče v dvorani, kjer je nameščena srednje hitra podlaga.

Tekme se bodo igrale od petka do nedelje, začenjale se bodo ob 15. uri, vstop pa bo prost. TUKAJ.

Naši igralci in igralke na mednarodnih turnirjih začeli z nastopi, vrača se Blaž Rola. Blaž Kavčič pridobil 22 mest na lestvici ATP

bm, 30.01.2017

Osrednja pozornost slovenske teniške javnosti bo ta teden namenjena nastopu slovenske Davis cup ekipe, ki bo konec tedna v Mariboru igrala z Monacom in nastopom slovenskih ekip do 14 in 16 let, ki bodo prav tako konec tedna nastopile v kvalifikacijah Winter cupov. Do takrat pa bomo pozorno spremljali ostale nastope naših igralk in igralcev na članskih in mladinskih turnirjih.

Na novi lestvici ATP je Blaž KAVČIČ po uspešnem nastopu v Rennesu pridobil 22. mest in se ta teden uvršča na 171. mesto.

Uspešno sta nastope tega tedna začeli Dalila JAKUPOVIĆ, ki se je v Taipeju na WTA turnirju (250.000 $) skozi kvalifikacije prebila v glavni turnir, kjer bo igrala z Italijanko Francesco SCHIAVONE in Nastja KOLAR, ki se po štirimesečni pavzi vrača na teniška igrišča na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $). Tudi ona je bila uspešna v kvalifikacijah, nastopila pa je tudi že v prvem kroghu glavnega turnirja, kjer je igrala z Melisso MORALES iz Gvatemale in zmagala s 6-0 7-5.

Po treh mesecih se na igrišča vrača Blaž ROLA. Uvodni nastop bo opravil na ATP Challengerju v avstralskem Burniju, kjer bo v prvem krogu igral s 3. nosilecm Andrewom WHITTINGTONOM, 194. igralcem lestvice ATP.

V Burniju mu bo družbo delala Tamara ZIDANŠEK, ki bo po zelo uspešni sezoni 2016, kot 3. slovenka na svetovni ženski teniški lestvici WTA jo je končala na 160. mestu, naskok na prvo stoterico prav tako začela v Avstraliji. Uspešen avstralski nastop bi jo lahko že prihodnji teden med Slovenkami izstrelil na vrh, tudi pred vodilno slovensko igralko Polono HERCOG, ki je ta teden zdrsnila na 148. mesto lestvice WTA. Prva Tamarina nasprotnica na turnirju z nagradnim skladom 60.000 $ bo 18-letna francoska kvalifikantka Tessah ANDRIANJAFITRIMO, 312. igralka lestvice WTA.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Paragvaju je nastopila Kristina NOVAK. 16-letna Kranjčanka, na mladinski svetovni teniški lestvici trenutno zaseda 346. mesto, je v kvalifikacijah dvakrat zmagala, odločilno srečanje za uvrstitev v glavni turnir pa je s 4-6 5-7 izgubila z leto dni mlajšo Američanko Cloe BECK, 297. mladinko sveta.

V Antalyi pa poleg Nastje Kolar nastopajo še trije Slovenci. Nik RAZBORŠEK bi v prvem krogu Futuresa moral igrati s Turkom Sarpom AGABIGUNOM, a je nastop odpovedal, Tom KOČEVAR DEŠMAN je nastope že začel z zmago 6-1 6-3 nad nad Ircem Petrom BOTHWELLOM, Polona REBERŠAK pa bo igrala z rusko kvalifikantko Anastasiyo KHRUSTALEVO.

V Nairobiju še enkrat na ITF turnirju 4. ranga nastopata Ema HORVAT in Nina MAVER. Ema je v prvem krogu s 6-4 5-7 6-3 premagala indijsko kvalifikantko Sanio SINGH, Nina je s 6-2 2-6 6-7(5) izgubila z Mialy RANAIVO iz Madagaskarja. V drugem krogu je izgubila tudi Horvatova. S 6-4 6-3 jo je izločila Kanadčanka Tiffany LAGARDE. TUKAJ.

NA OP ZALA 16 smo pri fantih dobili polfinaliste, pri dekletih finalistki

bm, 29.01.2017

Na OP do 16 let so na A in B turnirju v Ljubljani končani četrtfinalni obračuni. V A turnirju so se v polfinale uvrstili Gašper OBLAK in Lazar MILIČEVIĆ (Ltc) ter Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domža) in Tim TEKAVEC (MaxLj).

V B turnirju so polfinalisti Luka KRAJNIK (Tr-Kr), Aljaž KIRBIŠ (Radom), Nejc ŽUNIČ (Olimpija) in Tevž GOLOB (Tr-Kr).

Dekleta nastopajo v Kranju, zani pa sta finalistki. Za naslov se bosta borili članici domačega teniškega kluba Triglav Kranj Tara Katarina MILIĆ (na fotografiji) in Tjaša KLEVIŠAR. Milićevi je polfinalno srečanje brez boja predala 1. nosilka, klubska soigralka Alja BELINGER, Tjaša KLEVIŠAR je s 6-1 6-0 izločila Taro GORINŠEK (Ptuj). TUKAJ.

TK Koper uspešno zaključil Winter cup, zmage odšle v Slovenijo in Italijo

, 29.01.2017

V Tenis centru Bonifika se je končal 4. Winter Cup za vse starostne kategorije. Nastopolo je več kot 100 igralcev in igralk iz Slovenije in Italije. V soboto sta med deklicami in dečki v tenisu do 10 let zmagala Julija Bogatin (Koper) in Tit Božič (Šporn). V mini in midi tenisu je pri deklicah slavila Sara Pogorevc iz Slovenj Gradca, pri dečkih pa je bil v midi tenisu najboljši Oscar Gianolla iz Italije.

V nedeljo je v kategoriji do 11 let pri deklicah slavila Julija Bogatin (Koper), pri dečkih je bil v isti kategoriji najboljši Vuk Čolić iz Italije. V kategoriji do 13 let je pri deklicah zmagala Milica Bratovič (Top Ten), medtem ko je bil pri dečkih tudi v tej kategoriji najboljši Vid Čolić iz Italije. V kategoriji teniških šol sta slavili Daša Sedmak (Koper) in Ema Carbone (Italija).

Tekst in foto: A. Živin TUKAJ.

Dalila Jakupović v glavni WTA turnir v Taipeju, Blaž Kavčič po dobri predstavi poražen v Rennesu

bm, 29.01.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je odlično opravila s kvalifikacijami na WTA turnirju v Taipeju (250.000 $). Potem, ko je v prvem krogu s 6-1 7-6(5) premagala Kitajko Jia-Jing LU, je bila v drugem boljša še od ene Kitajke Chang LIU. Ta je doslej v kvalifikacijah WTA turnirjev brez uspeha nastopila že šestkrat, tako pa je ostalo tudi po sedmem nastopu. Jakupovićeva je bila prepričljivo boljša in je po nekaj več kot uri igre slavila s 6-2 6-1. Z dvema zmagama se je uvrstila v glavni žreb, kjer bo v torek igrala s 36-letno Italijanko Francesco SCHIAVONE, trenutno 100. igralko sveta.

V polfinalu ATP Challengerja v Rennesu pa smo spremljali še eno odlično predstavo Blaža KAVČIČA, a je kljub temu z nastopi končal. 19-letni Rus Andrey RUBLEV je še enkrat pokazal, da je ena vzhajajočih zvezd moškega tenisa. Z odličnim serviranjem in močnimi forhend winnerji je bil na koncu kljub manj osvojenim točkam srečnejši od Blaža, ki mu je zmanjkalo tudi malo sreče. Rus je po uri in pol igre slavil s 7-6(5) in 7-5. V prvem nizu sta oba igralca zanesljivo osvajala svoje servise, imela sicer dve oz. tri priložnosti za break, a so ostale neizkoriščene. V podaljšani igri je o zmagovalcu odločil en break Rubleva več. Blaž je namreč servis izgubil dvakrat, Rublev le enkrat. Drugi niz se je začel z hitrim breakom Rubleva, a je Blaž že v naslednji igri prednost izničil. V nadaljevanju sta igralca ponovno odlično servirala in pri izidu 5-5 je imel Blaž priložnost za break, a se je Rublev ubranil, naslednjo igro zanesljivo dobil in ponovno je bil na servisu Blaž. Pri izidu 30-30 je servis po njegovem mnenju zadel črto, a mu sodnik asa ni priznal, drugi servis je nato zletel v mrežo in Rublev si je priigral prvo meč žogo, ki jo je takoj pretvoril v zmago. V praktično popolnoma izenačenem srečanju v katerem so statistični podatki kazali celo na majhno Blaževo prenost sta imela igralca izkoristek 1. servisa 82 % - 81 % za Rubleva, izkoristek 2. servisa 40 % - 40%, Blaž si je priigral 7 priložnosti za break, Rublev le 4, a je Blaž izkoristil eno, Rublev pa dve. Tudi v seštevku osvojenih točk je bil Blaž boljši s 77-76, a srečanje kljub temu izgubil. V tolažbo mu je lahko dejstvo, da igra odlično in da se mu bo to slej kot prej obrestovalo.

Že v ponedeljek bo slovenska ekipa za Davisov pokal opravila prvi trening v Mariboru, kjer jih prihodnji konec tedna čaka obračun z Monakom. TUKAJ.

Na Winter cupu deklice osvojile končno 6. mesto, dečki končali na sedmem

bm, 29.01.2017

Začele so se letošnje kvalifikacije za nastop na zimskem evropskem ekipnem prvenstvu (Winter cup). Prvi so ta konec tedna nastopali dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Ekipa dečkov v postavi Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ je nastopila v Lipnici (Leibnitzu). Vodil jih je Marko POR. Slovenija je nastopala v skupini z reprezentancami Avstrije, Belgije, Bolgarije, Hrvaške, Nizozemske in Švice. Prvi nasprotnik Slovenije je bila Hrvaška, ki je zmagala s 3-0. Naši dečki za razvrstitev od 5. do 7. mesta igrali z Bolgarijo in izguibili z 1-2 ter z nastopi končali na 7. mestu

Deklice so v postavi Leontina STOJANOVIĆ, Ela Nala MILIĆ in Ana LANIŠEK odpotovale v avstrijski Neudorfl. Spremljal jih je Daniel ŠANTL (na fotografiji). Deklice so v skupini z ekipami Avstrije, Hrvaške, Velike Britanije, Portugalske, Romunije in Švice prvo tekmo igrale proti ekipi Romunije in izgubile z 0-3 ter tako kot fantje izpadle iz boja za napredovanje na finalni turnir. V razigravanju za uvrstitev od 5.do 7. mesta so z 2-1 premale ekipo Avstrije. V boju za končno 5. mesto so igrale z ekipo Velike Britanije in izgubile z 0-3 ter tekmovanje končale na 6. mestu.

Več o nastopih slovenskih mladinskih selekcij in rezultate naših ekip najdete TUKAJ.

Slovenija konec prihodnjega tedna v Mariboru z Monakom

bm, 29.01.2017

Od. 3. do 5. februarja se bo slovenska teniška reprezentanca v drugi Evro-afriški skupini Davisovega pokala pomerila z Monakom. Sogostitelj dvoboja bo Železničarski teniški klub Maribor, sicer že 14 let zapored najuspešnejši klub v Sloveniji.

V teniški dvorani na Taboru bodo slovenski teniški igralci favoriti, saj sta kapetanu Blažu TRUPEJU svoj prihod potrdila najboljša slovenska igralca Grega ŽEMLJA (150 ATP) in Blaž Kavčič (193). Poleg njiju sta v ekipi še 19-letni Sven LAH in prvič v karieri 26-letni Tilen ŽITNIK.

Monaška kneževina sicer gosti najboljše teniške igralce na turnirju ATP Wourld Tour Masters 1000, kjer se teniški igralci na peščeni podlagi borijo za nagradni sklad več kot 4 milijone evrov, a večjih uspehov igralci iz Monaka nimajo. Trenutno je najvišje na lestvici ATP Benjamin BALLERET na 760. mestu. 150 mest nižje sta Lucas CATARINA (922.) in Romain ARNEODO (934.). V lanski sezoni, ko je Slovenija izpadla iz prve Evro-afriške skupine, je Monako v drugi skupini premagal Egipt s 3:1 in v drugem krogu doma klonil proti Latviji, ki je igrala brez Ernestsa Gulbisa (149.).

V petek bosta na programu dve tekmi posameznikov, v soboto igra dvojic ter v nedeljo še preostala dvoboja posameznikov.

Vstop v dvorano ŽTK je prost, vsi tekmovalni dnevi se bodo začeli ob 15. uri.

Več o Davisovem pokalu preberite TUKAJ.

Na OP ZALA 16 v Ljubljani in Kranju odigrali uvodne dvoboje

bm, 28.01.2017

Na teniških igriščih v Kranju in Ljubljani so igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let odigrali tekme prvega in drugega kroga OP ZALA.

Deklete nastopajo v Kranju, znane pa so že četrtfinalistke. Tja so se uvrstile Alja BELINGER, Ana Zala VOLK, Tara Katarina MILIĆ, Noka JURIČ, Tara GORINŠEK, Lana STEFANOVIĆ, Tjaša KLEVIŠAR in Lina BOŽIČNIK .

Fantje na A in B turnirju, slednji je novost v letošnji zimski sezoni, nastopajo v Ljubljani. Odigrali so tekme prvega kroga. Od postavljenih igralcev je v uvodnem nastopu na A turnirju izgubil samo Tilen KOVAČ. S 7-5 6-1 ga je izločil Marko KOVAČEVIČ. Tudi v B turnirju so odigrali tekme prvega kroga, izpadli so trije nosilci. TUKAJ.

Blaž Kavčič po odlični igri v polfinale Rennesa, nasprotnik bo Rublev (live stream)

bm, 27.01.2017

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Rennesu (85.000 €) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je igral z leto dni starejšim, na lestvici ATP pa 53 mest višje uvrščenim Francozom Vicentom MILLOTOM. Spremljali smo odlično srečanje z dolgimi izmenjavami in relativno malo napakami obeh igralcev. V dveh urah in petdesetih minutah smo videli vsega šest breakov, po tri na vsaki strani, Blaževa pregovorno izjemna borbenost in nepostljivost pa mu je na koncu prinesla zmago z rezultatom 7-6(5) 3-6 7-5. Blaž potrjuje izjemno dobro pripravljenost na začetku sezone, v kateri je po finalu Bangkoka in 2. krogu kvalifikacij na OP Avstralije ponovno na pragu odličnega dosežka in napredovanja na lestvicvi ATP. Že uvrstitev v polfinale mu bo prinesla napredek za 23 mest, z zmago na turnirju pa bi ujel Grega ŽEMLJO, ki je trenutno okrog 150. mesta.

Seveda pa bo za to potrebno streti naslednji trd oreh, to je ruski mladenič, 10 let mlajši Andrey RUBLEV, ki je v drugem krogu izločil Grega ŽEMLJO.

Srečanje bo na sporedu v soboto ob 14.30 uri, v živo pa ga boste lahko spremljali TUKAJ.

Blaž Kavčič se bo za polfinale boril v tretjem nizu (live stream), Grega Žemlja izgubil z Rublevim

bm, 27.01.2017

Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta včeraj nastopila v drugem krogu ATP Challengerja v francoskem Rennesu. Blaž bo danes okrog 13.30 ure zaigral v četrtfinalu. Tekmo s Francozom MILLOTOM boste lahko spremljali v live streamu .

Blaž je svoj včerajšnji nastop opravil z odliko in 4. nosilca, 31-letnega Ukrajinca Sergiya STAKHOVSKYGA, ki trenutno zaseda 111. mesto na lestvici ATP premagal s 6-4 6-7(2) 7-6(4). V dve uri in štirideset minut trajajočem srečanju sta igralca zelo dobro servirala, skupaj le sedemkrat oddala servis od tega Rus štirikrat in Blaž trikrat. Slednji je dosegl 15, nasprotnik 13 asov. In prav servis je odločil srečanje, saj je pri izidu 5-4 v podaljšani igri tretjega niza Blaž kar dvakrat odvzel servis nasprotniku in s tem odločil srečanje v svojo korist. Danes tako tudi nastop Blaža spremljamo v live streamu. Njegov nasprotnik je domačin, 30-letni Vincent MILLOT, 140. igralec lestvice ATP. To je njuno prvo medsebojno srečanje. Prvi niz je s 7-6 dobil Kavčič, drugega s 6-3 Millot. O zmagovalcu odloča tretji niz.

Izjemno zanimiv dvoboj izkušenosti in mladosti pa je bilo večerno srečanje v katerem sta loparje prekrižala Grega ŽEMLJA in 19-letni Andrey RUBLEV, mlad ruski teniški up, ki je v uvodnem nastopu izločil TOP 100 igralca, 1. nosilca Jeremya CHARDYA . Rublev, leta 2014 je bil 1. mladinec sveta, je v dobri formi, saj se je na OP Avstralije uspešno prebil skozi kvalifikacije, nato pa izgubil v drugem krogu glavnega turnirja z Andyem MURRAYEM.

Izenačeno srečanje je zaznamovalo dobro serviranje obeh igralcev. V celotni tekmi, ki je trajala uro in pol smo videli vsega en break, ki je že v uvodni igri prvega niza uspel Rublevu. Ta nato prednosti ni več izpustil, o zmagovalcu pa je odločila podaljšana igra drugega niza. Tudi to je Žemlja začel slabo saj je izgubil tri začetne udarce in dovolil Rublevu, da mu je ušel na prednost 5-1. Mladi ruski igralec je v nadaljevanjnu slabše odserviral, a si vendarle priigral prednost 6-5, ki jo je Grega izničil. Pri 6-6 je serviral Žemlja a servis izgubil in Rublev je imel ponovno meč žogo. Tudi te ni izkoristil, izgubil prvi začetni udarec za izenačenje Žemlje na 7-7, nato pa z dobljenim servisom povedel z 8-7. Grega je serviral za obstanek v igri, a naredil neizsiljeno napako in s tem izgubil podaljšano igro s 7-9, s tem pa drugi niz in srečanje. TUKAJ.

S kvalifikacijskimi obračuni sta se začela OP ZALA 16 za fante in dekleta

bm, 26.01.2017

Ta konec tedna bo na domačih teniških igriščih potekalo OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let, ki šteje za pokal ZALA. Fantje bodo na A in B turnirju, slednji je novost v tej sezoni, ki omogoča nastop tudi nižje rangiranim igralcem, nastopili v Ljubljani, dekleta bodo igrala v Kranju. V A turnirju je prijavljenih 41 igralcev, v B turnirju 37. Na turnirju deklet je prijavljenih 35 igralk.

Pri dekletih je kot prva nosilka prijavljena 2. igralka lestvice TS Alja BELINGER, ki bo prihodnji teden zastopala Slovenijo na tekmovanju Winter cup, pri fantih je v A turnirju 1. nosilec Gašper OBLAK, 5. igralec lestvice TS, v B turnirju je najvišje rangiran igralec in s tem 1. nosilec Kristijan HORVAT. V petek so fantje in dekleta odigrali kvalifikacijske tekme, v sboto začnejo z glavnimi turnirji. TUKAJ.

Sheila Glavaš osvojila turnir dvojic v Širokem Brijegu

bm, 25.01.2017

Na mladinskem ITF turnrju 5. ranga v Širokem Brijegu je v četrtfinalu turnirja posameznic Milica BOJIĆ s 7-6(6) 6-4 premagala Sheilo GLAVAŠ.

Se je pa na zmagovalno stopničko Sheila povzpela v konkurenci dvojic. S soigralko iz Hrvaške Lauro MAŠIĆ sta v polfinalu s 6-0 7-6(3) premagali Zalo ULE in Ielyzaveto SKOROKHODOVO, v finalu pa sta bili s 4-6 7-6(3) 10-5 boljši od Srbkinje BABIĆ in Belorusinje KANAPATSKAYE.

Na ITF turnirju 4. ranga v Pragi je tekmo drugega kroga izgubila Anja GAL. S 6-3 6-1 jo je premagala Italijanka Federica ROSSI.

Na ITF turnirju 5. ranga v Izraelu jse je Živa FALKNER v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale. Nastopala je s soigralko iz Romunije Deniso GEORGHE. Polfinalno srečanje sta s 3-6 3-6 izgubili z ukrajinsko dvojico DIATLOVA/LYVEN. TUKAJ.

Sheila Glavaš četrtfinalistka v Širokem Brijegu, Anja Gal v drugi krog Prage, porazi Pie Lovrič, Tine Cvetkovič in Jana Vehovca

bm, 25.01.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu dobro igra 15-letna Primorka Sheila GLAVAŠ. Trenutno 842. mladinka sveta je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagala 1. nosilko turnirja, srbsko vrstnico Aleksandro STANKOVIĆ, ki je na lestvici ITF uvrščena 300 mest višje. V drugem krogu je pri fantih nastopil Jan VEHOVEC in z 2-6 3-6 izgubil s hrvaškim srečnim poražencem Stipanom MADŽAROM.

Na enako močnem ITF turnirju v Izraelu je v drugem krogu izpadla tudi Pia LOVRIČ. S 7-6(4) 6-4 jo je izločila 16-letna Grkinja Nikoleta ANTONIOU KARADEMITROU za katero je to drugi četrtfinale v karieri.

Na ITF turnirju 4. ranga v Pragi je bila v prvem krogu uspešna Anja GAL. S 7-6(4) 7-5 je premagala češko kvalifikantko Lauro BENESOVO. Tina CVETKOVIČ se je pomerila z rusko kvalifikantko Nino OLYANOVSKAYO in izgubila s 5-7 1-6. TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič v drugi krog Rennesa

bm, 25.01.2017

Zadnji preizkus forme pred nastopom na tekmi Davisovega pokala, ki bo prihodnji teden v Mariboru imata Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ na močnem ATP Challengerju v francoskem Rennesu (85.000 €+H). Gregu ŽEMLJI je bil žreb naklonjen in je v prvem krogu za nasprotnika dobil domačina, 18-letnega Evana FURNESSA, 987. igralca lestvice ATP. Francoz je bil leta 2016 na 36. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, na članskih ITF turnirjih pa je doslej zabeležil le en finale na turnirju serije Futures. Mladi Francoz se je Gregu zelo dobro upiral, a na koncu moral položiti orožje in izkušenemu Slovencu priznati premoč. Grega je po uri in pol izenačene igre slavil s 7-6(6) 6-4. Oba igralca sta dobro servirala, tako da je o zmagovalcu odločil samo en break, ki ga je v prvem nizu dosegel Grega. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 80-73 v korist našega igralca. Grega bo v drugem krogu igral z Rusom Andreyem RUBLEVIM, ki je izločil TOP 100 igralca, 1. nosilca Jeremya CHARDYA .

Nekoliko težji žreb je imel v uvodnem nastopu Blaž KAVČIČ, ki se je v prvem krogu pomeril z izkušenim, leto dni mlajšim, 28-letnim Estoncem Jurgenom ZOPPOM, 314. igralcem lestvice ATP. Zopp se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije. V dosedanjih dveh obračunih, ki segata v leto 2010, je bil uspešnejši Zopp, tokrat pa se mu je Blaž oddolžil za poraza in z zmago 4-6 6-1 6-4 napredoval v drugi krog. Srečanje je trajalo uro in štirideset minut, ob dobrem serviranju obeh igralcev pa smo videli samo štiri breake, od česar tri v Blaževo korist. Blaž je bil na koncu boljši za 7 točk (85-78), ob treh dvojnih napakah pa je zabil 8 asov. V drugem krogu ga čaka obračun s 4. nosilcem, 31-letnim Ukrajincem Sergiyem STAKHOVSKYM, ki trenutno zaseda 111. mesto na lestvici ATP. Žal bo tudi to srečanje, začelo se bo v četrtek okrog 12.30 ure, na igrišču, ki ni pokrito s kamero. TUKAJ.

V Antalyi konec nastopov tudi za Polono Reberšak

bm, 24.01.2017

Polona REBERŠAK je na ženskem ITF turnirju (15.000 $) v Antalyi nastope končala v drugem krogu. V prvem je po dveh urah in 13 minutah igre s 6-4 2-6 6-3 premagala 17-letno Kitajko Zhuoma NI MA, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. V drugem je igrala s 4. nosilko, 19-letno Romunko Gergiano Raluco SERBAN, 477. igralko lestvice WTA. Romunka, ki letos igra v dobri formi, osvojila je tudi tri ITF turnirje, je bila tokrat premočna nasprotnica in je Reberšakovo ugnala s 6-0 6-4.

Že v prvem krogu pa je nastope v Antalyi končal Nik RAZBORŠEK. Na moškem Futuresu z enakim nagradnim skladom ga je v prvem krogu s 6-2 6-3 po uri in trinajstih minutah igre premagal 5. nosilec, 20-letni Nizozemec Taloon GRIEKSPOOR, 348. igralec lestvice ATP. Nizozemec je bil za Nika usoden tudi v drugem krogu turnirja v Antalyi prejšnji teden. TUKAJ.

Pia Lovrič, Sheila Glavaš, Jan Vehovec in Nina Maver uspešni, Kristina Novak in Ema Horvat ne

bm, 24.01.2017

Pia LOVRIČ je tudi drugi ITF turnir 5. ranga v Izraelu začela z zmago. V prvem krogu je s 6-2 6-4 premagala domačinko Kristin YOUNES od katere je bila boljša tudi v četrtfinalu prvega turnirja v Izraelu prejšnji teden.

V prvem krogu je izgubila Živa FALKNER. S 6-4 6-1 jo je premagala Avstrijka Arabella KOLLER. V konkurenci dvojic so se vse tri naše igralke uvrstile v četrtfinale. Kalanova in Lovričeva sta s 6-3 7-6 premagali domačinki Tetruashvili in Barad Itzhaki, Falknerjeva je s soigralko iz Romunije Eleno GEORGHE s 6-1 6-0 odpravila Izraelki Ibeto in Naor.

Na ITF turnirju v Širokem Brijegu, drugem po vrsti, je turnir z zmago začela Sheila GLAVAŠ. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagala Hrvatico Katarino JELUŠIĆ. V prvem krogu je bil uspešen tudi Jan VEHOVEC. Srba Stefana ŽIVKOVIĆA, ki je nastopil s posebnim povabilom, je premagal s 3-6 6-2 6-3.

Še eno zmago je v Nairobiju dosegla Nina MAVER. V prvem krogu glavnega turnirja 4. ranga je s 6-0 6-0 premagala domačo povabljenko Alisso THAKKER, za katero je bil to premierni nastop na turnirjih ITF. Tudi Nina je prvič nastopila v glavnem turnbirju in dosegla prvo zmago. Na istem turnirju je uvodno srečanje izgubila Ema HORVAT. Njena nasprotnica,Angležinja Destinee MARTINS, je zmagala s 5 6-4.

Kristina NOVAK se je odpravila v Ekvador, kjer je nastopila na ITF turnirju 1. ranga. Že v prvem krogu pa je naletela na previsoko oviro. 15-letna Kanadčanka Alexandra VAGRAMOV, 257. mladinka sveta je bila boljša s 7-6(4) 3-6 6-4.

TUKAJ.

V Kranju so se pred odhodom na Winter cup predstavile mlade teniške selekcije

bm, 23.01.2017

Konec tedna so se v Kranju zbrali igralci in igralke v starostnih kategorijah 12, 14 in 16 let, ki so s strani koordinatorja mladinskih reprezentanc Marka PORA povabljeni v selekcije za nastop v kvalifikacijah letošnjih ekipnih zimskih evropskih prvenstev (Winter cups 2017).

Zbrala se je večina članov selekcij z izjemo nekaterih, ki so nastopali na mednarodnih turnirjih.

Igralci in igralke so opravili skupen trening in se seznanli s podrobnostmi glede odhoda in udeležbe na prvenstvih.

Pozdravil in nagovoril jih je tudi predsednik TS Marko UMBERGER.

Več fotografij iz predstavitve selekcij si lahko ogledate v fotogaleriji . Foto: VP/Sportida TUKAJ.

Kočevar Dešman poražen v uvodu Antalye, Klemen Nikolaš in Aljaž Radinski izgubila v kvalifikacijah Nusslocha

bm, 23.01.2017

Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je na Futuresu v Antalyi (15.000 $) nastopil prvič po oktobru 2016 je turnir končal že po odigranem prvem krogu. S 6-3 1-6 6-3 ga je premagal 33-letni Ukrajinec Vadim ALEKSEENKO, 713. igralec lestvice ATP. Srečanje je trajalo dve uri, oba igralca pa sta začetni udarec izgubila po štirikrat. Ukrajinec je bil v seštevku točk boljši s 78-69.

Na Futuresu v Nemčiji je v drugem krogu kvalifikacij izpadel Klemen NIKOLAŠ. S 6-2 1-6 6-4 ga je izločil 15. nosilec, 21- letni domačin Benjamin HASSAN. Neuspešen je bil tudi Aljaž RADINSKI. Tudi on je izgubil v drugem krogu kvalifikacij. S 7-5 6-1 ga je premagal 21-letni Nemec Alexander MANNAPOV. TUKAJ.

Nika Kozar in Maks Meh zmagovalca OP za članice in člane v Ljubljani

bm, 23.01.2017

V Ljubljani se je s finalnima obračunoma končalo odprto prvenstvo za člane in članice.

Med članicami je slavila 1. nosilka Nika KOZAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-3 6-1 premagala 2. nosilko Zalo DOVNIK (ŽtkMb).

Veliko bolj izenačen je bil dvoboj članov, kjer sta v finalu igrala 2. nosilec Tino KOVAČIČ (ŽtkMb) in 4. nosilec Maks MEH (ŠtkVe). V srečanju, ki je trajalo dve uri in dvajset minut je bil na koncu boljši Meh, ki je zmagal z rezultatom 3-6 6-3 6-3. Meh je v polfinalu v treh nizih izločil tudi 1. nosilca turnirja Jakoba Aljaža KAPLJO. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na odprtem prvenstvu Avstralije

bm, 23.01.2017

Na AO je konec slovenskih nastopov. Po Andreji KLEPAČje kot zasdnja slovenska predstavnica izgubila še Katarina SREBOTNIK.

Prva je z nastopi končala Klepačeva, ki je v nedeljo nastopila dvakrat. Najprej sta z Mario MARTINEZ SANCHEZ v konkurenci ženski dvojic igrali proti 12. nosilkama Čehinji Andrei HLAVACKOVI in Kitajki Shuai PENG in izgubili z 2-6 0-6. V drugi tekmi pa sta s soigralcem Treatom HUEYEM iz Filipinov v tesnem obračunu mešanih dvojic izgubila z nizozemsko/južnoafriško dvojico Michaella KRAJICEK in Raven KLAASEN. Slednja sta bila boljša s 6-7(8) 7-6(5) in 10-8.

Danes je nastopila še Katarina SREBOTNIK, ki je med ženskimi dvojicami s Saisai ZHENG igrala proti 1. nosilkama Francozinjama Kristini MLADENOVIC in nekdanji soigralki Caroline GARCIA. Nasprotnici sta bili boljši in sta zmagali z rezultatom 6-1 6-4. TUKAJ.

V Ljubljani se končuje OP za člane in članice, finalna obračuna v ponedeljek

bm, 22.01.2017

Na OP za člane in članice v Ljubljani so na vrsti zaključni obračuni. Pri članih je prvi finalist 4. nosilec Maks MEH (ŠtkVe). V polfinalu je s 3-6 7-6(5) 6-2 premagal 1. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJO (Radomlje). Za mesto drugega finalista se potegujeta nepostavljeni Mark MESARIČ (AsLit) in 2. nosilec Tino KOVAČIČ (Žtk Mb).

Pri članicah sta finalistki pričakovani. To sta 1. nosilka Nika KOZAR (Tr-Kr), ki se je morala potruditi za polfinalno zmago nad Nejo SOTOŠEK (Maja). Zmagala je s 7-6(3) 6-3. Bolj gladko je polfinalno nalogo opravila Zala DOVNIK (ŽtkMb), ki je s 6-3 6-1 premagala klubsko soigralko Noko JURIČ. TUKAJ.

V Kopru končan prvi del turnirja Winter cup 2017, konec tedna še Winter Cup 8-11 let, do 13 let in turnir teniških šol

bm, 22.01.2017

V Tenis centru Bonifika se je v organizaciji teniškega kluba Koper končal prvi del serije mednarodnih teniških turnirjev Winter Cup za vse starostne kategorije. V soboto je v kategoriji do 16 let pri fantih slavil Dan Slapnik Trošt (Maja), ki je v finalu premagal Roberta Korelca (Koper).

V kategoriji do 14 let je pri deklicah slavila Tina Komac (Koper), ki je bila v finalu boljša od Milice Bratič (Top-Ten).

V kategoriji do 12 let je pri deklicah zmagala Julija Bogatin (Koper), ki je v finalu premagala Romino Cossutto iz Italije.

Najboljši so bili nagrajeni z vabilom za glavni turnir na mednarodnih teniškihturnirjih do 12 in 14 let, ki bodo letos v Kopru.

V nedeljo so nastopili dečki v kategorijah do 12 in 14 let. V mlajši kategoriji je slavil Tancredi di Pretorio iz Italije, v starejši pa je bil najboljši Nejc Žunič iz Ljubljane, ki je za osvojeno prvo mesto prejel povabilo za mednarodni teniški turnir Junior Koper Open do 14 let, ki bo v začetku septembra na Bonifiki. V tolažilnem turnirju do 14 let je bil najboljši Dan Kolnik iz Vanganela, do 12 let pa Tim Strel iz Nove Gorice.

V soboto 28. januarja bodo na vrsti turnirji v mini, midi, tenisu do 10 let, predvidoma v nedeljo 29.januarja pa še turnirji do 11, 13 let in turnir teniških šol za osnovnošolsko in srednješolsko mladino.

Teniški klub Koper že sprejema prijave na tk.koper@siol.net ali na telefon 031-353-145.

Prijavite se lahko do četrtka, 26.januarja do 18 ure.

Tekst in foto: A. Živin TUKAJ.

Žemlja in Kavčič prihodnji teden v Franciji, Kočevar-Dešman, Razboršek in Reberšakova v Turčiji, Radinski in Nikolaš v Nemčiji

bm, 22.01.2017

Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ bosta prihodnji teden nastopila na ATP Challengerju z nagradnim skladom 85.000 € v fancoskerm Rennesu. To bo zadnja preizkušnja naših igralcev pred nastopom v Davisovem pokalu, ki ga bo Slovenija igrala z Monakom v začetku februarja v Mariboru. Žemlja se bo v prvem krogu pomeril z domačim povabljencem, 18-letnim Evanom FURNESSOM, leta 2016 36. mladincem sveta, na lestvici ATP pa uvrščenim na 987. mesto. Francoz je dosegel uspeh kariere na članskih turnirjih z uvrstitvijo v finale Futuresa oktobra lani. Kavčičev nasprotnik v prvem krogu bo kvalifikant.

V Antalyi bosta na Futuresu (15.000 $) zaigrala Nik RAZBORŠEK in Tom KOČEVAR DEŠMAN, na ženskem ITF turnirju pa bo nastopila Polona REBERŠAK.

Na Futuresu v nemškem Nusslochu (25.000 $) v kvalifikacijah nastopata Aljaž RADINSKI in Klemen NIKOLAŠ. Slednji je v prvem krogu s 6-4 1-6 6-1 premagal Nemca Philippa UHDEJA, Radinski je bil prost. TUKAJ.

Na mednarodnih ITF turnirjih z nastopi začeli mladinci in mladinke, Goršič izgubil v kvalifikacijh Futuresa v Hammametu

bm, 21.01.2017

Na drugem mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu je v prvem krogu kvalifikacij Maša PERICA s 6-3 6-3 premagala Italijanko Saro ZIODATO. Maruša PLANK je na istem turnirju po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in ob zaostanku z 0-3 v drugem srečanje predala Maltežanki Francesci CURMI. V drugi krog je že uvrščena Anja TRBEŽNIK, ki je bila v prvem krogu prosta. Pri fantih na nastop v prvem krogu kvalifikacij še čaka Matic ZAPLOTNIK, ki bo igral z domačinom Almirjem JOLDIĆEM.

Na turnirju 5. ranga v Izraelu je bila v prvem krogu kvalifikacij uspešna Eva KALAN. S 6-3 6-1 je premagala domačinko Shoval FANANI.

V Nairobiju bo v zadnjem krogu kvalifikacij na turnirju 4. ranga nastopila Nina MAVER.

Na moškem Futuresu v Hammametu (15.000 $) je v prvem krogu kvalifikacij izgubil David GORŠIČ. Pri izidu 3-6 0-3 je srečanje predal Portugalcu Goncalu FERREIRI. TUKAJ.

Na OP za člane in članice v Ljubljani znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 21.01.2017

V Ljubljani se na igriščih TK šport plus odvija odprto prvenstvo za člane in članice.

V obveh konkurencah so znani četrtfinalisti. Pri fantih sta v prvem krogu izpadla 6. nosilec Andrej ŠUŠTERŠIČ, z 1-6 7-5 6-1 ga je premagal povratnik po poškodbi Grega KOKALJ in 3. nosilec Jan LAH, od katerega je bil s 6-4 6-1 uspešnejši Mark MESARIČ. V drugem krogu je Kokalj, ki se nikakor ne more rešiti težav s poškodbami srečanje ponovno predal, tokrat klubskemu soigralcu iz Litije Tomu AŠIČU KOVAČU. Poleg njega so v četrtinalu še Jakob Aljaž KAPLJA, Matic SOTLER, Maks MEH, Mark SVOLJŠAK, Mark MESARIČ, Marko NOVAK in Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih je nastopilo samo 15 igralk. Izpadli sta 4. nosilka Izabela LUŽNIK, katero je s 7-5 6-4 premagala Noka JURIČ in 3. nosilka Žoel KASTELIC od katere je bila s 6-4 6-3 boljša Neja SOTOŠEK. Poleg zmagovalk so v četrtfinalu še Nika KOZAR, Mia KUKOVIČ, Lina BOŽIČNIK, Karolina SIROČIČ, Lara ŠPROSENJAK in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Ta konec tedna na OP v Ljubljani nastopajo člani in članice, dvanajstletniki na turnirjih RR

bm, 21.01.2017

Ta konec tedna bomo spremljali obračune članov in članic, ki nastopajo v Ljubljani ter obračune dvanajstletikov, ki na turnirjih RR igrajo v Ljubljani in Mariboru.

Člani so v petek odigrali kvalifikacije, danes začenjajo s tekmami glavnega turnirja. 1. nosilec OP je Jakob Aljaž KAPLJA, 21. igralec lestvice TS v članski konkurenci.

Med dekleti nastopa 15 igralk, prva nosilka turnirja je Nika KOZAR, 9. igralka lestvice TS.

Dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let na turnirjih RR nastopajo v Ljubljani in Mariboru. Pri dečkih bo nastopilo 80 igralcev, pri deklicah 48 igralk. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v tretji krog konkurence ženskih dvojic na Aus open, Katarina izpadla med mešanimi dvojicami

bm, 21.01.2017

Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ sta se na OP Avstralije s svojima soigralkama v konkurenci ženskih dvojic uvrstili v tretji krog tega tekmovanja.

Srebotnikova in Saisai ZHENG sta bili s 6-3 6-3 boljši od Američank Lauren DAVIS in Megan MOULTON-LEVY in na nasprotnici v tretjem krogu še čakata, Klepačeva in Maria MARTINEZ SANCHEZ pa sta s 7-6(9) 6-4 premagali Gabrielo DABROWSKI in Michaello KRAJICEK. Njuni nasprotnici v tretjem krogu bosta 12. nosilki Andrea HLAVACKOVA in Shuai PENG.

Z nastopi pa je že po uvodnem nastopu v konkurenci mešanih dvojic končala Katarina. Nastopila je s soigralcem Michaelom VENUSOM iz Nove Zelandije, od njiju pa sta bila s 6-4 6-7(5) 10-7 boljša Indijec Rohan BOPPANA in Kanadčanka Gabriela DOBROWSKA.

TUKAJ.

Pia Lovrič klonila v polfinalu, z Živo Falkner osvojili turnir dvojic v Izraelu

bm, 20.01.2017

Pia LOVRIČ in Živa FALKNER sta zmagovalki konkurence dvojic na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Izraelu. V finalu sta v treh nizih s 4-6 6-3 11-9 premagali Latvijki Darjo in Marijo SEMENISTAJA. Za obe naši igralki je to prvi osvojen ITF turnir dvojic v karieri.

Med posameznicami je Pia LOVRIČ v polfinalu izgubila z Darjo SEMENISTAJA s 6-3 2-6 1-6.

Za obema našima igralkama je izvrsten teden ter najboljša izida v karieri na turnirjih ITF, ki ju bosta poskušali nadgraditi prihodnji teden, ko bo na isti lokaciji še en ITF turnir, tudi ta 5. ranga. TUKAJ.

Pia Lovrič in Živa Falkner odlično igrata na ITF turnirju v Izraelu, na ostalih ITF turnirjih konec nastopov za naše igralke in igralce

bm, 19.01.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Izraelu odlično nastopata naši 14-letni igralki Pia LOVRIČ in Živa FALKNER. Za Pio LOVRIČ je to peti mednarodni mladinski ITF turnir, prvi izven Slovenije. Lovričeva v Izraelu igra odlično in se je s tremi zmagami uvrstila v polfinale. Vse tri njene dosedanje nasprotnice prihajajo iz Izraela. V četrtfinalu je bila Pia s 6-2 6-1 boljša od Kristin YOUNES. V polfinalu jo čaka dvoboj z vrstnico iz Latvije, 14-letno Darjo SEMENISTAJO.

Tudi za Falknerjevo, lani eno izmed treh Evropejk, ki so si delile 1. mesto na končni lestvici TE v njeni starostni kategoriji, je to 5. ITF turnir v karieri. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila dve leti starejša 1. nosilka turnirja, prav tako domačinka Noya OHANA. 490. mladinka sveta je bila boljša s 6-2 6-0.

Uspešni sta bili naši igralki tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale. V polfinalu sta s 7-5 7-6 premagali Izraelki Advo DABAH in Sivan RAIZMAN.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Širokem brijegu sta v četrtfinalu izpadla Sheila GLAVAŠ in Jan VEHOVEC. Glavaševo je s 7-6(4) 3-6 4-6 premagala 5. nosilka, Ukrajinka Ielizaveta SKOROKHODOVA, Vehovec je s 5-7 0-6 izgubil s 3. nosilcem, Portugalcem Tomasom ALMEIDO. V konkurenci dvojic je Zala ULE, ki je igrala v paru z Ukrajinko SKOROKHODOVO, izgubila polfinalno srečanje. Boljši sta bili Srbkinja DJAKOVIĆ in Poljakinja HEDRZAK, ki sta zmagali s 7-5 6-3.

Na ITF turnirju 1. ranga v Pragi je v četrtfinalu izgubila naša, s 130 mestom trenutno 2. mladinka na svetovni mladinski lestvici, Veronika ERJAVEC. S 6-4 1-6 6-0 jo je premagala 6. nosilka, 15-letna Rusnija Vlada KOVAL.
Na turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu je v tretjem krogu izgubila Tina CVETKOVIČ. 16-letno Radovljičanko je s 6-1 6-4 premagala leto dni mlajša Italijanka Federica ROSSI.

TUKAJ.

V Antalyi v drugem krogu poražena Nik Razboršek in Polona Reberšak

bm, 19.01.2017

Na Futuresu v Antalyi (15.000 $) se je Nik RAZBORŠEK uvrstil v drugi krog, kjer pa je z nastopi končal. V uvodnem srečanju je s 7-6(7) 6-2 premagal 21-letnega srbskega kvalifikanta Gorana MARKOVIĆA. Nik je v prvem nizu, potem ko je v podaljšani igrim že zaostajal s 3-6 ubranil 3 set žoge in tie-break dobil na 7. V drugem nizu je šlo lažje. Z dvema breakom v peti in sedmi igri je srečanje po uri in 47 minutah zanesljivo odločil v svojo korist. V drugem krogu je igral s 7. nosilcem, Nizozemcem Tallonom GRIEKSPOOROM in po uri in pol igre izgubil z 1-6 4-6.

V drugem krogu ženskega turnirja je izgubila tudi Polona REBERŠAK. Po zmagi v prvem, je v drugem morala premoč priznati 27-letni Ukrajinki Aloni FOMINI. Ta je bila boljša s 6-4 6-2. Srečanje je trajalo uro in enajst minut. TUKAJ.

Katarina Srebotnik z nekaj težavami čez prvo oviro na Aus open, v drugi krog po tesnem obračunu tudi Andreja Klepač

bm, 19.01.2017

Na OP Avstralije, kjer smo letos prvič po dolgem času brez predstavnikov in predstavnic v glavnem turnirju posameznikov, sta tako v igri le Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, ki nastopata v konkurenci dvojic.

Katarina SREBOTNIK tokrat igra s Kitajko Saisai ZHENG, s katero sta 13. nosilki turnirja ženskih dvojic. V prvem krogu sta bili njuni nasprotnici Američanki Christina McHALLE in Asia MUHAMMAD, Katarina in Saisai pa sta zmagali s 7-5 7-6(6), za zmago pa sta se morali močno potruditi. V drugem krogu bosta njuni naspreotniki prav tako Američanki Lauren DAVIS in Megan MOULTON-LEVY.

Nastopila je tudi Andreja KLEPAČ, ki igra s Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ. V prvem krogu sta se pomerili s sedmima nosilkama, Nemko Julijo GOERGES in Čehinjo Karolino PLISKOVO in po nekaj več kot dveh urah igre zmagali s 7-5 4-6 7-6(5).

Naši dekleti sta dobilas tudi nasprotnika v konkurenci mešanih dvojic. Katarina SREBOTNIK igra v paru z Novozelandcem Michaelom VENUSOM. Njuna nasprotnika v prvem krogu bosta Gabriela DABROWSKI in Rohan BOPANNA. Andreja KLEPAČ tudi tokrat nastopa s Treatom HUEYEM, v prvem korgu pa se bosta pomerila z Michaello KRAJICEK in Ravenom KLAASENOM. TUKAJ.

Za slovenskimi mladinci in mladinkami uspešen dan na ITF turnirjih

bm, 18.01.2017

Za našimi mladinci in mladinkami, ki nastopajo na turnirjih ITF je dokaj uspešen dan. Na turnirju 5. ranga v Izraelu sta se Živa FALKNER in Pia LOVRIČ uvrstili v četrtfinale. Falknerjeva je s 6-4 6-1 premagala Izraelko Advo DABH, Lovričeva je bila s 6-3 7-6(6) boljša od Izraelke Nicole KHIRIN. Naši igralki sta bili uspešni tudi v konkurenci dvojic. Z zmago 6-1 6-3 nad domačinkama Michal SARING in Neto TAMIR sta se uvrstili v polfinale.

Na turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu v Avstriji je Tina CVETKOVIČ v drugem krogu s 6-4 5-7 7-5 premagala Čehinjo Dagmar ZDRUBECKO in se uvrstila v osmino finala. Anja GAL je s 4-6 2-6 izgubila z Avstrijko Eleno GRIESSNER.

Na turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu se je Jan VEHOVEC uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je v dramatičnem srečanju s 3-6 7-6(3) 7-6(8) premagal Hrvata Stipana MADZARA. Uspešna je bila tudi Sheila GLAVAŠ, ki je v drugem krogu s 6-4 7-5 izločila 4. nosilko, Slovakinjo Katarino KUZMOVO in se prav tako uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je izgubila Maruša PLANK. s 6-2 6-0 jo je premagala 6. nosilka Milica BOJIĆ. TUKAJ.

V nadaljevanju ITF turnirjev uspešni Veronika Erjavec in Maruša Plank

bm, 18.01.2017

Na ITF turnirju 1. ranga v Pragi se je Veronika ERJAVEC uvrstila v tretji krog. V prvem je bila kot 12. nosilka prosta, v drugem pa je s 6-7(3) 6-4 7-6(6) premagala 17-letno Danko Olgo HELMI, 219. mladinko sveta. V tretjem krogu bo njena nasprotnica 6. nosilka, 15-letna Rusnija Vlada KOVAL (ITF 79).

Na ITF turnirju 4. ranga v Avstriji sta v drugem krogu med fanti izpadla Miha VELIČKI in Rok KOMAC, pri dekletih ni bila uspešna kvalifikantka Katja HRKAČ.

. V Širokem Brijegu je v drugo napredovala Maruša PLANK, ki je s 6-3 6-3 Rusinjo premagala Anno KHUDOLEY, izpadli sta Ema HORVAT in Anja TRBEŽNIK.

V konkurenci dvojic sta se v Avstriji Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI uvrstila v drugi krog, uspešni sta bili v uvodnem nastopu v konkurenci dvojic v Izraelu tudi Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. V Širokem Brijegu sta se v drugi krog uvrstili Shelila GLAVAŠ in Zala ULE, vsaka s svojo soigralko.

Na turnirju TE v čeških Milovicah sta v prvem krogu glavnega turnirja z nastopi končala Bor ARTNAK in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. Slednji je tekmo v drugem nizu predal, Artnak pa je izgubilo z 2. nosilcem. TUKAJ.

Še eno hitro slovo Grega Žemlje, Polona Reberšak z zmago odprla nastope v Antalyi

bm, 17.01.2017

Grega ŽEMLJA, ta teden je na 150. mestu lestvice ATP, se je iz Avstralije preselil v Nemčijo. Tu je kot 8. nosilec v prvem krogu ATP Challengerja z nagradnim skladom 43.000 €+H na trdi podlagi igral z domačinom Cedrikom-Marcelom STEBETOM, trenutno 446. igralcem lestvice ATP. Ta v glavnem turnirju nastopa z zaščitenim rankingom. Igralca sta se doslej pomerila trikrat, dvakrat je bil boljši Žemlja, enkrat in to v zadnjem obračunu leta 2016 pa v treh nizih Stebe.

Tudi tokrat je Žemlja ostal praznih rok, še tretjič zapored v letošnji sezoni, saj je Nemec po uri in devetnajstih minutah slavil s 6-2 7-5. V prvem nizu je našemu igralcu odvzel servis dvakrat iz 4 poskusov, v drugem še enkrat iz sedmih poskusov, kar je bilo dovolj za zmago. Grega je izgubil odločilno 12 igro drugega niza potem, ko je v deseti igri prav tako na svoj servis že zaostajal s 4-5 in 0-40, rešil tri zaključne žoge in se izvlekel, kar pa mu ni še enkrat uspelo v dvanajsti igri. Tudi tokrat je serviral za obstanek v srečanju, a servis gladko izgubil in s tem tudi tekmo. Odločilen je bil slabši drugi servis (le 37 % izkoristek) in preveč neprisiljenih napak.

Grega se sedaj seli na naslednji ATP Challenger v francoski Rennes, kjer je prijavljen tudi Blaž KAVČIČ, ki ta teden ne nastopa.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Polona REBERŠAK igrala z belgijsko kvalifikantko Antje RUBBRECHT in zmagala z rezultatom 7-5 6-3. V drugem krogu bo igrala z Ukrajinko Alono FOMINO. TUKAJ.

Na mednarodnih ITF turnirjih naše igralke in igralci delno uspešni

bm, 16.01.2017

Na mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjih so slovenski igralci in igralke nastopili s spremenljivo srečo in uspehom.

Na ženskem ITF turnirju v Stuttgartu (15.000 $) je Nina POTOČNIK v prvem krogu kvalifikacij s 4-6 1-6 izgubila s 23-letno domačinko Jil Noro ENGELMAN, 1141. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Pragi je v prvem krogu Nika RADIŠIČ, trenutno 181. mladinska sveta, morala priznati premoč 17-letni Rusinji Aleksandri KUZNETSOVI, 221. igralki mladinske svetovne teniške lestvice, ki je zmagala z rezultatom 7-5 6-3. Veronika ERJAVEC je bila kot 12. nosilka v prvem krogu prosta.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Oberpullendorfu je Miha VELIČKI, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, s 6-2 6-1 premagal Čeha Roberta STEINHAUSERJA. Rok KOMAC je bil s 6-2 6-2 boljši od Avstrijca Benedikta EMESZA, Borut ŠRAJ je s 3-6 6-4 1-6 izgubil z Italijanom Nikolo VIDALOM, kvalifikant Tin KRSTULOVIČ pa se je dobro upiral 2. nosilcu, Italijanu Federicu REBECCHINIJU, a tudi on izgubil s 7-6(4) 4-6 3-6. Med dekleti je v zadnjem krogu kvalifikacij Katja HRKAČ s 6-2 6-1 premagala Rusinjo Alexandro VASILYEVO, Metka KOMAC pa je s 3-6 0-6 izgubila z Nemko Sofio GOROVITS. Katja se bo v glavnem turnirju pridružila Anji GAL in Tini CVETKOVIČ.

Na ITF turnirju 5. ranga v Izraelu je Živa FALKNER v prvem krogu s 6-1 6-2 premagala domačo povabljenko Anat LAKUS, Pia LOVRIČ je bila s 7-5 6-2 boljša od domačinke Ilane TETRUASHVILI.

Na ITF turnirju v Širokem Brijegu je Jan VEHOVEC v prvem krogu s 6-2 6-0 premagal Rusa Nikito SKIBINSKYA, med dekleti pa je bila uspešna Sheila GLAVAŠ, ki je s 6-1 6-3 premagala Nizozemko Vanjo GUDELJ. Izgubila je Zala ULE. S 6-3 6-2 jo je premagala Belorusinja Vlada ZVEREVA.

Na turnirju TE do 14 let v čeških Milovicah se je Gal EMERŠIČ POTOČNIK skozi kvalifikacije uvrstil v glavni turnir, to pa ni uspelo Sebastianu DOMINKU. V glavnem turnirju bo nastopil še Bor ARTNAK.

Katja Hrkač (na fotografiji) je bila uspešna v kvalifikacijah. TUKAJ.

Zmagi na OP 18 z Urško Velec in Gašperjem Bezjakom v Maribor

bm, 16.01.2017

V Ljubljani se je končalo OP v starostni kategoriji do 18 let. Oba finalna obračuna sta bila ljubljansko-mariborska, obe zmagi pa sta odšli v Maribor.

Pri fantih 1. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) ni dovolil presenečenja, čeprav je po prvem nizu že kazalo nanj. Državni prvak do 16 let, sicer pa na turnirju do 18 let nepostavljeni Matic DIMIC (MaxLj) je prvi niz dobil z rezultatom 6-1, nato pa je vajeti v roke prevzel Mariborčan in naslednja dva niza odločil v svojo korist s 6-1 6-2. Bezjak, ki bo letos dopolnil 17 let, je osvojil prvi turnir v tej starostni kategoriji, potem ko je pred tem zelo dobro nastopal tudi v mlajših kategorijah. V letu 2016 je tako osvojil dve OP v kategoriji do 16 let.

Tudi pri dekletih je zmaga odšla v roke 1. nosilke Urške VELEC, ki prav tako kot BEZJAK prihaja iz TK Branik Maribor. Trenutno 5. igralka lestvice TS do 18 let, ki bo 18 let dopolnila letos, je bila v finalu s 6-3 6-2 boljša od nepostavljene, še ne 15-letne Tare Katarine MILIĆ (Tr-Kr). Za slednjo, na lestvici TS zaseda 76. mesto, je bil to eden prvih nastopov v tej starostni kategoriji in že ta ji je prinesel odlično uvrstitev. Na poti do finala je izločila tudi 2. nosilko Ajdo BUKOVEC. TUKAJ.

TK Koper v začetku leta 2017 organizira Winter cup - Odprto prvenstvo Kopra v tenisu za vse kategorije

bm, 16.01.2017

TK Koper obvešča, da bo v začetku leta 2017 organiziral Odprto prvenstvo Kopra v tenisu za vse kategorije - Winter Cup 2017.

Na zadnjem turnirju je nastopilo več kot 100 igralcev in igralk, podobno število pričakuje organizator tudi letos. Najboljši mladi igralci bodo prejeli vabila za mednarodne turnirje do 12 in 14 let, ki jih bo v letu 2017 organiziral TK Koper.

Podrobnosti si oglejte TUKAJ.

5. Luka Koper Winter cup 2018 - razpis

bm, 15.01.2017

Zadnji konec tedna v januarju in prvi konec tedna v februarju bo v Tenis centru Bonifika na sporedu 5. Luka Koper Winter Cup 2018 za vse starostne kategorije (enodnevni turnirji v mini, midi, tenisu do 10, tenisu do 11 let, 12 let,13 let, 14 let, 17 let, člani/ce,turnir teniških šol do 13 in nad 13 let).

Teniški klub Koper je za vse najboljše pripravil lepe nagrade, med drugim bo razdelil tudi povabila - wild carde na mednarodne teniške turnirje do 12 in 14 let, ki bodo v letu 2018 v Kopru.

Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ.

Gašper Bezjak, Matic Dimic, Urška Velec in Tara Katarina Milić v finalu OP 18

bm, 15.01.2017

V Ljubljani se končuje OP v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih se bosta za naslov pomerila 1. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) in nepostavljeni Matic DIMIC (MaxLj), sicer državni prvak do 16 let. Bezjak je bil v polfinalu s 6-1 2-6 6-4 boljši od Velenjčana Gašperja TOPČIČA, Dimic je s 6-1 3-6 6-4 izločil 3. nosilca, Litijana Toma AŠIČA KOVAČA.

Pri dekletih je po pričakovanjih prva finalistka 1. nosilka Urška VELEC (Br-Mb). V polfinalu je s 7-5 7-6(5) premagala Novogoričanko Aleo BUBEK, mesto druge finalistke pa si je priigrala nepostavljena Ljubljančanka Tara Katarina MILIĆ (Tr-Kr), ki je s 6-3 6-3 izločila 2. nosilko, klubsko soigralko Ajdo BUKOVEC.

Finalna obračuna bosta na sporedu v ponedeljek, ko bo ob 10. uri na Olimpiji finale fantov, ob 12. uri pa na Šport plusu finale deklet. TUKAJ.

Naši mladinci in mladinke na turnirjih v Izraelu, Avstriji, BiH in na Češkem, mladinska Fed cup ekipa na enodnevnih pripravah

bm, 15.01.2017

Prihodnji teden bodo naši mladi igralci in igralke nastopili na več mednarodnih mladinskih ITF turnirjih.

Na najmočnejšem, turnirju 1. ranga na Češkem bo v glavnem turnirju zaigrala Veronika ERJAVEC, na turnirju 4. ranga v Avstriji je bil v kvalifikacijah uspešenTin KRSTULOVIČ (na fotografiji), Aljaž FUGINA in Enej BERGHAUSsta izpadla po uvodnih nastopih, Miha VELIČKI pa v finalu kvalifikacij, a se je kot srečni poraženec tudi on uvrstil v glavni turnir. Tu bosta nastopila tudi Rok KOMAC in Borut ŠRAJ. Pri dekletih sta se v finale kvalifikacij uvrstili Metka KOMAC in Katja HRKAČ, v glavnem turnirju pa sta prijavljeni Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.

Na turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu je Matic ZAPLOTNIK izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij, v glavnem turnirju bo nastopil Jan VEHOVEC. Pri dekletih sta se v glavni turnir uvrtstili Maruša PLANK in Anja TRBEŽNIK, izpadli pa sta Maša PERICA in Noka JURIČ. V glavnem turnirju biodo nastopile še Zala ULE, Sheila GLAVAŠ in Ema HORVAT.

Na ITF turnirju 5. ranga v Izraelu je v kvalifikacijah nastopila Eva KALAN in izgubila finalno srečanje, v glavnem turnirju sta prijavljeni Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Naša mladinska Fed cup ekipa se je udeležila enodnevnih priprav. Sodelovale so Kaja JUVAN, Kristina NOVAK, Manca PISLAK, Saša KLANEČEK in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Najmlajši so tekmovali v Ljubljani in Litiji

bm, 14.01.2017

Dečki in deklice v starostni kategoriji od 8-11 let so konec tedna nastopali v Ljubljani in Litiji.

V Ljubljani je v mini in midi tenisu nastopilo 93 igralcev in igralk. Najboljši so bili:

MINI tenis dečki: Lan KONEČNIK (Sl.Gradec)

MINI tenis deklice: Ema KAPUS (Polzela)



MIDI tenis dečki: Lan KONEČNIK (Sl. Gradec)

MIDI tenis deklice: Ana STOJNEV (MaxLj).

V Litiji nastopajo dečki in deklice v tenisu do 10 in do 11 let. Na turnirju do 11 let je nastopilo 22 dečkov in 12 deklic. Med deklicami je slavila Lara FLERIN (Tr-Kr), med dečki je zmagal Luka VIDENOVIČ (Tr-Kr).

Na turnirju do 10 let je nastopilo 13 dečkov med katerimi je bil najboljši Žiga ŠEŠKO (AsLit). Med desetimi deklicami je slavila Ela PLOŠNIK (Br-Mb).

Foto: Tk AsLit TUKAJ.

Na OP 18 v Ljubljani znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 14.01.2017

Na OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let so odigrali tekme prvega in drugega kroga.

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile Urška VELEC, Lina BOŽIČNIK, Alea BUBEK, Mia KUKOVIČ, Kim ŽIŽEK, Katarina-Tara MILIĆ, Tjaša KLEVIŠAR in Ajda BUKOVEC.

Pri fantih so bili v uvodnih krogih uspešni Gašper BEZJAK, Nik JURJEVČIČ, Gašper TOPČIČ, Gašper OBLAK, Maks LUKMAN, Tom AŠIČ KOVAČ, Matic DIMIC in Lazar MILIČEVIĆ. Slednji je izločil 2. nosilca Vala VIDAKOVIČA.

Četrtfinalni in polfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo. TUKAJ.

Ta konec tedna na delu najmlajši ter igralci in igralke do 18 let

bm, 14.01.2017

Ta konec tedna spremljamo odprto prvenstvo do 18 let, ki poteka v Ljubljani ter nastope najmlajših v kategoriji 8-11 let. Ti bodo tzekmovali v Ljubljani in Litiji.

Na OP 18 so fantje v petek odigrali kvalifikacije, danes pa tako fantje kot dekleta začenjajo z glavnima turnirjema. Pri fantih na ljubljanski Olimpiji mesto 1. nosilca pripada Mariborčanu Gašperju BEZJAKU, pri dekletih, ki nastopajo na igriščih TK Jaki je prva nosilka Gašperjeva someščanka Urška VELEC.

Najmlajši bodo ta konec tedna mini in midi tenis igrali v Ljubljani, tenis do 10 in 11 let pa v Litiji.

V glavni turnir se je uvrstil tudi Nik Jurjevčič (na fotografiji) TUKAJ.

Veronika Erjavec izgubila finale ITF turnirja dvojic v slovaškem Senecu

bm, 14.01.2017

Na mladinskem ITF turniju 2. ranga v Senecu pri Bratislavi se je Veronika ERJAVEC v konkurenci dvojic uvrstila v finale. Med posameznicami je izgubila v prvem krogu, nato pa je združila moči z Ukrajinko Anno LAGUZA in v prvem krogu s 6-3 6-7(5) in 12-10 premagala Čehinji LAVICKOVO in Kanadčanko TAUSONOVO, v četrtfinalu pa s 6-4 6-0 Slovakinji CISOVSKO in KADLECKOVO.

Veronika in Anna sta bili uspešni tudi v polfinalu, kjer sta s 6-1 6-4 odpravili Litvanki Paulino BAKAITE in Gerdo ZYKUTE.

Finalno srečanje sta nato izgubili. S 6-3 6-2 sta ju premagali Rusinji Anastasia KHARITONOVA in Daria NAZARKINA. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik in Nika Strašek državna prvaka do 14 let

bm, 13.01.2017

V Mariboru se končuje državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Danes sta bila najprej na vrsti finalna obračuna v posamični konkurenci, sledijo še polfinalni in finalni obračuni v konkurenci dvojic.

Za veselje domačih ljubiteljev tenisa je z osvojitvijo naslova državnega prvaka poskrbel Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽTK Maribor). Prvenstvo je začel na poziciji 6. nosilca, do finala pa prišel gladko, brez izgubljenega niza. Tudi v finalu, kjer je s 6-3 6-4 premagal 4. igralca lestvice TS Aljaža JERANA (Radomlje) je potrdil, da je trenutno najboljši v tej starostni kategoriji, zato se lahko upravičeno nadeja povabila kapetana mladinskih reprezentanc za nastop v ekipi do 14 let na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu. Za Emeršiča Potočnika je to prvi naslov državnega prvaka v karieri, najbližje naslovu pa je bil doslej na zimskem državnem prvenstvu do 12 let leta 2015, ko je izgubil v finalu. Tudi Jeran je z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere, saj tako visoko na državnih prvenstvih doslej še ni bil. Najvišjo uvrstitev je dosegel v starostni kategoriji do 12 let, ko je bil leta 2015 četrtfinalist. Je pa z dobrimi predstavami na zadnjih turnirjih nakazal, da morajo nanj nasprotniki tudi v bodoče resno računati. To je bilo njuno peto medsebojno srečanje, še petič pa je bil uspešnejši Mariborčan, čeprav so bili njuni obračuni vedno tesni.

Pri deklicah sta v finalu obračunali 1. in 2. igralka lestvice TS do 14 let, Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. Obe sta članici TK Ptuj in nadaljujeta zmagovito pot, ki sta jo začeli že v starostni kategoriji do 12 let. Tokrat je bila s 6-2 6-4 boljša 2. nosilka Nika STRAŠEK in s tem napovedala klubski soigralki resen boj za 1. mesto lestvice TS. Za Niko je to drugi naslov v karieri, potem ko je bila leta 2015 zimska državna prvakinja že v starostni kategoriji do 12 let. Na svoj prvi naslov bo tako Taja morala še počakati, bil pa je to njen drugi poraz v finalih državnih prvenstev, prvega je doživela na DP do 12 let 2015 na Otočcu. Sicer pa je bil to njun šesti medsebojni obračun in četrta zmaga za Straškovo, ki gre očitno po stopinjah mame, nekdaj odlične teniške igralke Tine Vukasovič.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR. V finalu sta s 6-3 3-6 10-6 premagala Luna OBRULA in Jana DIMITRIJEVIČA (Celje).

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj na Ptuj odnesli Nika STRAŠEK in Taja LONČARIČ. Tudi pri deklicah je bil finalni obračun negovotov do zadnje odigrane žoge, Ptujčanki pa sta bili od Novogoričanke Taje ZUCCHIATI in še ene Ptujčanke Nine PLIBERŠEK boljši s 7-5 4-6 13-11. TUKAJ.

Na DP do 14 let pri deklicah prevlada Ptujčank, pri dečkih v finalu domači up

bm, 12.01.2017

Na DP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor so znani finalisti in finalistke. Če so prejšnji teden na DP do 12 let prevladovale igralke Olimpije, so v Mariboru pri deklicah v osrednji vlogi igralke TK Terme Ptuj. V polfinale so se namreč uvrstile kar tri, štrene jim je mešala le Ljubljančanka, 10-letna Ela Nala MILIĆ, državna prvakinja do 12 let. V klubskem polfinalnem obračunu je 1. nosilka Taja LONČARIČ s 6-4 6-3 premagala Nino PLIBERŠEK, v drugem polfinalu je bila 2. nosilka, prav tako Ptujčanka Nika STRAŠEK s 6-2 6-3 boljša od Milićeve.

Pri dečkih se bosta za naslov državnega prvaka borila domačin, 6. nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal 5. nosilca, Celjana Luna OBRULA. Lun je že v četrtfinalu z 1-6 6-3 6-3 premagal 1. nosilca Jona Lana ŠUNTARJA. Drugi finalist je 4. nosilec Aljaž JERAN (Radomlje). Ta je v polfinalu s 6-2 6-2 premagal 2. nosilca Jana DIMITRIJEVIČA (Celje).

Foto: Hribar TUKAJ.

V Melbournu smo ostali brez predstavnikov med posamezniki, poslovil se je tudi Blaž Kavčič

bm, 12.01.2017

V drugem krogu kvalifikacij v Melbournu smo spremljali zanimiv in izenačen dvoboj med Blažem KAVČIČEM in 38-letnim češkim veteranom Radekom STEPANEKOM, 1. nosilcem kvalifikacij in trenutno 102. igralcem sveta za katerega je to že 15. nastop na OP Avstralije. Doslej se mu je petkrat uspelo prebiti v tretji krog glavnega turnirja, leta 2012 pa je osvojil turnir dvojic. V prvem krogu se je precej namučil z Američanom Bangouro. Za zmago je potreboval tri nize.

Z Blažem sta se že pomerila in sicer prav na OP AUS, ko je leta 2014 Stepanek srečanje prvega kroga v četrtem nizu predal. Tokrat se mu je Čeh oddolžil in po 2 urah in 43 minutah zmagal z rezultatom 6-3 6-7(4) 8-6

V prvem nizu sta bila igralca zanesljiva pri začetnem udarcu, le eno priložnost za break si je ustvaril Stepanek in jo tudi izkoristil ter niz dobil s 6-3. V drugem nizu je Blaž z breakom povedel z 2-0, Stepanek ga je ujel, a ponovno izgubil servis v 6 igri in Blaž je imel z enim breakom prednost 5-2. Tudi to prednost je Stepanek izničil in igra je šla v tie-break, kjer je Blaž štirikrat odvzel servis Čehu in podaljšano igro dobil na 4. In še detaljl, ki se ne zgodi prav pogosti. Blaž je po prvi odigrani točki dobil opozorilo zaradi coachinga.

Pred začetkom tretjega niza je Kavčič prosil za pomoč fizioterapevta, niz pa začel z breakom in povedel z 2-0. Stepanek se je hitro vrnil, dobil tri igre zapored in imel ponovno prednost. Bil je bolj agresiven od Kavčiča in večkrat prihajal na mrežo, kjer je osvojil nekaj pomembnih točk. O zmagovalcu je odločila 14 igra tretjega niza v kateri je serviral Blaž, Stepaneku pa do zmage pomagal z dvema dvojnima napakama od skupno 10, kolikor jih je naredil na tekmi. Stepanek je na drugi strani ob osmih asin naredil kar 13 dvojnih napak. Ne glede na to sta igralca dokaj zanesljivo dobivala svoj servis. V srečanju je Stepanek v devetih poskusih servis Kavčiču odvzel petkrat, Blaž pa je izkoristil vse tri priložnosti za odvzem servisa, a na koncu je bilo to vendarle premalo. V seštevku točk je bil Stepanek boljši s 114-104, ob tem pa je naredil 43 neprisiljenih napak ter odigral 25 winerjev, od tega enajst na mreži. Blaž je napravil 34 neprisiljenih napak, skupaj pa zbral 13 winerjev.

TUKAJ.

Črn dan za naša dekleta v Avstraliji, Jakupovićeva in Majeričeva nista izkoristili ponujene priložnosti

bm, 12.01.2017

Dalila JAKUPOVIĆ, s 153. mestom druga Slovenka na lestvici WTA se, tako kot Majeričeva in Zidanškova, poslavlja od OP Avstralije že po prvem krogu. Prva ovira za našo igralko ni izgledala prav visoka, a je Jakupovićeva vseeno ni uspela preskočiti. Z nezanesljivo 22-letna Tunizijko Ons JABEUR, ki je trenutno na 174. mestu lestvice WTA v prvem nizu ni imela težkega dela saj zaradi številnih neprisiljenih napak nasprotnic nismo videli veliko dobrega tenisa. Tunizijka je v prvem in do polovice drugega niza le na trenutke prikazala igro, ki opravičuje njeno mesto na svetovni lestvici. Jakupovićeva je hitro povedla s 6-2 4-1. Ko smo že pričakovali hitro in gladko zmago pa se je ustavila, izgubila štiri igre zapored, ter pri izidu 4-5 zaprosila za pomoč fizioterapevta. Po prekinitvi smo videli tri breake in podaljšano igro drugega niza. V tej je nasprotnica zaigrala bolj odločno in zanesljivo ter si priigrala tretji niz. Jakupovićeva je v odločilnem nizu pri izidu 2-5 na svoj servis rešila tri zaključne žoge, nato pa izid poravnala na 5-5. Pri rezultatu 5-6 je servirala za obstanek v igri, a servis s tremi neprisiljenimi napakami izgubila brez osvojene točke in se tako poslavlja od Avstralije

Nasprotno sliko smo na začetku videli v srečanju Tadeje MAJERIČ. 21-letna avstralska levičarka Ellen PEREZ, 634. igralka lestvice WTA je tekmo zelo dobro začela, zanesljivo dobivala svoj začetni udarec, Majeričeva pa je na drugi strani slabše servirala in ob štirih dvojnih napravila tudi več neprisiljenih napak od nasprotnice ter niz izgubila s 3-6. V drugem nizu je igra Avstralke razpadla, zadela je le malo žog in zdaj ona niz ekspresno izgubila z 1-6. V tretjem nizu je Majeričeva povedla s 4-2 in 5-3 ter pri 5-4 servirala za zmago, a servis izgubila. Pri izidu 5-6 je nato servirala za obstanek v igri imela tri žoge za izenačenje, ki jih ni izkoristila, je pa drugo meč žogo izkoristila Avstralka in se zasluženo veselila zmage s 6-3 1-6 7-5.

Naše zadnje orožje je bila Tamara ZIDANŠEK, a tudi ona Avstralijo hitro zapušča. 22-letna Japonka Eri HOZUMI, 217. igralka sveta je bila boljša s 6-3 6-2. Pritisk prvega tako pomembnega nastopa je bil za Tamaro očitno prevelik, odražal pa se je v slabšem servisu in preveč neprisiljenih napakah. Tamara jih je ob 9 winnerjih napravila kar 37, nasprotnica le 19, odstotek izkoristka drugega servisa pri Tamari je bil 26 %, servis pa je izgubila osemkrat. Srečanje je trajalo 1 uro in 20 minut, nasprotnica pa je v skupnem seštevku osvojila 20 točk več. Nastop tako ostaja le pomembna nova izkušnja na poti med najboljše, priložnosti pa bodo letos še tri. TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila polfinale dvojic v Sydneyu

bm, 11.01.2017

Andreja KLEPAČ in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ sta se brez boja uvrstili v polfinale WTA turnirja v Sydneyu. Četrtfinalno srečanje sta jima Daria GAVRILOVA in Daria KASATKINA predali brez boja.

V polfinalu sta igrali s kvalifikantkama BABOS in Anastasio PAVLYUCHENKOVO, ki sta presenetljivo v dveh nizih izločili 2. nosilki Martino Hingis in Coco Vandeweghe. Madžarsko/ruska naveza je bila boljša tudi od slovensko/španske in je zmagala s 6-3 6-4.

Andrejo KLEPAČ in Katarino SREBOTNIK zdaj čaka nastop na OP Avstralije, kjer se glavni turnir začne prihodnji tedn. TUKAJ.

Na DP do 14 let v Mariboru pri dečkih in deklicah znani četrtfinalisti in četrtfinalistke, med njimi dve presenetljivi imeni

bm, 11.01.2017

Na državnem prvenstvu v Mariboru so dečki in deklice odigrali tekme drugega kroga. Pri dečkih presenetljivih izidov ni bilo in vseh sedem preostalih nosilcev po prvem krogu je napredovalo v četrtfinale. Tu se zdaj obetajo zanimivi obračuni, saj so igralci dokaj izenačeni, eno leto mlajši od ostalih Obrul, Artnak in Flander pa bodo poskušali presenetiti in najti mesto v reprezentanci do 14 let, kjer še čakamo na potnike za letošnji Winter cup. Četrtfinalisti so Lan Jon ŠUNTAR, Lun OBRUL, Bor ARTNAK, Gal POTOČNIK-EMERŠIČ, Tristan FLANDER, Aljaž JERAN, Sebastian DOMINKO, kot edini nepostavljeni igralec in Jan DIMITRIJEVIČ.

Izstopata pa dva presenetljiva izida pri deklicah. Državna prvakinja do 12 let 10-letna Ela Nala MILIĆ je odločena, da bo posegla v boj za najvišja mesta tudi med do tri leta starejšimi igralkami. V drugem krogu je tako s statusom igralke nižje kategorije, ki ji je sploh omogočil nastop na državnem prvenstvu do 14 let, premagala tri leta starejšo Novogoričanko, 3. nosilko in 3. igralko lestvice TS do 14 let, Majo ZUCCHIATI. V izenačenem obračunu je bila Milićeva boljša s 6-4 6-7(4) 6-2. Tudi njena četrtfinalna nasprotnica bo nepostavljena igralka. Hana BEČIROVIČ NOVAK je sicer stara 13 let, a je na lestvici TS uvrščena na 15. mesto, zato je njena zmaga nad leto dni mlajšo, poletno državno prvakinjo do 12 let, 7. nosilko Brino ŠULIN , vendarle presenetljiva. Dve nepostvaljeni igralki bosta tako odločali o eni izmed polfinalistk v spodnji polovici žreba. Ostale četrtfinalistke so pričakovane, težko delo je imela le domačinka Petja DRAME, ki je v dramatičnem dvoboju s 6-7(6) 6-4 7-6(5) premagala kvalifikantko, 33. igralko lestvice TS, Slovenjgrajčanko Manco LAMPRET. Brez težav so napredovale Taja LONČARIČ, Meta MARENK, Nina PLIBERŠEK, Marija Pia REBEC in Nika STRAŠEK.

Domači up za osvojitev naslova je Gal Emeršič Potočnik (na fotografiji) TUKAJ.

Na OP Avstralije nasprotnice dobila tudi dekleta, nastopila bodo danes ponoči

bm, 11.01.2017

Na OP Avstralije so opravili tudi kvalifikacijski žreb za dekleta. Naše igralke so za uvod dobile primerne nasprotnice, tako da se z dobrimi predstavami lahko nadejajo preboja v drugi krog.

Svoj krstni nastop na članskem turnirju za grand slam bo doživela 19-letna Tamara ZIDANŠEK, trenutno 160. igralka sveta. Tamara je sezono 2016 končala v velikem slogu z osvojitvijo in finalom ITF turnirja na trdi podlagi v Indiji. V prvem krogu bo njena nasprotnica 22-letna Japonka Eri HOZUMI, 217. igralka lestvice WTA. Njen najboljši dosežek sega v marec 2016, ko je osvojila ITF turnir v Canberri, kasneje pa se ni uspela na ITF turnirjih nikoli prebiti dlje kot do četrtfinala. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Tudi 25-letna Dalila JAKUPOVIĆ, s 153. mestom druga Slovenka na lestvici WTA še ni zaigrala v glavnem žrebu turnirja za grand slam. Prva ovira na poti do novega mejnika v njeni karieri bo 22-letna Tunizijka Ons JABEUR, trenutno na 174. mestu lestvice WTA. V Avstralijo prihaja s slabim izkupičkom v zadnjem delu pretekle sezone, ko je na enajstih turnirjih kar osemkrat izpadla v prvem krogu, še najboljši izid pa je dosegla prav na zadnjem turnirju, ko se je v Shenzhenu prebila skozi kvalifikacije WTA turnirja in izgubila v drugem krogu. Doslej je dvakrat nastopila v glavnem žrebu turnirjev za grand slam, a obakrat izgubila v uvodnem nastopu. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, v dosedanjih dveh na pesku je bila boljša Tunizijka.

Naša najbolj izkušena igralka, ki je enkrat že nastopila v glavnem turnirju za grand slam 26-letna Tadeja MAJERIČ, 207. igralka sveta je v zadnjem obdobju dobro igrala. V prvem krogu bo njena nasprotnica 21-letna avstralska levičarka Ellen PEREZ, 634. igralka lestvice WTA. V letu 2016 ni veliko nastopala, osvojila pa je en turnir z nagradnim skladom 10.000 $. Na OP AUS je v glavnem turnirju s povabilom nastopila leta 2016, a izpadla v prvem krogu. TUKAJ.

Na OP Avstralije Kavčič v drugi krog kvalifikacij, Žemlja izpadel

bm, 11.01.2017

Na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki se je s kvalifikacijami začelo danes, sta nastopila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

Blaž KAVČIČ je v prvi četrtini žreba in je v prvem krogu igral z Italijanom Matteom DONATIJEM. Italijan je bil v prvem nizu nenevaren nasprotnik in je po izgubljeni igri pri izidu 2-3 povsem popustil, tako da je Blaž brez težav niz dobil s 6-2. Pri izidu 2-5 je Donati zaradi bolečnin v hrbtu zahteval pomoč fizioterapevta, nato pa brez vidnejših zdravstvenih težav nadaljeval srečanje do izida 3-3 v drugem nizu, ko je bil ponovno pri začetnem udarcu. Pri izidu 15-40 je pri servisu ponovno začutil bolečino in srečanje predal.

Blažev nasprotnik v drugem krogu bo 38-letni češki veteran Radek STEPANEK, 1. nosilec turnirja in trenutno 102. igralec sveta za katerega je to že 15. nastop na OP Avstralije. Doslej se mu je petkrat uspelo prebiti v tretji krog glavnega turnirja, leta 2012 pa je osvojil turnir dvojic. V prvem krogu se je precej namučil z Američanom Bangouro. Za zmago je potreboval tri nize. Z Blažem sta se že pomerila in sicer prav na OP AUS, ko je leta 2014 Stepanek srečanje prvega kroga v četrtem nizu predal.

Grega ŽEMLJA je prvem krogu igral s 23-letnim Američanom Bjornom FRATANGELOM, 114. igralcem lestvice ATP in 6. nosilcem kvalifikacij. Italijan je bil v prvem nizu, ki ga je dobil s 6-4 bolj zanesljiv pri začetnem udarcu, pa tudi v igri, saj je naredil manj neprisiljenih napak kot Grega. Priigral si je šest priložnosti za break, od tega tri vezane v deveti igri, ko je že prvo tudi izkoristil. Na drugi strani Grega v prvem nizu ni prišel do priložnosti za odvzem servisa nasprotniku. V drugem nizu sta igralca dobro servirala, imela vsak po eno priložnost za break, ki pa je nista izkoristila in brez izgubvljenega začetnega udarca je šla igra v tie-break. Tega je Grega začel z dvojno napako, v nadaljevanju še dvakrat izgubil servis in na koncu tudi srečanje s 4-6 6-7(3). Za Žemljo je bilo usodno preveliko število neprisiljenih napak, ki jih ni mogel kompenzirati niti z odličnim prvim servisom in devetimi asi. TUKAJ.

Na DP do 14 let prvi krog tudi za deklicami

bm, 10.01.2017

Na državnem prvenstvu do 14 let v Mariboru so tekme prvega kroga glavnega turnirja odigrale tudi deklice. Nosilke so bile uspešne, še najbolj se je morala za zmago potruditi 6. nosilka Meta MARENK, ki je kvalifikantko Snježano STJEPANOVIĆ izločila s 3-6 7-5 6-3. Ostale postavljene igralke so nasprotnicam oddale le po nekaj iger. Odigrane so bile tudi tekme prvega kroga dvojic.

Državno prvenstvo se nadaljuje v sredo, ko bodo na sporedu tekme drugega kroga v posamični konkurenci in četrtfinalni obračuni dvojic. TUKAJ.

Veronika Erjavec poražena v uvodni tekmi na ITF turnirju v Bratislavi, Jan Kupčič na turnirju TE v Milovicah

bm, 10.01.2017

Veronika ERJAVEC, s 133. mestom druga Slovenka na svetovni mladinski teniški lestvici, vodilna Kaja JUVAN je pridobila še eno mesto in je ta teden 5. mladinka sveta, je v uvodu sezone nastopila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Bratislavi. Veroniki, ki ima v letošnji zadnji sezoni med mladinkami cilj zaigrati na mladinskih turnirjih za grand slam se nastop ni najbolje posrečil, tako da je morala premoč priznati še ne 15-letni domačinki Nini STANKOVSKI, ki je nastopila s posebnim povabilom. V tesnem obračunu je bila Slovakinja boljša s 7-6(4) 6-2.

Veronika je prijavljena tudi v konkurenci dvojic, kjer bo zaigrala z Ukrajinko Anno LAGUZA.

Jan KUPČIČ je nastopil na turnirju TE do 16 let v Milovicah na Češkem, kjer je v uvodnem nastopu izgubil z domačinom Kristianom KUBIKOM. Ta je zmagal z 1-6 6-2 6-2. TUKAJ.

Andreja Klepač v Sydneyu do zmage, poraz Katarine Srebotnik

bm, 09.01.2017

Na ženskem WTA turnirju v Sydneyu (776.000 $), zadnjo preizkušnjo pred odprtim prvenstvom Avstralije, ki se s kvalifikacijami začne v sredo, je v prvem krogu konkurence dvojic uspešno nastopila Andreja KLEPAČ. S soigralko iz Španije Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ sta s 6-2 6-2 presenetili 3. nosilki iz Kitajskega Tajpeha, Yung-Jan CHAN in Hao Ching CHAN. Se je pa že v prvem krogu poslovila naša najtrofejnejša igrlka v konkurenci dvojic Katarina SREBOTNIK. Tokrat sta nastopili v paru s Kitajko Saisai ZHENG in s 3-6 7-6(3) 7-10 izgubili z Nemko Anno Leno GROENEFELD in Čehinjo Kveto PESCHKE.

V kvalifikacijah ITF Futuresa v Hammametu je nastopil David GORŠIČ. Po zmagi v uvodnem nastopu je v finalu kvalifikacij z 2-6 3-6 izgubil s Špancem Rafaelom MORENOM-HIGUERASOM. TUKAJ.

V Mariboru dečki odigrali tekme prvega kroga na DP do 14 let, v torek prvič deklice

bm, 09.01.2017

V Mariboru se s tekmami prvega kroga glavnega turnirja posameznikov in prvega kroga turnirja dvojic v konkurencvi dečkov nadaljuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Nastopajo vsi najboljši, prvi krog pa je prinesel izpad 8. nosilca Tita ŠKERLAVAJA. S 6-2 6-0 ga je izločil domačin Sabastian DOMINKO. Ostali nosilci v prvem krogu niso imeli težav in so se brez izgubljenega niza uvrstili v drugi krog.

Prvenstvo se nadaljuje s prvim krogom dvojic, v torek pa bodo na sporedu obračuni prvega kroga deklet.

V drugi krog se je uvrstil tudi domači up Maj Premzl (na fotografiji). TUKAJ.

Ela Nala Milić in Matic Križnik zimska državna prvaka do 12 let

bm, 09.01.2017

V Ljubljani se je v organizaciji TK Šport plus končalo letošnje zimsko državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Popolno prevlado TK Olimpija v tej starostni kategoriji sta potdila oba državna prvaka, ki prihajata iz te sredine.

Pri deklicah je v klubskem finalnem obračunu slavila Ela Nala MILIĆ, ki je leto dni starejšo in vodilno igralko na lestvici do 12 let Leontino STOJANOVIĆ premagala z rezultatom 6-1 6-3. Miličeva je tako ubranila naslov zimske državne prvakinje, ki ga je osvojila tudi januarja 2016.

Pri dečkih je konkurenca po klubih precej bolj pisana kot pri deklicah, tudi tu pa je slavil član TK Olimpija Matic KRIŽNIK. V finalnem obračunu 1. in 2. igralca lestvice TS je potrdil mesto vodilnega igralca in s 6-0 6-2 premagal Jako GOLOBA (Triglav Kranj). Za Matica je to prvi naslov državnega prvaka, da ga bo težko spraviti iz prestola pa je nakazal že z dvema zmagama na finalnih turnirjih do 12 let v sezoni 2017.

V konkurenci dvojic sta državna prvaka Matic KRIŽNIK in Tim KUŠTER (Ol-Lj). V finalu sta s 6-2 6-0 premagala Jako GOLOBA in Jako TOMAŽINA(AsLit).

Med deklicami sta najboljši Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ. V finalu sta s 6-1 2-6 10-5 premagali Radomeljčanki Ano LANIŠEK in Mašo VIRIANT.

Organizator je za finaliste zagotovil povabilo na Dubrovnik Dud Bowl - mednarodno prvenstvo do 11 in 13 let, ki bo letos že četrtič potekalo med 26. 6. in 1. 7. 2017 v Dubrovniku. Na turnirju vsak igralec odigra vsaj štiri tekme v round robin skupini, nato se boji nadaljujejo v glavnem in tolažilnem delu turnirja. Več informacij na njihovi facebook strani Dubrovnik Dud Bowl ali na spletni strani TC Dubrovnik

Na fotografiji z leve: Jaka Golob, Matic Križnik, Ela Nala Milić in Leontina Stojanović.

Fotografije iz državnega prvenstva si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Alja Belinger in Matic Dimic zimska državna prvaka do 16 let

bm, 08.01.2017

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo do 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA 2017.

Ob udeležbi najboljših igralcev in igralk lestvice TS za fante in dekleta do 16 let sta slavila Matic DIMIC (MaxLj) in Alja BELINGER (Tr-Kr).

Prvega naslova v karieri se veseli Matic DIMIC, ki pred začetkom turnirja ni veljal za glavnega favorita, zato je njegova zaslužena zmaga manjše presenečenje. Četrti igralec lestvice TS je v finalu s 6-3 7-6(8) premagal prav tako presenetljivega finalista, 8. nosilca Blaža VIDOVIČA (Ptuj). To je bilo njuno šesto medsebojno srečanje in tretja, a najpomembnejša zmaga za Dimica.

Pri dekletih gre naslov v Kranj. V klubskem obračunu igralk Triglava je bila boljša Alja BELINGER, ki je v tesnem finalnem obračunu s 7-6(8) 7-6(5) premagala Tjašo KLEVIŠAR. To je bil njun deseti medsebojni obračun, Belingerja pa je vknjižila še šesto zmago, ki ji je prinesla prvi naslov državne prvakinje v karieri.

V konkurenci dvojic sta državna prvaka člana TK Ptuj Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK. V finalu sta s 6-1 6-3 premagala Gašperja OBLAKA (Ltc) in Tima TEKAVCA (MaxLj).

Pri dekletih sta naslov državnih prvakinj osvojili Maja MAKORIČ (N. Gorica) in Lana STEFANOVIĆ (ŠtkVe). V finalu sta s 5-7 6-4 10-4 premagali Tjašo KLEVIŠAR in Aleo BUBEK (N. Gorica).

Foto: Facebook TUKAJ.

Blaž Kavčič v finalu ATP Challengerja v Bangkoku izgubil s Tipsarevićem in napredoval na 192. mesto lestvice ATP

bm, 08.01.2017

Na ATP Challengerju v Bangkoku (50.000$+H) je Blaž KAVČIČ klonil v finalu. Še tretjič v medsebojnih srečanjih je bil boljši nekdaj 8., trenutno pa 144. igralec sveta, 32-letni Srb Janko TIPSAREVIĆ, ki je srečanje dobil s 6-3 7-6(1). Tipsarević je prvi niz dobil s 6-3, v drugem pa je bilo srečanje pri Blaževem vodstvu s 3-2 zaradi dežja prekinjeno. V nadaljevanju je Tipsarević z breakom povedel s 5-3 in serviral za zmago, a se je Blaž z re-breakom vrnil v igro in ta je šla v tie-break. Tu je bil Tipsarević prepričljivejši, Blaž je dobil samo en začetni udarec, napravil nekaj neprisiljenih napak in podaljšano igro izgubil z 1-7.

Finale mu je prineslo 55 ATP točk in 4200 $ denarne nagrade, na novi ATP lestvici pa se je ponovno zavihtel med najboljših 200 igralcev na svetu. Ta teden je na 192. mestu.

Blaž se sedaj seli v Melbourne, kjer bo sredi prihodnjega tedna, tako kot Grega Žemlja, nastopil v kvalifikacijah OP Avstralije. TUKAJ.

V Mariboru so končane kvalifikacije zimskega državnega prvenstva do 14 let, v ponedeljek začenjajo dečki glavni turnir

bm, 08.01.2017

V Mariboru se je na igriščih ŽTK s kvalifikacijskimi obračuni dečkov začelo državno prvenstvo do 14 let, zadnje iz serije zimskih državnih prvenstev. Nastopajo vsi najboljši na čelu s prvima igralcem in igralko lestvic TS do 14 let, Jonom Lanom ŠUNTARJEM in Tajo LONČARIČ.

Končali so se že kvalifikacijski obračuni. Pri dečkih so se v glavni turnir uvrstili Nejc ŠKORJANC, Jaša CVEK, Job JAPELJ, Žiga BRADAŠKA, Svit KOS, Jan ŠUŠTERIČ KOSEDNAR, Grega SEVŠEK in Franc Jakob KAVŠEK.

Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Ana LANIŠEK, Tina KOMAC, Žana KUKAVICA, Maša VIRIANT, Snježana STJEPANOVIĆ, Sara DOLENC, Eva MULLER UHAN in Manca LAMPRET.

V ponedeljek se z nastopi dečkov začenja glavni turnir. Deklice bodo nastopile v torek.

Pri deklicah je bila v kvalifikacijah uspešna Eva Muller Uhan (na fotografiji) TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist ATP Challengerja v Bangkoku (live stream)

bm, 08.01.2017

Blaž KAVČIČ nadaljuje zmagovito serijo v Bangkoku. V polfinalu je s 4-6 7-6(3) 6-2 premagal 7. nosilca, 21-letnega Nemca Maximiliana MARTERERJA, 176. igralca lestvice ATP. Oba igralca sta dobro servirala, a je bil na koncu s tremi breaki uspešnejši Blaž, ki je bil z 98-86 tudi boljši v seštevku osvojenih točk. Srečanje je trajalo dve uri in 6 minut, Kavčič pa si je priigral možnost za osvojitev 15. turnirja serije ATP Challenger v karieri in ubranitev naslova iz leta 2016, ko je prav v Bangkoku osvojil svoj edini turnir v sezoni.

V finalu se bo pomeril s Srbom, 32-letnim Jankom TIPSAREVIĆEM, s katerim ima še nekaj neporavnanih računov. V obeh dosedanjih srečanjih, odigranih leta 2011 je bil Tipsarević boljši, enkrat na travi in enkrat na trdi podlagi. Tipsarević je trenutno 144. igralec sveta a je bil leta 2012 že med najboljšo deseterico, na 8. mestu. Kasneje so tudi njega pestile poškodbe, sezona 2016 pa je bila dokaj neuspešna, saj je z izjemo enega osvojenega challengerja in predaje v polfinalu ATP turnirja v Shenzenu praviloma izgubljal v prvem ali drugem krogu, igral pa je z zaščitenim rankingom. Zdaj se, tako kot Blaž, poskuša vrniti med najboljše preko ATP Challengerjev.

Srečanje moti dež, lahko pa ga v live streamu spremljate TUKAJ.

Na DP ZALA 16 v Rogaški čakamo le še finalne obračune

bm, 07.01.2017

Na DP ZALA v starostni kategoriji do 16 let v Rogaški Slatini so pred nami le še zaključni obračuni fantov in deklet.

Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila 8. nosilec Blaž VIDOVIČ (Ptuj), ki je v četrtfinalu presenetil 1. nosilca Tina KRSTULOVIČA, v polfinalu pa bil s 7-6(5) 6-2 boljši še od 7. nosilca Boruta ŠRAJA (ŽtkMb). Tudi drugi finalist ni povsem pričakovan. Matic DIMIC (MaxLj) je bil postavljen na mesto 4. nosilca, v polfinalu pa je s 6-3 3-6 7-5 premagal Filipa Jeffa PLANINŠKA (Ptuj), ki je pred tem kot 6. nosilec izločil drugo postavljenega Tilna POTOČNIKA.

Tudi pri dekletih nosilkam ni šlo vse po načrtih. V finale sta se uvrstili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr), ki je v četrtfinalu izločila 1. nosilko Majo MAKORIČ, v polfinalu pa v tesnem obračunu s 6-4 6-4 še 3. postavljeno Evo KALAN (Maja). V spodnji polovici žreba se je v finale zanesljivo uvrstila 2. nosilka Alja BELINGER (Tr-Kr). Tudi ona pa se je morala za finalni nastop pošteno potruditi v srečanju s 4. nosilko Metko KOMAC. Belingerjeva je bila boljša s 7-5 7-5. TUKAJ.

Križnik Matic, Jaka Golob, Ela Nala Milić in Leontina Stojanović finalisti DP 12

bm, 07.01.2017

V Ljubljani smo dobili finaliste in finalistke državnega prvenstva za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Prvenstvo se je razpletlo v skladu s pričakovanji, v finalu sta tako pri dečkih kot pri deklicah prva nosilca. Pri dečkih se bosta za naslov državnega prvaka pomerila Matic KRIŽNIK (Olimpija) (na fotografiji), ki je v polfinalu s 6-3 6-4 premagal Janija RETLJA (Otočec) in Jaka GOLOB (Triglav Kranj), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od Iztoka Marka LUNDRA (Rafa).

Pri deklicah bomo spremljali klubski obračun igralk Olimpije Leontine STOJANOVIĆ in Ele Nale MILIĆ. Obe sta se zanesljivo uvrstili v finale, prva z zmago 6-3 6-4 proti Ani LANIŠEK (Radomlje), druga z zmago 6-4 6-0 proti Maši VIRIANT (Radomlje).

Finalna obračuna posameznikov in posameznic ter obračun dvojic pri dečkih bodo v nedeljo, finalni obračun deklic v konkurenci dvojic pa v ponedeljek.

Fotografije četrtfinalistov in četrtfinalistk si lahko ogledaste v fotogaleriji TUKAJ.

Blaž Kavčič v polfinalu ATP Challengerja v Bangkoku (live)

bm, 07.01.2017

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v Bangkoku uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-6(1) 6-1 premagal 20-letnega Čilenca Christiana GARINA. V srečanju, ki je trajalo 1 uro in 20 minut je Blaž ob visokem odstotku osvojenih točk na začetni udarec nasprotniku trikrat odvzel serrvis, sam ga je izgubil le enkrat. V osvojenih točkah je bil na koncu boljši s 70-52. V polfinalu bo igral s 7. nosilcem, 21-letnim Nemcem Maximilianom MARTERERJEM, 176. igralcem lestvice ATP, ki je v četrtfinalu izločil 3. nosilca, Romuna Mariusa COPILA. Mertererju bolj odgovarja peščena podlaga, na kateri je v preteklostii dosegal boljše rezultate. Na zadnji treh turnirjih v letu 2016 je na trdi podlagi in tepihu dvakrat nastope končal v drugem krogu, enkrat pa je bil četrtfinalist.

Kavčič, ki je po uspešnih pripravah na novo sezono optimistično odpotoval na azijsko-avstralsko turnejo dokazuje, da je bil optimizem upravičen, upamo le, da ga tokrat ne bodo ustavile poškodbe, ki so krojile njegovo pot v preteklih dveh letih. Dobra Kavčičeva forma zagotovo razveseljuje tudi kapetana slovenske reprezentance za Davisov pokal Blaža TRUPEJA, ki si februarski nastop brez najboljših dveh igralcev težko predstavlja. Zaenkrat sta udeležbo na februarskem srečanju z Monacom potrdila oba, tudi Grega ŽEMLJA, zato na teniškem klubu ŽTK Maribor in na Teniški zvezi Slovenije že pospešeno potekajo priprave na pomembno srečanje, ki bo predstavljalo začetek vrnitve v višjo skupino Davisovega pokala. Ljubitelji tenisa pa bodo lahko v Mariboru po dolgem času na delu videli našo moško izbrano teniško vrsto.

Blaževo srečanje z Martererjem lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Na DP 12 v Ljubljani drugi krog minil brez presenečenj

bm, 06.01.2017

V Ljubljani se z drugim krogom posamično nadaljuje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Drugi krog ni prinesel presenečenj, še eno zmago je vknjižil tudi najmlajši udeleženec četrtfinala Luka TALAN LOPATIČ, ki je tako edini nepostavljeni igralec med najboljšimi osmimi dečki. Četrfinalni pari so Matic KRIŽNIK - Luka TALAN LOPATIČ, Jani RETELJ, Tim KUŠTER, Iztok Mark LUNDER - Jan BUKOVEC in Jaka TOMAŽIN - Jaka GOLOB.

Tako kot pri dečkih bo tudi pri deklicah nastopila ena nepostavljena igralka. Mesto v četrtfinalu si je priigrala Špela SEDEJ. Četrtfinalni pari deklic so tako Leontina STOJANOVIČ - Špela SEDEJ, Ana LANIŠEK - Ivona AHČAN, Rina GROŠELJ - Maša VIRIANT in Eva UHAN MULLER - Ela Nala MILIĆ.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih v finale uvrstili Jaka GOLOB in Jaka TOMAŽIN ter Matic KRIŽNIK in Tim KUŠTER.

Pri deklicah so finalistke Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ ter Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT.

Ana Lanišek (na fotografiji) je ena izmed resnih kandidatk za naslov državne prvakinje

Nekaj fotografij današnjih četrtfinalnih obračunov si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Na DP ZALA do 16 let smo dobili četrtfinaliste in četrtfinalistke

bm, 06.01.2017

Na državnem prvenstvu do 12 in do 16 let so znani četrtfinalisti.

V Rogaški Slatini pri fantih presenečenj ni bilo saj so se v četrtfinale brez težav in oddanega niza uvrstili vsi postavljeni igralci. Četrtfinalni pari so Tin KRSTULOVIĆ - Blaž VIDOVIČ, Jan KUPČIČ - Borut ŠRAJ, Gašper OBLAK - Matic DIMIC in Filip Jeff PLANINŠEK - Tilen POTOČNIK.

Tudi pri dekletih so bile nosilke zanesljive. Edini niz je v drugem krogu Zoji ŠTRUKELJ oddala Tjaša KLEVIŠAR. Četrtfinalni pari pri dekletih so Maja MAKORIČ - Tjaša KLEVIŠAR, Eva KALAN - Zala ULE, Alea BUBEK - Metka KOMAC, Tara GORINŠEK - Alja BELINGER.

V konkurenci dvojic sta pri fantih polfinalna para Dimic/Potočnik - Planinšek/Vidovič in Šraj/Tomac - Oblak/Tekavec.

Pri dekletih sta polfinalna para Kalan/Štrukelj - Klevišar/Bubek in Makorič/Stefanovič - Komac/Ule.

Blaž Vidovič (na fotografiji) bo v četrtfinalu poskušal presenetiti Tilna Krstuloviča. TUKAJ.

Nika Radišič na mladinskem ITF turnirju v Beogradu nastope končala v polfinalu

bm, 06.01.2017

Naša, z 202. mestom tretja Slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici, 16-letna Nika RADIŠIČ je uspešno nastopila na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Beogradu, kjer je z nastopi končala v polfinalu.

V drugem krogu je kot 1. nosilka turnirja s 6-4 6-3 premagala 17-letno Italijanko Francescomario PANNARALE, 768. mladinko sveta in se uvrstila v četrtfinale, kjer je bila njena nasprotnica 15-letna domačinka Andjela SKROBONJA, 690. igralka mladinske svetovne teniške lestvice. Nika je bila uspešna in je zmagala z rezultatom 6-3 4-6 6-3.

V polfinalu je igrala s 15-letno Srbkinjo Mihaelo DJAKOVIĆ, 940. igralko lestvice ITF. Djakovićeva je slavila z rezultatom 6-4 6-2 in se prvič v karieri uvrstila v finale ITF turnirja, potem, ko je na zadnjih osmih turnirjih dosegla vsega tri zmage. Njena finalna nasprotnica bo mladi hrvaški up Noa KRZNARIĆ. TUKAJ.

Dalila Jakupović praznih rok na WTA turnirju v Hobartu

bm, 05.01.2017

Dalila JAKUPOVIĆ, ki se pripravlja na kvalifikacije OP Avstralije je na drugem turnirju avstralske turneje nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja (250.000 $) v Hobartu. V prvem krogu je igrala z Rusinjo Ekaterino ALEXANDROVO in po uri in štiridesetih minutah igre tesno izgubila z rezultatom 6-4 3-6 6-4. Zatajil je predvsem Dalilin drugi servis, saj je imela izkoristek le 29 % (12-41). Nasprotnica si je na ta račun ustvarila kar 15 priložnosti za odvzem servisa, šest pa jih je tudi izkoristila. Na drugi strani je Dalila od 7 poskusov nasprotnici servis odvzela petkrat. O zelo izenačenem srečanju priča tudi število osvojenih točk na tekmi. Rusnija je bila boljša za vsega dve točki (88-86). TUKAJ.

Deklice na DP 12 in dekleta na DP ZALA 16 so odigrala prvi krog turnirja posameznic

bm, 05.01.2017

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani so deklice odigrale tekme 1. kroga na državnem prvenstvu do 12 let. Tako kot pri dečkih so, z eno izjemo, vse nosilke gladko napredovale v drugi krog. Spodrsnilo je samo 7. nosilki Sari DOLENC, ki je morala premoč priznati Špeli SEDEJ. Ta je bila boljša s 3-6 6-3 6-2. Ostale postavljene igralke so skupaj oddale le osem iger.

Deklice danes igrajo še tekme prvega kroga konkurence dvojic.

Dekleta nastopajo v Rogaški Slatini. V prvem krogu je presenečenje pripravila kvalifikantka Nina PLIBERŠEK, ki je s 6-2 6-4 izločila Taro Katarino MILIĆ. Sicer pa so bile vse nosilke zelo prepričljivih in nasprotnicam niso oddale nobenega niza.

Tudi dekleta so odigrala tekme prvega kroga dvojic.

Državno prvenstvo se bo v petek nadaljevalo z drugim krogom posamezno in četrtfinalnimi ter polfinalnimi obračuni dvojic. TUKAJ.

Katarina Srebotnik ustavljena v polfinalu dvojic v Brisbanu, Andreja Klepač izpadla

bm, 05.01.2017

Katarina SREBOTNIK je po uspešnem nastopu v četrtfinalu WTA turnirja dvojic v Brisbanu, polfinalno srečanje izgubila. Z Američanko Abigail SPEARS sta po četrtfinalni zmagi s 6-1 7-6(5) nad Američankama Irino FALCONI in Shelby ROGERS v polfinalu igrali z drugima nosilkama, Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. Odlični Rusinji sta bili precej boljši in sta zmagali z rezultatom 6-1 6-3.

Ni pa bila v četrtfinalu uspešna Andreja KLEPAČ, ki nastopa v paru s Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ. S 7-6(7) 2-6 10-2 sta ju premagali Su-Wei HSIEH in Laura SIEGEMUND. TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinale Bangkoka

bm, 05.01.2017

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v četrtfinale ATP Challengerja v Bangkoku.

V prvem krogu se je pomeril s 25-letnim Belgijcem Yannikom REUTERJEM in brez težav zmagal s 6-1 6-2.

V drugem krogu je igral s starim znancem, 30-letnim Izraelcem Amirjem WEINTRAUBOM, 231. igralcem lestvice ATP. Ta je moral še tretjič v štirih medsebojnih srečanjih zapustiti igrišče sklonjene glave. Kavčič je sicer srečanje slabo začel in že v drugi igri izgubil svoj začetni udarec ter hitro zaostal z 0-3, a se je v nadaljevanju pobral, pri izidu 1-3 rešil dve break žogi, v nadaljevanju prišel do re-breaka in izid izenačil na 3-3. Igral je vse bolj zanesljivo, v deveti igri še enkrat odvzel servis nasprotniku in prvi niz dobil s 6-3. V drugem nizu je oddal le še eno igro in po uri in devetih minutah slavil s 6-4 6-1.

V četrtfinalu se bo pomeril z 20-letnim Čilencem Christianom GARINOM. TUKAJ.

Nika Radišič uspešna v Beogradu, Jan Vehovec v uvodnem nastopu poražen

bm, 04.01.2017

Na prvih mladinskih teniških lestvicah v letu 2017 med najboljšimi 500 igralkami ponovno najdemo kar sedem Slovenk. Najvišje ostaja Kaja JUVAN na 6. mestu, ostale igralke pa so na novi lestvici zaradi odhoda igralk letnik 1998 med članice občutno napredovale. Veronika ERJAVEC je na 133. mestu, Nika RADIŠIČ je na 202. mestu, Nika ZUPANČIČ na 291. mestu, Kristina NOVAK na 341. mestu, Anja GAL na 452. mestu in Tina CVETKOVIČ na 490. mestu.

Pri fantih tudi letos ne kaže tako dobro, najvišje in edini med prvimi 500 mladinci sveta je na 378. mestu Luka MIKLAVČIČ. Med prvimi 1000 igralci sta le še Anže ARH na 688. mestu in Jan VEHOVEC na 848. mestu.

Nastope na mednarodnih mladinskih ITF turnirjih letos začenjata na turnirju 4. ranga v Beogradu Nika RADIŠIČ in Jan VEHOVEC.

Nika je prva nosilka turnirja deklet in je v prvem krogu igrala z domačo kvalifikantko Jovano BABIĆ. Bila je uspešna in je zmagala z rezultatom 6-4 6-2. V drugem krogu bo igrala z Italijanko Francescomario PANNARALE.

Jan ni bil med nosilci, v prvem krogu pa je igral s 7. nosilcem, Romunom Mateiem Adrianom GEORGESCUJEM in izgubil z rezultatom 3-6 1-6. Čaka ga še nastop v konkurenci dvojic, kjer igra z Avstrijcem Markom VUJICEM. TUKAJ.

Z nastopi fantov in dečkov sta se začela glavna turnirja DP do 16 in 12 let

bm, 04.01.2017

V Rogaški Slatini se ta teden za naslove državnih prvakov na državnem prvenstvu ZALA 16 merijo fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Tako med fanti kot med dekleti nastopajo vsi najboljši iz lestvice TS do 16 let, kar daje državnemu prvenstvu pravo težo. Pri dekletih mesto prve nosilke zaseda Maja MAKORIČ (N. Gorica), pri fantih to mesto pripada Tinu KRSTULOVIČU (Štk Velenje).

Tudi v najmlajši kategoriji v kateri se dečki in deklice že borijo za točke slovenske teniške lestvice, do 12 let, bodo na igriščih TK Šport Plus v Ljubljani nastopili vsi najboljši. Pri deklicah je 1. nosilka Leotnina STOJANOVIČ (Ol-Lj), pri dečkih njen klubski soigralec Matic KRIŽNIK. Danes so tekme prvega kroga odigrali dečki in fantje. V Rogaški Slatini pri fantih presenečenj ni bilo, vsi nosilci z izjemo enega, ki je moral odigrati tri nize so se sprehodili v drugi krog. Prve bolj zanimnive obračune tako pričakujemo v petek, ko bodo na sporedu tekme drugega kroga.

Pri dečkih do 12 let je edino presenečenje pripravil še ne 10-letni Luka TALAN LOPATIČ, ki je z 2-6 6-4 6-2 izločil 7. nosilca Borisa BARJAKTAREVIČA. Ostali postavljeni igralci so nasprotnikom oddali največ po tri igre.

V četrtek bodo tekme prvega kroga odigrale deklice do 12 in dekleta do 16 let.

Zanesljiv je bil tudi 1. nosilec Matic Križnik (na fotografiji) TUKAJ.

Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sezono 2017 začeli z zmagama

bm, 04.01.2017

Andreja KLEPAČ in Katarina SREBOTNIK sta v leto 2017 s svojima soigralkama vstopili z zmagama na WTA turnirju dvojic v Brisbanu (1.000.000 $).

30-letna Klepačeva se je za sodelovanje dogovorila s 34-letno Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ, trenutno 42. igralko na lestvici dvojic, leta 2010 pa že 4. igralko sveta v tej konkurenci. Andreja je trenutno na 29. mestu lestvice dvojic, najvišje pa je bila novembra lani, ko je bila na 23. mestu.

Klepačeva in Martinezova na turnirju zasedata mesto 4. nosilk, v prvem krogu pa sta prikazali odlično igro in s 6-3 6-1 premagali izkušeni igralki dvojic Čehinjo Kveto PESCHKE in Nemko Anno Leno GROENEFELD. V drugem krogu bosta igrali z Su-Wei HSIEH in Lauro SIEGEMUND.

Tudi 35-letna Katarina SREBOTNIK novo sezono začenja z novo soigralko. Na prvem turnirju je to izkušena 35-letna Američanka Abigail SPEARS, trenutno 21. igralka lestvice dvojic, najvišje pa je bila na 10. mestu pred dvema letoma. Katarina na lestvici dvojic trenutno zaseda 27. mesto, leta 2011 pa je bila prva igralka sveta v tej konkurenci. Na turnirju v Brisbanu jima pripada mesto 3. nosilk, v prvem krogu pa sta v teniškem trillerju s 6-7(5) 6-2 in 19-17, po uri in tričetrt igre premagali domača upa Ashleigh BARTY in Casey DELLACQUA. V drugem krogu bosta igrali z ameriškima kvalifikantkama Irino FALCONI in Shelby ROGERS. TUKAJ.

Blaž Kavčič zanesljivo v drugi krog Bangkoka, Grega Žemlja v Avstraliji začel s porazom

bm, 03.01.2017

Blaž KAVČIČ je z zmago odprl novo tenmiško sezono. V prvem krogu ATP Challengerja v Bangkoku se je pomeril s 25-letnim Belgijcem Yannikom REUTERJEM in brez težav zmagal s 6-1 6-2. Srečanje je trajalo uro in pet minut, Blaž pa je izkoristil vseh šest ponujenih priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, medtem, ko je sam servis izgubil enkrat. V drugem krogu bo igral s 30-letnim Izraelcem Amirjem WEINTRAUBOM, 231. igralcem lestvice ATP, katerega je lani dvakrat premagal na trdi podlagi, tudi v Bangkoku.

Grega ŽEMLJA je nastope v Avstraliji začel s porazom. Na ATP Challengerju v Happy Valleyu z nagradnim skladom 75.000 $ je v prvem krogu igral z dvanajst let mlajšim Američanom Michaelom MMOHOM, 197. igralcem lestvice ATP in po dobri uri igre izgubil z 2-6 4-6. Kljub temu da je imel Žemlja le 40 % (10-25) izkoristek drugega servisa, si je nasprotnik priigral le pet break žog, a je bil zelo učinkovit, saj je kar tri izkoristil in Žemlji odvzel servis dvakrat v prvem in enkrat v drugem nizu. Na drugi strani si je Grega priigral tri break priložnosti, a ni izkoristil nobene.

Nastopil je tudi v konkurenci dvojic, a tudi tu neuspešno. Z Nemcem Petrom GOJOWCZYKOM sta s 6-7(7) 1-6 izgubila z domačinoma Stevenom De WARDOM in Marcom POLMANSOM.

Grega se zdaj seli v Melbourne, kjer se prihodnji teden začenjajo kavlifikacije OP Avstralije.

TUKAJ.

S kvalifikacijami sta se začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let

bm, 02.01.2017

Leto 2016 so s turnirjema zaključili igralci in igralke v starostni kategoriji do 12 in do 16 let in prav ti so odprli turnirje tudi v letu 2017. V ponedeljek so se s kvalifikacijami začeli zimski državni prvenstvi do 12 in do 16 let. Šestnajstletniki nastopajo v ERogaški Slkatini, mlajši igrajo v Ljubljani. Prvi so nastopili dečki in fantje, v torek pa so kvalifikacije odigrale še deklice in dekleta. Na obeh državnih prvenstvih so prijavljeni vsi najboljši, žreb kvalifikacij pa je v obeh kategorijah omejen na 32.

Pri dečkih so se v glavni turnir uvrstili Lukas MARJANOVIČ, Miha BAJŽELJ, Nikolas CAR, Marko RETELJ, Ažbe JARC, Blaž ŽELEZEN, Martin TOPIČ in Brin FRELIH-KOZINC.

Pri fantih so si nastop v glavnem žrebu priigrali Maks LUKMAN, Dan TROŠT SLAPNIK, Miha VETRIH, Marko KOVAČEVIČ, Tristan Lukas NICKELJ KOŽELJ, Aljaž JERAN (na fotografiji), Max KLEP in Miha KASTELEC.

Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Kiara ŠOLAJA, Zala KACJAN, Lija MUMLEK, Neža ROGL, Lara FLERIN, Julija BOGATIN, Zoja LACKOVIČ in Lucija FIRM.

S kvalifikacijami so končala tudi dekleta, kvalifikantke pa so Nina PLIBERŠEK, Maja ZICCHIATI, Lucija ULČAKAR, Teja-Ana TABOR, Sara LISJAK, Eva ČOKOLIČ, Meta MARENK in Urška UHELJ-FRELIH. TUKAJ.

Mona Barthel premočna za Dalilo Jakupović v Aucklandu

bm, 02.01.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je na WTA turnirju v Aucklandu sezono 2017 odprla z dvema zmagama, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev v glavni turnir.

Potem, ko je v drugem krogu kvalifikacij 250.000 $ vrednega turnirja s 6-4 6-2 premagala 29-letno Japonko Shuko AOYAMA, 224. igralko lestvice WTA, je v finalu kvalifikacij morala premoč priznati na lestvici WTA 2 mesti nižje uvrščeni Nemki, 26-letni Moni BARTHEL. Ta je bila boljša s 6-2 6-1.

TUKAJ.

Teniško sezono 2017 z zmagama odprla Dalila Jakupović

bm, 01.01.2017

S prvimi obračuni v novozelandskem Oaklandu se je začela ženska teniška sezona 2017. Od Slovenk na prvem turnirju novega leta nastopa samo Dalila JAKUPOVIĆ in če se dan po jutru pozna bo letošnja sezona uspešna. Dalila je leto začela z dvema kvalifikacijskima zmagama in le še ena jo loči od uvrstitve v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja (250.000 $) je s 6-3 6-7(4) in 6-3 premagala Kanadčanko, 21-letno Erin ROUTLIFFE. V drugem krogu je igrala z 29-letno Japonko Shuko AOYAMA, 224. igralko lestvice WTA, ki pa se ne more pohvaliti z dobro formo saj je na zadnjih štirih turnirjih izpadla v prvem krogu. Tudi tokrat ji ni šlo nič bolje, saj se naši igralki ni mogla resneje upirati. Jakupovićeva je slavila s 6-4 6-2. V finalu kvalifikacij bo igrala z dve mesti nižje uvrščeno igralko na lestvici WTA, 26-letno Nemko Mono BARTHEL.

Nasprotnike sta že dobila tudi Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

Žemlja bo na ATP Challengerju v Happy Valleyu v prvem krogu igral z Američanom, 18-letnim Michaelom MMOHOM, 197. igralcem lestvice ATP, ki prihaja v Avstralijo z izidom 8-2 v zadnjih desetih srečanjih.

Kavčiča čaka v prvem krogu challengerja v Bangkoku na lestvici ATP 10 mest višje uvrščen igralec, 25-letni Belgijec Yannik REUTER, tudi on s solidnim izkupičkom zadnjih turnirjev, ko je dosegel 8 zmag in tri poraze, ob čemer je bil oktobra finalist močnega challengerja v francoskem Brestu.

Oba bosta prvič nastopila v torek. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.