Nika Radišič uspešna v Beogradu, Jan Vehovec v uvodnem nastopu poražen

Na prvih mladinskih teniških lestvicah v letu 2017 med najboljšimi 500 igralkami ponovno najdemo kar sedem Slovenk. Najvišje ostaja Kaja JUVAN na 6. mestu, ostale igralke pa so na novi lestvici zaradi odhoda igralk letnik 1998 med članice občutno napredovale. Veronika ERJAVEC je na 133. mestu, Nika RADIŠIČ je na 202. mestu, Nika ZUPANČIČ na 291. mestu, Kristina NOVAK na 341. mestu, Anja GAL na 452. mestu in Tina CVETKOVIČ na 490. mestu.

Pri fantih tudi letos ne kaže tako dobro, najvišje in edini med prvimi 500 mladinci sveta je na 378. mestu Luka MIKLAVČIČ. Med prvimi 1000 igralci sta le še Anže ARH na 688. mestu in Jan VEHOVEC na 848. mestu.

Nastope na mednarodnih mladinskih ITF turnirjih letos začenjata na turnirju 4. ranga v Beogradu Nika RADIŠIČ in Jan VEHOVEC.

Nika je prva nosilka turnirja deklet in je v prvem krogu igrala z domačo kvalifikantko Jovano BABIĆ. Bila je uspešna in je zmagala z rezultatom 6-4 6-2. V drugem krogu bo igrala z Italijanko Francescomario PANNARALE.

Jan ni bil med nosilci, v prvem krogu pa je igral s 7. nosilcem, Romunom Mateiem Adrianom GEORGESCUJEM in izgubil z rezultatom 3-6 1-6. Čaka ga še nastop v konkurenci dvojic, kjer igra z Avstrijcem Markom VUJICEM.