Še eno hitro slovo Grega Žemlje, Polona Reberšak z zmago odprla nastope v Antalyi

Grega ŽEMLJA, ta teden je na 150. mestu lestvice ATP, se je iz Avstralije preselil v Nemčijo. Tu je kot 8. nosilec v prvem krogu ATP Challengerja z nagradnim skladom 43.000 €+H na trdi podlagi igral z domačinom Cedrikom-Marcelom STEBETOM, trenutno 446. igralcem lestvice ATP. Ta v glavnem turnirju nastopa z zaščitenim rankingom. Igralca sta se doslej pomerila trikrat, dvakrat je bil boljši Žemlja, enkrat in to v zadnjem obračunu leta 2016 pa v treh nizih Stebe.

Tudi tokrat je Žemlja ostal praznih rok, še tretjič zapored v letošnji sezoni, saj je Nemec po uri in devetnajstih minutah slavil s 6-2 7-5. V prvem nizu je našemu igralcu odvzel servis dvakrat iz 4 poskusov, v drugem še enkrat iz sedmih poskusov, kar je bilo dovolj za zmago. Grega je izgubil odločilno 12 igro drugega niza potem, ko je v deseti igri prav tako na svoj servis že zaostajal s 4-5 in 0-40, rešil tri zaključne žoge in se izvlekel, kar pa mu ni še enkrat uspelo v dvanajsti igri. Tudi tokrat je serviral za obstanek v srečanju, a servis gladko izgubil in s tem tudi tekmo. Odločilen je bil slabši drugi servis (le 37 % izkoristek) in preveč neprisiljenih napak.

Grega se sedaj seli na naslednji ATP Challenger v francoski Rennes, kjer je prijavljen tudi Blaž KAVČIČ, ki ta teden ne nastopa.

Na ženskem ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Polona REBERŠAK igrala z belgijsko kvalifikantko Antje RUBBRECHT in zmagala z rezultatom 7-5 6-3. V drugem krogu bo igrala z Ukrajinko Alono FOMINO.