Blaž Kavčič zanesljivo v drugi krog Bangkoka, Grega Žemlja v Avstraliji začel s porazom

Blaž KAVČIČ je z zmago odprl novo tenmiško sezono. V prvem krogu ATP Challengerja v Bangkoku se je pomeril s 25-letnim Belgijcem Yannikom REUTERJEM in brez težav zmagal s 6-1 6-2. Srečanje je trajalo uro in pet minut, Blaž pa je izkoristil vseh šest ponujenih priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, medtem, ko je sam servis izgubil enkrat. V drugem krogu bo igral s 30-letnim Izraelcem Amirjem WEINTRAUBOM, 231. igralcem lestvice ATP, katerega je lani dvakrat premagal na trdi podlagi, tudi v Bangkoku.

Grega ŽEMLJA je nastope v Avstraliji začel s porazom. Na ATP Challengerju v Happy Valleyu z nagradnim skladom 75.000 $ je v prvem krogu igral z dvanajst let mlajšim Američanom Michaelom MMOHOM, 197. igralcem lestvice ATP in po dobri uri igre izgubil z 2-6 4-6. Kljub temu da je imel Žemlja le 40 % (10-25) izkoristek drugega servisa, si je nasprotnik priigral le pet break žog, a je bil zelo učinkovit, saj je kar tri izkoristil in Žemlji odvzel servis dvakrat v prvem in enkrat v drugem nizu. Na drugi strani si je Grega priigral tri break priložnosti, a ni izkoristil nobene.

Nastopil je tudi v konkurenci dvojic, a tudi tu neuspešno. Z Nemcem Petrom GOJOWCZYKOM sta s 6-7(7) 1-6 izgubila z domačinoma Stevenom De WARDOM in Marcom POLMANSOM.

Grega se zdaj seli v Melbourne, kjer se prihodnji teden začenjajo kavlifikacije OP Avstralije.