S kvalifikacijami sta se začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let

Leto 2016 so s turnirjema zaključili igralci in igralke v starostni kategoriji do 12 in do 16 let in prav ti so odprli turnirje tudi v letu 2017. V ponedeljek so se s kvalifikacijami začeli zimski državni prvenstvi do 12 in do 16 let. Šestnajstletniki nastopajo v ERogaški Slkatini, mlajši igrajo v Ljubljani. Prvi so nastopili dečki in fantje, v torek pa so kvalifikacije odigrale še deklice in dekleta. Na obeh državnih prvenstvih so prijavljeni vsi najboljši, žreb kvalifikacij pa je v obeh kategorijah omejen na 32.

Pri dečkih so se v glavni turnir uvrstili Lukas MARJANOVIČ, Miha BAJŽELJ, Nikolas CAR, Marko RETELJ, Ažbe JARC, Blaž ŽELEZEN, Martin TOPIČ in Brin FRELIH-KOZINC.

Pri fantih so si nastop v glavnem žrebu priigrali Maks LUKMAN, Dan TROŠT SLAPNIK, Miha VETRIH, Marko KOVAČEVIČ, Tristan Lukas NICKELJ KOŽELJ, Aljaž JERAN (na fotografiji), Max KLEP in Miha KASTELEC.

Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Kiara ŠOLAJA, Zala KACJAN, Lija MUMLEK, Neža ROGL, Lara FLERIN, Julija BOGATIN, Zoja LACKOVIČ in Lucija FIRM.

S kvalifikacijami so končala tudi dekleta, kvalifikantke pa so Nina PLIBERŠEK, Maja ZICCHIATI, Lucija ULČAKAR, Teja-Ana TABOR, Sara LISJAK, Eva ČOKOLIČ, Meta MARENK in Urška UHELJ-FRELIH.