Teniško sezono 2017 z zmagama odprla Dalila Jakupović

S prvimi obračuni v novozelandskem Oaklandu se je začela ženska teniška sezona 2017. Od Slovenk na prvem turnirju novega leta nastopa samo Dalila JAKUPOVIĆ in če se dan po jutru pozna bo letošnja sezona uspešna. Dalila je leto začela z dvema kvalifikacijskima zmagama in le še ena jo loči od uvrstitve v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja (250.000 $) je s 6-3 6-7(4) in 6-3 premagala Kanadčanko, 21-letno Erin ROUTLIFFE. V drugem krogu je igrala z 29-letno Japonko Shuko AOYAMA, 224. igralko lestvice WTA, ki pa se ne more pohvaliti z dobro formo saj je na zadnjih štirih turnirjih izpadla v prvem krogu. Tudi tokrat ji ni šlo nič bolje, saj se naši igralki ni mogla resneje upirati. Jakupovićeva je slavila s 6-4 6-2. V finalu kvalifikacij bo igrala z dve mesti nižje uvrščeno igralko na lestvici WTA, 26-letno Nemko Mono BARTHEL.

Nasprotnike sta že dobila tudi Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ.

Žemlja bo na ATP Challengerju v Happy Valleyu v prvem krogu igral z Američanom, 18-letnim Michaelom MMOHOM, 197. igralcem lestvice ATP, ki prihaja v Avstralijo z izidom 8-2 v zadnjih desetih srečanjih.

Kavčiča čaka v prvem krogu challengerja v Bangkoku na lestvici ATP 10 mest višje uvrščen igralec, 25-letni Belgijec Yannik REUTER, tudi on s solidnim izkupičkom zadnjih turnirjev, ko je dosegel 8 zmag in tri poraze, ob čemer je bil oktobra finalist močnega challengerja v francoskem Brestu.

Oba bosta prvič nastopila v torek.