Črn dan za naša dekleta v Avstraliji, Jakupovićeva in Majeričeva nista izkoristili ponujene priložnosti

Dalila JAKUPOVIĆ, s 153. mestom druga Slovenka na lestvici WTA se, tako kot Majeričeva in Zidanškova, poslavlja od OP Avstralije že po prvem krogu. Prva ovira za našo igralko ni izgledala prav visoka, a je Jakupovićeva vseeno ni uspela preskočiti. Z nezanesljivo 22-letna Tunizijko Ons JABEUR, ki je trenutno na 174. mestu lestvice WTA v prvem nizu ni imela težkega dela saj zaradi številnih neprisiljenih napak nasprotnic nismo videli veliko dobrega tenisa. Tunizijka je v prvem in do polovice drugega niza le na trenutke prikazala igro, ki opravičuje njeno mesto na svetovni lestvici. Jakupovićeva je hitro povedla s 6-2 4-1. Ko smo že pričakovali hitro in gladko zmago pa se je ustavila, izgubila štiri igre zapored, ter pri izidu 4-5 zaprosila za pomoč fizioterapevta. Po prekinitvi smo videli tri breake in podaljšano igro drugega niza. V tej je nasprotnica zaigrala bolj odločno in zanesljivo ter si priigrala tretji niz. Jakupovićeva je v odločilnem nizu pri izidu 2-5 na svoj servis rešila tri zaključne žoge, nato pa izid poravnala na 5-5. Pri rezultatu 5-6 je servirala za obstanek v igri, a servis s tremi neprisiljenimi napakami izgubila brez osvojene točke in se tako poslavlja od Avstralije

Nasprotno sliko smo na začetku videli v srečanju Tadeje MAJERIČ. 21-letna avstralska levičarka Ellen PEREZ, 634. igralka lestvice WTA je tekmo zelo dobro začela, zanesljivo dobivala svoj začetni udarec, Majeričeva pa je na drugi strani slabše servirala in ob štirih dvojnih napravila tudi več neprisiljenih napak od nasprotnice ter niz izgubila s 3-6. V drugem nizu je igra Avstralke razpadla, zadela je le malo žog in zdaj ona niz ekspresno izgubila z 1-6. V tretjem nizu je Majeričeva povedla s 4-2 in 5-3 ter pri 5-4 servirala za zmago, a servis izgubila. Pri izidu 5-6 je nato servirala za obstanek v igri imela tri žoge za izenačenje, ki jih ni izkoristila, je pa drugo meč žogo izkoristila Avstralka in se zasluženo veselila zmage s 6-3 1-6 7-5.

Naše zadnje orožje je bila Tamara ZIDANŠEK, a tudi ona Avstralijo hitro zapušča. 22-letna Japonka Eri HOZUMI, 217. igralka sveta je bila boljša s 6-3 6-2. Pritisk prvega tako pomembnega nastopa je bil za Tamaro očitno prevelik, odražal pa se je v slabšem servisu in preveč neprisiljenih napakah. Tamara jih je ob 9 winnerjih napravila kar 37, nasprotnica le 19, odstotek izkoristka drugega servisa pri Tamari je bil 26 %, servis pa je izgubila osemkrat. Srečanje je trajalo 1 uro in 20 minut, nasprotnica pa je v skupnem seštevku osvojila 20 točk več. Nastop tako ostaja le pomembna nova izkušnja na poti med najboljše, priložnosti pa bodo letos še tri.