prijava_e
Novice : Arhiv novic 2018 : Junij 2018

Arhiv novic - junij 2018

Veronika Erjavec na Sredozemskih igrah osvojila bronasto medaljo v tenisu

bm, 30.06.2018

Veronika Erjavec je na Sredozemskih igrah v španski Tarragoni osvojila bronasto medaljo.

Čestitamo !

Potem, ko je v drugem krogu s 6-4 6-3 izločila 18-letno Španko Marino Bassols Ribera, je bila v četrtfinalu s 6-2 6-1 boljša od Tunizijke Chiraz Bechri. V polfinalu je igrala s Francozinjo Fiono Ferro in izgubila s 6-2 4-6 1-6. V boju za tretje mesto se je pomerila z Italijanko Lucio Bronzetti in zmagala z 2-6 6-4 6-3.

Brez zmage sta ostala naša moška predstavnika, ki sta končala s posamičnimi nastopi v drugem krogu. Mike Urbanija je s 6-4 1-6 2-6 izgubil s 33-letnim Maročanom Laminom Ouahabom, Toma Kočevarja Dešmana je s 6-2 6-2 izločil 24-letni Portugalec Bernardo Saraiva.

Čeprav smo kar nekaj upov na medaljo polagali na našo dvojico Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija sta se poslovila že v drugem krogu. S 7-6 3-6 10-7 sta ju premagala Francoza Alexandre Muller in Corentin Denolly.

Takole so nosilko medalje na ramena dvignili ostali člani slovenske ekipe. TUKAJ.

Znani nasprotniki naših igralcev in igralk v Wimbledonu

bm, 30.06.2018

V Londonu se bo v ponedeljek začel eden največjih svetovnih teniških dogodkov tega poletja, turnir za grand slam, Wimbledon.

Slovenijo bodo na turnirju zastopali Aljaž Bedene med posamezniki, Polona Hercog med posameznicami, Katarina Srebotnik, Andreja Klepač, Dalila Jakupović in Polona Hercog - vsaka s svojo soigralko - v turnirju dvojic in mladinka Nika Radišič.

Aljaž Bedene je lahko z žrebom zadovoljen, saj se bo v uvodnem nastopu pomeril z 22-letnim britanskim levičarjem Cameronom Norriejem, 79. igralcem lerstvice ATP, za katerim je zanimiva kariera. Med leti 2015 in 2017 je študiral na univerziu v Texasu in leto 2015 je končal najvišje v karieri dotlej, na 743. mestu lestvice ATP. V naslednjih dveh letih je nastopal na turnirjih serije futures in challenger ter v letih 2015 in 2016 osvojil tri futurese, preboj pa je naredil v letu 2017, ko je zmagal na treh turnirjih serije challenger in leto končal na 117. mestu. Letos je bil polfinalist na ATP turnirju v Lyonu, nato je dvakrat izgubil v prvem krogu, ta teden pa je na turnirju v Eastburnu končal v četrtfianlu. V Wimbledonu je prvič nastopil lani in izgubil uvodno srečanje.

Polona Hercog se bo v prvem krogu pomerila s 24-letno Belgijko Alison Van Uytvanck, 46. igralko lestvice WTA. Tudi ona je lahko z žreboim zadovoljna, saj Belgijka letos ni v zavidljivi formi. Hercogova jo je premagala v začetku letošnjega leta na WTA turnirju v Aucklandu, zatem je Van Uytvanckova osvojila WTA turnir v Budimpešti februarja, od tu pa se ni več uspela uvrstiti niti v četrtfinale. Vse nastope je praviloma končala v drugem krogu.

Žreb turnirja v Wimbledonu najdete TUKAJ.

V Celju na OP ZALA 16A odigrali tekme prvega in drugega kroga, v Ljubljani na B turnirju fantov in na turnirju deklet znani polfinalisti/ke

bm, 30.06.2018

Ta konec tedna spremljamo OP ZALA v starostni katergoriji do 16 let.

A turnir za fante gosti TK Celje, nastopa 29 igralcev. V B turnirju nastopa 14 fantov, na turnirju dekleta pa 15 igralk.

Turnir fantov v Celju je solidno zaseden, mesto prvega nosilca tam priada Sebastianu Dominku, 2. igralcu lestvice TS. Prvi krog presenetljivih izidov ni prenesel, tudi vsi nosilci so bili uspešni. Po prekinitvi zaradi dežja so odigrali še tekme drugega kroga in v četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Miha Vetrih, Marsel Žnuderl, Miha Kastelec, Svit Kos, Jan Dimitrijevič, Nejc Žunič in Simon Javoršek.

V Ljubljani je v B turnirju prvi nosilec Elvis Ramić. Poleg njega so se v četrtfinale uvrstili še Luka Markovič, Dan Kolnik, Jernej Stonič, Vanja Lukić, Vaal Urankar, Leon Miklaužič in Mark Bole. v nadaljevanjmu turnirja so si polfinale priigrali Elvis Ramić, Jernej Stonič, Vaal Urankar in Mark Bole.

Na turnirju deklet je najvišje postavljena igralka Anali Kočevar, 14. igralka lestvice TS. V četrtfinalu so nastopile še Milica Bratič, Rina Grošelj, Rebeka Gnezda, Monika Kavčič, Ana Teja Tabor, Neža Ule in Tina Komac. V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstile Anali Kočevar, Rebeka Gnezda, Monika Kavčič in Tina Komac. TUKAJ.

Ela Nala Milić zmagovalka turnirja TE 12 v Italiji, v Čakovcu naši igralci in igralke neuspešni v četrtfinalu na TE 16, a osvojili turnir dvojic; uspešen nastop Žige Šeška na Smrikva bowlu

bm, 30.06.2018

Ela Nala Milić se je zanesljivo osvojila turnir TE 12 v Porto San Giorgiu v Italiji. Potem, ko je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Italijanko Noemi Basiletti se je v finalu pomerila z Bolgarko Rositso Danchevo. Tudi v finalu je zanesljivo slavila, sicer nasprotnici oddala nekaj več iger kot nasprotnicam v prejšnjih krogih, a zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva. Končni izid je bil 6-2 7-5 v korist Ljubljančanke, ki je letos slavila že na četrtem turnirju Tennis Europe in še ni okusila poraza. V dvaindvajsetih tekmah je zabeležila prav toliko zmag.

Čestitamo!

Na turnirju TE 16 v Čakovcu v petek ni bilo tekem, tako da je bil celoten spored prestavljen na soboto, ko pa so vsi naši predstavniki četrtfinalne tekijme izgubili. Nastopili so Tilen Kovač, Žiga Kovačič, Annika Planinšek in Nina Pliberšek. Taja Lončarič je četrtfinalno srečanje že v petek predala brez boja.

Na sporedu je bilo tudi finale konkurence dvojic s tremi slovenskimi igralci, Sebastianom Dominkom, Galom Emeršičem Potočnikom in Jako Protičem Žakljem. Slavila sta Dominko in Emeršič Potočnik, ki sta v finalu zmagala z 2-6 6-1 10-2.

Na turnirju Smrikva bowl za otroke do 10 let, ki poteka na Hrvaškem je lep uspeh z uvrstitvijo v pofinale dosegel Žiga Šeško iz Litije. Po štirih zmagah v uvodnih nastopih ga je v polfinalu s 4-2 4-2 premagal Nemec Niels McDonald. TUKAJ.

Konec za Kajo Juvan in Kristino Novak v Bastadu in Trbižu

bm, 30.06.2018

Kaja Juvan in Kristina Novak sta končali z nastopi na turnirjih ITF v Bastadu in Trbižu.

Na turnirju v švedskem Bastadu (25.000 $) se je končala serija sedmih zaporednih zmag Kaje Juvan. V četrtfinalu jo je ustavila 26-letna Bolgarka Isabela Shinikova, ki je zmagala s 6-1 3-6 6-3.

V polfinalu pa je nastope na turnirju ITF v Trbižu (15.000 $) končala Kristina Novak. S 6-2 6-2 jo je premagala 4. nosilka, 19-letna Brazilka Thgaisa Grana Pedretti. TUKAJ.

Maša Viriant zmagovalka OP 14 v Velenju, A turnir dečkov osvoji Job Japelj, B turnir Jon Janez Potočnik

bm, 29.06.2018

V Velenju se je končal turnir OP 14 za deklice in OP 14B za dečke.

V finalu turnirja deklic sta se pomerili Maša Viriant (Radom) in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). Z rezultatom 6-4 6-0 je zmagala trenutno 4. igralka lestvice TS do 14 let Maša Viriant. Za Viriantovo je to tretji naslov na turnirjih do 14 let v letošnji sezoni.

B turnir dečkov je osvojil domačin Jon Janez Potočnik, ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal klubskega soigralca iz ŠTK Velenje Maxa Pirmanška.

Polfinalna obračuna A turnirja v Celju sta bila zaradi slabega vremena odpovedana, tako da se je turnir končal v petek. V finalu sta se pomerila Job Japelj (TkMed) in Tim Kušter (TK-CC). Japelj je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal klubskega soigralca Vanjo Joksovića, Kušter je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-3 boljši od Jake Tomažina (AsLit). V finalu je s 6-4 6-2 slavil Job Japelj. TUKAJ.

Kristina Novak polfinalistka turnirja v Trbižu, Kaja Juvan zanesljivo v četrtfinale v Bastadu; mladi uspešni na turnjih TE, Živa Falkner poražena v Plznu

bm, 29.06.2018

Sedemnajstletna Kranjčanka Kristina Novak je v Trbižu dosegla uspeh kariere, potem, ko se je danes uvrstila v polfinale 15.000 $ vrednega članskega turnirja. To je za Novakovo četrti nastop v glavnem žrebu profesionalnih ženskih turnirjev ITF, na dosedanjih treh pa je najdlje prišla do drugega kroga.

V četrtfinalu je s 6-3 6-4 premagala 19-letno Italijanko Monico Cappelletti. V polfinalu bo njena nasprotnica 4. nosilka, 19-letna Brazilka Thaisa Grana Pedretti, 487. igralka lestvice WTA.

V Bastadu je popoldne nastopila še Kaja Juvan in se zanesljivo uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je še drugič zapored, igralki sta se srečali tudi prejšnji teden v Ystadu, s 6-1 6-2 premagala Nemko Liso Matviyenko. V četrtfinalu bo igrala s 26-letno Bolgarko Isabello Shinikovo, 330. igralkko lestvice WTA, ki je bila prejšnji teden finalistka enako močnega turnirja v Klostersu.

Živa Falkner je na ITF turnirju 2. ranga v Plznu izgubila s Hrvatico Noo Krznarić. 15-letna Hrvaška vrstnica je bila boljša s 6-0 6-3.

Še naprej pa odlično igrajo naši fanje in dekleta na turnirju Tennis Europe do 16 let v Čakovcu. Na memorialnem turnirju v spomin na tragično preminulega hrvaškega igralca Marina Šuico sta se pri fantih v četrtfinale uvrstila Žiga Kovačič, v slovenskem obračunu je izločil Gala Emeršiča Potočnika in Tilen Kovač, tudi on je zmagal v slovenskem obračunu z Janom Dimitrijevičem. Pri dekletih so četrtfinalistke Nina Pliberšek, Taja Lončarič in Annika Planinšek.

V konkurenci dvojic bomo spremljali slovenski finale. Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko se bosta za zmago borila z Jako Protičem Žakljem in njegovim soigralcem iz Madžarske Csanadom Nyaradijem.

Na turnirju TE do 12 let pa veselje do igre nasprotnicam jemlje Ela Nala Milić, ki je še tretjič zanesljivo zmagala, tudi tokrat pa je nasprotnici oddala le dve igri. Američanko Tyro Caterino Grant je premagala s 6-2 6-0 in se uvrstila v polfinale.

Na turnirju Smrikva bowl za igralce in igralke stare do 10 let, ki poteka na Hrvaškem je lep rezultat dosegel Litijan Žiga Šeško, ki se je med dečki uvrstil v polfinale. TUKAJ.

Mark Andrejič Goljar in Ana Oparenovič poletna članska državna prvaka 2018

bm, 28.06.2018

V Portorožu se je končalo člansko poletno državno prvenstvo 2018. Naslova državnih prvakov sta osvojila Mark Andrejič Goljar (Tr-Kr) pri članih in Ana Oparenovič (Celje) pri članicah.

Nepostavljeni Andrejič Goljar, ki na članski lestvici zaseda 32. mesto je na poti do naslova izločil 3., 5. in 8. nosilca turnija. V finalu je bil za konec s 6-1 6-2 boljši od petopostavljenega Toma Ašiča Kovača (AsLit). V konkurenci članskih dvojic sta naslov osvojila Jakob Aljaž Kaplja (Radom) in Bor Mužar Schweiger (Otočec). V napetem finalnem obračunu sta s 6-7(4) 7-5 10-8 premagala Matjaža Jurmana (Tc-Lj) in Roka Komca (LukaKp).

Pri dekletih je državna prvakinja Ana Oparenovič, ki se je skorajda sprehodila do naslova, saj ji je nekaj več odpora nudila le finalna nasprotnica, 1. nosilka Tina Kristina Godec (AsLit). Oparenovičeva je v finalu zmagala s 6-4 6-4. Z zmago je samo potrdila novice, ki prihajajo iz njene univerze Arkansas, da je med najboljšimi igralkami tamkajšnje univerzitetne ekipe.

Ana Oparenovič je uspeh na državnem prvenstvu zaokrožila z zmago in osvojitvijo naslova tudi med dvojicami. S Saro Palčič (TkVal) sta v finalu s 6-2 6-1 premagali Aljo Belinger (Šplus) in Zalo Ule (LukaKp).

Foto: Nina Spremo TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila finalno srečanje kvalifikacij v Wimbledonu, Dalila Jakupović izpadla že včeraj

bm, 28.06.2018

Tamara Zidanšek je v Roehamptonu, kjer potekajo kvalifikacije za nastop v glavnem žrebu turnirja v Wimbledonu, izgubila finalno srečanje kvalifikacij. Zadnja prepreka za nastop v glavnem žrebu je bila 16. nosilka, 29-letna Romunka Alexandra Dulgheru, 126. igralka lestvice WTA. Izkušena Romunka je bila že 26. igralka sveta, v Wimbledonu pa bo v glavnem turnirju nastopila četrtič. Doslej je v treh nastopih po enkrat izpadla v prvem, drugem in tretjem krogu. Zadnji nastop v glavnem turnirju je zabeležila leta 2016.

Današnji, v prvih dveh nizih izjemno izenačen obračun, je po dveh urah in pol igre dobila s 5-7 7-6(4) 6-0. Romunka je bila nekoliko boljša pri izkoristku začetnega udarca, Zidanškovi je servis odvzela sedemkrat, sam ga je izgubila petkrat. Naredila je tudi devet neprisiljenih napak manj od Tamare. Zidanškova zdaj lahko upa na morebiten nastop v glavnem turnirju s statusom srečne poraženke, če bi katera od igralk v zadnjem trenutku odpovedala nastop.

Tamara je v drugem krogu prav tako po po dveh urah in pol igre s 7-5 5-7 6-2 premagala Lihtenštajnko 24-letno Kathinko Von Deichmann, 170. igralko lestvice WTA. .

V drugem krogu kvalifikacij je izgubila Dalila Jakupović. S 6-2 7-6(4) jo je premagala mlada ruska igralka, 19-letna Anna Kalinskaya, 146. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Živa Falkner v drugi krog turnirja v Plznu, mladinci uspešni tudi na turnirjih TE

bm, 27.06.2018

Živa Falkner ta teden nastopa na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v češkem Plznu. V prvem krogu je s 6-4 6-0 premagala Čehinjo Kristyno Lavickovo, 132. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. V drugem krogu bo igrala s srečno poraženko kvalifikacij, Hrvatico Noo Krznarić.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Porto San Giorgiu je nastopil Mak Mikovič in po zmagi v prvem krogu v drugem z 1-6 2-6 izgubil z Libanoncem Fadijem Bidanom. Med deklicami nastopa Ela Nala Milić, ki je zanesljivo opravila s prvima nasprotnicama in jima oddala vsega eno igro ter se uvrstila v četrtfinale.

Številčna je slovenska zasedba na turnirju TE do 16 let v Čakovcu. Pri fantih so se v tretji krog uvrstili Aljaž Kirbiš, Jan Dimitrijevič, Tilen Kovač, Vid Buzeti, Žiga Kovačič in Gal Emeršič Potočnik, pri dekletih pa bodo v tretjem krogu nastopile Nina Pliberšek, Annika Planinšek in Taja Lončarič. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil odločilno servisno igro in dvoboj z Gaelom Monfilsom

bm, 27.06.2018

Blaž Kavčič je bil tik pred tem, da pripravi veliko presenečenje in na ATP turnirju v Antalyi izloči 4. nosilca turnirja, 31-letnega Francoza Gaela Monfilsa, 41. igralca lestvice ATP. Izenačeno srečanje, ki je trajalo dve uri in štiri minute je bilo odločeno v enajsti igri tretjega niza, v kateri je Blaž še tretjič na srečanju izgubil začetni udarec. Kaj se je v tej servisni igri dogajalo ve le Blaž, a dejstvo je, da je v tretjem nizu izjemno serviral in do usodne enajste igre na svoj servis izgubil vsega tri točke. Tudi v enajsti igri je povedel s 30-0, si priigral še prednost 40-30, nato pa izgubil tri točke zapored in s tem enajsto igro. Monfils je nato serviral za zmago, a bil, tako kot v celotnem tretjem nizu v katerem si je Blaž priigral tri priložnosti za break, tudi tokrat pri servisu dokaj nezanesljiv in Blaž si je priigral break žogo ter priložnost za obstanek v igri. Izkušeni Francoz pa je break žogo ubranil, dobil naslednji dve točki in s tem niz in srečanje s 6-3 5-7 in 7-5. Da so v srečanju odločale malenkosti pove tudi končni seštevek osvojenih točk. Oba igralca sta jih osvojila po 97.

Kljub porazu je za Blažem odličen turnir na katerem je zabeležil tri zmage, kar je zagotovo odličen obet pred nastopom v Wimbledonu prihodnji teden. TUKAJ.

Na članskem DP znana finalista in finalistki; končuje se OP do 14 let

bm, 27.06.2018

Na članskem državnem prvenstvu so znani finalisti.Pri članih sta to Mark Andrejič Goljar in Tom Ašič Kovač, ki je tudi edini igralec, ki je kot nosilec preživel četrtfinalne obračune. V četrtfinalu sta namreč izpadla tako prvi kot tudi drugi nosilec. Prvopostavljenega Tina Kovačiča (ŽtkMb) je s 6-1 7-6(1) izločil Luka Miklavčič (Tr-Kr), drugopostavljenega Žigo Drobniča (Zklub) pa s 6-4 6-2 Marko Lazič (LukaKp). Mark Andrejič Goljar (Tr-Kr) je bil s 6-1 6-2 boljši od osmega nosilca Nicka Cmagerja (ŽtkMb), edini nosilec, ki je še ostal v igri, petopostavljeni Tom Ašič Kovač (AsLit) pa je s 7-6(4) 6-2 izločil še tretjega igralca ŽTK v četrtfinalu, Miho Veličkega.

Tudi pri članicah sta znani finalistki. To sta 1. nosilka Tina Kristina Godec (AsLit), v polfinalu je s 3-6 6-2 6-3 premagala Emo Horvat (Tc-Lj) in Ana Oparenović (Celje), ki je s 6-2 6-0 izločila Moni Potrč (ŽtkMb).Oparenovičeva študira v ZDA na univerzi Arkansas, kjer tudi igra v univerzitetni ekipi in je ena njihovih najboljših igralk.

Na OP do 14 let za dečke, ki nastopajo v Celju so se v polfinale uvrstili Job Japelj (TkMed), Vanja Joksovič (TkMed), Jaka Tomažin (AsLit) in Tim Kušter (Tk-CC).

V B turnirju, ki se igra v Velenju sta finalista Max Pirmanšek (ŠtkVe) in Jon Janez Potočnik (ŠtkVe).

Na OP za deklice, ki se prav tako odvija v Velenju sta se v finale uvrstili Maša Viriant (Radom) in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). TUKAJ.

Kaja Juvan in Kristina Novak četrtfinalistki na turnirjih ITF; zmaga Matica Špeca v Tulsi in porazi Svena Laha, Nastje Kolar, Maje Makorič ter predaja Nine Potočnik

bm, 27.06.2018

Na ženskem ITF turnirju v švedskem Bastadu (25.000 $) Kaja Juvan še naprej niza zmage. V drugem krogu turnirja je s 6-2 6-3 premagala Slovakinjo Vivien Juhaszovo, 454. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala z Nemko, 20-letno Liso Matviyenko, 445. igralko sveta s katero sta se srečali že prejšnji teden v drugem krogu turnirja v Ystadu. Kaja je tam srečanje brez težav dobila s 6-1 6-2 in je tudi tokrat favoritinja za zmago.

Na istem turnirju se je v drugem krogu poslovila Nastja Kolar. S 6-3 6-1 jo je izločila 22-letna Francozinja Estelle Cascino, 464. igralka lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Trbižu je po drugem krogu z nastopi končala branilka lanskoletnega naslova in 2. nosilka turnirja Nina Potočnik. Brez boja je srečanje predala naši Kristini Novak, ki se je tako uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je nastopila tudi Maja Makorič in s 4-6 0-6 izgubila z Italijanko Liso Sabino, 3. nosilko turnirja.

Na moškem Futuresu v Pardubicah je v drugem krogu izgubil Sven Lah. S 7-5 6-3 ga je premagal 6. nosilec, Nemec Peter Torebko.

Zvečer je na Futuresu v Tulsi (25.000 $) nastopil še Matic Špec in zmagal. V srečanju s petim nosilcem, Američanom Ronnijem Schneiderjem je vodil 6-4 2-1, ko mu je nasprotnik srečanje predal. TUKAJ.

Na DP za člane in članice smo dobili četrtfinaliste med katerimi manjka kar nekaj nosilcev; v Celju in Velenju OP do 14 let

bm, 26.06.2018

V Portorožu se nadaljuje člansko državno prvenstvo. Pri članih so do četrtfinala izpadli štirje nosilci, med njimi tudi 4. postavljeni Rok Komac in 3. postavljeni Matic Sotler. V četrtfinale so se tako uvrstili Tino Kovačič, Luka miklavčič, Mark Andrejič Goljar, Nick Cmager, Tom Ašič Kovač, Miha Velički, Marko Lazič in Žiga Drobnič.

Pri dekletih, kjer je konkurenca zelo okrnjena so se v četrtfinale uvrstile Tina Kristina Godec, Sara Palčič, Lara Smejkal, Ema Horvat, Mia Kukovič, Moni Potrč, Ana Oparenovič in Zala Ule, ki je izločila 2. nosilko Noko Jurič.

V Litiji in Velenju poteka OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Dečki so v Litiji odigrali tekme prvega kroga, ki niso prinesle presenečenj. Deklice so v Velenju pri četrtfinalnih obračunih. V sredo se bodo tako za napredovanje v polfinale potegovale Maša Viriant, Rebeka Gnezda, Rina Grošelj, Monika Kavčič, Tajda Zalokar, Ivona Ahčan, Eva Muller Uhan in Anamari Žnuderl. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija z zmagami začeli nastope na sredozemskih igrah v Tarragoni

bm, 26.06.2018

Slovenska teniška odprava na Sredozemskih igrah v Tarragoni je danes začela s prvimi nastopi. V ženski konkurenci slovenske barve zastopata Veronika Erjavec in Manca Pislak, v moški pa Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija.

Prvi sta s polovičnim uspehom nastopili dekleti. Veronika Erjavec je s 6-2 7-5 premagala Grkinjo Ammanouelo Antonaki, Maca Pislak je s 3-6 6-7 izgubila s Ciprčanko Mario Siopacha.

Tom Kočevar Dešman je v prvem krogu s 7-6 7-6 izločil Italijana Giovannija Fonia, Mike Urbanija ni imel težav z Alžircem Mohamedom Hassenom. Zmagal je s 6-1 6-2.

V konkurenci dvojic sta Pislakova in Erjavčeva izgubili uvodno srečanje. S 6-4 6-3 sta ju premagali Italijanki Lucrezia Stefanini in Lucia Bronzetti.

Uspešna sta bila Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija, ki zagotovo spada med najresnejše favorite za zmago na turnirju dvojic. S 6-4 6-4 sta premagala Italijana Jacopa Berrettinija in Giovannija Fonia. TUKAJ.

Sven Lah, Maja Makorič, Kristina Novak in Nina Potočnik uspešni v prvem krogu ITF turnirjev, Matic Špec v glavni žreb Futuresa v Tulsi

bm, 26.06.2018

Sven Lah, ki nastopa na Futuresu v čeških Pardubicah (25.000 $) je po uspešno opravljenih kvalifikacijah slavil tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-4 6-4 je premagal Ukrajinca Danyla Kalenichenka, 531. igralca lestvice ATP.

Tudi 16-letna Maja Makorič, ki nastopa na ITF turnirju v Trbižu (15.000 $) je po uspešno opravljenih kvalifikacijah zmagala v prvem krogu glavnega turnija. S 6-2 6-2 je premagala 18-letno Viktorio Surovo iz Slovaške. Za Makoričevo je to prva zmaga v glavnem žrebu profesionalnega turnirja ITF. Uspešna je bila tudi Nina Potočnik, ki je brez težav s 6-1 6-0 odpravila Italijanko Camillo Abbate. Tretja Slovenka, ki je v Trbižu zabeležila zmago je Kristina Novak. V uvodnem nastopu je s 6-4 6-3 premagala 24-letno Italijanko Mario Masini.

Tina Cvetkovič je v prvem krogu z 1-6 4-6 izgubila z Italijanko, šesto nosilko turnirja Dalilo Spiteri. Poslovila se je tudi Anja Gal. S 6-4 7-6(1) jo je premagala Italijanka Natasha Piludu.

Na Futuresu v Tulsi (25.000 $) je Matic Špec v drugem krogu kvalifikacij s 7-6(5) 1-0 (predaja) izločil Američana Alexandra Lebedeva, v finalu kvalifikacij pa s 7-6(2) 6-4 še Moldavijca Alexandra Cozbinova in se uvrstil v glavni turnir. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović v drugi krog kvalifikacij Wimbledona, Blaž Rola z nastopi končal po drugem krogu

bm, 26.06.2018

V Londonu so se začele kvalifikacije na tretjem turnirju sezone za Grand slam, v Wimbledonu. Pri moških v kvalifikacijah nastopa Blaž Rola, medtem ko sta sta si Aljaž Bedene in Blaž Kavčič že zagotovila nastop v glavnem turnirju.

Blaž se je v prvem krogu pomeril s 25-letnim Rusom Alexeyem Vatutinom, 139. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 4-6 6-3. Vatutin tako kot Rola pretežno nastopa na turnirjih serije challenger, njegov najboljši letošnji rezultat pa sega v januar, ko je bil finalist challengerja v Franciji.

Tudi Blaž po dveh finalih, ki ju je dosegel marca in aprila na Kitajskem in v Panami v nadaljevanju sezone ni blestel, saj je na zadnjih šestih turnirjih vknjižil le dve zmagi ter šest porazov. Nastope v Wimbledonu je začel dobro, zmago je slavil po uri in petinštiridesetih minutah igre.

V drugem krogu je igral s 33-letnim Italijanom Luco Vannijem, 194. igralcem lestvice ATP. Blaž je tekmo dobro začel in prvi niz dobil s 7-6(5), v ndaljevanju pa je bil boljši Vanni, ki je naslednja dva niza dobil s 6-3 in tako Blaža poslal domov.

Na turnirju v Wimbledonu sta v prvem krogu nastopili tudi Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović. Zidanškova je prva nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je s 6-3 6-3 premagala 20-letno domačinko Freyo Chistie, 588. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Zidanškova bo v drugem krogu igrala s 24-letno igralko iz Lihtenštajna Kathinko Von Daichmann.

Jakupovićeva je sedma nosilka kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je igrala s 26-letno Japonko Miharu Imanishi, 188. igralko lestvice WTA. Japonka ji ni bila dorasla nasprotnica in Dalila serijo odličnih nastopov na travi nadaljuje tudi v kvalifikacijah. Japonko je premagala s 6-2 6-2 in bo v drugem krogu igrala z 19-letno Rusinjo Anno Kalinskaya, 147. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugi krog ATP turnirja v Antalyi, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik uspešni v Eastbournu

bm, 25.06.2018

Blaž Kavčič še naprej uspešno igra v Antalyi, kjer se je, potem ko je bil uspešen v kvalifikacijah, uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je po uri in pol igre s 7-6(4) 6-3 premagal 33-letnega Ciprčana Marcosa Baghdatisa, 84. igralca lestvice ATP in mu zadal peti zaporedni poraz, razmerje v medsebojnih srečanjih pa postavil na 2-1. Kavčič je izjemno serviral saj je imel izkoristek prvega servisa kar 90 %, izgubil je samo štiri točke na svoj prvi začetni udarec. Tudi Baghdatis pri začetnem udarcu ni zaostajal, Kavčiču je zabil 16 asov, a je bilo tudi to premalo za boljši dosežek. Kavčič je Ciprčanu odvzel servis enkrat, sam ga v srečanju ni izgubil. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 74-61 v korist Ljubljančana.

Blažev nasprotnik v drugem krogu bo predvidoma v sredo 4. nosilec, 31-letni vrstnik iz Francije Gael Monfils, 41. igralec sveta, ki je bil v prvem krogu prost. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvega je leta 2013 v Umagu dobil Monfils.

Katarina Srebotnik je zmagala v uvodnem nastopu na WTA turnirju dvojic v Eastbournu (852.564 $). Z Vanio King sta v prvem krogu s 3-6 7-6(3) in 10-6 premagali Nicole Melichar in Kveto Peschke.

V Eastbournu je uspešno nastopila tudi Andreja Klepač. V prvem krogu sta se z Mario Jose Martinez Sanchez pomerili z Raquel Atawo in Anno Leno Groenefeld in zmagali s 3-6 7-5 10-5. TUKAJ.

Začelo se je poletno člansko državno prvenstvo

bm, 25.06.2018

V Portorožu se je s kvalifikacijami začelo poletno člansko državno prvenstvo in tako bomo dobili še zadnje državne prvake in prvakinje v sezoni 2018.

Pri članih nastopa 51 igralcev, ob odsotnosti najboljših je prvi nosilec Mariborčan Tino Kovačič, 5. igralec lestvice Tenis Slovenija.

V kvalifikacijah so bili uspešni Grega Boh, Marko Lazič, Nik Jurjevčič, Marino Kegl, Tilen Potočnik, Luka Miklavčič, David Cepak in Maks Lukman.

V prvem krogu smo videli izpad dveh nosilcev. Sedmega nosilca Andreja Šušteršiča je s 6-1 6-3 izločil Luka Miklavčič, Jeran Aljaž pa je bil s 6-3 4-6 6-0 boljši od šestega nosilca Jošta Plestenjaka.

Pri dekletih spremljamo 23 igralk, tudi tu najboljših ni, prva nosilka pa je Tina Kristina Godec, sedma igralka članske teniške lestvice.

V prvem krogu presenečenj ni bilo.

Na fotografiji Tom Ašič Kovač TUKAJ.

Andreja Klepač na Mallorci do šestega naslova med dvojicami na WTA touru

bm, 25.06.2018

Andreja Klepač je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez zmagala na turnirju WTA na Mallorci z nagradnim skladom 250.000 dolarjev. S Španko sta bili prvi nosilki turnirja, v finalu pa sta s 6-1 3-6 10-3 premagali Čehinji Lucie Safarovo in Barboro Stefkovo. Za Andrejo je to šesta turnirska zmaga v konkurenci dvojic, na prvi generalki pred Wimledonom, druga ju čaka ta teden v Eastbournu, pa sta z Martinez Sanchezovo močno dvignili pričakovanja in bosta tako med favoritinjami tudi za osvojitev naslova na najprestižnejšem turnirju. TUKAJ.

Na FIN 12 v Kranju najboljša Luka Videnovič v A in Nejc Tršek v B turnirju, v Krškem najboljša Lija Mumlek

bm, 25.06.2018

V Kranju sta konec tedna potekala finalna A in B turnirja za dečke v starostni kategoriji do 12 let. Deklice so nastopale v Krškem.

V Kranju je v A turnirju nastopilo 48 igralcev, v B turnirju je nastopilo 24 igralcev.

V A turnirju dečkov je v uvodnem krogu izpadel šesti nosilec Luka Albreht, ostali nosilci so se uvrstili v četrtfinale. Tam so nastopili Luka Videnovič, Paolo Angeli, Marko Požonec, Mark Bernard, Gašper Matijašič, Nal Sok, Lukas Marjanovič in Vid Mohar.

V B turnirju so se v četrtfinale uvrstili Anže Stanić-Pajer, Jure Šiftar, Lucky-Zack Hurwits, Klas Gorenšek, Gašper Hadžiagić, Nejc Tršek, Maj Žilič Cerar in Filip Stollecker.

V nadaljevanju turnirja sta bila finalista 1. nosilec, domačin Luka Videnovič (Tr-Kr) in 4. nosilec Nal Sok (Tc-Lj). Videnovič je v polfinalu s 6-4 6-4 izločil tretjega nosilca Marka Požonca (TK-CC), Sok je bil v drugem polfinalu s 4-6 6-4 6-1 boljši od drugega nosilca Vida Moharja (Grosuplje). V finalu je slavil Videnovič, ki je zmagal s 7-5 6-1.

V B turnirju sta bila finalista Jure Šiftar (TkMed) in Nejc Tršek (Ltc). Turnir je osvojil Tršek, ki je v finalu zmagal s 6-3 3-6 7-6(3).

Pri deklicah, nastopale so v Krškem, je nastopilo 34 igralk. V četrtfinale so se uvrstile Lija Mumlek, Neža Rogl, Julija Bogatin, Lara Flerin, Pia Petelinšek, Zala Vnuk, Ana Thaler in Nala Kovačič.



V nadaljevanju turnirja sta se za zmago borili igralki ŽTK Maribor Lija Mumlek in Nala Kovačič. Mumlekova je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Laro Flerin (Tr-Kr), Kovačičeva je bila s 6-4 6-2 boljša od klubske soigralke Pie Petelinšek. Finalni klubski obračun je s 6-2 6-2 dobila Lija Mumlek. TUKAJ.

Turnir TE do 16 let na Ptuju osvojila domačin Blaž Vidovič in Hrvatica Marijana Majetić

bm, 24.06.2018

Na Ptuju se je končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let. Še drugič letos se je zmage na turnirjih TE veselil domačin Blaž Vidovič, ki je v finalu s 6-4 7-6(8) strl odpor presenetljivega finalista, Aljaža Jerana. Blaž Vidovič je po zmagi na turnirju TE Grawe Open 2018 v Mariboru torej letos še drugič in tudi drugič v karieri stopil na zmagovalno stopničko. Vidovič je sicer v karieri zabeležil že nekaj odmevnih rezultatov na turnirjih Tennis Europe. V različnih starostnih kategorijah od 12 - 16 let je osvojil tri turnirje dvojic in bil dvakrat finalist, trikrat pa je bil tudi finalist na turnirjih posameznikov do 14 let. Lani je nastopil v finalu ITF turnirja 5. ranga do 18 let v Baru.

Manj uspeha je doslej imela na mednarodnih turnirjih finalistka turnirja deklet, prav tako domačinka Tara Gorinšek. Finalni obračun s Hrvatico Marijano Majetić je izgubila s 3-6 1-6, a je zato z uvrstitvijo v finale in zmago v konkurenci dvojic, kjer sta slavili z Niko Strašek, za njo najboljši turnir doslej. V preteklih nastopih se je namreč le dvakrat uspela uvrstiti v četrtfinale.

Foto: L. Hazdovac TUKAJ.

Sven Lah v glavni turnir Futuresa v Pardubicah, Anja Gal, Tina Cvetkovič in Maja Makorič v glavni žreb v Trbižu, Matic Špec v Tulsi in Žaklin Bokan v Hammametu

bm, 24.06.2018

Na moškem Futuresu v Pardubicah (25.000 $) je v kvalifikacijah nastopil Sven Lah in se uvrstil v glavni žreb. V drugem krogu je s 6-4 5-1 premagal Mehičana Roberta Rosalesa, za nastop v glavnem turnirju pa se je boril z Madžarom Gaborjem Borsosom in tudi tega premagal. Boljši je bil s 6-4 7-5. Sven, ki je veljal za enega najbolj perspektivnih mladih slovenskih teniških igralcev se je tako kot vrsta drugih mladih igralk in igralcev odločil za študij v Ameriki, kjer je član teniške ekipe na univerzi Baylor v Teksasu. Študijsko pavzo izkorišča za nastopanje na turnirjih ITF.

Še en "študent" ta teden nastopa na turnirju serije Futures, a je on ostal v bližini začasnega doma, v ZDA. Matic Špec, ki študira na univerzi Minnesota, tam je bil tudi v zadnji sezoni eden najboljših igralcev tamkajšnje univerzitetne ekipe, nastopa na Futuresu (25.000 $) v Tulsi in začel je z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagal Američana Marcusa Ferreiro.

Naše mlade igralke bodo ta teden nastopile na ženskem ITF turnirju v Trbižu (15.000 $), kjer so imele v preteklosti precej uspeha, saj so tri leta zapored osvajale ta turnir. Leta 2015 je zmagala Pia Čuk, 2016 je bila najboljša Manca Pislak, 2017 pa Nina Potočnik.

Slednja bo poskušala letos naslov obraniti, še tri igralke pa so se ji v glavnem turnirju pridružile po uspešnih nastopih v kvalifikacijah. S po dvema zmagama so bile uspešne Anja Gal, Maja Makorič in Tina Cvetkovič, ni pa uspela uvrstitev v glavni turnir Anji Trbežnik.

Z zmago je nastope v Hammametu začela tudi Žaklin Bokan. TUKAJ.

Blaž Kavčič se je uspešno vrnil in se uvrstil v glavni žreb ATP turnirja v Antalyi, kjer bo igral z Baghdatisom

bm, 24.06.2018

Blaž Kavčič, trenutno 155. igralec sveta, ki ga tudi letos pestijo poškodbe se je po štirih zaporednih porazih, nazadnje je predal srečanje v prvem krogu kvalifikacij na OP Francije v Parizu, uspešno vrnil na teniška igrišča in se uvrstil v glavni žreb ATP turnirja serije 250 v turški Antalyi.

V prvem krogu kvalifikacij, turnir se igra na travi, je s 7-6(0) 6-1 premagal Italijana Riccarda Bellottija, ki je nastopil z zaščitenim rankingom, sicer pa trenutno zaseda 511. mesto na lestvici ATP. Kavčič je odlično serviral in v srečanju ni izgubil začetnega udarca, nasprotniku je v drugem nizu servis odvzel dvakrat. Na koncu je bil prepričljivo boljši saj je osvojil 22 točk več od Bellottija.

V kvalifikacijah 426.145 € vrednega turnirja je nastopilo samo šestnajst igralcev, tako da je Blaž za uvtrstitev v sicer dobro zaseden glavni turnir potreboval le dve zmagi in ju tudi dosegel.

V drugem krogu je igral proti 31-letnemu Kazahstancu Aleksandru Nedovyesovemu, 275. igralcu sveta. Kavčič je bil boljši in je po uri in petdesetih minutah igre slavil s 3-6 6-3 6-3. Oba igralca sta odlično servirala, tako da smo na tekmi videli samo tri breake, po enega v vsakem nizu, je pa res, da si je Blaž priigral kar osemnajst priložnosti za break, nasprotnik le štiri. Blaž je bil tako na koncu boljši za 15 točk (100-85).

V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomeril s 33-letnim Ciprčanom Marcosom Baghdatisom, 83. igralcem lestvice ATP. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, trenutni izid v medsebojnih obračunih pa je 1-1. TUKAJ.

Na turnirju TE 16 na Ptuju trije slovenski finalisti - Blaž Vidovič, Aljaž Jeran in Tara Gorinšek

bm, 23.06.2018

Zelo zadovoljni so lahko prireditelji teniškega turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki se končuje na Ptuju v organizaciji domačega teniškega kluba. Ne samo, da bomo pri fantih spremljali slovenski finalni obračun, tako v moškem kot v ženskem finalu bosta namreč nastopila domača igralca.

Pri fantih sta finalista prvi nosilec turnirja, domačin Blaž Vidovič in najprijetnejše slovensko presenečenje na turnirju, Aljaž Jeran, ki je nastopil s posebnim povabilom. Vidovič je v polfinalu s 6-3 5-3 (predaja) izločil četrtega nosilca, Čeha Jakuba Nicoda, Jeran je bil v drugem polfinalu, v obračunu s še enim članom domačega kluba Žigo Kovačičem, boljši s 6-4 6-3. Medtem, ko je Vidovič letos že osvojil turnir TE 16 Grawe Open v Mariboru, še trikrat pa je bil na mednarodnih turnirjih TE do 14 let finalist, je za Aljaža uvrstitev v finale najboljši dosežek v karieri na mednarodnih turnirjih. Doslej se lahko pohvali le z uvrstitvijo v četrtfinale, ki jo je dosegel letos na Reki.

Odlično v zadnjem času igra tudi Tara Gorinšek, ki se je tako kot Kovačič iz Šentjurja na Ptuj preselila pred časom iz Slovenskih Konjic. Tara, tudi ona je nastopila s posebnim povabilom, je do finala z vsemi nasprotnicami opravila brez težav in jim ni prepustila nobenega niza, v polfinalu pa je s 6-3 6-1 odpravila drugo nosilko, Madžarko Evo Tothovo, 154. igralko lestvice TE do 16 let. V finalu se bo pomerila s prvo nosilko, Hrvatico Marijano Majetić, 96. igralko lestvice TE, kateri je edini niz v četrtfinalu odvzela Tara Katarina Milić. Gorinškova je na mednarodnih turnirjih doslej malo nastopala, najboljša dosežka pa sta uvrstitev v četrtfinale turnirja TE na Ptuju lansko leto in v Mariboru letos.

Že včeraj smo dobili zmagovalce v konkurenci dvojic in pri dekletih sta zmagovalki postali Tara Gorinšek in Nika Strašek. TUKAJ.

Kaja Juvan v Ystadu pokorila vso konkurenco in osvojila četrti turnir ITF

bm, 23.06.2018

Kaja Juvan je v velikem slogu zaključila ITF turnir v švedskem Ystadu (25.000 $) in se veseli osvojitve četrtega naslova na turnirjih ITF.

Po prvi nosilki Irini Mariji Bara iz Romunije, katero je Kaja v polfinalu premagala s 6-1 7-5 je v finalu padla še druga Romunka, 19- letna tretja nosilka turnirja, Amalia Andreea Rosca, 289. igralka lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, po nekoliko slabšem začetku v prvem nizu, ko je Kaja izgubila vse svoje začetne udarce, je bolje nadaljevala v drugem, ko je hitro povedla s 5-1. Tu je nekoliko popustila, dovolila Romunki, da izid izenači na 5-5, nato pa ponovno zaigrala odlično in do konca srečanja nasprotnici prepustila samo še eno igro in slavila z 2-6 7-5 6-1.

To je bila Kajina sedemnajsta zmaga na zadnjih devetnajstih srečanjih, vsa je odigrala na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, in drugi naslov letos, potem ko je v začetku maja slavila na enako vrednem turnirju na Madžarskem.

Kaja se zdaj seli v Bastad na naslednji turnir z nagradnim skladom 25.000 $, tu pa ji bo družbo, glede na prijave, delala še ena Slovenka, Nastja Kolar. TUKAJ.

Kaja Juvan izločila prvo nosilko za finale v Ystadu, Tom Kočevar Dešman in Nastja Kolar poražena

bm, 22.06.2018

Kaja Juvan še naprej odlično igra v švedskem Ystadu, kjer se je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v finale. V polfinalu je po uri in pol igre s 6-1 7-5 premagala 1. nosilko turnirja, 23-letno Romunko Irino Bara, 156. igralko lestvice WTA. Kaja je začela silovito in prvi niz po vsega pol ure igre dobila s 6-1, pri čemer je imela nasprotnica velike težave pri osvajanju točk na svoj začetni udarec. V drugem nizu sta bili igralki precej bolj izenačeni. Romunka je z breakom prednosti povedla s 4-2 in 5-3 ter servirala za zmago v drugem nizu, a servis brez dobljene točke izgubila. Kaja je nato servirala za obstanek v igri, hitro zaostala z 0-40, a nato svoj servis rešila in izenačila na 5-5. Naslednji servis je dobila brez izgubljene točke, z breakom v dvanajsti igri pa na svoj konto vknjižila še eno zmago in novo uvrstitev v finale. Na zadnjih osemnajstih srečanjih je dosegla šestnajst zmag, za novi naslov na turnirjih ITF pa se bo borila s še eno Romunko, 3. nosilko turnirja, 19-letno Andreeo Rosca, 289. igralko lestvice WTA. Obe igralki imata trenutno najboljši ranking v karieri, na zadnjih desetih srečanjih na pesku pa je Juvanova zmagala devetkrat, Rosca enkrat manj. Obeta se torej zagrizen boj za naslov zmagovalke turnirja.

Na ITF turnirju v Fergani se je v četrtfinalu poslovila Nastja Kolar. S 6-4 6-2 jo je premagala 3. nosilka, 23-letna Uzbekistanka Nigina Abduraimova, 318. igralka lestvice WTA.

Četrtfinala pa teniško tudi ni preživel Tom Kočevar Dešman na Futuresu v Kaltenkirchnu. S 6-1 6-1 ga je izločil 3. nosilec, 26-letni Američan Sekou Bangoura, 392. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Dalila Jakupović kljub dobri predstavi končuje z nastopi v četrtfinalu Birminghama, Andreja Klepač v finalu turnirja dvojic na Mallorci

bm, 22.06.2018

Dalila Jakupović je danes nastopila v četrtfinalu WTA turnirja z nagradnim skladom 936.128 $ v Birminghamu. Njena nasprotnica je bila še tretja igralka na turnirju iz najboljše dvajseterice na lestvici WTA, 29-letna Slovakinja Magdalena Rybarikova, 19. igralka sveta.

Jakupovićeva je v prvem krogu izločila 17. igralko sveta Elise Mertens, v drugem krogu pa 18. igralko sveta Naomi Osaka.

Izkušena Rybarikova je bila v srečanju izrazita favoritinja, saj je specialistka za igro na travi in je na zadnjih 24 tekmah zabeležila kar 21 zmag in le tri poraze, vključno s polfinalom Wimbledona leta 2017. To je pokazala tudi na igrišču in po uri in devetih minutah igre slavila s 6-2 6-4.

Uvrstitev v četrtfinale je Jakupovićevi prinesla skok med najboljših 100 igralk sveta in sicer bo prihodnji teden uvrščena na 92. mesto svetovne ženske teniške lestvice, med TOP 100 igralkami pa družbo delala Poloni Hercog in Tamari Zidanšek.

Slovenija bo tako po štirinajstih letih, ko so bile med najboljšimi 100 igralkami sveta Maja Matevžič, Katarina Srebotnik in Tina Pisnik, ponovno imela tri igralke med prvo stoterico.

Uvrstitev v četrtfinale je Jakupovićevi navrgla 24.880 $ denarne nagrade in 125 WTA točk.

Na WTA turnirju na Mallorci sta se Andreja Klepač in Maria Jose Martinez Sanchez uvrstili v finale konkurence dvojic. V polfinalu 250.000 $ vrednega WTA turnirja sta s 6-4 6-4 premagali Švicarko Xenio Knoll in Britanko Anne Smith. TUKAJ.

Na Ptuju proslavili Tamarino uvrstitev v TOP 100

bm, 22.06.2018

V TK Terme Ptuj so pred odhodom na turnir v Wimbledon s krajšo slovesnostjo proslavili in obenem čestitali Tamari Zidanšek za uvrstitev med najboljših 100 igralk sveta na lestvici WTA in ji zaželeli uspešno nadaljno teniško pot ter dobre nastope v Wimbledonu. TUKAJ.

Na turnirju TE 16 na Ptuju slovenski igralci in igralke še naprej zmagujejo, petkov spored zamaknjen v pozno popoldne

bm, 22.06.2018

Zelo dobro nastopajo slovenski igralci in igralke na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let na Ptuju. V četrtfinale so se tako uvrstili štirje fantje in pet deklet.

Pri fantih je še naprej zelo zanesljiv prvi nosilec in prvi favorit za zmago, domačin Blaž Vidovič. V četrtfinale so se poleg njega uvrstili še Žiga Kovačič, Aljaž Jeran in Nik Jurjevčič.

Pri dekletih so četrtfinalistke Tara Katarina Milić, ki je bila v treh nizih boljša od Nike Strašek, Nina Pliberšek, Taja Lončarič, Tara Gorinšek in Alja Belinger.

Končani pa so že obračuni dvojic. Pri dekletih sta zmagovalki Tara Gorinšek in Nika Strašek, ki sta s 7-6(7) 6-2 premagali Hrvatici Mateo Boderistanac in Marijano Majetić. Pri fantih sta domačinoma naslov odnesla avstrijska mladinca. Viktor Hockl in Samuel Motazed sta s 6-4 3-6 10-7 premagala Blaža Vidoviča in Žigo Kovačiča.

Petkov spored so organizatorji zaradi slabega vremena zamaknili v pozne popoldanske ure. To pa ni oviralo naših igralcev in igralk, da ne bi popnovno odlično zaigrali in se uvrstili v zaključne boje.

V polfinalu bodo pri fantih nastopili Blaž Vidovič, ki bo igral c Čehom jakubom Nicodom, v slovenskem obračunu pa se bosta pomerila Aljaž Jeran in Žiga Kovačič. Tudi pri dekletih imamo dve polfinalistki. Tara Gorinšek bo igrala z drugo nosilko, Slovakinjo Emo Tothovo, Nina Pliberšek pa s prvo nosilko, Hrvatico Marijano Majetić. TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka v Ystadu, Nastja Kolar četrtfinalistka v Fergani

bm, 21.06.2018

V švedskem Ystadu je bila v četrtfinalu 25.000 $ vrednega ITF turnirja uspešna Kaja Juvan. V četrtfinalu je s 6-1 7-5 premagala 26-letno Nemko Romy Koelzer, 594. igralko lestvice WTA. Za Kajo je bila to petnajsta zmaga na zadnjih sedemnajstih srečanjih. V polfinalu bo imela nekoliko težjo nasprotnico. Igrala bo s 23-letno Romunko Irino Mario Bara, 156. igralko lestvice WTA. Tudi Bara je trenutno v dobri formi saj je na turnir na Švedskem prišla kot finalistka 60.000 $ vrednega ITF turnirja na Madžarskem prejšnji teden.

Nastja Kolar se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v uzbekistanski Fergani uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z 1-6 6-0 7-6(4) premagala 20-letno Rusinjo Dario Kruzhkovo, 592. igralko lestvice WTA. Ta je v tretjem nizu že vodila s 5-2, a se je Kolarjevi uspelo izvleči in si priigrati podlajšano igro, v kateri pa je bila nato boljša in jo je dobila na 4.

Na Futuresu v Kalentkirchnu (15.000 $) bo Tom Kočevar Dešman v drugem krogu nastopil v petek. TUKAJ.

Dalila Jakupović v četrtfinalu Birminghama, Andreja Klepač polfinalistka dvojic na Mallorci, poraz Polone Hercog in Katarine Srebotnik

bm, 21.06.2018

Dalila Jakupović nadaljuje z izvrstnimi predstavami na travnati podlagi in se je tudi v Birminghamu iz kvalifikacij uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 dobila prvi niz proti Japonki Naomi Osaka, nato pa ji je ta srečanje predala. V četrtfinalu bo igrala s še eno igralko elitne dvajseterice, 29-letno Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, 19. igralko sveta.

Slabše se je tokrat odrezala Polona Hercog, ki je na turnirju na Mallorci (250.000 $) izgubila tekmo drugega kroga. Po dveh urah in tričetrt igre jo je s 3-6 7-5 6-3 premagala na lestvici WTA tri mesta višje uvrščena Američanka Alison Riske. Hercogova je šestkrat izgubila začetni udarec, še šestnajstkrat pa je ubranila brek žogo, Riskejeva je break dosegla petkrat iz enajstih priuložnosti. Na koncu je bila Američanka boljša za šest točk )114-108.

Dobro pa sta nastopčili prvi nosilki turnirja dvojic Andreja Klepač in Maria Joase Martinez Sanchez. S 6-3 in 6-1 sta za uvrstitev v polfinale premagali Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Američanko Abigail Spears.

Katarina Srebotnik je s soigralko, Američanko Vanio King na WTA turnirju v Birminghamu nastope v konkurenci dvojic končala v četrtfinalu. S 6-4 7-5 sta jima napredovanje preprečili Francozinja Kristina Mladenović in Madžarka Timea Babos. TUKAJ.

V četrtfinalu konec slovenskih nastopov v Trstu

bm, 21.06.2018

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Trstu so se slovenski nastopi končali v četrfinalu. Žiga Švec, ki je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagal Madžara Loranta Gyorija je v četrtfinalu s 3-6 5-7 izgubil z Libanoncem Fadijem Bidanom.

Mak Mikovič je v drugem krogu s 6-2 5-7 7-6(0) premagal Rusa Klima Krivoshchekova, v četrtfinalu pa je z 2-6 0-6 izgubil s Korejcem Jung Hun Seom.

Tinkara Vraničar je v drugem krogu s 6-4 2-6 6-2 premagala Slovakinjo Darino Ivanicovo, v polfinalu pa je z 2-6 0-6 izgubila z Japonko Hayu Kinoshita. TUKAJ.

Slovenska sedma sila za naslove v Tivoliju

zk, 21.06.2018

Slovenske novinarke in novinarji so se v treh kategorijah (enotna ženska in dve moški) pomerili za letošnje državne teniške naslove. Prvaki so postali: Paola Cigui, Bojan Glavič in Andraž Poeschl.

Teniški center Tivoli, ki ponuja izjemno ugodje in možnosti organizacije večjih in odmevnejših teniških dogodkov, je bil prizorišče tradicionalnemu državnemu prvenstvu novinarjev oziroma predstavnikov slovenskih medijev. V treh kategorijah starostnih omejitev ni bilo. Ob enotni ženski kategoriji, se je moška razdelila le na izkušeno 50+ in mlajšo kategorijo pod starostjo 50 let. Brez časovnih omejitev je prvenstvo potekalo povsem nemoteno, le vmes so aktivni udeleženci, skupaj z dnevno dežurnimi novinarji, prisluhnili novinarski konferenci za letošnji turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo v Portorožu od 3. do 11. avgusta.

V ženski konkurenci je državna prvakinja 29-letna zamejka Paola Cigui (Primorski Dnevnik), ki je brez večjih težav na peščenih tivolskih igriščih razorožila drugo uvrščeno Mičo Vipotnik, tretje uvrščeno Darjo Groznik in četrto Sonjo Merljak.

V moški kategoriji je državni prvak ponovno postal Bojan Glavič (Dnevnik), ki je tudi tokrat finale odigral z Miho Vipotnikom in zanesljivo slavil s 6:1 Tretje mesto je osvojil Dušan Arzenšek.

V mlajši starostni kategoriji sta se do finala prebila Andraž Poeschl in Gašper Bolhar, ki se sta ob koncu dneva med seboj spoprijela za naslov. V izenačenem dvoboju je bil s 6:4 boljši urednik kulturnega in umetniškega programa na TV Slovenija. V boju za 3. mesto je Matej Štakul premagal Žigo Koščaka. V vseh kategorijah so najboljši trije prejeli pokale ter bodisi teniške torbe bodisi teniške nahrbtnike znamke Babolat. Vsekakor gre zahvala za prijeten novinarsko-teniški dan tudi zavodu Šport Ljubljana, ki je omogočil organizacijo in sočasno uspešno vodi izjemen športni objekt v tivolskem ambientu. TUKAJ.

Na Ptuju se je s tekmami drugega kroga nadaljeval turnir TE do 16 let

bm, 20.06.2018

Na Ptuju se je s tekmami drugega kroga nadaljeval mladinski turnir TE v starostni kategoriji do 16 let. Od Slovencev so bili pri fantih uspešni Žiga Kovačič, Blaž Vidovič, ki je v slovenskem obračunu izločil Jana Dimitrijeviča, Aljaž Kirbiš, Lun Obrul, Nik Jurjevčič, Sebastian Dominko, Tilen Kovač in Aljaž Jeran.

Pri dekletih so zmage v drugem krogu zabeležile Brina Šulin, Taja Lončarič, Tara Katarina Milić, Annika Planinšek, Tara Gorinšek, Nina Pliberšek, Nika Strašek in Alja Belinger .

V konkurenci dvojic sta se v polfinale pri fantih uvrstila dva slovenska para in sicer Blaž Vidovič in Žiga Kovačič ter Miha Kastelec in Patrik Kumer Špegel.

Pri dekletih sta finalistki Tara Gorinšek in Nika Strašek. TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinalu turnirja v Ystadu; Anže Arh končal turnir na Šri Lanki, Živa Falkner izgubila v Berlinu

bm, 20.06.2018

Kaja Juvan, ki je na dvotedenski turneji na Švedskem se je na prvem ITF turnirju v Ystadu (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je v manj kot uri s 6-1 6-2 premagala 20-letno Ukrajinko Liso Matviyenko, 448. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo Kajina nasprotnica 26-letna Nemka Romy Koelzer, 594. igralka lestvice WTA.

Na Futuresu v Colombu na Šri Lanki je v drugem krogu glavnega turnirja izgubil Anže Arh. S 6-3 6-2 ga je izločil Indijec Abhinav Sanjeev Shanmugam. Za Anžetom je soliden nastop na dveh turnirjih na katerih je vknjižil šest zmag in dva poraza, osvojil pa je tudi prve točke za lestvico ATP.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je v drugem krogu izgubila Živa Falkner. S 7-5 6-2 jo je premagala 17-letna Rusinja Anastasia Tikhonova, 94.mladinka sveta. TUKAJ.

Živa Falkner v drugi krog Berlina, Matic Dimic zmagal v Tuniziji; uspešni tudi najmlajši v Trstu

bm, 19.06.2018

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je Živa Falkner v prvem krogu s 6-4 7-5 premagala Britanko Destinee Martins, 140. mladinko sveta. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila Pia Lovrič. S 6-2 6-0 jo je premagala Rusinja Alina Charaeva, 100. mladinka sveta.

Na mladinskem ITF turnirju v tunizijski Kelibiji, turnir se igra na trdi podlagi, se je 16-letni Matic Dimic uvrstil v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 4-6 6-4 6-4 premagal domačina Zakario Ben Brahima. V kvalifikacijah je nastopil Jan Kupčič, ki je dosegel dve zmagi, finalno srečanje kvalifikacij pa je s 3-6 6-2 2-6 izgubil s Francozom Sascho Gueymardom Wayenburgom.

Na turnirju TE do 12 let v Trstu so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstili Mak Mikovič, Žiga Švec in Tinkara Vraničar. Izpadel je Mark Iztok Lunder in dvojica Mikovič/Švec.

Na turnirju TE do 16 let na Lošinju je konec slovenskih nastopov. V drugem krogu so izgubili Tristan Flander, Grega Sevšek, Ivona Ahčan in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Kaja Juvan, Nastja Kolar, Tom Kočevar Dešman in Anže Arh z zmagami začeli nastope ta teden

bm, 19.06.2018

Na članskih turnirjih nižjega ranga in mladinskem turnirju v Berlinu so dobro zaigrali naši igralci in igralke.

Na turnirju v Fergani (25.000 $) je Nastja Kolar v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala moldavijsko kvalifikantko Vitalio Stamat.

V švedskem Ystadu je na turnirju z enakim nagradnim skladom Kaja Juvan v prvem krogu s 6-1 6-4 izločila Italijanko, 20-letno Lucrezio Stafanini.

na Futuresu v Colombu na Šri Lanki (15.000 $) je Anže Arh tudi drugi turnir po uspešno opravljenih kvalifikacijah začel z zmago. S 4-6 6-1 6-0 je bil boljši od Kolumbijca Daniela Mora.

Tom Kočevar Dešman je na Futuresu v Kaltenkirchnu (15.000 $) v prvem krogu s 6-1 3-1 (predaja) izločil Nemca Frederika Pressa.

Na članskih turnirjih je danes spodrsnilo samo Miku Urbaniji, ki je izgubil uvodno srečanje na Futuresu v Budimpešti. S 6-0 6-3 ga je izločil Brazilec Wilson Leite. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Rola končala z nastopi v prvem krogu

bm, 19.06.2018

Aljaž Bedene ja na ATP turnirju v Halleju v prvem krogu naletel na prvega igralca sveta Rogerja Federerja in mu moral, po srečanju na OP Avstralije januarja letos, še drugič čestitati za zmago. Federer je odlično serviral in Bedenetu v srečanju ni ponudil niti ene priložnosti za break. Na drugi strani si jih je Švicar priigral sedem in dve od njih, po eno v vsakem nizu, tudi izkoristil za končno zmago s 6-3 6-4. Srečanje je trajalo uro in enajst minut, Federer je dosegel sedem, Bedene šest asov, impresiven pa je podatek, da je prvi igralec sveta na svoj servis v srečanju izgubil vsega 8 točk.

Iz rezultatske krize pa nikakor ne najde poti Blaž Rola. Tudi na challengerju v Poprad Tatry na Slovaškem (64.000 €) se je poslovil v prvem krogu. Tokrat ga je s 6-4 6-3 premagal 21-letni Čeh Zdenek Kolar, 235. igralec lestvice ATP. Po uri in pol srečanja je bil nasprotnik boljši za 13 točk. Rola je svoj začetni udarec izgubil štirikrat, Čeh le enkrat in to je prevesilo tehtnico na Kolarjevo stran. Za Blaža Rolo je to sedmi poraz na zadnjih devetih srečanjih. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Birminghamu do zmage kariere, Polona Hercog in Andreja Klepač uspešni na Mallorci; Katarina Srebotnik v Birminghamu v drugi krog dvojic

bm, 19.06.2018

Dalila Jakupović še naprej navdušuje z nastopi na angleških travnatih terenih. V Birminghamu je morala najprej skozi kvalifikacije, da je lahko v glavnem turnirju zaigrala s sedmo nosilko kar 967.000 $ vrednega WTA turnirja, 22-letno Belgijko Elise Mertens. In pripravila je prvovrstno presenečenje ter 17. igralko sveta po dveh urah in dvaindajsetih minutah igre izločila s 3-6 7-6(7) 6-1. Pri tem je v drugem nizu ubranila tri meč žoge nasprotnice in se v tretjem sprehodila do zmage. V drugem krogu bo igrala z 18. igralko sveta, 20-letno Japonko Naomi Osaka.

Dobro je na Mallorci na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ nastopila tudi Polona Hercog, ki je v uvodnem nastopu s 7-6(3) 6-2 premagala srečno poraženko iz kvalifikacij, 20-letno Slovakinjo Viktorio Kuzmovo.

Še eno slovensko zmago je na Mallorci dosegla Andreja Klepač. S soigralko Mario Jose Martinez Sanchez sta v uvodnem nastopu s 6-4 6-2 premagali domačinki Anabel Medino Garrigues in Arantxo Parra Santonja.

V Birminghamu pa je bila pozno popoldne uspešna tudi Katarina Srebotnik. V paru z Američanko Vanio King sta v uvodnem nastopu premagali Slovakinjo Dominiko Cibulkovo in Kanadčanko Eugenie Bouchard v treh nizih z 2-6, 6-2 in 10-8. TUKAJ.

Dalila Jakupović uspešna v kvalifikacijah Birminghama, Polona Hercog dobila nasprotnico na Mallorci, Aljaž Bedene z Rogerjem Federerjem v Halleju; danes poplava slovenskih nastopov

BM, 19.06.2018

Dalila Jakupović je uspešno zaključila kvalifikacije na travnatih igriščih Birminghama in se uvrstila v glavni žreb 936.128 $ vrednega WTA turnirja. V zadnjem krogu kvalifikacij je brez težav s 6-3 6-4 odpravila 2. nosilko, Američanko Bernardo Pera, 69. igralko lestvice WTA. Dalila je dobro servirala, še boljše pa izničevala prednosti oz. break žoge. Nasprotnica si jih je priigrala kar devet, a ni izkoristila nobene, Jakupovićeva si je priigrala dve in ju stoodstotno realizirala.

Odlična forma na travnati podlagi, ki jo po Nottinghamu kaže tudi v Birminghamu je odličen obet pred tekmami glavnega turnirja in seveda največjim izzivom tega poletja, Wombledonom.

Dobila je tudi že nasprotnico v prvem krogu. To bo 7. nosilka, 22-letna Belgijka Elise Mertens, 17. igralka lestvice WTA, ki je prejšnji teden na Nizozemskem v prvem krogu izločila Polono Hercog, nato pa natope končala v drugem.

Nasprotnico je na WTA turnirju na Mallorci dobila Polona Hercog. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila s srečno poraženko kvalifikacij, 20-letno Slovakinjo Viktorio Kuzmovo.

Na travnatih igriščih Halleja bo v torek okorg 14.45 ure nastopil Aljaž Bedene. V prvem krogu glavnega turnirja ga čaka obračun s prvim igralcem sveta Rogerjem Federerjem.

Preostale slovenske nastope bo začela Nastja Kolar v Fergani (25.000 $), nadaljevale pa Kaja Juvan v Ystadu na Švedskem (25.000 $), Dalila Jakupović in Katarina Srebotnik (dvojice) v Birminghamu (serija WTA), Polona Hercog in Andreja Klepač (dvojice) na Mallorci (serija WTA), Mike Urbanija v Budimpešti (15.000 $), Tom Kočevar Dešman in Nik Razboršek v Kaltenkirchnu (15.000 $), Blaž Rola v Poprad Tatry (ATP Challenger) in Pia Lovrič v Berlinu. TUKAJ.

Mladi ta teden tudi v Trstu in na Lošinju

bm, 18.06.2018

Poleg Ptuja, kjer nastopa vrsta slovenskih igralcev in igralk, mladi nastopajo ta teden tudi na turnirju TE do 12 let v Trstu in na turnirju TE do 16 let na Lošinju.

V Trstu je bil v kvalifikacijah dvakrat uspešen Mak Mikovič, ki je z dobro igro nadaljeval tudi v glavnem turnirju in se uvrstil v drugi krog. V prvem krogu glavnega turnirja je zmagal tudi Žiga Švec, na prvi nastop pa še čaka Mark Iztok Lunder.

Pri deklicah je turnir z zmago začela Tinkara Vraničar, na nastop še čaka Ana Tara Praček.

Na turnirju TE do 16 let na Lošinju je pri fantih v prvem krogu zmagal Grega Sevšek, Tristan Flander je bil prost, pri dekletih pa sta zmagi dosegli Ivona Ahčan in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Na Ptuju se je začel mednarodni turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let

bm, 18.06.2018

TK Terme Ptuj je gostitelj turnirja mladih teniških igralcev in igralk v starostni kategoriji do 16 let. Nastopa 110 igralcev in igralk iz dvanajstih evropskih držav. Pri dekletih je prva nosilka turnirja Hrvatica Marijana Majetić, 96. igralka lestvice Tennis Europe, pri fantih pa to mesto pridapa domačinu Blažu Vidoviču, 171. igralcu lestvice TE.

V ponedeljek je bilo odigranih nekaj tekem prvega kroga, od slovenskih igralcev in igralk pa so bili uspešni Jan Dimitrijevič, Marsel Žnuderl, Sebastian Dominko, Tilen Kovač, Martin Grilj, Aljaž Kirbiš in Nik Jurjevčič pri fantih ter Tina Komac, Nika Strašek, Maja Radišič in Ana Zala Volk pri dekletih.

Preostale tekme prvega kroga so bile odigrane v torek, v drugi krog pa so od Slovencev napredovali še Ian Božič, Žiga Kovačič in Aljaž Jeran pri fantih in Meta Marenk pri dekletih. TUKAJ.

Anže Arh in Mike Urbanija uspešna v kvalifikacijah Futuresov, kvalifikacije na mladinskem turnirju v Berlinu dobro začela Pia Lovrič

bm, 18.06.2018

Anže Arh in Mike Urbanija sta, vsak na svojem koncu, uspešno opravila s kvalifikacijami turnirjev serije Futures (15.000 $).

Na Šri Lanki je bil tudi na drugem turnirju uspešen Anže Arh, ki bo zdaj v glavnem turnirju poskušal nadgraditi uvrstitev v drugi krog prvega turnirja in osvojiti še kakšno ATP točko. V zadnjem krogu je s 6-3 6-3 premagal 1. nosilca kvalifikacijskega turnirja, Indijca Vijayanta Malika.

V Budimpešti je trikrat zmagal Mike Urbanija, v finalu kvalifikacij je s 6-2 6-3 premagal Srba Nemanjo Subanovića, in bo v prvem krogu igral z brazilskim kvalifikantom Wilsonom Leitejem, kateremu se bo poskušal oddolžiti za poraz, ki mu ga je Brazilec zadal leta 2015 v kvalifikaciojah ATP turnirja v Umagu.

Mladinka Pia Lovrič, ki je prejšnji teden dobro nastopila v poljskem Bytomu se je preselila na še močnejši turnir v Berlin. Na turnirju 1. ranga je morala v kvalifikacije, tu pa je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagala 10. nosilko, Rusinjo Aleksandro Stromovo. Za uvrstitev v glavni turnir jo čaka obračun z 9. nosilko, Čehinjo Marketo Panackovo, 470. mladinko sveta. TUKAJ.

Letos v Portorožu nagradni sklad 75.000 $

, 18.06.2018

Največji teniški turnir v Sloveniji za moške in sočasno največji športni dogodek na slovenski obali, ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 bo tokrat v Portorožu potekal od 3. do 11. avgusta.

V primerjavi s prejšnjim leti je nedvomno glavna sprememba povišanje nagradnega sklada s 50, na 75 tisoč ameriških dolarjev.

Zadovoljstvo z vsakoletnim napredkom turnirja, ki velja za enega najboljših osmih turnirjev serije challenger na svetu, je potrdila tudi Zavarovalnica Sava, ki še naprej ostaja glavni sponzor turnirja. »Zavarovalnica Sava s sponzorstvom turnirja izraža zadovoljstvo s sodelovanjem s Tenis Slovenija, hkrati pa vrača v okolje v katerem deluje. Turnir je nadvse popularen med teniškimi profesionalci kot tudi med obiskovalci. Trenutno sta dve povabili rezervirani za Nika Razborška in Jako Kaplja,« je dodal direktor turnirja Aljaž Kos. Po besedah kapetana slovenske teniške reprezentance Miha Mlakarja, najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene letos ne bo igral turnirjev serije Challenger, zato pa lahko pričakujemo Blaža Kavčiča in Blaža Rolo, med tem ko bo turnir primeren izziv tudi za Toma Kočevarja Dešmana in Mikea Urbanijo.

Spremenjen bo tudi dnevni program tekem, saj se bodo dvoboji začeli ob 17. uri, drugi dvoboji ne pred 19. uro in tretji ne pred 21. uro.

Začetek avgusta bo v uvodnem vikendu pripadel dobrodelnemu koncertu slovenske rock zasedbe Big Foot Mama (3. avgust) in zaključnemu koncertu na portoroški plaži, ko bo nastopil Magnifico. V času turnirja bodo na igriščih ob teniškem stadionu številni korporativni dogodki, kot tudi vsi generacijski teniški turnirji pod okriljem Tenis Slovenije. Na teniškem festivalu gre pričakovati nastope več kot 700 mladih teniških igralcev iz vseh slovenskih klubov.

Rdeča nit teniškega dogajanja v Portorožu pa ni samo teniška igra, pač pa vseslovenska dobrodelna akcija »#Gibaj mladina«, s katero so ambasadorji začeli že meseca maja. Glavni akter številnih video epizod in končnega obračuna z Grego Žemlja je Rado Mulej, ki napoveduje kravato Žemlji, a sočasno v spletni nanizanki odlično napreduje v vseh teniških prvinah. Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenija je poudaril namen projekta: »Gibaj mladina je dobrodelna akcija zbiranja sredstev za 100 otrok iz socialno šibkejših družin. Poleg Rada Muleja sta ambasadorja tudi Jakov Fak in Goran Dragič, podporo in partnerstvo pa projektu že nudijo PRO PLUS, s 24ur, oddajo Svet na Kanalu A in portalom 24ur.com, radijske postaje radio Center, radio Rock, radio Hit in radio Capris, časopisna hiša Delo s svojimi edicijami, veseli pa bomo podpore še katerega od slovenskih medijev. Celoten prihodek od koncerta Big Foot Mama in polovičen prihodek od prodaje kart za polfinalne tekme in obračun finala, bo šel izključno za dobrodelen projekt »Gibaj mladina«.« TUKAJ.

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir

bm, 18.06.2018

V Kopru se je končal mednarodni veteranski ITF turnir na katerem je nastopilo 56 igralk in igralcev, med njimi tudi igralec Avstrije, ZDA, Italije, Avstralije, Madžarske, Izraela, Rusije in Srbije.

Slovenski igralci v močni mednarodni zasedbi tokrat niso posegali po najvišjih mestih, med zmagovalce se je tako v kategoriji M35 vpisal Goran Beloševič, v kategoriji M60 pa Zmago Tajnšek. Med veterankami je v konkurenci Ž50 med slovenskimi igralkami slavila Marjana Volf, đe eno zmago za slovenske predstavnike pa sta v konkurenci ženskih dvojic prinesli Vera Pajenk in Vesna Stanko. TUKAJ.

Infond Open 2018 osvojila Francozinja Irina Ramialison

, 18.06.2018

27-letna Francozinja Irina Ramialison je zmagovalka letošnjega turnirja Infond Open 2018 z nagradnim skladom 15.000$, ki se je v odlični organizaciji ŽTK Maribor končal v nedeljo. V finalu je z rezultatom 6-2 6-7(3) 7-5 premagala 16-letno Kitajko Xinju Wang, eno izmed najboljših mladink na svetu. Mlada Kitajka je bila po prikazani igri favoritinja tega finala, a so v boju za zmago prevladale izkušnje 27-letne Francozinje, za katero je bil to že trinajsti naslov na turnirjih ITF.

Slovenske igralke tokrat v močni mednarodni konkurenci niso imele pravih možnosti. Najboljših ni bilo, mlajše pa so lahko samo preizkusile kje je trenutno njihovo mesto v svetovnem ženskem tenisu in spoznale, da bo treba za boljše rezultate še močno garati. Slovenski nastopi so se končali v drugem krogu, kamor sta se uvrstili Pia Čuk in Saša Klaneček.

Organizatorje veseli, da so igralke, ki so se uvrstile v zaključne obračune, mariborskim ljubiteljem tenisa prikazale izvrstne predstave in da je Maribor ena izmed postaj najboljših igralk na njihovi poti v svetovni vrh, kot je bil to primer Simone Halep, danes številke ena svetovnega ženskega tenisa, iz zadnjega obdobja pa tudi Grkinje Marie Sakkari, danes 33. igralke sveta, ki je v Mariboru slavila leta 2015.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Dalila Jakupović še drugič uspešna v Birminghamu, Anže Arh v finalu kvalifikacij na Šri Lanki

bm, 17.06.2018

Dalila Jakupović še naprej odlično igra na travi. Po uvrstitvi v četrtfinale Nottinghama ta teden nastopa v kvalifikacijah WTA turnirja v Birminghamu (936.128 $). Kvalifikacije je odlično začela in po zmagi v prvem uspešno zaigrala tudi v drugem krogu, kjer je dosegla še eno zmago nad TOP 100 igralko. S 7-6(3) 7-5 je premagala 5. nosilko, 23-letno Američanko Sachio Vickery, 82. igralko lestvice WTA. Od nastopa v glavnem turnirju jo loči še ena zmaga, katero bo morala doseči proti 2. nosilki kvalifikacij, 23-letni Američanki Bernardi Pera, 68. igralki lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

Dobro pa igra v kvalifikacijah drugega turnirja serije Futures na Šri Lanki (15.000 $) Anže Arh. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagal domačina Yashito Da Silva in bo v finalu kvalifikacij igral s 1. nosilcem, 28-letnim Indijcem Vijayantom Malikom.

TUKAJ.

Enej Berghaus in Noka Jurič zmagovalca OP 18 v Velenju

, 17.06.2018

V Velenju se je končalo OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih je nastopilo dvajset igralcev, v finale pa sta se uvrstila prvi nosilec turnirja, sicer pa 8. igralec lestvice TS do 18 let Enej Berghaus (Br-Mb) in sedmi nosilec Anej Levpušček (Domžale). V finalu je slavil Berghaus, ki je zmagal s 7-6(4) 6-1.

Za Berghausa je to tretji naslov v kategoriji do 18 let, dvakrat se je na zmagovalno stopničko povzpel tudi lansko leto. Za Levpuščka je uvrstitev v finale najboljši dosežek v tej starostni kategoriji.

Fantje so nastopili tudi v konkurenci dvojic, kjer so se v finale uvrstili David Cepak in Klemen Tašner ter Anej Levpušček in Tristan Lukas Koželj Nickel. Finalni obračun sta s 6-3 6-2 dobila Koželj Nickel in Levpušček.

Pri dekletih je nastopilo sedem igralk, v finalu pa sta nastopili prva nosilka Noka Jurič (ŽtkMb) in Hana Bečirovič Novak (TK-SB). S 6-0 6-0 je slavila Juričeva, ki je dosegla že šesto zmago na OP Tenis Slovenije v letu 2018. Tri je vknjižila v članski, tri pa v konkurenci do 18 let. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Halleju s Federerjem, Polona Hercog na Malorki s kvalifikantko; slab začetek naših igralcev v kvalifikacijah, zaenkrat uspešna Mike Urbanija in Anže Arh

bm, 17.06.2018

S kvalifikacijskimi obračuni so se začeli turnirji prihodnjega tedna, na njih pa nastopa tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk.

Poslastica prihodnjega tedna bo zagotovgo obračun v Halleju, kjer se bo Aljaž Bedene v prvem krogu ATP turnirja pomeril s ponovno številko 1 svetovnega tenisa, Rogerjem Federerjem.

Polona Hercog bo nastopila na travi v Mallorci (250.000 $). V prvem krogu se bo pomerila s kvalifikantko.

Blaž Rola bo prihodnji teden nastopil na ATP Challengerju na Slovaškem (64.000 €). V prvem krogu bo njegov nasprotnik Čeh Zdenek Kolar, 235. igralec lestvice ATP.

Dalila Jakupović je na WTA turnirju v Birminghamu preskočila prvo kvalifikacijsko oviro.

Dobro je začel tudi Mike Urbanija na Futuresu v Budimpešti (15.000 $), kjer je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal Madžara Marka Kekija. Niso pa se uvrstili v drugi krog Tom Ašič Kovač, Tino Kovačič, Nick Cmager in Aljaž Radinski.

Že na začetku kvalifikacij je tokrat spodletelo Maticu Špecu na drugem turnirju v Winston Salemu (25.000 $). Z 1-6 6-1 6-3 ga je premagal domačin Tim Kopinski.

Na članskem turnirju se je v kvalifikacijah preizkusila tudi 18-letna Primorka Lian Benedejčič, a ni bila uspešna. V Sassuolu jo je s 7-5 7-6(2) premagala 20-letna Italijanka Gaia Squarcialupi.

Na ITF turnirju v Hammametu je v prvem krogu kvalifikacij izgubila Žaklin Bokan. S 6-1 6-4 jo je premagala Španka Dalila Said.

Na Futuresu v Sri Lanki bo še drugi teden zapored nastopil Anže Arh. Na prvem turnirju prejšnji teden je uspešno opravil s kvalifikacijami, v glavnem turnirju nato dosegel še eno zmago, v drugem krogu pa s 7-5 1-6 3-6 izgubil z Argentincem Ignaciom Carouom. Z uvstitvijo v glavni turnir je osvojil prvo ATP točko. Na drugem turnirju ga danes čaka srečanje z 12. nosilcem, 22-letnim domačinom Yashitom De Silvo. TUKAJ.

Maj Premzl izgubil finale turnirja Tennis Europe do 14 let v Čačku

bm, 17.06.2018

Maj Premzl se je na poti proti uspehu kariere, ki bi mu ga prinesla osvojitev prvega naslova na turnirjih Tennis Europe ustavil v finalu in tako še naprej ostaja brez naslova na turnirjih Tennis Europe. V finalu turnirja do 14 let v Čačku, ki si ga je priboril z včerajšnjo polfinalno zmago s 6-1 6-4 nad Nizozemcem Luko Novakovicem je danes igral s sedmim nosilcem, Srbom Nikolo Jovanovićem. Srbski vrstnik je bil boljši s 6-1 7-5.

Za Maja je bil to drugi finale na turnirjih TE v karieri, potem ko je leta 2016 nastopil v finalu turnirja do 12 let v Budaorsu. Tam ga je v treh nizih premagal Rus Konstantin Zhzhenov. Na lestvici TE do 14 let trenutno zaseda 192. mesto, po nastopu v finalu Čačka pa bo pridobil kar nekaj mest.

Sicer pa je več uspehov doslej zabeležil v konkurenci dvojic, kjer je bil do 12 let dvakrat finalist, en turnir je osvojil, v kategoriji do 14 let pa je, poleg tokratnega finala v Čačku, ki sta ga z Novakovicem izgubila, v zaključnem obračunu nastopil še enkrat. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil finalni obračun v Bergamu, Blaž Rola brez zmage med dvojicami v Caltanissetti

bm, 16.06.2018

Nik Razboršek je na Futuresu v Bergamu (15.000 $) obstal v finalu, kjer ga je s 6-4 6-3 premagal 6. nosilec, 26-letni Riccardo Bellotti, 553. igralec lestvice ATP. Ta je po Padovi prejšnji teden osvojil še drugi turnir zapored in nanizal deseto zaporedno zmago. Srečanje je trajalo uro in sedemnajst minut, Italijan pa je tokrat bolje izkoristil svoj začetni udarec saj ga je izgubil samo enkrat, medtem ko ga je Nik izgubil štirikrat. Bellotti je imel izkoristek prvega servisa kar 81 %, v zadnjih desetih srečanjih pa je bila to že njegova osma zmaga proti levičarjem. Tudi za Razborškom je odličen niz tekem, saj je bil po zmagi v Antalyi četrtfinalist v Kiseljaku in zdaj finalist v Bergamu. V zadnjih sedemnajstih srečanjih je samo dvakrat izgubil. Uvrstitev v finale mu sicer na lestvici ATP ne bo prinesla napredka, saj je bil lani v tem času finalist turnirja v Kaltenkirchnu, naslednji uspešni nastopi pa bi mu lahko prinesli ponovni vzpon na teniški lestvici.

Na ATP Challengerju v Caltanissetti (127.000 €) se je Blaž Rola s soigralcem, Čehom Jiryem Veselym uvrstil v finale konkurence dvojic, tu pa sta morala premoč priznati italijanskemu paru Federicu Gaiu in Andrei Pellegrinu, ki sta zmagala s 7-6(4) 7-6(5). TUKAJ.

Dalila Jakupović v četrtfinalu Nottinghama ni bila kos Johanni Konta, danes pa že uspešna v prvem krogu kvalifikacij v Birminghamu

bm, 16.06.2018

Dalila Jakupović se je v četrtfinalu WTA turnirja v Nottinghamu (250.000 $) merila s 4. nosilko, 27-letno britansko vrstnico Johanno Konta, 22. igralko sveta.

Domača favoritinja je bila boljša s 6-4 6-2. Jakupovićeva je sicer tekmo dolično začela in z breakom v prvem nizu povedla s 4-2. Prelomna je bila osma igra v kateri je servirala za vodstvo s 5-3, a ji je močno popustila zbranost in z nekaj neprisiljenimi napakami je izgubila svoj začetni udarec, kar se ji je ponovilo še v deseti igri, ko je servirala za obstanek v prvem nizu. Po izgubljenem prvem nizu je tudi drugega začela z breakom, a je že v naslednji igri ponovno izgubila svoj servis in Konta je vzpostavila ravnotežje. V nadaljevanju je bila Britanka bolj zanesljiva, dobila je vse svoje servise, Dalila pa je izgubila še dva in s tem tudi drugi niz. Končno razmerje osvojenih točk je bilo po uri in četrt igre 65-48 v korist Britanke, ki se je prvič letos uvrstila v polfinale WTA turnirja. V polfinalu se bo zdaj merila s Hrvatico Donno Vekić, ki jo je lani premagala prav v finalu Nottinghama. Tokrat tako ene izmed obeh lanskih finalistk ne bo v finalu.

Jakupovićeva je sicer na trenutke prikazala dobro igro, z boljšim izkoristkom začetnega udarca in brez večjih nihanj v igri pa se lahko nadeja dobrega rezultata tudi v Birminghamu, kjer je zmagala v prvem krogu kvalifikacij. Po hudem boju je s 7-6(5) 4-6 7-6(6) premagala Italijanko Jasmine Paolini. V drugem krogu bo igrala s 5. nosilko kvalifikacij, 23-letno Američanko Sachio Vickery, 82. igralko lestvice WTA.

Četrtfinale v Nottinghamu ji je navrglo 60 WTA točk in 6.175 dolarjev denarne nagrade, na lestvici WTA pa bo napredovala okrog 5 mest. TUKAJ.

Ta konec tedna OP do 18 let in turnirji Round Robin do 12 let

bm, 15.06.2018

Od petka do nedelje se igralci in igralke v Velenju merijo na OP za fante in dekleta do 18 let. Dečki in deklice v soboto in nedeljo nastopajo na RR turnirjih do 12 let v Kočevju, Ljubljani, Slovenj Gradcu in na Bledu.

Na OP za fante v Velenju nastopa 20 igralcev, v četrtfinale so se uvrstili Enej Berghaus, Gašper Topčič, David Cepak, Jovan Ilić, Patrik-Kumer Špegel, Dan Trošt Slapnik, Anej Levpušček in Klemen Tašner.

V polfinale so napredovali Enej Berghaus, Jovan Ilić, Patrik Kumer Špegel in Anej Levpušček. V polfinalnih obračunih je Enej Berghaus (Br-Mb) s 6-2 6-3 premagal Jovana Ilića (Ltc), Anej Levpušček (Domžale) pa je s 6-2 2-6 6-3 izločil domačina Patrika Kumra Špegla (ŠtkVe). Finale bo na sporedu v nedeljo.

Pri dekletih je nastopilo samo sedem igralk. V finale sta se uvrstili Noka Jurič (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-2 6-1 premagala klubsko soigralko Mio Kukovič in Hana Novak Bečirovič (TK_SB), ki je v polfinalu s 6-0 6-0 izločila Niko Vončina (Benč).

Eden izmed RR turnirjev poteka tudi v Slovenj Gradcu (na fotografiji). TUKAJ.

Tamara Zidanšek predala četrtfinalno srečanje v Padovi, Pia Lovrič izgubila v četrtfinalu mladinskega turnirja v Bytomu na Poljskem

bm, 15.06.2018

Tamara Zidanšek je morala zaradi slabega počutja predati četrtfinalno srečanje na ITF turnirju /25.000 $) v Padovi.

Mladinka Pia Lovrič je odlično nastopila na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Poljskem Bytomu. Uvrstila se je v četrtfinale, tu pa po zagrizenem boju po treh urah igre izgubila s 4. nosilko, 15-letno Rusinjo Mario Shusharino, 118. igralko mladinske svetovne teniške lestvice. TUKAJ.

Nik Razboršek finalist ITF Futuresa v italijanskem Bergamu

bm, 14.06.2018

24-letni Nik Razboršek se je na Futuresu v Bergamu (15.000 $) uvrstil v finale.

V četrtfinalu je s 7-6(3) 6-2 premagal 20-letnega Italijana Giovannija Fonia, 648. igralca lestvice ATP. Srečanje je trajalo uro in enainštirideset minut, 24-letni Litijan pa je odlično serviral, nasprotniku prepustil samo en začetni udarec, sam mu je odvzel tri. V prvem nizu sta igralca izgubila začetni udarec vsak po enkrat, Razboršek pa je rešil dve zaključni žogi Italijana za zmago v prvem nizu. Na koncu je bil boljši za 19 točk (87-68).

Nikov polfinalni nasprotnik je bil Italijan, 19-letni Jacopo Berettini, 707. igralec lestvice ATP.

V sicer izenačenem obračunu je bil izkušeni Razboršek boljši s 6-4 6-4. Za zmago je potreboval uro in tričetrt, ob odličnem serviranju je le enkrat izgubil servis, nasprotniku ga je odvzel trikrat. Na koncu je bil boljši za 5 točk (73-68).

V finalu bo igral z Italijanom, 6. nosilcem, 26-letnim Riccardom Bellottijem, 553. igralcem lestvice ATP. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, obakrat doslej je bil boljši Bellotti in sicer v letih 2012 in 2015. Bellotti je v odlični formi saj je prejšnji teden osvojil Futures v Padovi, skupno z današnjo polfinalno pa je nanizal devet zaporednih zmag.

V odlični formi je tudi Nik, ki je na zadnjih petnajstih srečanjih izgubil le enkrat. TUKAJ.

Še ena izvrstna teniška partija Tamare Zidanšek, Matic Špec končal nastope v Winston Salemu, Nina Potočnik brez četrtfinala v Padovi

bm, 14.06.2018

Tamara Zidanšek ta teden nastopa na ITF turnirju (25.000 $) v Padovi. Tudi z današnjo predstavo je pokazala, da je upravičeno med najboljšimi 100 igralkami sveta, saj Američanki Elizabeth Halbauer ni prepustila več kot dve igri. Spremljali smo dobro tekmo z malo neprisiljenimi napakami na obeh straneh in odlično igro Tamare, ki je v izmenjavah vedno našla pravo rešitev in nasprotnico pripeljala v brezizhoden položaj. Končni izid se je glasil 6-1 6-1 po uri in dvaindvajsetih minutah igre. Tamara je sicer izgubila uvodno igro na svoj servis, to pa je je bil tudi edini začetni udarec, ki ga je prepustila nasprotnici. Na drugi strani je dosegla šest breakov, skupaj pa je osvojila 61 točk, nasprotnica le 39.

Po štirih zmagah na turnirju v Winston Salemu v ZDA (25.000 $) je nastope v drugem krogu končal Matic Špec. S 6-4 6-2 ga je po uri in pol igre premagal 5. nosilec turnirja, 24-letni Brazilec Karue Sell, 398. igralec lestvice ATP. Brazilec je odlično serviral, osvojil vse svoje servise, Maticu pa je servis odvzel trikrat, k čemur je pripomoglo tudi sedem dvojnih napak Štajerca. Dober prvi nastop po dolgem času pa je za Špeca odlična napoved pred naslednjimi turnirji, ki se jih bo udeležil.

Nina Potočnik je v večernem terminu nastopila v drugem krogu ITF turnirja v Padovi. Njena nasprotnica je bila 6. nosilka, 27-letna Italijanka Martina Di Giuseppe, trenutno uvrščena najvišje v karieri, na 241.mesto. Obe igralki sta prikazali dober tenis s številnimi izmenjavami, z malo neprisiljenimi napakami, Italijanko pa je odlikovala pestra izbira udarcev, pri čemer je Nino večkrat v obup spravljala z uspešno izvedenimi skrajšanimi udarci. Potočnikova je svojo priložnost zamudila v prvem nizu, ki je trajal kar uro in dvajset minut, pri izidu 6-5 pa Nina ni izkoristila treh zaključni žogic, ki si jih je priigrala na servis nasprotnice. V najdaljši igri prvega niza in srečanja sta igralki odigrali 17 točk, Di Giuseppejeva pa je izkoristila četrto žogo za izenačenje na 6-6, potem ko Nina ni izkoristila treh za zmago s 7-5. V osmi igri drugega niza je Potočnikova z dvojno napako izgubila servis in Italijanka je povedla s 5-3, nato pa rutinirano dobila zadnjo igro in na koncu slavila s 7-6(4) 6-3 po dveh urah in devetih minutah igre. TUKAJ.

Maj Premzl polfinalist turnirja TE 14 v Čačku, Petja Drame izgubila med posameznicami, a osvojila turnir dvojic; v polfinalu Prijedora na TE 12 poražen Mark Iztok Lunder

bm, 14.06.2018

V Čačku na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let odlično igra Maj Premzl. Mariborčan, ki je tretji nosilec turnirja se je po zmagi s 6-4 6-1 nad devetim nosilcem, Kitajcem Gu Tonghanom uvrstil v polfinale in s tem že dosegel najboljši izid kariere v tej starostni kategoriji. V polfinalu ga čaka obračun z 8. nosilcem, Nizozemcem Luko Novakovicem. Maj je nastopil tudi v finalu konkurence dvojic, kjer je moči združil s polfinalnim nasprotnikom med posamezniki, Lukom Novakovicem. Igrala sta s Kitajcema Ye Hongyujem in Gu Tonghanom in v izenačenem obračunu izgubila s 7-6(6) 6-7(1) 7-10.

Manj uspešna je bila med posameznicami Petja Drame, ki se je morala po finalu na Bergantovem memorialu tokrat zadovoljiti s četrtfinalom, saj ji je napredovanje v polfinale preprečila 4. nosilka, Srbkinja Tijana Sretenović, njena soigralka v konkurenci dvojic. S Sretenovićevo sta po krajši pavzi nastopili v finalu konkurence dvojic in s 7-5 6-2 premagali Grkinji Michaelo Laki in Athino Pitta.

Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v polfinale turnirja Tennis Europe do 12 let v Prijedoru prišel Mark Iztok Lunder, poletni slovenski državni prvak do 12 let. V polfinalu ga je s 6-2 6-2 premagal Srb Milan Matović. TUKAJ.

Infond Open 2018 - po porazu Pie Čuk in Saše Klaneček konec slovenskih nastopov

bm, 14.06.2018

Na ženskem ITF turnirju Infond Open 2018 (15.000 $), ki ga gosti ŽTK Maribor je konec slovenskih nastopov. Že dopoldne je z nastopom opravila Pia Čuk. Od Čukove smo, glede na zadnje nastope v Tuniziji, kjer je nanizala kar trinajst zaporednih zmag, pričakovali boj za najvišja mesta, a se ji tokrat ni izšlo. V drugem krogu je naletela na razpoloženo 19-letno Avstralko Nino Alibalic, 563. igralko lestvice WTA, ki je bila po uri in pol igre boljša s 6-2 6-2. Čukova je kar šestkrat izgubila svoj začetni udarec, Alibaliceva le dvakrat, kar je tehtnico nagnilo v korist mlade Avstralke. Da je bila Avstralka danes boljša kaže tudi število osvojenih točk (70-51).

Zadnje slovensko upanje v Mariboru je tako ostala 20-letna Saša Klaneček, ki študira in igra na univerzi Arizona v ZDA. Na lestvici WTA trenutno nima uvrstitve, najvišje pa je bila na 1020 mestu. Domač klub ji je za nastop podelil posebno povabilo. Saša je bila sicer ena boljših slovenskih mladink, je pa tudi ena mnogih mladih slovenskih igralk, ki jim je igranje tenisa omogočilo brezplačen študij na ameriških univerzah. Na univerzi Arizona je bila v letu 2017 ena izmed dveh novink v moštvu Sun Devil, kjer dosega odlične rezultate in je pomemben član ekipe.

Mariborski nastop se ji najbolj posrečil, saj je po dveh urah in petnajstih minutah igre morala v roko seči zmagovalki, 25-letni 5. nosilki turnirja, Avstrijki Pii Konig. Ta je zmagala s 4-6 6-3 6-0. Saša je sicer vzpodbudno začela in prvi niz dobila s 6-4, nato pa je pobudo prevzela nasprotnica in z breakom prednosti povedla s 4-2 in 5-3. Klanečkova je sicer servirala za znižanje izida na 5-4, a je še tretjič v drugem nizu servis izgubila in s tem tudi niz s 3-6. V zadnjem nizu smo spremljali bolj enosmeren promet, videli tri izgubljene servise domače igralke in gladko zmago Avstrijke s 6-0. Saša je v tretjem nizu uspela osvojiti le devet točk.

Kljub izpadu domačih igralk pa se v naslednjih dneh velja oglasiti v teniškem centru ŽTK, saj v igri ostaja nekaj odličnih igralk, pozornost pa velja nameniti predvsem drugi nosilki, 16-letni Kitajki Xinyu Wang, 4. mladinki sveta, ki igra izvrsten tenis in je v vlogi favoritinje za osvojitev naslova. Ali bo šla v naslednjih letih po stopinjah Romunke Simone Halep, ki je prav tako na poti k št. 1 svetovnega tenisa slavila v Mariboru, pa bo pokazal čas.

Vabljeni na igrišča ŽTK še v naslednjih dneh.

Preberite tudi TUKAJ.

Zmagovalci lige do 12 let so igralci in igralke TK Center Court

bm, 14.06.2018

Na igriščih ŽTK Maribor se končuje zadnje dejanje letošnje lige do 12 let, finalni obračun Play offa. V finale sta se uvrstili ekipi ŽTK Maribor, ki je v polfinalu s 5-2 premagala ekipo TK Triglav Kranj in ekipa TK Center Court, ki je bila v drugem polfinalu s 7-0 boljša od ekipe TK Nova Gorica.

Igra se po sistemu 5+2, trije posamezni obračuni dečkov in dva posamezna obračuna deklic ter dva obračuna dvojic.

Zmagovalec je bil odločen že po posamičnih obračunih, saj je TK Center Court povedel z rezultatom 4-1 in s tem že osvojil naslov zmagovalca letošnje lige do 12 let. Točke za zmagovalno ekipo so prispevali Marko Požonec, Matic Hribar, Ela Nala Milić in Tinkara Vraničar. Edino točko za domačine je priigral Žiga Švec. TUKAJ.

Pia Lovrič uspešna v Bytomu, Maj Premzl in Petja Drame v Čačku, Mark Iztok Lunder v Prijedoru

bm, 13.06.2018

16-letna Domžalčanka Pia Lovrič, trenutno 397. mladinka sveta je z zmago začela nastope na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagala 16-letno Romunko Oano Smarando Corneanu, 201. mladinko sveta in bo v drugem igrala s hrvaško kvalifikantko Noo Krznarić.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Čačku sta se v četrtfinale uvrstila Maj Premzl in Petja Drame. Premzl je v tretjem krogu s 6-1 6-2 premagal Lazarja Dimitirijevića iz Srbije in ga zdaj čaka obračun s Kitajcem Gu Tonghanom. Drametova je bila s 6-1 6-2 boljša od Srbkinje Lee Rupnjak in bo v četrtfinalu igrala s 4. nosilko Tijano Sretenović.

V konkurenci dvojic se je Maj Premzl s soigralcem, Francozom Luko Novakovicem uvrstil v finale. Finalistka je med deklicami tudi Petja Drame, ki igra v paru s Tijano Sretenović.

Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru se je Mark Iztok Lunder uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-0 6-3 izločil domačina Marka Maksimovića. Marko Retelj je izgubil četrtfinalno srečanje z Izraelcem Allelom Ashooshom. Slednji je slavil s 6-2 6-2. TUKAJ.

Uspešni nastopi Tamare Zidanšek v Padovi ( v četrtek live stream), Matica Špeca v Winston Salemu in Nika Razborška v Bergamu

bm, 13.06.2018

Tamara Zidanšek si po zmagi na WTA Challengerju v Bolu na Braču ni vzela odmora, ampak bo poskušala bero točk za lestvico WTA ta teden še izboljšati v Italiji. Nastopa na ITF turnirju v Padovi z nagradnim skladom 25.000 $, v prvem krogu pa se je pomerila z zelo dobro, 17-letno domačinko Elisabetto Cocciaretto, 16. mladinko sveta. Tamara je srečanje rutinsko dobila s 6-4 6-3 in se bo v drugem krogu pomerila z lažjo nasprotnico, 20-letno Američanko Elizabeth Halbauer, 548. igralko lestvice WTA.

Odlično še naprej igra v ameriškem Winston Salemu na ITF Futuresu (25.000 $) Matic Špec. Po treh kvalifikacijskih zmagah je Mariborčan v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-4 premagal domačega povabljenca Juliana Zlobynskega (984). V drugem krogu bo igral s 5. nosilcem, Brazilcem Karuom Sello, 399. igralcem lestvice ATP.

Tekmo prvega kroga je danes na Futuresu v Bergamu (15.000 $) odigral Nik Razboršek. Sedmega nosilca, Latvijca Martinsa Podzusa (552) je premagal s 6-1 6-2.

Na spletni strani ITF je za četrtek predviden live stream obeh tekem naših igralk. Tamara Zidanšek bo nastopila ob 17. uri, nastop Nine Potočnik je načrtovan za 20. uro. Obe srečanji boste lahko spremljali v live streamu . TUKAJ.

Infond Open 2018 - Pia Čuk in Saša Klaneček kot edini slovenski predstavnici v drugi krog

bm, 13.06.2018

V Mariboru so na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ Infond Open 2018 danes nastopile še preostale slovenke v glavnem žrebu. Od petih sta bili uspešni dve. Pia Čuk je po pričakovanju brez težav s 6-1 6-0 premagala italijansko kvalifikantko Enolo Chiesa in jo zdaj čaka obračun s 4. nosilko, 19-letno Avstralko Nino Alibalic, 563. igralko lestvice WTA.

V obračunu domačih igralk, srečne poraženke Noke Jurič in povabljenke Saše Klanček, ki sicer študira in igra v univerzitetni ligi v ZDA, je bila uspešnejša slednja. 20-letna Klanečkova je zmagala s 6-3 6-2 in se bo v drugem krogu pomerila s 5. nosilko, 25-letno Avstrijko Pio Konig, 665. igralko lestvice WTA.

Preostali naši igralki sta gladko izgubili. Tino Kristino Godec je s 6-1 6-1 premagala 1. nosilka, Francozinja Irina Ramialison (499), Moni Potrč je s 6-0 6-1 izločila Hrvatica Iva Primorac (771).

Žal so bile naše igralke neuspešne tudi v konkurenci dvojic, kjer so izpadle Živa Falkner in Sheila Glavaš, Noka Jurič in Moni Potrč ter Anja Gal, ki je igrala s Sarah Nikocevic.

V četrtek bomo tako videli dva slovenska nastopa. Ob 10. uri bo nastopila Pia Čuk, ob 16. uri pa Saša Klaneček.

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Dalila Jakupović četrtfinalistka WTA turnirja v Nottinghamu

bm, 13.06.2018

Dalila Jakupović se odlično znajde na travnatih terenih Nottinghama. Na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ je bila uspešna tudi v drugo in se je uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala 20-letno Poljakinjo Magdaleno Frech, ki je na lestvici WTA uvrščena mesto za njo, na 119. mesto. Dalila je odlično servirala saj ni izgubila nobenega začetnega udarca, nasprotnici je odvzela tri, enega v prvem in dva v drugem nizu. Na koncu je bila boljša za 14 točk (73-59). Za Jakupovićevo je to drugo četrtfinale na WTA turnirjih letos. Ob polfinalu WTA turnirja v Bogoti je bila letos še finalistka WTA Challengerja (125.000 $) v Mumbaju in zmagovalka ITF turnirja v Canberri (60.000 $). Morebitna četrtfinalna zmaga pa bi jo že pripeljala na rob prve stoterice teniških igralk sveta. Nasprotnica še ni znana.

Ni pa uspel s prebojem v četrtfinale Blaž Rola, ki igra na ATP Challengerju v Caltanissetti (127.000 €). V drugem krogu ga je s 6-1 6-4 premagal dve leti starejši, 29-letni Madžar Attila Balazs, 202. igralec lestvice ATP. Blaž je štirikrat izgubil začetni udarec, izkoristek drugega servisa pa je imel zgolj 38 %.

Blaž bo danes nastopil še v konkurenci dvojic, kjer igra s Čehom Jirijem Veselym. TUKAJ.

ŽTK Maribor gosti play off lige do 12 let, finalista sta ŽTK Maribor in TK Center Court

bm, 13.06.2018

V Mariboru so se zbrali igralci in igralke ekip, ki so se po rednem delu lige do 12 let uvrstili na zaključni turnir. Gosti ga ŽTK Maribor, turnir pa bo popestril dogajanje na igriščih ŽTK-ja kjer poteka mednarodni ITF turnir Infond Open 2018.

V play off so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, TK Nova Gorica, ŽTK Maribor in TK Center Court. Ekipo sestavljajo trije dečki in dve deklici, igra pa se pet posameznih tekem in dva obračuna dvojic.

V polfinalu sta se v prvi tekmi pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj. Slavili so domačini s 5-2, točke za ŽTK pa so osvojili Žiga Švec, Nala Kovačič, Lija Mumlek ter dvojici ŽigaŠvec/Nejc Strašek in Nala Kovačič/Lija Mumlek.

V drugem polfinalu sta igrali ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica. Boljši so bili igralci in igralke iz ljubljane, ki so zmagali s 7 - 0. V posamičnih tekmah so točke priigrali Mak mikovič, Marko Požonec, Matic Hribar, Ela Nala Milić in Tinkara Vraničar.

Finale bo na sporedu v četrtek ob 10. uri. TUKAJ.

Petja Drame, Maj Premzl, Mark Iztok Lunder in Marko Retelj uspešni na turnirjih Tennis Europe, Metka Komac izgubila na ITF turnirju v Offenbachu

bm, 12.06.2018

Na turnirju TE do 14 let v Čačku se je Maj Premzl uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-4 6-1 premagal Srba Štefana Durasinovića. Pri deklicah se je v tretji krog uvrstila Petja Drame, ki je Srbkinjo Dorotejo Milosavljević premagala s 6-1 6-1. V drugem krogu so izgubile Ana Lanišek, Ella Hojnik in Leontina Stojanović.

Na mednarodnem mladinskem turnirju TE v starostni katergoriji do 12 let, ki se odvija v Prijedoru sta se Mark Iztok Lunder in Marko Retelj uvrstila v četrtfinale. Lunder je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Bolgara Borislava Kirilova, v drugem mu je pri zaostanku 1-4 srečanje predal Fatih Šišić. Retelj je v prvem krogu s 3-6 7-6(4) 6-3 premagal Moldavijca Antona Goncearja, v drugem krogu pa ni imel težav z Nemcem Carlom Radtkejem. Zmagal je s 6-0 6-0. Pri deklicah je Hana Šišak Molan v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala Japonko Sae Kaenko, v drugem pa z 2-6 1-6 izgubila izgubila s Srbkinjo Klaro Vaja.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v nemškem Offenheimu je Metka Komac v prvem krogu z 2-6 6-0 6-7(2) izgubila z Norvežanko Lilly Elido Haseth. TUKAJ.

Matic Križnik zmagovalec A, Jaka Peterlin najboljši na B turnirju do 14 let, pri deklicah zmagovalka Pia Marija Rebec

bm, 12.06.2018

V Litiji in Ljubljani sta se končala A in B turnirja OP do 14 let za dečke. V A turnirju je v Litiji zmagal Matic Križnik( TK-CC). V finalu je s 6-2 6-2 premagal domačina Jako Tomažina (AsLit). Križnik je ob odsotnosti prvih petih igralcev lestvice TS do 14 let zanesljivo opravil z vsemi nasprotniki, še največ, štiri igre je izgubil prav v finalu.

B turnir dečkov je osvojil Jaka Peterlin (Šporn). V finalu je s 6-3 3-6 6-1 premagal Žana Friša (Galte).

V finalu deklic sta se merili Pia Marija Rebec (Tc-Lj) in Maša Viriant (Radom). S 7-5 6-2 je bila boljša druga igralka lestvice TS do 14 let Pia Marija Rebec. TUKAJ.

Nina Potočnik uspešna v Padovi, Nastja Kolar z zmago začela in porazom nadaljevala nastope v Singapurju, konec za Polono Hercog v S Hertogenboschu

bm, 12.06.2018

Na ITF turnirju v Padovi (25.000 $) je prva nosilka Tamara Zidanšek. V prvem krogu bo igrala z domačo povabljenko, 17-letno Elisabetto Cocciaretto, 16-mladinko sveta. Naša druga predstavnica v Padovi je 21-letna Nina Potočnik, 416. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu igrala s kvalifikantko, 19-letno Lucio Bronzetti, 557. igralko lestvice WTA. Igralki sta srečanje začeli, a je bilo pri vodstvu Potočnikove s 6-1 3-1 zaradi dežja prekinjeno. V nadaljevanju je Potočnikova potrdila premoč in na koncu slavila s 6-1 7-6(6)

Na ženskem ITF turnirju v Singapurju (25.000 $) je Nastja Kolar v prvem krogu s 6-2 6-0 premagala domačinko, 16-letno Tammy Tan, ki je nastopila s posebnim povabilom. Za zmago je potrebovala vsega enainpetdeset minut. Je pa slabše nadaljevala saj je v drugem krogu po neprepričljivi igri izgubila s 234-letno Japonko Haruko Kaji, 307. igralko lestvice WTA. Japonka je bila po dveh urah in dvajsetih minutah igre boljša s 3-6 6-3 6-4.

V prvem krogu je nastope na uvodnem travnatem turnirju končala Polona Hercog. Tako kot Aljaž Bedene je nastopila na Nizozemskem in se poslovila po porazu z 2. nosilko Elise Mertens iz Belgije, 16. igralko sveta. Belgijka je za zmago potrebovala uro in enajst minut. Hercogovi, ki je imela težave z osvajanjem točk na drugi servis (33 % izkoristek ob sedmih dvojnih napakah), je servis odvzela štirikrat, sama ga je izgubila enkrat. Na koncu je bila boljša za petnajst točk (59-44). TUKAJ.

Infond Open 2018 - slovenske igralke prvi dan brez posamične zmage, med dvojicami uspešni Moni Potrč in Noka Jurič

bm, 12.06.2018

Na igriščih ŽTK Maribor smo spremljali tekme prvega kroga ženskega ITF turnirja Infond Open 2018 z nagradnim skladom 15.000 $. Izmed osmih Slovenk v glavnem turnirju so prvi dan nastopile tri, a nobena svoje nasprotnice ni uspela premagati.

Domačinka, 17-letna Anja Gal je igrala z drugo nosilko turnirja, 16-letno Kitajko Xin Yu Wang, 501. igralko lestvice WTA in trenutno četrto mladinko sveta. Kitajka je po devetinpetdesetih minutah igre zmagala s 6-2 6-0.

Tudi 20-letna Manca Pislak, ki se po skoraj osemmesečni odsotnosti počasi vrača na turnirje ni bila kos svoji nasprotnici, 3. nosilki, 22-letni Rusinji Vikoriji Kan, ki je po uri in pol igre zmagala s 6-2 6-3.

V svojem premiernem nastopu v glavnem žrebu članskega ITF turnirja je mladinka, 16-letna Živa Falkner nasprotnici odščipnila dve igri. Italijanska kvalifikantka, 22-letna Giulia Pairone je po uri in sedmih minutah igre zmagala s 6-1 6-1.

V konkurenci dvojic smo danes videli nastope petih slovenskih igralk. Dvojica Moni Potrč in Noka Jurič je s 6-1 6-4 premagala srbsko-hrvaški par Aleksandra Stošić in Domenika Turkovič. Saša Klaneček in Sara Palčič sta tesno izgubili srečanje s Čehinjo Michaelo Bayerlovo in igralko Kosova Adriajno Lekaj. Neuspešna je bila tudi Ana Oparenovič, ki je zaigrala v paru z Makedonko Magdaleno Stoilkovsko. Tekmo sta izgubili v tretjem nizu, v podaljšanem tie-breaku. Italijanki Chiara De Vito in Gaia Squarcialupi sta bili boljši s 6-3 2-6 10-7.

Tudi v sredo bo v Mariboru zelo zanimivo,saj bo nastopilo še preostalih pet slovenk v posamični konkurenci. Ob 10. uri bo na sporedu obračun domačih igralk Saše Klaneček in Noke Jurič, istočasno pa bo na igrišču tudi Pia Čuk. V drugem srečanju dnevnega sporeda bosta za njimi nastopili Tina Kristina Godec in Moni Potrč. Ob 14 uri bodo še trije slovenski nastopi med dvojicami. Nastopila bo dvojica Živa Falkner in Sheila Glavaš, Anja Gal pa bo zaigrala v paru z Nemko Sarah Nikocevic.

TUKAJ.

Rekreativno veteranski turnir ekipnih dvojic - prijave do srede do 16. ure

bm, 12.06.2018

Tenis Slovenija ljubitelje tenisa vabi na rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic v Tenis center Tivoli – Šport Ljubljana. Turnir bo v soboto 16. junija 2018 z začetkom ob 10. uri.

Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do srede, 13. junija 2018 do 16:00 ure.

Format: ekipne dvojice; ekipo sestavljajo 4 igralci/-ke (lahko mešano). Igralo se bo po Davis cup formatu: en set - prva dvojica proti prvi dvojici nasprotne ekipe in istočasno na sosednjem igrišču en set druga dvojica proti drugi dvojici nasprotne ekipe. Zmaga ekipa z večjim številom dobljenih gemov. V primeru izenačenja se igra odločilni tie-break do 7 točk, v katerem lahko nastopita najboljša tekmovalca/-ki.

Tekmovanje bo potekalo po RR sistemu (4 ekipe v skupini, finale).

Prijavnina znaša 20 € na osebo (welcome drink, topli obrok, darilna vrečka, pokali in nagrade, družabni večer)

Glavna nagrada: brezplačna prijavnina za RVO Portorož (4.8.2018) in VIP vabilo na "ATP TOP 100" - VIP dogodek za 100 povabljenih gostov, ko bo 11.8.2018, na dan finala ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenija open 2018.

Vodja turnirja: Gašper Bolhar in ekipa Tenis Slovenije

Vse informacije najdete v priponki, v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo Gašper Bolhar na gasper.bolhar@tenis-slovenija.si ali 041 721 350.

Vabljeni v rekreativno-veteransko, sproščeno, teniško družbo!

Tenis Slovenija

Vse podrobnosti najdete TUKAJ.

Dalila Jakupović, Blaž Rola in Nik Razboršek uspešni v prvem krogu, Matic Špec v glavni turnir v Winston Salemu, poraz Aljaža Bedeneta

bm, 11.06.2018

Dalila Jakupović je z zmago začela nastope na WTA turnirju (250.000 $), ki se v Nottinghamu igra na travi. V prvem krogu je s 7-6(4) 6-2 premagala na lestvici WTA skoraj 70 mest višje uvrščeno, 26-letno Italijanko Camilo Giorgi, 8. nosilko turnirja. Jakupovićeva je zelo dobro servirala, ob 10 asih je imela izkoristek prvega servisa 76%. Nasprotnici je štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, po uri in devetih minutah igre pa je bila boljša za 15 točk (65-50). V drugem krogu bo igrala z 20-letno Poljakinjo Magdaleno Frech, 119. igralko lestvice WTA. Z Avstralko Priscillo Hon bo nastopila tudi v konkurenci dvojic.

Serijo petih zaporednih porazov v prvih krogih turnirjev je na peščeni podlagi na ATP Challengerju v Caltanissetti v Italiji (127.000 €) prekinil Blaž Rola. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagal 6. nosilca, 26-letnega Argentinca Guida Andreozzija, 102. igralca lestvice ATP. Ob šestih asih je imel odličen izkoristek servisa, ki ga je izgubil le enkrat, nasprotniku ga je odvzel trikrat. Na koncu je bil po uri in pol igre prepričljivo boljši tudi v številu osvojenih točk (70-52). Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Priložnost za zmago pa je na travnati površini S Hertogenboscha na Nizozemskem (612.755 €) iz rok izpustil 28-letni Aljaž Bedene, ki v srečanju z leto dni mlajšim Romunom Mariusom Copilom ni uspel izkoristiti dveh zaključnih žog za zmago v drugem nizu, tako da je na koncu slavil Romun z rezultatom 6-7(6) 7-6(4) in 6-3. Srečanje je trajalo dve uri in pol, odločilen pa je bil edini odvzem servisa v tekmi, ki je uspel Romunu v tretjem nizu. Igralca sta odlično servirala, Aljaž je dosegel 13, Copil 15 asov, skupen izkoristek servisa pa sta imela oba preko 70 %. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje in prva zmaga za Copila.

S tem pa današnjih slovenskih nastopov še ni konec. Nik Razboršek si je v tretjem nizu priigral zmago na Futuresu v Bergamu (15.000 $). S 4-6 6-4 6-4 je premagal Italijana Filippa Leonardija.

Matic Špec se je na turnirju v Winston Salemu (25.000 $) uvrstil v glavni turnir. V zadnjem, tretjem krogu kvalifikacij, je s 6-3 5-7 6-2 premagal Američana Ezekiela Clarka. TUKAJ.

Matic Križnik in Jaka Tomažin, Pia Marija Rebec in Maša Viriant ter Žan Friš in Jaka Peterlin finalisti OP 14 A in B v Ljubljani in Litiji

bm, 11.06.2018

Na OP do 14 let, ki poteka v Ljubljani in v Litiji smo dobili finaliste.

Pri deklicah, ki nastopajo v Ljubljani so se v polfinale po pričakovanjih uvrstile Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Eva Muller Uhan (Tc-Lj), Ivona Ahčan (Tk-CC) in Maša Viriant (Radom). V polfinalnih obračunih je bila nato Rebčeva s 6-3 6-1 boljša od Ahčanove, Viriantova pa s 6-4 2-6 6-3 od Muller Uhanove.

Dečki v A turnirju nastopajo v Litiji, polfinalisti pa so bili Matic Križnik (Tk-CC), Jaka Golob (Tr-Kr), Vanja Joksovič (TkMed) in Jaka Tomažin (AsLit). V polfinalu je Križnik s 6-1 6-2 premagal Goloba, Tomažin pa s 6-0 6-2 Joksoviča.

V B turnirju, ki se igra v Ljubljani so se v polfinale uvrstili Jaka Peterlin (Šporn), Nikola Vukota (Ltc), Klemen Gril (Ptuj) in Žan Friš (Galte). Friš je v nadaljevanju za uvrstitev v finale s 6-0 6-3 premagal Grila, Peterlin je bil s 6-3 6-4 boljši od Nikole Vukota. TUKAJ.

Igralci in igralke se selijo na travo, že danes v igri tudi naši najboljši. Lestvica WTA prinesla velik skok Tamari Zidanšek, Kaji Juvan in Pii Čuk

bm, 11.06.2018

Najboljši igralci in igralke bodo zdaj za dober mesec peščeno podlago zamenjali za travnato, prvi ogrevalni turnirji pred Wimbledonom pa se začenjajo ta teden.

V S Hertogenboschu bosta nastopila Aljaž Bedene in Polona Hercog.

Bedene bo v ponedeljek okrog 14. ure v prvem krogu ATP turnirja z nagradnim skladom 612.755 € igral s 27-letnim Romunom Mariusom Copilom, na lestvici ATP uvrščenim na 94. mesto. Obe dosedanji srečanji je v svojo korist odločil Aljaž.

Hercogovo v prvem krogu WTA turnirja z nagradnim skladom 250.000 $ čaka obračun z drugo nosilko, 22-letno Belgijko Elise Mertens, 16. igralko sveta. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

V Nottinghamu bo na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ nastopila Dalila Jakupović. V prvem krogu jo v ponedeljek ob 13.30 uri čaka obračun s 26-letno Italijanko Camilo Giorgi, 57. igralko lestvice WTA.

Na pesku ostaja Blaž Rola, ki bo nastopil na ATP Challengerju (127.000 €) v italijanski Caltanissetti. V prvem krogu bo v ponedeljek ob 16. uri igral s 6. nosilcem, 26-letnim Argentincem Guidom Andreozzijem, 108. igralcem lestvice ATP.

Nik Razboršek bo nastopil na peščenem ITF Futuresu v Bergamu (15.000 $), Nastja Kolar na trdi podlagi v Singapurju (25.000 $), Matic Špec pa je študentske klopi zamenjal za teniška igrišča s trdo podlago v Winston Salemu v ZDA. Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ je v prvem krogu s 6-0 6-0 premagal domačina Kevina Leja, v drugem pa je bil s 7-6(4) 6-4 boljši od še enega Američana Dustya Boyerja. V finalu kvalifikacij bo v ponedeljek ob 19. uri igral z Američanom Ezekielom Clarkom.

Najnovejša lestvica WTA je Tamari Zidanšek po uspehu v Bolu na Braču prinesla napredovanje za 27 mest in je ta teden na 95. mestu, Kaja Juvan je po uspešnih nastopih v Uzbekistanu napredovala za 47 mest in je na 331. mestu, Pia Čuk pa je pridobila 107 mest in je ta teden na 662. mestu.

Rezultate srečanj v živo na ATP in WTA touru najdete TUKAJ.

Infond Open 2018 - iz kvalifikacij v glavni turnir samo srečna poraženka Noka Jurič

bm, 11.06.2018

V Mariboru so se končali kvalifikacijski obračuni na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $, Infond Open 2018. V glavni turnir se je uspelo uvrstiti samo eni Slovenki, domačinki Noki Jurič, ki je sicer izgubila srečanje zadnjega kroga kvalifikacij, a je v glavni žreb prišla kot srečna poraženka.

V drugem krogu kvalifikacij je nastopilo osem Slovenk, v zadnji krog so se uvrstile Noka Jurič, Kristina Novak in Sheila Glavaš. Domačinka Juričeva je s 6-1 6-0 premagala Čehinjo, 20-letno Aneto Kulhankovo. Glavaševa je bila v slovenskem obračunu s 6-0 6-1 boljša od Nejle Memič, Novakova je s 6-0 6-1 premagala Hrvatico Neli Šunjić.

Izpadle so Sara Palčič, Zala Dovnik, Žaklin Bokan in Žoel Kastelic .

V zadnjem krogu kvalifikacijh je Sheila Glavaš z 2-6 4-6 izgubila z Italijanko Chiaro De Vito, Noka Jurič je morala premoč priznati Italijanki Alice Vicini, ki je bila boljša s 5-7 6-1 6-2, Kristina Novak pa je po treh urah igre izgubila s Hrvatico Adrijano Lekaj. Ta je slavila s 6-7(4) 7-6(6) in 6-3.

Po končanih kvalifikacijah je bil opravljen žreb glavnega turnirja v katerem bo nastopilo osem Slovenk. Neposredno so v glavni turnir uvrščene Pia Čuk, Manca Pislak in Tina Kristina Godec, kot srečna poraženka Noka Jurič, s posebnim povabilom pa bodo nastopile Živa Falkner, Saša Klaneček, Anja Gal in Moni Potrč. V torek se bo dnevni program začel ob 10. uri, ko bosta na sporedu dva slovenska nastopa. Domačinka Anja Gal se bo na osrednjem igrišču pomerila z 2. nosilko, 16-letno Kitajko Xinyu Wang, 494. igralko lestvice WTA in trenutno 4. mladinko sveta.

Ljubljančanka Manca Pislak bo igrala s 3. nosilko, 22-letno Uzbekistanko Victorio Han, 523. igralko lestvice WTA.

Nastopu Galove bo na osrednjem igrišču sledil nastop naše mladinke Žive Falkner, ki bo igrala s kvalifikantko, 22- letno Francozinjo Giulio Pairone. V nadaljevanju dnevnega sporeda bodo nastopile še štiri slovenske dvojice. TUKAJ.

Tamara Zidanšek osvojila prvi WTA turnir in se uvrstila med 100 najboljših teniških igralk sveta

bm, 10.06.2018

Izjemen teden je za našo odlično teniško igralko, 20-letno Konjičanko Tamaro Zidanšek, ki je serijo osvojenih turnirjev ITF, doslej jih je osvojila že šestnajst, nadgradila s prvo zmago na turnirju serije WTA Challenger z nagradnim skladom 125.000 $ v Bolu na Braču. Uspeh ni ostal neopažen niti na uradni spletni spletni strani WTA.

V finalu je še enkrat pokazala razkošen talent, prikazala odličen tenis z malo napakami pri igri iz osnovne črte, odličnim začetnim udarcem in dobro pripravljenimi prehodi na mrežo, dobro anticipacijo in izvrstnim gibanjem. Na lestvici WTA 50 mest višje uvrščena Poljakinja Magda Linette, z 68. mestom na lestvici druga nosilka turnirja v Bolu, ji tako ni bila dorasla nasprotnica. Predvsem v prvem nizu jo je Tamara z natančnimi udarci popolnoma razorožila ter jo prisilila v številne napake, podobno pa je nadaljevala tudi v drugem nizu ter se po uri in pol igre veselila zmage s 6-1 6-3 ter osvojitve prvega naslova na turnirjih WTA. Tamara je v drugem nizu že vodila s 5-2 in 40-0 na svoj servis, a je nato Poljakinja dobila pet točk zapored in izid znižala na 3-5, v naslednji igri ponovno imela prednost 40-0, a je tokrat preobrat uspel Tamari, ki je nasprotnici odvzela servis in s tem dobila igro, niz in srečanje. Poljakinji je Tamara zadala še drugi poraz v zadnjem mesecu, saj jo je premagala tudi na WTA turnirju v Maroku.

V ponedeljek jo bomo tako prvič v karieri našli med najboljšimi 100 igralkami sveta, uvrščena bo na 95. mesto. Slovenija bo tako po dolgem času imela na lestvici WTA ponovno dve igralki med najboljšo stoterico.

Čestitamo ! TUKAJ.

V Ljubljani in Litiji poteka OP do 14 let za dečke in deklice

bm, 10.06.2018

V Litiji in Ljubljani poteka OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Deklice nastopajo v Ljubljani, kjer so se v sobotnih kvalifikacijah v glavni turnir uvrstile Karin Dirnbek, Iza Logar, Neja Hadžiselimovič, Isabela Ogris in Ajda Bubnič. Turnir deklic je dobro zaseden, prva nosilka turnirja pa je domačinka Pia Marija Rebec, druga igralka lestvice do 14 let. Poleg nje so se v četrtfinale uvrstile Rina Grošelj, Anamari Žnuderl, Ivona Ahčan, Lana Egart, Eva Muller Uhan, Tajda Zalokar in Maša Viriant.

Dečki v A turnirju nastopajo v Litiji, v kvalifikacijah pa so bili uspešni Boris Barjaktarevič, Nikola Puntarič, Jernej Stonič, Mark Bole, Nal Sok, Benjamin Borlini, Daniil Sydorchuk in Niki-Gaber Bole. V odsotnosti prvih petih igralcev je prvi nosilec turnirja Matic Križnik, ki se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale. Poleg njega so četrtfinalisti Nik Mikovič, Jaka Golob, David Černe, Vanja Joksovič, Nikola Puntarič, Jaka Tomažin in Job Japelj.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka WTA Challengerja v Bolu na Braču

bm, 10.06.2018

Tamara Zidanšek je odlično izkoristila priložnost, ki se ji je ponudila na WTA Challengerju (125.000 $) v Bolu na Braču in je v polfinalu brez težav s 6-4 6-3 premagala domačo povabljenko, 23-letno Teno Lukas, 318. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabila in ga prav tako izvrstno izkoristila.

V prvem finalu na WTA Challengerju v karieri bo Tamarina nasprotnica 2. nosilka turnirja, 26-letna Poljakinja Magda Linette, 68. igralka lestvice WTA, za katero je uvrstitev v finale letošnji najboljši dosežek. Poljakinja je sicer na zadnjih štirih odigranih turnirjih vselej izgubila že v prvem krogu. Na enem izmed njih, v Maroku, jo je premagala prav Tamara, ki je bila tam boljša s 6-4 6-2. Zmaga na turniju bi Tamari v ponedeljek prinesla uvrstitev med najboljših 100 igralk sveta. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri.

Foto: Instagram TUKAJ.

ŽTK Maribor prihodnji teden gosti ženski ITF turnir Infond Open, nastopili bosta tudi zmagovalki dvojic v Banja Luki Anja Gal in Sheila Glavaš

bm, 10.06.2018

ŽTK Maribor ostaja edini teniški klub v Sloveniji, ki gosti ženski ITF turnir z nagradnim skladom 15.000 $. V Mariboru bodo tako dobile priložnost za osvojitev novih ali prvih WTA točk naše mlade igralke, ki se podajajo v svet profesionalnega tenisa. Žal je nagradni sklad za naša najboljša dekleta preskromen, tako da jih ne bomo mogli občudovati na domačih tleh, bodo pa priložnost iskale nižje uvrščene na lestvici WTA.
Prvo ime med slovenskimi igralkami bo tokrat 21-letna Pia Čuk, ki letos igra odlično in je v tunizijskem Hammametu osvojila že dva turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, tudi ta teden je tam najmanj polfinalistka, in je neporažena že trinajst tekem zapored. Neposredno je v glavni turnir uvrščena tudi 20-letna Manca Pislak, ki se počasi vrača v proces treningov in nastopov po skoraj devetmesečni odsotnosti zaradi težav s poškodbami.

Priložnost za nastop v glavnem turnirju bodo dobile tudi domače igralke Anja Gal, Moni Potrč in Saša Klaneček.

V soboto so se v Mariboru začeli kvalifikacijski obračuni in med petdesetimi nastopajočimi igralkami so tudi Slovenke Nejla Memić, Sheila Glavaš, Žaklin Bokan, Žoel Kastelic, Tina Cvetkovič, Zala Dovnik, Sara Palčič, Tina Bohorič, Noka Jurič, Kristina Novak in Maja Makorič. V prvem krogu kvalifikacij so zmagale Sheila Glavaš, Noka Jurič in Kristina Novak, izgubile pa so Maja Makorič, Tina Bohorič in Tina Cvtekovič. Ostle bodo prvič nastopile v nedeljo.

Ta teden so naše igralke nastopale na mednarodnem ITF turnirju v Banja luki (15.000 $). Med posameznicami se je Kristina Novak uvrstila v drugi krog, Sheila Glavaš in Tadeja Majerič sta izgubili v prvem. Sta se pa na zmagovalno stopničko zavihteli Anja Gal in Sheila Glavaš v konkurenci dvojic. V finalu sta s 7-6(5) 1-6 10-6 premagali Slovakinji Jano Jablonovsko in Stello Kovacicovo. Za obe naši igralki je to prvi naslov na članskih turnirjih ITF. TUKAJ.

Najmlajše je na turnirju TS 8-11 gostil Ptuj

bm, 09.06.2018

Najmlajše teniške igralke in igralce je ta teden na turnirju 8-11 let gostil TK TZerme Ptuj. Turnirja se je udeležilo okrog 50 igralcev in igralk. V posameznih kategorijah so zmagali: mini tenis dečki - Aljaž Štor (Šd_Lok), mini tenis deklice - Una Grubešič (Krško), midi tenis deklice - Nika Matevžič Bašelj (Maja), midi tenis dečki - Aljaž Štor (Šd_Lok), tenis do 10 let dečki - Nejc Šuštaršič Kalin (Maja), tenis do 10 let deklice - Ema Kapus (Celje), tenis do 11 let dečki - Ian Safranov (Tabre), tenis do 11 let deklice - Beti Butina Jazbec (Br-Mb). TUKAJ.

Pia Čuk v Hammametu po trinajstih zmagah doživela poraz v polfinalu

bm, 09.06.2018

Pia Čuk je na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) po trinajstih zaporednih zmagah in dveh osvojenih turnirjih doživela poraz. V polfinalu tretjega turnirja je morala premoč priznati drugi nosilki, 20-letni Francozinji Alice Rame, 527. igralki lestvice WTA. Tekma je trajala dve uri in štirinajst minut, o izenačenosti igralk pa govori število osvojenih točk, obe sta jih osvojili po 88.

Pia je zdaj prijavljena na ITF turnirju Infond Open v Mariboru, kjer bo zagotovo ena izmed favoritinj za visoko uvrstitev. TUKAJ.

Izvrstna Tamara Zidanšek v polfinalu WTA Challengerja v Bolu, Pia Čuk polfinalistka v Hammametu, Kaji Juvan ni uspela uvrstitev v finale Namangana

bm, 08.06.2018

Tamara Zidanšek še naprej izvrstno igra na WTA Challengerju v Bolu na Braču (15.000 $) in ta teden je opravila še z drugo članico elitne stoterice teniških igralk. V četrtfinalu je bila namreč s 6-4 6-4 boljša od 5. nosilke, Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, 77. igralke lestvice WTA. Igralki nista blesteli pri začetnem udarcu, Zidanškova ga je nasprotnici odvzela sedemkrat, sama ga je izgubila petkrat, na koncu pa je bila po uri in štiridesetih minutah naša igralka v osvojenih točkah boljša s 77-68.

V polfinalu bo igrala z domačinko, 23-letno Teno Lukas, 318. igralko lestvice WTA, ki nastopa s posebnim povabilom.

Zelo pa odgovarja naši Pii Čuk prizorišče teniških turnirjev v Hammametu, kjer se je še na tretjem zaporednem turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ uvrstila najmanj v polfinale. Na prejšnjih dveh turnirjih, na katerih je nastopila je namreč slavila, na dobri poti k tretji zaporedni osvojitvi naslova pa je tudi tokrat. V četrtfinalu je po hudi borbi po dveh urah in pol igre s 6-7(3) 6-3 6-4 premagala Španko Claudio Hoste Ferrer, 655. igralko lestvice WTA. Za Čukovo je bila to že trinajsta zaporedna zmaga v Hammametu.

S polfinalnim porazom pa zaključuje dvotedensko uzbekistansko turnejo Kaja Juvan. Potem, ko se je na prvem turnirju uvrstila v finale, je tokrat izgubila v polfinalu. S 6-4 0-6 6-4 jo je po uri in štiridesetih minutah igre premagala 20-letna Belorusinja Iryna Shymanovich, 518. igralka lestvice WTA, prejšnji teden polfinalistka na prvem turnirju v Uzbekistanu. TUKAJ.

Tamara Zidanšek četrtfinalistka na Bolu, Kaja Juvan v polfinale v Namanganu, Pia Čuk četrtfinalistka v Hammametu

bm, 08.06.2018

Prvo uvrstitev v četrtfinale na turnirjih WTA Challenger z nagradnim skladom 125.000 $ si je v Bolu na Braču priigrala Tamara Zidanšek. Potem, ko je v prvem krogu izločila 69. igralko sveta, Avstralko Aljo Tomljanovic je bila v drugem krogu s 6-7(2) 6-3 6-3 boljša od 28-letne Romunke Alexandre Cadantu, 191. igralke lestvice WTA.

V četrtfinalu se bo pomerila s 23-letno Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo, 77. igralko lestvice WTA. Srečanje, njuno prvo doslej, bo na sporedo v petek ob 13. uri.

Zmagovito serijo pa v Uzbekistanu nadaljuje Kaja Juvan. V četrtfinalu je v težkih vremenskih razmerah, zaradi visokih temperatur so organizatorji tekme za tri ure prekinili, s 4-6 7-6(5) 6-3 premagala 2. nosilko, 27-letno Rusinjo Ksenio Leykino, 252. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo Kaja igrala z Belorusinjo, 20-letno Iryno Shymanovich, 518. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Hammametu (15.000 $) se je v četrtfinale uvrstila Pia Čuk. V drugem krogu je s 6-2 6-3 premagala Američanko Charlotte Chavatipon. V četrtfinalu bo igrala z 19-letno Claudio Hoste Ferrer iz Španije, 655. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Na turnirju Tennis Europe v Tuzli Lun Obrul in Tristan Flander osvojila turnir dvojic, Obrul izgubil v polfinalu, Flander v četrtfinalu posameznikov

bm, 08.06.2018

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Tuzli sta Tristan Flander in Lun Obrul osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 6-7(4) 6-2 10-7 premagala dvojico Luka Noakovic (Fra) in Ivan Sodan (Hrv).

Med posamezniki se je Lun Obrul uvrstil v polfinale potem, ko je v četrtfinalu s 6-0 6-3 premagal Francoza Luko Novakovica. V polfinalu je moral premoč priznati 2. nosilcu iz Kitajske, He Zihengu, ki je zmagal s 4-6 6-4 6-4.

Tristan Flander je četrtfinalni obračun s 6-7(4) 2-6 izgubil z domačinom Radomirjem Tomićem.

Z nastopi sta v tretjem krogu končali Ana Lanišek in Brina Šulin. Laniškovo je s 7-6(3) 6-2 premagala Hrvatica Leticia Tarocco, od Šulinove je bila s 6-3 6-1 boljša Hrvatica Sara Svetac.

Laniškova in Šulinova sta izgubili v četrtfinalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Blaž Vidovič in Tjaša Klevišar dvakratna poletna državna prvaka do 16 let

bm, 07.06.2018

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 16 let, ki šteje tudi za pokal Zala.

Presenečenj ni bilo, naslova državnih prvakov sta osvojila vodilna igralca na lestvici TS Blaž Vidovič (Ptuj) in Tjaša Klevišar (Tr-Kr).

Vidovič je v finalu s 6-4 6-0 premagal klubskega soigralca Žigo Kovačiča, Klevišarjeva je bila s 7-6(2) 6-4 boljša od Tare Gorinšek (Ptuj).

V konkurenci dvojic sta pri fantih naslov državnih prvakov osvojila Blaž Vidovič in Žiga Kovačič. V finalu sta s 6-1 6-3 premagala Sebastiana Dominka in Gala Emeršiča Potočnika.

Državni prvakinji med dvojicami pri dekletih sta Tjaša Klevišar in Alea Bubek (N.Gorica). V finalu sta s 6-3 6-1 premagali Aljo Belinger (Šplus) in Taro Katarino Milić (Tr-Kr). TUKAJ.

Ana Tara Praček in Mark Iztok Lunder poletna državna prvaka do 12 let

bm, 07.06.2018

V mariboru smo dobili poletna državna prvaka do 12 let. To sta Mark Iztok Lunder (Rafa) in Ana Tara Praček (LukaKp).

Mark Iztok Lunder je v finalu s 7-6(1) 3-6 6-1 premagal 1. nosilca Žigo Šveca (Mu-So) in se mu tako oddolžil za poraz v finalu zimskega državnega prvenstva. Za Lundra je to prvi naslov v karieri.

Tudi pri deklicah je 1. nosilka ostala brez naslova. Osvojila ga je tretje postavljena Koprčanka Ana Tara Praček. V finalu je Tinkaro Vraničar (TK-CC) premagala s 6-3 6-2 in se veselila prvega naslova državne pvakinje v karieri.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih zmagala Mak Mikovič (Jaki) in Žiga Švec. V finalu sta s 6-2 7-6(2) premagala Luko Videnoviča (Tr-Kr) in Iztoka Marka Lundra.

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj med dvojicami osvojili Tinkara Vraničar in Zala Vnuk (Tktal). V finalu sta bili s 6-2 6-1 boljši od Ane Tare Praček in Lare Flerin (Tr-Kr). TUKAJ.

V Novem Mestu turnir 4. ranga za fante do 16 let osvojil Jakob Franc Kavšek, v Ljubljani zmagovalca turnirja do 12 let Neža Adamič in Gašper Krsnik

bm, 06.06.2018

V Novem Mestu poteka turnir 4. ranga, t.i. B državno prvenstvo na katerem nastopajo igralci, ki se niso uspeli uvrstiti najmanj v kvalifikacije A državnega prvenstva. Nastopa trinajst fantov, v polfinale pa so se uvrstili Mark Bole (Ltc), Nik Jan (ŠDTŠR), Luka Markovič (Maja) in Jakob Franc Kavšek (Pvald). V polfinalu je nato Kavšek s 6-4 6-0 premagal Markoviča, Jan pa s 7-5 6-0 Boleta. V finalu je slavil Jakob Franc Kavšek, ki je bil od Jana boljši s 7-6(4) 6-3.

Fantje so nastopili tudi v konkurenci dvojic. V finale so se uvrstili Tom Srakar (Maja) in Vaal Urankar (Maja) ter Franc Jakob Kavšek in Andraž Rener (Tr-Kr). V finalu sta zmagala Kavšek in Rener s 6-1 6-4.

Nastopajoči prejmejo 10 % točk turnirja 1. ranga.

V Ljubljani poteka turnir 4. ranga za dečke in deklice do 12 let. Nastopa 31 igralcev in 13 igralk. Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Gašper Krsnik (Celje), Martin Gumilar (HitLj), Gašper Gros (Šdtšr) in Domen Jarc (Medvode), Krsnik in Jarc. V finalu je slavil Gašper Krsnik, ki je zmagal s 6-0 6-3

Pri deklicah sta bili finalistki Taja Šolaja (Kočevje) in njena klubska soigralka Neža Adamič. Turnir je z zmago 6-4 6-1 osvojila Neža Adamič.

Na fotografiji finalisti B turnirja v Ljubljani TUKAJ.

Zmaga Tamare Zidanšek v Bolu na Braču, Kaja Juvan četrtfinalistka v Namanganu, Pia Čuk uspešna v Hammametu

bm, 06.06.2018

Zelo uspešna so ta teden naša dekleta na mednarodnih turnirjih. Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v drugi krog WTA Challengerja v Bolu na Braču (125.000 $) in z zmago nad 69. igralko sveta, Hrvatico Ajlo Tomljanović prišla Tamara Zidanšek. Bila je prepričljivo boljša in 50 mest višje uvrščeni Hrvatici, tudi tretji nosilki turnirja, je prepustila vsega štiri igre. Tamara je za zmago potrebovala uro in šest minut, v osvojenih točkah pa je bila boljša s 60-36. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila le enkrat. Za prvi četrtfinale na turnirjih serije WTA Challenger se bo borila z 28-letno Romunko Alexandro Cadantu, 191. igralko lestvice WTA.

V četrtfinale pa se je v Namanganu v Uzbekistanu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ že uvrstila Kaja Juvan. V drugem krogu je s 6-2 2-1 (predaja) izločila 19-letno Rusinjo Valeryo Zelevo, 572. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala z drugo nosilko, 27-letno Rusinjo Ksenio Lykino, 252. igralko lestvice WTA.

Zmage pa še naprej v Hammametu niza Pia Čuk, ki se bo še tretjič zapored poskuašala povzpeti na najvišjo stopničko. Začela je z zmago 6-4 6-0 nad 27-letno Melisso Morales iz Gvatemale. TUKAJ.

Blaž Vidovič, Žiga Kovačič, Tjaša Klevišar in Tara Gorinšek finalisti DP Zala 16 v Mariboru

bm, 06.06.2018

Na DP do 16 let, ki šteje za pokal Zala in se odvija na igriščih Žtk Maribor so pred nami samo še finalni obračuni.

Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila prvi nosilec Blaž Vidovič (Ptuj), v polfinalu je s 6-1 6-2 premagal Patrika Kumra Špegla (ŠtkVe) in četrti nosilec Žiga Kovačič (Ptuj), ki je v drugem polfinalu s 7-5 6-4 premagal finalista letošnjega državnega prvenstva do 14 let, sicer pa nepostavljenega Maja Premzla (ŽtkMb).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili prva nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-0 6-1 premagala klubsko soigralko Taro Katarino Milić in peta nosilka Tara Gorinšek (Ptuj), ki je bila v spodnji polovici žreba najboljša izmed Ptujčank, ki so do polfinala obračunale med sabo (Lončarič, Pliberšek, Gorinšek). Tara je v polfinalu s 6-1 7-6(4) premagala nekdanjo soigralko, zdaj pa članico Žtk Maribor Niko Strašek, sicer edino nepostavljeno polfinalistko. Če odštejemno hiter izpad drugo postavljene Taje Lončarič je Straškova edino presenečenje državnega prvenstva. TUKAJ.

Žiga Švec, Mark Iztok Lunder, Tinkara Vraničar in Ana Tara Praček finalisti DP 12 v Mariboru

bm, 06.06.2018

Na igriuščih TK Branik Maribor se končuje poletno državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Prvenstvo je minilo brez velikih presenečenj in temu primerno sta se v finale pri dečkih uvrstila prvi nosilec Žiga Švec (Mu-So) in drugi nosilec Mark Iztok Lunder (Rafa). Švec je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal Miho Bajžlja (Tr-Kr), Lunder je bil s 6-0 6-0 boljši od Marka Požonca (TK-CC).

Tudi pri deklicah ob odsotnosti Ele Nale Milić prvenstvo ni prineslo presenetljivih izidov, čeprav v finalu ne bo druge nosilke Lije Mumlek(ŽtkMb). To je namreč v polfinalu s 6-0 6-0 premagala tretja nosilka Ana Tara Praček (Luka Kp). Druga finalistka je prva nosilka Tinkara Vraničar (TK-CC), ki je bila v polfinalu s 6-2 6-0 boljša od Nale Kovačič (ŽtkMb). TUKAJ.

V Parizu s porazom Katarine Srebotnik konec slovenskih nastopov

bm, 06.06.2018

Katarina Srebotnik in Mehičan Santiago Gonzalez sta izgubila polfinalni obračun mešanih dvojic na OP Francije v Parizu. S 6-4 6-4 sta ju izločila Kanadčanka Gabriela Dobrowski in Hrvat Mate Pavić.

Katarina je bila zadnje slovensko orožje na turnirju tudi v konkurenci ženskih dvojic, a je tudi tu nastope že končala. V četrtfinalu sta z Laro Arruabrrena morali priznati premoč drugima nosilkama Andrei Hlavackovi Sestini in Barbori Strycovi. Čehinji sta slavili s 6-3 6-1.

Konec je letošnjih nastopov v Parizu tudi za Andrejo Klepač. S Španko Mario Jose Martinez Sanchez sta izgubili četrtfinalno srečanje ženskih dvojic. S 6-3 6-3 sta ju premagali Čehinji Barbora Krejcikova in Katerina Siniakova.

Po predaji med posameznicami je morala Nika Radišič zaradi zdravstvenih težav predati tudi srečanje dvojic. Želimo ji čimprejšnje okrevanje. TUKAJ.

Na turnirju TE v Tuzli dober začetek naših igralcev in igralk

bm, 05.06.2018

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Tuzli ta teden nastopajo Lun Obrul, Tristan Flander, Ana Lanišek in Brina Šulin. Vsi so nastope začeli z zmagami.

Obrul je s 6-1 6-0 premagal Avstrijca Nicola Koglerja, Flander s 6-1 6-1 domačina Erdala Saljića, Šulinova s 6-2 6-0 domačinko Emino Lagarija, Laniškova pa s 6-0 6-1 domačinko Petro Jurić. TUKAJ.

Na DP 12 odigrali tekme drugega kroga in polfinala dvojic

bm, 05.06.2018

Na igriščih TK Branik v Mariboru se je nadaljevalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih so nosilci še naprej dokaj zanesljivi saj se je v drugem krogu poslovil le eden in sicer je Luko Videnoviča s 4-6 6-2 6-1 izločil Lukas Marjanovič. Še trije pa so se morali za zmage močno potruditi. Prvi nosilec Žiga Švec je potreboval tri nize, da je zlomil odpor kvalifikanta, komaj devetletnega Svita Suljića, ki tudi sicer izstopa med svojimi vrstniki. Švec je zmagal s 6-2 4-6 6-1. Tudi Vid Mohar, ki je postavljen na mesto sedmega nosilca je potreboval za zmago tri nize. S 5-7 6-3 6-0 je bil boljši od Matica Hribarja. Tri nize pa je rabil za zmago nad Markom Retljem tudi Mak Mikovič. Slavil je s 6-4 5-7 6-4. Brez težav so napredovali Miha Bajželj, Marko Požonec, Nal Sok in Iztok Mark Lunder.

Pri deklicah do 12 let prvenstvo poteka brez naše prve igralke v tej starostni kategoriji Ele Nale Milić, v drugem krogu pa sta izpadli dve nosilki. Lea Mrvar je s 6-2 1-6 6-2 premagala 5. nosilko Zalo Vnuk, Eva Cikajlo pa je bila s 6-4 6-1 boljša od Neže Rogl. Brez težav so v četrtfinale napredovale Tinkara Vraničar, Nala Kovačič, Julija Bogatin, Ana Tara Praček, Lara Flerin in Lija Mumlek.

V konkurenci dvojic so se v finale pri deklicah uvrstile Tinkara Vraničar in Zala Vnuk ter Lara Flerin in Ana Tara Praček.

Pri dečkih so med dvojicami finalisti Žiga Švec in Mak Mikovič ter Mark Iztok Lunder in Luka Videnovič. TUKAJ.

Na DP Zala 16 znani četrtfinalisti in četrtfinalistke ter finalisti med dvojicami

bm, 05.06.2018

V Mariboru se je z obračuni drugega kroga posamično in tekmami dvojic nadaljevalo državno prvenstvo v starostni kategori do 16 let.

Na igriščih ŽTK Maribor so se pri fantih nadaljevala presenečenja in izpadi nosilcev. V drugem krogu sta tako izpadla še dva. Slovenjgradčan Miha Vetrih, katerega je julija 2017 doletela poškodba in je bil iz tekmovanj odsoten devet mesecev se vrača v velikem slogu in tokrat je v drugem krogu s 6-4 6-0 premagal 5. nosilca Gala Emeršiča Potočnika. Slednji si je v prvem nizu poškodoval gleženj, a je stisnil zobe in srečanje dokončal, tako da je lahko kasneje nastopil še v konkurenci dvojic, a se v drugem nizu ni mogel resneje upirati Vetrihu. Naslednji nosilec, ki se je poslovil je šesto postavljeni Tilen Kovač. S 6-2 6-4 ga je izločil Patrik Kumer Špegel. Preostali štirje nosilci Blaž Vidovič, Sebastian Dominko, Žiga Kovačič in Simon Javoršek so bili zanesljivi, napredovala pa sta še Filip Kaljevič in Maj Premzl. V četrtfinalu nas tako čakajo štirje zanimivi obračuni.

Pri dekletih sta se poslovili še dve nosilki. Tretjo nosilko Ano Zalo Volk je s 6-1 6-2 premagala Nika Strašek, drugo nosilko Tajo Lončarič pa je s 6-1 6-2 izločila Nina Pliberšek. V četrtfinale so napredovale še Tjaša Klevišar, Alea Bubek, Tara Katarina Milič, Annika Planinšek, Alja Belinger in Tara Gorišek.

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstile Alkja Belinger (Šplus) in Tara Katarina Milić (Tr-Kr) ter Alea Bubek (N.Gorica) in Tjaša Klevišar (Tr-Kr).

Pri fantih so finalisti Blaž Vidovič in Žiga Kovačič (Ptuj) ter Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb). TUKAJ.

Nina Potočnik odlično igra na Češkem, Kaja Juvan do nove zmage v Namanganu. Konec nastopov za Anjo Gal, Sheilo Glavaš in Mika Urbanijo

bm, 05.06.2018

Nina Potočnik je ta teden na turnirju ITF v Stare Splavy na Češkem z gradnim skladom 25.000 $+H. 21-letna Ptujčanka, ki je trenutno na 416. mestu lestvice WTA je morala v kvalifikacije v katerih pa je z nasprotnicama brez težav opravila in se uvrstila v glavni turnir. V Q je s 6-2 6-3 premagala Čehinjo Aneto Kladivovo in s 6-0 6-2 še eno Čehinjo Lindo Sevcikovo. V prvem krogu glavnega turnirja pa je bila prav tako neusmiljena do Nemke, 25-letne Sarah Rebeke Sekulic, kateri je prepustila samo dve igri in jo odpravila s 6-1 6-1.

Kaja Juvan še drugi teden ostaja v Uzbekistanu na ITF turnirju v Namanganu z nagradnim skladom 25.000 $. Po finalu prejšnji teden je tudi drugi turnir začela z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagala 21-letno Rusinjo Varvaro Flink, 517. igralko lestvice WTA, ki je v zelo dobri formi, saj je letos v aprilu zapored osvojila tri turnirje z nagradnim skadom 15.000 $, zatem v maju nastopila še v finalu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, prejšnji teden pa je bila v Andijanu četrtfinalistka. Torej še en izvrsten dosežek za Kajo.

Dva slovenska predstavnika pa ta teden nista uspela poreskočiti kvalifikacij. Anja Gal je nastopila na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (15.000 $) in v finalu kvalifikacij z 0-6 6-1 3-6 izgubila s Hrvatico Silvijo Njirić. V prvem krogu glavnega žreba je na istem turnirju s posebnim povabil nastopila Sheila Glavaš in z 0-6 1-6 izgubila z 8. nosilko, Slovakinjo Jano Jablonovsko.

V kvalifikacijah Futuresa v Padovi (15.000 $) je nastopil Mike Urbanija. Tudi on je izgubil v finalu kvalifikacij. S 6-1 6-4 ga je premagal Italijan Gregorio Lulli. TUKAJ.

Na DP ZALA do 16 let in na DP do 12 let odigrane tekme prvega kroga

BM, 04.06.2018

Na državnem prvenstvu v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor je bil prvi krog usoden za dva nosilca med fanti. Filip Kaljevič je z 2-6 7-5 6-2 premagal 3. nosilca Aljaža Jerana, Jaka Protič Žakelj pa je bil s 6-1 6-2 boljši od Taja Dolenca. Ostali nosilci so se uvrstili v drugi krog.

Pri dekletih presenečenj ni bilo, vse nosilke so se zanesljivo uvrstile v naslednji krog.

Na državnem prvenstvu do 12 let, ki poteka na igriščih TK Branik pri dečkih prvi krog ni bil usoden za nobenega izmed postavljenih igralcev. Še največ dela je imel 4. nosilec Miha Bajželj, ki je potreboval tri nize za zmago nad Gašperjem Matijašičem. /br> Pri deklicah je razlika med med nosilkami in ostalimi igralkami precejšnja, tako da prav nobena izmed postavljenih igralk ni imela težav z nasprotnico. Še največ, po štiri igre sta oddali Neža Rogl in Zala Vnuk. Prve zanimive in bolj izenačene obračune tako pričakujemo v četrtfinalu.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik polfinalistka turnirja mešanih dvojic v Parizu

bm, 04.06.2018

Katarina Srebotnik in Mehičan Santiago Gonzalez sta se v konkurenci mešanih dvojic uvrstila v polfinale OP Francije v Parizu. V četrtfinalu sta s 7-6(3) 2-6 10-7 premagala Španko Mario Jose Martinez Sanchez in Brazilca Marcela Demolinerja. Za nastop v finalu se bosta borila s 1. nosilcema Hrvatom Matejem Pavićem in Kanadčanko Gabrielo Dabrowski.

Srebotnikovo in Klepačevo čakata še četrtfinalna nastopa v konkurenci ženskih dvojic. Klepačeva in Martnez Sanchezova bosta igrali s Čehinjama Barboro Krejcikovo in Katerino Siniakovo, Srebotnikova in Arruabarrena pa z 2. nosilkama, Čehinjama Andreo Hlavackovo in Barboro Strycovo. TUKAJ.

V Parizu Katarina Srebotnik boljša od Dalile Jakupović in Andreje Klepač, slednja pa od sester Williams. Radišičeva z zdravstvenimi težavami brez nastopa

bm, 04.06.2018

V Parizu se končuje prvi teden odprtega prvenstva Francije v tenisu. V prvem današnjem slovenskem obračunu sta se v konkurenci ženskih dvojic pomerili Katarina Srebotnik in Dalila Jakupović. Srebotnikova in njena partnerica, Španka Lara Arruabarrena sta bili boljši in sta Dalilo Jakupović ter njeno soigralko Irino Kromachevo premagali s 6-3 6-1.

V konkurenci mešanih dvojic sta stali nasproti Srebotnikova in Klepačeva, slednja je s soigralko M.J. Martinez Sanchez v konkurenci ženskih dvojic s 6-4 6-7(4) in 6-0 premagala sestri Sereno in Venus Williams, v konkurenci mešanih dvojic. Srebotnikova je še drugič slavila v slovenskem obračunu. S Santiagom Gonzalezom sta bila boljša s 6-2 7-6(3).

Prvega nastopa v Parizu pa v mladinski konkurenci ni dočakala Nika Radišič, ki bi morala igrati s 15. nosilko, Kanadčanko Leylah Annie Fernandez. Zaradi zdravstvenih težav je namreč pristala v bolnišnici, če se bodo te uredile pa bo poskušala nastopiti vsaj v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman osvojil ITF Futures v Kiseljaku

bm, 03.06.2018

Tom Kočevar Dešman je osvojil turnir serije ITF Futures (15.000 $) v Kiseljaku v Bosni in Hercegovini. V finalu je s 7-6(3) 6-3 premagal 1. nosilca, 25-letnega Nemca Elmarja Ejupovica, 479. igralca lestvice ATP. Dosežek je toliko več vreden, če vemo, da je Ejupovič prejšnji teden osvojil Futures v Brčkem.

Za Toma, ki trenutno na lestvici ATP zaseda 1046. mesto, najvišje pa je bil leta 2015 na 349. mestu, je to četrti osvojen turnir serije Futures, zadnja osvojitev naslova pa sega prav v leto 2015, ko je osvojil turnirja v Bih In Avstriji. Letos je nastopil na sedmih turnirjih, najboljša uvrstitev pa je bila četrtfinale. TUKAJ.

Marko Požonec osvojil turnir 4. ranga do 14 let v Kopru, v Mariboru se s kvalifikacijami začenjata DP do 12 in do 16 let

bm, 03.06.2018

V Kopru se je končal turnir 4 ranga v starostni kategoriji do 14 let na katerem so nastopili igralci, ki se niso uvrstili vsaj v kvalifikacije državnega prvenstva. Na B turnirju državnega prvenstva , ki nastopajočim prinese 10 % točk turnirja 1. ranga je nastopilo 32 igralcev, turnir pa je osvojil Marko Požonec (TK-CC), ki je v finalu premagal Jako Peterlina (Šporn). V konkurenci dvojic sta zmagala Marko Čačkov (TkTal) in Nikolas Car (Ltc).

V Mariboru sta se začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let. Mlajši nastopajo na igriščih TK Branik Maribor. Pri dečkih so bili v kvalifikacijah uspešni Nerej Benedičič Vidovič, Svit Suljič, Tim Struhar, Rok Koblar, Jure Božič, Tim Strel in Andraž Rozman.

Pri deklicah so se v glavni turnir uvrstile Nika Perič, Michelle Pernat, Daša Štusaj, Špela Rijavec, Zala Bizjak, Alja Senica in Anja Hvalec.

Starejše gosti ŽTK Maribor. Pri fantih so bili v kvalifikacijah uspešni Tilen Kovač, Vid Buzeti, Vanja Joksovič, Žiga Bradaška, Mik Mikovič, Robert Korelc, Job Japelj, Martin Grilj in Jakob Rojs.

Pri dekletih so se v glavni turnir uvrstile Maja Radišič, Rina Grošelj, Jelena Kovačevič, Semajla Šarič, Tjaša Breznik, Ella Hojnik, Tajda Zalokar in Monika Kavčič. TUKAJ.

Pia Čuk osvojila ženski ITF turnir v Hammametu, v konkurenci dvojic finalistka

bm, 03.06.2018

Dobro formo je ta teden z drugo zaporedno zmago na turnirji ITF (15.000 $) v Hammametu potrdila 21-letna Litijanka Pia Čuk.

Potem , ko je v polfinalus 6-3 7-5 premagala 3. nosilko Tamaryn Hendler iz Belgije, je bila v finalu po uri in štiridesetih minutah igre s 7-5 6-3 boljša še od 25-letne Grkinje Eleni Kordolaimi, 497. igralke lestvice WTA.

Za Pio je to že deseta zaporedna zmaga v Hammametu in drugi osvojen ITF turnir letos ter skupno četrti v karieri.

Čestitamo ! Pia je dobro nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko, Belgijko Eliessa Vanlangendock uvrstili v finale, tu pa sta morali premoč priznati Grkinji Eleni Kordolaimi in Francozinji Alice Rame. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.