Maša Viriant zmagovalka OP 14 v Velenju, A turnir dečkov osvoji Job Japelj, B turnir Jon Janez Potočnik

V Velenju se je končal turnir OP 14 za deklice in OP 14B za dečke.

V finalu turnirja deklic sta se pomerili Maša Viriant (Radom) in Eva Muller Uhan (Tc-Lj). Z rezultatom 6-4 6-0 je zmagala trenutno 4. igralka lestvice TS do 14 let Maša Viriant. Za Viriantovo je to tretji naslov na turnirjih do 14 let v letošnji sezoni.

B turnir dečkov je osvojil domačin Jon Janez Potočnik, ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal klubskega soigralca iz ŠTK Velenje Maxa Pirmanška.

Polfinalna obračuna A turnirja v Celju sta bila zaradi slabega vremena odpovedana, tako da se je turnir končal v petek. V finalu sta se pomerila Job Japelj (TkMed) in Tim Kušter (TK-CC). Japelj je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal klubskega soigralca Vanjo Joksovića, Kušter je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-3 boljši od Jake Tomažina (AsLit). V finalu je s 6-4 6-2 slavil Job Japelj.