Blaž Kavčič v drugi krog ATP turnirja v Antalyi, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik uspešni v Eastbournu

Blaž Kavčič še naprej uspešno igra v Antalyi, kjer se je, potem ko je bil uspešen v kvalifikacijah, uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je po uri in pol igre s 7-6(4) 6-3 premagal 33-letnega Ciprčana Marcosa Baghdatisa, 84. igralca lestvice ATP in mu zadal peti zaporedni poraz, razmerje v medsebojnih srečanjih pa postavil na 2-1. Kavčič je izjemno serviral saj je imel izkoristek prvega servisa kar 90 %, izgubil je samo štiri točke na svoj prvi začetni udarec. Tudi Baghdatis pri začetnem udarcu ni zaostajal, Kavčiču je zabil 16 asov, a je bilo tudi to premalo za boljši dosežek. Kavčič je Ciprčanu odvzel servis enkrat, sam ga v srečanju ni izgubil. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 74-61 v korist Ljubljančana.

Blažev nasprotnik v drugem krogu bo predvidoma v sredo 4. nosilec, 31-letni vrstnik iz Francije Gael Monfils, 41. igralec sveta, ki je bil v prvem krogu prost. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvega je leta 2013 v Umagu dobil Monfils.

Katarina Srebotnik je zmagala v uvodnem nastopu na WTA turnirju dvojic v Eastbournu (852.564 $). Z Vanio King sta v prvem krogu s 3-6 7-6(3) in 10-6 premagali Nicole Melichar in Kveto Peschke.

V Eastbournu je uspešno nastopila tudi Andreja Klepač. V prvem krogu sta se z Mario Jose Martinez Sanchez pomerili z Raquel Atawo in Anno Leno Groenefeld in zmagali s 3-6 7-5 10-5.