Nina Potočnik odlično igra na Češkem, Kaja Juvan do nove zmage v Namanganu. Konec nastopov za Anjo Gal, Sheilo Glavaš in Mika Urbanijo

Nina Potočnik je ta teden na turnirju ITF v Stare Splavy na Češkem z gradnim skladom 25.000 $+H. 21-letna Ptujčanka, ki je trenutno na 416. mestu lestvice WTA je morala v kvalifikacije v katerih pa je z nasprotnicama brez težav opravila in se uvrstila v glavni turnir. V Q je s 6-2 6-3 premagala Čehinjo Aneto Kladivovo in s 6-0 6-2 še eno Čehinjo Lindo Sevcikovo. V prvem krogu glavnega turnirja pa je bila prav tako neusmiljena do Nemke, 25-letne Sarah Rebeke Sekulic, kateri je prepustila samo dve igri in jo odpravila s 6-1 6-1.

Kaja Juvan še drugi teden ostaja v Uzbekistanu na ITF turnirju v Namanganu z nagradnim skladom 25.000 $. Po finalu prejšnji teden je tudi drugi turnir začela z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-2 premagala 21-letno Rusinjo Varvaro Flink, 517. igralko lestvice WTA, ki je v zelo dobri formi, saj je letos v aprilu zapored osvojila tri turnirje z nagradnim skadom 15.000 $, zatem v maju nastopila še v finalu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, prejšnji teden pa je bila v Andijanu četrtfinalistka. Torej še en izvrsten dosežek za Kajo.

Dva slovenska predstavnika pa ta teden nista uspela poreskočiti kvalifikacij. Anja Gal je nastopila na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (15.000 $) in v finalu kvalifikacij z 0-6 6-1 3-6 izgubila s Hrvatico Silvijo Njirić. V prvem krogu glavnega žreba je na istem turnirju s posebnim povabil nastopila Sheila Glavaš in z 0-6 1-6 izgubila z 8. nosilko, Slovakinjo Jano Jablonovsko.

V kvalifikacijah Futuresa v Padovi (15.000 $) je nastopil Mike Urbanija. Tudi on je izgubil v finalu kvalifikacij. S 6-1 6-4 ga je premagal Italijan Gregorio Lulli.