Kristina Novak polfinalistka turnirja v Trbižu, Kaja Juvan zanesljivo v četrtfinale v Bastadu; mladi uspešni na turnjih TE, Živa Falkner poražena v Plznu

Sedemnajstletna Kranjčanka Kristina Novak je v Trbižu dosegla uspeh kariere, potem, ko se je danes uvrstila v polfinale 15.000 $ vrednega članskega turnirja. To je za Novakovo četrti nastop v glavnem žrebu profesionalnih ženskih turnirjev ITF, na dosedanjih treh pa je najdlje prišla do drugega kroga.

V četrtfinalu je s 6-3 6-4 premagala 19-letno Italijanko Monico Cappelletti. V polfinalu bo njena nasprotnica 4. nosilka, 19-letna Brazilka Thaisa Grana Pedretti, 487. igralka lestvice WTA.

V Bastadu je popoldne nastopila še Kaja Juvan in se zanesljivo uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je še drugič zapored, igralki sta se srečali tudi prejšnji teden v Ystadu, s 6-1 6-2 premagala Nemko Liso Matviyenko. V četrtfinalu bo igrala s 26-letno Bolgarko Isabello Shinikovo, 330. igralkko lestvice WTA, ki je bila prejšnji teden finalistka enako močnega turnirja v Klostersu.

Živa Falkner je na ITF turnirju 2. ranga v Plznu izgubila s Hrvatico Noo Krznarić. 15-letna Hrvaška vrstnica je bila boljša s 6-0 6-3.

Še naprej pa odlično igrajo naši fanje in dekleta na turnirju Tennis Europe do 16 let v Čakovcu. Na memorialnem turnirju v spomin na tragično preminulega hrvaškega igralca Marina Šuico sta se pri fantih v četrtfinale uvrstila Žiga Kovačič, v slovenskem obračunu je izločil Gala Emeršiča Potočnika in Tilen Kovač, tudi on je zmagal v slovenskem obračunu z Janom Dimitrijevičem. Pri dekletih so četrtfinalistke Nina Pliberšek, Taja Lončarič in Annika Planinšek.

V konkurenci dvojic bomo spremljali slovenski finale. Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko se bosta za zmago borila z Jako Protičem Žakljem in njegovim soigralcem iz Madžarske Csanadom Nyaradijem.

Na turnirju TE do 12 let pa veselje do igre nasprotnicam jemlje Ela Nala Milić, ki je še tretjič zanesljivo zmagala, tudi tokrat pa je nasprotnici oddala le dve igri. Američanko Tyro Caterino Grant je premagala s 6-2 6-0 in se uvrstila v polfinale.

Na turnirju Smrikva bowl za igralce in igralke stare do 10 let, ki poteka na Hrvaškem je lep rezultat dosegel Litijan Žiga Šeško, ki se je med dečki uvrstil v polfinale.