Maj Premzl izgubil finale turnirja Tennis Europe do 14 let v Čačku

Maj Premzl se je na poti proti uspehu kariere, ki bi mu ga prinesla osvojitev prvega naslova na turnirjih Tennis Europe ustavil v finalu in tako še naprej ostaja brez naslova na turnirjih Tennis Europe. V finalu turnirja do 14 let v Čačku, ki si ga je priboril z včerajšnjo polfinalno zmago s 6-1 6-4 nad Nizozemcem Luko Novakovicem je danes igral s sedmim nosilcem, Srbom Nikolo Jovanovićem. Srbski vrstnik je bil boljši s 6-1 7-5.

Za Maja je bil to drugi finale na turnirjih TE v karieri, potem ko je leta 2016 nastopil v finalu turnirja do 12 let v Budaorsu. Tam ga je v treh nizih premagal Rus Konstantin Zhzhenov. Na lestvici TE do 14 let trenutno zaseda 192. mesto, po nastopu v finalu Čačka pa bo pridobil kar nekaj mest.

Sicer pa je več uspehov doslej zabeležil v konkurenci dvojic, kjer je bil do 12 let dvakrat finalist, en turnir je osvojil, v kategoriji do 14 let pa je, poleg tokratnega finala v Čačku, ki sta ga z Novakovicem izgubila, v zaključnem obračunu nastopil še enkrat.