Žiga Švec, Mark Iztok Lunder, Tinkara Vraničar in Ana Tara Praček finalisti DP 12 v Mariboru

Na igriuščih TK Branik Maribor se končuje poletno državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let.

Prvenstvo je minilo brez velikih presenečenj in temu primerno sta se v finale pri dečkih uvrstila prvi nosilec Žiga Švec (Mu-So) in drugi nosilec Mark Iztok Lunder (Rafa). Švec je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal Miho Bajžlja (Tr-Kr), Lunder je bil s 6-0 6-0 boljši od Marka Požonca (TK-CC).

Tudi pri deklicah ob odsotnosti Ele Nale Milić prvenstvo ni prineslo presenetljivih izidov, čeprav v finalu ne bo druge nosilke Lije Mumlek(ŽtkMb). To je namreč v polfinalu s 6-0 6-0 premagala tretja nosilka Ana Tara Praček (Luka Kp). Druga finalistka je prva nosilka Tinkara Vraničar (TK-CC), ki je bila v polfinalu s 6-2 6-0 boljša od Nale Kovačič (ŽtkMb).