prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Oktober 2015

Arhiv novic- oktober 2015

Slovenija povedla s 3-0 in si zagotovila obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala

bm, 31.10.2015

V Kranju se je končala tekma dvojic na srečanju Dvaisovega pokala med Slovenijo in Litvo. Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta s 6-4 7-6(1) in 6-4 premagala Laurinasa GRIGELISA in Lukasa MUGEVICIUSA.

Blaž TRUPEJ je izkoristil možnost zamenjave igralca in se odločil, da v igri parov namesto Grega ŽEMLJE nastopi Blaž ROLA. Poteza se je izkazala za pravilno in naša igralca sta brez večjih težav Sloveniji priigrala pomembno zmago, ki je že odločila zmagovalca dvoboja ter Sloveniji zagotovila obstanek v I. EA skupini Davisovega poklala. To bo šesti zaporedni nastop Slovenije v tej skupini in nov poskus preboja v svetovno skupino.

V nedeljskih tekmah, ki ne bosta več odločali o usodi slovenske reprezentance naj bi nastopila Grega ŽEMLJA in Blaž ROLA.

Nedeljski spored se v Kranju začne ob 15. uri, vstopnine ni.

Vabljeni!

Več o Davisovem pokalu TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Rola Slovenijo popeljala v vodstvo z 2-0

bm, 30.10.2015

Pred polnimi tribunami kranjskega teniškega centra se je odvil prvi dan srečanja Davisovega pokala med Slovenijo in Litvo. Slovenija po uvodnih posamičnih dvobojih vodi z 2-0 in je že naredila velika korak na poti k obstanku v I. EA skupini Davisovega pokala.Grega ŽEMLJA je odlično odprl srečanje proti Litvi in brez težav premagal njihovega najboljšega igralca Ricardisa BERANKISA. Za zmago v treh nizih je potreboval vsega uro in oseminštirideset minut.

Grega je odlično serviral, sicer izgubil eno igro na svoj servis, a jih je nasprotniku odvzel kar pet in slavil s 6-3 7-5 6-2. V tekmi je zabil 10 asov, Sloveniji pa priigral odlično izhodišče za nadaljevanja srečanja.

V drugi tekmi prvega dne sta se pomerila Blaž ROLA in Laurinas GRIGELIS.

Tudi Blaž je delo opravil z odliko in Slovenijo z gladko zmago 7-6(6) 6-2 6-2 poepljal v vodstvo z 2-0. Prvi niz je Blaž dobil v podaljšani igri s 7-6(6). Oba igralca sta po enkrat izgubila začetni udarec. V drugem nizu, ta je trajal vsega 34 minut, je Blaž nasprotniku servis odvzel dvakrat in niz dobil s 6-2. Z enakim tempom je nadaljeval v tretjem nizu in tudi tega dobil s 6- ter srečanje zaključil v manj kot dveh urah.

V soboto bo tekma dvojic. Za Slovenijo bosta nastopila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, ki lahko z zmago že rešita vprašanje končnega zmagovalca dvoboja.

Tekma se bo začela ob 15. uri, vstop je prost.

Več o dogajanju v Kranju pa na uradni spletni strani TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil četrtfinale v Antalyi

bm, 30.10.2015

Z nastopi je končal še zadnji slovenski predstavnik na članskih turnirjih ta teden, Nik RAZBORŠEK. Na Futuresu v Antalyi ga je v četrtfinalu s 6-3 7-5 premagal, 24-letni Belgijec Yannik REUTER, 409. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Srečanje z Litvo začenja Grega Žemlja, v drugem srečanju bo nastopil Blaž Rola

bm, 30.10.2015

V Kranju so opravili žreb vrstnega reda dvobojev na tekmi Davisovega pokala med Slovenijo in Litvo, ki bo od petka do nedelje v tamkajšnji teniški dvorani.

Kapetan Blaž TRUPEJ se je odločil, da bosta v tekmah posameznikov nastopila Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA, za srečanje dvojic pa je prijavil Blaža KAVČIČA in Grega ŽEMLJO.

V petek bomo tako v prvi tekmi, začela se bo ob 16. uri v teniški dvorani kranjskega športnega parka, spremljali obračun Grega ŽEMLJE (ATP 175) in Ricardasa BERANKISA (ATP 75), za njima pa bosta nastopila Blaž ROLA (ATP 125) in drugi litovski igralec Laurynas GRIGELIS (ATP 259).

V soboto bo tekma dvojic ob 15. uri, za Slovenijo sta prijavljena Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, zadnja nedeljska obračuna v katerih se bodo pomerili Blaž ROLA in Ricardas BERANKIS, za njima pa Grega ŽEMLJA in Laurynas GRIGELIS se bosta začela ob 15. uri.

Vljudno vabljeni na ogled tekem, vstop je prost.

Več preberite na uradni spletni strani TUKAJ.

Zala Dovnik in Saša Klaneček klonili v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Budimpešti, Tina Cvetkovič boljša od Kristine Novak v finalu dvojic v Dornbirnu

bm, 29.10.2015

Na mladinskem ITF turnrju 4. ranga v Budimpešti sta odlično nastopili Mariborčanki Zala DOVNIK in Saša KLANEČEK. Poslovili sta se v polfinalu.

Po zmagah v uvodnih krogih sta bili uspešni tudi v četrtfinalu, kjer je Zala DOVNIK z 2-6 6-2 6-2 premagala 5. nosilko, 15-letno Rusinjo Natalio BOLTINSKAYA (ITF 391), Saša KLANEČEK pa je s 7-5 2-6 6-2 premagala 2. nosilko, 17-letno Hrvatico Eno BABIĆ (ITF 324).

Zala DOVNIK je nato v polfinalu igrala s 16-letno Hrvatico Ano BIŠKIĆ in izgubila s 3-6 6-3 0-6, nasprotnica Saše KALNEČEK je bila 6. nosilka, 15-letna Srbkinja Jovana VUKOVIĆ. VUKOVIĆEVA je slavila s 6-3 6-2.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Dornbirnu sta se Kristina NOVAK in Tina CVETKOVIČ, vsaka s svojo soigralko uvrstili v finale konkurence dvojic. Kristina NOVAK je nastopala s soigralko iz Švice Svenjo OCHSNER, partnerica Tine CVETKOVIČ je bila Poljakinja Klara SILKA.

Turnir sta osvojili Tina CVETKOVIČ in Klara SILKA, ki sta bili v finalu boljši s 6-3 6-3. TUKAJ.

Slovensko čast danes rešil Nik Razboršek, za ostale konec nastopov na članskih turnirjih

bm, 29.10.2015

Slab dan je bil četrtek za naše teniške igralce in igralke na mednarodnih članskih turnirjih serije ITF. V Heraklionu so se poslovili Mike URBANIJA, Tomislav TERNAR, AljaŽ RADINSKI in Polona REBERŠAK, v El Kantaoiju je izpadla Hana MRAZ.

Edini, ki se mu je uspelo uvrstiti uvrstiti v četrtfinale je Nik RAZBORŠEK. V Antalyi je v drugem krogu Futuresa s 3-6 6-4 7-6(9) premagal madžarskega kvalifikanta Davida SZINTAIA. V četrtfinalu bo igral s 1. nosilcem, 24-letnim Belgijcem Yannikom REUTERJEM (ATP 409).

TUKAJ.

Katarina Srebotnik se od Singapurja poslavlja z zmago

bm, 29.10.2015

V Singapurju se odvija finalni WTA turnir sezone 2015 na katerem se igralke potegujejo za nagradni sklad 7.000.000 $.

Nastopa osem najboljših posameznic in osem najboljših parov, ki po sistemu round robin najprej tekmujejo v skupinah, najboljši dve posameznici in najboljša dva para pa bodo napredovali v polfinale.

Med udeleženci mastersa je bila tudi letos Katarina SREBOTNIK, ki je igrala v paru s Francozinjo Caroline GARCIA.

Za Katarino je bil to že 9. nastop s peto različno soigralko na mastersu dvojic, kar je največ med vsemi udeleženkami zaključnega turnirja.

Katarina in Caroline sta nastopali v beli skupini, kjer so bile poleg njiju še Bethanie MATTEK SANDS in Lucie SAFAROVA, Garnine MUGURUZA in Carla SUAREZ NAVARRO ter njuni prvi nasprotnici Hao CHING CHAN in Jan Yung CHAN.

Uvodno srečanje sta Katarina in Caroline izgubili. Igralki iz Tajvana, ki sta na zaključni turnir prišli kot tretja dvojica lestvice WTA sta bili boljši z rezultatom 6-4 7-6.

Katarina Caroline tudi v drugem nastopu nista bili uspešni. Tokrat sta je s 7-5 6-2 premagali Španki Garbine MUGURUZA in Carla SUAREZ NAVARRO.

Zadnji nastop sta opravili danes in masters vendarle zapuščata z zmago. V zadnjem srečanju sta se pomerili z Američanko Bethanie MATTEK SANDS in Čehinjo Lucie SAFAROVO. Nasprotnici sta jima pri zaostanki 2-6 0-3 srečanje predali.

Katarina in Caroline sta v skupini osvojili tretje mesto, za nastop na mastersu pa sta skupaj prejeli 85.000 $. Foto: Gettyimages TUKAJ.

Zala Dovnik in Saša Klaneček uspešni, Kristina Novak, Jakob Aljaž Kaplja in Nejc Sitar poraženi

bm, 28.10.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta se Zala DOVNIK in Saša KLANEČEK uvrstili v četrtfinale.

Zala DOVNIK je v drugem krogu s 6-4 7-5 premagala 3. nosilko, Srbkinjo Natalijo POPOVIĆ, Saša KLANEČEK je bila s 6-0 6-3 boljša od domače povebljenke, 15-letne Anasztazie FOURAEVE.

V drugem krogu sta nastope pri fantih končala Jakob Aljaž KAPLJA in Nejc SITAR. Prvega je s 4-6 6-1 6-1 premagal Hrvat Karlo DIVKOVIĆ, od Sitarja je bil s 2-6 6-3 6-1 boljši Romun Bogdan PAVEL.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Dornbirnu je v drugem krogu izpadla Kristina NOVAK. S 3-6 6-3 6-1 jo je premagala vrstnica iz Švice, Svenja OCHSNER. TUKAJ.

Danes zmage za Hano Mraz, Tomislava Ternarja, Mika Urbanijo in Polono Reberšak, poraz Eve Zagorac in Nine Potočnik

bm, 28.10.2015

Na Futuresu v Heraklionu sta se v drugi krog uvrstila Mike URBANIJA z zmago 6-2 6-4 nad Američanom Gonzalesom AUSTINOM in Tomislav TERNAR, ki je s 6-2 6-0 premagal nemškega kvalifikanta Delfa GOHLKEJA.

V Heraklionu je bila uspešna tudi Polona REBERŠAK. V prvem krogu ženskega ITF turnirja je s 5-7 6-4 6-0 premagala italijansko kvalifikantko Dalilo SPITERI. Ni pa uspel preboj v drugi krog Evi ZAGORAC. S 6-3 6-2 jo je premagala 5. nosilka, Nemka Julia WACHACZYK.

V Tuniziji pa ta teden na članskem ITF turnirju (10.000 $) nastopa Hana MRAZ. Začela je z zmago in sicer je v uvodnem srečanju s 6-0 6-0 premagala Indijko Shivani MANCHANDA.

Nina POTOČNIK je nastopila na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Ismaningu in se poslovila že v prvem krogu. S 7-5 6-2 jo je premagala 16-letna Francozinja Sandra BOZINOVIC. TUKAJ.

Blaž Trupej se bo v četrtek odločil kdo bo zastopal barve Slovenije v Kranju

bm, 27.10.2015

Našo moško teniško reprezentanco konec tedna čaka dvoboj za obstanek v I. EA skupini Davisovega pokala. V Kranju se bo v dvorani, v kateri doslej še ni izgubila dvoboja, pomerila z Litvo.

Naši fantje še bodo z Litvo pomerili tretjič, v obeh dosedanjih nastopih pa so bili boljši in so na Otočcu, na pesku, zmagali s 5-0, v Litvi pa so bili na trdi podlagi boljši s 3-2.

Kapetan Blaž TRUPEJ ima po dolgem času na razpolago vse štiri najvišje uvrščene slovenske igralce na lestvici ATP, Blaža ROLO, Blaža KAVČIČA, Grega ŽEMLJO in Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Rola in Kočevar Dešman sta bila prisotna na tiskovni konferenci, Trupeju nekaj skrbi povzroča pozen prihod Žemlje in Kavčiča, ki sta še na poti iz ZDA, kjer sta odlično nastopila na ATP Challengerju v Las Vegasu.

"Očitno res ne moremo odigrati enega Davisovega pokala brez težav. Doslej smo se ukvarjali z izostanki igralcev, zdaj pa še z njihovimi poznimi prihodi. Povrh vsega pa je še moj pomočnik Žiga Janškovec, trener Žemlje, izgubil potni list, tako da je vprašanje, kdaj bo prišel v Slovenijo," je za STA povedal Blaž TRUPEJ. Ta se še tudi ni odločil kdo bo sploh zaigral, čas si je pustil do žreba v četrtek.

"Postavo vsaj za petkova dvoboja bom določil v četrtek tik pred žrebom. Videti bo treba, v kakšnem stanju se bosta iz ZDA vrnila Žemlja in Kavčič in kako bo na treningih napredoval Rola. Mislim pa, da so fantje dovolj zreli, da bodo moško sprejeli mojo odločitev," je povedal Trupej.

Blaž ROLA, za katerega bo to prvi nastop za Slovenijo po aprilu 2014 je povedal: "Igrati Davisov pokal za domovino je velika čast za vsakega igralca. Žal pa je tenis individualni šport in vedno ne moreš vsem ustreči. Imam odlične odnose z vsemi slovenskimi igralci in Teniško zvezo Slovenije, zato se vsakič, ko mi urnik tekmovanj dovoljuje, odzovem vabilu kapetana. Zdaj komaj čakam, da zaigram pred domačo publiko".

Za Litvo bodo nastopili Ricardas BERANKIS (ATP 75), Laurinas GRIGELIS (259), Lukas MUGEVICIUS (627) in Tadas BABELIS (1664).

V petek se bo prvi dvoboj posameznikov začel ob 16. uri, v soboto in nedeljo pa ob 15.00 uri. Vstop v dvorano je brezplačen.

Foto: Vid Ponikvar

Vse o Davisovem pokalu najdete na uradni spletni strani TUKAJ.

Nik Razboršek nastope v Antalyi začel z zmago, prav tako Aljaž Radinski v Heraklionu, Kristina Novak uspešna v Dornbirnu

bm, 27.10.2015

Nik RAZBORŠEK je nastope na Futuresu v Antalyi (10.000 $) začel z zmago. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagal 16-letnega Turka Ergija KIRKINA, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V drugem krogu bo igral z Madžarskim kvalifikantom Davidom SZINTAIEM.

Na Futuresu v Heraklionu je v prvem krogu zmagal Aljaž RADINSKI. Z 2-6 6-1 6-4 je premagal Grka Charalamposa KAPOGIANNISA. Ni pa na istem turnirju uspela uvrstitev na glavni turnir Maksu TEKAVCU. V finalu kvalifikacij ga je s 6-2 6-3 premagal 11. nosilec kv. turnirja, 22-letni Čeh Filip DOLEZEL.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Dornbirnu se je v drugi krog uvrstila tudi Kristina NOVAK. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-0 premagala Romunko Klaro Patricio RIZEA. TUKAJ.

Ta teden naši igralci in igralke v Grčiji, Turčiji, Tuniziji, Nemčiji, Avstriji in na Madžarskem

bm, 26.10.2015

V tednu, ko naši najboljši igralci ne nastopajo oz. bodo konec tedna v Kranju nastopili na tekmi Davisovega pokala z Litvo, naši nižje rangirani igralci in igralke ter mladinci in mladinke nastopajo na turnirjih ITF.

Največ jih je v Heraklionu, kjer potekata ženski in moški ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

V kvalifikacijah turnirja deklet sta nastopili Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. Slednja se je z dvema zmagama uvrstila v glavni tunir, Manca PISLAK pa je izgubila finalno srečanje kvalifikacij. V glavnem turnirju bo nastopila tudi Eva ZAGORAC.

Na moškem Futuresu sta v kvalifikacijah nastopila Maks TEKAVEC in Anže LOVIŠČEK. Maks TEKAVEC se je z dvema zmagama uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, Anže LOVIŠČEK je izgubil uvodno srečanje. V glavnem turnirju so prijavljeni Tomislav TERNAR, Aljaž RADINSKI in Mike URBANIJA.

Na Futuresu v Antalyi bo še drugi teden zapored nastopil Nik RAZBORŠEK.

Na ženskem ITF turnirju v nemškem Ismaningu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Tina Kristina GODEC in izgubila v drugem krogu, v glavnem turnirju bo nastopila Nina POTOČNIK. Na ženskem ITF turnirju v tunizijskem El Kantaoiju (10.000 $) se je skozi kvalifikacvije v glavni turnir uvrstila Hana MRAZ.

Mladinci in mladinke so ta teden v Avstriji in na Madžarskem.

V Dornbirnu je ITF turnir 5. ranga. V glavnem turnirju je pri fantih nastopil Anže ARH in izgubil uvodno srečanje z domačinom Jakobom AICHHORNOM. Pri dekletih je že nastopila Tina CVETKOVIČ in izgubila uvodno srečanje, prvi nastop v torek čaka Kristino NOVAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta bila v uvodnem nastopu uspešna Jakob Aljaž KAPLJA in Njec SITAR.

Pri dekletih sta bili v prvem krogu uspešni Saša KLANEČEK in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Novinarska konferenca pred tekmo Davisovega pokala med Slovenijo in Litvo

bm, 26.10.2015

Tenis Slovenija vabi na novinarsko konferenco pred srečanjem reprezentanc Slovenije in Litve, ki se bosta konec tedna v Kranju borili za obstanek v I. Evro-afriški skupini Davisovega pokala.

Novinarska konferenca bo v torek, 27.10.2015 ob 12.30 uri v Kristalni palači, v BTC Cityu v Ljubljani.

Vabljeni k spremljanju uradne spletne strani dogodka www.slo-daviscup.si.

Obiščite nas tudi naFacebook-u in Twitterju.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na info@slo-daviscup.si.

S spoštovanjem, Tenis Slovenija TUKAJ.

Grega Žemlja v Las Vegasu izgubil finalni obračun

bm, 26.10.2015

Grega ŽEMLJA je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Las Vegasu izgubil finalni obračun z Nizozemcem Thiemom DE BAKKERJEM. 27-letni Nizozemec je z zmago 3-6 6-3 6-1 osvojil prvi naslov letos na turnirjih serije Challenger, Žemlja pa je tudi v drugem poskusu, po Portorožu, ostal brez naslova.

Thiemo De Bakker je odlično serviral in osvojil kar 81 % točk na svoj prvi in 57 % na svoj drugi servis, to pa je pomenilo, da je v srečanju začetni udarec izgubil le dvakrat, Grega pa petkrat. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

Turnir v Las Vegasu je bil za naše najboljše igralce eden boljših letos, saj so se kar trije uvrstili v četrtfinale in nato še dva v polfinale.

Vsi trije so že na domov, kjer bodo v Kranju začeli s pripravami na najpomembnejše srečanje v Davisovem pokalu lestos, srečanje, v katerem se bodo borili za obstanek v I. EA skupini. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil četrtfinale v Antalyi

bm, 25.10.2015

Na Futuresu v Antalyi je Nik RAZBORŠEK nastope končal v četrtfinalu. S 6-2 6-0 ga je premagal 18-letni Čeh Jan KOPRIVA. TUKAJ.

Grega Žemlja finalist ATP Challengerja v Las Vegasu

bm, 25.10.2015

Grega ŽEMLJA se je uvrstil v finale ATP Challengerja (50.000 $) v Las Vegasu. V polfinalu je v izenačenem srečanju po nekaj manj kot dveh urah s 4-6 6-2 7-6(5) premagal 8. postavljenega, 21-letnega Američana Dennisa NOVIKOVA (ATP 147). Grega je tudi v tem srečanju odlično serviral, izkoristil kar 87 % prvih servisov, v srečanju pa izgubil vsega en začetni udarec. Tudi nasprotnik je zelo dobro serviral, servis pa izgubil dvakrat.

Žemlja bo v finalu igral s 7. postavljenim, 27-letnim Nizozemcem Thiemom De BAKKERJEM (ATP 141). De BAKKER je v drugem polfinalu po dveh urah in pol premagal Blaža KAVČIČA. Tudi v tem srečanju sta igralca zelo dobro servirala, izgubila vsak po tri začetne udarce, od tega Nozozemec dva v drugem nizu, Blaž pa dva v tretjem nizu, kar je prevesilo tehtnico na stran Nizozemca.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo okrog 21.30 ure. V živo ga boste lahko spreljali TUKAJ.

Izteka se jesenski registracijsko-prestopni rok, on line aplikacija odprta samo še danes

bm, 25.10.2015

Opozarjamo vas, da se v nedeljo 25.10.2015 zaključi jesenski registracijsko prestopni rok izven katerega igralci ne bodo mogli prestopati iz kluba v klub do marca 2016.

Do 15.10.2015 lahko tekmovalci še prestopajo iz matičnega kluba v nov klub, ostalim tekmovalcem pa klubski administratorji podaljšajo registracijo za sezono 2015/16.

Pogoj za aktivacijo igralcev in s tem možnost prijave na turnirje Tenis Slovenije v zimski sezoni je:

- Plačilo članarine teniškega kluba

- Plačilo registracije za tekmovalca

- Soglasje za upravljanje z osebnimi podatki za novo registrirane igralce.

Soglasje najdete v sistemu www.tzsinfosys.si.

V primeru težav se lahko obrnete na sekretarja Tenis Slovenije Žigo Hama Kacina.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja polfinalista v Las Vegasu

bm, 24.10.2015

ATP Challenger v Las Vegasu je za slovenske teniške igralce srečen kraj, saj smo včeraj zvečer dobila dva slovenska polfinalista, glede na formo naših fantov pa bi, če tega ne bi preperečil žreb, najbrž imeli kar tri.

Še posebej razveseljuje dejstvo, da so naši fantje formo našli prav pred odločilnim srečanjem za obstanek v I. EA skupini, ki bo od petka do nedelje z Litvo v Kranju.

Blaž KAVČIČ je s 3-6 7-5 6-1 premagal 19-letnega domačina Jareda DONALDSONA, 142. igralca lestvice ATP.

V slovenskem obračunu pa je bil starejši Grega ŽEMLJA s 6-2 3-6 6-3 boljši od Blaža ROLE.

Grega ŽEMLJA bo v prvem polfinalu danes ob 21. uri igral z 21-letnim Američanom Denisom NOVIKOVIM, 147. igralcem lestvice ATP, v drugem polfinalu pa bo nasprotnik Blaža KAVČIČA 27-letni Nizozemec Thiemo De BAKKER, 141. igralec lestvice ATP.

Obe srečanji boste lahko spremljali v live streamu TUKAJ.

Kalifornijski Las Vegas bo danes v znamenju slovenskih teniških igralcev - LIVE STREAM

bm, 23.10.2015

Pestolnica svetovne igralniške industrije, ameriški Las Vegas, bo danes vsekakor tudi v znamenju slovenskih teniških igralcev, saj bodo v četrtfinalu ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ nastopili kar trije. Še več, najmanj eden izmed njih bo tudi polfinalist.

V drugem srečanju dnevnega programa, ki se začne ob 20. uri po slovenskem času se bosta na centralnem igrišču pomerila Blaž KAVČIČ in domačin, 19-letni Jared DONALDSON, 142. igralec lestvice ATP, ki je prejšnji teden na turnirju v Fairfieldu moral priznati premoč našemu Blažu ROLI.

Po napovedi na uradni strani bosta istočasno na igrišču št. 1 v slovenskem obračunu nastopila Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA.

TUKAJ.

Nik Razboršek v četrtfinale Futuresa v Antalyi, Kristina Novak finalistka turnirja dvojic na Nizozemskem

bm, 23.10.2015

Nik RAZBORŠEK je kot edini Slovenec na turnirjih ITF ta teden uspel preskočiti prvi krog, nato pa tudi drugega. Na Futuresu v Antalyi (10.000 $) je prvem krogu s 3-6 7-5 6-3 premagal Švicarja Stevana LABATA.

V drugem krogu je igral z Belgijcem Victorjem PONCELETOM in tudi 17-letni Belgijec mu ni bilo kos. Nik je zmagal z rezultatom 6-2 6-1 in se uvrstil v četrtfinale.

Ker so organizatorji s turnirskim programom v zaostanku je moral Nik RAZBORŠEK danes na igrišče še enkrat. V četrtfinalu je začel tekmo z 18-letnim Čehom, Vitom KOPRIVO, leto 74. mladincem sveta, ki pa na članskih turnirjih še ni okusil četrtfinala. A je bila tekmna po odigrani prvi igri prekinjena in se bo nadaljevala v soboto.

V četrfinalu turnirja posameznic je nastope v nizozemskem Almereju na mladinskem ITF turnirju 4. ranga končala 15-letna Kranjčanka Kristina NOVAK. 615. mladinka svetovne mladinske teniške lestvice je s 3-6 2-6 izgubila s 1. nosilko, 14-letno srbsko levičarko, Olgo DANILOVIĆ, 130. mladinko sveta.

Sta pa današnji nasprotnici združili moči v konkurenci dvojic in se z zmago s 6-0 7-5 nad Nizozemko Noo LIAUW A FONG in Britanko Georgie WALKER uvrstili v polfinale, kjer sta prav tako slavili. S 6-3 6-3 sta bli boljši od Rusinje Anne UKOLOVE in Britanje Elise VAN HEUVELEN.

V finalu bosta igrali s 3. nosilkama Belgijko Laro SALDEN in Nizozemko Judith VAN KESSEL. TUKAJ.

V četrtfinale Las Vegasa tudi Grega Žemlja in Blaž Rola

bm, 23.10.2015

Tudi Blaž ROLA v Las Vegasu igra dobro in se je po Blažu KAVČIČU kot drugi Slovenec uvrstil v četrtfinale challengerja z nagradnim skladom 50.000 $.

V drugem krogu je s 6-1 6-4 izločil 17-letnega Američana, Francesa TIAFOEA, 228. igralca lestvice ATP in leta 2014 2. mladinca sveta. Igralca sta se letos konec septembra že pomerila v Tiburonu, kjer je v treh tesnih nizih slavil ROLA, tokrat pa se mu mladi Američan ni mogel resneje upirati.Vsega je bilo konec v uri in sedmih minutah, Blaž pa je dobro servisar, emnkrat sicer izgubil začetni udarec, a ob 80 % izkoristku prvega in 50 % izkoristku drugega servisa nasprotniku ni ponudil veliko možnosti za kaj več kot osvojitev petih iger.

Za njim je na osrednjem igrišču nastopil še Grega ŽEMLJA, ki je imel med našimi tremi reprezentanti najtežje delo, saj mu je nasproti stal sedemenjast zaporednih tekem neporažen, prav tako 17-letni Američan Taylor FRITZ. Ta je na turnir prišel kot zmagovalec OP ZDA za mladince in zmagovalec zadnjih dveh challengerjev v Sacramentu in Fairfieldu.

Grega je prikazal odličen tenis in izvrstno dnevno formo ter prekinil Američanov zmagoviti niz ter slavil s 6-7(6) 6-2 6-2. Srečanje je trajalo dve uri, Grega pa je odlično serviral (83 % izkoristek prvega servisa) in na srečanju ni niti enkrat izgubil začetnega udarca. Sam je nasprotniku odvzel servis štirikrat, po dvakrat v drugem in tretjem nizu. Na srečanju je zabil 15 asov in napravil 5 dvojnih napak, od tega dve v podaljšani iogri prvega niza, ki sta ga tudi stali zmage že v prvem nizu.

V četrtfinalu bomo tako spremljali slovenski obvračun med Blažem ROLO in Gregom ŽEMLJO, Blaž KAVČIČ pa bo igral z Američanom Jaredom DONALDSONOM. TUKAJ.

Blaž Kavčič izločil drugega nosilca v Las Vegasu

bm, 22.10.2015

Drugi krog ATP Challengerja je že dal jasnejšo sliko o tem, kakšna je trenutna forma naših najboljših igralcev tudi kapetanu Davis cup reprezentance Blažu TRUPEJU, saj vsi trije naši vodilni igralci, ki bodo prihodnji teden nastopili na tekmi Davisovega pokala v Kranju kažejo zelo dobre predstave.

Težko delo je v sredo z odliko opravil Blaž KAVČIČ. V drugem krogu je igral z 2. nosilcem, 27-letnim Američanom Timom SMYCZEKOM, 101. igralcem lestvice ATP. Ta je konec septembra osvojil turnir v Tiburonu, nato pa mu je šlo slabše saj se je na naslednjih dveh turnirjih v Sacramentu in Fairfieldu poslovil v drugem krogu. In tudi tokrat je bilo tako. Blaž KAVČIČ je po zelo dobri igri slavil z rezultatom 7-6(5) 6-4. V četrtfinalu bo igral s 6. nosilcem, 19-letnim Američanom Jaredom DONALDSONOM, 142. igralcem lestvice ATP, finalistom turnirja v Sacramentu in četrtfinalista v Fairfieldu, kjer ga je gladko izločil Blaž ROLA.

Dobro formo je že včeraj potrdil Grega ŽEMLJA, ki je izločil finalista turnirja v Fairfieldu Dustina BROWNA, jutri pa ga čaka naslednja težka preizkušnja saj se bo pomeril z vzhajajočo zvezdo ameriškega tenisa, trenutno 1. mladincem sveta Taylorjem FRITZEM. Za 17- letnikom je izjemna serija 17. zmag pri čemer je osvojil mladinsko OP ZDA ter zadnja dva ATP Challengerja v Sacramentu in Fairfieldu.

Še najlažje delo, vsaj na papirju, naj bi jutri imel Blaž ROLA, ki se bo pomeril s še enim 17-letnikom iz ZDA, Francesom TIAFOEOM, 228. igralcem lestvice ATP in leta 2014 2. mladincem sveta. Igralca sta se letos konec septembra že pomerila v Tiburonu, kjer je v treh tesnih nizih slavil Blaž ROLA.

Po zmagi v konkurenci dvojic v Sacramentu, skupno nadaljevanje nastopov Blaža KAVČIČA in Grega ŽEMLJE ni obrodilo sadov. Po porazu v prvem krogu turnirja v Fairfieldu, sta izgubila tudi uvodno srečanje turnirja dvojic v Las Vegasu. Tokrat sta ju s 6-4 6-1 izločila 2. nosilca, Avstralec Carsten BALL in Nemec Dustin BROWN.

Srečanja iz Las Vegasa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Slabi nastopi so se na članskih turnirjih ITF nadaljevali tudi v sredo, uspešna pa mladinka Kristina Novak

bm, 21.10.2015

Torek in sreda sta bila za naše predstavnike na turnirjih nižjega ranga neuspešna.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil 3. nosilec Futuresa v Oberhachiungu (10.000 $), a se je moral posloviti že v prvem krogu. V tesnem obračunu ga je s 6-7(3) 7-6(7) in 6-2 premagal 17- letni Avstrijec Alexander ERLER. Ta je v drugem nizu ubranil dve zaključni žogici, ki ju je imel Tom za zmago v tekmi.

Še dva poraza pa sta naša predstavnika zabeležila v Heraklionu. Polona REBERŠAK, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije, je izgubila tekmo prvega kroga glavnega turnirja. S 6-3 3-6 6-1 jo je premagala Britanka Laura DEIGMAN, 645. igralka lestvice WTA.

V prvem krogu glavnega turnirja je nastope na Futuresu v Heraklionu končal tuzdi Aljaž RADINSKI. S 6-4 6-4 ga je premagal 3. nosilec, Venezuelec Ricardo RODRIGUEZ, 376. igralec sveta.

Dan je s porazom zaključila Petra RAMPRE. Na ITF turnirju (25.000 $) v Florencah jo je s 6-4 6-2 premagala 18-letna Avstralka Brianna THOMPSON.

Tudi v sredo naši igralci zaenkrat niso imeli veliko uspeha. Tomislav TERNAR je v prvem krogu Futuresa v Heraklionu s 4-6 3-6 izgubil z nemškim kvalifikantom Delfom GOHLKEJEM (ATP 1880), Mike URBANIJA pa je prav tako v Heraklionu v prvem krogu izgubil z Britancem Lloydom GLASSPOOLOM (ATP 810).

Uspešnejša od svojih starejših kolegov in kolegic pa je Kristina NOVAK, ki nastopa na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Almeri na Nizozemskem. V prvem krogu je s 6-2 7-5 premagala Nizozemko Maxine PALMEN, v drugem krogu pa je bila s 7-5 7-6(4) boljša od Slovakinje Lenke STARE. V četrtfinalu bo igrala s 1. nosilko Olgo DANILOVIĆ iz Srbije. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Blaž Rola v drugi krog Las Vegasa

bm, 20.10.2015

Zadnjo preizkušnjo pred nastopom v tekmi Davisovega pokala proti Litvi, tekma bo odločala o obstanku v I. EA skupini in bo konec prihodnjega tedna v Kranju, imajo imeli naši fantje na ATP Challengerju (50.000 $) v Las Vegasu.

Po nastopih na ameriški turneji sta na lestvici ATP ta teden napredovala Blaž ROLA, ki je trenutno na 130. mestu in Blaž KAVČIČ, ki je na 156. mestu, Grega ŽEMLJA pa je tri mesta izgubil in je na 203. mestu.

V Las Vegasu je prvi nastopil Blaž KAVČIČ, ki je igral s Kanadčanom Philipom BESTERJEM (ATP 267) in zmagal z rezultatom 7-5 6-0.

V prvem nizu je Blaž pri izidu 4-5 rešil štiri zaključne žoge, nato pa dobil devet iger zapored in se uvrstil v drugi krog. Naslednji nasprotnik bo 2. nosilec, Američan Tim SMYCZEK, 100. igralec lestvice ATP.

Drugi je prišel na igrišče in prav tako slavil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil Nemec Dustin BROWN, finalist turnirja v Fairfieldu prejšnji teden. Izenačen prvi niz je v podaljšani igri dobil Žemlja, v drugem nizu nato popustil, a se je v tretjem ponovno zbral in po uri in dvajsetih minutah slavil s 7-6(5) 1-6 6-3.

Zadnji je nastopil Blaž ROLA (5. nosilec), ki je igral s kolumbijskim kvalifikantom Eduardom STRUVAYEM (ATP 302). Tudi Blaž je bil uspešen in je zmagal z rezultatom 7-6(6) 6-4.

Sicer pa je turnir v Fairfieldu osvojil Taylor FRITZ. 17- letni Američan je osvojil drugi zaporedni turnir serije Challenger, vključno z zmagami na mladinskem OP ZDA pa je dosegel 16. zaporedno zmago na zadnjih treh odigranih turnirjih. S tem dosežkom se je pridružil igralcem med katerimi so Rafael Nadal, Novak Djoković, Juan Martin del Potro, Tomas Berdych, Bernard Tomic in Richard Gasquet, ki so osvojili več kot en turnir serije Challenger pred dopolnjenim 18- letom. Turnirje serije Challenger je letos osvojilo 12 igralcev mlajših od 18 let, kar dvakrat več kot lani.

Sicer pa je ta teden zelo bogat s turnirji, saj je poleg ATP turnirjev v Moskvi, na Dunaju in v Štokholmu po svetu na sporedu še 5 turnirjev serije ATP Challenger in 12 turnirjev serije Futures.

TUKAJ.

Meritve tenisačev na Fakulteti za šport

bm, 19.10.2015

Tenis Slovenija je v sodelovanju s Fakulteto za šport, minuli vikend izpeljala redne letne meritve motoričnih sposobnosti in antropometričnih značilnosti.

V soboto, 17.10.2015, se je na meritvah zbralo 120 teniških igralcev in igralk iz vse Slovenije. Poleg običajnih testov motorike in antropometrije so se letos izvedli še FMS test (baterija funkcionalnih testov), body scanner test, inbody test (test za merjenje telesne sestave), izokinetika ramena (diagnostika delovanja ramena) in tenziometrija (test odrivne moči).

Predstavitveno predavanje, kjer boste dobili podrobnejša pojasnila , kaj pomenijo rezultati na določenih testih, bo v četrtek 12.11.2015 ob 19:00 na Fakulteti za Šport v Ljubljani.

Meritve je omogočila Fundacija za šport. Vodja meritev je bil dr. Aleš Filipčič.

Tenis Slovenija, Lea Štumberger TUKAJ.

Predstavitev tenisa na Olimpijskem festivalu v Ljubljani

, 19.10.2015

Minulo soboto je na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal Olimpijski festival s športnimi ASi, ki je privabil približno 5.000 ljudi, več kot 1.000 pa jih je tudi sodelovalo v športnih izzivih, med njimi je bil seveda tudi TENIS! Festival je vsem otrokom in mladim pokazal, da je šport v prvi vrsti igra in da lahko v njej uživamo vsi.

Na festivalu se je predstavilo 27 različnih športov. Olimpijski komite Slovenije je, tako kot vse nacionalne panožne športne zveze, k sodelovanju povabil tudi Tenis Slovenijo, kjer sta za predstavitev tenisa odlično poskrbela ŠD HannaH in ŠD LTC.

Olimpijski festival sta uvodoma slavnostno odprla predsednik OKS-ZŠZ, g. Bogdan Gabrovec, in župan mesta Ljubljane, g. Zoran Janković. Vsem športnikom sta se pridružila dvakratni olimpionik, Miroslav Cerar, in dobitnica srebrne olimpijske kolajne na OI v Atlanti 1996, Brigita Bukovec, ki sta otroke spremljala pri olimpijskem protokolu, s katerim se je Olimpijski festival s športnimi ASi tudi uradno začel.

Kot se za olimpijske dogodke spodobi se je tudi Olimpijski festival s športnimi ASi pričel z olimpijsko himno in prižigom olimpijskega ognja. Nato so se začeli odvijati različni športni izzivi, v katerih so se lahko udeleženci pomerili z izbranimi vrhunskimi športniki kot so Marko Milič (košarka), Simoni Fabjan (odbojka), Mitja Petkovšek in Alen Dimic (gimnastika) in drugi.

Olimpijski festival s športnimi ASi je bil v prvi vrsti namenjen otrokom in mladim. Zato je nadvse razveseljivo, da je privabil tolikšno število predstavnikov mlade generacije. Škoda, da se za takšen dogodek ni odzvalo več klubov, festival je bil izjemna priložnost za predstavitev in popularizacijo tenisa. Na festivalu se je trlo otrok, poleg športnih izzivov je OKS pripravil tudi izredno pester program: nastop plesnih šol, žonglerji in cirkuške skupine, akrobati, nožni biljard…

Vsekakor si želimo, da bo Olimpijski festival izpeljan tudi naslednje leto in da se bo k sodelovanju prijavilo več klubov članov Tenis Slovenije.

Tenis Slovenija, Lea Štumberger TUKAJ.

Polona Reberšak uspešna v Heraklionu, ta teden tudi vrsta nastopov igralk in igralcev na turnirjih ITF in Futures

bm, 19.10.2015

Poleg naših najboljših članov, ki so v Las Vegasu, na turnirjih nižjih kategorij ta teden nastopa vrsta naših igralk in igralcev.

Polona REBERŠAK je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja v Heraklionu (10.000 $) in se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir. V kvalifikacijah je nastopila tudi Manca PISLAK, a je izgubila uvodno kvalifikacijsko srečanje.

V kvalifikacijah moškega Futuresa je v Heraklionu nastopil Mitja ZAJŠEK. Tudi njemu ni uspela uvrstitev v glavni turnir, izgubil je v drugem krogu kvalifikacij. V glavnem turnirju so prijavljeni Anže LOVIŠČEK, Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA.

V kvalifikacijh Futuresa v Oberhachingu (10.000 $) sta se preizkusila Anže LOVIŠČEK in Maks TEKAVEC. Tekavec je izgubil drugo, Lovišček pa uvodno srečanje kvalifikacij. V glavnem turnirju je prijavljen naš četrti član ekipe za Davisov pokal Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki bo na turnirju predvidoma zasedel mesto 3. nosilca.

Na ženskem ITF turnirju v ameriškem Sacramentu (25.000 $) je prijavljena Petra RAMPRE. TUKAJ.

Taylor Fritz v polfinalu Fairfielda boljši tudi od Blaža Role, naša trojica zdaj v Las Vegas

, 18.10.2015

Po Blažu KAVČIČU je tudi Blaž ROLA moral na ATP Challengrju v Fairfieldu (50.000 $) priznati premoč komaj 17-letnemu Američanu Taylorju Haaryu FRITZU, 339. igralcu lestvice ATP, hkrati pa vodilnemu mladincu na svetovni mladinski teniški lestvici in letošnjemu zmagovalcu mladinskega OP ZDA. Fritz, ki je osvojil tudi ATP Challenger v Sacramentu prejšnji teden je zmagal z rezultatom 6-3 6-3 ter zabeležil osmo zaporedno zmago na turnirjih serije ATP Challenger.

Blaž ROLA je imel slab izkoristek drugega servisa (30 %), kar je nasprotniku omogočilo 5 priložnosti za break in kar je pomembneje, kar štiri je tudi izkoristil. Na drugi strani je imel Blaž 6 priložnosti za break, od tega 5 v prvem nizu, izkoristil pa je eno in to v tretji igri prvega niza, ko je z breakom povedel z 2-1. V nadaljevanju je bil ameriški mladinec bolj zanesljiv in se je zasluženo uvrstil v drugi zaporedni finale. FRITZ je najmlajši Američan po Donaldu Youngu, ki mu je po letu 2007 uspelo zmagati na turnirju serije challenger.

Vsi trije naši igralci so se zdaj preselili v igralniško mesto Las Vegas, kjer bodo nastopili v glavnem turnirju prav tako 50.000 $ vrednega ATP Challengerja.

Blaž KAVČIČ bo igral s Kanadčanom Philipom BESTERJEM (ATP 265), Blaž ROLA (5. nosilec) bo igral s kvalifikantom, nasprotnik Grega ŽEMLJE pa bo 4. nosilec, Nemec Dustin BROWN (ATP 110). TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist v Fairfieldu, Andreja Klepač finalistka turnirja dvojic v Hong Kongu

bm, 17.10.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Fairfieldu se je Blaž ROLA uvrstil v polfinale. To pa ni uspelu Blažu KAVČIČU, ki po četrtfinalu končuje nastope.

Blaž ROLA, 4. nosilec turnirja, je brez težav opravil s 5. postavljenim Američanom Jaredom DONALDSONOM, 144. igralcem lestvice ATP. Blaž je v manj kot uri igre slavil s 6-1 6-2. Odlično je serviral, saj je izkoristil kar 92 % prvih servisov in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za break.

Slabše je šlo tokrat 6. nosilcu turnirja Blažu KAVČIČU, ki je moral premoč priznati mlademu, komaj 17-letnemu Američanu Taylorju Haaryu FRITZU, 339. igralcu lestvice ATP, hkrati pa vodilnemu mladincu na svetovni mladinski teniški lestvici in letošnjemu zmagovalcu mladinskega OP ZDA. Fritz, ki je osvojil tudi ATP Challenger v Sacramentu prejšnji teden je zmagal z rezultatom 6-4 6-1. Prav FRITZ bo polfinalni nasprotnik našega Blaža ROLE.

Andreja KLEPAČ se je uvrstila v finale WTA turnirja dvojic v Hong Kongu z nagradnim skladom 226.000 $. S Španko Laro ARRUABARRENA, s katero sta 1. nosilki, sta v polfinalu z 2-6 6-2 10-5 premagali 3. nosilki, Kitajki Chen LIANG in Yafan WANG.

Blaž ROLA je srečanje v Fairfieldu začel ob 23.20 uri.Spremljate ga lahko v live streamu TUKAJ.

Na 3. redni seji TRK potrjeni termini za koledar zima 2015-2016 in sprejeti drugi pomembni sklepi

bm, 16.10.2015

30.9.2015 se je na tretji redni seji sestala Tekmovalno registracijska komisja (TRK).

Na seji je določila termine za izvedbo tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016 (koledar je bil medtem izdelan in je objavljen); določila je termine za poimensko prijavo vseh ekip, ki bodo nastopale v ligaških tekmovanjih v naslednjih sezonah; potrdila kazni klubom, ki se nanašajo na nepravilnosti v ligaških tekmovanjih odigranih v prvem delu sezone, sprejete na 2. redni seji; potrdila rezultate play offa, medtem ko bo nepravilnosti v rednem delu ligaških tekmovanj drugega dela sezone obravnavala na naslednji seji; vodstvu TZS pa je predalagala, da se masters v prihodnji sezoni izvede v štirih tekmovalnih dneh in ne v dveh, kot je bilo to letos.

Celoten zapisnik lahko preberete TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič četrtfinalista challengerja v Fairfieldu

bm, 16.10.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Fairfieldu sta se Blaž ROLA in Blaž KAVČIČ uvrstila v četrtfinale.

Blaž ROLA je v drugem krogu s 6-1 3-6 6-3 v uri in pol premagal britanskega levičarja, 21-letnega Liama BROADYA, 205. igralca lestvice ATP. V četrtfinalu bo v petek ob 19. uri igral s 5. nosilcem, 19-letnim Američanom Jaredom DONALDSONOM, 144. igralcem lestvice ATP.

Srečanje lahko spremljate v live streamu.

Uspešen je bil tudi Blaž KAVČIČ. Pomeril se je s 26-letnim Jasonom JUNGOM iz Kitajskega Tajpeha, 249. igralcem lestice ATP in zmagal z rezultatom 7-5 6-3.

Je pa po zmagi na prejšnjem turnirju tokrat naša dvojica Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA hitro izgubila. Že v prvem krogu sta ju s 6-2 6-1 premagala 1. nosilca, Avstralec Carsten BALL in Nemec Dustin BROWN.

TUKAJ.

Srečanje Slovenije in Litve v Davisovem pokalu bo konec meseca v Kranju

bm, 15.10.2015

Še dobra dva tedna nas ločita do pomembnega obračuna v 1. Evro afriški skupini Davisovega pokala, ko se bo Slovenija za ob stanek v I. EA skupini pomerila z Litvo.

Obračun med Slovenijo in Litvo bo na trdi podlagi dvorane TK Triglav Kranj, od 30. oktobra do 1. novembra 2015.

Kapetan slovenske moške teniške reprezentance Blaž TRUPEJ bo imel tokrat na razpolago vse naše najboljše teniške igralce. Ekipo bodo sestavljali Blaž ROLA (ATP 136), Blaž KAVČIČ (162), Grega ŽEMLJA (200) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (367).

Prva igralca Litve sta 25-letni Ricardas BERANKIS, trenutno na 72. mestu lestice ATP in 24-letni Laurynas GRIGELIS, ta teden na 242. mestu lestvice ATP.

Dokončna postava obeh ekip bo znana 20. oktobra, 27. oktobra pa bo ob 12.30 uri v Kristalni palači v Ljubljani novinarska konferenca pred dvobojem.

Žreb parov, ki se bodo pomerili med seboj bo 29.10.2015 v stavbi Mestne občine Kranj.

Srečanje se bo z uvodno tekmo začelo v petek 30.10.2015 ob 16. uri, v soboto bo ob 15. uri na sporedu tekma dvojic, zadnja posamična obračuna pa se bosta začela v nedeljo ob 15. uri.

Slovenija in Litva sta se v Davisovem pokalu doslej pomerili dvakrat. Leta 2009 je na Otočcu, na pesku, Slovenija zmagala z rezultatom 5-0, leto kasneje pa je bila ponovno boljša Slovenija, tokrat na trdi podlagi v Vilniusu. Za Slovenijo so na zadnji tekmi v Litvi nastopili Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ, Blaž ROLA in Luka GREGORC.

žPomoč s tribun je lahko v dvobojih Davisovega pokala odločilna, zato vas vljudno vabimo, da si obračun ogledate v živo. Vstop je brezplačen.

TUKAJ.

Intervju s Tamaro Zidanšek

bm, 15.10.2015

Na spodnji povezavi lahko preberete intervju z našo trenutno najbolj "vročo" mlado teniško igralko Tamaro ZIDANŠEK, ki je v letošnjem letu na svetovni članski teniški lestvici WTA pridobila več kot 400 mest in se ustavila na robu najboljše tristoterice teniški igralk na svetu, na 306. mestu.

Z njo se je pogovarjal novinar Večera Uroš Gramc.

Intervju preberite TUKAJ.

Ekipa do 16 let na IC Compass Europea Junior Challenge 2015 v Barceloni

, 15.10.2015

V Barceloni se je od 29. septembra do 3. oktobra odvijal teniški turnir IC COMPASS EUROPEAN JUNIOR CHALLENGE 2015. Tekmovanje je potekalo v športnem klubu »Club Esportiu Valldoreix«.Tekmovanja se je udeležilo 8 reprezentanc, ki so bile razporejene v dve skupini. Slovenska ekipa v kateri so nastopili Miha PERUŠ, Aljaž FUGINA, Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK, vodil pa jih je Saša BOŽOVIČ je nastopila v skupini z Veliko Britanijo, Irsko in Švedsko.

Prvi nasprotnik Slovenije je bila Švedska. Po posamičnih dvobojih je bil rezultat izenačen 2-2. Sledili so pari, v katerih so Švedi zmagali tako v moški kot tudi v ženski konkurenci in zmagali s skupnim rezultatom 4:2.

Sledil je kratek premor za kosilo in nadaljevanje tekmovanja. Drugi nasprotnik Slovenije je bila Irska. Irska nas je premagala z rezultatom 5:1. Edino točko za Slovenijo je prispeval Miha Peruš. V tekmi proti Irski smo odigrali kar 10 tie breakov in osvojili le dva. Igralci v tem dvoboju resnično niso imeli športne sreče.

Tretji dan igranja se je Slovenija borila za čast s favorizirano ekipo Velike Britanije. Moški del ekipe Velike Britanije je bil za slovenska fanta premočen, punci pa sta obe izgubili v tretjem setu. V igri parov so bili Britanci veliko boljši. Slovenija je tako osvojila zadnje 4. mesto v skupini in bi morala v soboto igrati tekmo proti Luxemburgu za 7. mesto, kar pa se ni zgodilo, ker je organizatorju ponovno nagajalo vreme. Turnir je osvojila ekipa Velike Britanije.

Slovenija se je prvič udeležila tovrstnega tekmovanja. Organizator je poskrbel za pozitivno tekmovalno vzdušje, hkrati pa je udeležencem omogočil ogled nekaj največjih znamenitosti v Barceloni.

Z rezultatom nismo najbolj zadovoljni, vendar pa je treba poudariti, da so bile vse reprezentance izjemno kvalitetne, saj so na tekmovanje pripeljale posameznike, ki se uvrščajo v sam vrh nacionalnih lestvic. Slovenski igralci so prikazali lepe igre in vzorno športno vedenje, kar dokazuje tudi dejstvo, da je nagrado za »Sportsmanship« osvojil Miha Peruš.

Menim, da športna sreča res ni bila na naši strani saj smo od odigranih 18 Tie breakov osvojili le 2. Velik minus smo pokazala v igri parov, kjer nismo zmagali nobenega dvoboja. Ravno v tem delu igre je največ rezerv. V prihodnje je v Sloveniji treba delati z mladimi več na tem segmentu igre, ki se bo pozitivno odrazila tudi na kvaliteti igre med posamezniki.

Ponosen sem na svojo ekipo in prepričan sem, da smo pokazali veliko več kot kaže sam rezultat.

Saša Božovič - vodja ekipe TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič čez prvo oviro v Fairfieldu, poraz Grega Žemlje

bm, 13.10.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Fairfieldu (50.000 $) se je od naših treh predstavnikov prvi v drugi krog uvrstil Blaž ROLA. V prvem krogu je po slabšem prvem nizu bolje nadaljeval in Američana Alexandra SARKISSIANA premagal s 4-6 6-3 6-0. Še več, od izida 3-3 v drugem nizu je osvojil devet zaporednih iger in razblinil dvome o zmagovalcu.

Kljub želji, da bi v drugem krogu gledali slovenski obračun do njega ne bo prišlo. Grega ŽEMLJA je namreč izgubil uvodno srečanje z Britancem Liamom BROADYEM, 215. igralcem lestvice ATP. Britanec, ki bo zdaj v drugem krogu nasprotnik Blaža ROLE je zmagal z rezultatom 6-4 6-1.

Presenečenja pa mlademu 16-letnemu Američanu Connorju HANCEJU, ta je nastopil s posebnim povabilom, ni dovolil izkušeni Blaž KAVČIČ. Nasprotniku je prepustil vsega eno igro in zanesljivo slavil z rezultatom 6-0 6-1.

V Tianjinu se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 500.000 $ po izpadu v kvalifikacijah posameznic, v konkurenci dvojic preizkusila Nastja KOLAR. Igrala je v paru s Slovakinjo Chantal SKAMLOVO in izpadla. S 6-3 4-6 10-2 sta ju premagali Kitajki Jia QI KANG in Shuai ZHANG.

V Hong Kongu na nastop na WTA turnirju (250.000 $) še čaka Andreja KLEPAČ. Tudi ona je izgubila v kvalifikacijah posameznic, v konkurenci dvojic pa sta s Španko Laro ARRUABARRENO 1. nosilki in bi morali prvič nastopiti v sredo, a sta jima nasprotnici, Američanka Christina McHALE in Kitajka Ling ZHANG tekmo predali in sta tako že v četrtfinalu. TUKAJ.

Promocija tenisa v ljubljanski Supernovi

lš, 12.10.2015

Otroci obožujejo tenis. To so nam dokazali tudi ta vikend, ko smo pripravili promocijo tenisa v nakupovalnem središču Supernova.

Postavili smo mini teniško igrišče, prinesli loparje, žoge, nagrade, poskrbeli smo tudi za glasbo in animacijo z maskoto TEDO MEDO…prizorišče je od začetka do konca žarelo od otroškega veselja.

Na trenutke je bila gneča tako velika, da žal vsi niso uspeli priti do loparja. Za vse, ki so se zabavali z nami na igrišču, smo pripravili tudi ustvarjalni kotiček z barvicami in legokockami.

V soboto nas je na prizorišču obiskal tudi Tom Dešman Kočevar in izmenjal nekaj žog z najmlajšimi. Za vse radovedneže so bili na lokaciji usposobljeni trenerji, ki so otrokom pokazali nekaj osnov tenisa ali jih zgolj animirali in navdušili nad tenisom.

Izjemno pozitivna izkušnja za vse sodelujoče, posebej za najmlajše, prav gotovo bomo tovrstno promocijo ponovili kmalu!

Tenis Slovenija, LŠ



Več fotografij iz dogodka si lahko ogledate TUKAJ.

Sporto konferenca 2015

lš, 12.10.2015

Spoštovani klubi člani TZS,

Bliža se SPORTO konferenca, 19. - 20.11.2015 Portorož, na kateri bo letos posebej veliko teniške vsebine. Med drugim bo nekaj še posebno zanimivih tem, kot npr.:

· agent in manager Ane Ivanovič

· vodja digitalnih medijev in vsebinskega marketinga Wimbledona

· vodja organizacijskega odbora ATP Umag

· dobrodelna dražba podpisanega dresa Ane Ivanovič

Iz tega razloga smo vam v sodelovanju z organizatorjem pripravili možnost udeležbe na konferenci po najnižji ceni.

Cena za vse, ki se prijavijo preko TZS je 250 € + DDV, v ceni je vključeno:

dvodnevna udeležba na konferenci, dostop do vseh predavanj in delavnic, konferenčni materiali, 2x kosilo v restavraciji Hotela Slovenija, udeležba na SPORTO gala večerji, vstop na SPORTO Party ter letna naročnina na SPORTO magazin.

Več na:SPORTO.SI

· prijave potekajo na naslovu: info@tenis-slovenija.si (zadeva: SPORTO konferenca)

· prijave so možne do: 18.11.2015

· Uradna spletna stran :SPORTO conference

· za dodatne informacije se lahko obrnete na: lea.stumberger@tenis-slovenija.si

Tenis Slovenija, LŠ TUKAJ.

Čestitamo zmagovalcem Mastersa 2015

lš, 12.10.2015

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Tilia, vsem tekmovalcem in še posebej zmagovalcem TILIA MASTERS 2015 zaključnega turnirja, čestitata za dosežena prva mesta.

Tenis Slovenija je skupaj z Zavarovalnico Tilia in v sodelovanju s Teniškim klubom Krka Otočec letos že drugič organizirala zaključne turnirje sezone na eni lokaciji in v enem terminu.

Na dogodku, ki je letos ponovno potekal na teniških igriščih TK Krka Otočec, se je uvrstilo po 12 najboljših igralcev in igralk v svojih kategorijah (do 12, 14, 16 in do 18 let). Skupaj je nastopilo 96 igralk in igralcev, dobili smo 8 zmagovalcev.

Vsak zmagovalec Tilia Masters turnirja je prejel sofinanciranje tekmovalnega programa s strani Tenis Slovenija in Zavarovalnice Tilia v višini 500 EUR.

Zmagovalci in zmagovalke letošnjega Tilia Masters 2015:

do 12 let:

Jon Lan ŠUNTAR (TR-KR) in Maja ZUCCHIATI (N.GOR)

do 14 let:

Filip Jeff PLANINŠEK (ŽTK MB) in Sheila GLAVAŠ (TALOS)

do 16 let:

Jan VEHOVEC (PROTEN) in Nika ZUPANČIČ (OTOČEC)

do 18 let:

Nejc SITAR (ŽTK MB) in Saša KLANEČEK (ŽTK MB)

Tenis Slovenija, LŠ TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič osvojila turnir dvojic na ATP Challengerju v Sacramentu

bm, 12.10.2015

Če ni šlo med posamezniki, jzmaga iz Sacramenta odhaja v Slovenijo v konkurenci dvojic. Turnir sta osvojila Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ, ki sta v finalu 100.000 $ vrednega challengerja s 6-1 3-6 10-3 premagala Nemca Daniela BARNDSA in Dustina BROWNA. Naša igralca sta odlično servirala, v srečanju začetni udarec izgubila le enkrat, nasprotnikoma pa sta ga odvzela dvakrat.

Naši igralci, za katere upamo, da jih bomo videli tudi na srečanju Davisovega pokala konec meseca, so se zdaj družno preselili vna naslednji turnir, tokrat z nagradnim skladom 50.000 $, ki poteka v ameriškem Fairfieldu.

Blaž ROLA bo kot 4. nosilec v prvem krogu igral s 25 letnim domačinom Alexandrom SARKISSIANOM, 193. igralcem lestvice ATP. Srečanje bo na sporedu danes ob 21. uri in ga boste lahko spremljali v v live streamu.

Blaž KAVČIČ zaseda mesto 6. nosilca in bo v prvem krogu igral z domačim povabljencem, 16-letnim Connorjem HANCEM, za katerega bo četrti nastop na profesionalnih turnirjih, zmage v glavnem turnirju pa doislej še ni okusil. Na mladinski svetovni teniški lestvici je na 690. mestu.

Grega ŽEMLJA, ta teden je na 200. mestu lestive ATP, se bo v prvem krogu pomeril z 21-letnim Britancem Liamom BROADYEM, 205. igralcem lestvice ATP. V primeru zmage obeh naših igralcev, ROLE in ŽEMLJE se bosta v drugem krogu Slovenca pomerila med sabo. TUKAJ.

Ekipa TK Terme Ptuj državni prvak v ligi do 18 let

bm, 11.10.2015

Ekipa TK Terme Ptuj za katero so nastopili Tamara ZIDANŠEK, Ena BABIĆ, Maruša PLANK, Sven LAH, Jakob Aljaž KAPLJA, Blaž BEZJAK in Maks MEH je letošnji zmagovalec ekipnega ligaškega tekmovanja v starostni kategoriji do 18 let V finalnem obračunu so bili ptujčani s 4-0 boljši od ekipe ŽTK Maribor. Finalista sta bila pričakovana, saj mariborski mladinci na letošnjem mastersu do 18 let niso imeli konkurence, a predvsem zaradi tega, ker tam niso nastopili najboljši člani ekipe TK Terme Ptuj. Ptujčani so s pomočjo treh gostujočih igralcev kronali posamično premoč in Mariborčanom, ki sicer v finalu niso nastopili z vsemi najboljšimi, niso oddali niti igre. Točke za ekipo TK Terme so v finalu osvojili Jakob Aljaž KAPLJA, Blaž BEZJAK, Tamara ZIDANŠEK in Ena BABIĆ.

V prvem polfinalnem obračunu je ekipa ŽTK Maribor v Kranju s 4-1 premagala domačo ekipo TK Triglav Kranj. Za Mariborčane so bili uspešni Jure FRANK, Tino KOVAČIČ, Gregor CAF in Saša KLANEČEK, za domačine je točko osvojila Kristina NOVAK.

V Ljubljani sta se pomerili ekipi ŠRD Max Ljubljana in TK Terme Ptuj. Tudi tu dvoma o zmagovalcu ni bilo, saj so bili Ptujčani, kljub porazu njihovega prvega igralca Svena LAHA, s 6-3 2-6 7-5 ga je premagal Miha OKORN, prepričljivo boljši in so dobili preostale štiri dvoboje posameznikov. Točke so za Ptuj osvojili gostujoči igralec Jakob Aljaž KAPLJA ter domači igralci Maks MEH, Tamara ZIDANŠEK in Maruša PLANK. Izenačeno je bilo tudi srečanje najboljših deklet v obeh ekipah, kjer pa Tamara ZIDANŠEK ni dovolila presenečenja in je s 3-6 6-0 6-2 premagala Manco PISLAK.

S finalom lige do 18 let se je zaključila teniška sezona 2015. Igralci se bodo sedaj presleili v višje starostne kategorije in 1.11.2015 bomo dobili nove vodilne na lestvicah TS. Prvi turnirji bodo na sporedu sredi novembra, igralci in igralke pa se bodo zdaj posvetili pripravam na novo sezono. TUKAJ.

Nastja Kolar in Andreja Klepač neuspešni na Daljnem vzhodu

bm, 10.10.2015

Nastja KOLAR in Andreja KLEPAČ sta se preizkusili v kvalifikacijah WTA turnirjev v Hong Kongu in Tianjinu, a sta bili obe že v uvodnem nastopu neuspešni.

Nastja KOLAR je nastopila v Tianjinu (500.000 $) in v prvem krogu s 4-6 0-6 izgubila z 28-letno Ukrajinko Olgo SAVCHUK, 204. igralko lestvice WTA.

Andreja KLEPAČ se je kot nadomestilo uvrstila v kvalifikacije WTA turnirja v Hong Kongu (250.000 $), kjer bo sicer nastopila tudi v konkurenci dvojic. Kljub solidni predstavi Klepačeve je bila 20-letna igralka iz Tajpeha, Ya-Hsuan LEE, 248. igralka lestvice WTA boljša in je zmagala z rezultatom 6-0 3-6 7-5. TUKAJ.

ŽTK Maribor, TK Triglav Kranj, ŠRD Max Ljubljana in TK Terme Ptuj bodo odločili o zmagovalcu lige do 18 let

bm, 09.10.2015

Igralci in igralke te dni nastopajo še na zadnjih tekmah teniške sezone 2015. Po odigranih mastersih je namreč na sporedu še zadnje letošnje tekmovanje, nastopi kombiniranih ekip fantov in deklet do 18 let.

Po odpovedi LTC Ljubljana v tekmovanju nastopa 9 ekip. V četrtek so nastopile štiri najnižje rangirane ekipe glede na seštevek jakosti ekip.

Ekipa TK Krka Otočec je s 5-0 premagala ekipo TK Spin Medvode, Branikovci pa so bili s 5-1 boljši od ekipe TK Šport plus Ljubljana.

Zmagovalni ekipi sta se uvrstili v četrtfinale, srečanja so ekipe odigrale v petek.

Ekipa ŽTK Maribor je na gostovanju s 4-3 premagala ekipo TK Krka Otočec, ekipa TK Triglav Kranj je bila s 5-2 boljša od ekipe TK As Litija, ekipa ŠRD Max Ljubljana se je v polfinale uvrstila brez boja zaradi odpovedi LTC Ljubljana, ekipa TK Terme Ptuj za katero je nastopila tudi naša najboljša mladinka Tamara ZIDANŠEK pa je na gostovanju v Mariboru s 5-2 porazila domačo ekipo TK Branik.

V polfinalu se bodo v soboto ob 10. uri v Kranju pomerili fantje in dekleta TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor, v Ljubljani pa bosta igrali ekipi ŠRD Max Ljubljana in TK Terme Ptuj. TUKAJ.

V Sacramentu se je poslovil še zadnji Slovenec, konec tudi za Nino Potočnik

bm, 08.10.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Sacramentu z nagradnim skladom 100.000 $ so ta teden nastopili vsi trije najboljši slovenski teniški igralci, a so vsi trije z nastopi hitro končali.

Po Gregu ŽEMLJI je najprej izgubil Blaž ROLA. V drugem krogu ga je 2-6 6-4 6-4 premagal 25-letni Avstralec Matt REID, 357. igralec lestvice ATP.

Dasnes pa je z nastopi končal tudi Blaž KAVČIČ. Igral je s kvalifikantom, 22-letnim Američanom Marcosom GIRONOM, 428. igralcem lestvice ATP in izgubil z 0-2 v nizih. Američan je bil dvakrat boljši v podaljšani igri in je zmagal s 7-6(3) 7-6(2).

Z nastopi je v drugem krogu na ITF turnirju (10.000 $) v Italiji končala tudi Nina POTOČNIK. S 6-3 4-6 7-6(3) jo je premagala 2. nosilka, 24-letna Italijanka Gioia BARBIERI, 302. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič v Sacramentu v drugi krog, Nina Potočnik uspešna na turnirju ITF v Italiji, Grega Žemlja, Tadeja Majerič in Petra Rampre končali z nastopi

bm, 07.10.2015

Na ATP Challengerju v ameriškem Sacramentu z nagradnim skladom 100.000 $ ta teden nastopajo vsi trije najboljši slovenski teniški igralci. Prvi je na igrišče stopil Blaž ROLA ter po dveh urah in pol izenačenega boja igrišče zapustil kot zmagovalec. S 6-7(4) 6-4 6-4 je premagal leto dni starejšega, 26.letnega Jasona JUNGA iz Tajpeha. Blaž je zaostajal s 6-7 in 0-3, nato pa zaigral bolj zanesljivo in srečanje na koncu dobil. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo v sredo ob 19. uri 25-letni Avstralec Matt REID, 357. igralec lestvice ATP.

Danes je nastopil tudi Blaž KAVČIČ, ki je s 27-letnim Kanadčanom Philipom BESTREJEM, 264. igralcem lestvice ATP. Tudi Kavčič je bil uspešen. Zmagal je z rezultatom 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in štirideset minut, Blaž je nasprotniku dvakrat odvzel začetni udarec, sam pa ni izgubil nobenega.

Pozno ponoči je nastopil tudi Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil 30-letni Nemec Dustin BROWN, 108. igralec lestvice ATP. Izenačeno srečanje je po 1 uri in 40 minutah dobil Nemec z rezultatom 7-6(6) 4-6 6-3. Oba igralca sta odlično servirala, v celotnem srečanju pa izgubila vsak po en svoj začetni udarec.

V Santa Margariti di Puli na ITF turnirju (10.000 $) nastopa Nina POTOČNIK. V uvodnem nastopu je z 2-6 6-4 6-2 premagala 18-letno Američanko Dasho IVANOVO.

Z nastopi sta že končali Tadeja MAJERIČ in Petra RAMPRE. Tadeja MAJERIČ je nastopila v mehiškem Tampicu (50.000 $) in, po uspešno opravljenih kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja z 0-6 2-6 izgubila z Britanko Taro MOORE.

Petra RAMPRE je nastopila na ITF turnirju v ameriškem Kirklandu (50.000 $) in v finalu kvalifikacij klonila proti Grkinji Despini PAPAMICHAIL. Ta je bila boljša s 6-2 6-1.

Tekmo Blaža Role boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

Nika Zupančič, Jan Vehovec, Saša Klaneček in Nejc Sitar zmagovalci mastersa o 16 in 18 let

bm, 05.10.2015

V teniškem centru na Otočcu se je končal letošnji zaključni turnir teniške sezone 2015, Tilia masters 2015.

V starostnih kategorijah od 12 do 18 let je nastopilo 96 igralk in igralcev. Ti so se v vsaki kategoriji potegovali za denarno nagrado 500 €, ki jo je prispeval generalni pokrovitelj mastersa, Zavarovalnica Tilia.

V starostni kategoriji do 16 let je v okrnjeni zasedbi, nastopile so samo 4 igralke iz prve deseterice, zasluženo slavila domačinka Nika ZUPANČIČ (Otočec), ki se vztrajno vzpenja tudi na svetovni mladinski teniški lestvici. Glavnino dela je opravila v polfinalu, ko je s 6-3 6-2 premagala nekoliko poškodovano 1. nosilko Kajo JUVAN, a tudi druga nosilka Tinkara KOVAČ (Šentjur) ji je v finalu nudila močan odpor. Zupančičeva je na koncu slavila s 3-6 6-3 6-3.

Pri fantih smo spremljali praktično vse najboljše, naslova pa se je veselil 6. igralec lestvice TS in na mastersu nepostavljen Jan VEHOVEC (Proten). V finalu je bil s 6-3 4-2 (predaja) boljši od 1. postavljenega Anžeta ARHA (Tr-Kr).

Najbolj je bila okrnjena zasedba med mladinkami do 18 let, saj je manjkalo osem najboljših mladink iz te lestvice. Naslov je osvojila Saša KLANEČEK (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 6-2 premagala klubsko kolegico Nino KOLAR.

Tudi pri fantih ni bilo najboljših dveh igralcev, nastopili pa so vsi preostali do 13. mesta. Tako kot pri dekletih bi tudi pri fantih morala o zmagovalcu odločati igralca ŽTK Maribor, Jure FRANK in Nejc SITAR. Masters je brez boja osvojil Nejc SITARTUKAJ.

Maja Zucchiati, Jan Lon Šuntar, Sheila Glavaš in Filip Jeff Planinšek zmagovalci mastersa do 12 in 14 let

bm, 05.10.2015

V teniškem centru na Otočcu se je končal letošnji zaključni turnir teniške sezone 2015, Tilia masters 2015.

V starostnih kategorijah od 12 do 18 let je nastopilo 96 igralk in igralcev. Ti so se v vsaki kategoriji potegovali za denarno nagrado 500 €, ki jo je prispeval generalni pokrovitelj mastersa, Zavarovalnica Tilia.

V starostni kategoriji do 12 let sta se tako med dečki kot med deklicami za naslov borila prvi in drugi igralec oz. igralka lestvice TS. Pri deklicah je masters osvojila Maja ZUCCHIATI (N.Gor), ki je v finalu s 6-0 6-2 premagala Niko STRAŠEK (Ptuj). Tudi pri dečkih je bil najboljši 1. nosilec. Jan Lon ŠUNTAR (Tr-Kr) je v finalu s 6-4 6-1 premagal Luna OBRULA (Celje).

Tudi v starostni kategoriji do 14 let smo spremljali vse najboljše igralce in igralke. Posebej zanimivo je bilo pri deklicah, kjer favoritinje niso upravičile pričakovanj, zmago pa je odnesla tretja igralka lestvice TS Sheila GLAVAŠ (Talos). V polfinalu je najprej s 6-3 6-1 premagala domači up Živo FALKNER (Otočec), v finalu pa je bila s 6-2 5-7 7-5 boljša še od 1. nosilke Pie LOVRIČ (Domžale).

Tudi pri dečkih nosilcem ni šlo vse po načrtih, masters pa je osvojil nepostavljen, na lestvici TS pa uvrščen na 6. mesto, Filip Jeff PLANINŠEK (ŽtkMb). Izjemno borben in nepopustljiv igralec je moral kar v treh tekmah odigrati tri nize, pri čemer je v uvodnem srečanju proti Blažu VIDOVIČU zaostajal že s 5-7 2-5, a je srečanje obrnil v svoj prid in slavil s 5-7 7-5 6-2. V četrtfinalu je nato s 6-0 6-2 premagal 2. nosilca Tima TEKAVCA, v polfinalu pa še presenetljivega polfinalista, prav tako nepostavljenega Matica DIMICA s 6-3 2-6 6-1. V finalnem, klubskem obračunu je bil boljši še od 1. nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb), katerega je premagal z 0-6 6-1 6-2.

TUKAJ.

Na Tilia mastersu na Otočcu smo dobili večino finalistov in finalistk

bm, 04.10.2015

Na Otočcu se končuje Tilia masters 2015, zaključni turnir sezone na katerem nastopajo najboljši mladi igralci in igralke stari od 12 - 18 let.

Po težavah, ki so jih imeli organizatorji v soboto zaradi slabega vremena, je nedeljski program potekal nemoteno in dobili smo večino finalistov.

V starostni kategoriji do 18 let se bosta za naslov zmagovallca borila igralca ŽTK Maribor, 1. nosilec Jure FRANK in 4. nosilec Nejc SITAR. Slednji je v polfinalu s 3-6 3-1 (predaja) izločil 2. postavljenega Miho OKORNA (MaxLj).

Pri dekletih sta po odpovedi 1. nosilke Hane MRAZ, finalistki 2. postavljena Saša KLANEČEK in 3. nosilka Nina KOLAR. Tako kot pri fantih bomo tudi pri dekletih spremljali klubski finale igralk ŽTK Maribor.

V starostni kategoriji do 16 let sta pri fantih finalista 1. nosilec Anže ARH (Tr-Kr) in nepostavljeni Jan VEHOVEC (Proten), 6. igralec lestvice TS do 16 let. Slednji je v polfinalu s 6-2 6-4 izločil 2. nosilca Luko MIKLAVČIČA (Idrija)

Pri dekletih je prvovrstno presenečenje pripravila domačinka Nika ZUPANČIČ (Otočec), ki je v polfinalu s 6-3 6-4 izločila trenutno tretjo slovensko mladinko na svetovni mladinski teniški lestvici in 1. nosilko mastersa Kajo JUVAN (Šplus). Ta si je sicer v prvem nizu poškodvala stegensko mišico, kar pa uspeha zmagovalke ne zmanjšuje.

Za mesto druge finalistke se potegujeta 4. nosilka Ema HORVAT (HitLj) in 2. nosilka Tinkara KOVAČ (Šentjur).

Dečki in deklice do 14 let bodo polfinalne in finalne obračune odigrali v ponedeljek. Pri dečkih so polfinalisti Jan KUPČIČ, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Matic DIMIC, ki je izločil 4. nosilca Tilna POTOČNIKA in nepostavljeni Filip Jeff PLANINŠEK, ki je bil boljši od 2. nosilca Tima TEKAVCA. Pri dekletih sta finalistki Pia LOVRIČ in Sheila GLAVAŠ.

Pri dečkih v starostni katergoriji do 12 let je prvi finalist Lun OBRUL (Celje), za mesto drugega finalista sta se borila Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. Boljši je bil Jon Lan ŠUNTAR. Pri deklicah je prva finalistka Maja ZUCCHIATI, za mesto druge finalistke se borita Nina PLIBERŠEK in Nika STRAŠEK. TUKAJ.

Na zaključnem turnirju najmlajših teniških igralcev in igralk preko 200 otrok

bm, 04.10.2015

V Kopru so z zaključnim turnirjem končali letošnje nastope tudi najmlajši, ki so skozi leto nastopali na turnirjih v starostni kategoriji 8-11 let. Na zaključnem turnirju, ki ga zadnjih nekaj let odlično izpelje TK Koper so bili na posameznih turnirjih najboljši: Vit HRABAR (Koper) in Julija BOGATIN (Koper) v MINI tenisu, Mark LUNDER (TABre) in Žana BJELKIČ (Koper) v MIDI tenisu Staš HERCOG (ŽtkMb) in Ana LANIŠEK (Radomlje) v tenisu do 10 let ter Luka FIRM (Radomlje) in Ela ala MILIĆ (Ol-Lj) v tenisu do 11 let.

Več fotografij Aleksandra Živina iz Kopra si lahko ogledate v galeriji TUKAJ.

Članski masters v Kopru sta osvojila Manca Pislak in Maks Tekavec

bm, 03.10.2015

V Kopru je potekal zaključni turnir letošnje teniške sezone, masters za člane in članice.

V konkurenci članov so se v polfinale uvrstili Maks TEKAVEC, Domen GOSTINČAR, Primož VOVK in Matej LELJAK.

Pri članicah so se v polfinale uvrstile Sara PALČIČ, Manca PISLAK, Tina Kristina GODEC in Silvija PEROŠA.

V finalnih obračunih je pri članih Maks TEKAVEC (MaxLj) s 6-4 6-2 premagal Mateja LELJAKA (ŽtkMb), pri članicah pa je slavila Manca PISLAK (Tc-Lj), ki je v finalu s 6-2 6-0 premagala Tino Kristino GODEC (AsLit). TUKAJ.

Nika Kozar zmagovalka ITF turnirja v Mostarju, v dvojicah popolno slovensko slavje

bm, 03.10.2015

Na mladisnkem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju se je Nika KOZAR vpisala v seznam igralk, kii so turnir osvojile. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 6-4 premagala 7. nosilko, Srbkinjo Jovano VUKOVIĆ je bila v finalu s 6-4 7-6(4) boljša od 2. nosilke, Norvežanke Astrid Wanjo BRUNE OLSEN, 257. igralke lestvice ITF.

Popoln slovenski uspeh pa smo doživeli v konkurenci dvojic. Med dekleti sta turnir osvojili Nika KOZAR in Kristina NOVCAK, ki sta bili v finalu s 3-6 6-2 [10-2] boljši od Nike RADIŠIČ in Romunke Mihaele Lorene MARCULESCU.

Tudi med fanti je šlo "pol naslova" v Slovenijo. Na zmagovalno stopničko je stopil Jakob Aljaž KAPLJA, ki je igral v paru s Poljakom Piotrom SMIETANO. V finalu sta s 6-4 7-5 premagala Hrvata Karla DIVKOVIća in Romuna Cristiana Stefana MOLDOVANA. TUKAJ.

Na Otočcu se je končal prvi dan Tilia mastersa 2015

bm, 03.10.2015

Na Otočcu se je pozno zvečer končal prvi dan letošnjega zaključnega turnirja najboljših mladih teniških igralcev in igralk v starostnih kategorijah 12-18 let, Tilia masters 2015.

Na dopoldanski otvoritvi so prisotne nagovorili in jim zaželeli športne boje in uspešne nastope predsednik TS Marko UMBERGER, predsednik uprave Zavarovalnice Tilia Andrej KAVŠEK, direktor Totala Janez PLANINŠEK in župan MO Novo Mesto Gregor MACEDONI.

Organizatorjem je sicer nagajalo deževno vreme, tako da je bil program prvega dne nekoliko okrnjen, pod streho pa so kljub temu spravili večino od 32 tekem prvega kroga.

V soboto bodo tako najprej dokončali preostale obračune prvega kroga, v nadaljevanju pa odigrali četrtfinalna in polfinalna srečanja. Na delu bomo videli tudi najboljše slovenske mlade igralce in igralke, ki so bili v prvem krogu prosti.

Fotogalerijo dogajanja prvega dne si lahko ogledate tukaj TUKAJ.

Z uradno otvoritvijo se je na Otočcu začel Tilia masters 2015

bm, 03.10.2015

Na Otočcu se se je z uradno otvoritvijo, na kateri so prisotne nagovorili predsednik TS Marko UMBERGER, predsednik uprave Zavarovalnice Tilia Andrej KAVŠEK, direktor Totala Janez PLANINŠEK in župan MO Novo Mesto Gregor MACEDONI, začelo letošnje zadnje dejanje teniške sezone 2015, Tilia masters za starostne kategorije od 12 - 18 let. Igralci in igralke se na zaključnem turnirju borijo za naslove, pa tudi za denarno nagrado 500 € v vsaki od štirih starostnih kategorij.

Udeležba je popolna v mlajših kategorijah, pri dekletih v kategoriji do 16 in 18 let pa manjka večina naših najboljših igralk, ki se za nastop niso odločile ali pa nastopajo na mednarodnih turnirjih v tujini. Prav tako manjkata pri fantih v starostni kategoriji do 18 let 1. in 2. igralec letsvice TS.

Začetek uvodnih obračunov je deževno vreme pomaknilo v pozno popoldne, prvi obračuni se bodo začeli ob 15. uri. Kako bo tekel nadaljnji spored je odvisno od vremena, pričakuje pa se, da bodo danes odigrali samo tekme prvega kroga, četrtfinalni in polfinalni obračuni pa bodo na sporedu v nedeljo. TUKAJ.

Nika Kozar in Jakob Aljaž Kaplja sta se v Mostarju uvrstila v polfinale

bm, 02.10.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju sta se Nika KOZAR in Jakob Aljaž KAPLJA uvrstila v polfinale.

Jakob Aljaž je na turnirju 5. nosilec, v četrtfinalu pa je s 3-6 6-4 6-2 premagal poljskega kvalifikanta Wojciecha MAREKA. Za nastop v finalu se bo boril s 1. nosilcem Alekso LAZAREVIĆEM.

Med dekleti je bil uspešna 1. nosilka Nika KOZAR. V četrtfinalu je s 6-4 6-4 premagala rusko povabljenko, 14-letno Ekaterino REPINA. Za nastop v finalu se bo pomerila s 7. nosilko, Srbkinjo Jovano VUKOVIĆ.

Konkurenca dvojic je ponovno v znamenju slovenskih igralcev in igralk.

Pri fantih se je v finale uvrstil Jakob Aljaž KAPLJA, ki igra v paru s Poljakom Pitrom SMIETANO, pri dekletih pa so v finalu kar tri Slovenke. Za naslov se bodo borile Nika KOZAR in Kristina NOVAK, njuni finalni nasprotnici pa bosta Nika RADIŠIČ in Romunka Mihaela Lorena MARCULESCU.

Uspešni nastopi naših predstavnikov pa obenem pomenijo, da zgoraj navedenih igralk in igralca ne bo na letošnjem mastersu, ki se na Otočcu začenja v soboto. TUKAJ.

Nika Kozar, Kristina Novak in Jakob Aljaž Kaplja četrtfinalisti ITF turnirja v Mostarju

bm, 02.10.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mostarju so se v četrtfinale uvrstili Jakob Aljaž KAPLJA pri fantih ter Nika KOZAR in Kristina NOVAK pri dekletih.

Jakob Aljaž KAPLJA je s 6-2 6-2 premagal Srba Bogdana BAJIĆA, Kristina NOVAK je bila s 7-5 6-3 boljša od Britanke Gemme HEATH, Nika KOZAR pa je s 6-3 6-3 premagala Norvežanko Lillian GABRIELSEN.

Izgubili so Klemen NIKOLAŠ, Anja GAL in Nika RADIŠIČ.

V konkurenci dvojic se je Jakob Aljaž KAPLJA, ki igra v paru s Poljakom Piotrom SMIETANO uvrstil v polfinale, pri dekletih so polfinalistke Nika KOZAR in Kristina NOVAK ter Nika RADIŠIČ, ki igra v paru z Romunko Mihaelo Loreno MARCULESCU. TUKAJ.

Blaž Rola izgubil četrtfinale v Tiburonu, Nastja Kolar predala četrtfinalno srečanje v Antalyi, poraz Nika Razborška in Mika Urbanije v Solinu

bm, 02.10.2015

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v ameriškem Tiburonu uvrstil v četrtfinale, kjer pa je z nastopi končal. V drugem krogu je igral z 28-letnim Bolgarom Dimitarjem KUTROVSKYM, 321. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 6-3 6-1.

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik 1. nosilec, 23-letni Američan Denis KUDLA, 73. igralec lestvice ATP, ki je slavil v eni uri z rezultatom 6-4 6-3.

Na ženskem ITF turniju v Antalyi (10.000 $) se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale, kjer pas je srečanje predala. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala 19-letno Venezuelko Aymet UZCATEGUI. V četrtfinalu je bila njena nasprotnica Slovakinja Vivien JUHASZOVA. Ta je prvi niz dobila s 7-6(5) ter v drugem nizu povedla z 2-0, pri tem izidu pa je Kolarjeva tekmo predala.

Z nastopi sta že v prvem krogu Futuresa v Solinu (10.000 $) končala Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Prvega je s 6-0 6-0 premagal 5. nosilec, Hrvat Mate DELIĆ, od Razborška je bil s 3-6 6-4 6-2 boljši 3. nosilec, Čeh Vaclav SAFRANEK. TUKAJ.

Obvestilo o ažurirani lestvici Tenis Slovenije in možnosti nastopa uvrščenih tekmovalcev na TILIA Masters

bm, 01.10.2015

Spoštovani,

Vsi Masters turnirji se vedno odvijajo po zaključku vseh odigranih turnirjev teniške sezone, na katerega se lahko uvrsti 12 najuspešnejših tekmovalcev in tekmovalk. Glede na natrpan tekmovalni koledar, je Tilia Masters možno organizirati izključno v mesecu oktobru. Ker so jakostne lestvice Tenis Slovenije ažurirane s 1.10., prihaja do situacije, kjer se tekmovalci lahko na Tilia Masters prijavijo do zadnjega torka pred turnirjem, možnost sodelovanja in uvrstitve na Tilia Masters, pa preverijo na dan 1.10.

Na spletni strani Tenis Slovenje si lahko ogledate ažurirane jakostne lestvice na dan 1.10.2015, na podlagi katerih so znani vsi uvrščeni na Tilia Masters.

Tudi letos bo zaključni Tilia Masters organiziran v očarljivem teniškem centru Krka Otočec. Glede na lansko zelo uspešno organizacijo in veselje tekmovalcev, si letos v sodelovanju z organizatorjem TK Krka Otočec želimo dogodek dvigniti še stopničko višje. Dogodek bo podprt s strani vseh medijev tako na lokalnem kakor nacionalnem nivoju, najboljši pa bodo deležni bogatih materialnih nagrad in sofinanciran tekmovalni program v višini 500 €.

Vsem uvrščenim na Tilia Masters in seveda ostalim tekmovalcem, iskreno čestitamo za požrtvovalno sodelovanje na turnirjih Tenis Slovenije. V nadaljevanju zimske sezone vam želimo veliko teniških uspehov.

Lep pozdrav in se vidimo na Otočcu!

Tenis Slovenija TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.