Taylor Fritz v polfinalu Fairfielda boljši tudi od Blaža Role, naša trojica zdaj v Las Vegas

Po Blažu KAVČIČU je tudi Blaž ROLA moral na ATP Challengrju v Fairfieldu (50.000 $) priznati premoč komaj 17-letnemu Američanu Taylorju Haaryu FRITZU, 339. igralcu lestvice ATP, hkrati pa vodilnemu mladincu na svetovni mladinski teniški lestvici in letošnjemu zmagovalcu mladinskega OP ZDA. Fritz, ki je osvojil tudi ATP Challenger v Sacramentu prejšnji teden je zmagal z rezultatom 6-3 6-3 ter zabeležil osmo zaporedno zmago na turnirjih serije ATP Challenger.

Blaž ROLA je imel slab izkoristek drugega servisa (30 %), kar je nasprotniku omogočilo 5 priložnosti za break in kar je pomembneje, kar štiri je tudi izkoristil. Na drugi strani je imel Blaž 6 priložnosti za break, od tega 5 v prvem nizu, izkoristil pa je eno in to v tretji igri prvega niza, ko je z breakom povedel z 2-1. V nadaljevanju je bil ameriški mladinec bolj zanesljiv in se je zasluženo uvrstil v drugi zaporedni finale. FRITZ je najmlajši Američan po Donaldu Youngu, ki mu je po letu 2007 uspelo zmagati na turnirju serije challenger.

Vsi trije naši igralci so se zdaj preselili v igralniško mesto Las Vegas, kjer bodo nastopili v glavnem turnirju prav tako 50.000 $ vrednega ATP Challengerja.

Blaž KAVČIČ bo igral s Kanadčanom Philipom BESTERJEM (ATP 265), Blaž ROLA (5. nosilec) bo igral s kvalifikantom, nasprotnik Grega ŽEMLJE pa bo 4. nosilec, Nemec Dustin BROWN (ATP 110).