Grega Žemlja v Las Vegasu izgubil finalni obračun

Grega ŽEMLJA je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Las Vegasu izgubil finalni obračun z Nizozemcem Thiemom DE BAKKERJEM. 27-letni Nizozemec je z zmago 3-6 6-3 6-1 osvojil prvi naslov letos na turnirjih serije Challenger, Žemlja pa je tudi v drugem poskusu, po Portorožu, ostal brez naslova.

Thiemo De Bakker je odlično serviral in osvojil kar 81 % točk na svoj prvi in 57 % na svoj drugi servis, to pa je pomenilo, da je v srečanju začetni udarec izgubil le dvakrat, Grega pa petkrat. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

Turnir v Las Vegasu je bil za naše najboljše igralce eden boljših letos, saj so se kar trije uvrstili v četrtfinale in nato še dva v polfinale.

Vsi trije so že na domov, kjer bodo v Kranju začeli s pripravami na najpomembnejše srečanje v Davisovem pokalu lestos, srečanje, v katerem se bodo borili za obstanek v I. EA skupini.