Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Blaž Rola v drugi krog Las Vegasa

Zadnjo preizkušnjo pred nastopom v tekmi Davisovega pokala proti Litvi, tekma bo odločala o obstanku v I. EA skupini in bo konec prihodnjega tedna v Kranju, imajo imeli naši fantje na ATP Challengerju (50.000 $) v Las Vegasu.

Po nastopih na ameriški turneji sta na lestvici ATP ta teden napredovala Blaž ROLA, ki je trenutno na 130. mestu in Blaž KAVČIČ, ki je na 156. mestu, Grega ŽEMLJA pa je tri mesta izgubil in je na 203. mestu.

V Las Vegasu je prvi nastopil Blaž KAVČIČ, ki je igral s Kanadčanom Philipom BESTERJEM (ATP 267) in zmagal z rezultatom 7-5 6-0.

V prvem nizu je Blaž pri izidu 4-5 rešil štiri zaključne žoge, nato pa dobil devet iger zapored in se uvrstil v drugi krog. Naslednji nasprotnik bo 2. nosilec, Američan Tim SMYCZEK, 100. igralec lestvice ATP.

Drugi je prišel na igrišče in prav tako slavil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik je bil Nemec Dustin BROWN, finalist turnirja v Fairfieldu prejšnji teden. Izenačen prvi niz je v podaljšani igri dobil Žemlja, v drugem nizu nato popustil, a se je v tretjem ponovno zbral in po uri in dvajsetih minutah slavil s 7-6(5) 1-6 6-3.

Zadnji je nastopil Blaž ROLA (5. nosilec), ki je igral s kolumbijskim kvalifikantom Eduardom STRUVAYEM (ATP 302). Tudi Blaž je bil uspešen in je zmagal z rezultatom 7-6(6) 6-4.

Sicer pa je turnir v Fairfieldu osvojil Taylor FRITZ. 17- letni Američan je osvojil drugi zaporedni turnir serije Challenger, vključno z zmagami na mladinskem OP ZDA pa je dosegel 16. zaporedno zmago na zadnjih treh odigranih turnirjih. S tem dosežkom se je pridružil igralcem med katerimi so Rafael Nadal, Novak Djoković, Juan Martin del Potro, Tomas Berdych, Bernard Tomic in Richard Gasquet, ki so osvojili več kot en turnir serije Challenger pred dopolnjenim 18- letom. Turnirje serije Challenger je letos osvojilo 12 igralcev mlajših od 18 let, kar dvakrat več kot lani.

Sicer pa je ta teden zelo bogat s turnirji, saj je poleg ATP turnirjev v Moskvi, na Dunaju in v Štokholmu po svetu na sporedu še 5 turnirjev serije ATP Challenger in 12 turnirjev serije Futures.