Ta teden naši igralci in igralke v Grčiji, Turčiji, Tuniziji, Nemčiji, Avstriji in na Madžarskem

V tednu, ko naši najboljši igralci ne nastopajo oz. bodo konec tedna v Kranju nastopili na tekmi Davisovega pokala z Litvo, naši nižje rangirani igralci in igralke ter mladinci in mladinke nastopajo na turnirjih ITF.

Največ jih je v Heraklionu, kjer potekata ženski in moški ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $.

V kvalifikacijah turnirja deklet sta nastopili Manca PISLAK in Polona REBERŠAK. Slednja se je z dvema zmagama uvrstila v glavni tunir, Manca PISLAK pa je izgubila finalno srečanje kvalifikacij. V glavnem turnirju bo nastopila tudi Eva ZAGORAC.

Na moškem Futuresu sta v kvalifikacijah nastopila Maks TEKAVEC in Anže LOVIŠČEK. Maks TEKAVEC se je z dvema zmagama uvrstil v zadnji krog kvalifikacij, Anže LOVIŠČEK je izgubil uvodno srečanje. V glavnem turnirju so prijavljeni Tomislav TERNAR, Aljaž RADINSKI in Mike URBANIJA.

Na Futuresu v Antalyi bo še drugi teden zapored nastopil Nik RAZBORŠEK.

Na ženskem ITF turnirju v nemškem Ismaningu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Tina Kristina GODEC in izgubila v drugem krogu, v glavnem turnirju bo nastopila Nina POTOČNIK. Na ženskem ITF turnirju v tunizijskem El Kantaoiju (10.000 $) se je skozi kvalifikacvije v glavni turnir uvrstila Hana MRAZ.

Mladinci in mladinke so ta teden v Avstriji in na Madžarskem.

V Dornbirnu je ITF turnir 5. ranga. V glavnem turnirju je pri fantih nastopil Anže ARH in izgubil uvodno srečanje z domačinom Jakobom AICHHORNOM. Pri dekletih je že nastopila Tina CVETKOVIČ in izgubila uvodno srečanje, prvi nastop v torek čaka Kristino NOVAK.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti sta bila v uvodnem nastopu uspešna Jakob Aljaž KAPLJA in Njec SITAR.

Pri dekletih sta bili v prvem krogu uspešni Saša KLANEČEK in Zala DOVNIK.