Ekipa TK Terme Ptuj državni prvak v ligi do 18 let

Ekipa TK Terme Ptuj za katero so nastopili Tamara ZIDANŠEK, Ena BABIĆ, Maruša PLANK, Sven LAH, Jakob Aljaž KAPLJA, Blaž BEZJAK in Maks MEH je letošnji zmagovalec ekipnega ligaškega tekmovanja v starostni kategoriji do 18 let V finalnem obračunu so bili ptujčani s 4-0 boljši od ekipe ŽTK Maribor. Finalista sta bila pričakovana, saj mariborski mladinci na letošnjem mastersu do 18 let niso imeli konkurence, a predvsem zaradi tega, ker tam niso nastopili najboljši člani ekipe TK Terme Ptuj. Ptujčani so s pomočjo treh gostujočih igralcev kronali posamično premoč in Mariborčanom, ki sicer v finalu niso nastopili z vsemi najboljšimi, niso oddali niti igre. Točke za ekipo TK Terme so v finalu osvojili Jakob Aljaž KAPLJA, Blaž BEZJAK, Tamara ZIDANŠEK in Ena BABIĆ.

V prvem polfinalnem obračunu je ekipa ŽTK Maribor v Kranju s 4-1 premagala domačo ekipo TK Triglav Kranj. Za Mariborčane so bili uspešni Jure FRANK, Tino KOVAČIČ, Gregor CAF in Saša KLANEČEK, za domačine je točko osvojila Kristina NOVAK.

V Ljubljani sta se pomerili ekipi ŠRD Max Ljubljana in TK Terme Ptuj. Tudi tu dvoma o zmagovalcu ni bilo, saj so bili Ptujčani, kljub porazu njihovega prvega igralca Svena LAHA, s 6-3 2-6 7-5 ga je premagal Miha OKORN, prepričljivo boljši in so dobili preostale štiri dvoboje posameznikov. Točke so za Ptuj osvojili gostujoči igralec Jakob Aljaž KAPLJA ter domači igralci Maks MEH, Tamara ZIDANŠEK in Maruša PLANK. Izenačeno je bilo tudi srečanje najboljših deklet v obeh ekipah, kjer pa Tamara ZIDANŠEK ni dovolila presenečenja in je s 3-6 6-0 6-2 premagala Manco PISLAK.

S finalom lige do 18 let se je zaključila teniška sezona 2015. Igralci se bodo sedaj presleili v višje starostne kategorije in 1.11.2015 bomo dobili nove vodilne na lestvicah TS. Prvi turnirji bodo na sporedu sredi novembra, igralci in igralke pa se bodo zdaj posvetili pripravam na novo sezono.