prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Junij 2015

Arhiv novic - junij 2015

Na državnem članskem prvenstvu B2 znani polfinalisti v obeh konkurencah

bm, 30.06.2015

Na članskem državnem prvenstvu B2 , ki se odvija na igriščih Max tenis kluba v Ljubljani so znani polfinalisti in polfinalistke.

Pri članih se je v polfinale poleg prvih treh nosilcev uvrstil nepostavljeni David GORŠIČ, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

V današnjih četrtfinalnih obračunih je Tomislav TERNAR(1) s 6-1 6-1 premagal Tilna ŽITNIKA (7), Jure FRANK (3) je bil s 4-6 6-4 6-4 boljši od nepostavljenega Grege TERAŽA, David GORŠIČ je s 7-5 (predaja) izločil prav tako nepostavljenega Domna VERTOTA, Maks TEKAVEC (2) pa je bil s 7-6 (2) 6-0 boljši od nepostavljenega Grege BOHA.

Polfinalna para sta Tomislav TERNAR (Br-Mb/1) in Jure FRANK (ŽtkMb/3) ter David GORŠIČ (Sl-Lj) in Maks TEKAVEC (Maxlj/2).

Pri članicah so polfinalistke Sara DJURDJEVIĆ (1), ki je s 6-4 6-4 premagala Moni POTRČ (5), Sara PALČIČ (3) je bila s 6-1 6-0 boljša od nepostavljene Marije VIČIČ, Tina Kristina GODEC (4) je s 6-0 6-4 premagala nepostavljeno žano STRGAR, Pija BRGLEZ (2) pa je bila s 6-1 6-1 boljša od Lare GLAVIČ (8).

Polfinalna para sta Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj/1) in Sara PALČIČ (Talos/3) ter Tina Kristina GODEC (AsLit/4) in Pija BRGLEZ (Br-Mb/2).

Polfinalni obračuni se bodo v sredo začeli ob 09. uri, sledila bodo četrtinalna in polfinalna srečanja dvojic. Finala bodo na sporedu v četrtek. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Pia Čuk, Natalija Šipek, Polona Reberšak in Nik Razboršek z zmagami začeli nastope tega tedna, uspešni tudi mladinci

bm, 30.06.2015

Dober začetek nastopov za slovenske igralce in igralke na mednarodnih turnirjih tudi ta teden. V Telaviju sta se v drugi krog uvrstili Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK, v Prokuplju sta bili v uvodnem nastopu uspešni Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK, Nik RAZBORŠEK je zmagal v uvodnem nastopu na Futuresu v Italiji, Sven LAH pa je z zmago začel nastope na mladinskem ITF turnirju v Nemčiji.

Ničle so danes vknjižili Dalila JKUPOVIĆ na ITF turnirju v Nemčiji, mladinec Matic ZAPLOTNIK na mladinskem ITF turnirju v Grčiji in Nika ZUPANČIČ na mladinskem ITF turnirju v Nemčiji.

Uspešen dan je za našimi mladinci na turnirju TE do 16 let "Memorialu Marina Šuice" v Čakovcu. Danes sta v preostalih srečanjih prvega kroga pri fantih v drugi krog napredovala Rok KOMAC in Mark MESARIČ, pri dekletih pa so se v tretji krog uvrstile Urška VELEC, Tinkara KOVAČ in Katja HRKAČ.

Izgubil je Matic PODLIPNIK.

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v češkem Rakovniku so se v tretji krog uvrstili Lun OBRUL, Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK. TUKAJ.

Tudi ta teden številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih

bm, 30.06.2015

Medtem, ko so oči svetovne in domače teniške javnosti uprte v Wimbledon, po svetu potekajo številni nižje rangirani teniški turnirji, tudi s slovensko udeležbo.

Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK bosta še drugi teden zapored nastopili v gruzijskem Telaviju na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $.

Natalija ŠIPEK in Polona REBERŠAK se bosta za točke svetovne teniške lestvice borili na ITF turnirju v Prokuplju (10.000 $).

Dalila JAKUPOVIĆ bo nastopila na ITF turnirju v Stuttgartu (25.000 $), Nastja KOLAR pa na enako vrednem ITF turnirju v poljskem Torunu.

Nik RAZBORŠEK je na Futuresu v italijanskem Busto Arsiziu (15.000) nastope začel v kvalifikacijah in dvakrat zmagal ter se uvrstil v glavni turnir.

Nina POTOČNIK je prijavljena na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Plznu, kjer bo 1. nosilka.

Jernej in Matic ZAPLOTNIK nastopata na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v grški Prevezi. Matic je nastopil v kvalifikacijah in enkrat zmagal ter enkrat izgubil, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, Jernej ZAPLOTNIK pa je v glavni turnir uvrščen neposredno in bo 4. nosilec turnirja.

Sven LAH in Nika ZUPANČIČ sta na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v nemškem Bruchkoeblu, kjer bosta nastopila v glavnem turnirju.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 16 let v Čakovcu med fanti nastopajo Matic PODLIPNIK, Rok KOMAC in Mark MESARIČ, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. Preboj v glavni turnir ni uspel Allenu PUHNERJU PUPAHERJU, Patriku KOVAČEVIČU in Gašperju BEZJAKU, bv prvem krogu glavnega turnirja pa je izgubil Enej BERGHAUS. Me dekleti bodo v drugem krogu nastopile Urška VELEC, Katja HRKAČ in Tinkara KOVAČ, v prvem krogu pa je izgubila Stefany GRLJ.

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v češkem Rakovniku sta bila med dečki v prvem krogu uspešna Jon Lan ŠUNTAR in Lun OBRUL, v drugi krog se je uvrstil tudi Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je bil v prvem krogu prost. Med deklicami je nastopila Maja ZUCCHIATI in v prvem krogu zmagala. TUKAJ.

Blaž Kavčič preko Japonca Sugite v drugi krog Wimbledona, v četrtek s Simonom

bm, 30.06.2015

Na wimbledonski travi je danes nastopil še zadnji slovenski predstavnik v konkurenci posameznikov, Blaž KAVČIČ. V prvem krogu se je pomeril s 26-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 149. igralcem lestvice ATP. Ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in tako že prodobil nekaj dragocenih igralnih izkušenj na travi, ki pa mu danes niso koristile.

Blaž je srečanje dobil s 7-6(3) 6-3 7-6(5) po dveh urah in pol igre.

Po srečanju je Blaž Kavčič v izjavi za javnost med drugim zapisal:

V svojem petem nastopu na sveti travi, je Blaž tako dosegel svojo prvo zmago. Ta je še toliko slajša, saj mu v zadnjem obdobju ni šlo vse po načrtih. »Takšna zmaga mi v obdobju, v katerem se nahajam, pomeni res veliko. Kljub temu, da sem igral že na veliko Grand Slam turnirjih, vsaka zmaga tukaj šteje dvojno. Čeprav to ni moj najljubši turnir in trava ni moja najljubša podlaga, mi zmaga izjemno veliko pomeni. Wimbledon je zgodovina tenisa in doseči tukaj zmago je del zgodovine. Veliko lepše bo končati kariero z zmago na teh igriščih,« je takoj po tekmi sporočil Kaljut.

Trenutno 107. igralec sveta, ki se v zadnjih letih bori predvsem s telesom, je zmagam na ostalih Grand Slam turnirjih, sedaj pripisal tudi zmago na najprestižnejšem teniškem turnirju. »Res se ne želim ponavljati in jamrati o vseh poškodbah in operacijah. Enostavno težko je, tako fizično kot psihično prihajati nazaj. Operacije živcev in počena kost na stopalih so pustile večje posledice kot smo pričakovali, zato je težko nadaljevati, ko imaš v glavi samo najvišje cilje, telo pa ne da. Kakorkoli, še nikoli se nisem predal, tudi sedaj se ne bom. Upam, da posledica današnjega padca ne bo pustila posledic in da se bom v naslednjem krogu lahko normalno boril!”.

Blaž je namreč v predzadnji igri zdrsnil na travi in nerodno padel. Po zdravniškem odmoru in pregledu je na srečo sicer lahko nadaljeval, vendar bo šele čas pokazal ali je kaj resnejšega: “V tem trenutku težko rečem kaj je, potrebno bo slikanje in pregled. Dejansko sem mislil, da bom moral le nekaj točk pred zmago predati tekmo, saj nisem mogel hoditi. V tem primeru mislim, da bi kar končal kariero, saj ne vem, če bi kaj takšnega lahko še enkrat preživel po tistem ko v tretjem krogu US Opena sploh nisem mogel stopiti na igrišče. Kot vse kaže, bo tudi ta sezona borba za preživetje”, je v smehu zaključil Blaž.

V drugem krogu Blaža čaka 30-letni Francoz Gilles SIMON, 13. igralec sveta in 12. nosilec turnirja v Wimbledonu. Srečanje bo na sporedu v četrtek kot drugo na igrišču št.3. Tekme se začnejo ob 11.30 po lokalnem času. TUKAJ.

Najmlajši teniški igralci in igralke so moči merili v Novem Mestu

bm, 29.06.2015

Konec tedna je v TK Portovald v Novem mestu potekal turnir za dečke in dečke v starostni kategoriji 8-11 let.

Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali: Brina ŽAGAR SLANA (Bobi) in Marko RETELJ (Otočec) v MINI tenisu, Ana VOLK (Tr-Kr) in Mark Iztok LUNDER (TaBre) v MIDI tenisu, Jani RETELJ (Otočec) in Hana ANDOLŠEK (Tr-Kr) v tenisu do 10 let ter Jakob KAVŠEK (Otočec) in Monika KAVČIČ (TKMed) v tenisu do 11 let. TUKAJ.

V Ljubljani se je začelo člansko državno prvenstvo B2

bm, 29.06.2015

V Ljubljani se je začelo člansko državno prvenstvo B2. V obeh konkurencah tudi letos manjkajo naši najboljši teniški igralci in igralke, ki nastopajo na profesionalnih in mladinskih teniških turnirjih po svetu.

Med člani je prvi nosilec 7. igralec članske lestvice TS Tomislav TERNAR.

Pri članicah nastopa samo 23 igralk, prva nosilka pa je 9. igralka lestvice TS, Sara DJURDJEVIĆ.

V obeh konkurencah so odigrali tekme prvega kroga. Te pri članicah niso prinesle presenečenj, pri članih pa so se po uvodnih nastopih poslovili trije nosilci.

Matic SOTLER je s 3-6 7-5 7-5 premagal 6. nosilca Žigo DROBNIČA, Domen VERTOT je bil s 6-7(3) 6-3 6-4 boljši od 4. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJE, kvalifikant Gašper ZDRAVJE pa je s 6-3 6-1 premagal 5. nosilca Nejca SITARJA. TUKAJ.

Blaža Rolo in Polono Hercog v Wimbledonu pokopale neprisiljene napake, izgubila tudi Manca Pislak v Roehamptonu

bm, 29.06.2015

Z obračuni prvega kroga glavnega turnirja se je danes v Londonu začel najstarejši in po mnenju mnogih najprestižnejši teniški turnir na svetu, tretji v seriji štirih turnirjev za grand slam in edini, ki se igra na travi, Wimbledon.

Prvi dan sta nastopila tudi dva od treh slovenskih predstavnikov na letošnjem prvenstvu, Blaž ROLA in Polona HERCOG in se že po uvodnem krogu od turnirja poslovila.

Blaž ROLA je v prvem krogu igral s 27. letnim Avstralcem Matthewom EBDENOM, 148. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop dobil posebno povabilo. In ga tudi izkoristil . Avstralec našemu, na lestvici ATP trenutno najvišje uvrščenemu igralcu. ni ponudil niti ene priložnosti za break in je srečanje v uri in pol gladko dobil s 6-2 6-1 6-4. EBDEN je odlično serviral in izkoristil 80 % prvih in 68 % drugih servisov, za razliko od Blaža, ki je bil v tem elementu slabši z 59% in 47 %. Še bolj kot servis so bile za Blaža usodne neprisiljene napake, saj jih je napravil kar dvajset več kot nasprotnik.

Edina slovenska predstavnica pri dekletih Polona HERCOG je v prvem krogu igrala z 21. letno Američanko Lauren DAVIES, 79. igralko lestvice WTA. Tudi Polono HERCOG so pokopale neprisljene napake,v srečanju jih je naredila kar 42, Američanka pa je v uri in pol slavila s 6-4 in 7-6(3)

Zadnje slovensko orožje v Wimbledonu tako ostaja Blaž KAVČIČ, ki bo nastopil v torek in se bo v prvem krogu pomeril s 26-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 149. igralcem lestvice ATP. Ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in tako že prodobil nekaj dragocenih igralnih izkušenj na travi.

V konkurenci ženskih dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK v paru s Francozinjo Caroline GARCIA s katero sta deseti nosilki in Andreja KLEPAČ , ki bo igrala v paru z Klaudio JANS-IGNACIK.

V konkurenci mladink bo nastopila samo Manca PISLAK, medtem ko sta Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK nastop odpovedali.

Manca PISLAK ta teden nastopa na pripravljalnem ITF turnirju 1. ranga v Roehamptonu. Nastope je začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 0-6 6-3 premagala 16-letno domačinko Eden RICHARDSON, 166. mladinko sveta, ki je za nastop prejela posebno povabilo. V drugem krogu je igrala s tretjo nosilko, 16-letno Madžarko Dalmo GALFI, trenutno 3. mladinko sveta in izgubila s 6-3 4-6 1-6.

Manca bo zdaj čakala na informacijo ali se ji je uspelo uvrstiti neposredno v glavni mladinski turnir ali pa bo nastope nadaljevala v Rouhamptonu, kjer potekajo kvalifikacije za mladinski turnir. TUKAJ.

Kristina Novak in Jan Vehovec osvojila turnir TE 16 v Kranju

bm, 29.06.2015

V Kranju se je končal mladinski teniški turnir v starostni kategoriji do 16 let. V posamični konkurenci sta tokrat zmagi ostali doma za kar sta poskrbela Kristina NOVAK in Jan VEHOVEC.

14-letna Radovljičanka Kristina NOVAK, ki je bila v Kranju 1. nosilka turnirja, je osvojila svoj prvi turnir TE do 16 let v posamični konkurenci. Kristina se sicer že udeležuje turnirjev ITF v starostni kategoriji do 18 let, tokrat pa je izkoristila priložnost in nastopila na domačem turnirju ter ga brez težav osvojila . V finalu je s 6-1 6-3 premagala 6. nosilko, Rusinjo Ingo KOMLEVO.

Zmaga je tokrat ostala doma tudi pri fantih. 15-letni Jan VEHOVEC, trenutno 187. igralec lestvice TE do 16 let, bil je drugi nosilec turnirja, je osvojil prvi naslov na turnirjih TE v posameični konkurenci. V finalu je s 6-3 3-6 6-0 premagal 11. postavljenega Avstrijca Lucasa KRAINERJA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek je osvojila ITF turnir v Telaviju, Nastja Kolar izgubila finale v Lenzerheideju

bm, 28.06.2015

Še en odličen teden je za mašo mladinko Tamaro ZIDANŠEK. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v gruzijskem Telaviju je tretjič v karieri, drugič letos, stopila na stopničko za zmagovalko. V finalu je s 6-4 6-1 premagala Belorusinjo Sadafmoh TOLIBOVO, 649 igralko lestvice WTA.

Za Tamaro je bila to deseta zaporedna zmaga na turnirjih ITF in drugi zaporedni osvojen turnir.

Nov naslov pa je po sušnem obdobju naskakovala tudi Nastja KOLAR. Na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v švicarskem Lenzerheideju je bila v finalu njena nasprotnica Čehinja Tereza MARTINCOVA, 2. nosilka turnirja in 230. igralka sveta. Čehinja je bila boljša in je zmagala z rezultatom 6-3 6-4. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v Eastbournu do 36. zmage v dvojicah na WTA touru

bm, 28.06.2015

Katarina SREBOTNIK in Caroline GARCIA sta osvojili travnati WTA turnir v britanskem Eastbournu in napovedali kandidaturo za najvišja mesta na prihajajočem turnirju za grand slam v Wimbledonu.

V Eastbournu sta v finalu s 7-6(5)6-2 premagali kitajsko-tajvanski par Jie ZHENG in Yung-Jan CHAN.

To je prva Katarinina zmaga s partnerico Caroline GARCIA in prva zmaga po enem letu, sicer pa že 36. v karieri. Nazadnje je slavila leta 2014 v Rimu s takratno soigralko Kveto PESCHKE.

Igralki sta si za zmago razdelili 39.000 $ ter osvojili 470 točk za lestvico WTA.

Čestitamo ! TUKAJ.

Jan Vehovec in Kristina Novak finalista na TE 16 v Kranju, med dvojicami zmagali Tina Cvetkovič in Maruša Plank

bm, 27.06.2015

Zaključna obračuna posameznikov bosta na turnirju TE do 16 let tudi v znamenju slovenskih predstavnikov, saj se bo za naslov zmagovalke med dekleti borila domačinka Kristina NOVAK, med fanti pa je finalist Jan VEHOVEC.

Kristina NOVAK je v polfinalu s 6-2 6-2 premagala Marušo PLANK, Jan VEHOVEC je bil s 4-6 6-3 6-2 boljši od Davida Lucasa AMBROŽIČA.

V drugem polfinalu je pri dekletih Rusinja Inga KOMLEVA s 6-3 6-7(6) 7-5 premagala Tino CVETKOVIČ, pri fantih je bil Avstrijec Lucas KRAINER z 2-6 6-4 6-4 boljši od Luke MIKLAVČIČA.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK. V finalu sta s 3-6 7-5 10-4 premagali Kristino NOVAK in Nino KOLAR.

Pri fantih sta zmagala Lucas KRAINER in Dominik PALAN. V finalu sta s 6-3 6-7(5) 10-4 premagala Davida Lucasa AMBROŽIČA in Dominika PAULIJA. TUKAJ.

Nastja Kolar in Tamara Zidanšek finalistki ITF turnirjev v Švici in Gruziji, Tom Kočevar Dešman izgubil finale Futuresa v Italiji

bm, 27.06.2015

Nastja KOLAR je v švicarskem Lenzerheideju, na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, prišla do najboljšega rezultata letos, saj se je uvrstila v finale. V polfinalu je kot 1. nosilka s 6-4 6-1 premagala 5. nosilko, 27. letno Italijanko Giulio GATTO-MONTICONE, 266. igralko lestvice WTA. V finalu bo za svoj 5 naslov na turnirjih ITF, tretjega na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, igrala z 2. nosilko, 20-letno Čehinjo Terezo MARTINCOVO, 230. igralko lestvice WTA.

Tretjo zmago v karieri na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ bo v gruzijskem Telaviju lovila Tamara ZIDANŠEK. V današnjem polfinalu je s 6-2 6-1 premagala 2. nosilko turnirja, 17-letno domačinko Miriam BOLKVADZE, 572. igralko lestvice WTA. V finalu bo igrala z 19-letno Belorusinjo Sadafmoh TOLIBOVO, 665. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanski Basilicanovi je Tom KOČEVAR DEŠMAN izgubil finalni obračun. S 6-3 6-2 ga je premagal 1. nosilec turnirja, 20. letni Maximilian MARTERER, 358. igralec lestvice ATP, za katerega je to letošnji tretji naslov. TUKAJ.

Ekipama deklic in dečkov do 14 let na predkvalifikacijah za EEP ni uspelo, za obe ekipi usodni Hrvatje

bm, 26.06.2015

Ekipi dečkov in deklic do 14 let nastopata na predkvalifikacijah za uvrstitev na kvalifikacijski turnir ekipnega evropskega prvenstva do 14 let.

Deklice so nastopile v češkem Rakovniku, kjer so se v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Sheila GLAVAŠ v prvem krogu pomerile z ekipo Latvije in zmagale z 2-1. V finalu predkvalifikacij so igrale z ekipo Hrvaške in izgubile z 1-2, tako da jih na kvalifikacijskem turnirju ne bomo videli.

Ekipa dečkov v postavi Jan KUPČIČ, Tim TEKAVEC in Mark ANDREJIČ GOLJAR je nastopala v belgijskem Alleurju. Prvo tekmo je igrala z ekipo Grčije in zmagala s 3-0. Tudi dečki so v finalu predkvalifikacij igrali s Hrvaško. Hrvaški vrstniki so bili boljši s 3-0.

Obe naši ekipi sta tako končali z nastopi in se vračata domov.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Na turnirju TE v Kranju v polfinalu po trije slovenski igralci in igralke

bm, 26.06.2015

Na turnirju TE do 16 let so se odlično odrezali slovenski predstavniki, saj sta se v polfinale med Slovence vrinila le dva tujca.

Pri fantih so polfinalisti Luka MIKLAVČIČ, ki je s 4-6 6-0 6-2 premagal Madžara Andrasa SIPOSA, Avstrijec Lucas KRAINER je bil s 7-5 6-1 boljši od Roka KOMCA, David Lucas AMBROŽIČ je s 7-5 6-2 izločil Švicarja Andrijo PAVLOVICA, Jan VEHOVEC pa s 6-2 6-2 premagal Miho PERUŠA.

Pri dekletih je Kristina NOVAK s 6-1 6-4 premagala Mašo PERICA, Maruša PLANK je s 6-4 6-0 izločila Tinkaro KOVAČ, Rusinja Inga KOMLEVA je bila s 6-4 6-1 boljša od Nine MAVER, Tina CVETKOVIČ pa je s 6-2 6-1 premagala Stefany GRLJ. TUKAJ.

Ugoden žreb za slovenske predstavnike v Wimbledonu

bm, 26.06.2015

V Londonu so opravili žreb glavnega turnirja na tretjem turniju za grand slam - Wimbledonu.

Slovenskim predstavnikom je bil tokrat žreb nakljonjen, saj so vsi trije dobili premagljive nasprotnike.

Blaž ROLA bo v prvem krogu igral s 27. letnim Avstralcem Matthewom EBDENOM, 148. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop dobil posebno povabilo.

Blaž KAVČIČ se bo v prvem rkogu pomeril s 26-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 149. igralcem lestvice ATP, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij.

Edina slovenska predstavnica pri dekletih Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala z 21. letno Američanko Lauren DAVIES, 79. igralko lestvice WTA.

V mladinki konkurenci nas bo zastopala Manca PISLAK, ki je na robu uvrstitve v glavni turnir, medtem ko Tamara ZIDANŠEK, ki bi bila uvrščena v glavni turnir ne bo nastopila. TUKAJ.

Katarina Srebotnik finalistka v Eastbournu

bm, 26.06.2015

Pet slovenskih četrtfinalnih in dva polfinalna slovenska nastopa smo spremljali danes.

Z zmago jih je v gruzijskem Telaviju začela Tamara ZIDANŠEK, ki je s 6-1 6-4 premagala 16-letno Rusinjo Adeliyo ZABIROVO.

Četrtfinalni poraz je doživela Pia ČUK, ki je na istem turniju z 1-6 3-6 izgubila z 19-letno Belorusinjo Sadafmoh TOLIBOVO.

Tretji četrtfinale je prinesel slovenski obračun v Lenzerheideju, kjer je Nastja KOLAR s 7-6(5) 6-2 premagala Tadejo MAJERIČ.

V Prokuplju se je za polfinale borila Natalija ŠIPEK, a ni bila uspešna. S 6-2 6-3 jo je premagala 19-letna Srbkinja Dejana RADANOVIĆ.

V Eastbournu se je na WTA turnirju z nagradnim skladom 731.000 $ v finale uvrstila Katarina SREBOTNIK. S Caroline GARCIA sta v polfinalu s 7-5 6-4 premagali 1. nosilki, Švicarsko legendo Martino HINGIS in Indijko Sanio MIRZA.

Zadnji je danes nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je na Futuresu v Basilicanovi (10.000 $) v polfinalu s 6-3 6-2 premagal 2. nosilca, Argentinca Tomasa LIPOVSEK PUCHESA, 343. igralca lestvice ATP. TUKAJ.

Lun Obrul in Jon Lan Šuntar ustavljena v polfinalu turnirja TE12 v Trstu

bm, 26.06.2015

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v Trstu sta se Lun OBRUL in Jon Lan ŠUNTAR uvrstila v polfinale.

Lun OBRUL je v četrtfinalu s 3-6 6-3 6-2 premagal Italijana Giulia PEREGA, Jon Lan ŠUNTAR pa je bil s 7-6(1) 6-1 boljši od Italijana Alexandra GAMMARIELLA.

V polfinalu sta nato oba izgubila. Luna OBRULA je s 6-2 6-1 premagal Italijan Giorgio TABACCO, od Jona Lana ŠUNTARJA je bil s 6-2 6-4 boljši Rus Aristarkh SAFONOV.

V 2. krogu mladinskega ITF turnirja v Tuniziji je izgubil Klemen NIKOLAŠ, ki pa se je v konkurenci dvojic uvrstil v polfinale. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman polfinalist Futuresa v Basilicanovi, Tadeja Majerič četrfinalistka v Lenzerheideju, Natalija Šipek v Prokuplju

bm, 25.06.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je na moškem Futuresu v Basilicanovi v(10.000 $) v Italiji uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-6(3) 6-4 premagal 4. nosilca, 26-letnega Španca Gerarda GRANOLLERSA, 353. igralca lestvice ATP. V polfinalu bo njegov nasprotnik 2. nosilec 22-letni Argentinec Tomas LIPOVSEK PUCHES, 362. igralec sveta.

Na ženskem ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $) sta se Tadeja MAJERIČ in Nastja KOLAR uvrstili v četrtfinale. Tadeja MAJERIČ je v drugem krogu s 7-5 0-6 6-4 premagala 6. nosilko, 23. letno Bolgarko Aleksandrino NAYDENOVO, Nastja KOLAR, 1. nosilka turnirja, pa je s 6-7 7-6 6-3 premagala Švicarko Laro MICHEL.

V Lenzerheideju se za četrtfinale bori tudi Nastja KOLAR.

Na ženskem ITF turnirju v Prokuplju se je v četrtfinale uvrstila Natalija ŠIPEK. V drugem krogu je s 6-1 6-3 premagala 5. nosilko, Argentinko Julieto Laro ESTABLE.

Že včeraj sta se v Telaviju v četertfinale ITF turnrija (10.000 $) uvrstili Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK.

Ni pa se danes po načrtih izšlo Tomislavu TERNARJU. Na Futuresu v seefeldu je izgubil četrtfinalno srečanje z Nemcem Dominikom BOEHLERJEM. Ta je bil boljši z rezultatom 7-5 0-6 7-6. TUKAJ.

Blaž Kavčič tokrat izgubil v drugem krogu

bm, 25.06.2015

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju z nagradim skladom 42.500 $ v Milanu nastope končal v drugem krogu. Po dolgem času je sicer uspel preskočiti prvi krog, a zagotovo tudi s tem rezultatom ne bo zadovoljen. Bil je tretji nosilec turnirja, v drugem krogu pa je moral premoč priznati 20-letnemu Francozu Calvinu HEMERYU, 290. igralcu lestvice ATP, ki je slavil s 6-3 6-2.

Blaž se zdaj seli v Wimbledon, kjer bo jutri, Tako kot Blaž ROLA in Polona HERCOG, dobil nasprotnika v glavnem žrebu letošnjega tretjega turnija za grand slam. TUKAJ.

Številni uspešni slovenski nastopi na turnirju TE 16 v Kranju

bm, 25.06.2015

Na mednarodnem turnirju TE do 16 let v Kranju so bili slovenski igralci in igralke uspešni tudi v drugem krogu, tako da bodo četrtfinalni obračuni zelo slovensko obarvani.

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile Kristina NOVAK, Maša PERICA, Maruša PLANK, Tinkara KOVAČ, Inga KOMLEVA (Rusija), Nina MAVER, Stefany GRLJ in Tina CVETKOVIČ.

Pri fantih so četrtfinalisti Andras SIPOS (Madžarska), Luka MIKLAVČIČ, Rok KOMAC, Lucas KRAINER (Avstrija), Andrija PAVLOVIC (Švica), David Lucas AMBROŽIČ, Miha PERUŠ in Jan VEHOVEC.

Med dvojicami so pri fantih polfinalisti Miha PERUŠ in Jost PLESTENJAK ter David Lucas AMBROŽIČ, pri dekletih pa so v polfinalu samo Slovenke in sicer Nina KOLAR in Kristina NOVAK, Nika ALBREHT in Stefany GRLJ, Tinkara KOVAČ in Anja TRBEŽNIK ter Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK.

V petek se obračuni v Kranju začnejo ob 9. uri. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu Eastbourna, Polona Hercog izpadla

bm, 25.06.2015

V Eastbournu so gledalci v konkurenci dvojic spremljali tudi slovenski obračun, v katerem sta na nasprotni strani mreže stali Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ, vsaka s svojo soigralko. Boljši sta bili s 6-3 6-4 Katarina in Francozinja Caroline GARCIA.

Katarina pa je že uvrstila v polfinale, saj sta četrtfinalni nasprotnici, Britanki Jocelyn RAE in Anna SMITH srečanje po zaostanku 1-6, predali.

Polona HERCOG, ki je brez težav premagala kvalifikacije WTA turnirja v Eastbournu in v prvem krogu izločila Američanko Madison BRENGLE, se je še enkrat več ustavila v drugem krogu. Tokrat jo je premagala, sicer favorizirana, 21-letna Španka Garbine MUGURUZA, 20. igralka sveta. Polona je sicer dobro začela in prvi niz dobila s 7-5, v nadaljevanju pa popustila in naslednja dva izgubila s 3-6 in 0-6.

To je bil za Polono HERCOG zadnji preizkus pred Wimbledonom, teniškim turnirjem za gand slam, ki se v Londonu začne prihodnji teden in kjer je že uvrščena v glavni turnir.

TUKAJ.

V Kranju so se začeli obračuni glavnega žreba na turnirju TE do 16 let

bm, 24.06.2015

V Kranju so se danes, po včerajšnjih težavah z vremenom, začeli obračuni glavnega žreba na turnirju Tennis Europe do 16 let. Pri dekletih so bile v tekmah prvega kroga uspešne Eva KALAN, Maša PERICA, Ajda BUKOVEC, Stefany GRLJ, Tina CVETKOVIČ, Tinkara KOVAČ in Maruša PLANK, v drugi krog pa se je uvrstila tudi Kristina NOVAK, ki je bila v prvem krogu prosta.

Pri fantih so odigrali prva kroga. V tretji krog so se uvrstili Luka MIKLAVČIČ, Rok KOMAC, Jošt PLESTENJAK, Tin KRSTULOVIČ, David Lucas AMBROŽIČ, Miha PERUŠ, Matic PODLIPNIK in Jan VEHOVEC.

Na mladinskem turnirju TE do 12 let v Trstu je v drugem krogu izgubila Maja ZUCCHIATI.

V konkurenci tako ostajata samo Lun OBRUL in Jon LAN ŠUNTAR, ki bosta v četrtfinalu nastopila v četrtek. TUKAJ.

Naši teniški igralci in igralke tudi v nadaljevanju mednarodnih turnirjev uspešni

bm, 24.06.2015

Naši igralci in igralke tudi v nadaljevanju mednarodnih teniških turnirjev ITF nadaljujejo z dobrimi predstavami.

Na ITF turnirju (10.000 $) v Telaviju je Tamara ZIDANŠEK v drugem krogu s 6-1 6-0 premagala 15. letno Ukrajinko Katarino ZAVATSKO, 98. mladinko sveta. Uspešna je bila tudi Pia ČUK. Potem, ko je prvi niz dobila s 6-2 ji je domača povabljenka Iana TISCHENKO srečanje predala. Obe naši igralki sta napredovali v četrtfinale.

V četrtfinale se je uvrstil tudi Tomislav TERNAR na Futuresu v Seefeldu (10.000 $). V drugem krogu je s 6-4 6-2 premagal Avstralca Stevena DE WARDA.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je naslednji slovenski četrtfinalist ta teden. Na Futuresu v Basilicanovi je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagal Italijana, Riccarda SINICROPIJA.

V švicarskem Lenzerheideju se je po Nastji KOLAR v drugi krog uvrstila tudi Tadeja MAJERIČ. S 6-3 6-1 je premagala Nemko Anno KLASEN.

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v tuniziji bo Klemen NIKOLAŠ v drugem krogu nastopil v četrtek TUKAJ.

Dober začetek naših igralk in igralcev na mednarodnih teniških turnirjih

bm, 23.06.2015

Naši igralci in igralke, ki nastopajo na mednarodnih teniških turnirjih serije ITF so nastope odlično začeli.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Seefeldu je Tomislav TERNAR, ki je 8. nosilec, v prvem krogu s 6-3 6-3 premagal 22. letnega Nemca Christiana HIRSCHMUELLERJA, 1178. igralca lestvice ATP.

Z zmago je nastope začel tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki nastopa na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanski Basilicanovi, kjer je 8. nosilec. V prvem krogu je s 7-6 7-6 premagal 23. letnega Nemca Kevina KRAWIETZA, 483. igralca lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Gruzijskem Telaviju je Pia ČUK v prvem krogu s 6-1 6-3 premagala 17-letno domačinko Ano AKHALKATSI, Tamara ZIDANŠEK pa je bila na istem turnirju s 6-1 6-4 boljša od 17. letne Rusinje Alise RUDENKO.

Na ženskem ITF turnirju v Prokuplju je Natalija ŠIPEK v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 izločila domačo povabljenko, 17. letno Milico ČUBRANOVIĆ, Polona REBERŠAK pa je uvodno srečanje izgubila. Z 0-6 7-5 6-1 jo je premagala 16-letna Srbkinja Kristina MILETIĆ.

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v švicarskem Lenzerheideju je Nastja KOLAR v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala nemško kvalifikantko, 19. letno Caroline UEBELHOER. Na prvi nastop še čaka Tadeja MAJERIČ. TUKAJ.

Klemen Nikolaš dobro nastopa na ITF turnirju v Tuniziji

bm, 22.06.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Tuniziji je zaenkrat uspešen Klemen NIKOLAŠ. V kvalifikacijah je zabeležil dve zmagi in se uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z domačim povabljencem Youssefom AMARO.

TUKAJ.

Tilen Potočnik zmagal na A turnirju, Žan Čenčič na B turnirju OP v Celju

bm, 22.06.2015

V Celju sta se končala A in B turnir v starostni kategoriji do 14 let za dečke.

Zmago v A turnirju je nekoliko nepričakovano odnesel 4. nosilec Tilen POTOČNIK (Jaki), ki je v finalu z 1-6 6-2 6-4 premagal prvopostavljenega Tima TEKAVCA (MaxLj).

B turnir je osvojil Žan ČENČIČ (Radovljica), ki je bil v finalu s 6-2 6-4 boljši od Tima RANGUSA (Otočec).

Na turnirju za deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki se je končal v Portorožu je zmagovalka Maja MAKORIČ (N.Gor.) V finalu je s 5-7 6-1 6-3 premagala Aljo BELINGER (Šplus).

V konkurenci dvojic sta slavili Alja BELINGER in Alea BUBEK, ki sta v finalu s 7-5 6-3 premagali Lano STEFANOVIĆ in Zojo ŠTRUKELJ. TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v Eastbournu, Blaž Kavčič v Milanu

bm, 22.06.2015

Na WTA turnirju v Eastbournu z nagradnim skladom 731.000 $ je Polona HERCOG s 7-5 6-4 premagala 25. letno Američanko Madison BRENGLE, 36. igralko lestvice WTA. V drugem krogu bo igrala s 14. nosilko, 21. letno Španko Margine MUGURUZA, 20. igralko sveta. To bo njuno prvo srečanje.

V Milanu je serijo porazov prekinil Blaž KAVČIČ. V osmem poskusu je zmagal v uvodnem krogu glavnega turnirja. Na peščeni podlagi ATP Challengerja z nagradnim skladom 42.500 € je po dveh urah in pol zlomil odpor 27. letnega Nemca Petra TOREBKA, 240. igralca lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Rola ta teden edini Slovenec med stoterico, velik skok za Tamaro Zidanšek

bm, 22.06.2015

Na moški svetovni teniški lestvici ostaja v stoterici najboljših igralcev samo Blaž ROLA. Ta teden je pridobil dve mesti in je na 93. mestu. Blaž KAVČIČ po slabših nastopih na zadnjih turnirjih še naprej drsi po lestvici. Ta teden je izgubil 20 mest in se je ustavil na 111. mestu. Grega ŽEMLJA je pridobil 10 mest in je zdaj na 297. mestu. Osem mest je pridobil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je pri novi najvišji uvrstitvi, na 440. mestu. Napredoval je še Aljaž RADINSKI, ki je pridobil 82 mest in je na 1297. mestu.

Na svetovni ženski teniški lestvici WTA najboljše slovenske igralke ostajajo okrog mest, ki so jih zasedale prejšnji teden. Dve mesti je pridobila Polona HERCOG, ki je ta teden na 81. mestu, največji skok pa sta naredili Tamara ZIDANŠEK, ki je pridobila 147 mest in je napredovala na 662. mesto ter Nina POTOČNIK, ki je pridobila 120 mest in je na 927. mestu. TUKAJ.

V Kranju na TE do 16 let torkov spored odpovedan. V Trstu na TE 12 uspešni Lun Obrul, Jon Lan Šuntar, Maja Zucchiati in Sara Lisjak

bm, 21.06.2015

Teniški klub Triglav Kranj je ta teden prizorišče mednarodnega mladinskega turnirja Tennis Europe do 16 let. V nedeljo so s kvalifikacijskimi obračuni končali fantje. Uspešna sta bila Aljaž FUGINA in Primož DJURIČIĆ ŽIBERT. V glavnem bo nastopilo 27 slovenskih igralcev.

Dekleta kvalifikacij niso imela, v glavnem turnirju pa bo nastopilo 19 Slovenk. Glavni turnir bi se moral začeti v torek, a so bila vsa srečanja zaradi dežja odpovedana. Turnir se bo tako začel v sredo, ko bodo igralci in igralke nastopili na igriščih TK Triglav Kranj in na igriščih Zarica.

V Trstu se odvija turnir Tennis Europe do 12 let. V kvalifikacijah je bila pri deklicah uspešna Sara LISJAK, ki se je z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir in tudi tu je v prvem krogu zmagala, v drugem pa nato izgubila. Nastopili sta še strong>Maja ZUCCHIATI in Nika STRAŠEK. Maja je bila v prvem krogu uspešna, v drugem bo nastopila v sredo, Nika je izgubila.

Pri dečkih sta v glavnem turnirju nastopila Lun OBRUL in Jon Lan ŠUNTAR in se oba uvrstila v tretji krog.

V kvalifikacijah sta pri dečkih izgubila Maj PREMZL in Robert KORELC, pri deklicah pa Eva BERTOK.

Podrobne rezultate turnirja v Trstu najdete TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir Eastbourna, za Blaža Rolo in Grega Žemljo v Nottinghamu usoden Mischa Zverev

bm, 21.06.2015

Polona HERCOG se je brez težav uvrstila v glavni žreb WTA turnirja v Eastbournu. V drugem, finalnem krogu kvalifikacij, je s 6-2 6-0 premagala 22. letno Srbkinjo Aleksandro KRUNIĆ, 87. igralko lestvice WTA. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s 25. letno Američanko Madison BRENGLE, 37. igralko lestvice WTA.

V Eastbournu bosta v konkurenci dvojic nastopili tudi Katarina SREBOTNIK s Caroline GARCIO in Andreja KLEPAČ s Klaudio JANS-IGNACIK. A v drugi krog se bo uvrstile samo ena, saj se bosta že v prvem pomerili med sabo.

Na ATP turnirju serije 250 v Nottinghamu sta oba naša igralca izpadla v kvalifikacijah. Za oba je bil usoden Nemec, Mischa ZVEREV.

Blaž ROLA je v drugem krogu s 6-4 7-6(3) premagal 27. letnega Bolgara Dimitarja KOTROVSKYA, 314. igralca lestvice ATP. V zadnjem krogu kvalifikacij je nato igral z Nemcem Mischo ZVEREVIM, 354. igralcem lestvice ATP, ki je bil v drugem krogu s 6-4 6-2 boljši od Grega ŽEMLJE. ZVEREV je v srečanju z ŽEMLJO odlično serviral (83 % izkoristek prvega servisa), pri čemer našemu igralcu ni ponudil niti ene priložnosti za break.

Tudi Blažu ROLI se ni godilo veliko bolje. Tokrat je Zverev izkoristil 80 % začetnih udarcev in od treh break priložnosti ubranil dve, enkrat pa je servis izgubil. Na drugi strani je Blaž ROLA izkoristil le 52% prvih začetnih udarcev in 45 % drugih, servis pa je izgubil kar petkrat. To pa je bilo preveč, da bi bil na koncu uspešen. Mischa ZVEREV je zmagal z rezultatom 7-5 6-0.

Blaž KAVČIČ ostaja na pesku in bo ta teden nastopil na ATP Challengerju v Milanu. Na turnirju je 3. nosilec, v prvem krogu pa bo v ponedeljek okrog 15. ure igral z Nemcem Petrom TOREBKOM, 259. igralcem lestvice ATP.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Prokuplju (10.000 $) je nastopila Sara DJURDJEVIĆ, ki se je z dvema zmagama uvrstila v finale kvalifikacij. Tu pa je izgubila z Rusinjo Anno MAKHORKINO. Ta je bila boljša s 6-2 6-3. V glavnem turnirju sta prijavljeni Natalija ŠIPEK in Polona REBERŠAK. TUKAJ.

V Celju znani polfinalisti na OP 14 A in B za dečke

bm, 21.06.2015

Po včerajšnjih težavah z dežjem se danes v Celju nadaljevali s srečanji na A in B turnirju dečkov do 14 let. V A turnirju so že znani vsi polfinalisti. V četrtfinalnih obračunih najvišje postavljeni nosilci niso dovolili presenečenj in so se uvrstili v polfinale.

Že v obračunih drugega kroga sta po včerajšnjem izpadu 3. nosilca Blaža VIDOVIČA, katerega je s 6-4 1-6 6-4 premagal Žiga KOVAČIČ, iz nadaljnjega tekmovanja izpadla še 6. nosilec Matic DIMIC in 5. nosilec Samuel PATE.

Matica DIMICA je s 6-3 7-5 premagal Dan TROŠT SLAPNIK, od Samuela PATETA je bil s 6-3 6-2 boljši Miho BJELOVUČIĆ.

V četrtfinalnih obračunih je Tim TEKAVEC s 6-3 5-7 6-4 premagal Filipa KALJEVIČA, Anej LEVPUŠČEK je bil s 4-6 6-0 6-0 boljši od Žige KOVAČIČA, Tilen POTOČNIK je s 6-2 6-2 izločil Dana TROŠTA SLAPNIKA, Mark ANDREJIČ GOLJAR pa je s 6-1 7-6(1) premagal Miho BJELOVUČIĆA.

V B turnirju so polfinalisti Marcel Ian BOŽIČ, Tim RANGUS, Žan ČENČIČ in Tilen JAVORNIK. TUKAJ.

Polona Hercog, Blaž Rola in Grega Žemlja preskočili prvi krog kvalifikacij na travnatih turnirjih v Veliki Britaniji

bm, 21.06.2015

Začeli so se zadnji resni preizkusi najboljših igralk in igralcev na travnatih turnirjih pred najprestižnejšim teniškim dogodkom sezone, turnirjem za grand slam v Wimbledonu.

Polona HERCOG je za zadnjo preizkušnjo na travi izbrala Eastbourne. Na močno zasedenem WTA turnirju z nagradnim skladom 731.000 $ je morala v kvalifikacije, kjer v prvem krogu s 6-7(3) 7-5 7-5 premagala hrvaško igralko Mirjano LUČIĆ-BARONI. V finalu kvalifikacij bo v nedeljo okrog 13. ure igrala s Srbkinjo, 22. letno Aleksandro KRUNIĆ..

Blaž ROLA in Grega ŽEMLJA sta na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 589.160 € v Nottinghamu, kjer oba nastopata v kvalifikacijah. Blaž ROLA je v prvem krogu igral z Britancem Liamom BROADYEM in zmagal s 7-6(5) 7-5. V drugem krogu bo v nedeljo okrog 13.30 ure igral z Bolgarom Dimitarom KUTROVSKYM.

Po dolgem času je na ATP turnirju nastopil tudi Grega ŽEMLJA in v prvem krogu kvalifikacij zmagal. S 4-6 6-1 7-6(3) je bil boljši od Avstralca Marinka MATOŠEVICA.

V drugem krogu bo v nedlejo okrog 13.30 ure igral z Nemcem Mischo ZVEREVIM.

Rezultate vseh srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Maja Makorič najboljša v Portorožu

bm, 20.06.2015

Na turnirju za deklice v starostni kategoriji do 14 let, ki se je končal v Portorožu je zmagovalka Maja MAKORIČ (N.Gor.) V finalu je s 5-7 6-1 6-3 premagala Aljo BELINGER (Šplus).

V konkurenci dvojic sta slavili Alja BELINGER in Alea BUBEK, ki sta v finalu s 7-5 6-3 premagali Lano STEFANOVIĆ in Zojo ŠTRUKELJ.

Tudi drugi dan turnirjev A in B do 14 let v Celju je spored krojilo vreme. Organizator je pod streho spravil tekme prvega kroga A in B turnirja, nato pa je ponovno pričelo deževati.

V prvem krogu je presenetil Žiga KOVAČIČ, ki je s 6-4 1-6 6-4 premagal 3. nosilca Blaža VIDOVIČA. TUKAJ.

Borut Šraj izgubil finale v Čačku, Zala Ule osvojila turnir dvojic

bm, 20.06.2015

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Čačku je uspeh kariere dosegel Mariborčan Borut ŠRAJ.

V konkurenci posameznikov se je uvrstil v finale, kjer ga je s 6-3 6-2 premagal Srb, 3. nosilec Luka STEFANOVIĆ.

Tudi nastope v konkurenci dvojic je končal v finalu. Nastopal je z Majem TOMCEM.

Med deklicami je v dvojicah odlično nastopila Zala ULE (na fotografiji). S soigralko, Bolgarko Eleno TRENCEVO sta osvojili turnir. V finalu sta s 6-2 6-2 premagali Srbkinji Teodoro DJOKIĆ in Eleno MILOVANOVIĆ.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila polfinale v Fergani, Mike Urbanija obstal v kvalifikacijah v Milanu

bm, 20.06.2015

Tadeja MAJERIČ je nastope na ITF turnirju (25.000 $) v Fergani končala v polfinalu, kjer jo je s 6-3 6-7(8) 6-4 premagala Rusinja Anastasya KOMARDINA.

Mike URBANIJA se je ta teden odločil za nastop na ATP Challengerju v Milanu. V prvem krogu kvalifikacij je igral z domačinom Francescom VILARDOM in izgubil s 6-3 3-6 4-6 TUKAJ.

V Portorožu znane polfinalistke, v Celju današnji spored odplaknil dež

bm, 19.06.2015

Na OP Portoroža za deklice v starostni kategoriji do 14 let so odigrali četrtfinalna srečanja.

V polfinale so se uvrstile Zoja ŠTRUKELJ, ki je s 6-4 6-1 premagala Aleo BUBEK, Maja MAKORIČ je bila s 4-6 6-3 6-2 boljša od Metke KOMAC, Marija VIČIČ, ki se vrača na stara pota je s 6-3 6-3 premagala Saro OGNJANOVIĆ, Alja BELINGER pa je bila s 6-3 7-6(6) boljša od Urške UHELJ-FRELIH.

V konkurenci dvojic sta prvi finalistki Alja BELINGER in Alea BUBEK, za mesto drugih finalistk pa se potegujejo Zoja ŠTRUKELJ in Lana STEFANOVIĆ ter Metka KOMAC in Sara OGNJANOVIĆ. .

Današnji spored na A in B turnirju dečkov v Celju je prestavljen na soboto, saj je danes dež onemogočil tekme. TUKAJ.

Borut Šraj finalist turnirja TE do 14 let v Čačku, z Majem Tomcem izgubiula finale dvojic

bm, 19.06.2015

Borut ŠRAJ se je na turnirju TE do 14 let v Čačku uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-3 6-1 premagal črnogorskega kvalifikanta Budimira TOMANOVIĆA. Sicer pa je težji izpit opravil že v četrtfinalu, ko je izločil 1. nosilca turnirja, Srba Viktorja JOVIĆA. V finalu se bo za prvi naslov na turnirjih serije Tennis Europe boril s 3. nosilcem Luko STEFANOVIĆEM iz Srbije.

V konkurenci dvojic je bil njegov partner Maj TOMAC s katerim sta se uvrstila v finale. Tu sta morala premoč priznati Črnogorcu Tomasu PEJANOVIĆU in Rusu Vladimiru SENCHUKU. Slednja sta zmagala s 6-4 7-5. TUKAJ.

Tadeja Majerič polfinalistka turnirja v Fergani, poraz Natalije Šipek v Nišu

bm, 19.06.2015

Tadeja MAJERIČ še naprej dobro igra na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v Fergani, v Uzbekistanu. V četrtfinalu je z rezultatom 6-2 7-6(5) premagala 24. letno Rusinjo Margarito LAZAREVO, 399. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s 17-letno Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, 450. igralko lestvice WTA, sicer pa trenutno 105. mladinko sveta (leta 2014 je bila na mladinski lestvici najvišje na 15. mestu).

V konkurenci dvojic je Tadejina soigralka Indijka Sharrmadaa BALUU. Uvrstili sta se v finale, kjer se bosta za zmago na turnirju borili z Uzbekistanko Vlado EKSHIBAROVO in Indijko Natasho PALHA.

Na ženskem ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je Natalija ŠIPEK izgubila četrtfinalni obračun. S 7-6(3) 6-4 jo je premagala 3. nosilka, 21. letna Chantal SKAMLOVA, 505. igralka lestvice WTA. V konkurenci dvojic je Natalija nastopala v paru s Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO in nastope končala v polfinalu. TUKAJ.

V Celju in Portorožu OP do 14 let

bm, 18.06.2015

V Celju se je s kvalifikacijami, v Portorožu pa s kvalifikacijami in glavnim turnirjem začelo OP do 14 let za dečke in deklice.

Močnejši je turnir dečkov, kjer nastopa večina najboljših, pri deklicah najboljših igralk tokrat ni.

V Celju so odigrali kvalifikacije, v petek začnejo z glavnima turnirjema A in B.

V Portorožu so deklice odigrale dve kvalifikacijski tekmi ter prvi krog v posamični in v konkurenci dvojic.

Izmed nosilk je izpadla Kristina KOFOL, katero je 6-4 6-7(2) 6-0 izločila Marija VIČIČ. Ostale nosilke so napredovale, še največ težav je Alji BELINGER povzročila Tara GORINŠEK, ki je držala ravnotežje do izida 4-4 v tretjem nizu, nato pa naredila nekaj neizsiljenih napak in zmage se je veselila 2. nosilka. TUKAJ.

Na Futuresu v Litiji konec slovenskih nastopov

bm, 18.06.2015

Futures v Litiji je bil rezultatsko za Slovence najmanj uspešen v dosedanji seriji, saj v četrtfinalu ne bomo več videli slovenskih igralcev.

Zadnja sta v drugem krogu izpadla Mike URBANIJA in Tomislav TERNAR.

Mike URBANIJA se je dobro kosal s favoriziranim 2. nosilcem, Nemcem Petrom HELLERJEM. Ta je slavil v treh nizih z rezultatom 6-3 3-6 7-6(2).

Tudi Tomislav TERNAR ni bil daleč od uspeha v obračunu z Avstrijcem Patrickom OFNERJEM, a je tudi on izgubil v treh nizih. Avstrijec je zmagal z rezultatom 7-5 1-6 6-3.

Zadnji turnir iz serije Petrol turneja 2015 bo v Kopru od 24. do 30.8.2015. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil z Dudijem Selo

bm, 18.06.2015

Grega ŽEMLJA je drugi nastop na travi končal v drugem krogu.

Na ATP Challengerju v Ilkleyu ga je v drugem krogu s 5-7 6-1 7-6(3) premagal Izraelec Dudi SELA, 2. nosilec turnirja in trenutno 85. igralec sveta. TUKAJ.

Borut Šraj polfinalist in finalist v Čačku, Tadeja Majerič v četrtfinalu Fergane, Natalija Šipek četrtfinalistka v Nišu

bm, 18.06.2015

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Čačku se je Borut ŠRAJ uvrstil v polfinale konkurence posameznikov in finale konkurence dvojic, kjer je njegov partner Maj TOMAC.



Borut ŠRAJ je v četrtfinalu s 6-4 3-6 7-5 premagl 1. nosilca, Srba Viktorja JOVIĆA.

V Čačku sta med posamezniki nastopila tudi Maj TOMAC in Zala ULE. Maj je izgubil v drugem, Zala pa v tretjem krogu. Se je pa Zala ULE uvrstila v polfinale konkurence dvojic

Na ženskem ITF turniru (25.000$), ki se odvija na trdi podlagi v uzbekistanski Fergani se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala kazahstansko kvalifikantko Gozal AINITDINOVO, v drugem pa je bila s 6-2 6-1 boljša od 17- letne Uzbekistanke Guzal YUSUPOVE, ki je nastopila s posebnim povabilom..

Z zmago je nastope v Nišu na ženskem ITF turnirju (10.000 $) začela in nadaljevala Natalija ŠIPEK. V prvem krogu je s 6-4 4-6 6-2 premagala argentinsko kvalifikantko Ano Victorio GOBBI MONLLAU, v drugem krogu je bila s 6-1 6-4 boljša od turške kvalifikantke Huyle ESEN.

Že včeraj sta v uvodnih nastopih turnirjev v ZDA in Nemčiji izgubili Petra RAMPRE in Nika KOZAR.

TUKAJ.

Blaž Rola nastope v Ilkleyu končal v drugem krogu, hitro slovo tudi za Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač

bm, 17.06.2015

Generalka pred tretjim grand slamom v letošnji sezoni, ki se igra na travnatih površinah Wimbledona se Blažu ROLI ni najbolje posrečila.

Na ATP Challengerju v britanskem Ilkleyu je nastope končal v drugem krogu, kjer ga je s 7-5 7-5 premagal Irec James MCGEE, 155. igralec lestvice ATP.

V Ilkleyu tako v konkurenci ostaja Grega ŽEMLJA, ki bo v drugem krogu igral z 2. nosilcem, 30. letnim Dudijem SELO iz Izraela, 85. igralcem lestvice ATP.

Tudi Katarina SREBOTNIK ta teden nima razlogov za veselje. S soigralko, Francozinjo Caroline GARCIA sta na ženskem WTA turniju v Birminghamu (731.000 $) izgubili uvodno srečanje. S 6-4 6-3 sta ju premagali Rusinji Alya KUDRYAVTSEVA in Anastasia PAVLYUCHENKOVA.

Od turnirja se je poslovila tudi Andreja KLEPAČ. S Tajvanko Hao-Ching CHAN sta izgubili tekmo prvega kroga. S 7-5 4-6 10-6 sta je premagali Madžarka Timea BABOS in Francozinja Kristina MLADENOVIC. TUKAJ.

V Litiji v drugi krog po Miku Urbaniji tudi Tomislav Ternar, za ostale konec nastopov

bm, 17.06.2015

Na Futuresu v Litiji, tretjem turnirju serije Petrol turneja 2015, so danes nastopili Nik RAZBORŠEK, Grega BOH in Tomislav TERNAR. Uspešen je bil samo slednji, ki je s 6-1 6-3 premagal Italijana Pietra RONDONIJA.

Nik RAZBORŠEK je moral premoč priznati avstralskemu kvalifikantu Marcu POLMANSU, ki je bil boljši s 7-6 6-4, Grega BOH pa je izgubil srečanje s 3. nosilcem, Avstrijcem Pascalom BRUNNERJEM. Avstrijec je slavil s 7-5 6-3.

Zadnji je na igrišče stopil domačin Blaž BIZJAK. Žal mu ni uspelo presenetiti 2. nosilca, Nemca Petra HELLERJA, kateremu pa je nudil dostojen odpor. Nemec je zmagal z rezultatom 6-3 4-6 7-5.

Z nastopi sta v Litiji končala tudi naša zadnja predstavnika v konkurenci dvojic. V četrtfinalu sta Tomislava TERNARJA in Aljaža RADINSKEGA s 6-3 6-1 premagala 4. nosilca turnirja dvojic Nemec Pirmin HAENLE in Ukrajinec Danylo KALENICHENKO.

V četrtek se turnirski program v Litiji začne ob 11. uri, gledalci pa bodo na svoj račun prišli ob 15. uri, ko bo nastopil Mike URBANIJA, takoj za njim oz. ob 17. uri pa bo nastopil še Tomislav TERNAR. Vabljeni ! TUKAJ.

Na novinarski konferenci predstavili prihajajoči ATP Challenger in novo podobo TZS

bm, 17.06.2015

V Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja je potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavniki TZS in Tilie predstavili podrobnosti pred prihajajočim turnirjem serije ATP challenger z nagradnim skladom 42.500 €, ki se bo letos v Portorožu odvijal od 10. do 15. avgusta.

Na novinarski konferenci so sodelovali predstavniki Tilie, g. Andrej KAVŠEK, g. Jaka DOLENC in g. Denis TOPČIČ, ki je tudi direktor turnirja, predstavnika Tenis Slovenija g. Marko UMEBERGER in Gregor KRUŠIČ ter Jaka GORNIK iz podjetja FM.

Organizator turnirja, Tenis Slovenija, pripravlja številne spremljajoče aktivnosti.

V sklopu tradicionalne Portoroške noči se bodo v sodelovanju s Tilia Slovenia Open in Občino Piran odvili štirje veliki koncerti - Perpetuum Jazzile, Magnifico, Oldies Goldies, in za zaključek po finalu teniškega turnirja še gost presenečenja z ognjemetom.

V sklopu turnirja bo v devetih dneh nastopilo preko 1000 igralcev v vseh starostnih kategorijah, zaključne teniške boje ATP challengerja pa bo prenašal A Kanal in sicer polfinale ter finale ob 20.00h.

Številne druge aktivnosti pa se bodo odvijale tudi v sklopu Fun Zone projekta.

Avgustovski termin turnirja je tudi zelo zanimiv za boljše igralce, saj jim bo služil kot priprava na ameriško serijo turnirjev na trdi podlagi z vrhuncem - OP ZDA.

Na novinarski konferenci je bila predstavljena tudi nova grafična podoba in naziv TZS - Tenis Slovenija.

Več informacij iz novinarske konference najdete TUKAJ.

Mike Urbanija v drugi krog Futuresa v Litiji

bm, 17.06.2015

Na Futuresu3 Petrol turneje 2015 so danes med posamezniki nastopili trije Slovenci. V drugi krog se je uvrstil Mike URBANIJA, ki je v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 premagal kvalifikanta Marka STOŠIĆA.

Nastopil je še Jakob Aljaž KAPLJA, ki pa je z 0-6 3-6 izgubil s 4. nosilcem, Italijanom Nicolo GHEDINOM.

Slovenski obračun dvojic sta dobila Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR, ki sta s 6-1 1-6 11-9 premagala Blaža BIZJAKA in Matica ŠPECA in ostajata edina slovenska predstavnika v konkurenci dvojic. Tudi preostalih pet slovenskih dvojic je namreč že v prvem krogu izpadlo.

V sredo se bo program v Litiji začel ob 11. uri, ko bosta nastopila Grega BOH in Tomsilav TERNAR, v nadaljevanju sporeda pa bo nastopil Nik RAZBORŠEK. Ob 15.30 bosta v konkurenci dvojic zaigrala Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, ob 17. uri pa bo nastopil še domači up Blaž BIZJAK TUKAJ.

Petra Rampre in Nika Kozar neuspešni v uvodnih nastopih

bm, 16.06.2015

Petra RAMPRE je ta teden nastopila na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Sumterju. Poslovila se je že v prvem krogu, ko je bila s 6-4 6-0 od nje boljša Američanka Ashley WEINHOLD.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Berlinu je nastopila Nika KOZAR. Žal tudi ona ni bila uspešna. V prvem krogu je s 3-6 7-6(4) 3-6 izgubila z Moldavijko Adriano SOSNOVSCHI, 239. mladinko sveta.

Na prvi nastop še čakata Tadeja MAJERIČ na ITF turnirju v Fergani (25.000 $) in Natalija ŠIPEK na ITF turnirju v Nišu (10.000 $). TUKAJ.

Slovenski veterani so nastopili na svetovnem ekipnem veteranskem prvenstvu

bm, 16.06.2015

V francoskem letoviškem mestu La Baule se je v soboto končalo ekipno svetovno prvenstvo veteranov v tenisu, v kategorijah 50+, 55+ in 60+.

Nastopale so ekipe iz 40 držav. Slovenijo so v kategoriji 55+ zastopali igralci Frece, Podgornik, Bradelj in Valentinčič. Dosegli so zmagi proti Rusiji in Bolgariji, izgubili pa z Nemčijo, JAR in Finsko.

Na prvenstvu so imeli največ uspeha Američani, ki so zmagali v ženski kat. 50+ in 60+ ter moški kat. 55+. V ženski kat. 55+ so zmagale Francozinje, v moški kat. 50+ Italijani in v 60+ Avstralci.

Najslovitejši imeni tokratnega prvenstva sta bili Američanki Ros Nideffer in Gretchen Rush (Magers). Obe sta se večkrat uvrstili v četrtfinale posameznic na turnirjih za Grand slam, Ros Nideffer pa je tudi dvakratna zmagovalka Pariza v dvojicah.

VO TZS TUKAJ.

Grega Žemlja še naprej uspešen, črna serija Blaža Kavčiča se nadaljuje

bm, 16.06.2015

Grega ŽEMLJA še naprej dobro igra na travnati površini britanskega Ilkleya. Na Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € je še četrtič zmagal, tokrat v prvem krogu glavnega turnirja, v katerem je s 7-6(8) 6-4 premagal domačega povabljenca, 24. letnega Marcusa WILLISA, 384. igralca lestvice ATP. Oba igralca sta odlično servirala, izgubila po en začetni udarec v prvem nizu, v drugem pa je edini break uspel Gregu ŽEMLJI. Britanca ni rešilo niti 19 asov in 83 % izkoristek prvega servisa, pokopal ga je namreč drugi servis, katerega izkoristek je imel le 24 %. Na drugi strani je Grega ŽEMLJA izkoristil 76 % prvih servisov in 64 % drugih, v srečanju pa zabil 6 asov. V drugem krogu se je tako pridružil Blažu ROLI, ki je uvodno srečanje dobil že včeraj. Grega bo v drugem krogu igral v sredo ob 12. uri z Izraelcem Dudijem SELO.

Nadaljuje pa se črna serija Blaža KAVČIČA, ki po težavah s poškodbami nikakor ne najde prave forme. Na peščenem turnirju v Popradu je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil še sedmič zapored. Prvega nosilca turnirja je s 6-3 6-4 premagal leto dni mlajši, 27. letni Čilenec Hans PODLIPNIK-CASTILLO, 199. igralec lestvice ATP. Blaž je štirikrat izgubil začetni udarec, PODLIPNIK-CASTILLO pa trikrat. Srečanje je trajalo uro in 40 minut.

Poraz ga bo stal izpada iz najboljše stoterice igralcev, saj je ta teden branil 90 ATP točk iz lanskega leta. TUKAJ.

Kvalifikacijsko sito v Litiji za Slovence pregosto, v glavni turnir kljub temu Marko Stošić kot srečni poraženec

bm, 15.06.2015

Na tretjem moškem turnirju Futures, ki se igra v Litiji v okviru Petrol turneje 2015 se skozi kvalifikacije ni uspelo prebiti nobenemu slovenskemu igralcu.

V današnjem sporedu je najprej odigral tekmo drugega kroga Marko STOŠIĆ in v razburljivem srečanju s 7-5 5-7 7-6(4) premagal Slovaka Patrika OBALA, nato pa v finalu kvalifikacij srečanje Hrvatu Franu Zvonimirju ZGOMBIĆU pri zaostanku z 0-2, predal. Poraz pa ni bil usoden, saj se je nato v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

V finalu kvalifikacij tudi nista bila uspešna Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ.

Aljaž RADINSKI je s 5-7 4-6 izgubil tekmo z Nemcem Danielom UHLIGOM, za Davida GORŠIČA pa je bil s 6-4 6-1 premočan Nemec Paul WOERNER.

V torek se v Litiji začenja glavni turnir. V prvem krogu bodo od Slovencev nastopili Marko STOŠIĆ, ki se bo v slovenskem obračunu ob 12. uri pomeril z Mikom URBANIJO. Za njima bo nastopil Jakob Aljaž KAPLJA, ki nastopa s posebnim povabilom. Njegov nasprotnik bo 4. nosilec, Itralijan Nicola GHEDIN.

Ob 15.30 uri se bodo začeli dvoboji v konkurenci dvojic. Nastopilo bo 7 slovenskioh dvojic.

Vabljeni k ogledu tekem. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog, Grega Žemlja v glavni turnir v Ilkleyu, Blaž Kavčič v Popradu (live stream)

bm, 15.06.2015

Na ATP Challengerju, ki se igra v britanskem Ilkleyu na travnati podlagi je Grega ŽEMLJA uspešno zaključil kvalifikacije in se uvrstil v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je z rezultatom 7-5 6-4 premagal 20. letnega Italijana Mattea DONATIJA, 220. igralca lestvice ATP.

V prvem krogu glavnega turnirja bo v torek okrog 15. ure igral z domačim povabljencem, 24. letnim Marcusom WILLISOM, 384. igralcem lestvice ATP.

Turnir pa je uspešno začel Blaž ROLA, ki je tretji nosilec. V prvem krogu je s 6-3 7-6(6) premagal 28. letnega Belgijca Maxima AUTHOMA, 174. igralca lestvice ATP.

V drugem krogu bo igral z 28. letnim Ircem Jamesom McGEEJEM, 155. igralcem lestvice ATP.

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Popradu, kjer bo v prvem krogu igral s 27. letnim Čilencem Hansom PODLIPNIKOM-CASTILLOM, 199. igralcem lestvice ATP.

Srečanje Grega ŽEMLJE in Blaža KAVČIČA lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil nekaj mest, Tom Kočevar Dešman napreduje po lestvici

bm, 15.06.2015

Nova ATP lestvica je prinesla nekaj sprememb slovenskim teniškim igralcem. 14 mest je ta teden izgubil Blaž KAVČIČ, ki se sedaj nahaja na 91. mestu. Blaž ROLA ostaja kot drugi Slovenec med najboljšo stoterico na 95. mestu, Grega ŽEMLJA je na 307. mestu. Janez SEMRAJC, ki še vedno ne nastopa je na 307. mestu, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa se lahko veseli nove najvišje uvrstitve na lestvici. Ta teden je pridobil 8 mest in je na 448. mestu. Izgubila sta ta teden Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA, prvi 23 mest in je na 727. mestu, drugi 58 mest in je zdaj na 749. mestu.

TUKAJ.

OP 18 v Radomljah osvojila Jakob Aljaž Kaplja in Anja Trbežnik

bm, 14.06.2015

V Radomljah se je končalo OP za fante in dekleta do 18 let. Pri fantih je nastopilo 26 igralcev, pri dekletih pa 18 igralk.

Turnir fantov je osvojil Jakob Aljaž KAPLJA (Radomlje), ki se je , tako kot njegov finalni nasprotnik Žiga DROBNIČ (Zklub) brez težav prebil v finale. Finalno srečanje je bilo zelo izenačeno, Jakob Aljaž pa je zmagal z rezultatom 6-3 4-6 7-5.

V konkurenci deklet je slavila Anja TRBEŽNIK (Šplus). V finalu je s 7-6(5) 6-1 premagala Niko ALBREHT (Radovljica)

Odigrana sta bila tudi turnirja dvojic. Pri fantih sta slavila Maks MEH (ŠtkVe) in Andrej ŠUŠTERŠIČ (MaxLj), ki sta v finalu s 6-1 6-1 premagala Rubena PIKNJAČ GOSPODINJAČKI (Sl-Lj) in Jošta PLESTENJAKA (Vrhnika).

Pri dekletih sta slavili Nina MAVER ( TK Maja) in Katja ŠKETA (Tc-Lj), ki sta v finalu s 7-6(6) 7-6(4) premagali Niko ALBREHT (Radov) in Nino KNEZ (Mima). TUKAJ.

V Domžalah konec tedna nastopali veterani, v Savskem naselju pa najmlajši do 11 let

bm, 14.06.2015

V Domžalah je konec tedna potekal mednarodni veteranski ITF turnir.

Med veterani so od slovenskih igralk in igralcev slavili: M 35+ Luka FURLAN, M40+ Sebastijan LEBER, M45+ Matija KONČAN, M50+ Iztok ŠKOF, M60+ Brane DOLČIČ, M65+ Anton PREŠEREN. Turnir dvojic M35+ sta dobila Aleksander SVOLJŠAK in slovaški soigralec Peter JANCIAR.

Na turnirju 8 -11 let, ki se je odvijal v Savskem naselju v Lhjubljani so v posameznih kategorijah zmagali: MINI tenis dečki - Marko RETELJ (Otočec), MINI tenis deklice - Zala VNUK (Ol-Lj), MIDI tenis dečki - Mark LUNDER (TaBre), MIDI tenis deklice - Žana BJELKIČ (Koper), deklice do 10 let - Leontina STOJANOVIĆ (Ol-Lj), dečki do 10 let - Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje), deklice do 11 let - Nala Ela MILIĆ (Ol-Lj), dečki do 11 let - Jakob KAVŠEK (Otočec) TUKAJ.

Grega Žemlja v finale kvalifikacij v britanskem Ilkleyu

bm, 14.06.2015

Grega ŽEMLJA ta teden natopa na ATP Challengerju v Ilkleyu, ki bo pripravljalni turnir za Wimbledon tudi za Blaža ROLO, le da je on že v glavnem turnirju, medtem ko se Grega ŽEMLJA poskuša uvrstiti v glavni turnir skozi kvalifikacije. V prvem in drugem krogu 42.500 € vrednega Challengerja je bil uspešen.

V prvem krogu je s 6-7(5) 6-4 6-2 premagal 7. nosilca Čilenca Nicolasa JARRYA . V drugem krogu je nato s 7-6(2) 6-4 premagal Bolgara Dimitara KUTROVSKY, ki je na lestvici ATP uvrščen 9 mest za Gregom ŽEMLJO, na 317. mesto. Za nastop v glavnem turnirju bo danes okrog 16. ure igral z 20. letnim Italijanom Metteom DONATIJEM, 222. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA bo v prvem krogu glavnega turnirja igral z 28. letnim Belgijcem Maximom AUTHOMOM.

Blaž KAVČIČ ostaja na pesku. Tokrat bo nastopil v Popradu na Slovaškem, kjer je 1. nosilec turnirja, v prvem krogu pa bo igral s Čilencem, 27.letnim Hansom PODLIPNIKOM-CASTILLOM, ki ima, tako kot Blaž, za sabo ne preveč uspešen zadnji del sezone.

Na ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Sara DJURDJEVIĆ in s 5-7 6-3 4-6 izgubila s 17. letno Rusinjo Anno MAKHORKINO. TUKAJ.

V Banja Luki Tamara Zidanšek do drugega naslova v karieri

bm, 14.06.2015

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Banja Luki se je za drugi naslov na turnirjih te serije borila Tamara ZIDANŠEK in uspelo ji je. Za 17. letno Ptujčanko, trenutno 19. mladinko sveta in 804. igralko lestvice WTA je bil drugi letošnji finale v katerem se je pomerila z 2. nosilko turnirja, 22 letno Srbkinjo Marino KACHAR.

Tamara je še enkrat pokazala, da je psihično zelo močna igralka, saj je v tretjem nizu zapostajala z rezultatom 1-4, nato pa zaigrala odlično in odločilni niz dobila s 7-5 ter si priigrala drugo zmago na turnirjih serije ITF. Čestitamo!

Tamara je v slovenskem polfinalu s 6-1 6-3 premagala Nino POTOČNIK.

TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - v teku so kvalifikacije na Futuresu 3 v Litiji

bm, 14.06.2015

Na tretjem moškem Futuresu v okviru Petrol turneje 2015 so se v soboto v Litiji začeli kvalifikacijski obračuni. Nastopa tudi 19 Slovencev. V soboto so nastopili Primož VOVK, Tilen ŽITNIK, Rok KRIŽAJ, Anže LOVIŠČEK, Mark MESARIČ, Jan DERNIČ, Valentin HORVAT, Marko NOVAK, Anže ČEVKA, Aljaž CAJZEK in Filip Jakob ZUPANČIČ.

Uspešni so bili Anže LOVIŠČEK, Jan DERNIČ, Rok KRIŽAJ in Anže ČEVKA.

Vsi navedeni so se v drugem krogu pridružili igralcem, ki so bili v prvem krogu prosti. Poleg njih so v nedeljo nastopili še Rožle MARCEL, Tom AŠIČ KOVAČ, David GORŠIČ, Marko STOŠIĆ, Matic ŠPEC in Aljaž RADINSKI (na fotografiji).. Nedeljski program se je v Litiji začel ob 10. uri. V finalni krog kvalifikacij sta napredovala David GORŠIČ, ki je v domačem obračunu s 7-5 6-1 premagal Roka KRIŽAJA in Aljaž RADINSKI, ki je igral z Anžetom ČEVKO. Slednji je srečanje pri izidu 3-6 7-5 3-1 v korist Radinskega, predal.

Tekmo drugega korga mora odigrati še Marko STOŠIĆ, ki je srečanje sicer začel a je bilo po prvi igri prekinjeno in se bo nadaljevalo v ponedeljek ob 09. uri. Ob 10. uri bo nato nastopil David GORŠIČ in za njim še Aljaž RADINSKI. TUKAJ.

Predavanje dr. Mateja Tuška "1. Korak v psihično pripravo" - vabilo

bm, 13.06.2015

Redni profesor dr. Matej TUŠAK bo imel 20. junija 2015 med 9. in 16. uro na Fakulteti za šport v Ljubljani predavanje z naslovom 1. Korak v psihično pripravo.

Prijavnici za predavanje najdete TUKAJ, podrobnosti o predavanju pa TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Edoardo Eremin v Ljubljani izločil še tretjega Slovenca

bm, 12.06.2015

Slovenija je ostala brez predstavnikov na moškem Futuresu Petrol turneje 2015 v Savskem naselju, v Ljubljani.

V današnjem četrtfinalnem obračunu je 5. nosilec, 21. letni Italijan Edoardo EREMIN (na fotografiji), ki je sicer zaradi pozne prijave igral kvalifikacije, izločil še tretjega slovenskega igralca po vrsti, Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Italijan je bil boljši z rezultatom 6-3 7-5.

Spomnimo, da je EREMIN v prvem krogu s 6-4 6-3 premagal Matjaža JURMANA, v drugem krogu pa je bil s 7-6(5) 6-4 boljši od Matica ŠPECA. Matic je v podaljšani igri prvega niza že vodil s 4-1, a nato izgubil vse svoje začetne udarce ter s tem prvi niz in nazadnje tekmo.

Včeraj je bilo tudi konec slovenskih nastopov v konkurenci dvojic, ko so se v četertfinalu poslovili Matjaž JURMAN in Tom KOČEVAR DEŠMAN ter Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

Naši igralci se bodo zdaj presleili v Litijo, kjer se v soboto začnejo kvalifikacije naslednjega Futuresa iz serije Petrol turneja 2015.

Sicer pa bosta polfinalni srečanji v Savskem naselju na sporedu v soboto ob 10. uri, ob 12.30 pa še finale dvojic. TUKAJ.

V Banja Luki slovenski polfinale na ženskem ITF turnirju, Borut Šraj izgubil finale dvojic na TE 14 v Skopju

bm, 12.06.2015

V Banja Luki se bo Slovenka borila za naslov zmagovalke, saj sta se tako Nina POTOČNIK kot Tamara ZIDANŠEK brez težav uvrstili v polfinale ITF turnirja (10.000 $), kjer pa bosta v medsebojnem srečanju odločali o finalistki.

Tamara ZIDANŠEK je v prvem četrtfinalu s 6-2 6-1 izločila 1. nosilko, 20. letno Bolgarko Viktoryo TOMOVO.

V drugem četrtfinalu je bila Nina POTOČNIK s 6-1 6-1 boljša od domače povabljenke, 24. letne Jasmine TINJIĆ.

Na ITF turnirju v Skopju je Borut ŠRAJ izgubil finale turnirja dvojic v konkurenci do 14 let. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Nina Potočnik četrtfinalistki v Banja Luki, Borut Šraj finalist med dvojicami v Skopju

bm, 12.06.2015

Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) v Banja Luki sta se Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK uvrstili v četrtfinale.

Nina POTOČNIK je v drugem krogu s 6-2 6-3 premagala 4. nosilko, Čehinjo Terezo MALIKOVO, Tamara ZIDANŠEK je bila s 6-4 6-1 boljša od Srbkinje Janje KOVAČEVIĆ.

Na turnirju TE do 14 let v Skopju je Borut ŠRAJ izgubil četrtfinalni obračun konkurence posameznikov. S 7-5 6-1 ga je premagal 4. nosilec, Madžar Peter FAJTA.

Še drugi teden zapored pa bo Borut ŠRAJ nastopil v finalu konkurence dvojic. Tokrat sodeluje s Francozom Terencem ATMANEJEM. V finalu bosta igrala s 1. nosilcema, Turkom Boro SENGULEM in Madžarom Petrom FAJTO. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - v četrtfinalu samo Tom Kočevar Dešman

bm, 11.06.2015

Kljub temu, da smo v Savskem naselju na turnirju Futures, ki se odvija v sklopu Petrol turneje 2015, imeli štiri predstavnike, bom v čestrtfinalu videli samo enega.

To bo Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v drugem krogu v treh nizih s 6-3 2-6 6-3 premagal Sebastiana OFNERJA iz Avstrije.

Matic ŠPEC, Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR so se dobro držali, a na koncu vsi trije izgubili.

Konec je slovenskih nastopov tudi v konkurenci dvojic. Danes smo imeli v igri dva para, a sta oba izgubila. Nova priložnost bo že prihodnji teden v Litiji.

V petek bo edini slovenski nastop, nastop Toma KOČEVARJA DEŠMANA v četrtfianalu konkurence posameznikov. Ob 10. uri bo igral z Italijanom Edoardom EREMINOM, ki je v prvem krogu izločil Matjaža JURMANA, v drugem pa Matica ŠPECA.

Obeta se zanimiv dvoboj dveh odličnih serverjev zato vabljeni v Savsko naselje tudi v petek! TUKAJ.

Državna prvaka do 12 let sta Maja Zucchiati in Jan Dimitrijevič

bm, 11.06.2015

Poletni državni prvak v starostni kategoriji do 12 let je Jan DIMITRIJEVIČ (Celje). V izenačenem zaključnem srečanju je s 7-5 7-5 premagal Jona Lana ŠUNTARJA (Tr-Kr).

Pri deklicah je državna prvakinja Maja ZUCCHIATI (N. Gor). V finalu je s 5-7 6-0 6-4 premagala Tajo LONČARIČ (Ptuj).

V konkurenci dvojic sta pri dečkih naslov državnih prvakov osvojila Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL, pri deklicah sta državni prvakinji Sara LISJAK in Maja ZUCCHIATI.

V Ljubljani se je istočasno igral B turnir 4. ranga, na katerem so nastopili igralci, ki se niso uvrstili na državno prvenstvo. Turnir je pri dečkih osvojil Jaka JAKI, ki je v finalu s 7-6(4) 6-4 premagal Ožbeja BOLHARJA. Turnirja deklic zaradi premajhnega števila prijav ni bilo. TUKAJ.

Kaja Juvan in Anže Arh državna prvaka do 16 let

bm, 11.06.2015

V Mariboru se je končalo poletno državno prvenstvo ZALA 16. V starostni kategoriji fantov in deklet do 16 let sta državna prvaka Kaja JUVAN (Šplus) in Anže ARH (Tr-Kr).

Kaja JUVAN je v finalu deklet s 6-2 6-1 premagala Niko ZUPANČIČ (Otočec). Pri fantih je Anže ARH s 6-3 6-4 premagal Roka KOMCA (Morje).

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ, ki sta v finalu s 6-0 6-0 premagali Kajo JUVAN in Marušo PLANK.

Pri fantih sta med dvojicami slavila Matic ZAPLOTNIK in Luka MIKLAVČIČ. V finalu sta s 6-0 2-6 10-5 premagala Roka KOMCA in Davida Lucasa AMBROŽIČA.

V Novem mestu se je na igriščih TK Portoval odvijal B turnir 4 ranga za fante in dekleta.

Pri fantih je zmagal Samuel PATE, ki je v finalu s 7-6(7) 6-1 premagal Stefana KRAJINOVIĆ, pri dekletih je turnir osvojila Tjaša KLEVIŠAR, ki je v finalu s 6-0 6-1 premagala Nadjo DOLNIČAR. TUKAJ.

Vabilo na sestanek v zvezi pogodb PMR

bm, 10.06.2015

Spoštovani starši, trenerji in predstavniki klubov!

Teniška zveza Slovenije (TZS) vas dne 16.6.2015 ob 17. uri vljudno vabi na sestanek s starši, trenerji in predstavniki klubov. Tema sestanka bo program mladinskih reprezentanc in aktualna pogodba za mladince.

Predsednik Strokovnega sveta (SS) g. Marko Por, člani SS in predstavniki TZS (predsednik g. Marko Umberger in direktor g. Gregor Krušič), bodo na sestanku obrazložili argumente za pripravo pogodbe in na razpolago za vsa vprašanja ter diskusijo.

Prosimo, da na sestanek pridete s konkretnimi predlogi in vprašanji.

Zaradi zagotovitve primernega prostora prosimo, da svojo udeležbo sporočite do 15.6.2015 na info@teniska-zveza.si.

Vljudno vabljeni. TUKAJ.

Športna zveza gluhih Slovenije išče gluhega/naglušnega tenisača ali tenisačico

bm, 10.06.2015

Športna zveza gluhih Slovenije (ŠZGS), ki združuje šport gluhih na državni ravni, ima v svojem tekmovalnem programu tudi tenis. V tenisu imamo uspešnega igralca Marina Kegla, ki tekmuje tudi na mednarodnih tekmovanjih.

ŠZGS želi razširiti krog gluhih/naglušnih teniških igralcev, ki bodo lahko sodelovali z našim tenisačem doma in v tujini. Pogoji so izguba sluha najmanj 55dB na boljšem ušesu (po ICSD pravilniku http://www.deaflympics.com/pdf/AudiogramRegulations.pdf , stran 2 in 3) in aktivno igranje v teniškem klubu ter dosedanji dobri uspehi.

Zainteresiranim teniškim igralcem nudimo možnost tekmovanja na mednarodni ravni: evropsko in svetovno prvenstvo gluhih v tenisu, letne olimpijske igre gluhih.

Še več informacij lahko preberete TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - v prvem krogu uspešna še Tom Kočevar Dešman in Tomislav Ternar

bm, 10.06.2015

Na slovenskem Futuresu 2, ki se v okviru Petrol turneje 2015 odvija v Savskem naselju v Ljubljani, je drugi dan glavnega turnirja nastopilo še pet Slovencev. Bili so le delno uspešni.

Tom KOČEVAR DEŠMAN, 3. nosilec turnirja je s 6-3 6-3 premagal Slovaka Milana HABRMANA, Tomislav TERNAR pa je bil s 6-1 6-0 boljši od Hrvata Edija STEFICARJA, ki je nastopil s posebnim povabilom.

Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Matjaž JURMAN so izgubili.

V četrtek bomo videli 5 slovenskih nastopov. Začel bo ob 10. uri Tom KOČEVAR DEŠMAN, za njim bo na istem igrišču nastopil Aljaž RADINSKI. Na igrišču št. 2 bo okrog 11.30 ure nastopil Matic ŠPEC.

Ne pred 13. uro bo na igrišču št. 1 nastopila slovenska dvojica Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN, na igrišču št. 5 pa prav tako ne pred 13. uro še zadnja slovenska dvojica v turnirju, Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

Tudi jutri se v Savskem nasleju obetajo zanimivi dvoboji zato vas vabimo k ogledu. TUKAJ.

Na DP 12 na Otočcu znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 10.06.2015

Na Otočcu se končuje DP do 12 let. Postreglo je z zanimivimi obračuni in prevlado najboljših deklic in dečkov iz lestvice TZS.

V polfinalih smo tako videli obračune prvih štirih igralcev in igralk lestvice TZS.

Pri dečkih se bosta za naslov državnega prvaka borila Jan DIMITRIJEVIČ (Celkje/1) in Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr/2). Jan DIMITRIJEVIČ je v polfinalu, v klubskem obračunu, s 6-3 6-3 premagal tretje postavljenega Luna OBRULA. V drugem polfinalu je bil Jon Lan ŠUNTAR s 6-2 6-0 boljši od četrto postavljenega Gala EMERŠIČA-POTOČNIKA (ŽtkMb/4).

Pri deklicah sta finalistki Taja LONČARIČ (Ptuj/3) in Maja ZUCCHIATI (N.Gor/2). Taja LONČARIČ je v ptujskem klubskem obračunu s 6-4 6-1 premagala prvo nosilko Niko STRAŠEK, Maja ZUCCHIATI je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-2 boljša od še tretje Ptujčanke v zaključnih obračunih, Nine PLIBERŠEK.

V konkurenci dvojic so finalisti Jan DIMITRIJEVIČ in Lun OBRUL ter Jon Lan ŠUNTAR in Gal EMERŠIČ POTOČNIK.

Pri deklicah se bodo za naslov državnih prvakinj borile Sara LISJAK in Maja ZUCCHIATI (N.Gor.) ter Tara TUŠEK in Nina PLIBERŠEK. TUKAJ.

V Mariboru se končuje DP ZALA 16

bm, 10.06.2015

V Mariboru in na Otočcu se končujeta poletni državni prvenstvi do 12 in do 16 let.

Na DP ZALA 16, ki se odvija na igriščih TK Branik v Mariboru se bosta za naslov državnega prvaka pri fantih borila Rok KOMAC (Morje/7) in Anže ARH (Tr-Kr/2).

Rok KOMAC prijetno presenečenje letošnjega poletnega državnega prvenstva je v polfinalu gladko, s 6-1 6-2, izločil prvega igralca lestvice TZS do 16 let Nicka CMAGERJA (ŽtkMb/1), Anže ARH je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-3 od Luke MIKLAVČIČA (Idrija/4).

Pri dekletih dvoma o prvi finalistki ni bilo. Kaja JUVAN (Šplus/1) je najtežjo tekmo odigrala v četrtfinalu, ko je v treh nizih s 6-2 3-6 6-4 premagala Kristino NOVAK. V polfinalu je svojo suverenost potrdila z zmago 6-1 6-1 nad Tino CVETKOVIČ(Radovljica/ 3). Druga finalistka je nepostavljena Nika ZUPANČIČ (Otočec), kar bi sicer moralo biti presenečenje, pa glede na njene zadnje predstave to ni. V polfinalu je s 7-6(3) 4-6 7-5 premagala še eno dolično maribosko igralko, prav tako nepostavljeno, Anjo GAL (Mima).

V konkurenci dvojic smo dobili polfinaliste. Pri fantih so to Nick CMAGER in Jan VEHOVEC, Rok KOMAC in Lucas David AMBROŽIČ, Tom AŠIČ KOVAČ in Aljaž FUGINA ter Luka MIKLAVČIČ in Matic ZAPLOTNIK.

Pri dekletih sta znana finalna para. To sta Maruša PLANK in Kaja JUVAN ter Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Nina Potočnik zmagali v Banja Luki, Blaž Rola poražen na Challengerju v Moskvi, Borut Šraj četrtfinalist v Skopju

bm, 09.06.2015

Na ženskem ITF turnirju (10.000$) v Banja Luki sta bili v prvem krogu glavnega turnrija uspešni Tamara ZIDANŠEK in Nina POTOČNIK.

Tamara ZIDANŠEK je s 6-2 6-1 premagala domačinko Mirjano JOVIĆIĆ, Nina POTOČNIK je bila s 6-1 6-2 boljša od Srbkinje Katarine ADAMOVIĆ.

PO dveh zmagah v kvalifikacijah se je v prvem krogu glavnega turnirja poslovila Sara DJURDJEVIĆ. S 6-1 6-2 jo je izločila Srbkinja Bojana MARINKOVIĆ.

Blaž ROLA je ta teden nastopil na ATP Challengerju v Moskvi (50.000$ - pesek), kjer pa se je, kot 4. nosilec, moral posloviti že v prvem krogu.

V dveh urah in 7 minutah ga je premagal 25. letni Moskovčan Evgeny DONSKOY, 174. igralec lestvice ATP. Rus je bil boljši z rezultatom 3-6 6-3 6-4.Oba igralca sta dobro servirala in drug drugemu ponudila le malo priložnosti za odvzem servisa. Na koncu je DONSKOY blažu odvzel servis dvakrat, po enkrat v drugem in tretjem nizu, kar mu je zadostovalo za zmago.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000$ v Uzbekistanu je nastopila Tadeja MAJERIČ. Že v prvem krogu pa je z nastopi končala saj jo je z rezultatom 6-4 6-0 premagala Bolgarka Julia TERZIYSKA.

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 14 let v Skopju se je Borut ŠRAJ(na fotografiji) uvrstil v četrtfinale konkurence posameznikov. V tretjem krogu je s 6-2 6-1 premagal 5. nosilca, Srba Milana RADOJKOVIĆA.

V konkurenci dvojic se je prav tako uvrstil v četertfinale. TUKAJ.

Na DP do 12 let na Otočcu so znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 09.06.2015

Na DP do 12 let, ki se odvija na Otočcu so pri dečkih polfinalisti prvi štirje nosilci.

Jan DIMITIRJEVIČ (Celje/1) je s 6-0 6-0 premagal Aljaža JERANA (Radomlje/6), Lun OBRUL (Celje/3) je s 6-1 6-1 ugnal Roberta KORELCA (Koper/5), Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb/4) je bil s 6-3 6-3 boljši od nepostavljenega klubskega kolega Maja PREMZLA, Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr/2) pa je s 6-3 6-2 premagal Masela ŽNUDERLA (ŽtkMb/7).

Polfinalna para sta Lun OBRUL - Jan DIMITRIJEVIČ in Gal EMERŠIČ POTOČNIK - Jon Lan ŠUNTAR.

Tudi pri deklicah so se v zaključne boje uvrstile štiri prvopostavljene igralke.

Nika STRAŠEK (Ptuj/1) je s 6-4 6-2 premagala Anniko PLANINŠEK (ŽtkMb/7), Taja LONČARIČ (Ptuj/3) je s 6-0 6-2 premagala Saro LISJAK (N.Gor/8), Nina PLIBERŠEK (Ptuj/4) je s 6-2 6-2 izločila Taro TUŠEK (ŽtkMb/6), Maja ZUCCHIATI (N.Gor/2) je bila s 6-1 6-1 boljša od Mete MARENK (Medvode).

Polfinalna para sta Nika STRAŠEK - Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK - Maja ZUCCHIATI. TUKAJ.

Na DP ZALA 16 v Mariboru znani polfinalisti in polfinalistke v posamični konkurenci

bm, 09.06.2015

V Mariboru se je s tekmami drugega kroga in četrtfinalnimi obračuni nadaljevalo državno prvenstvo ZALA 16 v starostni kategoriji do 16 let. Danes smo tako dobili polfinaliste v posamični konkurenci.

Med fanti so se v polfinale uvrstili prvi, drugi, četrti in sedmi nosilec.

Nick CMAGER (ŽtkMb/1) je v četrtfinalu s 7-6(3) 6-7(5) 6-2 premagal klubskega kolega Matica PODLIPNIKA.

Rok KOMAC (Morje/7) je bil s 7-5 6-4 boljši od Jana VEHOVCA (Proten/3).

Luka MIKLAVČIČ (Idrija/4) je s 6-2 6-2 premagal Davida Lucasa AMBROŽIČA (Hari/5).

Arh ANŽE (Tr-Kr/2) je s 6-1 6-2 izločil Matica ZAPLOTNIKA (Ltc/6).

Polfinalna para sta Nick CMAGER - Rok KOMAC in Luka MIKLAVČIČ - Anže ARH.

Pri dekletih sta v polfinalu prva in tretja nosilka ter dve nepostavljeni igralki.

Kaja JUVAN (Šplus/1) je v četrtfinalu s 6-2 3-6 6-4 premagala Kristino NOVAK (Tr-Kr/8).

Tina CVETKOVIČ (Radovljica/3) je s 6-4 6-2 premagala Emo HORVAT (HitLj/7)

Nepostavljena Anja GAL (Mima) je bila s 6-4 6-3 boljša od prav tako nepostavljene Žive FALKNER (Otočec).

Nepostavljena Nika ZUPANČIČ je s 6-1 6-1 premagala Marušo PLANK (Ptuj/2).

Polfinalna para sta Kaja JUVAN - Tina CVETKOVIČ in Anja GAL - Nika ZUPANČIČ.

V sredo bodo na sporedu polfinalni obračuni v posamični konkurenci in četrtfinalne tekme dvojic. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Matic Špec in Aljaž Radinski v drugi krog

bm, 09.06.2015

Prva slovenska nastopa v glavnem turnirju med posamezniki na Futuresu v Ljubljani sta se končala uspešno.

Aljaž RADINSKI, ki nastopa s posebnim povabilom je le-tega izkoristil in v prvem krogu s 7-6(1) 7-5 premagal Madžara Gaborja BORSOSA.

Še enkrat je zmagal tudi Matic ŠPEC, ki je v dramatičnem zaključku odločilnega tretjega niza ugnal Poljaka Adriana ANDRZEJCZUKA. Matic je bil boljši s 6-7(6) 6-1 7-6(7).

V konkurenci dvojic so v četrtfinale napredovali Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN ter Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

V sredo se spored v Savskem naselju začenja ob 10. uri ko bosta od Slovencev prva nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Dorian Tomaž JANEŽIČ, okrog 11.30 bosta nastopila Tomislav TERNAR in Matjaž JURMAN, ne pred 13. uro pa še Blaž BIZJAK.

Ne pred 14. uro bo nastopila še zadnja slovenska dvojica v prvem krogu, Matic ŠPEC in Matej LELJAK. TUKAJ.

Na DP 12 na Otočcu končane tekme prvega kroga posamične konkurence

bm, 08.06.2015

Na Otočcu se je začel glavni turnir na DP do 12 let. Odigrane so tekme prvega kroga, v osmino finala pa so se pri dečkih uvrstili Jan DIMITRIJEVIČ, Gal ERJAVEC, Aljaž KIRBIŠ, Aljaž JERAN, Lun OBRUL, Žiga BRADAŠKA, Mario ŠPANIČ, Robert KORELC, Maj PREMZL, Tristan FLANDER, Svit KOS, Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Marsel ŽNUDERL, Jaka ŽAKELJ-PROTIČ (na fotografiji), Max KLEP in Jon Lan ŠUNTAR. V prvem krogu je od postavljenih igralcev izpadel 7. nosilec Nikola PERIĆ.

Pri deklicah so bile uspešne Nika STRAŠEK, Maja RADIŠIČ, Hana NOVAK BEČIROVIČ, Annika PLANINŠEK, Taja LONČARIČ, Marija-Pia REBEC, Ana LANIŠEK, Sara LISJAK, Tara TUŠEK, Kaja KORELEC, Tina KOMAC, Nina PLIBERŠEK, Meta MARENK, Laura KOREN, Ana-Katarina MANDIČ in Maja ZUCCHIATI. Pri deklicah so vse postavljene igralke brez težav napredovale.

Odigrane so bile tudi tekme prvega kroga dvojic.

V torek bo dvojni spored v konkurenci posameznikov, saj bodo odigrane tekme drugega kroga in četrtfinalni obračuni. TUKAJ.

Na DP ZALA 16 v Mariboru so odigrali prvi krog glavnega turnirja posamično in med dvojicami

bm, 08.06.2015

V Mariboru na igriščih TK Branik igrajo prvi krog državnega prvenstva do 16 let. Pokrovitelj kategorije do 16 let je ZALA.

Pri fantih so končane vse tekme prvega kroga. Izmed postavljenih igralcev je izpadel 8. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ, v drugi krog pa so se uvrstili Nick CMAGER, Mark MESARIČ, Primož ŽIBERT ĐURIČIČ, Matic PODLIPNIK, Jan VEHOVEC, Miha PERUŠ, Rok KOMAC, Lucas David AMBROŽIČ, Tin KRSTULOVIČ, Aljaž FUGINA, Jošt PLESTENJAK, Luka MIKLAVČIČ, Gašper TOPČIČ, Val VIDAKOVIČ, Anže ARH in Matic ZAPLOTNIK.

Pri dekletih so v drugi krog napredovale Kaja JUVAN, Maja MAKORIČ, Kristina NOVAK, Metka KOMAC, Tina CVETKOVIČ, Ema HORVAT, Anja BAŠ, Katja HRKAČ, Nika ALBREHT, Živa FALKNER, Sheila GLAVAŠ, Nika ZUPANČIČ, Maruša PLANK in Eva KALAN. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Matjaž Jurman za glavni turnir izločil Roka Jarca, uspešna tudi Matic Špec in Blaž Bizjak

bm, 08.06.2015

Na igriščih teniškega centra Savsko naselje v Ljubljani smo spremljali obračune zadnjega kroga kvalifikacij, v katerih so sodelovali tudi štirje slovenski igralci.

Trije so na igrišče stopili ob 11. uri, po dveh urah in pol pa sta ga prva zapustila Matjaž JURMAN in Rok JARC. Naša igralca sta v medsebojnem obračunu odločala o udeležencu glavnega turnirja in vanj se je uvrstil 32. letni Matjaž JURMAN. Ta je za zmago nad tri leta mlajšim tekmecem potreboval dve uri in pol. Srečanje je bilo zanimivo, a je Matjaž pokazal več zbranosti in se zasluženo veselil uvrstitve v glavni turnir.

Na sosednjem igrišču se je še nekaj minut več potilMatic ŠPEC, ki je na koncu le strl odpor Hrvata Zvonimirja Franja ZGOMBIĆA. Ta je v zadnjem nizu vodil s 4-3, nato pa je Matic dobil tri igre zapored in na koncu slavil z izidom 6-3 3-6 in 6-4.

V glavni turnir je napredoval tudi Blaž BIZJAK, ki je igral z Avstrijcem Lennyem HAMPELOM. Blaž je bil boljši z rezultatom 6-0 7-6(3).

Opravljen je bil tudi žreb glavnega turnirja v katerem bo nastopilo kar 8 slovenskih igralcev. Že v torek bomo ob 10. uri na delu videli Aljaža RADINSKEGA, za njim bo nastopil Matic ŠPEC. V sredo bodo nastopili še Tom KOČEVAR DEŠMAN, Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK, Matjaž JURMAN, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Tomislav TERNAR.

V torek bo nastopilo tudi 7 slovenskih dvojic.

Vabljeni v Savsko naselje na ogled tekem.

Nekaj fotografij slovenskih predstavnikov si lahko ogledate TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen na nizozemski travi brez Blaža Trupeja s katerim sta prekinila sodelovanje

bm, 08.06.2015

Blaž KAVČIČ je izgubil srečanje prvega kroga ATP turnirja serije 250 na travi Hertogenbosha, a tokrat z njim po nekaj letih ni bilo Blaža TRUPEJA.

Blaž je moral priznati premoč 28. letnemu Nizozemcu Robinu HAASEJU, 80. igralcu sveta, ki je bil boljši z rezultatom 6-2 7-5.

Za Blaža je to šesti zaporedni poraz v prvem krogu turnirjev.

Kot je sporočil Blaž KAVČIČ sta po skoraj štirih letih sporazumno prekinila sodelovanje z Blažem TRUPEJEM. Do nadaljnjega bo trenutno najboljši slovenski teniški igralec deloval brez stalnega trenerja. V ekipi ostaja kondicijski trener Klemen Jakše.

Skoraj štiriletno sodelovanja sta oba Blaža opisala kot uspešno, saj je “Kaljut” kljub številnim poškodbam v vseh the letih ohranjal pozicijo med najboljšimi 100 igralci na svetu. Glavni razlog za prekinitev je bil predvsem različen pogled na nadaljnji teniški razvoj.

Blaž Kavčič je ob tem povedal: »Blagiju se iskreno zahvaljujem za vse kar sva skupaj dosegla. Uspehov je bilo kar nekaj. Najbolj pa sem hvaležen, da mi je stal ob strani v vseh težkih trenutkih, ki pa jih je bilo z vsemi poškodbami v zadnjih letih kar precej. Poseben uspeh je, da se razhajava brez prepira in v dobrih odnosih, zato verjamem, da bova na tak ali drugačen način tudi v bodoče še sodelovala. Oba imava veliko izkušenj. V tem trenutku pa mislim, da je to najboljša opcija za oba. Predvsem verjamem, da je prišel čas za spremembo. Blagiju pa seveda želim vse najboljše v nadaljnji trenerski karieri in tudi v življenju.«

Trenutno 77. igralec sveta Blaž Kavčič je v tem času dosegel kar nekaj vrhuncev. Med drugim je dvakrat zaigral v tretjem krogu Grand Slam turnija – med najboljših 32 se je uvrstil na Australian Open 2013 in US Open 2014.

Ob prekinitvi sodelovanja je Trupej dejal: »Kljub temu, da se najini poti razhajata Blažu in njegovi ekipi v nadaljevanju sezone in kariere želim vse dobro. Skoraj štiriletno sodelovanje je bilo polno izzivov, vzponov in padcev. Smeh, veselje in predanost treniranju so bili stalnica ter zaščitni znak najinega popotovanja v teniškem profesionalizmu . Privilegij, ki mi je bil dan mi bo ostal v trajnem spominu.«

Blaž Kavčič je uvrščen že uvrščen direktno v glavni žreb travnatega Grand Slam turnirja Wimbledon, sicer pa ga v naslednjem mesecu dni čaka težka naloga saj brani skoraj polovico ATP točk iz preteklega leta.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman najvišje v karieri, Polona Hercog izgubila 8 mest

bm, 08.06.2015

Lestvica ATP 8.6.2015





Blaž KAVČIČ 77 (+2)

Blaž ROLA 96 (+1)

Grega ŽEMLJA 308 (-1)

Janez SEMRAJC 351 (-57)

Tom KOČEVAR DEŠMAN 456 (+51)

Mike URBANIJA 691 (+21)

Tomislav TERNAR 704 (+33)



Lestvica WTA 8.6.2015

Polona HERCOG 83 (-8)

Nastja KOLAR 225 (-2)

Dalila JAKUPOVIĆ 269 (0)

Tadeja MAJERIČ 320 (-2)

Petra RAMPRE 343 (-7)

TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Rok Jarc, Matjaž Jurman, Matic Špec in Blaž Bizjak finalisti kvalifikacij na F2 v Ljubljani

bm, 07.06.2015

V Ljubljani se je končal drugi dan kvalifikacij na drugem moškem Futuresu slovenske serije imenovane Petrol turneja 2015.

V zadnji krog kvalifikacij so se prebili štirje Slovenci, eden od njih pa je že zanesljiv udeleženec glavnega turnirja. Ali bo to Rok JARC ali Matjaž JURMAN bosta naša "veterana" odločila v prvem srečanju ponedeljkovega sporeda v Savskem naselju, ki se bo začel ob 11. uri.

Istočasno bo na igrišču št. 2 nastopil Matic ŠPEC, ki ga zadnje leto na slovenskih igriščih nismo videvali, saj je na študiju v ZDA, kjer odlično igra za tamkajšnjo univerzitetno ekipo Minesotte, pri kateri predstavlja enega stebrov ekipe.

Za slovenskim dvobojem na igrišču št. 1 pa bo nastopil še četrti slovenski finalist kvalifikacij Blaž BIZJAK.

Vabljeni na ogled tekem ! TUKAJ.

V Mariboru in na Otočcu sta se začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let

bm, 07.06.2015

S kvalifikacijskimi obračuni sta se danes začeli državni prvenstvi do 12 in do 16 let.

Na DP do 12 let, ki se igra na Otočcu so se pri dečkih v glavni turnir uvrstili Gal ERJAVEC, Maj KOLARIČ-NAJVIRT, Taj DOLENC, Tit ŠKERLAVAJ, Luka FIRM, Žiga BRADAŠKA, Mario ŠPANIČ in Grega SEVŠEK.

Pri deklicah so bile v kvalifikacijah uspešne Špela GRANDIČ, Adrijana MAJSTOROVIĆ, Lana DRAGMAN, Nina SAVNIK, Megi TABAJ, Ana Teja TABOR, Tea KOMAC in Ana Katarina MANDIČ.

Na državnem prvenstvu ZALA 16 v Mariboru so bile v kvalifikacijah, v doslej odigranih srečanjih, pri dekletih uspešne Katja ŠKETA, Maša PERICA, Eva KALAN, Katarina ČEPON, Alja BELINGER, Anja BAŠ, Zoja ŠTRUKELJ in Anja BAŠ.. Pri fantih so se v glavni turnir uvrstili Val VIDAKOVIČ, Gašper OBLAK, Primož ŽIBERT-ĐURIČIČ, Matic DIMIC, Mark GOLJAR ANDREJIČ, Blaž VIDOVIČ, Tin KRSTULOVIČ in Dan TROŠT SLAPNIK..

V ponedeljek se spored na igriščih TK Branik začne ob 09. uri. TUKAJ.

Grega Žemlja ni prišel skozi kvalifikacije Stuttgarta

bm, 07.06.2015

Grega ŽEMLJA, ki veliko upov za vrnitev med najboljše polaga prav v uspešne nastope na travi, se je moral na ATP turnirju serije 250 v Stuttgartu posloviti v drugem krogu kvalifikacij. S 7-6(7) 6-1 ga je premagal domačin 27. letni v Moskvi rojen Mischa ZVEREV, ki je nastopil z varovanim rankingom, saj je bil več kot polovico leta 2014 poškodovan in ni nastopal, zdaj pa se, tako kot Grega tudi on poskuša vrniti na pota stare slave, ko je bil leta 2009 že 45. igralec sveta. TUKAJ.

Blaž Rola nastope v Furthu končal v polfinalu, Grega Žemlja zmagal v Stuttgartu, Sara Djurdjević v Banja Luki

bm, 06.06.2015

Blaž ROLA je nastope na ATP Challengerju v Furthu končal v polfinalu. Tu ga je ustavil Japonec Taro DANIEL, 168.igralec lestvice ATP, ki je bil boljši z rezultatom 6-4 6-0.

Japonec je odlično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 85 %, v srečanju pa je Blažu ponudil vsega dve break žogi.

Z zmago je nastope na ATP turnirju serije 250 v Stuttgartu, ki se igra na travi, začel Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je s 7-6(5) 7-5 premagal 29. letnega Uzbekistanca Farrukha DUSTOVA, 128. igralva lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z Nemcem Mischo ZVEREVIM, 498. igralcem lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Banja Luki (10.000 $) je v 1. krogu kvalifikacij Sara DJURDJEVIĆ s 6-0 6-2 premagala Srbkinjo Nino AŠANIN. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist Challengerja v Furthu, poraz Polone Hercog in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 05.06.2015

Blaž ROLA se je na ATP Challengerju v Furthu uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagal kvalifikanta, Italijana Lorenza GIUSTINA. V polfinalu bo igral z Japoncem Tarom DANIELOM, 168. igralcem lestvice ATP.

V četrtfinalu ITF turnirja v Marseillu je izpadla Polona HERCOG. S 6-1 6-3 jo je premagala Ukrajinka Kateryna BONDARENKO, 138. igralka lestvice WTA.

V Kiseljaku pa se je od turnirja poslovil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. V četrtfinalu ga je s 4-6 7-6(3) 6-4 premagal Romun Vlad Victor CORNEA.

Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki ga bomo prihodnji teden lahko spremljali na Futuresu v Ljubljani je tako poraz doživel po sedmih zaporednih zmagah. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 se nadaljuje v Ljubljani z drugim moškim Futuresom

bm, 05.06.2015

Petrol turneja se prihodnji teden nadaljuje v Savskem naselju v Ljubljani, turnir pa se je s kvalifikacijskimi obračuni začel že v soboto. Tudi tokrat je udeležba Slovencev številna, v kvalifikacijah pa so prijavljeni Aljaž RADINSKI, Blaž BIZJAK, Žiga PAPEŽ, David GORŠIČ, Janož ŽIBRAT, Matej LELJAK, Aljaž Jakob KAPLJA, Rok JARC, Jure FRANK, Matic ŠPEC, Miha OKORN, Tilen ŽITNIK, Filip Jakob ZUPANČIČ, Žiga DROBNIČ, Miha MLAKAR, Matic SOTLER, Grega BOH, Rok KRIŽAJ, Anže LOVIŠČEK, Aljaž CAJZEK, Jan DERNIČ, Marko NOVAK in Valentin HORVAT.

Kar 23 razlogov torej, da si v soboto, nedeljo in ponedeljek ogledate katero izmed kvalifikacijskih srečanj in pomagate našim predstavnikov prebroditi pot do glavnega turnirja. V glavnem turnirju so si mesto že zagotovili Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR, ki sta v turnir uvrščena neposredno ter Dorian Tomaž JANEŽIČ in Nik RAZBORŠEK, ki bosta dobila za nastop posebno povabilo.

V prvem krogu kvalifikacij so v soboto zmagali Tilen ŽITNIK, Matej LELJAK, Matic ŠPEC, Janoš ŽIBRAT, Jan DERNIČ, Žiga DROBNIČ, Rok JARC in David GORŠIČ. V prvem krogu je bil prost Blaž BIZJAK.

Nedeljski spored se bo začel ob 10. uri, vse podrobnosti in razpored tekem pa si oglejte TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman nadaljuje zmagovito serijo

bm, 05.06.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN nadaljuje zmagovito serijo na turnirjih serije Futures.

V Prijedoru je dosegel še sedmo zaporedno zmago in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-1 premagal Slovaka Mateja MARUSCAKA.

V četrtfinalu bo igral z 21. letnim romunskim levičarjem Vladom Victorjem CORNEO.

Srečanje bo na sporedu ob 14 uri, rezultat pa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Ekipa24 - preverite o čem pišemo vsako sredo v dnevniku Ekipa 24

bm, 04.06.2015

Teniška zveza Slovenije nadaljuje sodelovanje s športnim dnevnikom Ekipa24 in vsako sredo objavi povzetek najpomembnejših teniških dogodkov v domoivini in najodmevnejših uspehov naših igralcev in igral na mednarodnih prizoriščih.

O čem smo pisali letos lahko preverite TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Rok Jarc in Mike Urbanija klonila v finalu dvojic

bm, 04.06.2015

Na turnirju Futures, ki se v Mariboru odvija v sklopu PETROL TURNEJE 2015, so se slovenski nastopi v konkurenci posameznikov končali v drugem krogu. Kot zadnja sta izgubila Nik RAZBORŠEK in David GORŠIČ.

Od Nika RAZBORŠKA je bil s 6-3 6-1 boljši 1. nosilec, Čeh Dusan LOJDA, Davida GORŠIČA pa je s 6-2 6-1 premagal 3. nosilec, Rus Kirill DMITRIEV.

Da sta v zaključnih obračunih v Mariboru nastopila slovenska igralca sta poskrbela Rok JARC in Mike URBANIJA, ki sta se v konkurenci dvojic uvrstila v finale. V polfinalu sta s 7-6(3) 6-2 premagala 2. nosilca turnirja dvojic, Kazahstanca Dmitrya POPKO in Avstrijca Tristana Samuela WEISSBORNA. V finalu sta nato izgubila z Ukrajincem Danylom KALENICHENKOM in Portugalcem Goncalom OLIVEIRO. TUKAJ.

Borut Šraj in Maj Tomac osvojila turnir dvojic v Bitoli, Pia Lovrič klonila v polfinalu TE v Tuzli

bm, 04.06.2015

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Tuzli se je najdlje prebila Pia LOVRIČ, ki je izgubila polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-3 premagala Belorusinjo Aliaksandro LEBEDEVO, za nastop v finalu pa je igrala s 1. nosilko Lauro TOMIĆ iz BiH.

Po skoraj treh urah izenačenega dvoboja je bila domačinka boljša z rezultatom 6-4 4-6 7-5.

Čestitamo!

Pri dečkih sta Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK izgubila četrtfinalni srečanji. Prvega je s 6-0 6-3 premagal Hrvat Admir KALENDER, od drugega je bil s 6-2 6-0 boljši domačin Luka ĐURĐEVIĆ.

Mark in Filip Jeff sta v konkurenci dvojic nastope končala v polfinalu. Tu sta ju s 6-4 6-1 premagala Grgo DUJMOVIĆ in Stipe MADŽAR iz Hrvaške. Tudi pri deklicah je Pia LOVRIČ nastope končala v polfinalu. Z Aliaksandro LEBEDEVO sta izgubili polfinalni obračun z Rusinjo Victorio BORODULINO in Hrvatico Saro ZALUKAR, ki sta slavili s 7-5 6-4.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani se v konkurenci dvojic Filip Jakob ZUPANČIČ uvrstil v finale. S soigralcem, Portugalcem Salvadorjem BANDEIROM, sta v polfinalu s 7-5 3-6 10-6 premagala druga nosilca, Turka Cengiza AKSUJA in Tolunaya SUMERJA.

Na turnirju TE v Bitoli sta se Maj TOMAC In Borut ŠRAJ med posamezniki uvrstila v tretji krog, kjer sta nato izgubila. Sta pa bila uspešna v konkurenci dvojic, kjer sta osvojila turnir. V finalu sta s 6-7(2) 6-4 10-4 premagala domačina Luko Ljubena ANDONOVA in Gjorgjija JANKULOVSKEGA. TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Rola četrtfinalista v Marseillu in Furthu (live stream iz Furtha)

bm, 04.06.2015

Na ITF turnirju v Marseillu z nagradnim skladom 100.000 $ je tudi v drugem krogu Polona HERCOG zaigrala odlično in s 6-3 6-0 premagala 21. letno Ukrajinko Maryno ZANEVSKO. V četrtfinalu bo igrala s še eno Ukrajinko, 28.letno Kateryno BONDARENKO, 138. igralko lestvice WTA.

Tudi Blaž ROLA je ta teden na zmagoviti poti. Na ATP Challengerju v nemškem Furthu je zmagal še drugič in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 7-5 premagal domačega povabljenca Maximiliana MARTERERJA in bo v četrtfinalku igral s 23. letnim italijanskim kvalifikantom Lorenzom GIUSTINOM, 446. igralcem lestvice ATP.

Srečanje Blaža ROLE, ki se bo začelo okrog 13.30 ure lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - zmaga Davida Goršiča in porazi Mika Urbanije, Tilna Žitnika in Doriana Tomaža Janežiča

bm, 04.06.2015

Na Futuresu v Mariboru, drugem turnirju Petrol turneje 2015, prvem za moške, je v prvem krogu z dobro igro nadaljeval David GORŠIČ, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij. S 3-6 6-2 7-6(6) je premagal prav tako kvalifikanta, Madžara Leventeja GODRYA. Za 23. letnika je to druga uvrstitev med 16 igralcev na turnirjih serije Futures, na katerih je doslej nastopil vsega štirikrat. To je njegova druga zmaga v glavnih turnirjih, v kvalifikacijah pa je letos zmagal sedemkrat.

Preostali trije naši igralci, ki so v Mariboru nastopili danes so izgubili.

Mike URBANIJA je moral premoč priznati 4. nosilci, Nemcu Petru HELLERJU, ki je bil boljši s 7-5 6-1.

Tilen ŽITNIK se od turnirja poslavlja s porazom proti 3. nosilcu, Rusu Kirillu DMITRIEVU. Ta je zmagal s 7-6(5) 6-3.

Izgubil je tudi Dorian Tomaž JANEŽIČ. S 6-3 6-0 ga je premagal Avstrijec Lucas MIEDLER.

V konkurenci dvojic sta bila uspešna Rok JARC in Mike URBANIJA. S 6-7(3) 6-4 10-5 sta premagala Čeha Dusana LOJDO in Roberta RUMLERJA.

V četrtek bo ob 10. uri slovenske nastope začel Nik RAZBORŠEK, ki bo igral s 1. nosilcem Dusanom LOJDO. Za njim bo prav tako na igrišču št. 5 nastopil David GORŠIČ, ki bo igral z Rusom Kirillom DMITRIEVIM, 3. nosilecm turnirja. Ne pred 14. uro pa bosta v polfinalu konkurence dvojic nastopila Rok JARC in Mike URBANIJA.

Vse rezultate in današnji spored najdete TUKAJ.

Robert Kukovica osvojil Žigonov memorial

bm, 03.06.2015

Konec tedna je v Ljubljani potekal 38. Žigonov memorial. Na turnirju je nastopilo 8 igralcev, memorial pa je osvojil Robert KUKOVICA, ki je v finalu s 5-7 6-3 12-10 premagal Aleša POGAČNIKA.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Katarina Srebotnik v napeti končnici izgubila polfinale mešanih dvojic v Parizu

bm, 03.06.2015

Katarina SREBOTNIK je letošnje nastope na OP Francije v Parizu končala v polfinalu konkurence mešanih dvojic.

V polfinalu sta z Romunom Horio TECAUOM v napetem zaključku super tie-breaka izgubila srečanje s 3. nosilcema in favoritoma za naslov, Američanoma Bethanie MATTEK-SANDS in Mikeom BRYANOM. Američana sta bila boljša z rezultatom 4-6 6-3 10-8. TUKAJ.

Vsi trije Slovenci v Tuzli četrtfinalisti, v Tirani konec slovenskih nastopov

bm, 03.06.2015

Uspešni so še naprej naši predstavniki na turnirju Tennis Europe do 14 let v Tuzli. Mark ANDREJIČ GOLJAR, Filip Jeff PLANINŠEK in Pia LOVRIČ so se uvrstili v četrtfinale med posamezniki in v polfinale v konkurenci dvojic.

Mark ANDREJIČ GOLJAR je v tretjem krogu s 6-4 6-3 premagal 8. nosilca Nemanjo MALEŠEVIĆA iz BiH.

Filip Jeff PLANINŠEK je s 6-0 6-0 premagal Srba Ilijo ZOROJA.

Pia LOVRIČ je bila s 6-0 6-2 boljša od Hrvatice Lucije FAJ.

Na ITF turnirju 5. ranga v Tirani je izpadel še zadnji predstavnik med posamezniki. Jerneja ZAPLOTNIKA je v drugem krogu s 6-2 6-3 premagal Italijan Giuliano BENEDETTI.

V četrtfinalu konkurence dvojic so nastopili Jernej in Matic ZAPLOTNIK ter Filip Jakob ZUPANČIČ.

Uspešen je bil Filip Jakob ZUPANČIČ, ki se je s soigralcem Salvadorjem BANDEIRO iz Portugalske uvrstil v polfinale. Matic in Jernej ZAPLOTNIK sta izgubila. TUKAJ.

Grega Žemlja stavi na travnati del sezone

bm, 03.06.2015

Grega ŽEMLJA se je v letošnjem letu po zdravstvenih težavah vrnil na teniška igrišča in se hitro iz roba tisočerice prebil okrog 300. mesta.

Kaj je pred nadaljevanjem sezone povedal za MMC RTV SLO preberite TUKAJ.

Katarina Srebotnik danes ob 16. uri v polfinalu mešanih dvojic v Roland Garrosu

bm, 03.06.2015

se je na OP Francije v Parizu v konkurenci mešanih dvojic uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta z Romunom Horio TECAUM s 6-3 6-2 premagala Španko Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ in Šveda Roberta LINDSTETA.

Odmevnejšo zmago sta sicer dosegla že v drugem krogu, ko sta s 6-7(6) 6-3 10-6 premagala 8. nosilca, Švicarko Martino HINGIS in Indijca Leandra PAESA.

Za nastop v finalu bosta morala Katarina in Horio premagati Ameriško dvojico Bethanie MATTEK-SANDS in Mike BRYAN. Srečanje bo na sporedu ob 16. uri.

Se je pa Katarina SREBOTNIK od turnija že poslovila v konkurenci ženskih dvojic. S Caroline GARCIA sta v 3. krogu z 1-6 1-6 presenetljivo gladko izgubili z Avstralko Casey DELLACQUA in Kazahstanko Yaroslavo SHVEDOVO.

Posebej pozorno lestos premljamo tudi mladinsko konkurenco, kjer med dekleti, potem, ko se skozi kvalifikacije ni uspela prebiti Manca PISLAK, v glavnem turnirju nastopa samo Tamara ZIDANŠEK.

Zidanškova je nastope odlično začela in v prvem krogu s 6-2 2-6 6-4 premagala 11. nosilko, Američanko Sofio KENIN.

V drugem krogu bo Tamara igrala s 17. letno Nemko Katarino HOBGARSKI, sicer šele 58. mladinko sveta, ki pa v Pariz prihaja z zmago na močnem ITF turnirju 1. ranga v belgijskem Charleroiu pretekli teden.

Obe mladinki sta se letos že pomerili in sicer na ženskem članskem ITF turnirju v Bolu na Braču, kjer je v četrtfinalu Nemka, pri zaostanku z 2-4, srečanje predala. TUKAJ.

Jernej Zaplotnik v drugi krog ITF turnirja v Tirani, Slovenci uspešni tudi na turnirju TE v Tuzli

bm, 02.06.2015

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani so pri fantih v glavnem turniju nastopili Matic ZAPLOTNIK, Filip Jakob ZUPANČIČ in Jernej ZAPLOTNIK. V prvem krogu je bil uspešen samo slednji.

Jernej ZAPLOTNIK je z rezultatom 6-2 7-5 premagal Albanca Maria ZILIJA, ki je nastopil s posebnim povabilom, Matic in Filip Jakob pa sta izgubila.

V konkurenci deklet je nastopila Tina Kristina GODEC, ki pa je morala v uvodnem nastopu premoč priznati nemčki kvalifikantki Sarah NIKOCEVIC, ki je bila boljša s 6-4 7-5.

Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Tuzli so se v tretji krog uvrstili Mark ANDREJIČ GOLJAR, Filip Jeff PLANINŠEK in Pia LOVRIČ. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - Nik Razboršek v drugi krog Futuresa v Mariboru

bm, 02.06.2015

V Mariboru poteka prvi moški turnir PETROL TURNEJE 2015, Futures z nagradnim skladom 10.000 $.

. Prvi dan glavnega turnirja so bili na delu trije Slovenci, le enemu pa se je uspelo prebiti v drugi krog.

Napredovanje si je priigral Nik RAZBORŠEK, ki je s 6-3 6-1 premagal Italijana Luco PANCALDIJA. V drugem krogu bo igral s 1. nosilcem, Čehom Dusanom LOJDO.

Tudi Aljažu RADINSKEMU je po prvem nizu, ki ga je dobil s 6-0 odlično kazalo, a je v nadaljevanju izkušenejši Italijan, 27. letni Filippo LEONARDI, srečanje obrnil sebi v prid in na koncu slavil z 0-6 7-5 in 6-4.

Že po prvem krogu se poslavlja tudi Tomislav TERNAR. S 6-4 6-2 ga je premagal 19. letni Avstralec Jacob GRILLS.

V konkurenci dvojic le malo uspeha za slovenske igralce. V igri smo imeli 5 dvojic in še šestega igralca v paru s tujcem, a sta si pot v četrtfinale izborila samo Rok JARC in Mike URBANIJA, ki sta s 6-4 6-1 premagala 4. nosilca Gaborja BORSOSA in Leventa GODRYA iz Madžarske.

Tudi v sredo bodo gledalci na Braniku lahko spremljali nekaj slovenskih nastopov.

Ob 10. uri bo dnevni spored odprl Tilen ŽITNIK, takoj za njim pa bo nastopil Dorian Tomaž JANEŽIČ.

Okrog 11.30 ure bo na sosednjem igrišču št. 5 zaigral Mike URBANIJA, za njim pa v medsebojnem obračunu še slovenski dvojici David GORŠIČ/Tilen ŽITNIK in Anže KAPUN/Martin RMUŠ. Ne pred 14. uro bosta v četrtfinalu konkurence dvojic nastopila Mike URBANIJA in Rok JARC.

Vabljeni na igrišča TK Branik v Mariboru. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Parizu končala nastope med posamznicami v drugem krogu

bm, 02.06.2015

Tamara ZIDANŠEK je po odmevni zmagi v prvem krogu Roland Garrosa, ko je izločila 11. nosilko, Američanko Sofio KENIN v drugem krogu izgubila. S 6-1 6-2 jo je premagala 17. letna Nemka Katharina HOGBARSKI, 58. mladinka sveta, ki pa je v Pariz prišla v dobri formi, saj je prejšnji teden osvojila turnir 1. ranga v Belgiji.

Tamari se ni izšlo po načrtih niti v konkurenci dvojic, saj sta s partnerko, Rusinjo Evgenyo LEVASHOVO izgubili že v prvem krogu. S 7-5 6-3 sta ju premagali 3. nosilki, Madžarki Dalma GALFI in Fanni STOLLAR. TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Rola uspešna v prvem krogu, Blaž Kavčič uvodno srečanje izgubil

bm, 02.06.2015

Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Marseillu je Polona HERCOG v uvodnem nastopu s 6-4 6-0 premagala Kitajko Yafan WANG, 135. igralko lestvice WTA.

Z zmago je nastope na ATP Challengerju v Furthu začel tudi Blaž ROLA. V prvem krogu je bil z 2-6 7-5 6-4 boljši od Francoza Vincenta MILLOTA, 205. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z domačim povabljencem, 19. letnim Maximilianom MARTERERJEM.

Zmagovalne forme pa kar ne najde Blaž KAVČIČ. Še petič zapored je izgubil uvodno srečanje na turnirju, tokrat na ATP Challengerju v Prostejovu. S 6-7(4) 6-2 6-2 ga je premagal beloruski kvalifikant Uladzimir IGNATIK, 253. igralec lestvice ATP.

Na ITF turnirju v italijanski Bresci se po prvem krogu poslavlja Nastja KOLAR. S 6-3 6-1 jo je premagala na lestvici WTA 10 mest bolje uvrščena Poljakinja Katarzyna PITER (WTA 217). TUKAJ.

Dolenjski teniški satelit v Krškem je uspel

bm, 01.06.2015

Dolenjski teniški klubi (TK Kočevje, TK Brežice, TK Krka Otočec, TK Portovald in TK Krško) so pristopili k skupni organizaciji teniških turnirjev za otroke, ki nabirajo prve tekmovalne izkušnje in preko njih postopno prehajajo na nivo tekmovanj, ki jih organizira Teniška zveza Slovenije. K projektu se je, kot posebni povabljenec, pridružil še TK Kozje.

Prvi turnir, iz serije "Dolenjski sateliti", se je odvil 31.5.2015 v TK Krško. Sledijo pa še turnirji v Novem mestu (14.6.2015), v Brežicah (23.8.2015), na Otočcu (12.9.2015) in oktobra v Kočevju.

In kako je bilo v Krškem?

Muhasto jutranje vreme je sicer odvrnilo nekaj prijavljenih kandidatov. Od 50 prijavljenih otrok, jih je na prireditvi v Krškem tako sodelovalo 40. Če k temu prištejemo še številno občinstvo nas je bilo vseh skupaj okrog 80.

Vsak udeleženec je ob prijavi prejel majčko in bon, ki ga lahko vnovči v tenis trgovini Tengo, ki je podprla prireditev.

V kategoriji MINI TENIS je v ekipni tekmi tekmovalo 12 otrok, ki so bili razdeljeni v 2 skupini. Na koncu je slavila ekipa z imenom Loparji. Po ekipni tekmi je večina otrok izrazila še željo po posamičnih tekmah, kjer je slavil Tim Kukec med dečki in Lara Jakša med deklicami.

V kategoriji MIDI TENIS je tekmovalo 5 otrok, kjer je med deklicami slavila Zoja Starc, med dečki pa je bil najboljši Klemen Gril.

V TENISU DO 10 let so tekmovali štirje dečki. Najbolje se je odrezal Gruden Jure.

Med DEKLICAMI od 11 do 13 let je bila v konkurenci štirih deklic najbolj prepričljiva Nina Savnik. V isti kategoriji med DEČKI pa je slavil Bezamovski Matic. Tekmovalo je 8 igralcev.

Igralo se je še v kategoriji od 14 do 18 let, kjer je med DEKLETI, v konkurenci 4 konkurentk zmagala Ana Tolar. Med FANTI pa je slavil Maj Mišjak. Tekmovalo je 5 igralcev.

Tako je za nami prvi Dolenjski satelit. V prihodnjih mesecih se obetajo še štirje. Priložnosti za nabiranje novih tekmovalnih izkušenj in tkanja prijateljskih vezi bo tako več kot dovolj.

Hvala vsem nastopajočim! Hvala navijačem, sodnikom in pomočnikom pri pogostitvi.

Naslednja postaja je Novo mesto (14.6.2015). Pridno trenirajte!

Fotogalerijo si lahko ogledate na Facebook strani -Teniški klub Krško.

Tekst in foto: Andrej Hovelja (TK Krško) TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.