Nastja Kolar in Tamara Zidanšek finalistki ITF turnirjev v Švici in Gruziji, Tom Kočevar Dešman izgubil finale Futuresa v Italiji

Nastja KOLAR je v švicarskem Lenzerheideju, na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, prišla do najboljšega rezultata letos, saj se je uvrstila v finale. V polfinalu je kot 1. nosilka s 6-4 6-1 premagala 5. nosilko, 27. letno Italijanko Giulio GATTO-MONTICONE, 266. igralko lestvice WTA. V finalu bo za svoj 5 naslov na turnirjih ITF, tretjega na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, igrala z 2. nosilko, 20-letno Čehinjo Terezo MARTINCOVO, 230. igralko lestvice WTA.

Tretjo zmago v karieri na turnirjih z nagradnim skladom 10.000 $ bo v gruzijskem Telaviju lovila Tamara ZIDANŠEK. V današnjem polfinalu je s 6-2 6-1 premagala 2. nosilko turnirja, 17-letno domačinko Miriam BOLKVADZE, 572. igralko lestvice WTA. V finalu bo igrala z 19-letno Belorusinjo Sadafmoh TOLIBOVO, 665. igralko lestvice WTA.

Na Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v italijanski Basilicanovi je Tom KOČEVAR DEŠMAN izgubil finalni obračun. S 6-3 6-2 ga je premagal 1. nosilec turnirja, 20. letni
Maximilian MARTERER, 358. igralec lestvice ATP, za katerega je to letošnji tretji naslov.