Tadeja Majerič polfinalistka turnirja v Fergani, poraz Natalije Šipek v Nišu

Tadeja MAJERIČ še naprej dobro igra na ženskem ITF turnirju (25.000 $) v Fergani, v Uzbekistanu. V četrtfinalu je z rezultatom 6-2 7-6(5) premagala 24. letno Rusinjo Margarito LAZAREVO, 399. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s 17-letno Rusinjo Anastasyo KOMARDINO, 450. igralko lestvice WTA, sicer pa trenutno 105. mladinko sveta (leta 2014 je bila na mladinski lestvici najvišje na 15. mestu).

V konkurenci dvojic je Tadejina soigralka Indijka Sharrmadaa BALUU. Uvrstili sta se v finale, kjer se bosta za zmago na turnirju borili z Uzbekistanko Vlado EKSHIBAROVO in Indijko Natasho PALHA.

Na ženskem ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je Natalija ŠIPEK izgubila četrtfinalni obračun. S 7-6(3) 6-4 jo je premagala 3. nosilka, 21. letna Chantal SKAMLOVA, 505. igralka lestvice WTA. V konkurenci dvojic je Natalija nastopala v paru s Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO in nastope končala v polfinalu.