prijava_e
ATP Challenger ZS Slo Open : Tilia Slovenia Open 2015

ATP Challenger

Tilia Slovenia Open 2015 

10. - 15. avgust, Portorož

 

TSO 2015_predsednik Pahor_525_bk

 

LIVE SCORES

 

LIVE STREAM

 

Teniški turnir Tilia Slovenia Open 2015 je postregel z nekaj presežki

Ljubljana, 18.9.2015

 

TSO 2015 polne tribune finala

 

V Portorožu se je od 8. do 15. avgusta 2015 odvijal tretji Tilia Slovenia Open dogodek, v organizaciji Tenis Slovenija in v sodelovanju z Občino Piran. V ospredju je bil seveda profesionalni moški teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, na katerem je sodelovalo 70 teniških profesionalcev. V sklopu Tilia Slovenia Open dogodka, je na igriščih lokalnega teniškega kluba Val Portorož potekal tudi Tenis Fest, kjer je tekmovalo skoraj 800 mlajših tekmovalcev iz 88-ih slovenskih klubov. Glavna dodana vrednost za vse obiskovalce in vizualni presežek letošnjega dogodka Tilia Slovenia Open pa je bil zagotovo t.i. Fun Zone. Znotraj tega so bili v režiji FM Agencije organizirani trije koncerti - Perpetuum Jazille, Magnifico in DJ večer z ekipo Sharkastique Tunes, Tomom Novyem in Paolom Barbatom – na katerih se je zbralo nekaj več kot dva tisoč gledalcev. Zabavni program so popestrili tudi ostali dogodki, kot so bile sponzorske animacije, mini tenis na plaži in dobrodelni poker turnir, v sklopu katerega je je bil zbran rekorden znesek (2.200 €) za sklad OŠ Lucija.

 

Posebej je potrebno izpostaviti obisk na letošnjem dogodku, kjer izstopa osrednje igrišče teniškega stadiona ŠRC Marina, katerega tribune so bile na finalu povsem polne – kapaciteta stadiona skupaj z VIP delom je bila 1.750 sedišč. V vseh dneh teniškega turnirja serije ATP Challenger je katero izmed tekem teniških profesionalcev videlo preko 8 tisoč ljubiteljev tenisa. Če k temu dodamo številne starše in podpornike mlajših igralcev, ki so nastopili na Tenis Fest-u ter obiskovalce koncertnega dogajanja, potem je dogodek Tilia Slovenia Open 2015 s krepko preko 10 tisoč obiskovalcev skozi deset dni zabeležil rekorden obisk.

Pomemben korak pri povezovanju mladih teniških igralcev in profesionalcev, je opravila letošnja ekipa TK Val Portorož, ki je z odlično organizacijo Tenis Fest-a prisluhnila skritim željam mladih igralcev. Vsi nastopajoči so s posebno akreditacijo dobili poseben status na dogodku Tilia Slovenia Open 2015 in z različnimi aktivnostmi, kot npr. podelitev različnim kategorijam na stadionu ŠRC Marina tik pred finalnim nastopom Grege Žemlja in Luce Vannija, vse skupaj še bolj povezali. Svoj zvezdniški sijaj so prejeli tudi udeleženci finala teniškega turnirja Tilia Business Open, katerega se je udeležilo 64 poslovnežev. Finalisti so namreč prvi del finala odigrali prav na osrednjem igrišču, drugega pa na zunanjem igrišču, neposredno po finalu dvojic, v katerem sta Francoz in Indijec, Martin/Raja, presenetila prva favorita, rusko-švedsko navezo, Bury/Siljestrom.

 

Zmagovalec teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, z nagradnim skladom 42.500 €, je postal 30-letni Italijan Luca Vanni, ki je sploh prvič zmagal na turnirju serije ATP Challenger. Uspeh ga je potisnil na 118. mesto lestvice ATP, hkrati pa je postal najstarejši igralec, ki je prvič zmagal na ATP Challenger-ju v zadnjih štirih letih. S finalistom Gregom Žemlja sta v zadnjih letih izkusila podobno tekmovalno – življenjsko usodo. Medtem, ko je Žemlja očitno okreval po številnih boleznih, ki so mu jih pripisali zdravniki, pa je Vanni dobro saniral poškodbo in operacijo kolena, ki ga je z igrišč oddaljila za dve leti. Zanimiv je bil tudi pristop obeh finalistov, ki sta na turnir v Portorož prišla skoraj neposredno z dopusta.

 

Luca Vanni: »Tega tedna v Portorožu ne bom nikoli pozabil. Igral sem proti Gregu, ki sem ga prej gledal po televiziji, zmagal sem svoj prvi turnir in občutil izjemno vzdušje, tako slovenskih kot tudi številnih italijanskih gledalcev.«

 

Grega Žemlja: »Portoroški turnir je moj, domač turnir. Odlično se počutim tukaj in organizatorji resnično poskrbijo za vse. Stadion je bil popolnoma poln. Ljudje so prišli na stadion in glasno spodbujali, kar je dokaz, da skupaj lahko peljemo slovenski tenis naprej.«

 

Finalni obračun je ob predsedniku Tenis Slovenija, Marku Umbergerju, županu občine Piran Petru Bossmanu, slovenski teniški legendi Mimi Jaušovec in vodstvu zavarovalnice Tilia (Andrej Kavšek, Jaka Dolenc in Denis Topčič), že tretje leto zapored spremljal tudi častni pokrovitelj turnirja, predsednik republike Slovenije, g. Borut Pahor, ki je ob koncu dejal: »Rad sem tu v Portorožu, kjer so slovenski teniški igralci, še posebej Grega Žemlja, ponovno dokazali, da so vredni tako odličnega turnirja. Prav tako lahko rečem, hvala vsem, ki ste prišli v Portorož na turnir.«

 

Zagotovo je letošnji dogodek pustil dober vtis, tudi zaradi zgodbe, ki naj bi pomagala slovenskemu tenisu. Grega Žemlja je zadnji dve leti iskal razloge za različne oblike mononukleoze in posledične težave in prav letošnji turnir Tilia Slovenia Open mu je dal novih moči. S finalom je na lestvici ATP napredoval za 59. mest, kar pomeni, da bo lahko v prihodnje neposredno uvrščen na turnirje serije ATP Challenger, s tem pa si bo lažje utiral pot do mest, kjer je že bil pred dvema letoma (43. ATP). Posebno zgodbo je v Portorožu spisal 20-letni Aljaž Radinski iz Bistrice ob Dravi, ki izjemno izkoristil povabilo kapetana slovenske reprezentance Blaža Trupeja, se uvrstil v četrtfinale in opozoril slovensko javnost, da vendarle iz ozadja prihajajo mlajši igralci, ki bodo ob dobrem delu in nekaj sreče lahko ujeli Žemljo, Kavčiča in Rolo.

Lanski zmagovalec Blaž Kavčič je zaradi poškodbe letošnji nastop moral odpovedati, a se je pred turnirjem odzval in pomagal pri promociji največjega poletnega športnega dogodka v Sloveniji. Blaž je tudi sprejel vlogo strokovnega komentatorja na televiziji Kanal A, ki je letos prenašala polfinalno in finalno tekmo, katero je v zadnjem nizu spremljalo preko 53.000 gledalcev. Skupaj s slovensko legendo Mimo Jaušovec, je bil Blaž tudi gost turnirja Tilia Business Open. Prav v Portorožu pa je bilo moč premierno videti napovednik kratkega dokumentarnega filma o Mimi Jaušovec, ki nastaja v produkciji Tilia Tenis in Final Focus. Vsekakor si edina Slovenka z osvojenim teniškim Grand Slamom dokumentarni film zasluži. Dokumentarec bo na televizijske zaslone prišel predvidoma v drugem delu jeseni.

 

Gregor Krušič, direktor TZS: »Priznam, da sem imel precej treme pred dogodkom. Stopili smo v večje čevlje v primerjavi s preteklima letoma, a vidim, da smo lahko zelo zadovoljni. Število obiskovalcev se je povečalo, dodali smo koncertni program v t.i. Fun Zone, kjer smo še naprej ohranili tudi Players Corner. Številne nagradne igre in promocija z mini teniškim igriščem na plaži, so popestrili dogajanje in verjamem, da tudi animirale turiste. Videli smo, koliko je bilo Italijanov na finalu. Izjemen teden je za nami, tudi z nekaj presežki in rekordi.«

 

Sledi še nekaj teniške statistike:

... največ igralcev (10) je prišlo iz Slovenije in Italije. Iz oddaljenih držav so  v Portorožu nastopili, denimo igralci iz Kitajske, Japonske, Tajpeja, Brazilije, Indije... itn.

... najboljši pri začetnem udarcu je bil prav gotovo zmagovalec Luca Vanni, ki je postregel s povprečno desetimi asi na dvoboj

... po odstotku zadetih prvi servisov je bil odličen peti Aljaž Radinski (65,96%), Grega Žemlja (62,22)pa je bil deveti

... največ točk, skoraj 60%, je na svoj drugi servis osvojil Mirza Bašič (BIH), drugi je bil Grega Žemlja

... zmagovalec Luca Vanni je ves turnir le dvakrat moral oddati igro na svoj servis, kar je svojevrsten rekord, saj je Italijan osvojil kar 96% iger na svoj servis. Žemlja je bil drugi z 92% izkoristkom

... Odličen je bil Aljaž Radinski (43%), na skupno drugem mestu, v osvojenih točkah na nasprotnikov prvi servis, medtem ko je bil na nasprotnikov drugi servis najbolj uspešen Italijan Lorenzi (60%)

... najdaljši dvoboj sta v Portorožu odigrala Čilenec Gharin in Francoz Guez (7:5, 2:6, 7:5), dvoboj je trajal 2 uri in 30 min, medtem ko je bil najkrajši dvoboj med Slovakom Lackom in mladim Slovencem Jakom Kapljo (6:2, 6:1)

 

Lucca Vani v Portorožu preprečil slovensko slavje 

Porotorož, 15.8.2015

 

Žemlja Grega in Lucca Vani TSO_2015_525_bk 

 

V Portorožu se je končal izjemno uspešen Festival slovenskega tenisa, katerega vrhunec je bilo, potem ko so popoldne odigrali finalne obračune na turnirjih mladih do 12 in 16 let, današnje finalno srečanje med domačim povabljencem Gregom ŽEMLJO in 6. nosilcem, Italijanom Lucco VANIJEM.

 

TSO 2015_predsednik Pahor_525_bk 


Organizator Tenis Slovenija in glavni pokrovitelj turnirja zavarovalnica Tilia sta z dosedanjim potekom dogajanj v Portorožu zelo zadovoljna, še posebej jih veseli velik obisk gledalcev na večernih tekmah. Tudi danes so v Portorožu dočakali polne tribune, kar si je še posebej želel Grega ŽEMLJA.

 

Med gledalci je bil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki so mu na častni tribuni družbo delali, župan občine Piran Peter Bossman, nekdanja teniška šampionka Mima Jaušovec, predsednik Tenis Slovenija Marko Umberger, predsednik uprave zavarovalnice Tilia Andrej Kavšek, član uprave Jaka Dolenc in direktor turnirja Denis Topčič.

 

Grega je srečanje začel dobro, zanesljivo dobil prvi igri na svoj začetni udarec, v šesti igri pa mu servisa ni uspelo zadržati in vani je povedel s 4-2, nato pa prednost obdržal do konca in v prvem nizu slavil s 6-3.

 

V drugem nizu sta igralca odlično servirala, do prve žoge za osvojitev 2. niza pa je pri izidu 5-4 prišel na servis Vanija Grega ŽEMLJA. Priložnosti ni uspel izkoristiti in igralca sta o zmagovalcu odločala v podaljšani igri. Z mini breakom je Grega povedel s 3-0, nato pa je na sceno stopil nasprotnik, ki je s pomočjo treh asov izid obrnil v prednost 5-3. Grega je še enkrat izenačil, nato pa sta igralca odigrala najdaljšo izmenjavo v podaljšani igri, ki se je končala z napako Grege na backhandu. Lucca VANI je

izkoristil prvo meč žogo in z winnerjem zaključil srečanje ter se pri 30. letih veselil prvega naslova na turnirjih ATP Challenger v karieri.

 

Zmagovalec je po srečanju povedal: »Neverjeten teden je za menoj. Skoraj dve leti nisem igral zaradi poškodbe kolena, zdaj pa mi uspelo osvojiti prvi Challenger turnir. V Portorožu mi je zelo lepo, prijeten turistični kraj je in tudi precej italijanskih navijačev se je zbralo v finalu. Čestitke tudi Gregi Žemlja, ki je izjemen igralec in prav neverjetno je, kako hitro se je v nekaj mesecih vrnil med najboljše. Spomnim se, ko sem ga gledal po televiziji, ko je v Davisovem pokalu Italija igrala proti Sloveniji, no zdaj pa sem igral z njim v finalu. Hvala vsem, ki so prišli v Portorož.«


Grega ŽEMLJA je bil sicer razočaran, a obenem vesel, da je odigral celoten turnir v visokem ritmu in prepričan, da ta uspeh pomeni nov začetek in vrnitev med najboljše. Po tekmi je povedal »Seveda nisem zadovoljen s finalom. Vedno grem na zmago. Luca je igral dobro in res je neverjetno serviral. Zmagal nisem, sem pa zadovoljen s tednom v Portorožu. To je moj turnir in tu se počutim odlično. Morda bi potrebovali še kakšen fitnes, ampak so organizatorji resnično dobro poskrbeli zame. Še pomembneje pa je to, da se počutim odlično in nimam nikakršnih težav, s katerimi sem se ukvarjal zadnji dve leti. Občinstvo je bilo odlično in upam, da skupaj popeljemo slovenski tenis naprej, višje. Zdaj grem na podobno močne turnirje v Italijo. Verjamem, da se lahko prebijem precej višje po lestvici ATP.«

 

Žemlja Grega Portorož 2015_525_sobota

 

Gledalci, ki so do zadnjega kotička napolnili portoroške tribune so kljub porazu Grego nagradili z bučnim aplavzom.  Z 48 osvojenimi točkami se bo Grega na novi lestvici ATP povzpel blizu 200. mesta na svetu.

 

TSO 2015_polne tribune_525_bk


Luca VANNI je za naslov prejel 6150 evrov (Grega 3600) ter 80 točk ATP, ki ga bodo na novi računalniški lestvici popeljale blizu 120. mesta.

Grega Žemlja bo v soboto naskakakoval sedmi naslov na Challengerjih

Portorož, 14.8.2015

 

Žemlja Grega Portorož 2015_polfinale_2_525_bm

 

Grega ŽEMLJA je še enkrat več razveselil gledalce, na danes skoraj zapolnjenih tribunah portoroškehga teniškega centra in se z zanesljivo zmago na Rusom Aleksandrom KUDRYAVTSEVIM s 6-4 6-2 zavihtel v sobotni finale.

 

Izkušeni Jeseničan danes ni pustil v dvomih številno publiko in je z nasprotnikom opravil gladko v dveh nizih. Grega je bil precej bolj zanesljiv pri začetnem udarcu od nasprotnika, kateremu je v srečanju servis odvbzel kar petkrat, sam ga je moral nasprotniku oddati dvakrat. Ne le servis, tudi siceršnja Gregova igra je bila na visokem nivoju, zmaga pa mu je prinsela najboljši dosežek v zadnjih dveh letih.

 

Po srečanju je povedal: "Bil je to moj četrti nastop v štirih dneh in vsak je bil drugačen. Tokrat nepredvidljiv, saj je Kudryavsev znan po tem, da lahko igra izjemno dobro ali pa povsem odpove. Bil sem boljši in zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo v finale. Tu je res užitek igrati in zmagovati. Vzdušje na stadionu je odlično, med gledalci je veliko prijateljev, znancev, sorodnikov, družine, zato se moram tudi v soboto potruditi, da jih je razočaram".

 

Njegov finalni nasprotnik bo v soboto ob 20. uri, tudi z neposrednim prenosom na kanalu A, 30-letni Italijan Lucca VANI, 141. igralec lestvice ATP, ki je v drugem krogu izločil našega Aljaža RADINSKEGA. Ta je v drugem polfinalu s 5-7 6-4 in 6-3 premagal Slovaka Norberta GOMBOSA         

 
Žemlja Grega Portorož 2015_polfinale_525_bm   
 

 

Grega Žemlja navdušil številne navijače v Portorožu in se uvrstil v polfinale, Aljaž Radinski končal nastope v četrtfinalu

Portorož, 14.8.2015

 

Žemlja Grega Portorož 2015_525_bm

 

Na ATP Challengerju je v popoldanskem srečanju četrtkovega sporeda z nastopi končal Aljaž RADINSKI.  V srečanju z Italijanom Lucco VANIJEM ni imel možnosti, čeprav se je kot običajno boril za vsako žogo, a verjetno tudi nekoliko psihično izpraznjen danes Italijanu ni mogel konkurirati. VANI je zmagal z rezultatom 6-0 6-2. Kljub današnjemu porazu je Aljaž dosegel uspeh kariere, ki ga bo na svetovni lestvici potisnil še stopničko višje in mu zagotovo vlil tudi določeno dozo samozavesti, ki jo zdaj, ko se vzpenja prav gotovo potrebuje.

Zadnje slovensko orožje je tako ostal Grega ŽEMLJA, ki se je v zadnjem srečanju dneva pomeril z Mirzo BAŠIĆEM iz BiH.


Srečanje je bilo zelo izenačeno, po dveh urah in pol pa je slavil domači ljubljenec občinstva in znova potrdil, da je trenutna uvrstitev na lestvici ATP nerealna in da še vedno sodi med najboljše teniške igralce, ki kotirajo na lestvici ATP.

Grega je slavil z rezultatom 6-7(5) 7-5 6-3 in bo v polfinalu igral z Rusom, leto dni starejšim, 29-letnim Alexandrom KUDRYAVTSEVIM, na lestvici ATP uvrščenim na 177. mesto, ki je v četrtfinalu izločil Italijana Paola LORENZIJA.

"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral  vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo  publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev," je po dvoboju povedal Grega ŽEMLJA.

 

V petek se spored v Portorožu začenja ob 17. uri s prvim polfinalnim srečanjem in nadaljuje ob 20. uri, ko bo v drugem polfinalu nastopil Grega ŽEMLJA. To tekmo bo prenašal kanal A

Aljaž Radinski in Grega Žemlja navdušujeta v Portorožu, oba v četrtkovem četrtfinalu

Ljubljana, 12.8.2015

 

Radinski Aljaž Portorož 2015_drugi krog_400_bk

Foto: Breda Krajnc

 

Na ATP Challengerju v Portorožu domače ljubitelje tenisa še naprej navdušuje Aljaž RADINSKI. V drugem krogu je s 7-6(2) 6-3 izločil srečnega poraženca, 25. letnega
Francoza  Jonathana EYSSERICA,  233. igralca lestvice ATP in se uvrstil v četrtfinale.

 

Aljaž je po srečanju povedal:" Uf, kako sem si odahnil. To pa je pritisk. Na domačem igrišču, pred domačim občinstvom mi je uspel še enkrat zmagati. Neverjetno. Nisem veliko gledal po tribunah, ampak sem se resnično osredotočil le na svojo igro. Vem, da moram razmišljati le o sebi. O točki in šele nato o naslednji točki. Tudi v četrtek bom dal vse od sebe in skušal odigrati tako kot znam.

 

Žemlja Grega Portorož 2015_bk_525 


Zadnje srečanje dneva sta odigrala Grega ŽEMLJA in 4. nosilec turnirja, Slovak Lukas LACKO. Grega je bil prepričljivo boljši in je v manj kot eni uri slavil z rezultatom 6-0 6-2. Nasprotnik danes ni bil rapoložen za igro, njegov odstotek izkoriščenih servisov je bil vsega 40 %, na drugi strani je Grega serviral odlično in osvojil 28 točk od 35 začetnih udarcev. Nasprotniku je servis odvzel petkrat, Lacko pa si ni priigral niti ene priložnosti za break.

 

Grega je po tekmi povedal: "Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo."


Tudi v četrtek bodo tako na svoj račun prišli slovenski ljubitelji tenisa, saj bodo v popoldanskem in večernem terminu spremljali oba naša igralca.

 
Prvi bo okrog 17. ure nastopil Aljaž RADINSKI, ki bo igral s 30-letnim Italijanom Luco VANNIJEM, trenutno 141. igralcem lestvice ATP. V zadnjem srečanju dneva na centralnem igrišču bo nastopil Grega ŽEMLJA. Pot v polfinale si bo poskušal utreti preko 24-letnega igralca iz BiH, Mirze BAŠIĆA, 147. igralca lestvice ATP.

 

Pozno zvečer je v konkurenci dvojic nastopil še Aljaž RADINSKI, ki je igral v paru z mladim, 17-letnim Grkom, Stefanosom TSITSIPASOM. Njuna nasprotnika sta bila Slovaka Norbert GOMBOS in Jozef KOVALIK, ki sta srečanje dobila s 6-3 6-1.

V drugi krog ATP Challengerja Tilia Slovenia Open tudi Grega Žemlja, konec za Aljaža Jakoba Kapljo in Marcela Granollersa

Portorož, 11.8.2015

  

Na turnirju Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu je bil osrednji dogodek današnjega dne nastop našega prvega loparaja na turnirju Grega ŽEMLJE.  Na centralnem igrišču se je pomeril s 27-letnim Italijanom Andreo ARNABOLDIJEM, 154. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 5-7 in 6-1. Po srečanju je povedal: »Prav takšna tekma mi pomaga, da postajam boljši in, da se pri pomembnejših žogah pravilno odločam. Tudi po izgubljenem drugem nizu sem se dobro počutil. Imel sem dovolj energije, zato sem šel v tretjem nizu s polno paro. V drugem krogu proti Lacku pričakujem težak dvoboj. Vem kje je boljši in kje slabši. Sva si kar podobna. Oba imava precej ravne udarce. Tudi zanj bodo razmere s polno vlage precej težke. Morda pričakujem še boljšo igro in bolj bučno podporo s tribun.«

 

Žemlja Grega Portorož 2015

Grega Žemlja


V drugem krogu bo igral s 4. nosilcem, Slovakom Lukasom LACKOM, ki je v prvem krogu izločil Jakoba Aljaža KAPLJO. Ta je nastopil s posebnim povabilom, a se izkušenemu Slovaku ni mogel resneje upirati. Lacko je v 51 minutah slavil s 6-2 6-1.
 

Jakob Aljaž KAPLJA je po srečanju povedal, da je zadovoljen s tistim kar je prikazal na igrišču in nadaljeval:" Dobro sem ugotovil, kaj moram še storiti za napredek. To so izkušnje, ki jih lahko dobro unovčim. Trenirati moram še več in še močneje. Čaka me še ena tekma, kjer morava z Rokom Jarcem pokazati vse kar znava.«

 

Kaplja Aljaž Jakob Lukas Lacko ATP 2015_525

Jakob Aljaž Kaplja in Lukas Lacko


Od turnirja se je poslovil tudi prvi nosilec Španec Marcel GRANOLLERS, ki ni bil kos razpoloženemu Rusu Evgenyu DONSKOYU.

Donskoy in Granollers sta se v treh dneh pomerila še drugič in obakrat je zmago slavil štiri leta mlajši ruski igralec. Pred dnevi je v polfinalu v  španski Segoviji, podobno močnemu turnirju kot je v Portorožu, Donskoy zmagal s sila podobnim rezultatom, obakrat pa je bil potek tekme skorajda enak.

 

Po srečanju je DONSKOY povedal: »Očitno je, da Marcel v tem trenutku ni tako samozavesten. Verjetno je njegovo samozavest načel že poraz v Španiji. Priznam, da sem imel v prvem nizu nekaj več sreče,  kajti Marcell je odličen igralec. Sam sem le vztrajal in se boril za vsako žogo. Ne razmišljam, kaj lahko naredim tu v Portorožu. Grem od tekme do tekme. Morda le Novak Djokovič lahko razmišlja o končnih ciljih na turnirjih
 
V zadnji tekmi dneva sta nastopila v konkurenci dvojic še Aljaž RADINSKI in Grk Stefanos TSITSIPAS. Njuna nasprotnika sta bila izkušena Italijana Paolo LORENZI in Matteo VIOLA, a se Slovenec in Grk nista dala in sta Italijana brez težav ugnala s 6-3 6-1.    

 

V sredo bomo v Portorožu videli na delu oba preostala Slovenca v glavnem žrebu.

Aljaž RADINSKI bo okrog 19. ure igral s srečnim poražencem, Francozom Jonathanom EYSSERICOM, za njim pa bo nastopil še Grega ŽEMLJA, ki bo igral z Lukasom LACKOM.   

 

Foto: Breda KRAJNC 

Aljaž Radinski do uspeha kariere in prve zmage v glavnem žrebu Challengerja

Porotorož, 10.8.2015

 

Radinski Aljaž_525_2015_bm

 

Danes smo v Porotorožu spremljali prvi slovenski nastop v glavnem turnirju, ko se je na osrednjem igrišču ŠC Marina Porotorož predstavil Aljaž RADINSKI. Igral je z Japoncem Hirokijem MORIYO in v zadovoljstvo navijačev slavil z gladkih 6-1 6-1. Srečanje je trajalo manj kot eno uro, Aljaž pa je odlično serviral (88 % izkoristek prvega servisa) in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za break. Sam je nasporotniku odvzel servis petkrat in  se veselil prve zmage v glavnem turnirju serije Challenger.

 

Po dvoboju je priznal, da je imel na začetku precej treme, saj ni vajen igrati pred toliko publike, pa tudi pobiralci žog na turnirjih, na katerih običajno nastopa, niso prisotni. "Vseskozi sem si govoril, da moram uživati v igri in ne razmišljati o rezultatu. Žogico sem želel čim dlje zadržati v igri in napake prepustiti Japoncu. Zelo sem zadovoljen in priznati moram, da, odkar me je kapetan julija poklical v reprezentanco za Davisov pokal, nastopam veliko bolj samozavestno," je za STA povedal Radinski, ki se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med tretjim nosilcem Belgijcem Kimmerjem Coppejansom in Francozom Jonathanom Eysericcom.

V Portorožu Granollers napovedal željo po zmagi, župan Bossman pa večji turnir

Portorož, 10.8.2015

 

ATP TSO 2015 tretja tiskovna525

 

Z današnjim dnem se v Portorožu začne glavni del teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, kjer bodo med posamezniki nastopili trije Slovenci, Grega Žemlja, Jaka Kaplja in Aljaž Radinski. Zanimivi in sila zgovorni so bili tudi gostje na novinarski konferenci, kjer je bila prisotna spodbudna želja po večjem turnirju, hkrati pa so vsi skupaj izrazili močno podporo trenutnem ustroju turnirja ter potrdili viden dvig organizacije celotnega dogodka Tilia Slovenia Open.

 

Turnirski del je do petkovih polfinalnih obračunov brezplačen, prav tako pa se na info točki zavarovalnice Tilia lahko dobijo brezplačne vstopnice tako za polfinalna obračuna kot tudi za veliki finale.

 

Tokratna otvoritvena novinarska konferenca ni bila samo potrditev izjemno atraktivne lokacije na pomolu Alaye, temveč so organizatorji pripravili simbolično otvoritev turnirja, kjer so prav z istega pomola gostje udarili po eno ali dve teniški žogici v portoroško morje in nato še, namesto rdečega traku, prerezali struno na teniškem loparju.

 

Že uvodoma je župan občine Piran, Peter Bossman dejal, da je za vsak projekt potreben čas, vsekakor pa je teniški turnir Tilia Slovenia Open že v nepolnih treh letih pokazal svojo vrednost. Brez ovinkarjenja je Bossman priznal, da si želi v naslednjih letih doseči nivo turnirja serije 250, podobnega, kot ga imajo Hrvati v Umagu.

Peter Bossman: »Vidim in vesel sem, da je letošnji turnir šel še en dober korak naprej v kakovosti. Veliko se sliši in govori o turnirju. Občina Piran podpira teniški turnir Tilia Slovenia Open in ceni trud, ki ga vlaga Teniška zveza Slovenije in predvsem zavarovalnica Tilia. Mislim, da imamo lahko tu v Portorožu takšen turnir, kot ga imajo v Umagu.«

 

Precej neposreden je bil tudi prvi nosilec turnirja Španec Marcel Granollers (72. ATP), ki je pred dvema dnevoma izgubil polfinalno tekmo podobno močnega turnirja v španski Segoviji. Granollers, ki je v karieri osvojil štiri ATP turnirje, je le 80 km severo-zahodno od Madrida izgubil z Rusom Evgenijem Donskoyem (138. ATP), ki je lani v Portorožu v polfinalu klonil proti kasnejšemu zmagovalcu Blažu Kavčiču. Letošnji žreb pa se je v teniškem centru ŠRC Marina malce poigral s Špancem in Rusom, saj se bosta v torek v tekmi prvega kroga pomerila prav Granollers in Donskoy.

 

Marcel Granollers: » Tu blizu, v Umagu sem že igral, v Portorožu pa sem prvič. Videti je res lepo in verjamem, da se bom počutil odlično. Vidim, da je precej vroče, v zraku je veliko vlage, ampak tako pač je. Moji cilj na turnirju je en sam. Zmaga. Želim si, da bi mi uspelo.«

 

Prvi slovenski lopar bo v Portorožu zagotovo Grega Žemlja, zmagovalec turnirja 2013, ki pa svojo formo še išče, čeprav je njegov vzpon na lestvici ATP od letošnjega februarja do poletnih mesecev izjemen. Žemlja goji posebna čustva do portoroškega turnirja, kot tudi ne skriva ambicij po vrnitvi na mesta, ki jih je zavzemal pred dobrima dvema letoma. Za hiter dvig po teniški lestvici ATP mu bo pomagal tudi glavni sponzor portoroškega turnirja zavarovalnica Tilia. Oboji so namreč podaljšali medsebojno sodelovanje. Grega Žemlja: »Vesel sem, da lahko igram v Portorožu. Ta turnir imam za svojega. Poskrbljeno je za vse in lahko rečem, da imam izvrstne pogoje za trening. Morda moja forma še ni tako zelo dobra, predvsem zato, ker mi manjka težkih tekem. Verjamem pa da se lahko vrnem na mesta, ki mi pripadajo. Lažje mi bo uspelo tudi zato, ker smo s Tilio podaljšali sodelovanje.«

 

Uvodni vikend je bil ne samo poletno vroč, morda celo prevroč, pač pa je vzporedni program (dva koncerta) zagotovo zadovoljil in dvignil utrip marsikomu, hkrati pa je zadovoljstvo priznal tudi prvi mož zavarovalnice Tilie, predsednik uprave Andrej Kavšek.

 

Andrej Kavšek, predsednik uprave Tilia: »Vidi se, da turnir napreduje. Skupaj delamo velik športni dogodek, ki je nedvomno odmeven. Prav danes sem prejel dva zelo pomembna telefonska klica in oba sogovorca sta potrdila, da je teniški turnir Tilia Slovenia Open odlična zgodba. Vsekakor si tudi mi želimo, da bi vsako leto naredili še korak dlje.«

 

Denis Topčič, direktor turnirja: »Minuli vikend je bilo odlično, saj je bilo na koncertih več kot tisoč ljudi. Delo je dobro zastavljeno in nekaj smo že doživeli, čeprav se glavni del turnirja začenja šele danes. Veliko bo vzporednih dogodkov, med njimi tudi petkov turnir Tilia Business Open, kjer bomo gostili zdajšnje in bodoče poslovne partnerje. Upam, da bo vsak, ki bo prišel v Portorož užival v vsem kar dogodek Tilia Slovenia Open ponuja.«

 

Gregor Krušič, direktor TZS: »Kar pestro je bilo že uvodni vikend, a prihaja še veliko vzporednih dejavnosti. Od danes do konca turnirja smo na portoroški plaži postavili teniško igrišče in s tem ponujamo nekaj športne zabave in širjenje informacij, da je v teniškem centru ŠRC Marina poteka profesionalni teniški turnir. V torek bo tradicionalni Players party, v sredo gostimo nekaj znanih Slovencev in nekaj najboljših igralcev pokra, na dobrodelnem poker turnirju. V petek bo zelo živahno, saj bosta na sporedu dve polfinalni tekmi (večerno prenaša Kanal A), zvečer pa bo zelo živahen koncert oz. zabav in to brezplačna, kjer bodo nastopili ekipa DJ-ev Sharkastique tunes z gostoma Tomom Novyem in Paolom Barbatom.

 

Velik del zaslug za odmevnost dogodka Tilia Slovenia Open nosi tudi TK Val Portorož, ki je organizator tenis Festa, na katerem sodeluje 88 slovenskih teniških klubov in prav vsi mlajši teniški igralci, ki se aktivno ukvarjajo s tem športom. Pod vodstvom glavne sodnice Anje Regent, tudi predsednice tekmovalno registracijske komisije pri TZS, bo v desetih dneh na peščenih igriščih poleg teniškega stadiona nastopilo med 700 in 800 igralcev in to prav v vseh kategorijah od osem letnikov do članov.

 

Anja Regent, glavna sodnica tenis festa: » Letošnja organizacija je resnično najboljša dozdaj. Odlična ideja se je pred tremi leti rodila v pisarni TZS, letos pa si vse čestitke zasluži tudi TK Val Portorož. Imamo res veliko otrok in vredno je pohvaliti dekleta, recimo generacijo od 14 do 18 leta. Tudi fantje se zelo trudijo, a dekleta jih malce prekašajo. Zelo dobra je tudi fantovska generacija do 12 let, kjer bomo v četrtek tukaj imeli prav vse najboljše v Sloveniji.«

 

 

 

V prvem krogu kvalifikacij uspešen samo David Goršič, a tudi on končal pred koncem kvalifikacij

Ljubljana, 9.8.2015

 

Goršič David 2015_525

 

V Portorožu se je s kvalifikacijskimi obračuni začel letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015. V kvalifikacijah je nastopilo 5 slovenskih igralcev, v drugi krog se je uvrstil le David GORŠIČ. Ta se je po dvoletni teniški pavzi letos vrnil na igrišča in na prvih turnirjih pokazal zelo dobro formo, kar mu je tudi prineslo povabilo v  reprezentanco za Davisov pokal, s katero je gostoval v Izraelu. Tudi povabilo na Challenger je povsem upravičil in v prvem krogu z edino slovensko zmago  izločil 27-letnega Nizozemca Stephana FRANSENA.

 

Tudi v drugem krogu je GORŠIČ odlično zaigral in šele po uri in pol izenačenega dvoboja izgubil z 2. nosilcem kvalifikacij, 19-letni Čilencem Christianom  GARINOM, 287. igralcem lestvice ATP. Ta je slavil s 6-4 6-4.

 

V prvem krogu kvalifikacij so izgubili Marko LAZIČ, Anže MASTNAK ter Gregor in Primož VOVK.
  
V Portorožu so nasprotnike dobili tudi naši predstavniki v glavnem žrebu.

Grega ŽEMLJA se bo v prvem krogu pomeril z Italijanom Andreo ARNABOLDIJEM (ATP-160), Jakob Aljaž KAPLJA bo igral s 4. nosilcem, 27-letnim Slovakom Lukasom LACKOM (ATP-117), Aljaž RADINSKI, še tretji prejemnik posebnega povabila, pa bo v prvem krogu igral s 24-letnim Japoncem Hirokijem MORIYO (ATP-214)  .

 

V Porotorožu se v ponedeljek začenja glavni turnir, v katerem bomo videli tudi prvi slovenski nastop. V osrednjem večernem terminu bo na centralnem igrišču ob 20. uri nastopil Aljaž RADINSKI.
 
Sicer pa se bo ponedeljkov spored z zaključnimi obračuni kvalifikacijskega turnirja in prvimi obračuni glavnega turnirja začel ob 09. uri, ko bosta na sporedu dve srečanji, po premoru pa se bo nadaljeval ob 16. uri. Okrog 18. ure bo nastopila tudi slovenska dvojica Tilen ŽITNIK in David GORŠIČ.       

Grega Žemlja glavni slovenski up na teniškem turnirju Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu

 

 

TSO 2015 druga tiskovna konferenca_525

 

Od 8. do 15. avgusta bo ŠRC Marina v Portorožu gostila teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, kjer pa ne bo vse v znamenju tenisa, pač pa bo teniške sladokusce in množico turistov razveselil vzporedni program.

 

Prvi nosilec turnirja bo Španec Marcel Granollers (74. ATP), ki je bil pred tremi leti že 19. igralec sveta. Drugi nosilec bo Italijan Paolo Lorenzi (87.), tretji pa Slovak Lukas Lacko (91.). Med slovenskimi igralci bo največje breme na Gregu Žemlji, zmagovalcu turnirja 2013, ki je v pol leta napredoval za več kot 500 mest na lestvici ATP – trenutno je 293., medtem ko je povabilo v glavni del turnirja prejel najboljši slovenski mladinec Jakob Aljaž Kaplja, komu pa bo šlo drugo vabilo, pa bo znano do začetka turnirja. Med bolj zanimivimi imeni bodo na turnirju nastopili še: Nizozemec Thiemo de Bakker, nekoč 40. igralec na svetu, Italijan Luca Vanni, ki igra v življenjski formi, mladi srbski up Laslo Djere  ter Mirza Bašič iz BIH.

 

Gregor Krušič, direktor TZS: »Seveda bi si želeli, da na turnirju nastopita tako Blaž Kavčič kot tudi Blaž Rola. Kavčič je poškodovan, z Rolo pa odlično komuniciramo, ampak je zaradi slabše forme odšel na dodatne priprave v ZDA, kjer bo nato nastopil na turnirju v Montrealu. Teniški turnir Tilia Slovenia Open je največji turnir pri nas in največji poletni športni dogodek v Sloveniji. Takega slovenski tenis in tudi obalno področje resnično potrebuje. Turnirju, ki je letos po nosilcih in t.i. rezu za glavni turnir, najmočnejši do sedaj, želimo dodati dober spremljevalni program in predvsem vključiti lokalno prebivalstvo in gospodarstvo. Na teniškem festivalu bodo nastopili otroci od 8 do 18 let, imeli bomo poker večer, ki bo ponovno dobrodelen, pa t.i. Players party, petkov Tilia Business Open in niz vzporednih nagradnih iger. Menim, da smo na dobri poti. Verjamem, da bo na svoj račun prišel vsakdo, ki bo prišel v ŠRC Marina.«

 

Vse do sobote 15. avgusta, ko bosta na sporedu polfinalna obračuna, bo vstop na stadion brezplačen. Vstopnica za polfinale bo štiri evre, za veliki finale pa sedem evrov. Generalni pokrovitelj Zavarovalnica Tilia pa bo imela dodatno akcijo na svoji info točki – »Players corner«, kjer bo na voljo še dodatnih 800 vstopnic.

 

Letošnji prenos, polfinale in finale, bo na Kanalu A, kjer bo za komentiranje poskrbel Primož Podsedenšek.

 

Organizator dogodka, Tenis Slovenija in FM agencija, ki nadzira prireditveni prostor kjer bodo koncerti, zagotavlja odlično zabavo v treh večerih, kjer bo na svoj račun prišel praktično vsakdo, saj bodo koncerti povsem različnih glasbenih žanrov. V petek 7. avgusta bo za teniškem stadionu ŠRC Marina nastopila izjemna vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, v soboto 8. avgusta pa bo v svojem stilu nastopil Magnifico. Na polfinalni dan tekmovanja, 14. avgusta bo večer namenjen diskotečni glasbi saj bo nastopila ekipa Sharkastique tunes in Tom Novy.  

 

 

 

TSO 2015 predstavitev na LjubljaniciS spoštovanjem, Tenis Slovenija

Še 10 dni do začetka ATP Challengerja Tilia slovenia Open 2015 v Portorožu

Ljubljana, 29.7.2015

 

SloOpen2015_525x300px

 

Teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, z nagradnim skladom 42.500€, bo letos na sporedu od 10. do 15.8.2015, letos že tretjič v ŠRC Marina Portorož.

 

Na letošnjem turnirju bodo nastopili igralci iz kar 33ih držav, glede na listo prijavljenih pa bo letošnji turnir najmočnejši. Med prijavljenimi so trije igralci, ki so med prvimi 100 igralci na svetu, zadnji neposredno uvrščen igralec v glavi turnir je 195. na lestvici ATP.

 

Prvi nosilec turnirja je Španec Marcel GRANOLLERS, leta 2012 že 19. igralec sveta in zmagovalec štirih turnirjev serije ATP. Drugi nosilec Italijan Paolo LORENZI je stari znanec slovenskih Challengerjev, v karieri pa je bil že uvrščen med prvih 50 igralcev na lestvici ATP.
Tretji nosilec je Slovak Lucas LACKO, tudi on že član najboljše petdeseterice najboljših teniških igralcev.

 

Turnirja se bosta udeležila tudi Italijan  Luca VANNI, ki se je letos iz kvalifikacij prvič uvrstil v glavni žreb turnirja ATP serije 250, nato pa prišel vse do finala in Nizozemec Thiemo DE BAKKER, ki je bil že 40. igralec sveta in nenazadnje obetavni, 20 letni Srb, Laslo DJERE.

 

Od domačih igralcev bosta zagotovo nastopila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

 

Imena ostalih slovenskih igralcev bo organizator, Tenis Slovenija, sporočil na novinarski konferenci 5. avgusta. 2015.

 

Sicer pa bodo portoroške noči letos še daljše in še bolj vroče. V ŠRC Marina se bodo v sklopu turnirja zvrstili trije koncerti, Players party in dobrodelni poker večer s Casinojem Portorož, Občina Piran pa bo na zaključni dan turnirja ter vikend pozneje prav tako pripravila koncerte.

 

Vsega skupaj bo tako 6 koncertov, od tega so trije v »teniški« režiji, trije pa v režiji Občine Piran.

 

Pregled dogajanja:
• 7.8. Perpetuum Jazzile (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnica )
• 8.8. Magnifico (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnica )
• 11.8. Players party (ŠRC Marina Portorož – vstop z vabilom)
• 12.8. Dobrodelni poker turnir v Casinoju Portorož (Casino Portorož, vpisnina 25€)
• 14.8. Oldies Goldies & Sharkastique (ŠRC Marina, teniška igrišča – brezplačno )
• 15.8. Big Foot Mama (Portoroška plaža – brezplačno)
• 21.8. Uros Perich Perry (Portoroška plaža – brezplačno))
• 22.8. Sugar free ZUCCHERO (Portoroška plaža – brezplačno)

 

5.8.2015 bo še novinarska konferenca na kateri bo posredovanih še več podrobosti o letošnjem dogajanju v Portorožu.

 

Vse informacije o turnirju lahko spremljate     tukaj.    

   
 

Prva novinarska konferenca

Ljubljana, 17.6.2015

 

Novinarska konferenca Tilia Slo Open 2015_525_bm

 

Na prvi novinarski konferenci pred največjim teniškim dogodkom na obali – ATP Challenger Tilia Slovenia Open, so bili predstavljeni načrti za letošnji poletni dogodek, predstavljena je bila tudi nova podoba Teniške zveze Slovenije – Tenis Slovenija.

 

Teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, z nagradnim skladom 42.500€, bo letos na sporedu od 10. do 15.8.2015, letos že tretjič v ŠRC Marina Portorož.

Predstavnik Občine Piran na novinarski konferenci ni bil prisoten, je pa s tem namenom župan g. Peter Bossman zapisal: »Z letošnjim letom Občina Piran še bolj tesno sodeluje pri organizaciji dogodka Tilia Slovenia Open. V sklopu tradicionalne Portoroške noči se bodo v sodelovanju s Tilia Slovenia Open in Občino Piran odvili štirje veliki koncerti - Perpetuum Jazzile, Magnifico, Oldies Goldies, in za zaključek po finalu teniškega turnirja še gost presenečenja z ognjemetom. V Portorožu se torej obeta izredno pestro zabavno dogajanje skozi celoten teden, saj se bodo poleg koncertov odvijale še ostale aktivnosti v sklopu Fun Zone projekta.«

 

Novinarska konferenca TSO 2015_5_525

Marko Umberger

 

Marko Umberger, predsednik Teniške zveze Slovenije (TZS): »V minulih dveh letih so bili odzivi interne teniške javnosti, sponzorjev (z generalnim na čelu), igralcev, posebej domačih, dobri – smo na pravi poti.«

 

Novinarska kongerenca Kavšek_2015_525

Andrej Kavšek

 

Andrej Kavšek, predsednik uprave Zavarovalnice Tilia: "Naše sodelovanje s teniško zvezo je podobno kot pri dveh, ki se poročita. Najprej se dobro spoznata, nato se poročita. Mi smo se tudi nekaj časa spoznavali, potem pa začeli sodelovati. Očitno smo zadovoljni, ker smo še vedno glavni pokrovitelj. Pravzaprav smo zelo zadovoljni. Turnir iz leta v leto raste in napreduje. V naslednjih letih si želimo še korak više, a gremo lepo počasi. Dobro napredujemo. Tudi letos bomo organizirali poslovni teniški turnir in se tega zelo veselim.«

 

Novinarska konferenca TSO 2015_4_525

Denis Topčič

 

Rdeča nit dogodka, tako kot zadnji dve leti, ostaja enaka: Poletje, morje, tenis in zabava! Denis Topčič, direktor turnirja Tilia Slovenia open: "Letošnji turnir bo presegel dosedanja dva. Termin je verjetno idealen, bogat vzporedni program pa bo zagotovo navdušil obiskovalce Portoroža in predvsem teniške sladokusce. Veseli me, da odlično sodelujemo z občino Piran, predvsem zato, ker bi radi nekaj naredili za prebivalce, ki živijo na obali. Moram izreči pohvalo tudi vsem slovenskim medijem, ki so lepo in spodbudno poročali o teniškem turnirju. Tudi zaradi dobre medijske podpore je turnir Tilia Slovenia Open boljši in napreduje vsako leto.«

 

Novinarska konferenca TSO_Krušič Gregor_525_bm

Gregor Krušič

 

V sklopu turnirja bo nastopilo preko 1000 igralcev v devetih dneh (vse kategorije), zaključne teniške boje bo prenašal A Kanal in sicer polfinale ter finale ob 20.00h.

Gregor Krušič, direktor TZS dodaja še informacije v zvezi z vstopnicami: 

 • vstop na prizorišče in ogled tekem na zunanjih igriščih cel teden (8. – 15.8.) – brezplačno
 • ogled tekem na stadionu od ponedeljka do četrtka (10. – 13.8.) – brezplačno 
 • ogled tekem na stadionu polfinale, petek (14.8.) - 4 €
 • ogled tekem na stadionu finale, sobota (15.8.) - 7 €

Generalni sponzor Zavarovalnica Tilia bo za polfinale in finale podelila 800 vstopnic za brezplačni oglede tekem.  

Gregor pove, da je v sklopu turnirja izredno veliko truda vloženega v dodatno komunikacijo in promocijo: »celotna obala bo »dihala« in živela v znamenju turnirja vsaj dva tedna pred dogodkom. Z vsemi hotelskimi verigami smo se dogovorili za podporo, na centralni plaži bo promocijsko postavljeno mini teniško igrišče za vse mimoidoče radovedneže,  Občina Piran dogodku namenja vse razpoložljive oglasne površine, tako kot lansko leto, bo na plaži pri igriščih potekalo ciljanje PETROL tarče,  v sredo bo v Casinoju Portorož dobrodelni poker večer…največja novost turnirja pa je Fun zone, kjer bo z odprto kuhinjo in dnevnimi animacijami tako rekoč »srce turnirja.««

 

Novinarska konferenca TSO 2015 Gornik Jaka_525_bm

Jaka Gornik

 

Jaka Gornik, direktor FM v zvezi s Fun Zone pojasnjuje in dodaja: »Fun Zone je osrednje prizorišče dogajanja, ki bo v vseh dneh gostilo različne zabavne aktivnosti, ki bodo popestrile dogajanje. Fun Zone sestavljajo žanrsko raznolika dogajanja, ki bodo zadovoljila različne medgeneracijske glasbene okuse. Poleg »Odprte kuhinje«, ki bo odprta vse dni in ostalih spremljajočih aktivnosti bodo na sporedu naslednji dogodki:

 • Petek, 7.8.    Perpetuum Jazzile (vstopnica)
 • Sobota, 8.8.   Magnifico (vstopnica)
 • Torek, 11.8.  Players Party
 • Sreda, 12.8.  Dobrodelni poker večer
 • Četrtek, 13.8.  Koncert Klapa solinar
 • Petek, 14.8.  Oldies Goldies
 • Sobota, 15.8. gost presenečanja + veliki ognjemet

 

Gregor: »vizija dogodka je, da skupaj z Občino Piran, celotnim lokalnim gospodarstvom razvijamo ta dogodek in s tem popestrimo poletno dogajanje na slovenski obali. S pestro in raznoliko ponudbo storitev in produktov želimo zadovoljiti vsakega obiskovalca«.

V zaključnem delu Gregor povzame tudi novost na Teniški zvezi Slovenije, to je nova podoba in ime Tenis Slovenija. Na današnji dan je lansirana nova spletna stran: www.tenis-slovenija.si, nova podoba in logotip Tenis Slovenija. Nova spletna stran je bila oblikovana z namenom, da je bolj prijazna in privlačna za vse obiskovalce. Smernice pri oblikovanju podobe so bile olimpijske barve, enostavna/moderna uporaba, lažja komunikacija, prepoznavnost…hkrati pa, kot pravi Gregor: »ohranili smo tradicijo s prvo podobo, katero je oblikoval leta 1999 g. Marko Kočevar.«

 

Tekst: Tenis Slovenija

Foto: Bojan Matevžič

 

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.