Blaž Rola ta teden edini Slovenec med stoterico, velik skok za Tamaro Zidanšek

Na moški svetovni teniški lestvici ostaja v stoterici najboljših igralcev samo Blaž ROLA. Ta teden je pridobil dve mesti in je na 93. mestu. Blaž KAVČIČ po slabših nastopih na zadnjih turnirjih še naprej drsi po lestvici. Ta teden je izgubil 20 mest in se je ustavil na 111. mestu. Grega ŽEMLJA je pridobil 10 mest in je zdaj na 297. mestu. Osem mest je pridobil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je pri novi najvišji uvrstitvi, na 440. mestu. Napredoval je še Aljaž RADINSKI, ki je pridobil 82 mest in je na 1297. mestu.

Na svetovni ženski teniški lestvici WTA najboljše slovenske igralke ostajajo okrog mest, ki so jih zasedale prejšnji teden. Dve mesti je pridobila Polona HERCOG, ki je ta teden na 81. mestu, največji skok pa sta naredili Tamara ZIDANŠEK, ki je pridobila 147 mest in je napredovala na 662. mesto ter Nina POTOČNIK, ki je pridobila 120 mest in je na 927. mestu.