Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Petrol turneja : ITF Petrol turneja 2015 : ITF Petrol turneja F2 Lj

PETROL TURNEJA 2015 - F2 LJUBLJANA

 

 

SLO F2 Ljubljana  8.6.2015 - 14.6.2015

 

14.6.2015
 
Končan je drugi moški Futures Petrol turneje 2015, ki se je odvijal v Savskem naselju v Ljubljani. V zaključku ni bilo slovenskih igralcev, turnir pa je izločil krvnik le-teh, Italijan Edoardo EREMIN, ki je izločil kar tri domače adute, v finalu pa je bil s 6-3 6-2 boljši od 4. nosilca, Avstrijca Pascala BRUNNERJA. 
 
 
V konkurenci dvojic sta naslov osvojila Ukrajinec Danylo KALENICHENKO in Portugalec Goncalo OLIVEIRA.
 
12.06.2015 
 
Eremin 525_Savsko 2015
Edoardo EREMIN
 

Slovenija je ostala brez predstavnikov na moškem Futuresu Petrol turneje 2015 v Savskem naselju, v Ljubljani.


V današnjem četrtfinalnem obračunu je 5. nosilec, 21. letni Italijan Edoardo EREMIN (na fotografiji), ki je sicer zaradi pozne prijave igral kvalifikacije, izločil še tretjega slovenskega igralca po vrsti, Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Italijan je bil boljši z rezultatom 6-3 7-5.

 

Spomnimo, da je EREMIN v prvem krogu s 6-4 6-3 premagal Matjaža JURMANA, v drugem krogu pa je bil s 7-6(5) 6-4 boljši od Matica ŠPECA. Matic je v podaljšani igri prvega niza že vodil s 4-1, a nato izgubil vse svoje začetne udarce ter s tem prvi niz in nazadnje tekmo.

 

Včeraj je bilo tudi konec slovenskih nastopov v konkurenci dvojic, ko so se v četertfinalu poslovili Matjaž JURMAN in Tom KOČEVAR DEŠMAN ter Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

 

Naši igralci se bodo zdaj presleili v Litijo, kjer se v soboto začnejo kvalifikacije naslednjega Futuresa iz serije Petrol turneja 2015.          

   
 

 

 

11.06.2015 

 

Radinski Aljaž 2015_F2Lj_525_bm

Aljaž  RADINSKI

  

Kljub temu, da smo v Savskem naselju na turnirju Futures, ki se odvija v sklopu Petrol turneje 2015, imeli štiri predstavnike, bomo v četrtfinalu videli samo enega.
To bo Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je v drugem krogu v treh nizih s 6-3 2-6 6-3 premagal Sebastiana OFNERJA iz Avstrije.

 

Matic ŠPEC, Aljaž RADINSKI in Tomislav TERNAR so se dobro držali, a na koncu vsi trije izgubili.

 

Konec je slovenskih nastopov tudi v konkurenci dvojic. Danes smo imeli v igri dva para, a sta oba izgubila.

 

Nova priložnost bo že prihodnji teden v Litiji.

 

V petek bo edini slovenski nastop, nastop Toma KOČEVARJA DEŠMANA v četrtfianalu konkurence posameznikov. Ob 10. uri bo igral z Italijanom Edoardom EREMINOM, ki je v prvem krogu izločil Matjaža JURMANA, v drugem pa Matica ŠPECA.

 

Obeta se zanimiv dvoboj dveh odličnih serverjev zato vabljeni v Savsko naselje tudi v petek!          

 

 

 

10.06.2015   

 

Na slovenskem Futuresu 2, ki se v okviru Petrol turneje 2015 odvija v Savskem naselju v Ljubljani, je drugi dan glavnega turnirja nastopilo še pet Slovencev. Bili so le delno uspešni.

 

Tom KOČEVAR DEŠMAN, 3. nosilec turnirja je s 6-3 6-3 premagal Slovaka Milana HABRMANA, Tomislav TERNAR pa je bil s 6-1 6-0 boljši od Hrvata Edija STEFICARJA, ki je nastopil s posebnim povabilom.

 

Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK in Matjaž JURMAN so izgubili.

 

V četrtek bomo videli 5 slovenskih nastopov. Začel bo ob 10. uri Tom KOČEVAR DEŠMAN, za njim bo na istem igrišču nastopil Aljaž RADINSKI. Na igrišču št. 2 bo okrog 11.30 ure nastopil Matic ŠPEC.

 

Ne pred 13. uro bo na igrišču št. 1 nastopila slovenska dvojica Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN, na igrišču št. 5 pa prav tako ne pred 13. uro še zadnja slovenska dvojica v turnirju, Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

 

Tudi jutri se v Savskem nasleju obetajo zanimivi dvoboji zato vas vabimo k ogledu.          

 

 

 

09.06.2015

   

Prva slovenska nastopa v glavnem turnirju med posamezniki na Futuresu v Ljubljani sta se končala uspešno.

 

Aljaž RADINSKI, ki nastopa s posebnim povabilom je le-tega izkoristil in v prvem krogu s 7-6(1) 7-5 premagal Madžara Gaborja BORSOSA.

 

Še enkrat je zmagal tudi Matic ŠPEC, ki je v dramatičnem zaključku odločilnega tretjega niza ugnal Poljaka Adriana ANDRZEJCZUKA. Matic je bil boljši s 6-7(6) 6-1 7-6(7).

 

V konkurenci dvojic so v četrtfinale napredovali Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matjaž JURMAN ter Blaž BIZJAK in Nik RAZBORŠEK.

 

V sredo se spored v Savskem naselju začenja ob 10. uri ko bosta od Slovencev prva nastopila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Dorian Tomaž JANEŽIČ, okrog 11.30 bosta nastopila Tomislav TERNAR in Matjaž JURMAN, ne pred 13. uro pa še Blaž BIZJAK.

 

Ne pred 14. uro bo nastopila še zadnja slovenska dvojica v prvem krogu, Matic ŠPEC in Matej LELJAK.          

 

 

08.06.2015  
 

Na igriščih teniškega centra Savsko naselje v Ljubljani smo spremljali obračune zadnjega kroga kvalifikacij, v katerih so sodelovali tudi štirje slovenski igralci.

 

Jurman Matjaž_2015_F2Ljubljana,525

Matjaž JURMAN

 

Trije so na igrišče stopili ob 11. uri, po dveh urah in pol pa sta ga prva zapustila Matjaž JURMAN in Rok JARC. Naša igralca sta v medsebojnem obračunu odločala o udeležencu glavnega turnirja in vanj se je uvrstil 32. letni Matjaž JURMAN. Ta je za zmago nad tri leta mlajšim tekmecem potreboval dve uri in pol. Srečanje je bilo zanimivo, a je Matjaž pokazal več zbranosti in se zasluženo veselil uvrstitve v glavni turnir.

 

Špec Matic_2015_F2 Lj _525_bm

Matic ŠPEC

 

Na sosednjem  igrišču se je še nekaj minut več potil Matic ŠPEC, ki je na koncu le strl odpor Hrvata  Zvonimirja Franja ZGOMBIĆA. Ta je v zadnjem nizu vodil s 4-3, nato pa je Matic dobil tri igre zapored in na koncu slavil z izidom 6-3 3-6 in 6-4.

 

In še nekaj podatkov o Maticu, ki je študent na univerzi v Minesotti, kjer igra za tamkajšnjo univerzitetno ekipo.

 

Matic ŠPEC je kot član univerzitetne ekipe Minesotte med posamezniki sezono zaključil z razmerjem zmag in porazov 31-5, kar je najboljše razmerje v ekipi in tudi najboljše razmerje katerega od igralcev te univerze od leta 2003. V zadnjem delu sezone je nanizal 14 zmag brez poraza.

 

Med sezono je pri posameznikih iz igralnega mesta 5 napredoval na 2. igralno mesto in bo v naslednji sezoni najvišje rangiran igralec ekipe. Sezono je pri posameznikih (med vsemi igralci univerz) zaključil na 68 mestu, bil je druga rezerva za turnir NCAA, na katerem nastopijo najboljši igralci sezone. Na začetku naslednje sezone bo rangiran med 64 najboljših igralcev (zaradi odhoda "senior-jev").

 

Kot novinec je bil v aprilu imenovan za igralca tedna konference "BigTen", kjer  igra njihova ekipa. Ta konferenca je ena od najmočnejših, v njej tekmuje tudi ekipa univerze Ohio State, za katero je igral Blaž Rola. Ekipa Minnesota je leto zaključila kot zmagovalka te konference, v nacionalnem merilu pa na 21 mestu.

 

Matic je osvojil tudi nagrado "ITA - Rookie of the Year" - najboljši novinec leta centralne regije.

 

Kot je še zapisal Maticov oče, je Matic akademsko dosegel odlične ocene, k temu pa še dodal podatek, da je pomočnik glavnega trenerja v ekipi, Ljubljančan Urban Ljubič letos ponovno osvojil nagrado združenja ITA -  najboljši pomočnik trenerja leta centralne regije.

 

V glavni turnir je napredoval tudi Blaž BIZJAK, ki je igral z Avstrijcem Lennyem HAMPELOM.  Blaž je bil boljši z rezultatom 6-0 7-6(3).          

   
Opravljen je bil tudi žreb glavnega turnirja v katerem bo nastopilo kar 8 slovenskih igralcev. Že v torek bomo ob 10. uri na delu videli Aljaža RADINSKEGA, za njim bo nastopil Matic ŠPEC. V sredo bodo nastopili še Tom KOČEVAR DEŠMAN,  Nik RAZBORŠEK, Blaž BIZJAK, Matjaž JURMAN, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Tomislav TERNAR.

V torek bo nastopilo tudi 7 slovenskih dvojic.

Vabljeni v Savsko naselje na ogled tekem.
        
        
   
 

 

 

 

07.06.2015   

 

Petrol serija 2015_Ljubljana_525_im 

 

V Ljubljani se je končal drugi dan kvalifikacij na drugem moškem Futuresu slovenske serije imenovane Petrol turneja 2015.

 

V zadnji krog kvalifikacij so se prebili štirje Slovenci, eden od njih pa je že zanesljiv udeleženec glavnega turnirja. Ali bo to Rok JARC ali Matjaž JURMAN bosta naša "veterana" odločila v prvem srečanju ponedeljkovega sporeda v Savskem naselju, ki se bo začel ob 11. uri.

 

Istočasno bo na igrišču št. 2 nastopil Matic ŠPEC, ki ga uadnje leto na slovenskih igriščih nismo videvali, saj je na študiju v ZDA, kjer odlično igra za tamkajšnjo univerzitetno ekipo Minesotte, pri kateri predstavlja enega stebrov ekipe. Sezono 2014-2015 je končal z devetimi zmagami in tremi porazi v konkurenci posameznikov in s 5 zmagami ter tremi porazi v konkurenci dvojic.

 

Za slovenskim dvobojem na igrišču št. 1 pa bo nastopil še četrti slovenski finalist kvalifikacij Blaž BIZJAK.

 

Vabljeni na ogled tekem !          

 

 

05.06.2015

 

Petrol turneja se prihodnji teden nadaljuje v Savskem naselju v Ljubljani, turnir pa se je s kvalifikacijskimi obračuni začel že v soboto. Tudi tokrat je udeležba Slovencev številna, v kvalifikacijah pa so prijavljeni Aljaž RADINSKI, Blaž BIZJAK, Žiga PAPEŽ, David GORŠIČ, Janož ŽIBRAT, Matej LELJAK, Aljaž Jakob KAPLJA, Rok JARC, Jure FRANK, Matic ŠPEC, Miha OKORN, Tilen ŽITNIK, Filip Jakob ZUPANČIČ, Žiga DROBNIČ, Miha MLAKAR, Matic SOTLER, Grega BOH, Rok KRIŽAJ, Anže LOVIŠČEK, Aljaž CAJZEK, Jan DERNIČ, Marko NOVAK in Valentin HORVAT. 

 

Kar 23 razlogov torej, da si v soboto, nedeljo in ponedeljek ogledate katero izmed kvalifikacijskih srečanj in pomagate našim predstavnikov prebroditi pot do glavnega turnirja.

 

V glavnem turnirju so si mesto že zagotovili Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR, ki sta v turnir uvrščena neposredno ter Dorian Tomaž JANEŽIČ in Nik RAZBORŠEK, ki bosta dobila za nastop posebno povabilo.

 

V prvem krogu kvalifikacij so v soboto zmagali Tilen ŽITNIK, Matej LELJAK, Matic ŠPEC, Janoš ŽIBRAT, Jan DERNIČ, Žiga DROBNIČ, Rok JARC in David GORŠIČ.

 

V prvem krogu je bil prost Blaž BIZJAK.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.