Blaž Kavčič preko Japonca Sugite v drugi krog Wimbledona, v četrtek s Simonom

Na wimbledonski travi je danes nastopil še zadnji slovenski predstavnik v konkurenci posameznikov, Blaž KAVČIČ. V prvem krogu se je pomeril s 26-letnim Japoncem Yuichijem SUGITO, 149. igralcem lestvice ATP. Ta se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij in tako že prodobil nekaj dragocenih igralnih izkušenj na travi, ki pa mu danes niso koristile.

Blaž je srečanje dobil s 7-6(3) 6-3 7-6(5) po dveh urah in pol igre.

Po srečanju je Blaž Kavčič v izjavi za javnost med drugim zapisal:

V svojem petem nastopu na sveti travi, je Blaž tako dosegel svojo prvo zmago. Ta je še toliko slajša, saj mu v zadnjem obdobju ni šlo vse po načrtih. »Takšna zmaga mi v obdobju, v katerem se nahajam, pomeni res veliko. Kljub temu, da sem igral že na veliko Grand Slam turnirjih, vsaka zmaga tukaj šteje dvojno. Čeprav to ni moj najljubši turnir in trava ni moja najljubša podlaga, mi zmaga izjemno veliko pomeni. Wimbledon je zgodovina tenisa in doseči tukaj zmago je del zgodovine. Veliko lepše bo končati kariero z zmago na teh igriščih,« je takoj po tekmi sporočil Kaljut.

Trenutno 107. igralec sveta, ki se v zadnjih letih bori predvsem s telesom, je zmagam na ostalih Grand Slam turnirjih, sedaj pripisal tudi zmago na najprestižnejšem teniškem turnirju. »Res se ne želim ponavljati in jamrati o vseh poškodbah in operacijah. Enostavno težko je, tako fizično kot psihično prihajati nazaj. Operacije živcev in počena kost na stopalih so pustile večje posledice kot smo pričakovali, zato je težko nadaljevati, ko imaš v glavi samo najvišje cilje, telo pa ne da. Kakorkoli, še nikoli se nisem predal, tudi sedaj se ne bom. Upam, da posledica današnjega padca ne bo pustila posledic in da se bom v naslednjem krogu lahko normalno boril!”.

Blaž je namreč v predzadnji igri zdrsnil na travi in nerodno padel. Po zdravniškem odmoru in pregledu je na srečo sicer lahko nadaljeval, vendar bo šele čas pokazal ali je kaj resnejšega: “V tem trenutku težko rečem kaj je, potrebno bo slikanje in pregled. Dejansko sem mislil, da bom moral le nekaj točk pred zmago predati tekmo, saj nisem mogel hoditi. V tem primeru mislim, da bi kar končal kariero, saj ne vem, če bi kaj takšnega lahko še enkrat preživel po tistem ko v tretjem krogu US Opena sploh nisem mogel stopiti na igrišče. Kot vse kaže, bo tudi ta sezona borba za preživetje”, je v smehu zaključil Blaž.

V drugem krogu Blaža čaka 30-letni Francoz Gilles SIMON, 13. igralec sveta in 12. nosilec turnirja v Wimbledonu. Srečanje bo na sporedu v četrtek kot drugo na igrišču št.3. Tekme se začnejo ob 11.30 po lokalnem času.