Grega Žemlja v finale kvalifikacij v britanskem Ilkleyu

Grega ŽEMLJA ta teden natopa na ATP Challengerju v Ilkleyu, ki bo pripravljalni turnir za Wimbledon tudi za Blaža ROLO, le da je on že v glavnem turnirju, medtem ko se Grega ŽEMLJA poskuša uvrstiti v glavni turnir skozi kvalifikacije. V prvem in drugem krogu 42.500 € vrednega Challengerja je bil uspešen.

V prvem krogu je s 6-7(5) 6-4 6-2 premagal 7. nosilca Čilenca Nicolasa JARRYA . V drugem krogu je nato s 7-6(2) 6-4 premagal Bolgara Dimitara KUTROVSKY, ki je na lestvici ATP uvrščen 9 mest za Gregom ŽEMLJO, na 317. mesto. Za nastop v glavnem turnirju bo danes okrog 16. ure igral z 20. letnim Italijanom Metteom DONATIJEM, 222. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA bo v prvem krogu glavnega turnirja igral z 28. letnim Belgijcem Maximom AUTHOMOM.

Blaž KAVČIČ ostaja na pesku. Tokrat bo nastopil v Popradu na Slovaškem, kjer je 1. nosilec turnirja, v prvem krogu pa bo igral s Čilencem, 27.letnim Hansom PODLIPNIKOM-CASTILLOM, ki ima, tako kot Blaž, za sabo ne preveč uspešen zadnji del sezone.

Na ITF turnirju v Nišu (10.000 $) je v kvalifikacijah nastopila Sara DJURDJEVIĆ in s 5-7 6-3 4-6 izgubila s 17. letno Rusinjo Anno MAKHORKINO.