prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : Oktober 2012

Arhiv novic- oktober 2012

Blaž Kavčič se je še enkrat poslovil v drugem krogu

Ljubljana, 31.10.2012

Blaž KAVČIČ se še na drugem ATP Challengerju na JA turneji, tokrat v Montevideu, poslavlja v drugem krogu. Danes je bil usoden Srb Boris PASHANSKI, ki je zmagal s 63 75. Srečanje je trajalo uro in pol, Pashanski pa je bil v točkah boljši z 62 - 52. V prvem nizu smo videli tri breake. Odločilen je bil tretji, ko je pri rezultatu 3 - 4 PASHANSKI odvzel servis KAVČIČU, povedel s 3 - 5, nato pa zanesljivo dobil igro na svoj začetni udarec in s tem prvi niz s 6 - 3. V drugem nizu smo videli pet izgubljenih iger serverja, PASHANSKI je izgubil 2. in šesto igro, Blaž KAVČIČ pa 3., 5. in 11. igro, v kateri je servis izgubil pri izidu 5 - 5. PASHANSKI je povedel s 6 - 5, zadnjo igro na svoj servis pa ponovno zanesljivo dobil in s tem tudi srečanje z izidom 6-3 7-5. Izid v medsebojnih srečanjih je s to zmago izenačil na 1 - 1. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman, Maks Tekavec, Rok Sitar, Manca Pislak in Natalija Šipek uspešni, Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič izgubili

Ljubljana, 31.10.2012

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je na Futuresu (10.000 $) v Heraklionu po uspešnih nastopih v kvalifikacijh in zmagi v prvem krogu uvrestil v drugi krog. Danes je s 62 62 premagal Srba Pedjo KRSTINA.

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti so že nastopili vsi naši predstavniki v konkurenci posameznikov. Maks TEKAVEC je s 64 67(4) 63 premagal Srba Srdjana JAKOVLJEVIĆA, Rok SITAR je bil s 62 61 boljši od Romuna Sergia Ioana BUCURA, Manca PISLAK je s 62 64 premagala 13. letno Avstrijko Miro ANTONITSCH, Natalija ŠIPEK pa je bila s 64 62 boljša od 1. nosilke, 145. mladinke sveta, Lille BARZO.

Od nadaljnjega tekmovanja sta se poslovila Hana MRAZ, s 63 63 jo je premagala vrstnica, domačinka, 5. nosilka Dalma GALFI in Matic ŠPEC, katerega je v izenačenem srečanju izločil 1. nosilec, domačin Andre BIRO z rezultatom 26 64 64.

V konkurenci dvojic je v polfinale napredoval Maks TEKAVEC, ki je s Slovakom Martinom BLASKOM s 64 62 izločil Romuna Raresa ISPASA in Nemca Michaela WINDLA.

Pri dekletih sta polfinalistki Manca PISLAK in Hana MRAZ. V četrtfinalu sta z rezultatom 7-5 4-6 [10-4] premagali 4. nosilki, Madžarki Dorottyo JONAS in Zsofio KOLESZAR.

Na ITF turnirjih v Natanyi in Carigradu sta izpadli Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Tadejo MAJERIČ je v Izraelu s 63 46 76 izločila 21.letna Slovakinja Zuzana LUKNAROVA, Maša ZEC PEŠKIRIČ je v Carigradu izgubila s 6. nosilko, Ukrajinko Valentyno IVAKHNENKO. Izid je bil 76 46 64 v korist ukrajinske igralke. TUKAJ.

Nastopi naših igralk in igralcev na praznični dan

Ljubljana, 31.10.2012

Na mednarodnih turnirjih bo danes v igri kar nekaj naših igralk in igralcev.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu ATP Challengerja v Montevideu igral s Srbom, 29. letnim Borisom PASHANSKIM (ATP-175). Blaž in Pashanski sta se pomerila doslej enkrat in sicer je letos v Monzi v treh nizih slavil Blaž KAVČIČ.

Tom KOČEVAR DEŠMAN bo v Heraklionu nastopil v prvem krogu Futuresa. Njegov nasprotnik bo srbski kvalifikant, 18. letni Pedja KRSTIN (ATP-1165).

Na ITF turnirju v Carigradu bo v drugem krogu igrala Maša ZEC PEŠKIRIČ. Njena nasprotnica bo 19. letna 6. nosilka iz Ukrajine, Valentyna IVAKHNENKO (WTA-241).

Tadeja MAJERIČ bo v Netnyi v drugem krogu ITF turnirja igrala z 21.letno Slovakinjo LUKANROVO (WTA-346).

V drugem krogu glavnih turnirjev pa bodo v Budimpešti nastopili tudi naši mladinci in mladinke. Igrali bodo Maks TEKAVEC, Matic ŠPEC, Rok SITAR, Manca PISLAK, Hana MRAZ in Natalija ŠIPEK.

TUKAJ.

Grega Žemlja je imel precej težav s 16. letnim Švedom Eliasom Ymerjem, v četrtek z Ignatikom

Ljubljana, 30.10.2012

Z neprepričljivimi predstavami naših najboljših igralcev zadnja dva dni je danes nadaljeval Grega ŽEMLJA. Kljub slabšemu nastopu pa naš trenutno najvišje uvrščeni igralec na lestvici ATP ni dovolil presenečenja. Šveda Eliasa YMERJA, ta je aprila letos dopolnil 16 let in ga na lestvici ATP še ne najdemo, je pa trenutno 35. mladinec sveta, je premagal z 26 76(3) 75. Grega je slabo serviral, napravil kar 12 dvojnih napak, izkoristek drugega srvisa pa je imel samo 34 %. K sreči je bil uspešnejši od Šveda pri realizaciji break priložnosti. Izkoristil je namreč 5 od sedmih priložnosti, medtem ko je mladi Šved izkoristil le 6 priložnosti od dvanajstih. O izenačenosti srečanja priča tudi razmerje osvojenih točk, ki je bilo na koncu 109 - 105 v korist našega igralca. Upamo, da bo Grega svojo formo izboljšal, saj bi z usopešnim nastopom na turnirju še vidno izboljšal svojo visoko uvrstitev na lestvici ATP. Srečanje je trajalo skoraj dve uri.

Grega bo naslednje srečanje igral v četrtek , ko bo okrog 17. ure njegov nasprotnik 22. letni Belorus Uladzimir IGNATIK.Ta se na lestvici ATP nahaja na 144.mestu, kar je tudi njegova najboljša uvrstitev na svetovni moški teniški lestvici. IGNATIK je pred tremi tedni osvojil turnir v Taškentu, ko je v finalu premagal Lukasa LACKA.

Grega ŽEMLJA in Uladzimir IGNATIK sta se doslej pomerila dvakrat in sicer na pesku leta 2010. Obakrat je bilo sicer zelo tesno, a je v treh nizih obe srečanji dobil Grega ŽEMLJA. TUKAJ.

Blaž Kavčič z nekaj težavami v drugi krog Montevidea, Aljaž Bedene izgubil v Ženevi

Ljubljana, 29.10.2012

Prvi je od naših treh udeležencev ATP Challengerjev ta teden v Urugvaju nastopil Blaž KAVČIČ. Potem, ko je pred tednom dni brez težav odpravil Argentinca Facunda BAGNISA, je imel tokrat z, na lestvici ATP 90 mest nižje uvrščenim argentinskim levičarjem, precej več dela. Predvsem v prvem nizu, ki je trajal 1 uro in 30 minut mu je slabo kazalo, saj je BAGNIS z breakom vodil 4 - 2 in imel žogo za 5 - 2, a je na srečo ni izkoristil, tako da sta igralca o zmagovalcu prvega niza odločila v podaljšani igri. To je brez težav dobil Blaž KAVČIČ. Drugi niz se je odvijal precej hitreje. V dobrih 40. minutah ga je dobil naš igralec s 62 in se tako uvrstil v drugi krog. Srečanje je motil močan veter.

Blaž bo v drugem krogu igral v sredo ob 16.uri po lokalnem času, njegov nasprotnik pa bo Srb Boris PASHANSKI

.

Na ATP Challengerju v Ženevi pa se je nekoliko presenetljvo že v prvem krogu poslovil Aljaž BEDENE. Očitno po poškodbi še ni našel forme, v kakršni je bil pred operacijo slepiča, tako da danes ni bil kos izkušenemu Francozu, 35. letnemu Marcu GICQUELU. Temu je za zmago na zelo hitri podlagi zadostoval en break, do katerega je prišel v prvem nizu, ki ga je dobil s 63. Drugi niz se je končal s podaljšano igro, v kateri je bil Francoz prav tako boljši, tako da je na koncu slavil s 63 76(2). Aljaž je bil slabši predvsem pri izkoristku drugega servisa, medtem, ko sta imela oba igralca izkoristek prvega servisa zelo dober. Srečanje je trajalo uro in 40 minut. Aljaž do konca sezone ne brani veliko ATP točk, tako da na lestvici ne bo nazadoval.

TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v drugi krog Carigrada, naši igralci in igralke zelo dobro začeli v Budimpešti

Ljubljana, 29.10.2012

Prva je z nastopi v novem tednu na glavnih turnirjih začela Maša ZEC PEŠKIRIČ. Na turnirju v Carigradu (25.000 $) je v prvem krogu premagala rusko kvalifikantko Julio VALETOVO (WTA-586) s 60 63. Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Budimpešti so naši predstavniki dobro začeli nastope v glavnem turnirju. Maks TEKAVEC je s 63 61 deklasiral 5. nosilca, Avstrijca Phillipa MORITZA, 369. igralca ITF lestvice. Matic ŠPEC je s 63 60 odpravil srečnega poraženca iz Poljske Oskarja MICHALEKA (ITF - 1705). Rok SITAR je odlično izkoristil vlogo srečnega poraženca in je v prvem krogu glavnega turnirja premagal 3. nosilca, Francoza Tristana MERAUTA (ITF - 353) s 63 57 64 ter si ustvaril dolično izhodišče za nadaljevanje turnirja. V prvem krogu je spodrsnilo samo Dorianu Tomažu JANEŽIČU, ki je z 26 26 izgubil z Avstrijcem Davidom PICHLERJEM (ITF - 427). Pri dekletih je z zmago začela nastope Manca PISLAK, ki je 67 75 76 premagala mladi madžarski up, 15. letno Anno BONDAR, 3. nosilko, sicer pa 273. mladinko sveta. Natalija ŠIPEK je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 bolje nadaljevala in v izjemno napeti končnici slavila. Romunko Eleno Gabrielo RUSE je premagala z 06 64 76(9). Uspešna je bila tudi naša najmlajša Hana MRAZ. Srbski srečni poraženki iz kvalifikacij Aleksandri REKLJIĆ je oddala samo dve igri in slavila s 61 61. V prvem krogu je z nastopi končala Ana OPARENOVIČ, ki je po dobri predstavi izgubila s 4. nosilko, Irko Sinead LOHAN (ITF - 278) s 36 76 26. V torek so v Budimpešti igrali turnir dvojic. V drugi krog se je uvrstil Maks TEKAVEC, ki je v paru s Slovakom Martinom BLASKOM s 61 60 premagal domačina Marka PAPPA in Olivera VARGO-TOTHA.Igor SAVELJIC (Črna Gora) in Ivan SAVELJIC (Črna Gora) sta s 6-3 6-2 izločila naš par Domen GOSTINČAR in Rok SITAR. Pri dekletih smo videli slovenski obračun. Manca PISLAK in Hana MRAZ sta s 62 26 10-6 premagali našo Ano OPARENOVIČ in Ukrajinko premagali Bianko VELEHAN. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v glavni turnir v Heraklionu, Rok Sitar v Budimpešti

Ljubljana, 29.10.2012

Končujejo se kvalifikaxcije na mednarodnih turnirjih in poglejmo kako so se odrezali naši igralci in igralke.

V grškem Heraklionu je igral na Futuresu (10.000$) v kvalifikacijah Tom KOČEVAR DEŠMAN. In to uspešno. V prvem krogu je premagal Nemca Lukasa RUEPKEA s 6-2 6-3, v drugem Francoza Alexandra MASSO s 6-4 6-1, v finalu kvalifikacij pa Američana Evana SONGA s 3-6 7-5 6-3. V glavnem turnirju bo v prvem krogu, v sredo, igral s kvalifikantom, Srbom Pedjo KRSTINOM.

Na ITF turnirju (50.000 $) v ameriškem New Braunfelsu je Jelena DURIŠIĆ v prvem krogu zmagala. S 5-7 7-5 7-5 je premagala Američanko Maxine THOMAS. Uspešna je bila tudi v drugem krogu, ko je s 64 61 premagala 3. nosilko, 16. letno domačinko Anne-Liz JEUKENG (WTA - 579). Za nastop v glavnem turnirju se je merila s še eno šestnajstletnico, Američanko Taylor TOWNSEND. Mlada Američanka je bila boljša z rezultatom 64 63.

Na ATP Challengerju (75.000 $) v Charlottevillu, ZDA, je Luka GREGORC v prvem krogu izgubil z domačinom Brendanom EVANSOM s 4-6 4-6.

Petra RAMPRE je bila 4. nosilka kvalifikacij ITF turnirja v francoskem Nantesu (50.000 $), a je že v prvem krogu izgubila z Nizozemko Angelique VAN DER MEET s 6-4 6-7(3) 3-6.

Na mladinskem ITF turnirju 4. kategorije v Budimpešti sta v kvalifikacijah nastopila Domen GOSTINČAR, ki je v prvem krogu s 6-7(5) 7-5 6-3 premagal domačina Botonda SARIJA, v drugem pa izgubil s še enim domačim igralcem Gyorgyem AGOSTONOM z 2-6 3-6 in

Rok SITAR, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem je s 6-1 6-4 premagal Madžara Andrasa MARICSA, v finalu kvalifikacij je izgubil z Avstrijcem Canom Paulom GUEVENOM 4-6 6-4 2-6, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

TUKAJ.

Tudi prihodnji teden številni nastopi naših igralcev in igralk po svetu

Ljubljana, 29.10.2012

Teden, ki je pred nami, bo v znamenju nastopov Grega ŽEMLJE v Nemčiji, Blaža KAVČIČA v Urugvaju, Aljaža BEDENETA v Ženevi, Luke GREGORCA v Charlottevillu, deklet na turnirjih ITF v Evropi ter mladincev in mladink na ITF turnirju na Madžarskem.

Grega ŽEMLJA bo nastopil na ATP Challengerju (30.000 + H) v Eckentalu, kjer bo 1. nosilec, Aljaž BEDENE bo v Ženevi (64.000 $) 3. nosilec, 4. nosilec bo Blaž KAVČIČ na ATP Challengerju (50.000 $) v Montevideu.

Luka GREGORC je že nastopil v kvalifikacijah ATP Challengerja (75.000 $) v Charlottevillu in v prvem krogu izgubil z domačinom Brendanom EVANSOM s 46 46.

V grškem Heraklionu igra na Futuresu (10.000$) v kvalifikacijah Tom KOČEVAR DEŠMAN. Začel je dobro in v prvem krogu premagal Nemca Lukasa RUEPKEA s 62 63.

Andreja KLEPAČ in Anja PRISLAN sta bili prijavljeni v kvalifikacije ITF turnirja (75.000 $) v angleškem Barnstaplu, a v žrebu nato ni bilo nobene.

Petra RAMPRE je bila 4. nosilka kvalifikacij ITF turnirja v francoskem Nantesu (50.000 $), a je že v prvem krogu izgubila z Nizozemko Angelique VAN DER MEET s 64 67(3) 36.

Jelena DURIŠIĆ je prijavljena v kvalifikacijah ITF turnirja (50.000 $) v ameriškem New Braunfelsu, Maša ZEC PEŠKIRIČ je prijavljena v glavni ITF turnir (25.000 $) v Carigradu, Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ pa sta prijavljeni v glavnem ITF turnirju (25.000 $) v izraelski Netanyi, kjer pa je v žrebu samo Tadeja MAJERIČ.

Mladinci in mladinke so se odpravili na ITF turnir 4. kategorije v Budimpešto. V glavnem turnirju so prijavljeni Maks TEKAVEC, Dorian TOMAŽ JANEŽIČ in Matic ŠPEC pri fantih ter Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČ, Hana MRAZ in Manca PISLAK pri dekletih.

Pri fantih sta v kvalifikacijah nastopila Domen GOSTINČAR,ki je v prvem krogu zmagal, v drugem pa izgubil ter izpadel in Rok SITAR , ki je bil v prvem krogu prost. V drugem drugem zmagal, v zadnjem pa izgubil, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec.

TUKAJ.

Znani nasprotniki naših najboljših igralcev na ATP Challengerjih

Ljubljana, 28.10.2012

Znani so nasprotniki naših "treh mušketirjev" na ATP Challengerjih, ki so na sporedu ta teden. Na najnovejši ATP lestvici je Grega ŽEMLJA na 51. mestu, Aljaž BEDENE je 92., Blaž KAVČIČ pa 105. igralec sveta. Blaž ROLA se kot 4. Slovenec uvršča na 384. mesto.

Grega ŽEMLJA, 1. nosilec turnirja v nemškem Eckentalu, turnir se igra na tepihu, bo v prvem krogu igral s Švedom Eliasom YMERJEM, ki nastopa s posebnim povabilom. 16. letni YMER bo na turnirju serije ATP nastopil drugič, je pa trenutno 37. igralec mladinske svetovne lestvice.

V Ženevi bo 3. nosilec Aljaž BEDENE. Turnir se igra na trdi podlagi, v prvem krogu pa bo Aljaž igral s 35. letnim Francozom Marcom GICQUELOM, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 190. mesto, najvišje pa je bil leta 2008, ko je bil 37. igralec sveta. Pomerila se bosta prvič.

V Urugvaju bo na drugem turnirju južnameriške serije nastopil Blaž KAVČIČ. Turnir se igra na pesku, Blaž pa bo kot 4. nosilec v prvem krogu igral z domačinom, 27. letnim Facundom BAGNISOM, ki trenutmno na lestvici ATP zaseda 1521. mesto. To bo njuno drugo srečanje. Prav tako kot v Montevideu, sta se že v prvem krogu pomerila v Buenos Airesu in tam je bil boljši Blaž s 62 61.

Blaž KAVČIČ bo nastopil v ponedeljek, Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE pa v torek, ko bo Aljaž BEDENE začel ohb 11. uri, Grega ŽEMLJA pa ob 17. uri. TUKAJ.

Blaž Rola končal v polfinalu Futuresa v Dubrovniku

Ljubljana, 28.10.2012

V Dubrovniku se končuje Futures z nagradnim skladom 15.000 $. Blaž ROLA se po poškodbi in krajši odsotnosti vrača v formo in ponovno smo ga videli v polfinalu. To je tretji Futures v hrvaški seriji. Na prvem v Solinu je Blaž končal v drugem krogu, na drugem v Dubrovniku I je bil v četrtfinalu, tokrat pa je bil polfinalist. V četrtfinalu je s 76(5) 60 premagal 21. letnega Hrvata Dina MARCANA (ATP - 415). Spomnimo, da je prav Dino MARCAN z zmago v drugem krogu nad Tomislavom TERNARJEM preprečil slovenski četrtfinale. Blaž ROLA je v polfinalu igral s Čehom, 31. letnim Jaroslavom POSPISILOM (maja 2011 je bil POSPISIL 103. igralec sveta), ki se nahaja na 448. mestu lestvice ATP. Srečanje bi moralo biti odigrano v soboto, a je bilo zaradi slabega vremena prestavljeno na nedeljo, danes pa je kot zmagovalec igrišče zapustil Jaroslav POSPISIL, ki je zmagal s 62 62. TUKAJ.

Na primorskem danes podelitev nagrad najboljšim v rekreativnih ligah

Ljubljana, 27.10.2012

Primorci so poletno teniško sezono zaključili s podelitvijo priznanj najboljšim. Zaključno dejanje se je odvijalo ob 17. uri v Vanganelu. Končne rezultate letošnjih poletnih lig najdete TUKAJ.

Tk Portovald v zimsko sezono z novo pridobitvijo

Ljubljana, 27.10.2012

V Novem mestu bodo ljubitelji tenisa v prihajajoči zimski sezoni lahko igrali tudi na pokritih teniških igriščih TK Portovald. Prizadevni člani so te dni postavili balon in tako omogočili igranje tenisa pozimi tudi v Novem mestu. Več informacij na njihovi spletni strani TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v drugem krogu ATP Challengerja v Buenos Airesu

Ljubljana, 26.10.2012

Čeprav smo ob pogledu na lestvico in podatke o nasprotniku Blaža KAVČIČA pomislili na lahko delo, smo se zmotili. 27 letni Argentinec Leandro MIGANI, 275. igralec lestvice ATP, ki je leta 2011 iz lestvice že izpadel, pa se ponovno vrnil, najdlje pa prišel do 255. mesta leta 2009, je v prvem nizu povedel s 4 - 0 z dvema odvzetima servisoma Blažu KAVČIČU. Blaž se je nato vrnil in znižal na 3 - 4, čeprav je imel Migani že žogo za vodstvo s 5 - 2, a je naredil začetniško napako na mreži. V osmi igri je serviral Blaž, imel dve žogi za izenačenje na 4 - 4, a je Migani po dveh neprisiljenih napakah uspel Blažu odvzeti servis in povesti s 5 - 3. Tudi v deveti igri je Blaž KAVČIČ na servis Argentinca vodil že s 40 - 15, a je MIGANI prednost izničil in z dvema napadalnima akcijama ter zadnjo točko na mreži dobil igro in prvi niz s 6 - 3. Drugi niz se je začel obetavno za Blaža KAVČIČA, saj je ta s takojšnjim odvzemom servisa MIGANIJU povedel z 2 - 0 in serviral za 3 - 0, a nato se je zgodba iz prvega niza ponovila. MIGANIJU je takoj uspel re-break in znižanje na 1 - 2. Blaž KAVČIČ je nato še enkrat prišel do breaka prednosti in povedel s 4 - 2, to pa je bilo tudi vse. Naslednje štiri igre je dobil Argentinec. V zadnji deseti igri je sicer imel Blaž KAVČIČ še dve priložnosti za rešitev, saj je na servis MIGANIJA ponovno povedel s 40-15, sledilo je enekaj izjemnih točk, ko sta se oba igralca borila za vsako žogo, a na koncu je, tako kot v celotnem srečanju, Blaž naredil napako več in to ga je stalo osvojitve drugega niza in nenazadnje tekme. Argentinec je pokazal izjemno borbenost, vračal že izgubljene žogo, vsako priložnost, ki se mu je ponudila pa je izkoristil za napad in igro na mreži. Blaž KAVČIČ ostaja v Južni Ameriki, kjer načrtuje nastope še na dveh Challengerjih. TUKAJ.

Tadeja Majerič izgubila v polfinalu ITF turnirja v Lagosu

Ljubljana, 26.10.2012

Na ITF turnirju v nigerijskem Lagosu je ostala v igri le še Tadeja MAJERIČ. Včeraj je 3. nosilka s 63 63 premagala 7. postavljeno Kitajko Jia Jing LU (WTA 336) in je v današnjem polfinalu igrala s 6. nosilko, sicer pa partnerico v igri dvojic, 19. letno Romunko Cristino DINU (WTA-319). Romunka je bila boljša z rezultatom 62 76 (3). To je bil poleg enega finala na turnirjih serije ITF letos tretji polfinale za Tadejo MAJERIČ in tudi v tretje je izgubila. Kljub temu je letos na svetovni teniški lestvici napredovala in 8.10.2012 zabeležeila svojo najvišjo uvrstitev v karieri in sicer 224. mesto. Z uspehom v Lagosu bo to mesto najverjetnje prihodnji teden presegla. Se je pa zelo približala mestu 2. Slovenke na svetovni teniški lestvici, ki ga zaenkrat z 204. mestom še zaseda Petra RAMPRE. Tadeja MAJERIČ bo prihodnji teden nastopila v Izraelu. Manj uspešna je bila Tadeja v konkurenci dvojic. S Cristino DINU, s katero sta bili drugi nosilki, sta izgubili polfinalno srečanje proti 3. postavljenima Kitajkama Jia Xiang LU in Jia-Jing LU. Kitajki sta bili boljši s 6-1 6-2, Jia JING LU pa se je na ta način Tadeji MAJERIČ delno oddolžila za poraz v konkurenci podsameznic. Dalila JAKUPOVIĆ je igrala s 1. nosilko, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO (WTA-89) in srečanje, po izgubljenem prvem nizu z 0 - 6 ter pri zaostanku 1 - 2 v drugem, predala. TUKAJ.

Tjaša Šrimpf izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Dubrovniku

Ljubljana, 26.10.2012

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) smo imeli v konkurenci posameznic v glavnem turnirju dve predstavnici, po četrtfinalu smo ostali brez obeh. V četrtfinale se je sicer uvrstila Tjaša ŠRIMPF, ki je v drugem krogu s 63 63 premagala domačinko, 17. letno Teno LUKAS. A njeni nastopi so se v četrtfinalu končali. S 64 64 jo je remagala 2. nosilka na turnirju, 22. letna Slovakinja Lenka JURIKOVA (WTA-447). Polona REBERŠAK je v drugem krogu igrala z Romunko, 1. nosilko Lauro-Ioano ANDREI in srečanje pri izidu 0-6 in 0-1, predala. Polona REBERŠAK bi morala v paru s Čehinjo Martino KUBICIKOVO nastopiti tudi v konkurenci dvojic, a sta morali tudi to srečanje predati. Na turnirju serije Futures, ki istočasno poteka v Dubrovniku, se je v četrtfinale uvrstil Blaž ROLA. V drugem krogu je s 46 63 64 premagal 4. nosilca, Srba Ivana BIJELICO in bo v četrtfinalu igral s Hrvatom Dinom MARCANOM. Ta je v drugem krogu izločil našega Tomislava TERNARJA. Marcan je bil boljši v treh nizih z rezultatom 46 63 64. V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubila Miha MLAKAR in Tomislav TERNAR. Premagala sta ju Hrvata Toni ANDROIČ in Dino MARCAN. Nik RAZBORŠEK in Blaž ROLA sta izgubila v četrtfinalu konkurence dvojic. TUKAJ.

Dodatne brezplačne meritve sestave in skladnosti telesa - obvestilo

Ljubljana, 25.10.2012

Obveščamo vas, da se lahko udeležite dodatnih brezplačnih meritev sestave in skladnosti telesa.

Na Fakulteti za šport imajo sodobni napravi (Body scaner in In body) s katerima lahko izjemno natančno določijo sestavo telesa športnikov ter ugotovijo skladnost razvitosti leve in desne polovice telesa. Kot najbrž veste je pri tenisu bolj obremenjena dominanta stran telesa, zato želijo s pilotsko študijo ugotoviti morebitne vplive igranja tenisa na skladnost telesnega razvoja.

Meritve bodo potekale na Fakulteti za šport v ponedeljek, 5.11.2012, torek, 6.11.2012 in sredo, 7.11.2012 v laboratoriju za funkcionalno diagnostiko, vsak dan od 16. do 17.ure (ZA FANTE) in 17. do 18. ure (ZA DEKLETA).

Meritve trajajo samo okorg 2 minuti, zato se jih lahko v vsakem terminu udeleži 20 fantov in 20 deklet.

Vsa dodatna vprašanja IN PRIJAVE pošljite na e-naslov: ales.filipcic@fsp.uni-lj.si.

Podrobnosti preberite TUKAJ.

Tadeja Majerič in Dalila Jakupović v četrtfinalu ITF turnirja v Lagosu, Anja Prislan izgubila

Ljubljana, 24.10.2012

V nigerijskem Lagosu dobro nastopata na ITF turnirju (25.000 $) Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ. V konkurenci posameznic sta se uvrstili v četrtfinale.Tadeja MAJERIČ je s 61 62 premagala Rusinjo Alexandro ROMANOVO in bo v četrtfinalu igrala s Kitajko Jia Jing LU, Dalila JAKUPOVIĆ je bila s 64 75 boljša od Bolgarke Viktoriye TOMOVE. Njena nasprotnica v četrtfinalu bo 1. nosilka, Rusinja Nina BRATCHIKOVA (WTA - 89). V drugem krogu je izgubila Anja PRISLAN, ki je morala priznati premoč Švicarki, 4. nosilki Conny PERRIN (WTA-291), ki je bila boljša s 62 62. V konkurenci dvojic se je Tadeja MAJERIČ, ki nastopa z Romunko Cristino DINU uvrstila v polfinale, po četrtfinalnem uspehu s 64 64 proti Izraelki Valerii PATIUK in Zarah RAZAFIMAHATRATRI iz Madagaskarja. Foto: Žtk Mb TUKAJ.

Uspešna vrnitev Blaža Kavčiča na Atp Challengerju v Buenos Airesu, danes z Argentincem Miganijem

Ljubljana, 24.10.2012

Na ATP Challengerju v Buenos Airesu z nagradnim skladom 75.000 $ se po prisilnem počitku zaradi poškodbe na teniška igrišča vrača Blaž KAVČIČ.

Nenastopanje ga je začasno potisnilo na 106. mesto lestvice ATP. V Argentini, kjer se turnir igra na pesku, je 2. nosilec, prvo srečanje pa je odigral z domačinom, 22. letnim levičarjem Facundom BAGNISOM, 193. igralcem lestvice ATP. Ta v zadnjem času ni bil posebej uspešen, saj je na zadnjih treh Challengerjih izpadel v prvem krogu.In to se mu je zgodilo tudi tokrat. Blaž KAVČIČ je brez težav vknjižil prvo zmago. Slavil je s 62 61, v točno eni uri.

V drugem krogu se pomeril s še enim domačinom, 27. letnim Leandrom MIGANIJEM, ki na lestvici ATP zaseda 275. mesto, najvišje pa je bil uvrščen leta 2009 na 255. mesto in torej Blažu ne bi smel predstavljati ovire za napredovanje v četrtfinale.

»Lahko rečem, da je poškodba sanirana, česar sem seveda zelo vesel, saj me je v zadnjih tednih po vseh pregledih in terapijah precej skrbelo za moje zdravje. Program treninga je bil vse skozi prilagojen, v zadnjih dneh pa sem opravil nekaj treningov v polni intenzivnosti in s trenerjem sva se odločila, da greva na kratko turnejo v Južno Ameriko, kjer bom odigral tri turnirje serije ATP Challenger,« je povedal Blaž, pred sklepnim delom letošnje sezone pa še dodal: »Želja po tekmovanju in dokazovanju je po premoru zelo velika, zato se zelo veselim teh treh turnirjev. Upam, da bo telo zdržalo«, je na svoji spletni strani zapisal Blaž KAVČIČ.

TUKAJ.

V drugi krog Lagosa Anja Prislan in Tadeja Majerič, Dubrovnika Tjaša Šrimpf in Polona Reberšak, konec za Niko Kovač

Ljubljana, 23.10.2012

Na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $) sta se po Dalili JAKUPOVIĆ v drugi krog uvrstili tudi Anja PRISLAN in Tadeja MAJERIČ. Anja PRISLAN je bila s 60 61 boljša od Indijke Arantxe ANDRADY, Tadeja MAJERIČ, 3 nosilka, je v prvem krogu s 6-0 3-6 6-2 izločila Izraelko Ester MASURI. Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) sta bili v prvem krogu uspešni Tjaša ŠRIMPF, ki je s 3-6 6-0 7-6(5) izločila 19. letno Slovakinjo Lucio BUTKOVSKO (WTA 794) in Polona REBERŠAK, ki je s 7-6(5) 6-0 izločila Francozinjo Chloe PAQUET. V Stokholmu se je v prvem krogu glavnega turnirja končalo tekmovanje za Niko KOVAČ. Izgubila je z 2. nosilko, 20. letno domačinko Hildo MELANDER (WTA-537) s 36 06. Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Larnaci je v drugem krogu glavnega turnirja izgubila Urška VELEC. Premagala jo je 3. nosilka, Izraelka Shelly KROLITZKY s 64 62. TUKAJ.

Blaž Rola in Tomislav Ternar v drugem krogu Futuresa v Dubrovniku, ostali izgubili

Ljubljana, 23.10.2012

Na Futuresu v Dubrovniku (15.000 $) sta oba naša predsatvnika, ki sta bila neposredno uvrščena v glavni turnir, zmagala. Blaž ROLA je premagal Latvijca, ki je nastopil s posebnim povabilom, Arkadijsa SLOBODKINSA, z gladkih 60 60. Tomislav TERNAR je bil boljši od 8. nosilca, Italijana Enrica BURZIJA (ATP-336). Ta je srečanje pri zaostanku 4-6 1-3, predal. Poslovila sta se Miha MLAKAR, ki je izgubil s 3. nosilcem, Aldinom ŠETKIČEM iz BiH z rezultatom 26 16 in Mike URBANIJA, katerega je izločil Italijan Marco CECCHINATO s 64 61. Prav tako je z nastopi zaključil Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je Damir DZUMHUR s 63 57 62. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Nika Kovač in Polona Reberšak z zmagami, Petra Rampre in Maša Zec Peškirič brez

Ljubljana, 22.10.2012

Na ta teden najmočnejšem ITF turnirju v francoskem Poitiersu je Petra RAMPRE ostala brez glavnega turnirja. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila s 33. letno Kolumbijko Catalino CASTANO (WTA-225) s 36 57.

Podobno usodo je na 75.000 $ vrednem turnurju v Ismaningu, a že v drugem krogu kvalifikacij , doživela Maša ZEC PEŠKIRIČ . S 36 62 63 jo je izločila 19. letna, 216. igralka sveta, Rusinja Valeria SOLOVIEVA.

Na ženskem ITF turnirju, ki poteka v Dubrovniku in ima nagradni sklad 10.000 $ je Polona REBERŠAK še tretjič zmagala in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 75 64 premagala Italijanko Chiaro MENDO. V glavnem turnirju bo nastopila tudi Tjaša ŠRIMPF.

Na ITF turnirju v Stockholmu je bila v kvalifikacijah uspešna Nika KOVAČ. V finalnem obračunu kvalifikacij ji je nasprotnica, Švedinja Sofia FERDING, po izgubljenem prvem nizu s 46, srečanje predala.

Na ITF turnirju v Lagosu (25.000 $), kjer nastopajo tri naše igralke, je prva nastopila Dalila JAKUPOVIĆ in zmagala. S 63 63 je bila boljša od Indijke Shivike BURMAN.

Na mladinskem turnirju TE, 3. kategorije do 14 let na Cipru ta teden nastopa Urška VELEC. V kvalifikacijah je bila uspešna in se je uvrstila v glavni turnir, kjer je v prvem krogu s 63 60 premagala domačo igralko, ki je nastopila s posebnim povabilom, Indio SHIAELIS. V drugem krogu bi igrala s 3. nosilko, Izraelko Shelly KROLITZKY.

TUKAJ.

Na Futuresu v Dubrovniku spodrsnilo samo Sašu Bendetu

, 22.10.2012

Na turnirju serije Futures v Dubrovniku (15.000 $) so se od štirih slovenskih finalistov kvalifikacij v glavni turnir uvrstili trije. Spodrsnilo je le Sašu BENDETU, ki je izgubil s Hrvatom Matejem ŠABANOVIM z rezultatom 46 64 26.

Uspešni so bili Nik RAZBORŠEK, ki je s 61 60 premagal Švicarja Tibora VUKAJLOVICA, Miha MLAKAR je z 06 76(6) 61 premagal Ukrajinca Oleksandra GOROVYTSEVA, Mike URBANIJA pa je s 3-6 7-6(5) 6-0 izločil Romuna Vasilea ANTONESCA. V glavnem turnirju sta še Blaž ROLA in Tomislav TERNAR.

TUKAJ.

Grega Žemlja št. 50 svetovnega moškega tenisa

Ljubljana, 22.10.2012

Grega ŽEMLJA te dni navdušuje slovensko teniško javnost, saj iz tedna v teden premika mejnike slovenske teniške zgodovine. Z Aljažem BEDENETOM in Blažem KAVČIČEM smo tako dobili moško triperesno deteljico, ki postavlja slovenski moški tenis v novo luč in mu obeta svetlo prihodnost. Ker pa je ime tega tedna zagotovo Grega ŽEMLJA, ki je od danes najvišje uvrščen slovenski teniški igralec na lestvici ATP, nahaja se na 50. mestu, smo se malo sprehodili skozi zgodovino in pogledali kako se je razvijala njegova teniška pot oz. kariera. Zagotovo bo poučna in bo predsavljala vzpodbudo marsikateremu teniškemu igralcu, saj Grega dokazuje, da se da z vztrajnostjo, voljo, delom in talentom uspeti in da za uspeh ni nikoli prepozno. Kako je to uspelo Gregi preverite TUKAJ.

Naši fantje in Polona Reberšak v finalu kvalifikacij Dubrovnika, dobro začele tudi Petra Rampre, Maša Zec Peškirič in Nika Kovač

Ljubljana, 21.10.2012

V Dubrovniku potekajo kvalifikacije na moškem turnirju serije Futures (15.000 $) in ženskem turnirju serije ITF (10.000 $).

V drugem krogu kvalifikacij so bili na Futuresu uspešni vsi naši fantje. Nik RAZBORŠEK je s 46 63 75 premagal Nermana FATIĆA (BiH), Mike URBANIJA je bil s 64 76(4) boljši od Italijana Antonia CAMPA, Miha MLAKAR je s 57 62 76(2) ugnal Srba Darka JANDRIĆA, Sašo BENDE pa s 63 75 Avstralca Oliverja CERANICA.

Slabše je šlo dekletom. V zadnji krog kvalifikacij se je na ITF turnirju uvrstila samo Polona REBERŠAK. S 61 64 je premagala Petro ŠUNIČ iz Hrvaške. Izgubili sta Maša MARC, od nje je bila boljša 2. nosilka, Švicarka Xenia KNOLL s 63 63 in Kaja MRGOLE, ki je morala premoč priznati 5. nosilki, Belgijki Michaeli BOEV. Ta je zmagala s 62 60.

Na ITF turnirju v Poitiersu (100.000 $) se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Petra RAMPRE. Najprej je s 60 64 premagala 18. letno Francozinjo Josepho ADAM, v 2. krogu pa še 25. letno domačinko Lauro THORPE s 75 61. V zadnjem krogu kvalifikacij bo igrala s kolumbijsko vrstnico, 33. letno Catalino CASTANO.

Na ITF turnirju v Ismaningu (75.000 $+H) je dobro začela Maša ZEC PEŠKIRIČ. V prvem krogu je s 62 64 premagala Belgijko Lesley KERKHOVE. Izgubila je Andreja KLEPAČ, katero je izločila Rusinja Marina MELNIKOVA s 36 62 76(6). Nastja KOLAR je bila na alternate listi, a se ni uvrstila v kvalifikacijski žreb.

Na ITF turnirju v Stokholmu (10.000 $) je v drugi krog napredovala Nika KOVAČ. Premagala je Švedinjo Hanno VICTORSSON s 63 62.

TUKAJ.

Juan Martin Del Potro osvojil Dunaj z zmago proti Gregu Žemlji s 7 - 5 in 6 - 3

Ljubljana, 21.10.2012

Na Dunaju se je pred okrog 10.000 gledalci začelo finalno srečanje Atp World toura serije 250 med Gregom ŽEMLJO in Juanom Martinom DEL POTROM. Srečanje je s servisom odprl DEL POTRO. Prva break priložnost za Grego, a je ni izkoristil. Grega igra odlično, zanesljivo je dobil obe igri na svoj servis, medtem, ko je imel Del Potro tudi v tretji igri težave. Izid je izenačen 2 - 2. Grega je izkoristil drugo break priložnost in povedel s 3 - 2. Del Potro se vrača. Po dobljenem svojem servisu je prišel do dveh break priložnosti na servis Grege, prvo je izkoristil in poravnal na 4 - 4. Deset minut je trajala deveta igra, nove tri break priložnosti za Grego, a ni nobene izkoristil. Argentinec vodi 5 - 4. Grega pri 5 - 6 servira za obstanek. Prva slabša servis igra, 0-40 in Del Potro izkorišča 2. break priložnost ter dobiva 1. niz s 7 - 5. Slab začetek Grege v drugem nizu. Ponovno je izgubil svoj servis in Del POTRO je z enim breakom povedel že s 3 - 0. Grega igra svojo sedmo tekmo na turnirju in predvsem naporni srečanji v zadnjih dveh dneh sta očitno, kljub odlični pripravljenosti, pustili nekaj sledi. Grega z asom zaključuje četrto igro in rezultat je 1 - 3. Kljub izjemni borbenosti Grega ni uspel odvzeti servisa Del Potru in ta vodi s 4 - 1. Trije asi in winner in Grega je znižal na 2 - 4. Tudi Del Potro odlično servira. Z 9. in 10. asom je dobil sedmo igro in zdaj vodi s 5 - 2. Težka naloga je pred Grego, a se ne da. Z odlično igro zmanjšuje na 3 - 5. Del Potro po 1 uri in 40. minutah servira za zmago. Še ena odlična servis igra DEL POTRA in zmagovalec je Argentinec s 7-5 6-3. Kljub porazu čestitke, Grega ŽEMLJA ! TUKAJ.

Za konec še Primorsko prvenstvo

Ljubljana, 20.10.2012

Na koncu dolge in uspešne teniške sezone, je obalni teniški delavec Bojan Pegan izpeljal še zadnje dejanje veteransko rekreativnega tekmovanja na Primorskem pred začetkom zimske sezone. Udeležba sicer ni bila številčna, kot po pričakovanju, saj se tradicionalnega tekmovanja ponovno niso udeležili goriški tekmovalci. So pa v združeni kategorija nastopili igralci iz obalnih mest, Ilirske Bistrice in Vipave. Kljub vsemu se je tradicija nadaljevala in v prekrasnem sončnem vremenu so se v TC Aldo v Strunjanu igralci pomerili med seboj za naslov prvaka Primorske.V kategoriji +35 smo v finalnem srečanju spremljali zelo izenačeno tekmo v kateri je Gorazd Marašek premagal Gregorja Čičigoja ( oba TA Los Vanganelos) z rezultatom 7/6, 7/6 .

V združeni kategoriji +45 pa je Vlado Heric (Kp) v polfinalu premagal Rudij Bradlja (IB) z 4/6, 6/3, 10/3, ter kljub utrujenosti v finalu še Branka Podgornika (Port) z 6/3, 0/6,10/8.

Franci Hrovat

Strunjan 20.10.2012


Fotografije najboljših poglejte TUKAJ.

Finalno srečanje med Žemljo in Del Potrom prenaša Sportklub

Ljubljana, 20.10.2012

Vodstvo TZS se je uspelo dogovoriti s Sportklubom za prenos prvega slovenskega finala na turnirjih serije ATP. Jutri si boste torej lahko srečanje Grege ŽEMLJE in Juana Martina DEL POTRA ogledali na TV postaji SPORTKLUB. Prenos srečanja se bo začel ob 13.30 uri. Vabljeni k ogledu !!

Pa poglejmo nekaj podatkov o današnjem Gregovem nasprotniku

Juan Martin DEL POTRO je 24. letni, 198. cm visok Argentinec, ki je v profesionalnem cirkusu začel nastopati leta 2005. Doslej je osvojil 11 turnirskih naslovov, letos dva, trenutno se nahaja na 8. mestu lestvice ATP, najvišje je bil leta 2010 na 4. mestu, in je praktično že udeleženec letošnjega zaključnega mastersa v Londonu. Prvič se je na lestvico ATP uvrstil leta 2005, ko je leto končal na 157. mestu. Naslednji velik korak mu je uspel oktobra 2006, ko je prvič prebil mejo 100, sezono pa končal na 92. mestu. Čez dve leti, oktobra 2008 se je prvič uvrstil med najboljših 10 igralcev na svetu in sezono končal na 9. mestu. Leta 2010 je moral, po odigranem samo enem turnirju januarja, na operacijo zapestja. Na igrišča se je vrnil konec leta, ko je oba turnirja končal v prvem krogu in leto 2011 začel na 485. mestu. Leta 2011 je osvojil naslov igralca leta, ki se je vrnil, ko je po padcu na 485. mesto, leto končal na 11. mestu. Največji uspeh na turnirjih za grand slam je dosegel leta 2009, ko je osvojil US Open in premagal Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. V karieri je s turnirskimi nagradami zaslužil skoraj 10.000.000 $. Letos je nastopil na Olimpijskih igrah v londonu, kjer je po zmagi nad Novakom DJOKOVIĆEM osvojil 3. mesto.

In kaj pravi Grega?

"Sanje so se mi uresničile in občutki so nepopisni. Rad imam Dunaj in centralno igrišče v tej dvorani". Del Potra in njegovega servisa se ne boji. "Strah ni prava beseda," pravi Grega." Bal sem se Malisseeve kontra igre, Haasovih izkušenj, Tipsarevićevega servisa in udarcev iz osnovne linije in vse to se je izkazalo kot nepotrebno. Vem kaj me v finalu čaka, a vse je mogoče. Poskusil bom vse, da tudi v finalu pripravim presenečenje. Premagal sem Malissea, Haasa in Tipsarevića, zakaj ne bi tudi Del Potra ?" je zaključil Grega. TUKAJ.

Grega Žemlja premagal Janka Tipsarevića 36 76(5) 62, v prvem slovenskem moškem finalu jutri z Del Potrom

Ljubljana, 20.10.2012

Grega ŽEMLJA, ki slovenske ljubitelje tenisa navdušuje v zadnjem času, včeraj je prvič v karieri premagal top 20 igralca, je danes igral v svojem prvem polfinalu na ATP turnirjih serije 250. To je drugi nastop kakega slovenskega igralca v polfinalu takega turnirja v zgodovini, po Luki Gregorcu, ki mu je to uspelo leta 2008. Grega je letos s Tipsarevičem, 9. igralcem sveta, že prekrižal lopar. Na odprtem prvenstvu ZDA je bil v treh nizih boljši srbski igralec, a glede na Gregove predstave bi bilo lahko tokrat drugače. Ne pozabimo, da je Grega ŽEMLJA igral kvalifikacije in da je to že njegovo šesto srečanje na turnirju.

Že z uvrstitvijo v finale bo Grega naslednji teden najvišje uvrščeni slovenski igralec v zgodovini, saj bo na 50. mestu.

Tipsarevič je prvi niz dobil s 6 - 3. Grega je imel 8 break priložnosti, izkoristil ni nobene, Tipsarevič je imel le eno, a je ta zadostovala za prvi niz. Začel se je drugi niz. Break priložnost za Tipsareviča, ki pa jo je Grega ubranil. Nova break žoga, dvojna napaka Grege in Tipsarević z breakom vodi 1 - 0. Grega ima na svoji strani dunajsko publiko, a njegova igra je precej manj zanesljiva kot v prvem nizu, Tipsarević vodi z 2 - 0. Novi dve break priložnosti za Tipsarevića. Grega je prednost izničil in z asom zmanjšal na 1 - 2. Grega igra bolje in z odlično skrajšano žogo ima drugo break priložnost, ki pa jo je Tipsarevič izničil. Tipsarevič vodi s 3 - 1. Grega je zanesljivo dobil servis igro, brez izgubljene točke in zmanjšal na 2 - 3. Grega je prišel do nove break žoge in končno jo je izkoristil in poravnal na 3 - 3.Grega je dobil svoj servis in zdaj vodi 4 - 3. Grega je imel prednost 15-30, a je nato Tipsarević z asom in po dveh neprisiljenih napakah Grege izenačil na 4 - 4. Odlična servis igra, dva asa in winer ter vodstvo s 5 - 4. Tipsarevič brez izgubljene točke izenačuje na 5 - 5. Težka igra za Grego, ki pa jo je kljub dvema izgubljenima točkama izvlekel in zdaj vodi 6 - 5. Tipsarević je izenačil in o zmagovalcu drugega niza odloča tie-break. Tipsarević z mini breakom prednosti vodi 4 - 2. Grega se vrača, dobil je tie-break s 7 - 5 in izenačil na 1 - 1 v nizih. Servira Tipsarević. Tipsarevič brez izgubljene točke v 1. igri tretjega niza. Odlično Grega, brez izgubljene točke izenačuje na 1 - 1. Dve dvojni napaki Tipsareviča in odličen napad Grege za vodstvo 2 - 1 z breakom. Grega servira za 3 - 1 in vodi s tri ena saj ni izgubil niti točke na svoj servis. Tipsarevič vrača z enako mero in znižuje na 2-3. Tipsarevič zaprosil za pomoč fizioterapevta zaradi težav z desno ramo. Tipsarevič dobil tri minute za medicinsko pomoč. Srečanje se po 5. minutah nadaljuje. Tipsarević ima 3 break žoge, ki jih je Grega ubranil in dobil še dve ter vodi s 4-2. Dve break žogi za Grego. Izkoristil je prvo in vodi 5 - 2. Servira za finale. Tipsarević do dveh break žog. Izenačenje. Grega je zmagal, ČESTITAMO


Jutri v finalu 1. nosilec kvalifikacij s 1. nosilcem glavnega turnirja. TUKAJ.

Maša Marc in Kaja Mrgole uspešni v uvodnem nastopu kvalifikacij v Dubrovniku

Ljubljana, 19.10.2012

Prva so s kvalifikacijami ITF turnirjev ta teden v Dubrovniku začela dekleta. Maša MARC in Kaja MRGOLE sta zmagali in se uvrstili v drugi krog, kjer je že Polona REBERŠAK, ki je bila v prvem prosta. V prvem krohu so izgubile Laura Sarah AMBROŽIČ, Ana OPARENOVIČ in Kaja PODOBNIK. Pri fantih je nastopil samo Žiga PAPEŽ, ki je izgubil, ostali naši igralci, Nik RAZBORŠEK, Mike URBANIJA, Sašo BENDE in Miha MLAKAR so bili v prvem krogu prosti. TUKAJ.

Naši igralci in igralke danes začenjajo kvalifikacije na vrsti turnirjev po svetu

Ljubljana, 19.10.2012

Medtem, ko so danes vse oči slovenskih ljubiteljev tenisa uprte na Dunaj, v senci Grege ŽEMLJE, številni naši igralci in igralke začenjajo kvalifikacije na turnirjih serije ITF.

Najštevilnejše bo še drugi teden zapored zastopstvo v Dubrovniku. Tam se sicer zaključuje prvi turnir (četrtfinalista sta bila Polona REBERŠAK in Blaž ROLA), danes pa se začenja drugi. V kvalifikacijah bodo pri dekletih nastopile Polona REBERŠAK, Maša MARC, Kaja PODOBNIK, Ana OPARENOVIČ, Kaja MRGOLE in Laura Sarah AMBROŽIČ. V glavnem turnirju je prijavljena Tjaša ŠRIMPF.

Na moškem Futuresu, ki poteka vzporedno, bodo v kvalifikacijah igrali Nik RAZBORŠEK, Miha MLAKAR, Mike URBANIJA, Žiga PAPEŽ in Sašo BENDE. V glavnem turnirju sta prijavljena Blaž ROLA in Tomislav TERNAR.

V kvalifikacijah 100.000 $ vrednega turnirja v francoskem Poitiersu bo nastopila Petra RAMPRE.

V nemškem Ismaningu so v kvalifikacijah ITF turnirja (75.000 $) prijavljene Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in Nastja KOLAR.

V Florencah, ZDA, je na 10.000 $ vrednem ITF turnirju prijavljena Jelena DURIŠIĆ, v Stokholmu pa na enako vrednem turnirju Nika KOVAČ.

Kar tri naše igralke pa bodo ta teden igrale v nigerijskem Lagosu. Na ITF turnirju (25.000 $) so v glavnem turnirju prijavljene Tadeja MAJERIČ, Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN.

Sicer pa bo polgem času in po pozdravljeni poškodbi hrbta na ATP Challengerju v Buenos Airesu na pesku nastopil Blaž KAVČIČ.

Aljaž BEDENE je nastop v Valenciji zaradi poškodbe odpovedal.

TUKAJ.

Grega Žemlja premagal Tommya Haasa

Ljubljana, 19.10.2012

Na Dunaju se je na ATP turnirju začelo še drugo današnje srečanje z udeležbo slovenskega igralca. Na igrišču sta že Grega ŽEMLJA in Tommy HAAS. Grega ŽEMLJA je odlično začel, takoj odvzel igro Haasu in povedel z 1 - 0. Prednosti ni dolgo zadržal, saj je že v naseldnji igri izgubil servi in HAAS je izenačil na 1 - 1. Trenutni izid je 3 - 2 za Hassa, servira Žemlja. Grega je šesto igro na svoj servis dobil brez izgubljene točke in je izenačil na 3 - 3. Odlična igra Grege na servis HAASA in tu je vodstvo 4 - 3 in z odlično servis igro brez izgubljene točke zdaj že 5 - 3. Nemec servira za obstanek v nizu. Haas je servis dobil in zdaj je na vrsti Grega, ki bo serviral za osvojitev prvega niza. Odlična servis igra Žemlje, z asom izkorišča 1. set žogo in prvi niz gre Žemlji s 6 - 4. Tommy HAAS je dobil uvodno igro drugega niza. Grega ŽEMLJA slabo nadaljuje. Dvojna napaka in dve nesprisiljeni napaki in servis igra je šla HAASU, ki je serviral za vodstvo s 3 - 0. Haas je svoj servis dobil, tudi v igri postaja vse bolj zanesljiv in zdaj vodi s 3 - 0. Grega izgublja še en servis in Haas vodi že s 4 - 0. Dve break-žogi za Grego. Še ena napaka Haasa na backhandu in Grega je z re-breakom znižal na 1 - 4. Po točno eni uri igre Žemlja servira za priključek. Odlična servis igra Grege in izid je znižal na 2 - 4, a Haas ima še en break prednosti. Z return winerjem in forhend winerjem Grega do novih dveh break žog. In uspelo mu je. Še drugi re-break in Grega je spet zraven. Servira za izenačenje. Spet težave za Žemljo. Haas ima tri break žoge. Grega z asom obranil tretjo break žogo. Še četrta break žoga za Haasa. Izjemna točka Žemlje , ki jo je zaključil na mreži in ponovno izenačil. Drive voley in as winer ter izenačenje na 4 - 4. Haas je zanesljivo dobil svoj servis in vodi 5 - 4. Z dvema neprisiljenima in na koncu še dvojno napako Žemlje ima Haas dve žogi za drugi niz, ki ga je po še eni napaki Žemlje s forhendom tudi dobil s 6 - 4. Haas zanesljivo dobil uvodno igro zadnjega niza. Grega z asom izenačuje na 1 - 1. Haas povedel z 2 - 1. Odlična servis igra Žemlje, s backhand paralelo izenačuje na 2 - 2.Grega ima 2 break žogi. Z neprisiljenima napakama je obe zapravil. Še ena break žoga za Grego. Izjemen napad na backhand Haasa in zaključek na mreži. BREAK in vodstvo 3 - 2 za Grego. Dva asa in winer za vodstvo s 4 - 2. Grega ima 3 break žoge. Izkoristil je prvo in vodi s 5 - 2. Grega servira za prvi polfinale. 3 meč žoge za Žemljo in zmaga. Bravo Grega ! TUKAJ.

Katarina Srebotnik ustavljena v polfinalu WTA turnirja v Moskvi

Ljubljana, 19.10.2012

Na WTA turnirju v Moskvi je od naših igralk nastopila samo Katarina SREBOTNIK. V paru s Kazahstanko Yaroslavo SHVEDOVO sta se uvrstili v polfinale konkurence dvojic. Tu sta danes igrali z Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO in srečanje po uri in pol izgubili z izidom 36 46. TUKAJ.

Aljaž Bedene je srečanje Janku Tipsareviću v drugem nizu, zaradi poškodbe mišice, predal

Ljubljana, 19.10.2012

Na Dunaju se začenja četrtfinalno srečanje med Aljažem BEDENETOM, 89. igralcem sveta in 2. nosilcem Jankom TIPSAREVIĆEM, 9. igralcem sveta. Kljub temu, da avstrijski co-komentator Alex ANTONICH Aljažu ne daje možnosti za presenečenje v njegovem prvem srečanju proti top 10 igralcu na svetu, bomo z zanimanjem spremljali kaj bo Aljaž danes pokazal. Aljaž je odlično začel in prvi servis dobil brez izgubljene točke.Tipsarevič je izenačil na 1-1. Tudi drugo igro na svoj servis je Aljaž dobil brez izgubljene točke. Tipsarevič izenačuje na 2 - 2. Aljažu je na servisu prvič spodrsnilo. Svoj servis je izgubil ob osvojeni le eni točki, naredil je tudi prvo dvojno napako. Tipsarevič je povedel s 4 - 2, potem ko smo gledali najdaljšo igro 1 niza, ki je prinesla najdaljšo izmenjavo (25 udarcev) in dve izenačenji na 40. Še ena dolga igra, tokrat na servis Aljaža. Tipsarevič je izkoristil 3. prednost, ki jo je dobil po treh Aljaževih neprisiljenih napakah. Naslednji servis je ponovno dobil Tipsarevič brez težav in s tem prvi niz s 6 -2. Drugi niz je začel Aljaž in prvo igro zanesljivo dobil. Tipsarevič z dvema asoma v drugi igri izenačuje na 1 - 1. Aljaž s štirimi neprisiljenimi napakami, od tega eno dvojno, izgublja servis na 0. Aljaž je še drugič je zaprosil za pomoč fizioterapevta zaradi težav z levo stegensko mišico. Tipsarevič gladko dobiva naslednjo igro in zdaj vodi že s 3 - 1. Aljaž se kljub poškodbi bori, poskuša hitro zaključiti točke, posledica česar so tudi napake, a 5. igro je odlično odigral z eno dvojno napako, neubranljivo skrajšanim udarcem in dvema asoma je znižal na 2 - 3. Tipsarevič odlično servira in z winerjem ter dvema asoma vodi s 4 - 2. Aljaž se bori, a težave s poškodbo so vedno hujše. Pri izidu 40-40 v 7. igri drugega niza je Aljaž srečanje predal. TUKAJ.

Aljaž Bedene predal zaradi poškodbe, Grega Žemlja bo nastopil okrog 17.30 ure

Ljubljana, 19.10.2012

Danes bo za teniške privržence v Sloveniji še en poseben dan. Popoldne bomo namreč z zanimanjem spremljali naša trenutno najboljša teniška igralca Grega ŽEMLJO in Aljaža BEDENETA v četrtfinalu ATP turnija serije 250, na Dunaju.

Spomnimo, da se je Grega ŽEMLJA v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, tako da bo današnje četrtfinalno srečanje s prekaljenim teniškim mačkom, ki doživlja svojo drugo teniško pomlad, 3. nosilcem Nemcem Tommyem HASSOM, že njegovo peto na tem turnirju. 34. letni Tommy HASS je na touru od leta 1996 in je proizvod TA Nicka Bolletierija, na kateri je bil od 11. leta. V karieri se je boril s številnimi poškodbami, zaradi katerih je, potem ko je bil leta 2002 že 2. igralec sveta, po letu 2009 zdrsnil iz svetovne lestvice, a se zagrizeno boril in se iz 896. mesta leta 2011, pri 34. letih vrnil na 20. mesto, na katerem se nahaja danes. Letos je osvojil turnir na travi v Halleju, kjer je v finalu premagal Rogerja FEDERERJA, še dvakrat pa je zaigral v finalu, v Hamburgu na pesku in v Washingtonu na trdi podlagi. Na zadnjem turnirju v Šanghaju je premagal ALMAGRA in TIPSAREVIČA, v četrtfinalu pa klonil proti Novaku DJOKOVIĆU. Grego torej čaka izjemen nasprotnik, ki se praktično nikoli ne preda. Igralca se bosta srečala prvič.

Na papirju za spoznanje še težji nasprotnik pa čaka Aljaža BEDENETA. 28. letni Srb Janko TIPSAREVIĆ je trenutno 9. igralec sveta, na dunajskem turnirju pa zaseda mesto 2. nosilca. Letos se lahko pohvali z zmago na turnirju v Stuttgartu, kjer je v finalu premagal Juana MONACA ter dvema finalnima nastopoma v Chennaiu in Gstaadtu. V Madridu je letos ugnal tudi Novaka DJOKOVIĆA. Na US Openu je igral z Gregom ŽEMLJO in slavil v treh nizih. Je član srbske Davis cup ekipe, z ekipo Srbije pa je osvojil letošnje ekipno ATP prvenstvo v Dusseldorfu. Tudi BEDENE in TIPSAREVIĆ se bosta srečala prvič.

TUKAJ.

Polona Reberšak in Blaž Rola ustavljena v četrtfinalih ITF turnirjev v Dubrovniku, Katarina Srebotnik v polfinalu dvojic v Moskvi

Ljubljana, 19.10.2012

Polona REBERŠAK in Blaž ROLA še naprej dobro igrata v Dubrovniku.

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je Polona REBERŠAK zmagala še petič zapored in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala 2. nosilko na turnirju, Slovakinjo Lenko JURIKOVO (WTA-449) z rezultatom 36 61 61. V četrtfinalu je igrala s Slovakinjo, 7. nosilko, Karin MORGOSOVO. Doslej sta se pomerili dvakrat in obakrat je bila boljša Polona REBERŠAK, tokrat pa je slavila Slovakinja, ki je bila boljša s 63 63.

Na moškem Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $, ki istočasno poteka v Dubrovniku je bil uspešen tudi Blaž ROLA. V drugem krogu je z rezultatom 76(5) 62 premagal domačina Dina MARCANA. V četrtfinalu je igral s 3. nosilcem, Čehom Dusanom LOJDO (ATP-265). Doslej sta se pomerila dvakrat in obakrat je zanesljivo slavil Čeh, tokrat pa je bilo bolj tesno. Blaž je izgubil v treh nizih z izidom 62 57 36.

V drugem krogu je z nastopi končala Tjaša ŠRIMPF. Izgubila je srečanje z Madžarko, 5. nosilko, Vando LUKACS. Ta je bila boljša s 75 62

Dobro gre ta teden tudi Katarini SREBOTNIK, ki se je v paru s Kazahstanko Jaroslavo SHVEDOVO uvrstila v polfinale turnirja v Moskvi z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. Premagali sta hrvaško-madžarski par Darija JURAK/Katalin MAROSI s 63, 75. Za vstop v finale se bosta Katarina in Jaroslava pomerili s prvima nosilkama, Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP turnirja na Dunaju s Tipsarevičem in Hassom

Ljubljana, 18.10.2012

Na ATP turnirju na Dunaju je danes spet eden zgodovinskih dnevov za slovenski tenis. Prvič sta na polmilijonskem ATP turnirju v četrtfinalu dva slovenska igralca.

Prvi je danes nastopil Aljaž BEDENE. Začel je z izgubo servisa in tako hitro zaostal za Donaldom YOUNGOM z 1 - 4 in 2 - 5. V naslednji igri je Aljaž dosegel 2 asa in znižal na 3 - 5, odvzel servis nasprotniku, in nato s svojim servisom izenačil na 5 - 5. Niz se je končal 6 - 6 je šel v podaljšano igro. V tej je bil boljši Aljaž BEDENE, ki je odlično serviral in z winerjem zaključil prvi niz. V drugem nizu je Aljaž ponovno začel slabše, na svoj servis izgubljal z 0- 40, dopustil YOUNGU še eno prednost, a se na koncu izvlekel in povedel z 1 - 0. V drugi igri je imel Aljaž tri priložnosti za odvzem servisa, a jih ni izkoristil in Young je izenačil na 1 - 1. V šesti igri je serviral Young in tudi tokrat je zaostajal z 0-40, nato rešil še četrto break žogo in izenačil na 3 - 3. Sedmo, nekateri pravijo odločilno igro, je brez težav na svoj servis dobil Aljaž in povedel s 4 - 3 in 6 - 5. Young je izenačil na 6 - 6, v podaljšani igri pa bil bolj zanesljiv in jo dobil ter s tem drugi niz s 76 (2). Po točno dveh urah sta gralca začela tretji niz. Aljaž v prvi igri ni izkoristil treh break priložnosti in Young je povedel z 1 - 0. V četrti igri je Young izkoristil drugo break žogo in odvzel servis Aljažu. Zdaj vodi s 3 -1 in servira. Aljažu je uspel re-break in s tretjo izkoriščeno žogo je znižal na 2 - 3, s svojim servisom pa izenačil na 3 - 3. Aljaž odlično nadaljuje in z breakom vodi s 4 - 3 ter zdaj že s 5 - 3. V zadnji igri je Aljaž izkopristil prvo zaključno žogo na srečanju in slavil s 76(4) 67(2) in 63. Čestitamo !!V četrtfinalu bo Aljaž BEDENE igral z 2. nosilcem Jankom TIPSAREVIĆEM.

Grega ŽEMLJA je dobil srečanje z Matthewom EBDENOM. V 11 igri prvega niza je serviral EBDEN, vodil s 40-0, a je Grega spremenil potek igre in z odličnim pasingom Ebdenu odvzel servis ter povedel s 6 - 5. Zanesljivo je dobil tudi naslednjo svojo igro in s tem prvi niz s 7 - 5. Grega je v peti igri izkoristil prvo break priložnost in EBDENU odvzel servis ter povedel s 3 - 2. Že v naslednji igri je Grega svoj servis izgubil in tako zapravil že morda odločilno prednost za zmago v srečanju. Izid je 3 - 3. Grega ni izkoristil dveh break priložnosti in Ebden je povedel s 4 - 3, Grega pa je izenačil na 4 - 4. V deveti igri je Grega Ebdenu odvzel servis in vodi 5 - 4 ter servira za zmago. Grega je zaključil v slogu mojstra, brez izgubljene točke in se z zmago 75 64 uvrstil v četrtfinale. Bravo Grega ! V četrtfinalu bo Grega ŽEMLJA igral z Nemcem, 3. nosilcem Tommyem HASSOM.

TUKAJ.

Tudi letos med klubi na vrhu ŽTK Maribor

Ljubljana, 17.10.2012

Pri pregledu teniške sezone 2012 smo prišli do uvrstitev klubov. V pretekli sezoni so točke osvojili igralci in igralke iz 74. slovenskih klubov. Tako kot v letu 2011 je tudi letos na vrhu ŽTK Maribor. Tudi na drugem mestu ni spremembe, zanesljivo ga je osvojil TK Triglav Kranj. Na tretje mesto se letos uvršča Tenis Max klub Ljubljana, četrti je TK Branik Maribor, iz 9. je na 5. mesto napredoval TK Koper, največji skok na lestvici klubov pa sta naredila TK Proten, ki je iz 54 napredoval na 11. mesto in TK Morje, ki se je na lestvico uvrstil prvič in to na 23. mesto. Uvrstitve vseh klubov, kot tudi pregled točk, ki so jih osvojili klubi po posameznih kategorijah, najdete v datoteki TUKAJ.

Kdo sta nasprotnika Grege in Aljaža v drugem krogu ATP turnirja na Dunaju

Ljubljana, 17.10.2012

Pomemben dan za slovenski tenis se bo danes odvijal na Dunaju. Na ATP turnirju z nagradnim skladom 486.750 € se bosta za nastop v četrtfinalu borila kar dva slovenska igralca.

Prvi bo na centralnem igrišču ob 13.00 uri nastopil Aljaž BEDENE. Prvič v karieri se bo srečal z Američanom Donaldom YOUNGOM. 23. letni levičar s prebivališčem v Atlanti ima za sabo katastrofalno sezono. Na začetku letošnje sezone je bil namreč na 38. mestu lestvice ATP, nato pa je vrtoglavo padel na 187. mesto. V sezoni 2012 je zmagal 4 krat in kar 23 krat izgubil. Sicer pa prihaja iz akademije Nicka Bolletierija in je bil s 15. leti najmlajši zmagovalec OP Avstralije za mladince. Na zadnjih petih turnirjih se je trikrat uvrstil v drugi krog glavnega turnirja ali kvalifikacij, na Dunaju pa je v prvem krogu presenetil 5. nosilca, Italijana Fabia FOGNINIJA.

Ob 14. uri bo na igrišču B dunajskega kompleksa Wiener Stadthalle nastopil Grega ŽEMLJA. Njegov nasprotnik v drugem krogu bo 24. letni Avstralec, rojen v Južni Afriki, Matthew EBDEN. Podobno kot Young je tudi on na lestvici ATP doživel padec, a le za 60 mest, tako da je trenutno na 120. mestu. 1.oktobra letos je bil na 61. mestu, kar je tudi njegova najvišja uvrstitev v karieri. Letos se je samo na enem turnirju prebil do četrtfinala, sicer pa je izgubljal v uvodnih dveh oz. treh krogih glavnega turnirja ali v kvalifikacijah. Grega ŽEMLJA in Matthew EBDEN, ki navaja, da najraje igra na trdi podlagi in na travi, se bosta pomerila prvič.

Grega in Aljaž bosta v četrtek nastopila še enkrat. Čaka ju namreč tudi obračun v konkurenci dvojic, kjer bosta v četrtfinalu igrala z Nemcema Andreem BEGEMANNOM in Martinom EMMRICHOM.


Srečanje Grega ŽEMLJE lahko v živo spremljate TUKAJ.

Tjaša Šrimpf, Polona Reberšak in Blaž Rola napredovali v Dubrovniku

Ljubljana, 17.10.2012

Polona REBERŠAK in Tjaša ŠRIMPF sta se na ženskem ITF turnirju v Dubrovniku uvrstili v drugi krog. Polona RBEREŠAK, ki se je na glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, je v prvem krogu premagala Hrvatico Adrijano LEKAJ, prejšnji teden polfinalistko v Solinu, s 64 76(3). Tjaša ŠRIMPF je v prvem krogu izločila Vladico BABIĆ iz Črne gore z rezultatom 57 61 63. Na moškem Futuresu, ki se prav tako igra v Dubrovniku, je v drugi krog napredoval samo Blaž ROLA. Premagal je Srba Nikolo ČAČIĆA z rezultatom 63 64. Preostala naša predstavnika sta izgubila. Miha MLAKAR, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, je izgubil s Hrvatom Tonijem ANDROIČEM, 6. nosilcem turnirja, z 06 16, Tomislav TERNAR, ki je uspešno prestal kvalifikacije, pa je bil poražen na srečanju s Hrvatom Luko ZANINOVIČEM s 67(2) 16. TUKAJ.

Slab dan za naša dekleta na ITF turnirjih v Sevilli in Lagosu

Ljubljana, 16.10.2012

Na ženskih ITF turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ v španski Sevilli in nigerijskem Lagosu so naša dekleta izpadla v prvem krogu. V Sevilli je Maša ZEC PEŠKIRIČ izgubila z 19. letno Venezuelko Andreo GAMIZ (WTA-321) s 6-7(6) 6-4 in 4-6. Tudi v Lagosu sta naši igralki odigrali tri nize in tam je bilo še bolj dramatično, saj sta obe izgubili srečanji v podaljšani igri tretjega niza. Anja PRISLAN je morala priznati premoč 23. letni Nemki Jasmin STEINHERR (WTA-545), ki je bila boljša z rezultatom 6-7(2) 6-4 7-6(7). Dalilo JAKUPOVIĆ je premagala 16. letna Izraelka Valeria PATIUK (WTA-881) s 7-6(4) 3-6 7-6(6). Na ITF turnirju za moške in ženske v Dubrovniku bodo naši igralci in igralke nastopili v sredo. TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene v drugem krogu ATP turnirja na Dunaju, uspešna tudi v konkurenci dvojic, zmaga za Katarino Srebotnik v Moskvi

Ljubljana, 16.10.2012

Na centralnem igrišču dunajske dvorane Wiener Stadthalle sta danes osrednja akterja tudi naša trenutno najboljša igralca. Prvi je na centralno igrišče stopil Grega ŽEMLJA. V svojem tretjem nastopu, dvakrat je zmagal v kvalifikacijah, je igral z 32. letnim belgijskim "veteranom" 8. nosilcem, Xavierjem MALISSEJEM, ki na touru nastopa od leta 1998, na lestvici ATP pa se nahaja na 60. mestu. Sicer je bil najvišje v karieri na 19. mestu leta 2002. To je bilo njuno prvo srečanje, po dveh urah in pol pa ga je v dramatičnem zaključku tretjega niza dobil Grega ŽEMLJA. Končni izid se je glasil 46 61 76(8). Grega ŽEMLJA je v primerjavi s prejšnjima dvobojema sicer nekoliko slabše serviral, a še vedno dovolj dobro, da je igrišče zapustil kot zmagovalec.

V nadaljevanju današnjega programa sta na igrišče prišla Aljaž BEDENE in 29. letni Španec Guillermo GARCIA-LOPEZ. Trenutno 64. igralec lestvice ATP je na touru od leta 2002, najvišje v karieri je bil leta 2011, ko je bil na 23. mestu. Tudi BEDENE in GARCIA-LOPEZ sta igrala prvo medsebojno srečanje. Prvi niz je dobil Aljaž BEDENE s 6-4, v drugem povedel z 1-0, nato pa je Španec srečanje predal.

V drugem krogu bo Grega ŽEMLJA igral z Avstralcem Matthewom EBDENOM. Ta je v prvem krogu premagal Italijana Volandrija. Matthew EBDEN na lestvici ATP trenutno zaseda 120. mesto, najvišje v karieri pa je bil na 61. mestu. Aljaž BEDENE bo v drugem krogu igral z Američanom Donaldom YOUNGOM.

Naša igralca bosta med posamezniki nastopila v četrtek, v sredo pa sta v konkurenci dvojic premagala domača povabljenca Andreasa MAURERJA-HAIDERJA in Maximiliana NEUCHRISTA. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta bila boljša in sta slavila z rezultatom 67(5) 63 10-8.

Uspešno je v Moskvi začela tudi Katarina SREBOTNIK. Tokrat igra z Rusinjo Yaroslavo SHVEDOVO. V prvem krogu sta premagali Čehinjo Lucie SAFAROVO in Rusinjo Anastasio PAVLYUCHENKOVO s 75 26 10-5.

Z nastopi pa je v konkurenci dvojic v prvem krogu končala Andreja KLEPAČ. Na WTA turnirju v Luksemburgu je v prvem krogu s soigralko, Britanko Anne KEATHOVONG, izgubila z Nizozemkama Kiki BERTENS in Arantxo RUS s 63 26 6-10.

TUKAJ.

Dvoranski državni prvaki 2012

Ljubljana, 15.10.2012

V nadaljevanju pregleda sezone 2012 se spomnimo, kdo so bili letošnji dvoranski državni prvaki. Naslove so osvojili:

Člani: Martin RMUŠ (Br-Mb)

Članice: Polona REBERŠAK (Celje)

Dekleta 18 let: Eva ZAGORAC (ŽtkMb)

Fantje 18: Blaž BIZJAK (AsLit)

Dekleta 16 let: Manca PISLAK (Tc-Lj)

Fantje 16 let: Rok KRIŽAJ (MaxLj)

Deklice 14 let: Nika KOZAR (Tr-Kr)

Fantje 14 let: Grega KOKALJ (AsLit)

Deklice 12 let: Lian BENEDEJČIČ (Koper)

Fantje 12 let: Matic PODLIPNIK (ŽtkMb)

TUKAJ.

Polona Reberšak, Tomislav Ternar in Mike Urbanija v Dubrovniku v glavna turnirja

, 15.10.2012

Na ITF turnirju v Dubrovniku (10.000 $) je v ženski konkurenci kot edina Slovenka v glavni turnir napredovala Polona REBERŠAK. Ta je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala Mašo MARC s 64 63. V moški konkurenci sta kvalifikacije Futuresa (15.000 $) uspešno prestala Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA. Tomislav TERNAR je v zadnjem krogu s 36 75 75 premagal Italijana Pietra LICCIARDIJA. Tudi pri moških smo v zadnjem krogu kvalifikacij gledali slovenski obračun. Mike URBANIJA je s 63 67(7) in 62 izločil Miho MLAKARJA. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil tudi Sašo BENDE. Premagal ga je Nemec Tim NEKIC (2) s 62 63. V prvem krogu glavnega turnirja bodo vsi naši v Dubrovniku nastopili v sredo. TUKAJ.

TRK TZS potrdila koledar tekmovanj v zimski sezoni 2012-2013

Ljubljana, 15.10.2012

Tekmovalno-registracijska komisija TZS je na 8. seji, dne 10.10.2012, med drugim obravnavala koledar tekmovanj v zimski sezoni 2012/2013 in potrdila organizatorje. Potrdila je tudi rezultate letošnjih ligaških tekmovanj, sprejela novo pravilo glede začetnega udarca (servisa) pri MINI tenisu, obravnavala podatke o neigranju po opravljenem žrebu, izstope klubov iz ligaških tekmovanj in uvedbo nove uradne žoge za kategoriji 18 let in člani/ce. Podrobnosti najdete v zapisniku TRK TZS TUKAJ.

Grega Žemlja v glavni žreb ATP turnirja na Dunaju, kjer je že Aljaž Bedene

Ljubljana, 15.10.2012

Grega ŽEMLJA se je na Dunaju skozi kvalifikacije uvrstil v glavni žreb ATP turnirja z nagradnim skladom 486.000 €. V kvalifikacijah je bil 1. nosilec in je bil v prvem krogu prost. V drugem krogu je v točno eni uri, s 62 62 premagal 27. letnega španskega levičarja Arnaua BRUGUESA-DAVIJA, ki se na lestvici ATP nahaja na 200. mestu. Grega ŽEMLJA je odlično serviral in nasprotniku zabil kar 16 asov. V finalnem je premagal še 31. letnega Čeha Jana MINARJA, 303. igralca lestvice ATP s 64 75 in se uvrstil v glavni del turnirja. V glavnem žrebu pa je že Aljaž BEDENE. V prvem krogu bo, v torek ali sredo, igral z 29. letnim Špancem Guillermom LOPEZOM-GARCIO, 64. igralcem lestvice ATP. Igralca se bosta srečala prvič. TUKAJ.

V Dubrovniku za našimi igralci in igralkami dokaj uspešen dan

Ljubljana, 14.10.2012

V Dubrovniku je bil danes na sporedu drugi krog kvalifikacijskih obračunov na ITF turnirjih za moške in ženske. V ženski konkurenci sta bili uspešni Polona REBERŠAK (5), ki je s 62 60 premagala Hrvatico Anomarijo ZOKIČ in Maša MARC, ki je s 63 64 premagala Italijanko Eleno BERTIO (13). Žal bosta v zadnjem krogu kvalifikacij v medsebojnem srečanju Maša Marc in Polona Reberšak odločili, katera od obeh Slovenk, ki sta se uvrstili v finale kvalifikacij bo nastopila v glavnem turnirju. V drugem krogu so izgubile Tina RUPERT, Kaja PODOBNIK in Pia ČUK. V moški konkurenci so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Tomislav TERNAR (1), ki je bil s 75 62 boljši od Nermana FATIČA iz BiH, Sašo BENDE (9), ki je v drugem krogu s 76(2) 62 premagal Hrvata Mateja SVJETLIČIČA in Mike URBANIJA (7), ki je s 60 75 premagal domačina Marcela RUŽIČA. Na tekmo drugega kroga še čaka Miha MLAKAR.Če bo v obračunu z Rusom Alexeyem KONDULUKOVIM uspešen, ga v finalnem obračunu kvalifikacij čaka Mike URBANIJA. TUKAJ.

Za našimi igralkami in igralci na mednarodni sceni delovni konec tedna

Ljubljana, 13.10.2012

Medtem, ko se je doma končala teniška sezona 2012 in bodo prvi turnirji sezone 2013 na sporedu v drugi polovici novembra, so na mednarodni sceni turnirji še v polnem teku. Naši igralci in igralke bodo tako že danes nastopili v kvalifikacijah.

Na ATP turnirju na Dunaju (550.000 $) bo v kvalifikacijah nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo 1. nosilec in je v prvem krogu prost.

Na WTA turnirju v Luksemburgu (220.000 $) sta v kvalifikacijah nastopili Petra RAMPRE in Andreja KLEPAČ.

Obe sta z nastopi končali že v prvem krogu. Andreja KLEPAČ je izgubila s Čehinjo Evo BIRNEROVO (WTA-143) s 36 57, od Petre RAMPRE pa je bila boljša Britanka, 21. letna, Johanna KONTA, 153. igralka lestvice WTA.

V Dubrovniku hkrati potekata moški in ženski ITF turnir, prvi z nagradnim skladom 15.000 $, drugi pa z nagradnim skladom 10.000 $. V kvalifikacijah nastopajo Tomislav TERNAR (1. nosilec), Nejc LEMIČ, Sašo BENDE, Mike URBANIJA, Miha MLAKAR, Žiga PAPEŽ, Tina RUPERT, Ana OPARENOVIČ, Pia ČUK, Polona REBERŠAK, Maša MARC, Katja VOGRINEC in Kaja PODOBNIK. V glavnem turnirju sta že Tjaša ŠRIMPF in Blaž ROLA.

V prvem krogu ženskega turnirja so bile uspešne Tina RUPERT, ki je s 60 60 premagala Italijanko Teodoro DJORDJEVIC, Pia ČUK, ki je bila s 61 60 boljša od Tamare VRHOVAC (BiH)in Maša MARC, ki je s 64 64 premagala Latvijko Madaro STRAUME. Ana OPARENOVIČ je izgubila z Italijanko Carlotto ORLANDO s 57 46, Katjo VOGRINEC pa je izločila Italijanka Camilla ROSATELLO s 63 61.

Pri moških je Sašo BENDE s 62 60 premagal Hrvata Antonia PEKIČA, Mike URBANIJAje bil boljši od Ukrajinca Kirilla BELOTSERKOVSKYA s 61 60, Miha MLAKAR pa je premagal Švicarja Tibora VUKAJLOVIČA s 62 61. Izgubila sta Nejc LEMIČ, izločil ga je Rus Maxim MAXIMYUK s 61 57 75 in Žiga PAPEŽ od katerega je bil boljši Bolgar Andreas NEYKOV s 63 61.

TUKAJ.

Tjaša Šrimpf v četrtfinalu izgubila dve podaljšani igri in izpadla

Ljubljana, 11.10.2012

V Sarajevu je na ITF turnirju z nagradim skladom 15.000 $ uspešno nastopila Tjaša ŠRIMPF. Po nastopu v kvalifikacijah in uvrstitvi v glavni turnir, je v prvem krogu premagala Hrvatico Mariano DRAŽIČ s 64 62, v drugem pa je bila boljša od Anite HUSARIČ iz BiH s 64 61. V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, 20. letno Nemko Dinah PFIZENMAIER, 131. igralko lestvice WTA. V zelo izenačenem srečanju je o zmagovalki odločala podaljšana igra prvega in drugega niza. In obe je Tjaša ŠRIMPF izgubila na 7. Končni izid srečanja se je glasil 76(7) in 76(7). Na moškem Futuresu v Solinu pa sta z nastopi v konkurenci posameznikov v drugem krogu končala Blaž ROLA in Andraž BEDENE. Blaža ROLO je z rezultatom 26 61 75 izločil Hrvat Mate DELIČ, Andraž BEDENE pa je Čehu Marku MICHALICKU srečanje pri zaostanku 16 63 14, predal. V konkurenci dvojic sta se Nik RAZBORŠEK in Tomislav TERNAR uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 62 62 premagala Hrvata Duja DELIČA in Antuna VIDAKA, v polfinalu pa sta srečanje Slovaku Andreju MARTINU in Čehu Jaroslavu POSPISILU predala pri vodstvu 3-2. TUKAJ.

Zmagovalci mastersov 2012

Ljubljana, 11.10.2012

Teniška sezona 2012 je končana. Ob zaključku sezone se delajo obračuni, mi pa za začetek poglejmo, kdo so zmagovalci letošnjih mastersov.

Članice: Tina RUPERT (Benč)
Člani: Miha MLAKAR (Slovan Ljubljana)
Dekleta 18 let: Eva ZAGORAC (ŽTK Maribor)
Fantje 18 let: Maks TEKAVEC (Max Ljubljana)
Dekleta 16 let: Natalija ŠIPEK (Natka)
Fantje 16 let: Maks TEKAVEC (Max Ljubljana)
Deklice 14 let: Hana MRAZ (Triglav Kranj)
Dečki 14 let: Tino KOVAČIČ (Mima)
Deklice 12 let: Nika RADIŠIČ (Proten)
Dečki 12 let: Matic PODLIPNIK (ŽTK Mb)

TUKAJ.

Delovno popoldne na TZS

Ljubljana, 10.10.2012

Zelo delovno je bilo današnje popoldne na Teniški zvezi Slovenije.

Najprej se je sestala tekmovalno-registracijska komisija, ki je med drugim potrdila koledar tekmovanj v zimski sezoni, nadaljevali so predstavniki ljubljanskih teniških klubov, ki so se na 4. skupnem sestanku dogovorili o novi turnirski pridobitvi za otroke, ki niso registrirani in ne tekmujejo na uradnih tekmovanjih TZS -ljubljanskem teniškem satelitu, o skupnih treningih najboljših igralcev ljubljanskih klubov in drugih aktualnih zadevah, ki zadevajo teniške kljube v Ljubljani.

Temu sestanku pa je sledil še sestanek predstavnikov slovenskih teniških klubov z vodstvom TZS, predsednikom Markom Umbergerjem in vodjo pisarne Gregorjem Krušičem. Slednji je klubske predstavnike seznanil z aktualnimi zadevami, ki se nanašajo na organizacijo dela pisarne TZS, finančnimi zadevami in vizijo delovanja TZS v prihodnjem obdobju. Razpis za novega direktorja TZS, sedanji direktor Zoran KOFOL bo z delom na TZS zaključil 31.10.2012, bo objavljen konec leta.

Objavljamo tudi vsebino sporočila, ki ga je predsednik TZS g. Marko UMBERGER poslal medijem.

"Gospodarsko čedalje težja situacija nas je prisilila v racionalizacijo stroškov. Skupaj z Upravnim odborom Teniške zveze Slovenija, sem se odločil za varčevalne ukrepe, predvsem na področju organizacije dela v pisarni. V pisarni Teniške zveze Slovenija so redno zaposlene tri osebe, poleg direktorja Zorana Kofola še dva poslovna sekretarja. Sporazumno smo predčasno prekinili mandat direktorju TZS Zoranu Kofolu, ki je več kot tri leta opravljal naloge direktorja zveze. S prvim septembrom je Kofol prešel na delovno mesto referenta, za določen čas, do 31.10.2012. S tem TZS prihrani nekaj kadrovskih stroškov, obenem pa zagotavlja nemoteno delo. Na to odločitev je vplivalo tudi dejstvo, da želimo funkcijo direktorja TZS v prihodnosti oblikovati v bolj poslovno, strateško in tržno usmerjeno delovanje. Zoran Kofol je večletnem mandatu opravljal vse naloge funkcije direktorja, v prihodnjem mandatu direktorja TZS pa predsednik zveze v ospredju vidi iskanje dolgoletnih partnerjev in podpornikov TZS, optimizacijo dela v pisarni ter populizacijo tenisa v Sloveniji. TZS bo razpis za delovno mesto direktorja objavila predvidoma konec tega leta. V prehodnem času, do konca leta 2012 pa se v TZS kot vodja pisarne pridružuje tudi Gregor Krušič, saj zaradi odhoda poslovne sekretarke Manje Izlakar na porodniško odsotnost s 1. septembrom 2012, ne bi mogli zagotoviti kvalitetnega dela pisarne", je v izjavi za javnost zapisal Marko Umberger.



TUKAJ.

Blaž Rola in Andraž Bedene uspešna v Solinu, Tjaša Šrimpf v Sarajevu, Petra Rampre izpadla v Franciji

Ljubljana, 10.10.2012

Na turnirju serije Futures v Solinu sta bila v prvem krogu uspešna Blaž ROLA in Andraž BEDENE. Blaž ROLA je v slovenskem obračunu, letos že tretjem na turnirjih serije Futures med njim in Tomislavom TERNARJEM, drugič slavil. Blaž ROLA je bil boljši z rezultatom 61 46 62. Uspešen je bil tudi Andraž BEDENE. Domačina Anteja BOROVINO, ki je nastopil s posebnim povabilom, je premagal z rezultatom 26 62 60. Ni pa uspel preboj v drugi krog Niku RAZBORŠKU. Izgubil je s 1. nosilcem turnirja v Solinu, Slovakom Andrejem MARTINOM z rezultatom 16 36. Na ženskem ITF turnirju v Sarajevu (15.000 $) je v prvem krogu Tjaša ŠRIMPF premagala Hrvatico Mariano DRAŽIČ s 64 62. Z nastopi pa je že v prvem krogu končala Sara DJURDJEVIĆ. S 61 60 jo je izločila Italijanka, 4. nosilka Annalisa BONA. na ITF turnirju v Joue-Les-Toursu v Franciji (50.000 $) je v prvem krogu izgubila Petra RAMPRE. Premagala jo je 20. letna Poljakinja Sandra ZANIEWSKA, 147. igralka lestvice WTA, z rezultatom 75 36 64. TUKAJ.

Aljaž Bedene podpisal pogodbo z GTC, po pavzi pa mu povratek ni uspel najbolje

Ljubljana, 09.10.2012

Aljaž BEDENE, ki se vrača po prisilnem počitku zaradi operacije slepiča je za prvi turnir pri povratku na teniška igrišča izbral ATP Challenger v francoskem Rennesu. Na turnirju, ki se igra na trdi podlagi je bil 1. nosilec, v prvem krogu pa je igral s srečnim poražencem, Avstrijcem Martinom FISCHERJEM. 26. letni Avstrijec, sicer šele 284. igralec lestvice ATP, je bil v prvem nastopu po daljši pavzi za Aljaža BEDENETA premočan nasprotnik. Po dveh urah in pol je FISCHER slavil z rezultatom 67(5) 63 64. Aljažu je šepal drugi servis, pa tudi pri vračanju nasprotnikovega začetnega udarca mu je prav drugi servis Fischerja povzročal težave. Zagotovo pa bo že na naslednjem turnirju bolje, ko bo ponovno priešl v tekmovalni ritem. Sicer pa je Aljaž BEDENE na svojem Facebook profilu zapisal, da je podpisal pogodbo o sodelovanju z agencijo GTC (Global Tennis Connections), ki bo skrbela za njegov nadaljnji teniški razvoj. Kot je zapisano na njihovi spletni strani je Aljaž trenutno eden najbolj vročih mladih igralcev prve stoterice, ki je letos osvojil štiri naslove na turnirjih serije ATP Challenger. Zadovoljen je tudi Aljaž, ki verjame, da bo v sodelovanju z GTC teniško igro pripeljal na še višji nivo. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v Osaki, Tadeja Majerič poražena v Sant Cugatu

Ljubljana, 08.10.2012

Polona HERCOG, ki se ta teden nahaja na 81. mestu lestvice WTA je po dobrem nastopu in tretjem krogu turnirja v Pekingu tokrat, na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Osaki, izpadla že v uvodnem nastopu. Premagala jo je 20. letna Britanka, 71. igralka lestvice WTA, Heather WATSON. Britanka je po uri in pol slavila z rezultatom 64 64 in bila na koncu v skupnem seštevku boljša za 5 točk. Polona HERCOG se zdaj seli v Evropo. Prihodnji teden je prijavljena na ITF turnirju (50.000 $) v Limogesu. Na ITF turnirju v Sant Cugatu (25.000 $) je nastopila Tadeja MAJERIČ in izgubila v prvem krogu. Premagala jo je 17. letna Nemka, Carina WITTHOEFT, trenutno 263. igralka lestvice WTA. Nemka je bila boljša z rezultatom 62 63. Na Futuresu v Solinu so v kvalifikacijah nastopili Žiga PAPEŽ, Mike URBANIJA in Sašo BENDE, a se nobenemu ni uspelo uvrstiti v tretji krog kvalifikacij. V kvalifikacijah ITF turnirja v Sarajevu (15.000 $) je v zadnjem krogu izpadla Kaja PODOBNIK, bolje pa je šlo Tjaši ŠRIMPF, ki je bila uspešna in se je uvrstila v glavni turnir. Tu bo igrala s Hrvatico, 17. letno Mariano DRAŽIČ, ki bo nastopila s posebnim povabilom. Prav tako bo na turnirju s posebnim povabilom nastopila Sara DJURDJEVIĆ, ki bo igrala s 4. nosilko, Italijanko Annaliso BONA. Na Futuresu v Solinu nastopajo fantje. V prvem krogu glavnega turnirja se bosta pomerila Blaž ROLA in Tomislav TERNAR, Andraž BEDENE bo igral s Hrvatom Antejem BOROVINO, Nik RAZBORŠEK pa s 1. nosilcem, Slovakom Andrejem MARTINOM, TUKAJ.

Zorislava Ašič Kovač, Marko Lopatič, Igor Vučko, Jože Koleta in Štefan Seme med zmagovalci na Otočcu

Ljubljana, 08.10.2012

Minuli vikend je Teniški klub Krka Otočec, na igriščih ŠRC Otočec, organiziral 3. mednarodno veteransko prvenstvo "KRKA 2012".

Prvenstva se je udeležilo 50 tekmovalcev iz cele Evrope, od tega 6 predstavnic nežnejšega spola. Tekmovanje je potekalo po sistemu Round Robin. V petek in soboto so bile odigrane razvrstitvene tekme, v nedeljo pa so potekali polfinalni in finalni obračuni.

KONČNA RAZVRSTITEV PO KATEGORIJAH:




DAME:

- absolutna kategorija 35 +, 40+ 1.mesto: Kovač Ašič Zorislava / slo

- absolutna kategorija 45 +, 55 +, 65+ 1.mesto: Borghi Elisabetta / ita

MOŠKI:

- 35+: 1.mesto: Marko Lopatič / slo

- 40+: 1.mesto: Igor Vučko / slo

- 45+: 1.mesto: Paolo Conti / ita

- 50+: 1.mesto: Frederico Lenci / ita

- 55+: 1.mesto: Robert Hublik / aut

- 60+: 1.mesto: Jože Koleta / slo

- 65+: 1.mesto: Štefan Seme / slo


Preberite tudi TUKAJ.

Grega Žemlja tudi v Šanghaju brez glavnega turnirja, Luka Gregorc poražen v drugem krogu kvalifikacij v ZDA

Ljubljana, 08.10.2012

Grega ŽEMLJA tudi Šanghaj zapušča po drugem krogu kvalifikacij. V finalnem krogu kvalifikacij ga je s 61 75 premagal 3. nosilec kvalifikacij, Američan Brian BAKER. Američan je bil uspešnejši pri začetnem udarcu, Žemlji je šepal predvsem drugi servis. Srečanje je trajalo uro in 25 minut. V prvem krogu kvalifikacij ATP Challengerja v Tiboronu (100.000 $) je Luka GREGORC premagal Avstralca Adama HUBBLA z rezultatom 76(1) 63. V drugem krogu je igral s 4. nosilcem, Dancem Frederikom NIELSENOM (ATP-353) in izgubil z rezultatom 67(0) 46. TUKAJ.

Masters do 14 let osvojila Tino Kovačič in Hana Mraz

Ljubljana, 07.10.2012

Zmagovalec letošnjega mastersa do 14 let je Tino KOVAČIČ (Mima). 5. igralec lestvice TZS do 14 let je v finalnem obračunu premagal 2. igralca Anžeta ARHA (Tr-Kr) s 36 61 60. Kovačiča ni oviralo niti to, da je v polfinalu potreboval tri nize v zelo izenačenem srečanju z Nejcem SITARJEM. Sezono, v kateri je stopnjeval formo, je tako zaključil na najboljši možni način.

Pri dečkih je presenetljivo v svojem prvem nastopu izpadel 1. nosilec Grega KOKALJ. Po izgubljenem prvem nizu s 3-6 in zaostanku 0-1 v drugem, je srečanje Tinu KOVAČIČU predal. Izpadel je tudi 2. nosilec. Žan ŽMAVC je moral za zmago čestitati Nicku CMAGERJU. Ta je slavil z rezultatom 64 67(7) 64. Tudi 3. nosilec Sven LAH ni igral v polfinalu. Že v prvem nastopu ga je presenetil Nejc SITAR, ki je zmagal s 76 (5) 64. Edini, ki je upravičil vlogo favorita in se je gladko uvrstil v polfinale je bil 4. nosilec Anže ARH. Ta je premagal Luko MIKLAVČIČA s 61 62.

Finalista sta tako bila 5. igralec lestvice TZS Tino KOVAČIČ (Mima), ki je premagal Nejca SITARJA (ŽtkMb) s 46 62 62 in Anže ARH (Tr-Kr), ki je bil boljši od Nicka CMAGERJA (ŽtkMb) s 64 61.

Zmagovalka mastersa za deklice je postala 2. igralka lestvice do 14 let Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je v finalnem obračunu premagala 3. igralko, klubsko kolegico Niko KOZAR z rezultatom 61 62. Hana MRAZ, ki je tudi letošnja poletna državna prvakinja, je tako z zmago zaključila nastopanje v konkurenci deklic do 14 let, saj se prihodnjo sezono, tako kot večina najboljših seli v starejšo kategorijo.

V konkurenci deklic se v polfinale od nosilk ni uvrstila samo 4. nosilka Veronika ERJAVEC. Izločila jo je Iva GABOR z rezultatom 16 76(6) 64. Nekaj težav je imela tudi 3. nosilka Nika KOZAR, ki je za zmago proti Lari PROSENJAK potrebovala tri nize. Na koncu je bila boljša z rezultatom 64 26 63. Bolj gladko je šlo prvi in drugi nosilki. 1. postavljena Zala DOVNIK je premagala Niko ZUPANČIČ s 62 64, 2. postavljena Hana MRAZ pa Moni POTRČ s 61 62.

Nekaj fotografij iz današnjih obračunov si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Masters do 18 let osvojila Maks Tekavec in Eva Zagorac

Ljubljana, 07.10.2012

V Litiji se je končal masters do 18 let za fante in dekleta.

Pri fantih je naslov osvojil Maks TEKAVEC (MaxLj), ki je tako v štirih dneh osvojil kar dve kroni. Po zmagi na mastersu do 16, je danes zmagal še na mastersu do 18 let in je trenutno prvo ime slovenskega mladinskega tenisa. V finalu je s 63 62 premagal Urha KRAJNC DOMITER (Ptuj).

Sicer pa uvodna kroga pri fantih nista prinesla presenetljivih izidov, saj so se v polfinale uvrstili štirje prvopostavljeni igralci. Prvi nosilec Rok SITAR je v četrtfinalu premagal GORŠIČ Sebastijana s 64 63, 2. nosilec Maks TEKAVEC je bil boljši od BIZJAK Blaža 64 67(6) 64, 4. nosilec Urh KRAJNC DOMITER je premagal Matica SOTLERJA s 64 61, 3. nosilec Matic ŠPEC pa je bil boljši od Jana Vita ŠUNTARJA s 61 61.


Pri dekletih je naslov osvojila 1. igralka do 18 let Eva ZAGORAC (ŽtkMb), ki je v finalu s 64 62 premagala Pijo BRGLEZ (Br-Mb).

Sicer pa smo že v prvem krogu videli ponovitev finala mastersa do 16 let, saj sta se pomerili Natalija ŠIPEK in Ana OPARENOVIČ. V četrtfinale je napredovala Ana OPARENOVIČ, ki je prvi niz dobila s 61, v drugem nizu pa je pri zaostanku 1-2 Natalija ŠIPEK srečanje predala.

V četrtfinalu so se v svojem prvem nastopu poslovile kar tri nosilke. Uspešna je bila samo 1. postavljena Eva ZAGORAC, ki je s 61 60 premagala Katjo VOGRINEC. Ana OPARENOVIČ je še enkrat dobro nastopila in s 46 61 60 izločila 4. nosilko Saro DJURDJEVIĆ. Kaja MRGOLE je premagala 3. nosilko Tino MOHORČIČ s 63 63, Pija BRGLEZ pa je oddala samo dve igri 2. nosilki Lari VOVK.

Finale sta si priigrali Eva ZAGORAC s polfinalno zmago nad Ano OPARENOVIČ s 64 64 in Pija BRGLEZ, ki je s 61 63 izločila Kajo MRGOLE.

TUKAJ.

V soboto in nedeljo še trije zaključni turnirji sezone 2012

Ljubljana, 07.10.2012

V soboto in nedeljo se z dvema mastersoma in zaključnim turnirjem 8-11 let zaključuje teniška sezona 2012. Fantje in dekleta do 18 let bodo nastopili na mastersu, ki ga bo gostil TK AS Litija, dečki in deklice do 14 let bodo igrali na mastersu v Ljubljani na Max tenis klubu, najmlajši pa v Kopru na igriščih tamkajšnjega kluba. Za masters v kategoriji do 18 let so z izjemo 4. igralke Tine RUPERT in 10. igralke Tamare ZIDANŠEK prijavljene vse najboljše iz lestvice TZS v tej kategoriji, na čelu s prvo igralko Evo ZAGORAC. Pri fantih bomo videli praktično vse najboljše, manjka le 3. igralec Rok KRIŽAJ. Prvi nosilec turnirja fantov bo Rok SITAR. Na mastersu do 14 let v Ljubljani je prijavljenih dvanajst najvišje uvrščenih deklet na lestvici TZS na čelu katerih je trenutno Zala DOVNIK. Pri fantih bo od najboljših manjkal samo 6. igralec lestvice TZS Amadej GORUČAN, vsi ostali na čelu z Grego KOKALJEM pa so na prijavni listi. Obeta se nam torej dva dni lepih teniških predstav v Ljubljani, Litiji in Kopru. TUKAJ.

Na zaključnem turnirju najmlajših v Kopru 226 nastopajočih

Ljubljana, 06.10.2012

<

Na zaključnem turnirju najmlajših tekmovalcev starih do 11 let, ki nastopajo v mini, midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let je bilo v vseh kategorijah prijavljenih 226 dečkov in deklic. Turnir se je odvijal v Kopru in se je končal danes s turnirjem do 11 let.

Zmagovalci so postali:

MINI tenis dečki: Aleks VINCEK (Koper)


MIDI tenis dečki: Aleks VINCEK (Koper)


MINI tenis deklice: Neža ULE (Talos)


MIDI tenis deklice: Tina DUJC (Koper)


Dečki do 10 let: Martin GRILJ (ŽtkMb)


Deklice do 10 let: Ana KUMP (Ol-Lj)

Dečki do 11 let: Matic DIMIC (MaxLj)

Deklice do 11 let: Marija VIČIČ (Šplus)


Nekaj fotografij, ki jih je poslal organizator si lahko ogledate v fotogaleriji, preberete pa si lahko tudi izjave najboljših. Preverite TUKAJ.

Grega Žemlja z zmago začel kvalifikacije v Shanghaju, prihodnji teden številni nastopi naših igralcev in igralk

Ljubljana, 06.10.2012

Grega ŽEMLJA je dobro začel z nastopi na 3,5 mio $ vrednem turnirju v Shanghaju. V prvem krogu kvalifikacij, v katerih je 8. nosilec, je premagal 25. letnega Italijana Gianluca NASO, 178. igralca sveta, z rezultatom 64 63. V drugem, finalnem krogu kvalifikacij, bo njegov nasprotnik 27. letni Američan Brian BAKER, 62. igralec lestvice ATP in 3. nosilec kvalifikacijskega turnirja.

Polona HERCOG bo prihodnji teden nastopila na 220.000 $ vrednem WTA turnirju v Osaki, kjer je v glavnem žrebu. V prvem krogu bo igrala z leto dni mlajšo, 71. igralko sveta, Britanko Heather WATSON. Igralki sta se doslej pomerili enkrat in sicer je bila leta 2011 v Torontu boljša Polona HERCOG.

Na mednarodnih prizoriščih pa bo ta teden še nekaj naših predstavnikov. Na ATP Challengerju v Rennesu je prijavljen Aljaž BEDENE.

V kvalifikacijah ATP Challengerja v ameriškem Tiburonu bo nastopil Luka GREGORC. V prvem krogu bo igral z Avstralcem Adamom HUBBLOM.

Petra RAMPRE je prijavljena na ITF turnirju (50.000 $) v francoskem Joue-Les-Toursu, Tadeja MAJERIČ pa na 25.000 $ vrednem ITF turnirju v španskem San Cugatu.

S kvalifikacijami na Futuresu v Solinu danes začenjajo Sašo BENDE, Mike URBANIJA in Žiga PAPEŽ. V glavnem turnirju so prijavljeni Blaž ROLA, Tomislav TERNAR, Nik RAZBORŠEK in Andraž BEDENE.

Na ITF turnirju za ženske v Sarajevu bodo v kvalifikacijah nastopile Tjaša ŠRIMPF, Maša MARC in Kaja PODOBNIK.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Jie Zheng poraženi v polfinalu Pekinga

Ljubljana, 06.10.2012

Katarina SREBOTNIK in Kitajka Jie ZHENG sta na WTA turnirju z nagradnim skladom 4,8 mio $ med dvojicami končali z nastopi v polfinalu. Tu sta ju premagali Španka Nuria LLAGOSTERA VIVES in Indijka Sania MIRZA z rezultatom 75 61. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut. Poraženki sta prejeli 450 točk za lestvico WTA, razdelili pa si bosta tudi 57.980 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Polona Reberšak ustavljena v polfinalu ITF turnirja v Solinu

Ljubljana, 06.10.2012

Na 10.000 $ vrednem ITF turnirju v Solinu je Polona REBERŠAK končala z nastopi v polfinalu. Njena nasprotnica v polfinalu je bila domačinka, 17. letna Bernarda PERA, 46. igralka mladinske svetovne lestvice, ki je slavila z rezultatom 64 76(1). Sicer pa je Polona REBERŠAK v prvem krogu s 64 46 75 premagala Slovakinjo, 8. nosilko, Karin MORGOSOVO, Anja PRISLAN, ki je bila na turnirju 5. nosilka pa je bila s 61 61 boljša od Nerme ČALUK (BiH). V drugem krogu sta obe igrali s kvalifikantkama in tudi tokrat sta bili uspešni. Polona REBERŠAK je igrala s 15. letno Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO in slavila s 62 62, Anja PRISLAN pa s 16. letno Čehinjo Katerino SINIAKOVO. Tudi Prislanova ni dovolila presenečenja in je mlado Čehinjo odpravila s 64 64. Četrtfinalni nasprotnici naših igralk sta bili 17. letna Hrvatica Adrijana LEKAJ, ki je nastopila s posebnim povabilom in je igrala z Anjo PRISLAN ter 18. letna Madžarka Agnes BUKTA, ki je igrala s Polono REBERŠAK. Anja PRISLAN je odigrala zelo izenačeno srečanje z 9 let mlajšo domačinko, ki pa je bila uspešnejša. Adrijana LEKAJ je slavila z rezultatom 76(5) 46 63. Težav pa z madžarsko mladinko Agnes BUKTA ni imela Polona REBERŠAK. Zmagala je s 61 61 in se uvrstila v svoj drugi polfinale letos. V konkurenci dvojic se je Anja PRISLAN, ki igra v paru s Slovakinjo Lucio BUTKOVSKO uvrstila v polfinale, kjer sta izgubili s Čehinjo Deniso ALLERTOVO in Belgijko Michaelo BOEV z 16 67(6). TUKAJ.

Maks Tekavec in Natalija Šipek osvojila mastersa do 16 let

Ljubljana, 05.10.2012

Maks TEKAVEC (MaxLj) in Natalija ŠIPEK (Natka) sta zmagovalca letošnjih mastersov za fante in dekleta do 16 let, ki sta potekala na igriščih TK AS Litija. Maks TEKAVEC je v finalnem obračunu s 60 63 premagal Domna GOSTINČARJA (ŽtkMb). V današnjih polfinalnih obračunih fantov je bil Gostinčar s 62 63 boljši od Naceta OGOREVCA (Benč), Tekavec pa je s 64 63 izločil 2. nosilca mastersa, Nika KRAPEŽA (Ltc). Pri dekletih je slavila Natalija ŠIPEK, ki je v finalu s 60 64 premagala Ano OPARENOVIČ (MaxLj). Finalistki sta sicer že v četrtfinalu izločili 1. in 2. nosilko mastersa, v polfinalu pa sta bili boljši še od 4. in 3. nosilke. Natalija ŠIPEK je s 62 61 premagala Pio BRGLEZ (Br-Mb), Ana OPARENOVIČ pa je bila s 63 64 boljša od Tamare ZIDANŠEK (Ptuj). Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Na mastersu do 16 let Natalija Šipek in Ana Oparenovič presenetili 1. in 2. nosilko

Ljubljana, 05.10.2012

V Litiji se na igriščih TK AS Litija odvija masters v kategoriji fantov in deklet do 16 let. Nastopajo vsi najboljši igralci in igralke v tej kategoriji z izjemo Roka KRIŽAJA, ki je zadnji trenutek nastop odpovedal, nadomestil pa ga je Luka VOLK. Na mastersu nastopa dvanajst najvišje uvrščenih igralcev lestvice TZS. Danes so bila odigrana srečanja prvega kroga in četrtfinala. Pri dekletih smo v prvem krogu videli zelo napeto srečanje med Kajo EMERŠIČ LJUBIČ in Niko KOZAR. Srečanje je po odigranih treh nizih dobila slednja z rezultatom 67(7) 75 64. Še dva presenetljiva izida so prinesli četrtfinalni obračuni. Izgubili sta namreč 1. in 2. igralka lestvice do 16 let Manca PISLAK in Lara VOVK. Manco PISLAK, ki se je na igrišča vrnila po poškodbi, je premagala Natalija ŠIPEK s 62 63, Ana OPARENOVIČ pa je izločila Laro VOVK s 64 63. Poleg njiju sta se v polfinale zanesljivo uvrstili Pia BRGLEZ z zmago 61 60 nad Moni POTRČ in Tamara ZIDANŠEK, ki je s 62 61 premagala nekoliko utrujeno Niko KOZAR. Polfinalna para sta Natalija ŠIPEK (Natka) - Pia BRGLEZ (Br-Mb) in Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) - Ana OPARENOVIČ (MaxLj). Pri fantih je v prvem krogu potrebno omeniti zmago Jakoba ALJAŽA KAPLJE (TZS-11) nad Janom Vitom ŠUNTARJEM (TZS-5) s 64 64. Četrtfinalni obračuni niso prinesli presenečenj, saj so na papirju višje uvrščeni igralci slavili. Nace OGOREVC je izločil Luko VOLKA (nadomestilo za Križaja) s 64 75, Domen GOSTINČAR je bil boljši od Primoža VOVKA z rezultatom 62 75, Maks TEKAVEC je premagal Jakoba Aljaža KAPLJO s 62 61, Nik KRAPEŽ pa je bil s 62 64 boljši od Bora SCHWEIGER MUŽAR. Polfinalna para sta tako Nace OGOREVC (Benč) - Domen GOSTINČAR (ŽtkMb) in Maks TEKAVEC (MaxLj) - Nik KRAPEŽ (LTC). Nekaj fotografij 1. dne si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Člani teniškega kluba Domžale zaključili poletno sezono

Ljubljana, 04.10.2012

Zadnja septembrska nedelja je bila za člane TK Domžale v znamenju turnirja, podeljevanja priznanj in druženjaZa športna društva kar običajna zgodba, vsekakor pa za domžalske teniške igralke in igralce pomemben preskok v njihovih karierah, pa naj si bodo to mladi perspektivni igralci, ali uspešni rekreativci. Prav vsi po vrsti pišejo svoje zgodbe in vsi dostojno predstavljajo delo in življenje teniškega kluba, ki letos praznuje 35 obletnico.Na idilični lokaciji domžalskega športnega parka, kjer stoji teniška dvorana s tremi igrišči in šest zunanjih, je bila zadnja septembrska nedelja kot nalašč za prevetritev in analizo uspešne, deloma zimske in celotne poletne sezone. Predsednik TK Domžale Marjan Ogrinc ter trenerja Igor Ogrinc in Sašo Svoljšak so ob pomoči športnega novinarja Gašperja Bolharja pripravili sila simpatičen dan, kjer so se na turnirju med seboj pomerile prav vse generacije. Zaključek dneva pa je minil ob skupni analizi dosedaj opravljenega dela in rezultatih, ki so jih dosegle mlajše selekcije ter druženju, kjer so teniški navdušenci na plan porinili marsikatero prijetno zgodbo.Kaj se je v Domžalah še dogajalo pa lahko preberete in pogledate TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu dvojic, Maria Sharapova premočna za Polono Hercog

Ljubljana, 04.10.2012

Tokrat pregovor "v tretje gre rado" ni držal. Polona HERCOG se je namreč tudi v tretji tekmi glavnega žreba WTA turnirja v Pekingu pomerila z Rusinjo. Tokrat je bila to 2. igralka sveta Maria SHARAPOVA, ki za razliko od njenih predhodnic Poloni HERCOG ni ponudila možnosti za presenečenje. Rusinja je srečanje dobila gladko z rezultatom 60 62, srečanje pa je trajalo uro in 14 minut. Polona HERCOG tako Peking zapušča z novimi 140 WTA točkami in denarno nagrado 40.000 $. Še tretjič pa sta bili v konkurenci dvojic uspešni Katarina SREBOTNIK in Jie ZHENG. Potem ko sta v drugem krogu premagali tajsko/kitajsko dvojico Chia-Jung CHUANG in Shuai ZHANG s 75 64, sta bili v četrtfinalu boljši od Rusinje Vere DUSHEVINE in Poljakinje Alicje ROSOLSKI. Za uvrstitev v finale se bosta zdaj pomerili s Španko Nurio LLAGOSTERA VIVES in Indijko Sanio MIRZA. TUKAJ.

Neverjeten povratek Polone Hercog za zmago v drugem krogu Pekinga

Ljubljana, 03.10.2012

Polona HERCOG je na 4,8 mio $ vrednem WTA turnirju v Pekingu zmagala še četrtič. Potem, ko je že izgledalo, da bo Ekaterina MAKAROVA še drugič letos boljša, je Polona HERCOG poskrbela za velik preobrat. V tretjem nizu je namreč Rzusinja vodila že s 4 - 0 in 5 - 1, a je Hercogova uspela potek srečanja obrniti v svojo korist in na koncu je slavila v podaljšani igri tretjega niza. Srečanje je trajalo 2 uri in 48 minut, končni izid pa se je glasil 76(5) 36 76(3). Polona HERCOG je izkoristila praktično vse priložnosti za odvzem servisa nasprotnici, saj jei je to uspelo 5 krat od šestih poskusov, Ekaterina MAKAROVA pa je od 17 priložnosti za break izkoristila le šest. Sicer ap sta bili igralki zelo izenačeni, v seštevku točk pa je bila Ekaterina MAKAROVA celo boljša s 115 - 107. Naslednja nasprotnica Polone HERCOG bo zmagovalka srečanja med 2. nosilko, Rusinjo Mario SHARAPOVO in Romunko Sorano CIRSTEA. TUKAJ.

Luka Gregorc po skoraj treh urah klonil v Sacramentu

Ljubljana, 02.10.2012

Na ATP Challengerju v Sacramentu, z nagradnim skladom 100.000 $, je Luka GREGORC po treh zmagah v kvalifikacijah izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. 2 uri in 50 minut je trajalo srečanje s 27. letnim Italijanom Lucom VANNIJEM, ki na lestvici ATP zaseda 317. mesto. Igralca sta bila ves čas srečanja zelo izenačena, o zmagovalcu je tako odločila podaljšana igra tretjega niza, ki jo je s tremi mini breaki dobil Italijan na 3. Italijan je zelo dobro serviral, saj je osvojil kar 82 % točk na prvi servis, v zadnjem nizu pa je izgubil celo samo eno točko na svoj prvi začetni udarec (20/21). Luka GREGORC je na srečanju izkoristil dve priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, prav toliko pa si jih je tudi ustvaril. Tudi VANNI je izkoristil dve priložnosti, a si jih je ustvaril kar deset. Končni izid srečanja se je glasil 64 46 67(3). TUKAJ.

Unicredit Bank Masters 8-11 let powered by INTERSPORT - vabilo

Ljubljana, 02.10.2012

Ta konec tedna bo Teniški klub Koper gostil še zadnji turnir sezone od 8-11 let, tradicionalni zaključni masters turnir dečkov in deklic v najmlajših kategorijah. Obeta se rekordna udeležba. Priprave na dogodek so že stekle. Turnirja se lahko udeležijo prav vsi mladi igralci in igralke, ki se želijo pomeriti s svojimi vrstniki v mini, midi, tenisu do 10 in tenisu do 11 let. Seveda ne bo manjkala niti tradicionalna velika tombola, ki bo na sporedu v soboto 6.oktobra. Se vidimo v Kopru. TUKAJ.

Veterani uspešni na Bolu

Ljubljana, 01.10.2012

Na teniškem ITF turnirju na Bolu je v kategoriji 60+ zmagal Slovenec Jože KOLETA, ki je nanizal 5 zmag in v finalu premagal Rusa Ivana ATROKHOVA s 63,62, skupaj z Bojanom VAJDO pa osvojil še turnir dvojic v M 60+.

Bojan VAJDA je bil četrfinalist tudi v posamični kategoriji.

V M 55+ pa je bil Brane DOLČIČ polfinalist.

V M 45+ je bil Miran STEFANOVIČ po 2 zmagah izločen v osmini finala od kasnejšega zmagovalca Rusa Karpenka.

Nastopilo je veliko Slovencev, ki so teden izkoristili tudi za prijetno druženje!

Preberite tudi TUKAJ.

Razpis za organizatorje tekmovanj TZS za zimsko sezono 2012/2013

Ljubljana, 01.10.2012

TZS objavlja razpis za organizatorje tekmovanj TZS za zimsko sezono 2012/2013 s pogoji za organizacijo in prijavnico.

Prosimo, da gradivo pregledate in prijavnice pošljete najkasneje do ponedeljka 8. oktobra 2012.

Prednost pri dodelitvi tekmovanj bodo imeli tisti organizatorji, ki izpolnjujejo tehnične in organizacijske pogoje, so v preteklosti dobro organizirali tekmovanja in nimajo dolgov do TZS.

Pri izbiri organizatorjev tekmovanj v mlajših kategorijah bodo imeli prednost tisti organizatorji, ki se bodo prijavili za organizacijo tekmovanj v starejših kategorijah (18, člani).

PRIJAVNICA: Pri izpolnjevanju je potrebno vsak turnir posebej vpisati v tabelo in natančno opredeliti, kaj organizator nudi (dodatni pogoji). Nepopolnih in nepravilno izpolnjenih prijavnic ne bomo obravnavali!!!

Termini v priloženem koledarju so informativni. Posamezne spremembe se bodo usklajevali s kandidati za določen termin.

Prijavnice pošljite do ponedeljka 8.10.2012 po faksu na številko 01 430 66 95 ali po e-mailu na naslov info@teniska-zveza.si.

Podrobnosti najdete v razpisni dokumentaciji TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Pekinga, Luka Gregorc v glavni turnir Challengerja v Sacramentu

Ljubljana, 01.10.2012

Polona HERCOG se je uvrstila v drugi krog WTA turnirja v Pekingu z nagradnim skladom 4,8 mio $. V prvem krogu ji je Rusnija Anastasia PAVLYUCHENKO srečanje pri zaostanku 75 46 03, predala. V drugem krogu bo Polona HERCOG igrala s 24. letno Rusinjo Ekaterino MAKAROVO, ki je izločila 13. nosilko Mario KIRILENKO s 63 63. Ekaterina MAKAROVA je sicer na lestvici WTA uvrščena na 20. mesto. Igralki sta se pred dvema tednoma pomerili v prvem krogu Seula in takrat je bila MAKAROVA boljša s 64 61. Luka GREGORC je dobro začel nastope na 100.000 $ vrednem ATP Challengerju, ki se igra v Sacramentu, v ZDA. Na turnirju s trdo podlago je v prvem krogu kvalifikacij premagal Francoza Oliviera MORELA s 61 61, v drugem krogu pa je izločil 8. nosilca, Američana Nicolasa MEISTRA z rezultatom 62 64. Za nastop v glavnem turnirju se je boril s 4. nosilcem, Južnoafričanom Fritzem WOLMARANSOM. Bil je uspešen, slavil z rezultatom 64 61 in se uvrstil v glavni turnir. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Solinu so v kvalifikacijah nastopile tri naše igralke. Že v prvem krogu se je poslovila Janine KOLETA, v drugem pa še Laura Sarah AMBROŽIČ. V zadnji krog kvalifikacij se je po zmagi v drugem krogu uvrstila Sara DJURDJEVIĆ, a se ji v glavni turnir ni uspelo uvrstiti. 17. letno Hrvatico Mariana DRAŽIČ je bila boljša s 61 61. V glavnem turnirju bosta nastopili Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK. TUKAJ.

Nika Radišič in Matic Podlipnik osvojila mastersa do 12 let

Ljubljana, 01.10.2012

V Ljubljani se je končal masters do 12 let. Pri deklicah sta se v finalu pomerili 1. nosilka Lian BENEDEJČIČ (Koper) ki je s 64 63 premagala 3. nosilko Kristino NOVAK (Tr-Kr) in 2. nosilka Nika RADIŠIČ (Proten). Ta je v drugem polfinalnem srečanju premagala 4. igralko do 12 let Anjo GAL (ŽtkMb) z rezultatom 61 61. V finalu je slavila Nika RADIŠIČ, ki je bila boljša z rezulatom 76(4) 62. Tudi pri dečkih sta se za naslov najboljšega potegovala 1. in 2. nosilec. Matic PODLIPNIK (ŽtkMb) je s 62 62 premagal nepostavljenega Gašperja BEZJAKA, 2. nosilec Jan KUPČIČ (ŽtkMb) pa je bil boljši od 3. nosilca Tima TEKAVCA. V izenačenem finalnem obračunu je Matic PODLIPNIK potrdil trenutno vodilno mesto v kategoriji do 12 let, saj je klubskega kolega Jana KUPČIČA premagal z rezultatom 63 36 75. TUKAJ.

Miha Mlakar in Tina Rupert osvojila članska mastersa v Novem Mestu

Ljubljana, 01.10.2012

Na članskem mastersu v Novem Mestu je znan zmagovalec pri članih. To je Ljubljančan Miha MLAKAR (Sl-Lj). V finalu je brez težav s 61 60 premagal presenetljivega drugega finalista, Brežičana Žigo DERŽIČA, ki se je na masters uvrstil kot 30. igralec lestvice TZS, tu pa je najprej izločil LAZIČ Marka, v četrtfinalu mu je Matej LELJAK srečanje predal, v polfinalu pa je presenetil 1. nosilca Marka STOŠIČA. V napetem srečanju je o zmagovalcu odločala podaljšana igra tretjega niza, ki jo je dobil Žiga DERŽIČ. Ta je na koncu slavil z rezultatom 64 26 76(4). Tudi zmagovalec Miha MLAKAR (Sl-Lj) ni bil med postavljenimi igralci, a je na lestvici za masters zasedal 5. mesto. Miha MLAKAR je v prvem krogu premagal Blaža BIZJAKA s 63 61, v četrtfinalu je po dobljenem prvem nizu, nato pa predaji, izločil Janoša ŽIBRATA, v polfinalu pa je bil s 62 63 boljši od 4. nosilca Urha KRAJNC DOMITER. Pri članicah sta finalistki 3. nosilka Tina RUPERT (Benč), ki je s 76(3) 62 izločila Mašo MARC in 4. nosilka Kaja PODOBNIK (Medvode) , ki je v dramatičnem zaključku tretjega niza premagala 1. nosilko Patricio VOLLMEIER. Izid se je glasil 46 61 76(8). V finalnem srečanju je Tina RUPERT premagala Kajo PODOBNIK z rezultatom 63 64. Več o dogajanju na članskem mastersu lahko preberete na spletni strani organizatorja TK Portovald TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.