Tom Kočevar Dešman, Maks Tekavec, Rok Sitar, Manca Pislak in Natalija Šipek uspešni, Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič izgubili

Ljubljana

Tom KOČEVAR DEŠMAN se je na Futuresu (10.000 $) v
Heraklionu po uspešnih nastopih v kvalifikacijh in zmagi v prvem krogu uvrestil v drugi krog. Danes je s 62 62 premagal Srba Pedjo KRSTINA.

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti so že nastopili vsi naši predstavniki v konkurenci posameznikov. Maks TEKAVEC je s 64 67(4) 63 premagal Srba Srdjana JAKOVLJEVIĆA, Rok SITAR je bil s 62 61 boljši od Romuna Sergia Ioana BUCURA, Manca PISLAK je s 62 64 premagala 13. letno Avstrijko Miro ANTONITSCH, Natalija ŠIPEK pa je bila s 64 62 boljša od 1. nosilke, 145. mladinke sveta, Lille BARZO.

Od nadaljnjega tekmovanja sta se poslovila Hana MRAZ, s 63 63 jo je premagala vrstnica, domačinka, 5. nosilka Dalma GALFI in Matic ŠPEC, katerega je v izenačenem srečanju izločil 1. nosilec, domačin Andre BIRO z rezultatom 26 64 64.

V konkurenci dvojic je v polfinale napredoval Maks TEKAVEC, ki je s Slovakom Martinom BLASKOM s 64 62 izločil Romuna Raresa ISPASA in Nemca Michaela WINDLA.

Pri dekletih sta polfinalistki Manca PISLAK in Hana MRAZ. V četrtfinalu sta z rezultatom 7-5 4-6 [10-4] premagali 4. nosilki, Madžarki Dorottyo JONAS in Zsofio KOLESZAR.

Na ITF turnirjih v Natanyi in Carigradu sta izpadli Tadeja MAJERIČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ.

Tadejo MAJERIČ je v Izraelu s 63 46 76 izločila 21.letna Slovakinja Zuzana LUKNAROVA, Maša ZEC PEŠKIRIČ je v Carigradu izgubila s 6. nosilko, Ukrajinko Valentyno IVAKHNENKO. Izid je bil 76 46 64 v korist ukrajinske igralke.