Tadeja Majerič izgubila v polfinalu ITF turnirja v Lagosu

Ljubljana

Na ITF turnirju v nigerijskem Lagosu je ostala v igri le še Tadeja MAJERIČ. Včeraj je 3. nosilka s 63 63 premagala 7. postavljeno Kitajko Jia Jing LU (WTA 336) in je v današnjem polfinalu igrala s 6. nosilko, sicer pa partnerico v igri dvojic, 19. letno Romunko Cristino DINU (WTA-319). Romunka je bila boljša z rezultatom 62 76 (3). To je bil poleg enega finala na turnirjih serije ITF letos tretji polfinale za Tadejo MAJERIČ in tudi v tretje je izgubila. Kljub temu je letos na svetovni teniški lestvici napredovala in 8.10.2012 zabeležeila svojo najvišjo uvrstitev v karieri in sicer 224. mesto. Z uspehom v Lagosu bo to mesto najverjetnje prihodnji teden presegla. Se je pa zelo približala mestu 2. Slovenke na svetovni teniški lestvici, ki ga zaenkrat z 204. mestom še zaseda Petra RAMPRE. Tadeja MAJERIČ bo prihodnji teden nastopila v Izraelu. Manj uspešna je bila Tadeja v konkurenci dvojic. S Cristino DINU, s katero sta bili drugi nosilki, sta izgubili polfinalno srečanje proti 3. postavljenima Kitajkama Jia Xiang LU in Jia-Jing LU. Kitajki sta bili boljši s 6-1 6-2, Jia JING LU pa se je na ta način Tadeji MAJERIČ delno oddolžila za poraz v konkurenci podsameznic. Dalila JAKUPOVIĆ je igrala s 1. nosilko, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO (WTA-89) in srečanje, po izgubljenem prvem nizu z 0 - 6 ter pri zaostanku 1 - 2 v drugem, predala.